Gość: stefan IP: 193.215.202.* 11.01.04, 11:32 Chcialbym byc posiadaczem kart ministra Janika. Ale kredytowych:) Ten czlowiek chyba popadl w samouwielbienie przekazujac orkiestrze swoje karty do brydza? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: debil Re: pomysl na tabuny żebraków na ulicach IP: *.utaonline.at 11.01.04, 12:22 slusznie i do tego jacy bezczelni! prymityw podniesiony do rangi cnoty!!! wylaczac telewizory i nie patrzec na tego postrzelonego majstra od witrazy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: INNI Re: pomysl na tabuny żebraków na ulicach IP: *.acn.waw.pl 11.01.04, 12:38 Zbojkotujmy zbiórkę pieniędzy. To jest jeden wielki hollywodski show. Zacznijmy zbierać na dziurę bdżetową Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nelly Rokita-Arnol Dzieki tobie kolejny raz mozna uwiezyc w drugiego IP: *.pl / 81.210.124.* 11.01.04, 14:56 Dzieki tobie kolejny raz mozna uwiezyc w drugiego czlowieka. Nie daj sie czarnym, dziennikarzom szukajacym taniej sensacji i zawistnym malym ludzikom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glus W tym roku nie bedzie rekordu w zebranych IP: *.dip0.t-ipconnect.de 11.01.04, 16:31 pieniadzach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JanusZ31 Re: Polska droga do absurdu: WOŚP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 01:29 ZNORMALNIEJMY, bo WOŚP to mimo wszystko absurd na skalę światową - nie tędy droga. Sam dałem na WOŚP sporą jak dla mnie kwotę: 5 x 20 zł. Ale twierdzę, że to zbieranie pieniędzy i kupowanie za nie coraz bardziej podstawowego sprzętu medycznego, tego sprzętu, który powinien być kupiony z budżetu Państwa, to na dłuższą metę droga do ugruntowania patologii, droga do nikąd. Bo czy należy idąc tą drogą: w lutym zbierać na Hospicja, w marcu na Domy Dziecka, w kwietniu na Domy Spokojnej Starości, w maju na książki do bibliotek, w czerwcu na dożywianie dzieci z wiejskich szkół itd. itd. - miesięcy zabraknie. W końcu staniemy się Krajem gdzie jedni będą tysiącami organizować zbiórki, a drudzy będą tysiącami na wszystko dawać swoje złotówki. Wszystko będzie oświetlała i kolorowo transmitowała i to "za darmo" nasza Państwowa Telewizja - gdzie??: wszędzie - we wszystkich miastach, miasteczkach i wsiach. Burmistrzowie, Prezydenci, Wójtowie, Marszałkowie, dla uatrakcyjnienia tych zbiórek będą kąpać się w zimie w przeręblach, półnago włazić na drzewa, aktorzy będą w tramwajach grać swoje spektakle, stomatolodzy za darmo wybielać zęby, kanalarze z kanałów będą prosić o datki, muzycy będą grali w koszarach i więzieniach, byle tylko użebrać kolejne złotówki itd. itd., i to podobno aż do końca świata. A biorący udział w tych akcjach, ubrani w czapeczki z pomponami wrzeszczeć będą Siema!! Siema!! i drzeć się: mamy już 1 736 783 217,31 groszy i 5 646 783,12 centów. I wrzeszczeć: jajo kaczki zlicytowaliśmy już za 135,31 zł, a widelec którym jadł Wiśniewski za 333,21 zł itd. itd. ale to na razie…, na razie…., bo za chwilę UZBIERAMY JESZCZE: … ... .... .. bo do końca świata jeszcze daleko!!!! Polska ma być normalnym Krajem, a nie Krajem gdzie zwykłe strzykawki zacznie się w końcu kupować dzięki tego typu wielkim akcjom. Bo w końcu Polska stanie wielkim Krajem żebraków, Krajem żebrzących i Krajem gdzie obowiązkiem stanie się dawanie na tych żebraków jakimi sami się w końcu wszyscy staniemy. To nie jest normalne, takich nienormalnych Krajów nie ma na całym Świecie. Opanujmy się w końcu!! Znormalniejmy!! To jest chore!!! Tylko przestajemy w tym wrzasku i szaleństwie to widzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wałbrzyski sprzęt orkiestry słuzy wybrańcom,po znajomości IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 12.01.04, 06:52 masz racje skońcyć z owsiakiem,to jest rola państwa.szoł za nasza kase, sprzęt dla uprzywilejowaych. zwykłe skierowanie do specjalisty urosło do ogólnopolskiego problemu a dostać się na ultrasonograf, taki co szpital dostał za darmo to cud wielki cud i szczęście, na rentgena hamów i to też po znajomości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leff Re: sprzęt orkiestry słuzy wybrańcom,po znajomośc IP: *.pkobp.pl 12.01.04, 08:29 idz se kolego pierdolnij baranka w sciane. moje dziecko korzystalo ze sprzetu zakupionego przez WOSP a nie mam zadnych znajomosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwi Re: sprzęt orkiestry słuzy wybrańcom,po znajomośc IP: *.kolporter.com.pl 12.01.04, 09:59 Człowieku, pomyśl zanim napiszesz. Jedyną znajomoscia, jaką miałem była znajomość topografii miasta, ktora pozwoliła mi dojechać do szpitala, gdzie moje dziecko korzystalo ze sprzętu zakupionego przez WOŚP. Zareczam, że było tam o wiele więcej dzieci, a rodzice niektórych naprawde nie wygladali na krezusów, którzy dzieki kasie z każdym ordynatorem są "na ty". Nawet u nas są normalni ludzie, normalne instytucje itp. Nie wszystko jest do kitu. Zgadzam się, że to Państwo powinno zapewnić sprzęt medyczny a nie akcja dobroczynna, ale nie krytykujmy rzeczy, które są dobre i sprawiają, że Świat staje się trochę lepszy (nie cierpię patetycznego języka, ale nie wiem jak to inaczej napisać). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichy Re: W tym roku nie bedzie rekordu w zebranych IP: *.supermedia.pl / *.supermedia.pl 12.01.04, 09:16 zgadza sie, ludzie biednieją, coraz wiecej akcji wyciagania pieniędzy a w dodatku owsik dał czadu latem, po tych jego wyczynach gdy go widze wylaczam telewizor i tyle.mysli ze ma monopol na pomaganie, smieszny kretynek w czerwonych gaciach, mam nadzieje ze to szalenstwo skonczy sie za pare lat albo wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: W tym roku nie bedzie rekordu w zebranych IP: 149.156.220.* 12.01.04, 14:05 Ty cichy to masz cos z głową? Wyłącz durniu telewizor, albo przełącz na seriale argentyńsko-brazylijskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Naucz się tłuku polskiego a potem pouczaj innych IP: *.aster.pl / *.acn.pl 11.01.04, 17:51 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imone Do debila IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.04, 07:52 To Twój nick czy nazwisko? Jak by nie było - pasuje Ci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: pomysl na tabuny żebraków na ulicach IP: *.net 13.01.04, 12:19 widac ile jest dla ciebie warte zycie dziecka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedebil Apel do administratora czy moderatora Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 13:14 Dlaczego na forum 80% wypowiedzi to bełkot? Uważam, że powinien być w Wyborczej taki cenzor od wycinania debilnych wypowiedzi. Bo szkoda czasu i nerwów czytać te durne wypociny i strasznie trudno z tego potoku gówna wałowić mądre wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szarak Apel do niedebila IP: *.dip.t-dialin.net 11.01.04, 13:18 ach, poswiec nieco swego cennego czasu na przebrniecie przez te "debilne" komentarze, moze jednak warto? cenzura to byloby pojscie na latwizne - tu trzeba wychowywac, a nie zamykac usta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedebil Apel do Szaraka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 13:27 Warto przedzierać się przez nie chyba tylko w celu uzmysłowienia sobie jak niski poziom reprezuntują osoby, którym wydaje się, że mają coś do powiedzenia. Z tych wypowiedzi o żebractwie, nie jest w stanie wyniknąć ciekawa ani tym bardziej mądra dyskusja. A z wychowywaniem to racja. Wolność słowa oczywiście tak ale niech to słowo reprezentuje jakiś przyzwoity poziom w formie i treści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szarak Re: Apel do Szaraka IP: *.dip.t-dialin.net 11.01.04, 14:55 A gdzie obiecany apel? bo jezeli jest nim wezwanie do tego, aby "slowo reprezentowalo jakis przyzwoity poziom w formie i tresci", to zle wybrales/wybralas?/ adresata - ja tego nie sprawie. ale bede sie starac, obiecuje. wiadomo, ze wszyscy powinni sie starac, bo "samo sie nie zrobi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debil Re: Apel do administratora czy moderatora Forum IP: *.utaonline.at 11.01.04, 13:26 jak masz trudnosci to sie zwroc do sego idola jakaly od witrazy to ci w wolnej chwili pomoze, oczywiscie jak zaplacisz na jego rzepolaca tzw.orkiestre pozal sie boze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedebil Re: Apel do administratora czy moderatora Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 13:35 > jak masz trudnosci to sie zwroc do sego idola jakaly od witrazy to ci w wolnej > chwili pomoze, oczywiscie jak zaplacisz na jego rzepolaca tzw.orkiestre pozal > sie boze Szanowny debilu, nie jestem fanatykiem Owsiaka ale też nie jestem jego wrogiem bez powodu tak jak Ty. Mam pytanie, jeśli uważasz tego jąkałę i marnego witrażystę za śmiecia, a owoc jego wieloletniej działalności(grube miliony przeznaczone na sprżęt medyczny dzięki którym być może Twoje przyszłe dziecko przeżyje) za nic nie wart, to powiedz w takim razie kogo szanujesz i kogo uważasz za swój autorytet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marks Re: Apel do administratora czy moderatora Forum IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.01.04, 14:03 W medycynie, slowo "debil" nie jest obrazliwe, a jedynie okresla czlowieka chorego umyslowo, podobnie interpretuje to slowo prawo. Zreszta tak sie nazywaja choroby kretynizm, debilizm, idiotyzm, wiec dajcie spokoj. Nie widzicie ze ten gosc sie sam tak przedstawia, jest po prostu chory, moze ma zal do Jurka Owsiaka, ze nie zorganizowal akcji wczesnij i nie pomogl dzieciom niedorozwinietym, chorym na debilizm. Najprawdopodobniej on wlasnie byl wtedy malutkim dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debil Re: Apel do administratora czy moderatora Forum IP: *.utaonline.at 11.01.04, 16:52 ja jestem malutkim dzieckiem, mam 7 latek i chodze jeszcze do przedszkola,do starszakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marks I TAK ZA NISKO IP: *.aster.pl / *.acn.pl 11.01.04, 22:32 I tak za niski poziom, heh nie pochwaliles sie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Działalność Owsiaka jest szkodliwa wbrew pozorom IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.01.04, 16:32 Albowiem nawiazuje do typowej dla społeczeństwa polskiego akcyjności, słomianego ognia. O wiele bardziej pozyteczne są organizacje w stylu Caritas ( jeżeli ktoś jest niewierzący i przeszkadza mu katolicyzm to może założyć własną fundację ) które zbierają cały rok. A tak to ludzie dają raz w roku pieniądze i są zadowoleni jacy to są szlachetni. Taka akcyjność przeszkadza w organizacji społeczeństwa a właściwie utrwala jej brak. Pieniądze przekazane Owsiakowi mogłyby być dane fundacjom w ciągu roku i zapewne byłyby dane przez ludzi któzy to robią. Poza tym kultura wypowiedzi Owsiaka prowadzi do pogłębienia chamstwa i wieśniactwa ( ,,róbta co chceta'' to w końcu czysto wiejski dialekt). Przykładem braku organizacji w Polsce jest na przykład w telewizji pokazywanie konta charytatywnego przez 20 sekund - mogłoby być kilka minut na dole w tle ale nie bywa emitowane - być może wtedy sukcesy akcji Owsiaka byłyby mniejsze. O korzyściach finansowych z prowadzenia Akcji dla Owsiaka & Company pisał nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamtaramtam Re: Działalność Owsiaka jest szkodliwa wbrew pozo IP: *.acn.waw.pl 11.01.04, 17:19 strasznie wam współczuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat I masz czego IP: *.aster.pl / *.acn.pl 11.01.04, 17:54 Bardzo trudno jest żyć w otoczeniu motłochu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: geronimo Jak tak dalej będzie to Polska zatonie ... IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 18:38 Jak widzę wypowiedzi na tym forum to dochodzę do wniosku, że w Polsce nigdy nie będzie dobrze. Proponuje zostawić wszystkich nierobów na tonącej łajbie, i przenieść się do normalnych krajów. Sam już nie mogę doczekać się 1 maja, aby wszystkich Rodaków serdecznie pożegnać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Re: Jak tak dalej będzie to Polska zatonie ... IP: *.aster.pl / *.acn.pl 11.01.04, 19:41 Jeżeli masz niewiele lat i nic Cię nie trzyma to wiej jak najdalej. Trzymaj się także daleko od Polonii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Katolicka milosc blizniego w praktyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 21:41 > O wiele bardziej pozyteczne są organizacje w stylu Caritas To cię gryzie, co? Że WOŚP więcej kasy zbiera w te kilka dni niż Caritas przez cały rok? Oj, nie lubimy konkurencji, co? Oj,a jakie to chrześcijańskie, katoliku malowany... >Taka akcyjność przeszkadza w organizacji społeczeństwa a właściwie utrwala > jej brak. Ale oryginalna teza. Istnienie WOŚP ma utrudniać powstawianie innych organizacji? Koszmarne brednie sprzedajesz, waćpan. > O korzyściach finansowych z prowadzenia Akcji dla Owsiaka & Company pisał nie > będę. No, podaj ile Owsiak zdefraudował. Do sądu pisz. Bo pieprzyć to każdy może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Zwolennikiem Owsiaka może być tylko tłuk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.01.04, 22:59 Całą moja wypowiedź mówiła o tym że polskie społeczeństwo potrafi tylko żyć akcjami. Po Caritasie pisałem o innych nie katolickich organizacjach. Cała ta hucpa zbiera 20 mln złotych w porównaniu z 31 mld złotych całej służby zdrowia. Zachowanie Owsiaka to zachowanie wiejskiego motłochu - jeżeli komuś to odpowiada to jego sprawa ale nie każdy lubi wiejski dialekt i prostackie zachowanie. Jak ktoś nie rozumie że akcyjność jej przeciwstawieniem żmudnej pracy to wyjaśnia mi dlaczego jest zwolennikiem Owsiaka. O pieniądzach piszą w innych postach - nie bedę powtarzał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Aleś uprzejmy, coz ja tez nie lagodny :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 23:08 > Jak ktoś nie rozumie że akcyjność jej przeciwstawieniem żmudnej pracy Wiem że to nie to samo. Wytłumacz mi jeszcze, co sobie one przeszkadzają. > O pieniądzach piszą w innych postach - nie bedę powtarzał. To dobrze. Bo ile można powtarzać plotki z magla, że ukradli, zmalwersowali bo znajoma znajomej tak opowiedziała, że ksiądz z ambony tak grzmiał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Zwolennikiem Owsiaka może być tylko tłuk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 23:49 Motłoch to głównie w miastach, a ty jesteś jego przedstawicielem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Biedna impotentko umysłowa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.04, 00:37 Jestem wykształcony i to bardzo dobrze, do tego odróżniam ludzi kulturalnych od chamstwa i piszę prawdę prosto w oczy. Boli - trudno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Katolicka milosc blizniego w praktyce IP: *.65.202.62.dial.bluewin.ch 11.01.04, 23:07 Gość portalu: MaDeR napisał(a): > > O wiele bardziej pozyteczne są organizacje w stylu Caritas > To cię gryzie, co? Że WOŚP więcej kasy zbiera w te kilka dni niż Caritas przez > cały rok? Oj, nie lubimy konkurencji, co? Oj,a jakie to chrześcijańskie, > katoliku malowany... z tego co wiem zbiera znacznie mniej niz Caritas. Poza tym Caritas zabiera nie tylko pieniadze. poza tym nie podoba mi sie zbieranie pieniedzy na progu kosciola. w londynie nawet mieli