Dodaj do ulubionych

NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE

IP: *.net.bialystok.pl 28.08.01, 14:08
Jaka jest najbardziej kiczowata scena , którą zobaczykiście w kinie (może być
cały film...)
Obserwuj wątek
    • Gość: DZORDZ Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE IP: 217.153.117.* 28.08.01, 14:30
      CUBE. Caly film ale w szczegolnosci moment wyjscia do "paskudnego swiata".
      Nedza. Przerysowana, sztampowa i schematyczna do bolu.
    • w_kulik Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE 28.08.01, 14:32
      Jest taki film, który jest moim ulubieńcem - to SPAWN. Tadam! Ten film w
      szczególe i w ogóle jest absolutnym wzorcem beznadziei i w związku z tym
      powinien być umieszczony w Sevres pod Paryżem. Ponadto każdy uczeń filmówki
      powinien uczyć się go na pamięć - po to, aby wiedzieć, jak filmów się nie
      powinno robić.

Jest jeszcze parę perełek, niestety są filmy SF (ja osobiście uwilbiam SF)
      Dzień niepodległości - gwieździsty sztandar co 10 sekund łopocze w tle
      Godzilla - co za aktorstwo!
      Obcy 4 - sceny, kiedy Weaver udaje, że w sobie ma geny obcego i w związku z tym
      jest baaaardzo groźna
      Batman forever - no comments
      Batman i Robin - no comments
      Patriota - patrz Dzień niepodległości, tylko teraz interwał 3 sekundy

Więcej grzechów nie pamiętam
      Hannibal
      • Gość: maxcav Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE IP: *.sulecin.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 19:12
        zapomniałeś o Armageddonie
    • Gość: o. Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE IP: 195.205.213.* 28.08.01, 14:37
      jest jakiś taki szmirowanty polski serial, w którym gra jakiś model - gwiazdor,
      Adam i Ewa??? w czołówce jest zakochana para, ona i on na łące, zachód słońca i
      biegnące konie, którym wiatr rozwiewa grzywy.... Makabra.
      • w_kulik Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE 28.08.01, 14:43
        Droga O.
        Wiemy , niestety, czym częstuje nas telewizja niezależnie od nazwy. Gdyby
        chciał to wszystko opisać, musiałby człek ubić wsze woły w kraju, ba! nawet w
        Europie. Zabrakłoby również miejsca na serwerze gazety. Dlatego powinniśmy się
        ograniczać li i jedynie do kina - szanujmy serwer, bo co będzie jak padnie z
        przekarmienia danymi?
        ;)
        P.S. Mój ulubiniec TV to "Czułość i kłamstwa".
    • Gość: Królik Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE IP: *.kalisz.multinet.pl 28.08.01, 15:02
      1.wyskakująca na wolność orka w "Uwolnić orkę",
      2. tonący Di Caprio w "Titanicu" i jego wielorybowata partnerka Winslett,
      3.Izabella Scorupco w "Ogniem i mieczem",
      4.Pan Kleks w każdej części filmu
      5. James Bond i jego gadżety
      • Gość: vamp Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE IP: *.chello.pl 28.08.01, 17:57
        Gość portalu: Królik napisał(a):

> 4.Pan Kleks w każdej części filmu

Czy moge zapytac o rok urodzenia szanownego Królika? Ja jestem 76 i uwazam, ze
        Pan Kleks, to jedna z najbardziej fascynujacych postaci mojego dziecinstwa. Ale,
        zeby ten film docenic, trzeba go ogladac wlasnie w tym wieku (ok 7-9 lat) i w tej
        epoce rowniez (ciezki kryzys, nie ma zabawek, ale jest kino) :) Rozumiem, ze
        dzisiejsze dzieciaki odbieraja Pana Kleksa jako absolutny kicz, tak jak i dorosli
        patrzac z perspektywy lat tez moga tak uwazac. No ale wtedy.... Akademia Pana
        Kleksa to byla magia :)
        • Gość: Królik Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE IP: *.kalisz.multinet.pl 29.08.01, 12:41
          Gość portalu: vamp napisał(a):

>
          > Czy moge zapytac o rok urodzenia szanownego Królika? Ja jestem 76

To ja jestem istotnie młodsza.
    • Gość: Misia Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE IP: 157.25.200.* 28.08.01, 15:22
      1. Mel Gibson objawiający się wśród łanów zboża z amerykańską flagą w dłoni
      w "Patriocie".

2. Whitney Huston biegnąca przez lotnisko by paść w ramiona Kevina Costnera
      w "The Bodyguard".

• Gość: Traszor Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE IP: *.supermedia.pl 28.08.01, 17:08
      "Pearl Harlbor"- kicz w stanie czystym
      • iwa100 Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE 28.08.01, 17:15
        "Obserwator" z boskim kiedys Keanu, ktory tutaj jest mniej boski....
      • Gość: ksenka Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE IP: 160.83.32.* 28.08.01, 17:17
        "Gladiator". Bezwzględnie. Idzie sobie główny bohater po smierci i gładzi łany zbóż a jego wcześniej
        zmarła małżonka wraz z uroczym synkiem biegna ku niemu. Bójcie się ludzie!
        • Gość: john doe Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE IP: *.*.*.* 29.08.01, 11:20
          Gość portalu: ksenka napisał(a):

> "Gladiator". Bezwzględnie. Idzie sobie główny bohater po smierci i gładzi łany
          > zbóż a jego wcześniej
          > zmarła małżonka wraz z uroczym synkiem biegna ku niemu. Bójcie się ludzie!
          to pola elizejskie /tak czy siak kicha okrutna/
    • Gość: STASIEK Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 17:59
      zielona mila
      poza paroma fragmentami
      podrecznikowy przyklad amerykanskiego kiczu
      • Gość: cairo Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 18:53
        Nie narzekaj na "Zieloną.."- Stephena Kinga nie da się schrzanić,jaki by nie
        był reżyser.
        Stawiam na "Patriotę"
    • Gość: roko Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE IP: *.unregistered.formus.pl 29.08.01, 11:00
      w "Liscie Schindlera" scena jak O. Schindler wsiada do samochodu w pasiaku
      obozowym i ludzie mu machaja - ameryka w najczystszej kiczowatej postaci
    • mcbet Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE 29.08.01, 11:08
      Jest kilka wzorcow:
      Dzien niepodleglosci
      Titanic
      wszystkie filmy z seri POWODZ, WULKAN, HURAGAN itp.
      oraz wszystkie filmy:XXX czesc 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9..............
    • Gość: zoya Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.08.01, 11:33
      "Angielski pacjent" zwłaszcza scena: on ją (umarłą już) niesie po skałach,
      płacze, a na wietrze powiewa długi szal-wstęga.
    • Gość: jędrek poranek kojota to jeden wielki kicz IP: *.optimus.waw.pl 29.08.01, 12:27
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka