negativum Re: Podwyżki za wodę 02.07.24, 22:36 I dłużej pracować. Chodzą słuchy o zwiększeniu wieku emerytalnego do 70tki, na razie. Odpowiedz Link
negativum Re: Podwyżki za wodę 06.07.24, 19:51 xstefciax napisała: > Trzeba szykować portfel Moja mama ma mieszkanie po babci. Czynsz 900 zł za 54 m2. Kupiłem mieszkanie na Nowym Dworze czynsz 900 zł za 90 m2. Do tego zielona dzielnica. Zresztą widzieliście. Doskonałe MPK stamtąd. Pojazd rusza co 1-3 minuty. Dzieciaki mają do dyspozycji 8 boisk podświetlanych jupiterami, buduje się następne. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Podwyżki za wodę 06.07.24, 20:46 Za PiS-u nie było żadnych podwyżek, ceny nie rosły. Płaciłem czynsz 40 zł za mieszkanie 56 m², za prąd kilkanaście groszy, a za wodę kilkanaście złotych. Po 200 dniach rządów koalicji płacę 900 zł za mieszkanie, za prąd prawie złotówkę, za wodę krocie, choć pełno jej w korycie rzeki. Komuno wróć! Odpowiedz Link
negativum Re: Podwyżki za wodę 06.07.24, 21:01 oby.watel napisał: > Za PiS-u nie było żadnych podwyżek, ceny nie rosły. Płaciłem czynsz 40 zł za mi > eszkanie 56 m², za prąd kilkanaście groszy, a za wodę kilkanaście złotych. Po 2 > 00 dniach rządów koalicji płacę 900 zł za mieszkanie, za prąd prawie złotówkę, > za wodę krocie, choć pełno jej w korycie rzeki. Komuno wróć! Żyjesz w Federacji Rosyjskiej? Odpowiedz Link
oby.watel Re: Podwyżki za wodę 06.07.24, 21:22 negativum napisał: > Żyjesz w Federacji Rosyjskiej? Nie. Czytam Nasz Dziennik, Sieci, wPolityce, DoRzeczy i inne rzetelne, wiarygodne media. No i pamiętam jak za PIS-u było dobrze. Odpowiedz Link
hrasier_2 Re: Podwyżki za wodę 06.07.24, 23:06 Ty musisz na więcej poczekać. Dopiero jak się woda do tyłka naleje. Są tacy byle PIS nie rządzi. Jest inflacja bo ceny prądu odmrozili. Zresztą Gapiński tego pilnował. I mogą mu skoczyć. Tak samo Objatkowi. Teraz wszystko siada, a Rudy wszystko robi by siadło. PKP Cargo to samo.Jak tak dalej pójdzie to wiek emerytalny podniosą i Negativ ma rację. Było widać jak Niemiec przyjechał do Warszawy i Rudy koło niego skakał na dwóch łapkach. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Podwyżki za wodę 07.07.24, 09:18 hrasier_2 napisał: > Ty musisz na więcej poczekać. Dopiero jak się woda do tyłka naleje. Są tacy byl > e PIS nie rządzi. Jest inflacja bo ceny prądu odmrozili. Zresztą Gapiński tego > pilnował. I mogą mu skoczyć. Tak samo Objatkowi. Teraz wszystko siada, a Rudy > wszystko robi by siadło. PKP Cargo to samo.Jak tak dalej pójdzie to wiek emeryt > alny podniosą i Negativ ma rację. Było widać jak Niemiec przyjechał do Warszaw > y i Rudy koło niego skakał na dwóch łapkach. Z tobą taka daremna dyskusja. Będziesz ciągle narzekał na koalicję i Tuska i brał profity. Zagranicą nie mieszkasz bo w Polsce pewnie. Płacą Ci za to czy co? Nikt nikogo nie przekona do swojej racji. Przecież wcześniej pół kadencji rządziło PiS i też musieli naprawić to co zrobił Kaczyński ze swoją ekipą. Trzeba być bezdennie mądrym, żeby tak jednostronnie i dziecinnie patrzyć na świat. Odpowiedz Link
negativum Re: Podwyżki za wodę 06.07.24, 23:24 oby.watel napisał: > Za PiS-u nie było żadnych podwyżek, ceny nie rosły. Płaciłem czynsz 40 zł za mi > eszkanie 56 m², za prąd kilkanaście groszy, a za wodę kilkanaście złotych. Po 2 > 00 dniach rządów koalicji płacę 900 zł za mieszkanie, za prąd prawie złotówkę, > za wodę krocie, choć pełno jej w korycie rzeki. Komuno wróć! Czynsz jest rodzajem podatku. Mogę płacić taki podatek jeśli to ma sens. Dzieciaki co rusz mają otwierane nowe atrakcje. Na dzieci nigdy nie żałowałem. Teraz o tej porze boiska są wypełni obłożone. Po to je robimy. Są jupitery więc można grać przez całą dobę. I dzieciaki grają. Ktoś powie, że tam piją alkohol. Gówno prawda. Grają, czy to w koszykówkę czy piłkę kopaną. Dać dzieciom warunki a tego nie zmarnują. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Podwyżki za wodę 07.07.24, 09:21 negativum napisał: > Czynsz jest rodzajem podatku. Mogę płacić taki podatek jeśli to ma sens. Dzieci > aki co rusz mają otwierane nowe atrakcje. Na dzieci nigdy nie żałowałem. Teraz > o tej porze boiska są wypełni obłożone. Po to je robimy. Są jupitery więc można > grać przez całą dobę. I dzieciaki grają. Ktoś powie, że tam piją alkohol. Gówn > o prawda. Grają, czy to w koszykówkę czy piłkę kopaną. Dać dzieciom warunki a t > ego nie zmarnują. Podatek też za PiS-u był niższy a nawet nie było go wcale. A dzieci teraz co rusz mają zamykane nowe atrakcje. Na dzieci zawsze żałują. Teraz o tej porze boiska są pozamykane. Odpowiedz Link
negativum Re: Podwyżki za wodę 07.07.24, 12:41 oby.watel napisał: > negativum napisał: > > > Czynsz jest rodzajem podatku. Mogę płacić taki podatek jeśli to ma sens. > Dzieci > > aki co rusz mają otwierane nowe atrakcje. Na dzieci nigdy nie żałowałem. > Teraz > > o tej porze boiska są wypełni obłożone. Po to je robimy. Są jupitery więc > można > > grać przez całą dobę. I dzieciaki grają. Ktoś powie, że tam piją alkohol > . Gówn > > o prawda. Grają, czy to w koszykówkę czy piłkę kopaną. Dać dzieciom warun > ki a t > > ego nie zmarnują. > > Podatek też za PiS-u był niższy a nawet nie było go wcale. A dzieci teraz co ru > sz mają zamykane nowe atrakcje. Na dzieci zawsze żałują. Teraz o tej porze bois > ka są pozamykane. Po prostu kpisz, bo nie masz nic więcej do powiedzenia. Mieszkam w szczególnym miejscu. Jeśli chcesz rozegrać mecz o 3 nad ranem to masz gdzie. Ogólnie jest taki podział 1. Za dnia grają dzieciaki z podstawówki. 2. Wieczorem z liceum 3. W nocy dorośli. To się wykształciło samo z siebie. Trzeba było dać tylko ludziom szansę. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Podwyżki za wodę 07.07.24, 14:24 negativum napisał: > Po prostu kpisz, bo nie masz nic więcej do powiedzenia. Ależ skąd. Staram się dotrzymać Ci kroku. To co sam wypisujesz to nie jest kpina? > Mieszkam w szczególnym miejscu. Jeśli chcesz rozegrać mecz o 3 nad ranem to mas > z gdzie. > Ogólnie jest taki podział > 1. Za dnia grają dzieciaki z podstawówki. > 2. Wieczorem z liceum > 3. W nocy dorośli. > > To się wykształciło samo z siebie. Trzeba było dać tylko ludziom szansę. Zaprawdę Donald miał genialny pomysł z tymi orlikami. Mistrzostwem świata jest doprowadzenie ich do ruiny i budowanie własnych pod inną nazwą. Odpowiedz Link
negativum Re: Podwyżki za wodę 07.07.24, 18:04 oby.watel napisał: > negativum napisał: > > > Po prostu kpisz, bo nie masz nic więcej do powiedzenia. > > Ależ skąd. Staram się dotrzymać Ci kroku. To co sam wypisujesz to nie jest kpin > a? > > > Mieszkam w szczególnym miejscu. Jeśli chcesz rozegrać mecz o 3 nad ranem > to mas > > z gdzie. > > Ogólnie jest taki podział > > 1. Za dnia grają dzieciaki z podstawówki. > > 2. Wieczorem z liceum > > 3. W nocy dorośli. > > > > To się wykształciło samo z siebie. Trzeba było dać tylko ludziom szansę. > > Zaprawdę Donald miał genialny pomysł z tymi orlikami. Mistrzostwem świata jest > doprowadzenie ich do ruiny i budowanie własnych pod inną nazwą. Szczególnie w Cisnej, gdzie ma miejscu czynnego boiska pełnowymiarowego wybudowano orlika. Odpowiedz Link
oby.watel Re: Podwyżki za wodę 07.07.24, 18:42 negativum napisał: > Szczególnie w Cisnej, gdzie ma miejscu czynnego boiska pełnowymiarowego wybudow > ano orlika. A PiS na miejscu orlika wybudowało pełnowymiarowe boisko? Odpowiedz Link
negativum Re: Podwyżki za wodę 07.07.24, 21:35 oby.watel napisał: > negativum napisał: > > > Szczególnie w Cisnej, gdzie ma miejscu czynnego boiska pełnowymiarowego w > ybudow > > ano orlika. > > A PiS na miejscu orlika wybudowało pełnowymiarowe boisko? Ono już tam było. Nad Solinką. Teraz drużyna musi jeździć do Komańczy na mecze. Dawniej grali u siebie. Odpowiedz Link