pretesje, ze niby koscioł ich popart, alez ze tez zbierali na swoje cele (po powinni niby zrezygnowac z tacy). ladna mi konsekwewncja tak to nie lubia kosicioła i promuja hare krishna. > > >Taka akcyjność przeszkadza w organizacji społeczeństwa a właściwie utrwala > > jej brak. > Ale oryginalna teza. Istnienie WOŚP ma utrudniać powstawianie innych > organizacji? Koszmarne brednie sprzedajesz, waćpan. promuje okazyjne zebractwo zamiast kultury sytematycznej pracy. > > > O korzyściach finansowych z prowadzenia Akcji dla Owsiaka & Company pisał > nie > > będę. > No, podaj ile Owsiak zdefraudował. Do sądu pisz. Bo pieprzyć to każdy może. to nie chodzi o formalne defraudowanie, ale o wysokie koszty prowadzenia fundacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Re: Katolicka milosc blizniego w praktyce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 23:44 > z tego co wiem zbiera znacznie mniej niz Caritas. Rozumiem, że według katolickiej nowowmowy "[zły wg katomowy] ma znacznie mniej niż [dobry wg katomowy]" oznacza w rzeczywistości, że ma ZNACZNIE WIĘCEJ? I "z tego co wiem" oznacza "plotę co mi ślina na język przyniesie"? caritas.pl/download/raporty/cp2002.pdf www.wosp.org.pl/finaly/10final/podsuma.php Obydwa z 2002. A tu jest WOSP z 2003 (caritas nie ma jeszcze rozliczenia za 2003): www.wosp.org.pl/finaly/11final/podsuma.php Najpierw sprawdź, waćpan, a potem gadaj. Use the GOOGLE, luke. > promuje okazyjne zebractwo zamiast kultury sytematycznej pracy. Ładne słowo z nowomowy katolickiej poznałem dziś, żebractwo. Cóż, za PRLu też byli wichrzyciele i elementy ideologicznie niepewne. Jak dużo się zmienia, zeby nic się nie zmieniło. > to nie chodzi o formalne defraudowanie, ale o wysokie koszty prowadzenia > fundacji. Organizowałeś coś wiecej niż kółko przyparafialne, że wiesz, jakie są koszta organizacyjne czegokolwiek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat Czy jesteś taki durny czy takiego udajesz ? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.04, 00:27 Przeczytaj mój pierwszy post i staraj go zrozumieć - odrzucając na chwilę nienawiść do katolików. Caritas jest podawany jako organizacja przykładowa bo jest najbardziej znany. Nie obchodzi mnie ideologia w tym momencie tylko owoce działalności. To było napisane też w moim poście. A od Ciebie zieje tylko nienawiść do katolików. Zobacz jak to jest w cywilizowanych krajach białych ludzi - tam nie ma akcji i o tym pisałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Re: Czy jesteś taki durny czy takiego udajesz ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 00:38 > owoce działalności. Sądząc po nich, powinieneś bardziej popierać WOSP niż Caritas. > A od Ciebie zieje tylko nienawiść do katolików. Zauważyłęm, że śmierci niewinnych dzieci pragną tylko ci spod sztandaru Radia z Twarzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcat No i chamstwo wyszło na wierzch IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.04, 00:54 Uderz w stół a ..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Nie podawaj sie za katolika, bo nim nie jestes IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.01.04, 20:47 Drogi tomcat'cie. Ja tez jestem katolikiem i w akcji Owsiaka nie widze nic zlego. Ta akcja uswiadomila mi jakis czas temu, ze dajac pieniadze mozna czynic dobro. Nie znam wynikow badan w tej materii, ale przypuszczam, ze min dzieki akcji Owsiaka, Polacy sa bardziej sklonni do wspierania dzialalnosci charytatywnej. Tak jak to bylo ze mna. Teraz przeznaczam czesc swego dochodu na cele charytatywne. w tym akcje Owsiaka, skladam rowniez regularna ofiare na kosciol. Ty mimo Twego zewnetrznego chrzescijanstwa, nienawidzisz ludzi. Szydzisz z Owsiaka i obrzucasz go oszczerstwami. A nie zauwazasz, ze obudzil on w ludziach potrzebe czynienia dobra. Byc moze Owsiak jest blizej Boga niz Ty. Oczywiscie, ze kosciol katolicki zrobil na przestrzeni ostatnich lat wiele dla potrzebujach i nikt przy zdrowych zmyslach temu nie zaprzeczy. ja sam na tym formu wielokrotnie bronilem kosciol. Apelowalbym jednak to twego obiektywizmu. Twe porownania dochodow orkiestry z budztem sluzby zdrowia sa niepowazne, zeby nie rzec demagogiczne. Czy Caritas powolano po to, aby zastapic inna forme pomocy spolecznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Działalność Owsiaka jest szkodliwa wbrew pozo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 23:48 Po pierwsze - to nie jest wiejski dialekt (wiejska może być gwara i to zróżnicowana regionalnie); po drugie - dialekty to piękna rzecz i należy je raczej kultywować, niż krytykować, bo świadczą o bogactwie jezyka; po trzecie nawet gdyby to była gwara czy dialekt - nie należy się z tego wysmiewać. A co do reszty - też uważam, że wielka zadyma raz w roku, niezależnie od efektów, nie jest sposobem na finansowanie ochrony zdrowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johnns Re: Działalność Owsiaka jest szkodliwa wbrew pozo IP: 212.244.37.