pies_na_czarnych.o 14.09.09, 14:47 Smiechu warte. Jak podliczyc to moze facet przyjal "prezentow" na 5000€ i to jest WIELKA afera korupcyjna. :))) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pies_na_czarnych.o Re: Sprawa ZUS. 14.09.09, 14:48 A kuzyn prezydenta, tak dla porownania wyludzil juz chyba kilka tadnych milionow zlotych. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: Sprawa ZUS. 14.09.09, 14:55 pies_na_czarnych.o napisał: > Smiechu warte. Jak podliczyc to moze facet przyjal "prezentow" na 5000€ > i to jest WIELKA afera korupcyjna. :))) Mimo to, premier szybko gościa zdymisjonował, nie czekając nawet na zarzuty ani wyrok. A ministra Grada, który w sprawie stoczni popełnia błąd za błędem, który wykazał się skrajną niekompetencją, którego publicznie obiecywał zwolnić - nadal trzyma... Ciekawe, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych.o Re: Sprawa ZUS. 14.09.09, 15:01 > A ministra Grada, który w sprawie stoczni popełnia błąd za błędem Moglbys wykazac te bledy. > który wykazał > się skrajną niekompetencją, I kto to mowi? Nasz forumowy ekspert od handlu miedzynarodowego. Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: Sprawa ZUS. 14.09.09, 16:31 pies_na_czarnych.o napisał: > > A ministra Grada, który w sprawie stoczni popełnia błąd za błędem > > Moglbys wykazac te bledy. > > > który wykazał > > się skrajną niekompetencją, > > I kto to mowi? Nasz forumowy ekspert od handlu miedzynarodowego. Żaden ze mnie ekspert, ale potrafię zrozumieć słowo pisane i mówione. Zapewnienia, że stocznie sprzedano wiarygodnemu kontrahentowi okazały się żałosne. A koleś nadal - mimo zapewnień premiera - siedzi na swoim stołku. A prezes ZUS został błyskiem zwolniony. Nie zawieszony, ale zwolniony! Bez potwierdzenia winy. Tak więc bardzo mnie ciekawi ta niekonsekwencja premiera i sprzeniewierzenie się własnym słowom. Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: Sprawa ZUS. 14.09.09, 16:53 > > A prezes ZUS został błyskiem zwolniony. Nie zawieszony, ale zwolniony! Bez > potwierdzenia winy. > ale premier znał sprawę od roku Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych.o Re: Sprawa ZUS. 14.09.09, 16:55 > Zapewnienia, że stocznie sprzedano wiarygodnemu kontrahentowi okazały się > żałosne. A kto mial ta wiarygodnosc sprawdzic, harcerze Macierewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: Sprawa ZUS. 14.09.09, 17:18 pies_na_czarnych.o napisał: > > Zapewnienia, że stocznie sprzedano wiarygodnemu kontrahentowi > > okazały się żałosne. > > A kto mial ta wiarygodnosc sprawdzic, harcerze Macierewicza? Hę? Nie rozumiem. Minister Grad zapewniał, że wiarygodność jest pewna. Bajki opowiadał, a nadal na urzędzie siedzi, mimo twardych obietnic premiera. A prezes ZUS wyleciał w parę godzin - bez dowodu winy, za - jak to sam piszesz - 5.000€. Zmienne nastroje ma ten nasz premier... Ciekawe tylko, czy sam się tak nastraja, czy ktoś inny go tak nastraja. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych.o Re: Sprawa ZUS. 14.09.09, 17:20 > Hę? Nie rozumiem. Jak zwykle. :o( Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: Sprawa ZUS. 14.09.09, 17:24 pies_na_czarnych.o napisał: > > Hę? Nie rozumiem. > > Jak zwykle. :o( A wystarczyłoby żebyś wyjaśnił w poprawnych zdaniach o co ci chodzi... Najlepiej bez mieszania Macierewicza, bo nie wiem co on ma do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych.o Re: Sprawa ZUS. 14.09.09, 17:26 zamurowany napisał: > pies_na_czarnych.o napisał: > > > > Hę? Nie rozumiem. > > > > Jak zwykle. :o( > > A wystarczyłoby żebyś wyjaśnił w poprawnych zdaniach o co ci chodzi... Najlepie > j > bez mieszania Macierewicza, bo nie wiem co on ma do tego. A Grad co ma do tego? :p Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: Sprawa ZUS. 14.09.09, 18:02 pies_na_czarnych.o napisał: > A Grad co ma do tego? :p Już pisałem, co ma Grad do tego - zastanawia mnie szybka i bezwględna reakcja premiera na aferę o 5.000€ w ZUSie, w porównaniu z brakiem reakcji w sprawie faceta, który ośmiesza zarówno siebie jak i rząd. Skoro premier tak daje ośmieszać swój rząd, to zastanawiam się, dlaczego to robi? Przecież nikt nie lubi być ośmieszany. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych.o Re: Sprawa ZUS. 14.09.09, 18:06 > > Już pisałem, Nie zauwazyles, ze watek jest o czyms innym? :p Odpowiedz Link Zgłoś
zamurowany Re: Sprawa ZUS. 14.09.09, 18:11 pies_na_czarnych.o napisał: > Nie zauwazyles, ze watek jest o czyms innym? Zauważyłem. Jest o aferze na 5.000€. Więc ja zwracam uwagę, jak gwałtownie zareagował premier na tę aferę. Co jest dziwne w porównaniu z brakiem reakcji (mimo publicznych zapewnień) na dużo poważniejsze rzeczy. Zresztą dobrze rozumiesz o czym piszę. A że treść nie pasuje do obrazka, który sobie stworzyłeś, więc lepiej udawać Greka. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Sprawa ZUS. 14.09.09, 18:51 > A prezes ZUS został błyskiem zwolniony. Nie zawieszony, ale zwolniony! Bez > potwierdzenia winy. To standard na Zachodzie. Nie ma się czemu dziwić. To nie PiS. A Tusk to nie Kaczyński, który bezczelnie chroni swoich przydupasów. Przykład? Afera billboardowa Kurskiego, którego Pan Prezes chronił od samego początku, mówiąc, że nawet jeśli Kurski okaże się zwykłym oszczercą, głos mu z głowy nie spadnie. www.dziennik.pl/polityka/article3345.ece?service=print Tusk przynajmniej zachowuje jakieś pozory. Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek To pewnie nowy algorytm CBA:) 14.09.09, 16:37 Przecież, to towarzycho samodzielnie nie potrafi liczyć:)))) Myśle, że mają to po tffoorcach:))) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Sprawa ZUS. 14.09.09, 16:39 Wielka afera korupcyjna: Pęczak "przyjął" od Dochnala merca full wypas na półroczne taksówkowanie i siedział w areszcie tymczasowym(?)4 lata a Dochnal też 4 i dalej siedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Re: Sprawa ZUS. 14.09.09, 16:44 Dlatego nabijam się z algorytmu CBA:)) Pozdr. Zoilku:) Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 To bardzo ciekawe zjawisko 14.09.09, 16:44 Pisowski menel płacący służbową kartą za zagrychę-dorsza 8zł nie wzbudza niechęci. Nikt go zresztą nie pamięta. Ale Pitera jest bohaterką pisowskich kreskówek, bo menela pogoniła. Podobnie z tymi zusowcami. Te łapówy będą udowodnione, ale kto wie ile tego jeszcze było. Ani płacący, ani biorący nie mają ochoty się zgłaszać, wszyscy będą stratni. Czy naprawdę ktoś sądzi, że ten biznesmen ujawniający łajdactwo dostanie kiedyś kontrakt państwowy? Mało prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
dupetek Re: To bardzo ciekawe zjawisko 14.09.09, 16:54 Ja myślę, że w tym wątku chodzi o niewspółmierność tej "afery" z nierozliczonym, poważnym gnojem!!!! Takie rzeczy trzeba tępić! Ale jeśli, jest to popisówa CBA, to wybacz, równie dobrze można nagłaśniać babcie sprzedające pietruszkę na ulicy, czy dzieciaka bluzgającego publicznie!! CBA, po kaczych zleceniach politycznych nie może się odnaleźć:( haen1950 napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_czarnych.o Re: To bardzo ciekawe zjawisko 14.09.09, 16:57 dupetek napisał: > Ja myślę, że w tym wątku chodzi o niewspółmierność tej "afery" z Wlasnie o to chodzi. Znowu z igly robia widly. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Wystarczyło by zwykła wezwanie, a nie 14.09.09, 16:52 antyterroryści w kominiarkach. Doopki naoglądali się amerykańskich filmów. M. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Wystarczyło by zwykła wezwanie, a nie 14.09.09, 17:09 mariner4 napisał: > antyterroryści w kominiarkach. > Doopki naoglądali się amerykańskich filmów. > M. To oczywiście popisowski bełkot. Ale proszę pamiętać od czego się zaczęło, facetowi zaproponowano zlecenie za grubą sumę łapówki. Ile takich transakcji ten szczeciński zusowiec przeprowadził? Kto się przyzna, jeżeli obie strony są zadowolone? Więc proszę nie mówić, że płotki wyjęto z jeziora. Odpowiedz Link Zgłoś