Dodaj do ulubionych

Nonienoludzie

09.01.04, 08:51
'"Polityka utrzymywania wysokich stóp procentowych celem obniżenia inflacji
była zbyt restrykcyjna ..."
Zdaniem Pietrewicza, inflacja spadła zbyt szybko i zbyt gwałtownie ją duszono,'

Duszenie poprzez utrzymywanie wysokich stop? Wizualizujecie to? Z nastepujacym
potem spadaniem?
Obserwuj wątek
    • ka_27 Nonienoludzie 09.01.04, 09:00
      Jak wysoka stopa, a ciasny but, to rzeczywiście następuje duszenie :-)
    • misiania Re: Nonienoludzie 09.01.04, 09:15
      yyyyy... a z jakiego ugrupowania jest Pietrewicz?
      • misiania Re: Nonienoludzie 09.01.04, 09:29
        cofam drwiącą wypowiedź. po zastanowieniu i przemyśleniach. wysokie stopy = nie
        branie kredytów = brak popytu = ceny nie rosną = nie ma inflacji. i nie ma
        ożywienia gospodarczego.
        • e.silver Re: Nonienoludzie 09.01.04, 09:36
          wysokie stopy = zadłużanie się państwa za grubą kasę -> brak pieniedzy na
          cokolwiek innego, bo trzeba spłacać długi i drogie kredyty dla przedsiębiorców,
          bo bankom sie nie opłaci im pożyczać, wieksze ryzyko niż państwo
          • misiania Re: Nonienoludzie 09.01.04, 09:46
            aha. założę stronnictwo zwolenników niewielkiej inflacji chyba.
            • brezly Re: Nonienoludzie 09.01.04, 10:03
              No nie przestancie, co wy tak na powaznie. A tak na powaznie: to raz, materia
              jest taka ze mozan niezle mieszac skutki z przyczynami przez co sie wydaje ze
              mozna rozne recepty proponowac, prawa fizyki prez interpretacje obchodzic. Jakby
              samolot nie umial fruwac toby nie spadal, wiec przyciaganie ziemskie jest
              skutkiem fruwania, jakbysmy nie usilowali fruwac toby nam nic ze stolu nie
              spadalo etc. A korek nie tonie, a gwozdz tak, to moze statki z korka lepiej jak
              ze stali, ale skad wziac tyle korka, itepe itede.
              Dwa, ze od pewnego punktu, jak juz I jest malutka to procent w banku zaczyna juz
              zalezec od innych rzeczy i przestaje chciec malec gdy I maleje.
              • misiania Re: Nonienoludzie 09.01.04, 10:11
                znaczy ja sobie po prostu zwizualizowałam duszenie inflacji przy pomocy
                wysokich stóp. i mi wyszło, że można. cbdo.
                • czarnajagoda Re: Nonienoludzie 09.01.04, 10:31
                  a taki natenprzykład Ox to by raczej wizualizował Anielę duszącą inflację swoimi
                  smukłymi palcami...
                  • misiania Re: Nonienoludzie 09.01.04, 10:35
                    hyhy a taka np. ja to aż się sobie dziwię, że nie wizualizowałam sobie
                    garnuszka z duszonymi grzybkami...
                    • Gość: v2l Re: Nonienoludzie IP: 213.255.126.* 09.01.04, 10:38
                      takimi w smietanie z cebulka, oj! Misianiu, wspominalam Cie wczora z wieczora
                      gdym placzac kroila cebule do sledzika matjasa z baltyku, czkalo Ci sie?
                      • brezly Re: Nonienoludzie 09.01.04, 10:41
                        No, i to jest wlasciwa tematyka! I wegorzyk, wg opinii mojej osobistej IMHO
                        jedyny przekonujacy powod zeby pic biala wodke, nie jakies tam owce morza, co
                        wygladaja jak holajzy do wtykania kombinerek.
                      • misiania Re: Nonienoludzie 09.01.04, 10:50
                        czkać to może nie, ale lekką zgagę miałam. może to z powodu odległości :))))
                        hmmmm śledzik mówisz. a wiesz, że to dobry pomysł. tylko jak to zrobić, żeby
                        miał czas przegryźć się z cebulką? muszę go chyba komuś oddać na przechowanie
                        na parę godzin, bo ja go pożrę w parę chwil po przygotowaniu.
                        • brezly Re: Nonienoludzie 09.01.04, 11:05
                          Ja przepraszam ze nudze ale nastepny z tych co tu uwza ze nie nalezyc dusic
                          wysokimi stopami twierdzi ze trzeba luzwoac elastycznie ale 'nie można robić na
                          dużej szybkości ostrych zakrętów'. Acha, i oni sa oba golebie. Powstaje pytanie
                          dlaczego roznica miedzy golebiem a jastrzebiem polega na innym podejsciu do
                          duszenia stopami? To chyba wynika z roznicy miedzy szponem a noga golebia, nie?
                          Ze lepiej rozdziobac co sie trafi?
                          Tylko zeby nam znow na glowe nie narobili.
                          • tekilska Re: Nonienoludzie 09.01.04, 15:02
                            aha zupelnie odwrotnie taka np jaskolka afrykanska... malutka a kokos uniesie
                            jak sobie go przywiaze do stopy
                            • brezly Re: Nonienoludzie 09.01.04, 15:06
                              Ry-yli? Powaznie? A Jaskolka to juz bedzie niedlugo afrykanska, ale cos ja z
                              plazy wymiotlo.
                  • oxycort Re: Nonienoludzie 09.01.04, 11:23
                    Aha, świsnęłaś mi Jagutka wizualizację bezprawnie zupełnie. Mam Ci ja na
                    szczęscie bekapową, gdzie Aniela w rusalczej sukni schlapanej majonezem i w
                    wieńcu z gwiazd i podnóżkiem z księżyca chwytnemi stopami swemi - co to za ich
                    pomocą zwisa z powały - dusi inflację rozgniatając jej głowę, a ta ją rzutem na
                    taśmę w piętę kąsa...
                    ~~
                    ox
                    • czarnajagoda Re: Nonienoludzie 09.01.04, 11:45
                      ja Ci jej nie świsnęłam, tylko usiłowałam sobie zwizualizować Twoje
                      wizualizacje, bo je lubiem... powinieneś się cieszyć z tego...
                      • aniela Re: Nonienoludzie 09.01.04, 17:56
                        aha swedzi mnie pieta achillesa. podrapie sie ostrogą.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka