Dodaj do ulubionych

Podział majątku

09.05.15, 19:37
witam od 10 lat jestem zameldowana w domu ktory moj mąż dostal od rodzicow w akcie notarialnym z inf ze dom jest ich do czasu ich smierci teraz chcemy się rozwieść i moje pytania brzmia czy cos mi sie nalezy z tego tytulu ze tu tak dlugo mieszkam chce powiedziec ze robilismy remonty faktury sa na niego ( nie myslalam o zabezpieczeniu sie ) mam wykaz paragonow za ktore j tez placilam i kwoty ale mam tez wydruki swoje z konta ze w przeciagu 3 lat przelalam mu ok 25 tys zlotych poza tym ja kupowalam zakupy i mam dokumenty ze tylko ja placilam synowi za treningi obozy spotowe wycieczki i obiady w szkole malo tego kupowalam sprzet i go splacalam np tv za 5 ty i mam na to dokumnty najgorsze w tym ze maz powiedzial ze w przeicagu miesiaca mam sie wyprowadzic a ja w pracy na remont wzielam 6 tys pozyczki i mam zero na koncie wiec nie stac mnie na wynajecie czegos i mam jakis taki wewnetrzy niesmak chce podkreslic ze do tej pory miedzy nami bylo ok teraz jest na szkoleniu 3 miesiac i oznajmil ze mnie nie kocha i szuka pretekstow do klotni
Obserwuj wątek
    • maria88 Re: Podział majątku 09.05.15, 20:25
      Nie jestem prawnikiem ale mam trochę wiedzy na ten temat. Moja rada skoro jest Pani żoną, jest Pani razem z mężem zameldowania to mąż nie ma prawa żadać aby Pani sie wyprowadziła.
      Jesli Pani to zrobi to sąd orzeknie, że Pani męża porzuciła i że jest Pani winna rozkładu
      pożycia. Odnosnie majątku to niech się Pani nie martwi, bo sąd bierze pod uwagę wspólność dorobkową, ponoszone nakłady etc. Gdyby mąż zachowywał się agresywnie po powrocie to
      są placówki gdzie może Pani zawsze szukać pomocy.Bez sprawy sądowej nikt nie ma prawa
      wyrzuci Pani z tego mieszkania.Dodam,że od dłuższego czasu to forum jest nie czynne albowiem zmarł bardzo usłużny ludziom załozyciel tego forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka