rigel IDIOTKA SŁODKA 09.03.05, 11:17 bez nazwisk! stworzenie podobno boże, które niektórych doprowadza do białej gorączki a niektórych do mdłości. Odpowiedz Link Zgłoś
rigel IGNATZ 09.03.05, 11:18 Ignatz, jaki jest każdy widzi. Może sam przyjdzie i przedstawi się nam ... /oklaski/ Odpowiedz Link Zgłoś
rigel IQ 09.03.05, 11:21 współczynnik inteligencji (patrz INTElIGENCJA) którym niektórzy się chwalą. Podobno im wyższy tym lepszy, ale dowodów na to nie ma. Jakby co, to ja mam 75 (według ostatnich badań) Odpowiedz Link Zgłoś
rigel III-HA-A-HA !!! 09.03.05, 11:24 Odgłos paszczowy konia. Nie mylić z odgłosem "PATATAJ PATATAJ" (patrz Encyklopedia, litera P) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa IMPOTENCJA IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 09.03.05, 14:44 stan w ktorym mezczyzna jest pewny bycia lepszym niz wszyscy inni bedac gorszym. Dotyczy bardziej lub mniej calej mezczyznosci Odpowiedz Link Zgłoś
rigel IRYTUJĄCE TOWARZYSTWO 09.03.05, 11:26 Każdy ma takie na jakie sobie zasłużył. Potrafi najświętszego człowieka doprowadzić do nerwicy. Odpowiedz Link Zgłoś
rigel IROKEZ 09.03.05, 11:31 1. rdzenny mieszkaniec USA, przeważnie "be" 2. popularny rodzaj uczesania, dla niektórych "be", dla innych "cacy" Odpowiedz Link Zgłoś
brezly INDYKATOR 09.03.05, 11:43 1. Wyspecjalizowany hodowca drobiu 2. Wskaznik, wykazywacz, ekshibicjonista. Por. displej, rewiler. Odpowiedz Link Zgłoś
rigel INSTRUKCJA 09.03.05, 11:53 przeważnie obsługi. najbardziej poszukiwana jest do najprostszych urzadzeń. Stwierdzono, że instrukcja w języku polskim nie zawsze odnosi się do urządzenia z którym jest sprzedawana. Dlatego zawsze załacza się również instrukcje w innych językach. Najbardziej poszukiwana jest instrukcja obsługi dziecka, męża, żony, teściowej, szefa, szefowej Odpowiedz Link Zgłoś
maga34 INTUICJA 09.03.05, 11:58 cecha odróżniająca kobiety od mężczyzn przydatna w podejmowaniu ważnych życiowych decyzji; kobiety zdają się tylko na nią, zaś mężczyżni kierują się podobno rozumem (nie mylić z inteligencją) Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: INTUICJA 09.03.05, 12:04 Czy intuicja to cecha płciowa jest pierwszorzędna może, czy mnie znów intuicja wzwodzi? ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: INTUICJA 09.03.05, 12:06 Podszedlbys do dresa i powiedzial mu ze mu z geby bije brak pierwoszrzednych cech plciowych? Odpowiedz Link Zgłoś
rigel Re: INTUICJA 09.03.05, 12:11 brezly napisał: > Podszedlbys do dresa i powiedzial mu ze mu z geby bije brak pierwoszrzednych > cech plciowych? no, przecież nie zdąży powiedzieć takiego długiego zdania bo dres się zniecierpliwi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: INTUICJA 09.03.05, 12:14 Anene. Niedostatek odwagi nie pozwoliłby mi jednak dokonać oceny jego cech przy pomocy pozorów które konsekwentnie stwarza. ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
maga34 Re: INTUICJA 09.03.05, 12:10 no i tu jest największy problem z tom intuicjom: zbyt często na manowce wzwodzi Odpowiedz Link Zgłoś
rigel Re: INTUICJA 09.03.05, 12:30 ja tylko chciałem ładnie zamknąć półokrąg... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rigel I TO BY BYŁO NA TYLE 09.03.05, 12:01 używane w formie podsumowania, zakończenia czegoś. Pierwszym, kóry dokonał podsumowania w takiej formie był profesor Stanisławski. Obecnie stosuje się równiez krótsze, ale także treściwe: "POSPRZĄTANE" Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: I TO BY BYŁO NA TYLE 10.03.05, 17:27 To podsumowanie stosowały również Szadoki -> tom S Odpowiedz Link Zgłoś
maga34 INTELIGIENT 09.03.05, 12:02 człowiek, który GIE wie, ale lubi tokować i zacietrzewiać się w każdym towarzystwie (nie mylić z ornitologiem) Odpowiedz Link Zgłoś
rigel YNTELYGĘT 09.03.05, 12:09 warsiawska odmiana INTELIGIENTA :D niektórzy uważają jednak, że jest to odmiana krakowska (poznańska, śląska, nadmorska) Odpowiedz Link Zgłoś
e.silver INTROLIGATOR 09.03.05, 12:05 Taki pan, co pilnuje, żeby kartki encyklopedii trzymaly sie razem, a caly tom byl ubrany w gustowną okładkę Odpowiedz Link Zgłoś
rigel INTERNET 09.03.05, 12:06 wynalazek diabła. dla niektórych niezbędny do życia. rzeczywistość wirtualna. miejsce schadzek i spotkań. konfesjonał i trybuna. do pracy i rozrywki. hajdpark na biurku. bezpieczne miejsce, gdzie mozna bez konsekwencji zbluzgać kogokolwiek za odmienne od swoich poglądy. miejsce, gdzie można być mądrzejszym, lepszym, przystojniejszym, bez nałogów, młodszym, bez zobowiązań (patrz: WOJTEK, lat 12 - klasyczny przykład internauty ostatnio prezentowany na bilboardach) Odpowiedz Link Zgłoś
rigel ILDEFONS 09.03.05, 12:17 drugie imię poety, niejakiego Gałczyńskiego. Nieodmiennie od zawsze powodujące wybuch smiechu (a u co bardziej wyrobionej literacko młodziezy tylko chichot) na wszelkich akademiach ku czci..... Odpowiedz Link Zgłoś
aniela IMITACJA 09.03.05, 12:21 Imitacja- drugi i dalsze oryginaly (choc nie wiadomo ktory jest kroty, patrz--> miasto zaginionych dzieci) Odpowiedz Link Zgłoś
rigel INFLACJA 09.03.05, 12:28 coś do zbijania. przyczyna upadku rządów, ministrów. kiełbasa przed- i powyborcza. jak polityk nie ma o czym gadać, to na pewno będzie mowa o INFLACJI. Odpowiedz Link Zgłoś
maga34 INACZEJ 09.03.05, 12:32 współczesna popularna forma alegorii czy omówienia stosowana w sytuacjach kiedy w żadnym razie nie chcemy urazić adwersarza ale nie bylibyśmy sobą jakbyśmy tego nie zrobili, chociaż w zawoalowany sposób, spotykana najczęściej w konstukcjach z czasownikiem "być" oraz przymiotnikiem, np: być pięknym, mądrym, sprawnym, wesołym INACZEJ Odpowiedz Link Zgłoś
rigel IRCHA 09.03.05, 12:33 Inspekcja Robotniczo-Chłopska Ciało powołanie w celu wyszukiwania nielegalnych bimbrowni, nielegalnych hurtowni papierosów i innego wszelakiego dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
maga34 Re: IDIOTA 09.03.05, 15:09 aha Emusiu:) po nadrobieniu zaległości forumowych zgadzam się w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
maga34 INCOGNITO 09.03.05, 15:08 patrz też INKOGUTO - nader rozpowszechnione w pewnych kręgach występowanie pod płaszczykiem w celu ukrycia własnej tożsamości, często stosowane w celach wywiadowczych Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: ENCYKLOPEDIA t. IX - I 09.03.05, 20:09 Coś mało o mnie, żadnych dat ani faktów biograficznych. To może ja zaspiewam. mam znowu doła znów pragnę śmierci wracaja stare lęki i nie mogę w nocy spać ból przemijania choroby, wojny, rozpacz wszytkie ciemne strony życia dręczą mnie, ach, ku.. mać ref: brazylijski serial juz nie cieszy jak kiedyś nawet seks jest banalny i niekręci mnie może jestem nienormalny za krótko byłem w wojsku może w lecie jakiś komar adidasa sprzedał mi mam znowu doła znów pragnę śmierci wszystkie formy samobója przed oczyma stają mi sam już nie wiem, co robić mam nie chcę dłużej smażyć tłuczonego szkła mam już dość leżenia pod kałużą ratuj mnie jesienny mały boże ref: brazylijski serial juz nie cieszy jak kiedyś nawet seks jest banalny i nie kręci mnie może jestem nienormalny za krótko byłem w wojsku może w lecie jakiś komar adidasa sprzedał mi... Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r IGNATZ 10.03.05, 00:53 Legenda FNP. Niezrównany łowca równych cyferek 100 i 200 tys. Najpopularniejszy bard plażowy. Niestety kompletnie bez głosu i słuchu. Ma bardzo specyficzne poczucie humoru (parz -> smutas). PS. Tylko przestań już śpiewać PS2. jak to dobrze, ze do V bardzo daleko ;-)= Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: IGNATZ 10.03.05, 06:01 vampi_r napisał: > PS2. jak to dobrze, ze do V bardzo daleko ;-)= Tym lepiej się przygotujemy żeby Cię zmiażdżyć :-D Odpowiedz Link Zgłoś
maga34 Re: IGNATZ 10.03.05, 10:10 twórca jednopytaniowej ankiety kierowanej do płci przeciwnej(patrz pod C: czy jesteś może ruda?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa insza inszość IP: *.w83-114.abo.wanadoo.fr 10.03.05, 20:34 insza inszość synonim inna para kalochy Odpowiedz Link Zgłoś