Dodaj do ulubionych

czy jesz w pracy?

IP: 10.1.121.* 07.08.01, 11:19
w pracy nie wolno nam jesc (bo sie biurka brudza), jednoczesnie nie mamy przerw na posilki.
Ludzie wybiegaja na piec minut przed budynek zjesc bulke. Czy i u Was tak jest?
Obserwuj wątek
    • Gość: agniecha Re: czy jesz w pracy? IP: *.man.polbox.pl 07.08.01, 11:24
      wspolczuje serdecznie,
      u mnie pod tym wzgledem pelna rewelacja:
      pol godziny przerwy na lunch w pobliskim barze
      uwaga!!! finansowany przez pracodawce :)))
      a zdarza mi sie czasem i sniadanko zjesc w pracy,
      trzeba wiedziec, gdzie pracowac!
    • Gość: Rigel Re: czy jesz w pracy? IP: 213.77.14.* 07.08.01, 14:37
      Co to za firma?? w kodeksie pracy jest zapis o przerwie na posilek 15 minut.
      latwo to znalezc chocby w necie i pokazac szefowi. a biurko mozna chyba czyms
      przykryc na czas posilku?
      • Gość: agniecha Re: czy jesz w pracy? IP: *.man.polbox.pl 07.08.01, 14:41
        Gość portalu: Rigel napisał(a):

> Co to za firma?? w kodeksie pracy jest zapis o przerwie na posilek 15 minut.
        > latwo to znalezc chocby w necie i pokazac szefowi. a biurko mozna chyba czyms
        > przykryc na czas posilku?
        w kodeksie pracy jest duzo takich zapisow, z ktorych nikt sobie nic nie robi,
        np szczegolowo okreslona w cm ilosc przestrzeni na 1 pracownika albo ilosc
        kibelkow w zaleznosci od ilosci i plci pracownikow itp itd...
        • Gość: Rigel Re: czy jesz w pracy? IP: 213.77.14.* 07.08.01, 14:48
          Gość portalu: agniecha napisał(a):

> Gość portalu: Rigel napisał(a):
          > > > Co to za firma?? w kodeksie pracy jest zapis o przerwie na posilek 15 minu
          > t. > > latwo to znalezc chocby w necie i pokazac szefowi. a biurko mozna chyba
          czyms przykryc na czas posilku?
          > w kodeksie pracy jest duzo takich zapisow, z ktorych nikt sobie nic nie robi,
          > np szczegolowo okreslona w cm ilosc przestrzeni na 1 pracownika albo ilosc
          > kibelkow w zaleznosci od ilosci i plci pracownikow itp itd...

Nie bede sie upieral, czy kolezanka ma siedziec metr czy 80 cm ode mnie, ale
          akurat czas na posilek w czasie pracy chyba da sie wyegzekwowac. sam nie jem w
          pracy bo ... tak, ale np. pije kawe, herbate, wode itp. (caly czas)
    • Gość: mreck Re: czy jesz w pracy? IP: 192.168.1.* / *.elzam.com.pl 07.08.01, 14:58
      Są tacy poprani szefowie. Jeden kiedyś chodził i sprawdzał, czy pijemy kawę, bo
      uważacie herbtę to wolno, a kawy nie bo to PRACA A NIE KAWIaRNIA!!!! Popraniec
      jeden, z litości nie podam nazwiska. Ja zawsze olewam takie zakazy.
      • Gość: Dzidka Re: czy jesz w pracy? IP: 195.94.212.* 07.08.01, 15:09
        Przerąbane, ja bez kawy po prostu nie zastartuję. Nie rozumiem, co się do mnie mówi :-)
    • Gość: myszka Re: czy jesz w pracy? IP: *.punkt.pl 07.08.01, 15:10
      kurde zawsze gdy się nudzę jem! a zatem w pracy- jem ...przede wszystkim.
      dobrze że mam świetną przemiane...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka