rigel 04.04.02, 11:29 na przelomie kwietnia i maja czeka nas długi weekend. Mam zamiar spedzic go w milym towarzystwie ale nie mam pojecia gdzie. oczekuje na powazne propozycje - bez pitolenia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rigel Re: gdzie jechać? 04.04.02, 13:16 obojętne.... jesli poza Polską to raczej blisko Odpowiedz Link Zgłoś
rigel Re: gdzie jechać? 04.04.02, 13:18 do Budapesztu pojade, jak zaczna gadac w normalnym jakims jezyku ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
gagatek3 Re: gdzie jechać? 04.04.02, 13:19 trochę tokaju i zaczniesz mowic po madziarsku :) Odpowiedz Link Zgłoś
motor Re: gdzie jechać? 04.04.02, 13:27 Na wycieczkę do Tłuszcza - to bardzo romantyczne miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
ronja Re: gdzie jechać? 04.04.02, 13:30 Ja jade w Pieniny. A w ogóle to polecam Roztocze - raj na ziemi:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: gdzie jechać? 04.04.02, 14:25 Jeśli interesuje cię woda to polecam zalew Koronowski. Powstał z 5 małych rzeczek płynacych wąwozami , piekne miejsce w środku starych lasów, czysta woda , mało ludzi. Żaglówke można wynająć w Koronowie, w paru innych miejscach sa kajaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vooyek.. Jak to gdzie...........? IP: 192.168.0.* 04.04.02, 15:21 Nad morze, przepiękne polskie morze, ja sam się tam wybieram na weekend majowy. Polecam w szczególnośći Mierzeję Kaszubską i Półwysep Helski. Potzebujesz więcej informacji-pytaj Pozdrawiam Vooyek dobra rada Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Jak to gdzie...........? 04.04.02, 16:32 aha na dlugi weekend majowy będą jak co roku speszale na bilety lotnicze. moze wiec jaka tropikalna plaza z gwarancją dobrej pogody ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
gagatek3 Re: Jak to gdzie...........? 04.04.02, 16:33 a wiec dokąd polecimy Aniele? Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Jak to gdzie...........? 04.04.02, 16:34 teneryfa, tunezja, turcja? jakies cieple miejsce na T ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vooyek.. Re: Jak to gdzie...........? IP: 192.168.0.* 04.04.02, 16:37 To może Trzęsacz............. Vooyek dobra rada Odpowiedz Link Zgłoś
_tequila_ Re: Jak to gdzie...........? 04.04.02, 16:37 to wezcie do kompletu tequile ale zimna T na t Odpowiedz Link Zgłoś
gagatek3 Re: Jak to gdzie...........? 04.04.02, 16:38 Na Teneryfie powódź, Tunezja i Turcja moga być, ale moze Maroko? Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Jak to gdzie...........? 04.04.02, 16:40 w kwestii tekili: nene bo odmienne sposoby jej picia mamy :) co do maroka: nie będę wybredna :) bez bagazu, wszystko kupi się na miejscu ?:) Odpowiedz Link Zgłoś
gagatek3 Re: Jak to gdzie...........? 04.04.02, 16:43 aniela_ napisał(a): > w kwestii tekili: nene bo odmienne sposoby jej picia mamy :) co do maroka: nie > będę wybredna :) bez bagazu, wszystko kupi się na miejscu ?:) Oczywiscie Cara, w końcu weekend trwa tylko tydzień, po co nam bagaże i pętający się czarni tragarze ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Jak to gdzie...........? 04.04.02, 16:44 aha a czy na miejscu czekac beda z drinkami lokalni mlodziency na ktorych okiem swoim poligamicznym spod rzęs patrzeć będę mogła ? ;l) Odpowiedz Link Zgłoś
gagatek3 Re: Jak to gdzie...........? 04.04.02, 16:46 oczywiscie Aniele, pyłki piasku , pawimi piórami będą strzepywac z twych stóp, które ja będę całować :) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Jak to gdzie...........? 04.04.02, 16:48 aha odpowiada mi taki sposób spedzania urlopu :) tymczasewm jednak odpływam w innym kierunku kołysząc biodrami :) miłego popołudnia .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vooyek.. Re: Jak to gdzie...........? IP: 192.168.0.* 04.04.02, 16:40 Maroko jest właśnie na T, to wpaniała rada....... Proponuję Trynidad albo Tobago Vooyek dobra rada Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Jak to gdzie...........? 04.04.02, 16:43 w trzęsaczu koscioly wpadaja do morza. nie podoba mi się to ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vooyek.. Re: Jak to gdzie...........? IP: 192.168.0.* 04.04.02, 16:45 a trynidad lub tobago, albo Tonga Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: Jak to gdzie...........? 04.04.02, 16:46 czy tam cos wpada do wody? jakoś Ci nie ufam... po tym Trzęsaczu.. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vooyek.. Re: Jak to gdzie...........? IP: 192.168.0.* 04.04.02, 16:48 Poleć to się przekonasz.......... :) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: gdzie jechać? 06.04.02, 18:15 ROnja wspomniala cos o Roztoczu - rekoma i nogami podpisuje sie pod tym - najpiekniejszy kawalek Polski. Susiec, Zwierzyniec - to tylko skrawek. Polecam wycieczki rowerowe. Poza tym zapraszam na rajd Politechniki Krakowskiej - bedzie niezle, tym bardziej, ze trase ustalasz sobie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: gdzie jechać? 06.04.02, 20:03 jak rigel chcesz spędzić długi łikend w miłym miejscu to pozostań w domu. Nie ma milszego miejsca na świecie jak dom. A jeżeli łakniesz jeszcze miłego towarzystwa to zastanów sie na d łóżkiem. Z wkładką. ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enigma Re: gdzie jechać? IP: 66.119.33.* 07.04.02, 02:56 Za dobrze wam...We wspaniałym kraju Wuja Sama nie ma tak słodko.Za pomysł połączenia dni świątecznych za pomocą kolejnych dni wolnych w jedno pasmo wielkiego nieróbstwa,czekałaby mnie wizyta szeryfa,FBI,CIA,DEA,Komisjii Bezpieczeństwa Narodowego i całej reszty smutnych panów w czarnych garniturkach. Chyba zacznę się upijać z tęsknoty za krajem.Wy będziecie się obijać po kurortach a ja...lepiej nie myśleć... Znam doskonałe miejsce w okolicy Giżycka; Marcinowa Wola,kameralny,czysty i doskonale wyposażony pensjonat "U Teresy",położony nad brzegiem jeziora,zbudowany i prowadzony na wzór niemiecki,wędki, łódki,rowery,stadnina koni,świetna kuchnia,własny mini night-club,przemiły personel,itp. Ewentualnie Dom Polonii w Pułtusku. Bawcie się dobrze,szczęśliwcy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiciaf Re: gdzie jechać? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.04.02, 09:39 Weekend majowy zwykle kojarzy mi się z wyjazdem nad morze. Zwykle było pioruńsko zimno,wiatr nad morzem urywał głowy i na ogół wracałam ciężko chora. Za to jak jeżdziłam w góry to zawsze było cieplutko i slicznie. Polecam wyjazd do Słowackiego Raju. O ile ktoś lubi wędrówki po górach i nie boi się przemoczyć nóg to polecam. Przeżycia niezapomniane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniela Re: gdzie jechać? IP: *.ci.uw.edu.pl 07.04.02, 10:30 i jesli nie ma leku wysokosci dodaj. i nie moi sie drabin wysokich i wodospadow pod nogami. zeby nie bylo ze nie ostzregalam. mimo wszystko polecam, wyjatkowo malownicze miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: gdzie jechać? 07.04.02, 14:35 aha, trafiłem kiedys z polskiego piekła do słowackiego raju. Powozilem i tylko dla tego nie chciało mi się wymiotować. Pamiętam czarna szosę i białe przerywane linie. Pamiętam słowackich kierowców, którzy pędzili kretymi drogami w poprzek zbocza i w wielce kurtuazyjny sposób wymijali mują "pędzącą" lymuzynę. Rigel zatrzymaj się w Mikulaszu, albo w bańskiej bystrzycy i koniecznie wjedź na łomnicę! tylko musisz się stawić skoro świt bo liczba miejsc w kolejce ograniczona. jak nie to wiedź chociaż na Chopok. ale od demianowki. I napij się piwa! Uwielbiam tmnawy leżak. Aha i jak tam będziesz z z Łomnicy pomachaj do mnie! Będę na latarni morskiej w Krynicy Morskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiciaf Re: gdzie jechać? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.04.02, 16:18 Gość portalu: aniela napisał(a): > i jesli nie ma leku wysokosci dodaj. i nie moi sie drabin wysokich i wodospadow > > pod nogami. zeby nie bylo ze nie ostzregalam. mimo wszystko polecam, wyjatkowo > malownicze miejsce. Toż właśnie dlatego nic nie mówiłam. Mego lubego namawiałam na "uroczy spacer dnem doliny, tak wiesz koło strumienia się idzie, i są takie fajne kładeczki i drabinki" - później powiedział że już nigdy nie uwierzy w żaden mój opis górskiej wycieczki, ale był bardzo zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: gdzie jechać? 08.04.02, 07:34 aha. my pytaliśmy tambylca, czy aby droga niezbyt stroma, a szliśmy sobie do "wodopada" - Po rawnym, pane, po rawnym, odpowiedział poczciwiec. a długo? pół godziny. po przebyciu kilku "ewerestów" i dwóch godzinach "wędrówki" jacyś napotkani, z sił opadli turyści,nadal twierdzili, ze do "wodopada" jeszcze pół godzinki. A tubylec, to chyba plaży nie widział nie wie co to "rawne" Odpowiedz Link Zgłoś
rigel Re: gdzie jechać? 08.04.02, 07:53 dzieki za rade... bylem tam, fakt , jest wspaniale.... ale tam pojade troche pozniej :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: gdzie jechać? 08.04.02, 09:13 moim zdaniem lomnica to w tatrach jest do tego wysokich. ale moge sie mylic, w koncu rozwiazywalam tam glownie problemy egzystencjalne.. Odpowiedz Link Zgłoś