tiresias 07.04.03, 09:58 jadę jadę w świat sankami, sanki dzwonią dwoneczkami dzyń x 12 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniela_ Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 10:05 o. nasz tiresias zly wrocil na ojczyzny łono :) Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 10:24 o. nasza pyzata aniela sama na plaży samiutka na posterunku jak palec?? Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 10:29 A ja wczoraj, smagana podmuchami lodowatego wiatru pomyslalam - dobrze, ze tu choc snieg nie pada...w zla godzine to pomyslalam... Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 10:29 o. a juzjuz mialam Cie polubic (jak raka an bezrybiu), ale zabiles nasza przyjazn dozgonną. zly tire, zly. Odpowiedz Link Zgłoś
maga34 Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 10:34 czesć Tire :) zima naprawdę powróciła z całym swym rynsztunkiem: brodząc po kolana w sniegu (a własciwie sniegowej brei) zauważyłam radosnie jadący traktorek z przyczepką a na przyczepce...choinki. Cóż za zbieg okolicznosci! -- słuchaj leon najwyższy czas przystroić palemkę powiedziała mariolka chyba choinkę, odpowiedział leon z zadumą w głosie, wyglądając przez okno Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 10:35 w lepszym tonie urwac sie z choinki niz zeby palma komu odbila.. Odpowiedz Link Zgłoś
tato! Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 10:36 A drogowcy - o dziwo - zaskoczeni... Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 10:36 maga34 napisała: > > zauważyłam radosnie jadący traktorek z przyczepką a na przyczepce...choinki. Có > ż za zbieg okolicznosci! To na jakie swieta sie szykujemy w koncu? Bo karpia nie zamowilam. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 10:38 nieważne na jakie, ważne, że na święta Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 10:44 czarnajagoda napisała: > nieważne na jakie, ważne, że na święta Wazne i to jak!!! Pod choinka wiecej prezentow zawsze! Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 11:08 a to trzeba odgórnie ustalić, dekret wydać lub jakie zarządzenie, że z okazji każdego święta liczba prezentów ma być tak samo duża i co najmniej dwa razy większa niż prezentów bez okazji Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 11:17 Ja mam ranking - moje urodziny - Boze Narodzenie - zajaczek I oczywisce prezenty bez okazji mile widziane w ilosciach hurtowych. Odpowiedz Link Zgłoś
maga34 Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 10:39 a już sami nie wiemy. Tak nami krecą ! Odpowiedz Link Zgłoś
maga34 Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 10:43 i dla lepszego rachunku oczywiscie :) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 10:44 aha moje poczucie harmonii to burzy (wlasnie, gdzie budowniczy sinusoid Baloo?) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 10:45 jak o tym karpiu preczytałam to mi naprawdę świętami bozego narodzenia zapachniało... ciiiicha noc święęęęta noc...... Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 10:49 emusia napisała: > jak o tym karpiu preczytałam to mi naprawdę świętami bozego narodzenia > zapachniało... ciiiicha noc święęęęta noc...... Wielkanoc! Odpowiedz Link Zgłoś
tato! Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 10:55 Znaczy sie, choinkę przystroić należy pisankami? Odpowiedz Link Zgłoś
maga34 Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 10:57 i zajączka w worek z prezentami wyposażyć (a dostawaliscie cos od zajączka jak byliscie dziećmi?) Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 11:06 ja nic nie dostaje i nie dostawałam :-( z tym, że zawsze przyjezdża babcia z norwegii i ze 100 zł odpali na drobnw wydatki :-) w sensie stówka dla mnie, stówka dla siostry, stówka dla taty i stówka dla mamy :-) ale w tymn roku babcia nie przyjeżdża. i bedzie bida z nęndzą. Odpowiedz Link Zgłoś
maga34 Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 11:08 mnie zajączek przynosił górę słodyczy ze szczególnym upodobaniem do czekoladowych jajek (co mnie skutecznie zniechęciło do nich na zawsze) Odpowiedz Link Zgłoś
norma_jean Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 11:07 maga34 napisała: > i zajączka w worek z prezentami wyposażyć > (a dostawaliscie cos od zajączka jak byliscie dziećmi?) A dlaczego zaraz dziecmi? Do tej pory dostaje :) Nawet jeden w tym roku z wyprzedzeniem przyszedl, choicaz tego akurat nie lubie :((( Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 10:55 wśróóóóóóóóóóóóód nocnej ciiiiiiiiiiiiiiiiiiszy jak miało byc prawdziwe BN to ja go wogóle nie czułam. nawet jak choinka stała i jadłam barszcz czerwony, a od tygodnie pod moim blokiem byli panowie z tabliczką "świerze, rzywe krapie" a z radia grało "dzisiaj w betlejem" i pierwsza gwiazdka na niebie świeciła to jakoś tak wogóle nie czułam tego ze to BN a teraz to mi się wydaje, że zaraz tata wejdzie z choinką a siostra zacznie nudzić czy może juz zamiast wieczorem prezenty rozpakować. fajnie jest :-) Odpowiedz Link Zgłoś
basia! Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 10:58 Wiatj :) po raz kolejny udawadniam sobie ,że co masz zrobić dzisiaj,zrób pojutrze będziesz miał dwa dni wolne.Mówię o niezmienionych oponach zimowych. Dziękuję za dobrą radę....yyy czy będzie to nadinterpretacja,jak powiem ,że od bardziej leniwych ode mnie ?;) Odpowiedz Link Zgłoś
maga34 Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 11:01 a wyobraź sobie, że nie bliska mi osoba powiedziała, że PRAWDZIWI (tu nacisk) kierowcy zmieniają opony po 15 kwietnia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 11:04 ja jestem nieprawdziwym kierowcą a opony mam wciaz zimowe. aha czy opowiadalam wam anegdotki o tym jak schodzi sie ochrona kiedy usiluje wjechac na wlasne miejsce parkingowe i instruuje mnie w ktora strone mam krecic kierownica? Odpowiedz Link Zgłoś
maga34 Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 11:06 jeszcze nie, ale musisz koniecznie :) może mnie to zachęci do zrobienia wreszcie prawa jazdy Odpowiedz Link Zgłoś
basia! Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 11:08 ci ochroniarze może dorabiają jako parkingowi w hotelach,stąd taka troska Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 11:25 a a nene rzecz sie dziala w czasie kiedyjezdzilam samochodem zastepczym, i nie moglam sobie pozwolic na porysowanie go (bo nie wiem czy wiecie ale nagminnie atakuja mnie kolumny na parkingach, zwlaszcza na po prawej stronie, co latwo zauwazyc patrzac na drzwi po stronie pasazera). a o to zastepcze auto dbalam tak, ze wjezdzalam na swojemiejsce w nie mniej niz 10 ruchach. panowie ochroniarze dysponujac sprzetema udiowizualnym szybko sie zorientowali ze trzeba mi pomoc i zajmowali pozycje zanim jeszcze brame wjazdowa otworzyc zdarzylam. zmusilo mnie to do parkowania na zaewnatrz. bo mam swoj honor kierowcy przeciez. Odpowiedz Link Zgłoś
misiania Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 11:28 czy wspominałam już, że z Ostrobramskiej na Saską Kępę droga wiedzie przez Filtrową? Witam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 11:31 automobil klub sie nam zrobil :)) zupelnie jak w huellem hyyh Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 12:15 audiowizualnym? utrwalili Twe rajdowe wyczyny na taśmie może? Odpowiedz Link Zgłoś
aniela_ Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 12:16 yhy nie moge wykluczyc tego, ze te kamery co wisza pod sufitem dzialają. zaprzeczyc nie moge ponad wszelka wątpliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 12:28 a to w takim razie jesteś na wieki w internecie. i w apamięci wdzięcznej studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
basia! Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 11:05 maga34 napisała: > a wyobraź sobie, że nie > bliska mi osoba powiedziała, że PRAWDZIWI (tu nacisk) kierowcy zmieniają opony > po 15 kwietnia :)) roszcząc sobie pretensję do -PRAWDZIWI- poczekam do 15 :) Odpowiedz Link Zgłoś
tato! Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 11:12 "świerze, rzywe krapie"! - niezłe, ciekawe, komu się ten błąd przytrafił - panom z karpiami czy Em. A jak już Karp, to powinien mieć na imię Leonardo di. Odpowiedz Link Zgłoś
emusia Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 11:18 panom z karpiami. bez tych panów świeta tracą urok. Odpowiedz Link Zgłoś
_tequila_ Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 12:23 jakos nie widzi mi sie żółty kurczak na bialym tle... z zielonym jakos lepiej sie komponuje... i w nogi moze mu byc zimno Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 12:26 tak mi się przypomiało: moja mama kiedyś od swojeg ówczesnego pracodawcy dostała kartkę świąteczną na Wielkanoc, przedstawiającą bałwanka z koszykiem pisanek - takie twórcze wykorzystanie kartek z poprzednich świąt Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 12:29 jeśli chodzi o kurczaka to fajnie sie komponuje z potrawką. albo z chrupką skórką. Odpowiedz Link Zgłoś
tato! Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 12:42 No tak, a do święcenia trzeba będzie zanieść Leonarda di Karpia. Ależ będzie w kościele zapaszek... Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 12:43 Sory że uderzam znowu w ten dzwon, ale czy można zanieść do święcenia karpia po żydowsku? Odpowiedz Link Zgłoś
_tequila_ Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 12:45 ten karp po zydowsku to wlasciwie karp po polsku o ile sie nie myle - gdzie biedronka? Odpowiedz Link Zgłoś
tiresias Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 12:51 tak czy inaczej, mroczny okres zwiększonej konsumpcji produktów kurzej owulacji nadchodzi! czy wiecie że: kury i inne ptastwo to krewni dinozaurów w prostej linii Odpowiedz Link Zgłoś
maga34 Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 13:11 mozna też wybrać złoty srodek i jesć ikrę Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 13:17 na twardo, na miękko czy smażoną? o czy można z tego robić pisanki? Odpowiedz Link Zgłoś
basia! Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 13:21 czarnajagoda napisała: > na twardo, na miękko czy smażoną? > o czy można z tego robić pisanki? ikrą ,jak drobnym maczkiem pisać można Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 13:24 Tylko nadziewane karpiem. Plus ryż nadziewany kurczakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 13:30 ignatz napisał: > Tylko nadziewane karpiem. nene, lepiej łososiem, i ładniej wyglądają i smaczniejsze > Plus ryż nadziewany kurczakiem. a tego jeszcze nie próbowałam, bo za dużo kurczaka trzeba zużyć, żeby nadzieć takiero jednego ryżego Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 13:32 czarnajagoda napisała: > a tego jeszcze nie próbowałam, bo za dużo kurczaka trzeba zużyć, żeby nadzieć > takiero jednego ryżego Spróbuj, bo warto, zaprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 13:38 ignatz napisał: > > > a tego jeszcze nie próbowałam, bo za dużo kurczaka trzeba zużyć, żeby nadz > ieć > > takiero jednego ryżego > > Spróbuj, bo warto, zaprawdę. skoro tak twierdzisz, to pewnie spróbuję. tylko czy zamiast kurczaka można użyć kurki wodnej??? Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 13:41 może być nawet psiakość. byle nie psiakrew. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 13:46 ignatz napisał: > może być nawet psiakość. byle nie psiakrew. szkoda, bo na psiejkrwi to bym sobie zębów nie połamała, na na psiejkości to mogę ;( Odpowiedz Link Zgłoś
oxycort Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 13:52 Aha, usiłujecie faryzejskimi sposobami obejść post może? (że zaindaguję Was w kwestii formalnej) -- Jeszcze 2 tygodnie postu i pokuty i wybiorę ja wam jaja! - stwierdził stanowczo mściwy Leon, wykonując kolejną rundkę na bosaka wokół kurnika, biczując się raz po raz baziami. Tuzin spacerujących bezkarnie po białym puchu szlachetnych niosek, ostentacyjnie znaczył świeżymi odchodami trasę marszruty Leona. ~~ ox Odpowiedz Link Zgłoś
czarnajagoda Re: huhu ha, nasza zła 07.04.03, 13:58 a nene, my postu nie obchodzimy, my posty czytamy i posty piszemy Odpowiedz Link Zgłoś