Dodaj do ulubionych

Encyklopedia t. VIII - H

01.03.05, 14:45
czassstart:

Hannibal.Lecter - wystpępujący niegdys na plazy nick zastępczy, ktory jednak
postanowil przenesc sie w zimniejsze kraje, opzostawiajac plaze nieutuloną (w
nick zastępczy)
Obserwuj wątek
    • brezly HAMAK 01.03.05, 14:55
      Hamak: odmiana lezaka. Zamiast odlezyn powoduje odhamaczenia. Pisac zasze przze
      samo "h" bo zmienia znaczenie.

Czesc, Anielo.
      • brezly HALABARDA 01.03.05, 14:56
        Wynalazek --> Helwetow, obecnie sluzy do wypelniania pustych CV w branzy
        show-biznesu szeroko pojetego.
    • tiresias HALUX 01.03.05, 14:55

przypadłośc eskimosów w wyniku niedoboru witaminy D7 i Ź3. narośl zwiekszza
      powierchnie chodna stopy co znacznie poszerza teren polowań na cienkim lodzie.
      por-> R. Amundsen "Norske kurvenkalten adventure", s. 32 "Zwłoki Nanooka leżały
      zmasakrowane koło wpółzżartej foki. Poznalismy go po charakterystycznych,
      dorodnych haluxach".
      • brezly HELWECI 01.03.05, 14:58
        Potomkwoie miesknacow Polwyspu Helskiego. Zdjeci agorafobia uciekli w
        klaustrofobiczniejsze strony. Do dzis nie czytaja GW.
        • aniela HOBBY 01.03.05, 15:00
          HOBBY- inaczej konik. wymaga uwagi, czasu i zaangazowania. przyjemny w hodowli

Czesc Brezly :)
          • brezly Re: HOBBY 01.03.05, 15:02
            Nie mylic z lobby, lobbit (patrz tom L).

Ladnie ci w tej czcionce, Anielu.
            • brezly HELA 01.03.05, 15:03
              Siostra Marioli. Zna zycie.
    • Gość: heniek.frost Haniela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.05, 15:04
      Haniela - przez nieme H i wszystko jasne i pełne
      • aniela HENRYK FROST 01.03.05, 15:08
        Henryk Frost - nick prawdopodonie zastepczy. poszukiwania oryginalu w toku.

ps Brezly: yyy czy ja zmienialam Harakter ostatnio? czy moze sam sie zmienil? :)
        • brezly HARAKTER ANIELI 01.03.05, 15:22
          No zesz, ho_kokietka :-) Samas kiedys napisal ze z krysztalow najbardziej ci sie
          podba twoj harakter. Zakonotowane zostalo i do HISTORII przeszlo. A krysztal co
          robi (oprocz tego ze nawet swiatlo sie przezen lecac zalamuje)? Mieni sie. Ergo,
          czasem w czcionce tak, czasem tak.

Mowiac miedzy nami obawialem sie juz o ciebie. Czys ne stala sie ofiara
          Mechaniki Gorotworu.
          • brezly HISTORIA 01.03.05, 15:26
            Nauczycielka zycia. Jako nalezaca do sfery budzetowej, kiepsko oplacana, acz
            niechetnie zarabia udzielajac korepetycji. Przetrzymuje prace klasowe, ktorymi
            gnebi, przez co kiedys oskarzana o ciemiezenie Klasy. Ze wzgledu na rozmiary
            zwana kiedys kobyla, z grozbami zajezdzenia. Zapowiedzi przejscia na emeryture,
            gloszone pare lat temu nie sprawdzily. Nikt nie chce zajac jej miejsca. Mowi
            przez wieki.
            • aniela Re: HISTORIA 01.03.05, 15:30
              Holender, moglam nie odbierac tel. bylibysmy rowno :)
          • aniela HISTORIA 01.03.05, 15:29
            Historia- sprawy dawno nieaktualne

alez B., zasmiarkalabym Ci rekaw przeciez, gdybym drgnela w posadzie (poczulbys
            wiec). zwyczajnie marnuje czas na nauce :)
            • brezly Re: HISTORIA 01.03.05, 15:32
              Wiem przecie, ale wyrazania obaw na odleglosc nigdy za duzo. Poza tym chce do
              twej oceny przedstawic termin. Alternatywnie do mechaniki gorotworu, orogeneze
              czyli ruchy gorotworcze da sie wymyslic na opis. Przyjdzie wiara i przeniesie
              znaczy, TKM. Czeszsz sie czasem w mysi ogonek, nawiasem pytajac?
              • aniela Re: HISTORIA 01.03.05, 15:50
                nie mam glowy (do ruchow). nie mam dzie zaczepic ogonka :) niedlugo dopadnie
                mnie Histeria, gdyz wieczorami zdaraz mi sie czuc jej oddech goracy pod
                lopatkami.
                • brezly Re: HISTORIA 01.03.05, 16:01
                  Do tego stanowczo nie nalezy dopuscic. Przypatruj sie Histerii z cala
                  stanowczoscia. Zarzuc jej nieobiektywizm, przeinaczanie, brak szerszej
                  perspektywy i postawe roszczeniowa. Oraz populizm (no co?). I zalec uzywanie
                  jakichs preparatow do ust, bo ma oddech nieswiezy.

Czy to twoj powrot do szkoly tak H. przyciaga? Idz na wagary zatem. Niedlugo
                  piewszy dzien wiosny, przypnij lyzwy i naprzod!

• aniela Re: HISTORIA 01.03.05, 16:07
                    Znaczy podejrzewam, ze zwabila ja, te H., perspektywa Klasowki. uwazasz jednak
                    ze ona nie ma racji? ze te wizje sa czarne z powodu wrozonego daltonizmu? to ja
                    ide rysowac posadzkę. lyzwą :)
                    • brezly Re: HISTORIA 01.03.05, 16:12
                      Snieg i niskie temperatury powoduja wzmozone osadzeni sie tzw. kopcia na
                      przjeawch Srodwiska Naturalnego, szczegolnie warunakch aglomeracji
                      wielkomiejskich. Doadtkowo niskie naslocznienie. Widac jak czerwowe zanika a
                      czarne wszedzie. Histeria nie ma wyboru. Anielo, na tzw. swieze powietrze,
                      powyzej opisane!
                      • aniela Re: HISTORIA 01.03.05, 16:18
                        nene. od swiezego powietrza mam zawroty glowy i w ogole, niedobrze mi sie robi.
                        swieze mi szkodzi (tzw szok tlenowy). to ja juz wole do baru tlenowego. mozna
                        poszukac sie w Vivie na stronach hajlajfu. moja ulubiona czesc czasopism.
                        • brezly Re: HISTORIA 01.03.05, 16:24
                          Ale nie wzruszasz sie za bardzo?
                          To moze w ramach walki z histeria idz na nieswieze powietrze do fryzjera?
                          • aniela Re: HISTORIA 01.03.05, 16:29
                            aha myslisz ze na to nie wpadlam? bylam wczoraj. sam widzisz, ze nie mam
                            wyboru: zostaly mi tylko zakupy ponad stan ! ;)
                            • brezly Re: HISTORIA 01.03.05, 16:33
                              Histeria sie uspokaja na blysk karty kredytowej? A na gotowkowe sie zzyma, tak?

A moze tak jaki sport? Ja wiem ze lodzie pozamarzaly, ale mze cos przesmarowac,
                              poczyscic, dulki posprawdzac, relingi i te tam brambombreje i forstesztaksle.
                              Niech sie Histeria pocaluje w rufe.

Ewentualnie rzutem judo ja na dwunoga rzucic.
                              • aniela Re: HISTORIA 01.03.05, 16:36
                                a to Ty nie wiesz ze na slizgawkach zegrzynskich uzywamy oprocz lyzew bojerow?
                                znaczy dwunogi uzywaja, a my pijemy kulturalną herbate przy kominku u bosmana.

normalnie zmyla, sie,jak tylko zaczelismy o niej rozmawiac. podlsuchiwala :)
                                • brezly Re: HISTORIA 01.03.05, 16:40
                                  "I tak skonczyla sie
                                  Ta niewiarygodna Histeria".

Gdzie ida Histerie, jak zejda z tego swiata, jak sadzisz? Z podzialem na dobre i
                                  zle.
                                  • aniela Re: HISTORIA 01.03.05, 16:42
                                    mysle ze z tego swiata schodza do podziemii. staja sie andergradowe. kiedy im
                                    sie znudzi, wchodza z powrotem w Nawyk, korzystajac z zapowiadajacych sie
                                    Wydarzen od Ktorych Wszystko Zalezy
                                    • brezly Re: HISTORIA 01.03.05, 16:46
                                      A ja, bedac w tym wzgledzie wyznania reformowanego mysle ze Dobre ida do Doliny
                                      Lez, a Zle do kina na Absurdalne Komedie.

Byla kiedys taka plyta, ktora Stonesi przypisywali Beatlesom: "Tragic Hystery Tour".
                                      • aniela Re: HISTORIA 01.03.05, 16:49
                                        a nie powinnny sie zamienic na miejsca?

z plyt, ktore moglyby podklad muzyczny sanowic, polecam tymanskiego "wesele" z
                                        muzyka trudna, ale weselna? :)
                                        • brezly Re: HISTORIA 01.03.05, 16:54
                                          aniela napisała:

> a nie powinnny sie zamienic na miejsca?

Chcesz usnac z metafizyki element pedagogiczny? Antywychowacze wierzenia?

>
                                          > z plyt, ktore moglyby podklad muzyczny sanowic, polecam tymanskiego "wesele" z
                                          > muzyka trudna, ale weselna? :)

Aha, pomysle jak bede na Lonie.
                                          • aniela Re: HISTORIA 01.03.05, 16:57
                                            o! zapowiadasz sie na Lono w sposob ukradkowo podwoalowany moze?

moglabym rowniez ewentualnie sporzadzic piracka, nielegalna kopie i wyslac na
                                            wskazany adres.
                                            • brezly Re: HISTORIA 01.03.05, 17:00
                                              W obu przypadkach brzmi to sensownie :-)) Uwielbiam pirackie kopie. W tym
                                              legalnym swiecie daja poczucie ze jest jeszcze ten duch przygody.
                                              • aniela Re: HISTORIA 01.03.05, 17:03
                                                yhy to wskaz palcem wskazujacym, na ktora wycieraczke podrzucic pakunek. chyba
                                                ze bedziesz przejazdem na stolicy lonie, gdziemoglabym udac sie do muzeum,
                                                ktore akurat zwiedzac bedziesz, celem dyskretnego przekazania przedmiotu
                                                przestepstwa.
                                                • brezly Re: HISTORIA 01.03.05, 17:08
                                                  Rzucic na Aniele czy na te Drugom?

Ide sobie, gdyz mnie wzywa Zew Szkolny. Papa.
                                                  • aniela Re: HISTORIA 01.03.05, 17:08
                                                    obojetne. obie maja po trzy wolne rece. milego wieczoru, paCi.
    • pieranka HILARY, PAN 01.03.05, 16:06
      HILARY, PAN - Gdzie sa moje okulary?
      • aniela HETEROSEKSUALNY 01.03.05, 16:10
        heteroseksualny- klotliwie, dokuczliwie jedzowato wrecz seksualny
        • aniela HOMOFOBIA 01.03.05, 16:11
          homofobia- lek przed czlowiekiem
          • oxycort HOMOGLOBINA 01.03.05, 16:18
            HOMOGLOBINA - (łac.) termin określający wszystkie kobiety na Ziemi.
            ~~
            ox
            • aniela Re: HOMO SAPIENS 01.03.05, 16:20
              homo sapiens- czlowiek zdyszany, sapiacy
              • oxycort HOMO SERECTUS 01.03.05, 16:28
                HOMO ERECTUS - całkowite przeciwieństwo kobiety upadłej
                ~~
                ox
                • aniela Re: HOMOGEN 01.03.05, 16:31
                  homogen- podstawowa jednostka czlowieka
                • brezly Re: HOMO ELECTUS 01.03.05, 16:34
                  Przeciwienstwo calkowitego przeciwienstwa kobiety upadlej, ergo kobieta upadla.
        • pieranka Re: HETEROSEKSUALNY 01.03.05, 16:16
          niedobry taki
          • brezly HUMANISTA 01.03.05, 16:22
            Uczen wykazujacy klopoty w opanowaniu matematyki od stopnia szkoly powszechnej w
            gore.
          • brezly HERETYK 01.03.05, 16:25
            Heteryk z literowka (dwie polliterowki). Patrz: Heteryk
      • oxycort HOBORG 01.03.05, 16:16
        HOBORG - ten od którego wszystko się zaczęło, ten który musiał tworzyć
        ponieważ...
        musiał
        ~~
        ox
    • aniela HUTA 01.03.05, 16:29
      huta- miejsce, z ktoreog Emula ma wszedzie daleko
    • aniela HISTERIA 01.03.05, 16:36
      histeria- podniecenie nieseksualne. bliska krewna Paniki---> patrz P.
      • oxycort HIPERWENTYLACJA 01.03.05, 17:14
        HIPERWENTYLACJA - pasierbica HISTERII.
        ~~
        ox
        • aniela Re: HIPERWENTYLACJA 01.03.05, 17:42
          Hopochondria - krewna i powinowata wszystkich chorob.
          • aniela HIPOCHONDRIA 01.03.05, 17:42
            mialo byc
    • pieranka HOLAJZA 01.03.05, 16:48
      HOLAJZA - a cholera wi co to jest
      • vampi_r HEJ HO! 01.03.05, 22:56
        Tradycyjne zawołanie siedmiu krasnoludków idących wczesnym rankiem z radością do pracy.
        Dziwne te krasnoludy....
    • baloo HERMENEGILDA 01.03.05, 23:17
      HERMENEGILDA - przybywa zazwyczaj kwadrans po nieparzystej.
      • oxycort Re: HERMENEGILDA 02.03.05, 00:13
        Anene. Niejaka Hermenegilda Komm przybywała 13 kwietnia. A kwadrans po
        nieparzystej to Lidka miała nawiązywać kontakt z Jankiem (Jezus, Janek mnie
        zabije!). No.
        ~~
        ox
    • fdj Hitroł 02.03.05, 11:10
      Legendarne miejsce (zwane też Bramą Do Londyńskiego Raju), gdzie latająca
      tanimi liniami większość nigdy nie dotrze ;-)
    • aniela HJUSTON 02.03.05, 11:14
      Hjuston- powiernik problemow duzych i malych
      • fdj Re: HJUSTON 02.03.05, 11:21
        2. Hjuston Łytnij (albo Łytnij Hjuston [WytnijWHujStąd]) synonim kobiety,
        której zimno nawet w środku gorącego lata.
        • aniela HELLOWEEN 02.03.05, 11:26
          helloween- wszyskich swietych
          • oxycort Re: HELLOWEEN 02.03.05, 12:06
            'wigilia wszystkich świętych' - miało być - z okazjonalnym balem dla
            zainteresowanych, wyprawianym w niebie (podpowiadam z budki suflera)
            ~~
            ox
    • Gość: w11 Re: CHAM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 10:51
      CHAM - partner Kordiana
      • Gość: kanuk HOLERA IP: 5.5R* / *.ym.rnc.net.cable.rogers.com 03.03.05, 19:28
        nic mi do glowy nie przychodzi. salonowa zafra sie szykuje albo demolicja ?
    • kicior99 HAGIEWU 30.03.05, 11:38
      1. szyszka bankowa
      2. sprawca wiekszosci nieszczesc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka