norma_jean 07.02.03, 09:41 Zdenerwowałam się dziś, o jak się zdenerwowałam! Chyba sernik z zakalcem będzie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rigel Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 09:43 a na co sie zdenerwowałaś???? ja lubię placki z zakalcem, poważnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 09:45 Na kierowców!!!! Jeździ toto jakby prawo jazdy na bazarze kupiło!!! Gdzie można list otwarty wystosować "Lewy pas służy do wyprzedzania" "Kierowco, przepuść tych co jadą szybciej" "Pamiętaj o kierunkowskazach". Aha - i kiedy TIRy będa miały zakaz jazdy???? Odpowiedz Link Zgłoś
basia! Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 09:57 norma_jean napisała: > Na kierowców!!!! Jeździ toto jakby prawo jazdy na bazarze kupiło!!! > Gdzie można list otwarty wystosować "Lewy pas służy do wyprzedzania" "Kierowco, > > przepuść tych co jadą szybciej" "Pamiętaj o kierunkowskazach". Aha - i kiedy > TIRy będa miały zakaz jazdy???? O, to na tym wątku leon z mariolką miał ćwiczyć slalom drogowy dwukierunkowy Odpowiedz Link Zgłoś
istota Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 11:14 norma_jean napisała: > Na kierowców!!!! Jeździ toto jakby prawo jazdy na bazarze kupiło!!! > Gdzie można list otwarty wystosować "Lewy pas służy do wyprzedzania" nic bardziej błędnego, w Krakowie np. pasem wolnego ruchu jest właśnie lewy i nie ma się na co denerwować, takie są umowne zasady ruchu Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 11:27 Nadmieniam że mieszkam w Krakowie. I nic takiego nie zauważyłam. Kierowcy jeżdża tam w ogóle szybko, w znakomitej większości, więc się dostosowałam. A poza tym ja do pracy jeżdżę na Śląsk autostradą A4 i tam lewy jest uznawany za szybki. Niestety nie przez wszystkich. A ja jestem wiecznie spóźniona i potem tracę nerwy, klnę brzydko we wszystkich znanych mi językach. Czy MMPM mógłby udzielić mi rozgrzeszenia? Działałam w afekcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
istota Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 11:44 to ciekawe, bo ja też mieszkam w Krakowie, ale najwyraźniej w jakimś innym, bo u mnie w Krakowie generalnie kierowcy jeżdżą jakby prawojazdy kupili na bazarze, pasem wolnego ruchu jest lewy, a to że światło się zmieniło na zielone nie jest wystarczającym powodem żeby ruszyć Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 11:49 E-e-e....chyba rzeczywiście są dwa Krakowy :)Z moich obserwacji wynika, że czerwone światło nie jest wystarczającym powodem żeby się zatrzymać :)) A minimalna prędkością jest 150km/h wg co niektórych. A już znajomośc stref i ich respektowanie w ogóle nie jest w modzie. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 09:44 co?? znowu króliczek niedojda coś zmajstrował? Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 09:47 tiresias napisał: > co?? > znowu króliczek niedojda coś zmajstrował? A, królik też mi dał popalić. Całą noc kopał dziury w plastikowej klatce. Nie no ja walerianę proszę. A tu macie zakalec, częstujcie. Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:00 norma_jean napisała: Nie > no ja walerianę proszę. a to znasz: czy od kropli walerianowych można zajśc w ciążę? zależy ile lat ma Walerian. Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:06 I czasem uciekają pod wannę. Aż żal się robi tych zestresowanych wyposzczoych królików, westchnęła Mariolka. Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 09:47 Ty się nie śmiej Tire. Długo wierzyłem, że sernik jest właśnie z sera żółtego. To był dogmat. Wierzyłem w to dłużej niż w mikołaja. Stąd i cios był silniejszy dla kruchej psychiki dziecka, kiedy prawda wyszła na jaw w końcu. ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
maga34 Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 09:52 Oxy biedaczku czy ten wstrząs spowodował to, że przestałeś jeść sernik na wieki wieków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki2lav Re: Wrrrr!!!!! IP: 213.255.126.* 07.02.03, 09:56 wiem z dobrego zrodla ze prawa jazdy to sie w jajku niespodziance znajduje... Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 09:57 maga:)) jak mdłości? uważaj z sernikiem! oxy, a jak pomyślę w jakie rzeczy ja wierzyłem jako małe pacholę to aż dziw uważałem na przykład, że 'mężem krowy jest koń', tzn. że nie ma krów 'samców'. kiedy w wieku 13 lat zobaczyłem krowi seks w jednym z pięknych pegeerów świat zmienił się dla mnie nie do poznania... Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:02 Przestać nie przestałem, niemniej długo czułem się taki jakiś ...oszukany. A i sam sernik zaczął jakoś inaczej smakować od tamtej pory. Poważną różnicę pomiędzy surowcem a gotowym wyrobem tłumaczyłem sobie z kolei obecnością cukru i aromatu do ciast (w takich buteleczkach z makukanym koreczkiem). Byłem świecie przekonany, że dgyby sernika na czas nie posłodzić, wyszedłby sernik tzw. wytrawny, w którym oryginalny smak sera żółtego objawiłby się w pełnej okazalości... ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:05 -- - Co podac ? spytala zymslowo barmanka - Sernik. Bialy, wytrawny. I drugi dla Pani ... o ktorej Pani konczy prace ? spytal Leon poprawiajac "pozyczke". Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:05 Oxy , myślę że wtedy wyszłaby zapiekanka serowa , ale to jest raczej do omówienia na forum Kuchnia. Ciekawe czy by się przyjęło ? Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:09 Aha. Jak trafię do więzienia bo w koncu nie wytrzymam i zrobię to o czym marzę (wytargam kogoś z samochodu i zrobię z nim porządek) to przysyłajcie mi sernik. Wytrawny. Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:16 Eno, nie będę Wam juz nic opowiadał, bo się naigrywacie ze mnie... ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:18 Ja się wcale nie naigrywam. Uważam że sernik wytrawny udekorowany kalarepką byłby bardzo wykwintnym daniem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:24 norma_jean napisała: > Ja się wcale nie naigrywam. Uważam że sernik wytrawny udekorowany kalarepką > byłby bardzo wykwintnym daniem :)) Nie? A jak powiem, że w Mikołaja wierzyć przestałem, gdy skończyłem 14 lat...? ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
maga34 Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:27 ła, to dopiero musiało być bolesne przeżycie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:29 Nie wierzysz w Mikołaja?????? Noco Ty????? A w Zajączka Wielkanocnego??????? No i nie mów mi, że w Dzieciątko nie wierzysz. Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:32 oxycort napisał: > Nie? A jak powiem, że w Mikołaja wierzyć przestałem, gdy skończyłem 14 lat...? Nie no, co Ty, Oxy, ze zrozumieniem to przyjmiemy ... Pppfffffff .... przepraszam ;oD -- - Ja tak zawsze w Ciebie wierzylem, Mikolaju, a Ty ... wyszeptal przez lzy maly Leonek, wyciagajac z podchoinkowej paczuszki pare skarpetek i zbior zadan z matematyki (kl. VII). Czul , ze cos w nim peklo, ze juz nic nie bedzie, jak dawniej... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:35 To świadczy tylko o tym że masz kochanych rodziców i im ufasz Nie nabijam sie ! Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:38 Ale tu nie chodzi o Mikołaja! tylko o to, co napisałem wyżej... że z tym sernikiem... to sie okazało jeszcze później niż z Mikołajem ... No i całą bawarkę wylać musiałem ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:44 Nie łam się , kuchnia jest o wiele bardziej tajemnicza niż postacie niebiańskie , ja do tej pory jadam różne rzeczy a nie wiem z czego sa zrobione. I od czasu gdy miałem w ręce "zapach smażonego boczku w proszku" nie jestem do końca pewien czy chcę wiedzieć. Ważne że jest smaczne. Odpowiedz Link Zgłoś
