Dodaj do ulubionych

Re kolekcje

13.02.02, 08:38
Wątek przeznaczony dla tych ,którzy wpadli już w nastrój popielcowy oraz dla
tych ,którzy chcą powspominać jakieś swoje kolekcje z lat pacholęcych wiszące
na słomiance.Ten drugi jako wspomnieniowy powinien też was wprowadzić w nastrój
refleksyjny ,więc cel jakby podobny.
Obserwuj wątek
    • basia! Re: Re kolekcje 13.02.02, 08:43
      Zacznę pierwsza, miałam kolekcję tzw. historyjek z gum balonowych Donald,ale
      nie wieszałam ich na słomiance.
      • mreck Re: Re kolekcje 13.02.02, 08:59
        ja mam kolekcję smoczych zębów.
        • basia! Re: Re kolekcje 13.02.02, 09:15
          mreck napisał(a):

> ja mam kolekcję smoczych zębów.

mlecznych?

• mreck Re: Re kolekcje 13.02.02, 09:18
            ;-)
            • basia! Re: Re kolekcje 13.02.02, 09:22
              mreck napisał(a):

> ;-)

?
              • fuego Re: Re kolekcje 13.02.02, 09:51
                sztuka komunikacji kwitnie ;)))
                • e.silver Re: Re kolekcje 13.02.02, 10:01
                  dzisiaj bardzo wybitnie, cześć! ;)))
                  • fuego Re: Re kolekcje 13.02.02, 10:04
                    cześć...co sie wszyscy tak spopielają??
                    I nikt nie pości ;)))A mreck zauważył, że w post trzeba pościć na forum ze
                    zdwojoną siłą ;)
                    • e.silver Re: Re kolekcje 13.02.02, 10:07
                      Chyba że ksiądz za pokutę zadał trochę pracy ;))))
                      • fuego Re: Re kolekcje 13.02.02, 10:10
                        A, no tak...lud pracujący jesteście...ja dzisiaj na 13. Wykład z informatyki
                        (!) mam...ciekawe, co to za cudo będzie. Może nas budowy kompa będą uczyć...
                        • e.silver Re: Re kolekcje 13.02.02, 10:17
                          Mnie na pierwszych zajęciach z informatyki na studiach poinformowano, że
                          komputer włącza się przyciskiem POWER (czyt. p-o-w-e-r) ;)))))))
                          • fuego Re: Re kolekcje 13.02.02, 10:19
                            uuuuuuuu, to znaczy, że interesująco będzie ;))
                            Jeszcze te trzy godziny ćwiczeń w poniedziałek mogę zrozumieć...nawet facet
                            jest z sensem...ale wykład????
                            • chris_45 Re: Re kolekcje 13.02.02, 10:28
                              hm..... wróćmy do tematu kolekcji

miałem kiedyś sporą kolekcję płyt tzw winylowych gramofonowych
                              uzbierałem chyba ponad 200 (czy ktoś pamięta takie zespoły
                              węgierskie jak Omega i Lokomotiv GT ?) - to była wtedy
                              jedyna dostępna myzyka rockowa na płytach w sklepach

aha i jeszcze całą furę kapsli, które się kładło na szynach tramwajowych,
                              żeby się rozklapciały i można było nimi grać w różne fajne gry

• fuego Re: Re kolekcje 13.02.02, 10:32
                                Tak, w czasach Twojej młodości to nawet piłki jeszcze nie wymyślili,
                                nie???;))))))
                            • e.silver Re: Re kolekcje 13.02.02, 10:33
                              :)))) Owszem, dalej było jeszcze bardziej interesująco. (Było, bo juz się
                              skończyło na moje szczęście). Koniec końców z nudów tworzylismy jakieś głupawe,
                              abstrakcyjne opowiadania, które w połowie semestru facet nam pousuwał z kompów,
                              chyba z zemsty(??), żeśmy go nie słuchali :)))
                              Aha, wiele chyba tłumaczy fakt, że wówczas moja uczelnia nie miała jeszcze
                              dostępu do netu?
                              • Gość: fuego Re: Re kolekcje IP: *.man.lodz.pl 13.02.02, 10:39
                                o, to tłumaczy wszystko nawet ;))
                                Na nastepnych zajęciach poszukam sobie tzw. "strategicznego miejsca"...facet co
                                prawda powiedział, że nie chce słyszeć w trakcie zajęć żadnego przełączania
                                między oknami, ale ja to będę tak cicho robic, że nie usłyszy ;)))
                                • e.silver Re: Re kolekcje 13.02.02, 10:43
                                  O tak, strategiczne miejsca są ważne. :))))
                                  Aha, popukaj w skrzyneczkę pocztową, moze coś wypadnie. :)))
                                  • piotr_c Re: Re kolekcje 13.02.02, 12:01
                                    W czasach szkolnych ściany mojego pokoju byłu obwieszone fotosami plakatami etc
                                    z serii Gwiezdnych Wojen, teraz kolekcja lezy zamknieta w pudle i czeka na
                                    kogos kto ja wy/doceni.
                                    • chris_45 Re: Re kolekcje 13.02.02, 12:36
                                      a co teraz kolekcjonujesz ?
                                      • piotr_c Re: Re kolekcje 13.02.02, 12:48
                                        Uśmiejesz się : ksiażki z tej samej serii. Niektórym to nigdy nie
                                        przechodzi :)))
                                        • chris_45 Re: Re kolekcje 13.02.02, 12:52
                                          nie, nie uśmieję się
                                          właśnie dotarło do mnie, że ja nic nie kolekcjonuję
                                          to smutne....
                                          • piotr_c Re: Re kolekcje 13.02.02, 13:06
                                            Może spróbuj potraktować to jako Antykolekcje. I uśmiej sie, ja w kazdym razie
                                            się obśmiałem jak sobie to uswiadomiłem. By wykazać pełnie mego zboczenia dodam
                                            też ze gram w symylatury mysliwców ze SW, kieruje rycerzem Jedi w jedi Knights,
                                            i mam kilka modeli z tej samej bajki :)
                                            • chris_45 Re: Re kolekcje 13.02.02, 13:12
                                              no, jeśli chodzi o granie, to mam się czym pochwalić
                                              gram co tydzień w piątek w pokera (i tu kolekcjonuję wygrane)
                                              oraz dwa razy w tygodniu w badmintona - oprócz zawodów (a tu z wygranymi jest
                                              już różnie )
                                              • piotr_c Re: Re kolekcje 13.02.02, 13:35
                                                A widzisz , jak poszukac to znalazła sie kolekcja wygranych. Tak trzymać !
                                                • chris_45 Re: Re kolekcje 13.02.02, 13:52
                                                  staram się, ale ta kolekcja potrafi być dość płynna...niestety ;)))))
                                                  • piotr_c Re: Re kolekcje 13.02.02, 14:07
                                                    Powinienes powiedziec że "wymieniasz sie z innymi kolekcjonerami dażąc do
                                                    uczynienia swej kolekcji jescze lepszą"
                                                  • chris_45 Re: Re kolekcje 13.02.02, 14:18
                                                    masz dobre podejście do sprawy
                                                    może też powinieneś grać w pokera
                                                    a może grasz ?
                                                  • mreck Re: Re kolekcje 13.02.02, 14:28
                                                    to mamy podobne kolekcje, bo ja raz wtygodniu, a jak bozia da to i dwa grywam w
                                                    ping-ponga (trudno to nazwać tenisem stołowym).
                                                    Pokerek. :))) ale na dżdżownice.
                                                  • piotr_c Re: Re kolekcje 13.02.02, 14:35
                                                    Mreck, a jakie sa stawki w dżdżownicach? Czy zależą od jakości , podania dania
                                                    itp?
                                                  • piotr_c Re: Re kolekcje 13.02.02, 14:29
                                                    Moja znajomośc pokera to kontakty z pokerem na Atari w starych dobrych czasach,
                                                    więc raczej kiepski ze mnie gracz. A podejśćie jest pochodna mojego
                                                    nieuleczalnego optymizmu.
                                                  • mreck Re: Re kolekcje 13.02.02, 14:38
                                                    piotrze, niedaleko dźdżownicom do pstrągów, (bez wskazywania palcami) :)))
                                                    Dżdżownice są "umowne" ale wędzone.
                                                  • piotr_c Re: Re kolekcje 13.02.02, 14:46
                                                    Musisz miec stalowe nerwy. Jak wytrzymujesz do końca rozgrywki bez napoczecia
                                                    wygranej. Grałem kiedyś w jakąs karciana grę ( nie pamiętam juz co to było) na
                                                    krówki,szło nieźle, nie wytrzymałem- zeżarłem połowę wygranej. A potem
                                                    szczęście się odwróciło i na koniec zrobiłem sie niewykrówkowalny :)
                                                  • chris_45 Re: Re kolekcje 13.02.02, 14:54
                                                    umówmy się - poker bez pieniędzy nie jest już pokerem ;)))
                                                  • mreck Re: Re kolekcje 13.02.02, 15:01
                                                    a pieniądze bez pokera to też jeszcze pieniądze? po nieobecność a. pytam.
                                                  • chris_45 Re: Re kolekcje 13.02.02, 15:02
                                                    mreck :)))))
                                                  • mreck Re: Re kolekcje 13.02.02, 15:03
                                                    chris :O
                                                  • chris_45 Re: Re kolekcje 13.02.02, 15:10
                                                    czy to przerażenie ? ;)

popatrz mreck - pig-pong i badminton
                                                    przynajmniej stara gwardia jeszcze nie rdzewieje... :)
                                                  • the_ladybird Re: Re kolekcje 13.02.02, 15:19
                                                    chris_45 napisał(a):

> czy to przerażenie ? ;)
                                                    >
                                                    > popatrz mreck - pig-pong i badminton
                                                    > przynajmniej stara gwardia jeszcze nie rdzewieje... :)

Chlip.
                                                    To była zła wzruszenia.

• the_ladybird Re: Re kolekcje 13.02.02, 15:20
                                                    the_ladybird napisał(a):

> chris_45 napisał(a):
                                                    >
                                                    > > czy to przerażenie ? ;)
                                                    > >
                                                    > > popatrz mreck - pig-pong i badminton
                                                    > > przynajmniej stara gwardia jeszcze nie rdzewieje... :)
                                                    >
                                                    > Chlip.
                                                    > To była zła wzruszenia.
                                                    >

Łza, of course. :)
                                                  • chris_45 Re: Re kolekcje 13.02.02, 15:24
                                                    zołza ? ;))))))
                                                  • Gość: roro Re: Re kolekcje IP: 217.8.191.* 13.02.02, 16:39
                                                    A ja zbieram pieniądze.
                                                    Ale nie takie "numizmaty", tylko współczesne.
                                                    Trzymam je na koncie i nikomu nie pokazuję, tylko czasami wyciągam pewną sumkę,
                                                    podkładam pod prześcieradło i śpię na nich. To dobra kuracja anty-stresowa.
                                                  • e.silver Re: Re kolekcje 13.02.02, 16:47
                                                    Uważaj, bo jak wyciagniesz za dużo zimnych monet naraz to mozesz sobie
                                                    przeziębić nerki od spania na nich. A wtedy będzie potrzbna inna kuracja niż
                                                    anty-stresowa. :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka