Dodaj do ulubionych

Wrrrr!!!!!

07.02.03, 09:41
Zdenerwowałam się dziś, o jak się zdenerwowałam! Chyba sernik z zakalcem
będzie!!!!
Obserwuj wątek
    • rigel Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 09:43
      a na co sie zdenerwowałaś????
      ja lubię placki z zakalcem, poważnie :)
      • norma_jean Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 09:45
        Na kierowców!!!! Jeździ toto jakby prawo jazdy na bazarze kupiło!!!
        Gdzie można list otwarty wystosować "Lewy pas służy do wyprzedzania" "Kierowco,
        przepuść tych co jadą szybciej" "Pamiętaj o kierunkowskazach". Aha - i kiedy
        TIRy będa miały zakaz jazdy????
        • basia! Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 09:57
          norma_jean napisała:

> Na kierowców!!!! Jeździ toto jakby prawo jazdy na bazarze kupiło!!!
          > Gdzie można list otwarty wystosować "Lewy pas służy do
          wyprzedzania" "Kierowco,
          >
          > przepuść tych co jadą szybciej" "Pamiętaj o kierunkowskazach". Aha - i kiedy
          > TIRy będa miały zakaz jazdy????

O, to na tym wątku leon z mariolką miał ćwiczyć slalom drogowy dwukierunkowy
        • istota Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 11:14
          norma_jean napisała:

> Na kierowców!!!! Jeździ toto jakby prawo jazdy na bazarze kupiło!!!
          > Gdzie można list otwarty wystosować "Lewy pas służy do wyprzedzania"

nic bardziej błędnego, w Krakowie np. pasem wolnego ruchu jest właśnie lewy
          i nie ma się na co denerwować, takie są umowne zasady ruchu
          • norma_jean Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 11:27
            Nadmieniam że mieszkam w Krakowie. I nic takiego nie zauważyłam. Kierowcy
            jeżdża tam w ogóle szybko, w znakomitej większości, więc się dostosowałam.
            A poza tym ja do pracy jeżdżę na Śląsk autostradą A4 i tam lewy jest uznawany
            za szybki. Niestety nie przez wszystkich. A ja jestem wiecznie spóźniona i
            potem tracę nerwy, klnę brzydko we wszystkich znanych mi językach. Czy MMPM
            mógłby udzielić mi rozgrzeszenia? Działałam w afekcie :)
            • istota Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 11:44
              to ciekawe, bo ja też mieszkam w Krakowie, ale najwyraźniej w jakimś innym, bo
              u mnie w Krakowie generalnie kierowcy jeżdżą jakby prawojazdy kupili na
              bazarze, pasem wolnego ruchu jest lewy, a to że światło się zmieniło na zielone
              nie jest wystarczającym powodem żeby ruszyć
              • norma_jean Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 11:49
                E-e-e....chyba rzeczywiście są dwa Krakowy :)Z moich obserwacji wynika, że
                czerwone światło nie jest wystarczającym powodem żeby się zatrzymać :)) A
                minimalna prędkością jest 150km/h wg co niektórych.
                A już znajomośc stref i ich respektowanie w ogóle nie jest w modzie.
    • tiresias Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 09:44
      co??
      znowu króliczek niedojda coś zmajstrował?
      • norma_jean Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 09:47
        tiresias napisał:

> co??
        > znowu króliczek niedojda coś zmajstrował?

A, królik też mi dał popalić. Całą noc kopał dziury w plastikowej klatce. Nie
        no ja walerianę proszę.
        A tu macie zakalec, częstujcie.
        • tiresias Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:00
          norma_jean napisała:

Nie
          > no ja walerianę proszę.
          a to znasz:
          czy od kropli walerianowych można zajśc w ciążę?
          zależy ile lat ma Walerian.
          • norma_jean Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:06
            I czasem uciekają pod wannę. Aż żal się robi tych zestresowanych wyposzczoych
            królików, westchnęła Mariolka.
      • oxycort Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 09:47
        Ty się nie śmiej Tire. Długo wierzyłem, że sernik jest właśnie z sera żółtego.
        To był dogmat. Wierzyłem w to dłużej niż w mikołaja. Stąd i cios był silniejszy
        dla kruchej psychiki dziecka, kiedy prawda wyszła na jaw w końcu.
        ~~
        ox
        • maga34 Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 09:52
          Oxy biedaczku
          czy ten wstrząs spowodował to, że przestałeś jeść sernik na wieki wieków?
          • Gość: viki2lav Re: Wrrrr!!!!! IP: 213.255.126.* 07.02.03, 09:56
            wiem z dobrego zrodla ze prawa jazdy to sie w jajku niespodziance znajduje...
          • tiresias Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 09:57
            maga:)) jak mdłości? uważaj z sernikiem!
            oxy, a jak pomyślę w jakie rzeczy ja wierzyłem jako małe pacholę to aż dziw
            uważałem na przykład, że 'mężem krowy jest koń', tzn. że nie ma krów 'samców'.
            kiedy w wieku 13 lat zobaczyłem krowi seks w jednym z pięknych pegeerów świat
            zmienił się dla mnie nie do poznania...
          • oxycort Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:02
            Przestać nie przestałem, niemniej długo czułem się taki jakiś ...oszukany.
            A i sam sernik zaczął jakoś inaczej smakować od tamtej pory.
            Poważną różnicę pomiędzy surowcem a gotowym wyrobem tłumaczyłem sobie z kolei
            obecnością cukru i aromatu do ciast (w takich buteleczkach z makukanym
            koreczkiem). Byłem świecie przekonany, że dgyby sernika na czas nie posłodzić,
            wyszedłby sernik tzw. wytrawny, w którym oryginalny smak sera żółtego objawiłby
            się w pełnej okazalości...
            ~~
            ox
            • baloo1 Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:05

--

- Co podac ? spytala zymslowo barmanka
              - Sernik. Bialy, wytrawny. I drugi dla Pani ... o ktorej Pani konczy prace ?
              spytal Leon poprawiajac "pozyczke".
            • piotr_c Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:05
              Oxy , myślę że wtedy wyszłaby zapiekanka serowa , ale to jest raczej do
              omówienia na forum Kuchnia. Ciekawe czy by się przyjęło ?
              • norma_jean Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:09
                Aha. Jak trafię do więzienia bo w koncu nie wytrzymam i zrobię to o czym marzę
                (wytargam kogoś z samochodu i zrobię z nim porządek) to przysyłajcie mi sernik.
                Wytrawny.
                • oxycort Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:16
                  Eno, nie będę Wam juz nic opowiadał, bo się naigrywacie ze mnie...
                  ~~
                  ox
                  • norma_jean Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:18
                    Ja się wcale nie naigrywam. Uważam że sernik wytrawny udekorowany kalarepką
                    byłby bardzo wykwintnym daniem :))
                    • oxycort Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:24
                      norma_jean napisała:

> Ja się wcale nie naigrywam. Uważam że sernik wytrawny udekorowany kalarepką
                      > byłby bardzo wykwintnym daniem :))

Nie? A jak powiem, że w Mikołaja wierzyć przestałem, gdy skończyłem 14 lat...?
                      ~~
                      ox
                      • maga34 Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:27
                        ła, to dopiero musiało być bolesne przeżycie :))
                      • norma_jean Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:29
                        Nie wierzysz w Mikołaja?????? Noco Ty????? A w Zajączka Wielkanocnego???????
                        No i nie mów mi, że w Dzieciątko nie wierzysz.
                      • baloo1 Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:32
                        oxycort napisał:
                        > Nie? A jak powiem, że w Mikołaja wierzyć przestałem, gdy skończyłem 14 lat...?

Nie no, co Ty, Oxy, ze zrozumieniem to przyjmiemy ... Pppfffffff ....
                        przepraszam ;oD

--

- Ja tak zawsze w Ciebie wierzylem, Mikolaju, a Ty ... wyszeptal przez lzy maly
                        Leonek, wyciagajac z podchoinkowej paczuszki pare skarpetek i zbior zadan z
                        matematyki (kl. VII). Czul , ze cos w nim peklo, ze juz nic nie bedzie, jak
                        dawniej...
                      • piotr_c Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:35
                        To świadczy tylko o tym że masz kochanych rodziców i im ufasz
                        Nie nabijam sie !
                        • oxycort Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:38
                          Ale tu nie chodzi o Mikołaja! tylko o to, co napisałem wyżej...
                          że z tym sernikiem... to sie okazało jeszcze później niż z Mikołajem
                          ...
                          No i całą bawarkę wylać musiałem
                          ~~
                          ox
                          • piotr_c Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:44
                            Nie łam się , kuchnia jest o wiele bardziej tajemnicza niż postacie
                            niebiańskie , ja do tej pory jadam różne rzeczy a nie wiem z czego sa zrobione.
                            I od czasu gdy miałem w ręce "zapach smażonego boczku w proszku" nie jestem do
                            końca pewien czy chcę wiedzieć. Ważne że jest smaczne.
              • maga34 Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:17
                Oxy jak chcesz to wygrzebię z otchłani pamięci przepis na roladę serową z
                zółtego sera jak najbardziej z wytrawnym nadzieniem według uznania :))
                Tire :)) dzięki za troskę, ale mdłości przeszły jak ręką odjął, ale nie bardzo
                wiem czyja to była ręka i czy lewica czy prawica;
                a ja jako dziecko wierzyłam, że te najlepsze ryby to filety, bo bez ości
                całkiem sobie pływają :))

--
                zobacz leoś kupiłam ci akwarium żebyś miał zajęcie jak będę w pracy -
                powiedziała mariolka do ukochanego - zaraz nalejemy wody i napuścimy filetów-
                ciągnęła podniecona nową zabawą
                • oxycort Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:26
                  Bój się boga Maga! To karalne! My tu Unię naginamy do siebie, a Ty u papy za
                  piecem i takie rzeczy? (fuuuuuj)
                  ~~
                  ox
                  • maga34 Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:30
                    aha fuj ;) a które rzeczy konkretnie masz na myśli?
                    • oxycort Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:31
                      No te obcą ręką odjęte przyczyny mdłości...
                      ~~
                      ox
                      • maga34 Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:33
                        no co Ty?? nie wiesz, że są ręce które leczą :))
                        • oxycort Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:41
                          I nie wiesz nawet czyje?
                          (fuuuuuuuuj)
                          ~~
                          ox
                  • Gość: viki2lav Re: Wrrrr!!!!! IP: 213.255.126.* 07.02.03, 10:33
                    maga, gdzie ty jestes??
                    ser mi sie przypomnial z lat 80 rozdawany po religii, byl przrazliwie zolty i
                    bylo go zawsze 2 kilo, ...eee
                    • maga34 Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:35
                      w pracy a co? :))
                      rolada serowa nie miała nic współnego z tamtym serem (ja go pamiętam jako
                      pomarańczowy) i była pyszna z sałatką jarzynową lub z tuńczykiem w środku mniam
                      • Gość: viki2lav Re: Wrrrr!!!!! IP: 213.255.126.* 07.02.03, 10:40
                        watek zaczyna byc tuczacy, a ja teraz jestem mysliwym, wiesz na jaka zwierzyne
                        poluje, wiec nic tu po mnie
                      • piotr_c Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:41
                        A ja chyba zostałem królikiem . Właśnie zamówiłem sobie porcję sałaty,
                        marchewki, papryki,pomidorów etc w ilościach hurtowych. Będę to jadł do końca
                        dnia. Norma zaopiekujesz sie mną jak mi to już tak zostanie ?
                        • baloo1 Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:44
                          No co ty, chcesz, zeby Cie miotla spod wanny wyszturchiwala ? Albo do klatki,
                          ot tak ?
                          • piotr_c Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:46
                            Pod wannę i tak sie nie zmieszczę :) ale faktycznie o klatce to nie
                            pomyślałem. Nic to, najwyżej zrobę podkop .....
                            • norma_jean Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 10:49
                              Piotruś, tylko nie pod wannę bo się zaklinujesz!!!
                              A, i o zęby dbaj, kostkę wapienną trzeba Ci kupić.
                              • piotr_c Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 11:48
                                O zęby dbam , a natchniony niedawnym wątkiem nawet sobie mechaniczną
                                szczoteczke do zębów kupiłem.
                                A ta kostke to sie gryzie czy zjada ?
                                • norma_jean Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 11:52
                                  Na początek poleję Ci ją syropem klonowym żebyś się przyzwyczaił. Lekcję tarcia
                                  ząbkami Pusin Ci da. Aha, no i poidełko trzeba kupić...
                              • piotr_c Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 11:53
                                a do tego jestem taki chydy że już nawet nie pamietam kiedy się tak naprawdę
                                gdzieś zaklinowałem :)
                                • norma_jean Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 11:56
                                  Pusin też kiedyś taki był. Nie martw się, po miesiącu na wysokokalorycznej
                                  mieszance z Animalsa nie zmieścisz się wdrzwi hyhyhy :)
                                  • piotr_c Re: Wrrrr!!!!! 07.02.03, 13:51
                                    Ciekawa sprawa co oni tam dodaja do tej mieszanki ?????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka