Gość: glodny IP: 10.1.121.* 07.08.01, 11:19 w pracy nie wolno nam jesc (bo sie biurka brudza), jednoczesnie nie mamy przerw na posilki. Ludzie wybiegaja na piec minut przed budynek zjesc bulke. Czy i u Was tak jest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agniecha Re: czy jesz w pracy? IP: *.man.polbox.pl 07.08.01, 11:24 wspolczuje serdecznie, u mnie pod tym wzgledem pelna rewelacja: pol godziny przerwy na lunch w pobliskim barze uwaga!!! finansowany przez pracodawce :))) a zdarza mi sie czasem i sniadanko zjesc w pracy, trzeba wiedziec, gdzie pracowac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rigel Re: czy jesz w pracy? IP: 213.77.14.* 07.08.01, 14:37 Co to za firma?? w kodeksie pracy jest zapis o przerwie na posilek 15 minut. latwo to znalezc chocby w necie i pokazac szefowi. a biurko mozna chyba czyms przykryc na czas posilku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agniecha Re: czy jesz w pracy? IP: *.man.polbox.pl 07.08.01, 14:41 Gość portalu: Rigel napisał(a): > Co to za firma?? w kodeksie pracy jest zapis o przerwie na posilek 15 minut. > latwo to znalezc chocby w necie i pokazac szefowi. a biurko mozna chyba czyms > przykryc na czas posilku? w kodeksie pracy jest duzo takich zapisow, z ktorych nikt sobie nic nie robi, np szczegolowo okreslona w cm ilosc przestrzeni na 1 pracownika albo ilosc kibelkow w zaleznosci od ilosci i plci pracownikow itp itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rigel Re: czy jesz w pracy? IP: 213.77.14.* 07.08.01, 14:48 Gość portalu: agniecha napisał(a): > Gość portalu: Rigel napisał(a): > > > Co to za firma?? w kodeksie pracy jest zapis o przerwie na posilek 15 minu > t. > > latwo to znalezc chocby w necie i pokazac szefowi. a biurko mozna chyba czyms przykryc na czas posilku? > w kodeksie pracy jest duzo takich zapisow, z ktorych nikt sobie nic nie robi, > np szczegolowo okreslona w cm ilosc przestrzeni na 1 pracownika albo ilosc > kibelkow w zaleznosci od ilosci i plci pracownikow itp itd... Nie bede sie upieral, czy kolezanka ma siedziec metr czy 80 cm ode mnie, ale akurat czas na posilek w czasie pracy chyba da sie wyegzekwowac. sam nie jem w pracy bo ... tak, ale np. pije kawe, herbate, wode itp. (caly czas) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mreck Re: czy jesz w pracy? IP: 192.168.1.* / *.elzam.com.pl 07.08.01, 14:58 Są tacy poprani szefowie. Jeden kiedyś chodził i sprawdzał, czy pijemy kawę, bo uważacie herbtę to wolno, a kawy nie bo to PRACA A NIE KAWIaRNIA!!!! Popraniec jeden, z litości nie podam nazwiska. Ja zawsze olewam takie zakazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: czy jesz w pracy? IP: 195.94.212.* 07.08.01, 15:09 Przerąbane, ja bez kawy po prostu nie zastartuję. Nie rozumiem, co się do mnie mówi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: czy jesz w pracy? IP: *.punkt.pl 07.08.01, 15:10 kurde zawsze gdy się nudzę jem! a zatem w pracy- jem ...przede wszystkim. dobrze że mam świetną przemiane... Odpowiedz Link Zgłoś