maga34 Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:17 Oxy jak chcesz to wygrzebię z otchłani pamięci przepis na roladę serową z zółtego sera jak najbardziej z wytrawnym nadzieniem według uznania :)) Tire :)) dzięki za troskę, ale mdłości przeszły jak ręką odjął, ale nie bardzo wiem czyja to była ręka i czy lewica czy prawica; a ja jako dziecko wierzyłam, że te najlepsze ryby to filety, bo bez ości całkiem sobie pływają :)) -- zobacz leoś kupiłam ci akwarium żebyś miał zajęcie jak będę w pracy - powiedziała mariolka do ukochanego - zaraz nalejemy wody i napuścimy filetów- ciągnęła podniecona nową zabawą Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:26 Bój się boga Maga! To karalne! My tu Unię naginamy do siebie, a Ty u papy za piecem i takie rzeczy? (fuuuuuj) ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
maga34 Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:30 aha fuj ;) a które rzeczy konkretnie masz na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:31 No te obcą ręką odjęte przyczyny mdłości... ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
maga34 Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:33 no co Ty?? nie wiesz, że są ręce które leczą :)) Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:41 I nie wiesz nawet czyje? (fuuuuuuuuj) ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki2lav Re: Wrrrr!!!!! IP: 213.255.126.* 07.02.03, 10:33 maga, gdzie ty jestes?? ser mi sie przypomnial z lat 80 rozdawany po religii, byl przrazliwie zolty i bylo go zawsze 2 kilo, ...eee Odpowiedz Link Zgłoś
maga34 Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:35 w pracy a co? :)) rolada serowa nie miała nic współnego z tamtym serem (ja go pamiętam jako pomarańczowy) i była pyszna z sałatką jarzynową lub z tuńczykiem w środku mniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki2lav Re: Wrrrr!!!!! IP: 213.255.126.* 07.02.03, 10:40 watek zaczyna byc tuczacy, a ja teraz jestem mysliwym, wiesz na jaka zwierzyne poluje, wiec nic tu po mnie Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:41 A ja chyba zostałem królikiem . Właśnie zamówiłem sobie porcję sałaty, marchewki, papryki,pomidorów etc w ilościach hurtowych. Będę to jadł do końca dnia. Norma zaopiekujesz sie mną jak mi to już tak zostanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
baloo1 Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:44 No co ty, chcesz, zeby Cie miotla spod wanny wyszturchiwala ? Albo do klatki, ot tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:46 Pod wannę i tak sie nie zmieszczę :) ale faktycznie o klatce to nie pomyślałem. Nic to, najwyżej zrobę podkop ..... Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:49 Piotruś, tylko nie pod wannę bo się zaklinujesz!!! A, i o zęby dbaj, kostkę wapienną trzeba Ci kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 11:48 O zęby dbam , a natchniony niedawnym wątkiem nawet sobie mechaniczną szczoteczke do zębów kupiłem. A ta kostke to sie gryzie czy zjada ? Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 11:52 Na początek poleję Ci ją syropem klonowym żebyś się przyzwyczaił. Lekcję tarcia ząbkami Pusin Ci da. Aha, no i poidełko trzeba kupić... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 11:53 a do tego jestem taki chydy że już nawet nie pamietam kiedy się tak naprawdę gdzieś zaklinowałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 11:56 Pusin też kiedyś taki był. Nie martw się, po miesiącu na wysokokalorycznej mieszance z Animalsa nie zmieścisz się wdrzwi hyhyhy :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotr_c Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 13:51 Ciekawa sprawa co oni tam dodaja do tej mieszanki ????? Odpowiedz Link Zgłoś