Gość: Kecha IP: *.net.bialystok.pl 28.08.01, 14:08 Jaka jest najbardziej kiczowata scena , którą zobaczykiście w kinie (może być cały film...) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DZORDZ Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE IP: 217.153.117.* 28.08.01, 14:30 CUBE. Caly film ale w szczegolnosci moment wyjscia do "paskudnego swiata". Nedza. Przerysowana, sztampowa i schematyczna do bolu. Odpowiedz Link Zgłoś
w_kulik Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE 28.08.01, 14:32 Jest taki film, który jest moim ulubieńcem - to SPAWN. Tadam! Ten film w szczególe i w ogóle jest absolutnym wzorcem beznadziei i w związku z tym powinien być umieszczony w Sevres pod Paryżem. Ponadto każdy uczeń filmówki powinien uczyć się go na pamięć - po to, aby wiedzieć, jak filmów się nie powinno robić. Jest jeszcze parę perełek, niestety są filmy SF (ja osobiście uwilbiam SF) Dzień niepodległości - gwieździsty sztandar co 10 sekund łopocze w tle Godzilla - co za aktorstwo! Obcy 4 - sceny, kiedy Weaver udaje, że w sobie ma geny obcego i w związku z tym jest baaaardzo groźna Batman forever - no comments Batman i Robin - no comments Patriota - patrz Dzień niepodległości, tylko teraz interwał 3 sekundy Więcej grzechów nie pamiętam Hannibal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maxcav Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE IP: *.sulecin.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 19:12 zapomniałeś o Armageddonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE IP: 195.205.213.* 28.08.01, 14:37 jest jakiś taki szmirowanty polski serial, w którym gra jakiś model - gwiazdor, Adam i Ewa??? w czołówce jest zakochana para, ona i on na łące, zachód słońca i biegnące konie, którym wiatr rozwiewa grzywy.... Makabra. Odpowiedz Link Zgłoś
w_kulik Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE 28.08.01, 14:43 Droga O. Wiemy , niestety, czym częstuje nas telewizja niezależnie od nazwy. Gdyby chciał to wszystko opisać, musiałby człek ubić wsze woły w kraju, ba! nawet w Europie. Zabrakłoby również miejsca na serwerze gazety. Dlatego powinniśmy się ograniczać li i jedynie do kina - szanujmy serwer, bo co będzie jak padnie z przekarmienia danymi? ;) P.S. Mój ulubiniec TV to "Czułość i kłamstwa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Królik Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE IP: *.kalisz.multinet.pl 28.08.01, 15:02 1.wyskakująca na wolność orka w "Uwolnić orkę", 2. tonący Di Caprio w "Titanicu" i jego wielorybowata partnerka Winslett, 3.Izabella Scorupco w "Ogniem i mieczem", 4.Pan Kleks w każdej części filmu 5. James Bond i jego gadżety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vamp Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE IP: *.chello.pl 28.08.01, 17:57 Gość portalu: Królik napisał(a): > 4.Pan Kleks w każdej części filmu Czy moge zapytac o rok urodzenia szanownego Królika? Ja jestem 76 i uwazam, ze Pan Kleks, to jedna z najbardziej fascynujacych postaci mojego dziecinstwa. Ale, zeby ten film docenic, trzeba go ogladac wlasnie w tym wieku (ok 7-9 lat) i w tej epoce rowniez (ciezki kryzys, nie ma zabawek, ale jest kino) :) Rozumiem, ze dzisiejsze dzieciaki odbieraja Pana Kleksa jako absolutny kicz, tak jak i dorosli patrzac z perspektywy lat tez moga tak uwazac. No ale wtedy.... Akademia Pana Kleksa to byla magia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Królik Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE IP: *.kalisz.multinet.pl 29.08.01, 12:41 Gość portalu: vamp napisał(a): > > Czy moge zapytac o rok urodzenia szanownego Królika? Ja jestem 76 To ja jestem istotnie młodsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE IP: 157.25.200.* 28.08.01, 15:22 1. Mel Gibson objawiający się wśród łanów zboża z amerykańską flagą w dłoni w "Patriocie". 2. Whitney Huston biegnąca przez lotnisko by paść w ramiona Kevina Costnera w "The Bodyguard". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Traszor Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE IP: *.supermedia.pl 28.08.01, 17:08 "Pearl Harlbor"- kicz w stanie czystym Odpowiedz Link Zgłoś
iwa100 Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE 28.08.01, 17:15 "Obserwator" z boskim kiedys Keanu, ktory tutaj jest mniej boski.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ksenka Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE IP: 160.83.32.* 28.08.01, 17:17 "Gladiator". Bezwzględnie. Idzie sobie główny bohater po smierci i gładzi łany zbóż a jego wcześniej zmarła małżonka wraz z uroczym synkiem biegna ku niemu. Bójcie się ludzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: john doe Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE IP: *.*.*.* 29.08.01, 11:20 Gość portalu: ksenka napisał(a): > "Gladiator". Bezwzględnie. Idzie sobie główny bohater po smierci i gładzi łany > zbóż a jego wcześniej > zmarła małżonka wraz z uroczym synkiem biegna ku niemu. Bójcie się ludzie! to pola elizejskie /tak czy siak kicha okrutna/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STASIEK Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 28.08.01, 17:59 zielona mila poza paroma fragmentami podrecznikowy przyklad amerykanskiego kiczu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cairo Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.08.01, 18:53 Nie narzekaj na "Zieloną.."- Stephena Kinga nie da się schrzanić,jaki by nie był reżyser. Stawiam na "Patriotę" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roko Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE IP: *.unregistered.formus.pl 29.08.01, 11:00 w "Liscie Schindlera" scena jak O. Schindler wsiada do samochodu w pasiaku obozowym i ludzie mu machaja - ameryka w najczystszej kiczowatej postaci Odpowiedz Link Zgłoś
mcbet Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE 29.08.01, 11:08 Jest kilka wzorcow: Dzien niepodleglosci Titanic wszystkie filmy z seri POWODZ, WULKAN, HURAGAN itp. oraz wszystkie filmy:XXX czesc 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoya Re: NAJWIĘKSZY KICZ W KINIE IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.08.01, 11:33 "Angielski pacjent" zwłaszcza scena: on ją (umarłą już) niesie po skałach, płacze, a na wietrze powiewa długi szal-wstęga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jędrek poranek kojota to jeden wielki kicz IP: *.optimus.waw.pl 29.08.01, 12:27 Odpowiedz Link Zgłoś