Dodaj do ulubionych

Paracelsus

IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.11.03, 17:00
Aureolus Philippus Theophrastus Bombast von Hohenheim.
Obserwuj wątek
    • anieatak Re: Paracelsus 18.11.03, 17:04
      reka napisz opowiadanie..a nie tytul ino..jak rzeki..koryto
    • tiresias Re: Paracelsus 18.11.03, 17:16

był raz Teofrast z Germanii
      co dostał wprost strasznej manii
      zawsze coś przepowiadał
      zsiniał na gębie, tak gadał
      a prawie zawsze na banii!
      • pierans Re: Paracelsus 18.11.03, 17:22
        wiedzialam!
        on musial byc na bani, wreszcie ktos to powiedzial
        • Gość: ewa Re: Paracelsus IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 18.11.03, 17:51
          I pomyslec ze o takiej pijaczynie pisze sie w encyklopedii!
          • Gość: kanuk Re: Paracelsus IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.11.03, 18:11
            na Wegrzech uczcili go nadaniem nazwy miejscowosci Tatabanya. ja o nim
            wspomnialem z okazji Roe vs. Wade. zawsze dobrze spojrzec w lusterko wsteczne
            zanim sie skrecic chce. poza tym -ja nie paaale. toz to plaza jest.
            • Gość: ewa Re: Paracelsus IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 18.11.03, 18:38
              Auroleus Phillipus Theostratus Bombastus von Hohenheim
              w swych licznych podrozach zahaczyl rowniez o Balkany. Na jego czesc
              nazwano miasto Banya Luka, gdyz wyglosil tam zarowno swe naukowe
              teorie jak i celne przepowiednie.Od tej pory w kraju Polonia mowi sie o
              banjalukach.
              • Gość: kanuk Re: Paracelsus IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.11.03, 19:30
                banialuki sie opowiada w wielu krajach. a lucky Luke lubil spaghetti western :)
                • gitman Re: Paracelsus 19.11.03, 22:17
                  banie to maja we wsi kluki, o ile mnie nei myla moje w pamieci luki.
                  • Gość: kanuk Re: Paracelsus IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 19.11.03, 22:43
                    a czy ciete banki sie stawia czy sadza? bo od niej mozna sie latwo i
                    nieprzyjemnie pobrudzic.
                    • Gość: ewa Re: Paracelsus IP: *.w217-128.abo.wanadoo.fr 19.11.03, 23:04
                      banki zarowno nieciete jak i ciete sie stawia.a sadza sie byki.
                      • anieatak Re: Paracelsus 20.11.03, 00:07
                        ban I aj luka..
                        nie do zalepienia podejrzewam..
                        podojrzewam..
                        podoje..
                        • Gość: kanuk Re: Paracelsus IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 20.11.03, 00:13
                          jaja tez sie sadza . ciete, klute i szarpane. z kurkami i szalotkami na
                          normandzkim masle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka