ignatz 30.01.04, 12:51 Tutaj bijom. Łuwaga na łby members.lycos.co.uk/wielkawojna/zwarcie%20lukowe.mpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baloo Re: Pieruny 30.01.04, 13:32 fajoski empeg. jest do tego jakis dzwiek ? Emusia, jak wejdziesz tam, to skopiuj ten czerwony link (ino szybko, bo potem bedziesz przekierowana na I Wojne swiatowa)i wklej go do paska adresow. I kliknij. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: Pieruny 30.01.04, 14:11 emusia napisała: > łoszkur. > > a dziwke jest. to na serio literowka byla ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Pieruny 30.01.04, 14:08 Nosz piękne to było . szczególnie jak się kawałek tej instalacji odparował :)) Odpowiedz Link Zgłoś
h.lecter Re: Pieruny 30.01.04, 14:15 A u mnie: program wykonał nieprawidłową operację i nastąpi jego zamknięcie. W razie powrtarzajacej się nieprawidłowości skontaktuj się ze sprzedawcą. I tak za każdym razem Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Pieruny 30.01.04, 14:24 Kliknij na linkę prawym klawiszem i "zapisz element docelowy jako..." ("save target as...") Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: Pieruny 30.01.04, 14:20 Hmm. Ja tam w prąd nie wierze, ale cytuję kolegę który nie tyle że wierzy, co się na nim zna: "Spojrz na film dokładnie, w chwili przed wyładowaniem. Jest tam 3 fazowa linia wysokiego napięcia. Jest ona rozłączana: 6 ramion, po 2 na każdą fazę rozdziela się i odłącza linię od reszty obwodu. Te 6 ramion to "odłącznik" - czyli urządzenie które jest w stanie rozłączyć obwód gdy nie płynie przez niego prąd. W tym przypadku z jakiś względów przez 1 fazę płynął jeszcze prąd i rozłączenie spowodowało takie efekty." i jeszcze: "Łuk elektryczny sam działa na siebie polem które wytwarza i wydłuża się. A jak się wydłuża to ma lepsze chłodzenie i w końcu gaśnie. Ale czy w tym przypadku zgasł sam, czy ktoś/coś go wyłączyło to oczywiście nie wiem." Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Pieruny 30.01.04, 15:42 No tak , jak fachowiec sie odezwie to wszystko okazuje się oczywiste. :) Odpowiedz Link Zgłoś