* 12.01.04, 10:20 Tomcat. Z Twojej wiadomości wnioskuję, że uczęszczasz do kościoła i szanujesz panów w czarnych uniformach. To jednak nie pozwala Ci dojrzeć brudu i bagna w jakim toczy się Caritas. Na wypadek, gdybyś nie wiedział o czym mówię, informuję Cię, że instytucja ta działa i zorganizowana jest na wzór struktur 'politycznych' (domyśl się co chciałem przez to przekazać - bądź co bądź informacja moja jest publiczna a namiary łatwe do sprawdzenia). Decyzje też podejmowane są w ten sposób. Fakt, że ta organizacja jeszcze istnieje, bierze się z przerażająco dominującej roli Kościoła Katolickiego w Polsce (do tego stopnia, że jesteśmy o krok od zafundowania sobie państwa wyznaniowego). Prawdopodobnie długo jeszcze, bądź nigdy, nie poznasz szczegółów jej działania i tzw. 'interesów' które ona robi. Uwierz bądź nie, ale szwindle tam przeprowadzane nic nie różnią się od afer, których kulisy mogliśmy poznać aż nadto w zeszłym roku. Mam prawo to napisać, gdyż wiem o czym mówię. Znam temat, niestety, z autopsji. Natomiast nie mam określonego zdania na temat akcji Pana Owsiaka. Jednak reaguję raczej pozytywnie, co przełożyło się na datek do puszki. Jednym z atutów jest również fakt, że nie jest to organizacja religijna. Te bowiem generalnie są chore. Pozdrawiam i życzę zdobycia umiejętności szerszego postrzegania rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktor Re: WOŚP organizacją nie religijną??? Od kiedy??? IP: *.petrus.com.pl / 80.48.189.* 12.01.04, 11:36 Johnns! Napisałeś - cyt. "Natomiast nie mam określonego zdania na temat akcji Pana Owsiaka. Jednym z atutów jest również fakt, że nie jest to organizacja religijna. Te bowiem generalnie są chore. Pozdrawiam i życzę zdobycia umiejętności szerszego postrzegania rzeczywistości". Pierwsze spostrzeżenie: - jak możesz pisać komentarz do artykułu,- nie mając zdania na temat akcji Owsiaka? Przecież to absurdalne! Po drugie: - Czepiasz się Caritasu, choć ta organizacja nie była tematem artykułu, ale nie wiesz, że Owsiak jako wyznawca Harry'ego Kriszny zasila budżet tej grupy wyznawców w Polsce i nie tylko! I to wg Ciebie "jest zdrowe"? I po trzecie: - Życzenia, które kierujesz w końcowej swej wypowiedzi w zasadzie powinieneś skierować do siebie, albowiem nie widzisz stosowanej i wszechobecnej psychosocjotechniki, która już zdążyła zrobić Ci "wodę z mózgu". No cóż, nie każdy chce się edukować np. na Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej, gdzie w przystępny sposób pokazano mechanizmy manipulowania ludzkim umysłem, którym z całą pewnością zostałeś poddany przez tzw. środki masowej informacji (czyt. manipulacji). Bo patrząc, - nie zawsze znaczy widzieć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siódme oko Re: Działalność Owsiaka jest szkodliwa wbrew pozo IP: 212.160.138.* 12.01.04, 12:29 Człowieku-(czy sam możes siebie tak nazwac?). Czy organizację zbierającą pieniądze dla potrzebujących(jakichkolwiek, na cokolwiek)-powtarzam potrzebujących pomocy - można określić mianem POŻYTECZNOŚCI?!!!!!!! Przestań rozliczć Owsiaka - zacznij od siebie! Zastanów się, czy TY zrobiłeś coś dla kogoś dziś? Czy tylko krytykujesz i wypuszczasz ten jad z siebie? Żeby tylko nie zarażał młodych i nieświadomych, katolików, śmieciolików, zwij jak chcesz. Wykreśl ze swojego słownika słowo SZLACHETNOŚĆ. Nie jesteś godzien nawet go uzywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Debilem nie jest ten, ktory NIE WIERZY w akcje, IP: *.server.ntli.net 11.01.04, 20:25 kampanie rolne, fundacje dobroczynne i dobra pania ze dwora. Debilem jest ten, kto uwaza owa akcyjnosc za metode zapewnienia narodowi wlasciwej opieki zdrowotnej, dokonujac w wyborach powszechnych i do wladz lokalnych mozliwie DURNYCH wyborow!!! Sorki, ale francuska sluzba zdrowia bynajmniej nie ze zbiorek ulicznych zyje!!! Jestes osobnikiem wielce szkodliwym dla dobra Polski i Polakow, niedebilu, z ta Twoja erozja wyobrazni politycznej i uwiadem poczucia sensu i logiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowalski Re: Apel do administratora czy moderatora Forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 20:02 Wybiórcza już cenzuruje, co zresztą jest w jej stylu. Oczywiśćie nic otwarcie - na pokaz publiczny, to oni sa za wolnością wypowiedzi. Tymczasem parę moich wypowiedzi zostało odfiltrowanych, bo zbyt jasno napisałem o mentalnosci tych przygłupów, ubeków, agentów i pozytecznych idiotów z Wybiórczej. A ty idź się wysikać, to ci dobrze zrobi. Akcja Owsiaka to czysta hucpa. Pogadaj z kimkolwiek, kto płaci ZUS w tym kraju. To co Owsiak załatwia - potwornie niefektywnie - po piersze już dawno powinno być załatwione za pieniądze podatników wydzierane im przemocą w kwocie np. 600 PLN / mies ZUS. Po drugi - inni bez tego całego medialnego cyrku, są lepsi - caritas, PAH itd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktor Re: Skąd bierze się bełkot? ...... IP: *.petrus.com.pl / 80.48.189.* 11.01.04, 20:26 Bełkot jest zawsze tam, gdzie treść i formę tworzą ludzie kryjący się pod nickami, a więc anonimowo. Wtedy wydaje im się, że korzystając z wolności słowa mogą uprawiać tzw. bełkot, obrażać innych forumowiczów, obrzucać ich błotem itd. Ta wolność - to wolność bez odpowiedzialności! Czy ktoś z forumowiczów pozwoliłby, by ktoś nieznajomy wtargnął do jego mieszkania i obrzucił błotem domownika? Więc wszystko zależy od właściciela tej witryny. Jeśli na to pozwala, znaczy to, iż nie zależy jemu na utrzymaniu wysokiego poziomu dyskusji. Jest to jeden z elementów psychosocjotechnicznego działania na niekorzyść ludzi myślących, szczególnie tych ludzi, którzy dbają o język, kulturę. Wg "GW" naród musi być a'priori ogłupiany do bólu, bo narodem głupim jest łatwiej manipulować i ... rządzić. Pozdrawiam wszystkich przeciwników ...bełkotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debil ReSkonczyl się XII Finał Wielkiej Orkiestry Św IP: *.utaonline.at 11.01.04, 13:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE ZWOLENNIK Re: PO CO ? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.04, 13:39 To "wdziwczny obiekt" do badań dla logopedy a nie żaden Ktoś. Ten "ktoś" ma sprawę karną za badycki napad na handlowców oraz za pobicie własciciela stacji benzynowej. Gość wielce podejrzany!!!!!!!!!!! Zgnilizna moralna wyszła na "Przystanku Woodstok". Miejscowi mają dupka dość.Zadzwońcie na komendę policji w Żarach i dowiedzcie się co sądzą o tym "idolu".Całoroczny budżet na komendę "poszedł" w ciągu kilku dni trwania "bekowiska" zorganizowanego przez J.Owsia :((((. A swoją drogą, kto tego " facia" za tak cięzkie pieniądze promuje? . Po cholerę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedebil Re: PO CO ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 13:46 Gość portalu: NIE ZWOLENNIK napisał(a): > To "wdziwczny obiekt" do badań dla logopedy a nie żaden Ktoś. Ten "ktoś" ma > sprawę karną za badycki napad na handlowców oraz za pobicie własciciela stacji > benzynowej. Gość wielce podejrzany!!!!!!!!!!! Stary, jeśli wypromujesz kiedyś akcję dzięki której uda się zebrać miliony $ na ratowanie dzieci a potem okaże się że obok swojej szlachetnej działalności byłeś złodziejem-kieszonkowcem, bezbożnikiem, dewiantem sexualnym, awanturnikiem i do tego masz problemy logopedyczne i weneryczne to dla mnie itak będziesz kimś i te ciemne epizodki nie przyćmią Twoich zasług. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kominiarz3 Skretynialy pajacu! IP: *.ling.univie.ac.at 11.01.04, 20:35 Tak, debil jestes skonczony, a ja jestem mieszkancem Zar, widzialem prawie wszystkie Przystanki w Zarach i uwazam, ze to byla calkiem w porzadku impreza, gdzie czulem sie bardzo bezpiecznie. Ale to i tak nie jest najwazniejsze - skretynialy pajacu - najwazniejesze jest to, ze dzieki akcji korzystaja mlodzi, chorzy ludzie, ktorym panstwo nie gwarantuje tego na co zasluguja. Co ty zrobiles zbutwialy pieniaczu dla innych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Rozpoczął się XII Finał Wielkiej Orkiestry Św IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.04, 14:01 Dla mnie jest to Wielka Orkiestra Swiątecznej Przemocy. Bardziej namolnych zbieraczy haraczy nie spotkałem na całym zamieszkałym przez ludzi świecie. Tylko przy piramidach i na Bliskim Wschodzie nie mogłem opędzić się od sprzedawców, którzy wykrzykiwali "łandolar" za wszystko, co mieli do zaofiarowania. Chciałbym bardzo dokładnie rozliczyć pana Owsiaka razem z jego orkiestrą. Tak samo jak mnie rozliczają z podatków. Pomoc socjalną i ubezpieczenie społeczne ma załatwiać Zakład Ubezpieczeń Społecznych, a nie jakaś orkiestra. Do curwy nędzy w końcu płacę jakieś składki!!! Niech no tylko ktoś zaprzeczy, że nie. Niech w końcu temu debilowi ktoś to uświadomi!!!! Niech się jąka ile razy chce, ale co mnie to może obchodzić. Niech idzie do logopedy. Stać go na to. Mogę płacić na odnowę zabytków lub anonimowych alkoholików, ale Owsiakowi. Od zabezpieczenia mojego zdrowia jest minister zdrowia, ZUS (któremu curwa płacę jedną trzecią mojej pensji)i nie wiem, czy mi starczy lat, żeby zakosztować rozkoszy z emerytury. Moi rówieśnicy już dawno "wykorkowali". Kolej na mnie. Ostatnio słyszałem w radio, że Polacy żyją o cztery lata za długo. Piękna perspektywa. Podobno najwięcej według tego debila z SLD zjadają lekarstw dzieci i starcy. Nie będę tego komentował. Jedynie zyczę jego matce, ojcu, bratu siostrze i dziecku .... tego, czego on życzy prostym ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamtaramtam Re: Rozpoczął się XII Finał Wielkiej Orkiestry Św IP: *.acn.waw.pl 11.01.04, 17:05 pan realista nie potrzebuję żadnych organizacji, własny jad wystarczy mu do zatrucia nie tylko siebie ale i kawałka świata.polecam terapię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Wylew jadu i nienawisci jak zwykle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 21:29 > Bardziej namolnych zbieraczy haraczy Jakoś nie zauważyłem, żeby byli namolni. No, chyba że ty uważasz się atakowanego już na sam widok par nastolatków z puszkami stojących spokojnie przy empiku. Wtedy radzę do psychiatry. > Mogę płacić na odnowę zabytków lub anonimowych alkoholików, ale Owsiakowi. Ktoś cię zmusza do wrzucania do puszki? No, chyba że już na sam widok puszki masz odruch bezwarunkowy wrzucania piątaka. Wtedy radzę do psychiatry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty-miler Re: Rozpoczął się XII Finał Wielkiej Orkiestry Św IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 14:02 20% z zebranej kwoty i tak idzie na SLD. Taka jest umowa WOSP z Kwiatkowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Rozpoczął się XII Finał Wielkiej Orkiestry Św IP: *.icpnet.pl 11.01.04, 15:25 i po co ten szumek skoro i tak dyspozytorki olewaja wezwania do chorych niemowlakow a tatusiowie szalency morduja swoje dziatki. To wszystko dla dobrego samopoczucia obywateli ktorzy moga sie poczuc szlachetniejsi wrzucajac grosiki i otrzymujac nalepki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bz Re: Rozpoczął się XII Finał Wielkiej Orkiestry Św IP: 80.51.194.* 11.01.04, 15:52 czytajac takie opinie jak te powyzsze wulgarne i idiotyczne wypowiedzi anty-WOSP zaczynam sie zastanawiac czy nie lepiej byloby gdyby tych wszystkich urzadzen nie kupowac. moze dziecko ktoregos z tych debili trafi kiedys do szpitala - dzieki WOSP jest szansa je uratowac, tylko czemu debile maja sie rozmnazac?? ja takich Polakow nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CGN Re: Rozpoczął się XII Finał Wielkiej Orkiestry Św IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.04, 15:28 Dziadostwo! Zamiast wyrzucac pieniadze na wojne z Irakiem, mozna by je przeznaczyc na polskie szpitale! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIE ZWOLENNIK Re: Rozpoczął się XII Finał Wielkiej Orkiestry Św IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.04, 15:53 Masz kolego rację!!!!!!!!!!!!!! Okupacja Iraku kosztuje nas 200mln $! Można policzyć ile lekarstw kupiono by bez uprawiania dziadowskiego przedstwienia jakiejś orkiestry. Gwoli przypomienia w wyniku zawyżenia ceny leków przez koncerny zachodnie ( "prym" wiodły farmaceutyczne firmy angielskie) w obiegłym roku Polska straciła bezpowrotnie 1.5 miliarda złotych!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eduś Re: Rozpoczął się XII Finał Wielkiej Orkiestry Św IP: *.nat.telco.pl 11.01.04, 16:13 Nie jestem przeciwnikiem Owsiaka , lecz w całości zgadzam się z opinią "realisty" ponad czterdzieści lat płacę wszystkie podatki i uważam , że większość rodaków postępuje podobnie trzeba rozliczyć tych co nasze pieniądze sprzeniewierzyli . Druga sprawa czy jest ktoś w stanie wyliczyć prawdziwe koszty tej imprezy . Za dużo szumu , bądźmy na codzień uczciwi mam na myśli wszystkich , między innymi polityków i różnego rodzaju aferzystów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedebil Re: Rozpoczął się XII Finał Wielkiej Orkiestry Św IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 18:28 Czyli wg Ciebie WOŚP jest odpowiedzialna za wydanie przez nasze państwo 200 mln$ na iracką operację i za zawyżanie cen leków które spowodowało bezpowrotną stratę 1,5 mld zł ? Wstretna ta WOSP. Powinno jej nie być, wtedy polscy żołnierze nie pojechaliby do Iraku a nasza służba zdrowia byłaby w pelnym rozkwicie. Odpowiedz Link Zgłoś
fanatic4you Owsiak agentem zlodziejskich rzadow 11.01.04, 16:13 Prosze podliczyc wszystkie pienadze zebrane przez WOSP od poczatku jej istnienia.O taka sume kolejne rzady RP okradaja narod bo to ich obowiazkiem jest zapewnic nalezyty sprzet i opieke dzieciom oraz innym potrzebujacym.Podatki sa i tak bardzo wysokie.Co robia ludzie odpowiedzialni za sprzet medyczny ? W normalnie rzadzonych krajach taka akcja nie ma racji bytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gacek Widziałem jak przed sklepem Żabka w BYDGOSZCZY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 16:33 wyjmowano pieniądze z puszki,a póżniej próbowano zamienić na grube.SKANDAL!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K+M+B=2004 WIELKIE OSZUSTWO ŚWIETNIE PODANE IP: *.torun.mm.pl 11.01.04, 16:45 "Aura poprawności" jaka otacza WOŚP oraz blichtr towarzyszący tej krzykliwej, hałaśliwej imprezie nie pozwala na szczerą i uczciwą ocenę tego prostego ale sprytnego zabiegu socjotechnicznego. Nie ma polityka ,który odważy się publicznie powiedzieć ,że jest ona m.in.finansowana przez tych co płacą abonament rtv czyli z przysłowiowego wdowiego grosza /emeryci i renciści to najbardziej rzetelni i zdyscyplinowani płatnicy tego haraczu!/. To z tych środków oraz kosztem przychodów nieuzyskanych z utraconego czyli darowanego Owsiakowi czasu antenowego wielkorządcy z Woronicza oraz ośrodków regionalnych czyli prezesi telewizji i radia publiczego fundują Owsiakowi darmowy czas w radio i tv , który to w przeliczeniu nie zamieniany jest na przychody z reklam. Jest to czas najwyższej oglądalności. Na oczach rozdziawionych , zachwyconych i naiwnych Polaków grosz publiczny dorowywany jest towarzystwu Owsiaka. Przy okazji czołowe postaci kierownictwa radia i tv , ich DWÓR oraz sprytni znajomi biznesmeni mają za grosze świetną reklamę idącą na cały kraj. Pan Owsiak staje się darczyńcą i wybawcą, dobrodziejem szpitali i ratującym życie noworodkom, niemowlakom. Tak więc za publiczny grosz czyli z podarowanych Owsiakowi i WoŚP wielu godzin darmowej reklamy czyni się zeń zbawcę ratującego szpitale i schorowanych, potrzebujących dzieciaczków. Mamy więc z klasycznym szalbierstwem , odbywającym się na oczach gawiedzi telewizyjnej na koszt firm państwowych czyli tvp i polskiego radia. TAK OTO TV I RADIO WYPEŁNIA SWOJĄ MISJĘ PUBLICZNĄ! W O Ś P TO JEDNO Z WIĘKSZYCH KRĘTACTW III R P! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maw [...] IP: *.acn.waw.pl 11.01.04, 18:22 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witam maw Re: DO K+M+B: C^UJ CI DO ... Radio Ma& yja! IP: *.torun.mm.pl 11.01.04, 18:59 jakże miłe słowa kierujesz maw!Domyślam się,że jesteś absolwentem szkólki owsiakowo-urbanowej sądząc z tekstu tak mocno odległego od normalnej polszczyzny.Ale to drobiazg, wybaczam .Całe moje dorosłe zycie staram się być człowiekiuem przyzwoitym i myslącym.Jak daję jałmuznę, datki to po cichu bez rozgłosu nie jak ci faryzeusze przesd kamerami owsiaka.To powinno wystarczyc na ten temat. Przy okazji musisz pamietac, że klawiturą możesz sobie zrobić krzywdę! Bądz ostrozny maw. uważaj bo to " sie ma , robta co chceta" żle zrozumiane czyni wielkie szkody w mózgu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euro Re: DO K+M+B: C^UJ CI DO ... Radio Ma& yja! IP: *.adsl.proxad.net 11.01.04, 19:53 podpisales sie ale niec nie wniosles do dyskusji ss..synku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kominiarz3 A wlasnie, ze wniosl! IP: *.ling.univie.ac.at 11.01.04, 20:43 Podjal temat tego, kto ma prawo wieszac psy na innych, ktorych dzialalnosc przynosci korzysci potrzebujacym. Pytanie "Co ty zrobiles dla innych" jets jak najbardziej na miejscu. A epitet "Gnida maryjna" jest super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Jad nienawiści... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 21:41 ...pomówienia wg najlepszych wzorców komuny. Cóż, wielu gwałtownie zmieniało po 89 poglądy. ;) Ale metody są te samo, plucie, szkalowanie i piana toczona z pyska. I żadnych konkretów, bo ich być nie może. Ot, typowa katolicka miłość bliźniego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karewicz DLACZEGO OWSIAK OD 12 LAT ZBIERA pieniądze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 16:47 tylko na niemowlęta i dzieci???? Mógłby któregoś roku zrobić akcję zbierania na sprzęt dla ludzi starszych!!! W końcu to starowinki i staruszkowie dają ze swoich mikroskopijnych emerytór pieniędze aby ten koleś w czerwonych kalesonach był gwiazdą!!! Ludzie - Nie dajcie się nabrać na akcje Owsikowców - tutaj nie chodzi dla kogo jest kasa i czy jest potrzebna tylko ILE jej będzie - 5% z tego idzie na konto Owsiaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzykant W tym roku gramy dla towarzysza premiera! IP: *.czajen.pl 11.01.04, 17:12 Zeby wszedł do Europy zdrowy jak nigdy dotąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal Do tych, co zarzucają matactwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.04, 17:30 Do Karewicza: Jak masz dowody, ze w czasie WOSP dochodzi do przekretow, to je przedstwa. Póki co wierzę w czyste intencje Owsiaka. Do K+M+B: Ja nie widze nic zlego w tym, ze TVP poswieca czesc czasu antenowego dla akcji, dzieki ktorej jest kupowany tak potrzebny sprzet medyczny. No, chyba ze rzeczywiscie w jej trakcie dochodzi do przekrętów i sluzy ona tylko nabiciu portfeli paru ludziom. W to jednak nie uwierzę, dopóki ktoś mi nie przedstawi dowodów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niedawacz Re: Do tych, co zarzucają matactwa IP: *.acn.pl 11.01.04, 17:47 Mnie tylko zastanawia czemu poprawni politycznie i religijnie owsikowcy wystają masowo pod kościołami? Czy ktoś z czcicieli Pana w Kolorowych Okularkach może mi odpowiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debil Re: Do tych, co zarzucają matactwa IP: *.utaonline.at 11.01.04, 17:49 obawiam sie ze nie moze bo wyludza sie wszedzie tak samo, a najlepiej tam gdzie duzo ludzi. gdyby duzo ludzi wychodzilo z agencji towarzyskich tez by tam stali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedebil Pytanie dla przeciwnikow WOSP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 18:16 Proszę sceptycznych wobec WOŚP forumowiczów o wybranie 1 z 2 odpowiedzi na pytanie: Co jest bardziej korzystne dla ludzi; A. żeby WOSP w ogóle od 12 lat nie było B. żeby WOSP była Co inteligentniejszych zachęcam do uzasadniania. Przewidziane nagrody w postaci odpowiedzi ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szarak Re: Pytanie dla przeciwnikow WOSP IP: *.dip.t-dialin.net 11.01.04, 18:57 pytanie jest przewrotne. autor chce zamknac usta krytykow WOSP dosc prostym sposobem, uzywajac nastepujacego toku rozumowania: mowicie, ze przy okazji tej zbiorki sa jakies przekrety. JA NIE WIEM, czy tak jest w istocie, i nic mnie to tak na dobra sprawe nie obchodzi, bo to co sie liczy, to to ze zbiera sie pieniadze na chore dzieciaki. jezeli przekretow nie ma - super. jezeli sa - nie szkodzi, bo cel szczytny. ten sposob rozumowania daje sie oczywiscie zamknac w maxymie "cel uswieca srodki". czy to uczciwe? proponuje odpowiedz na to pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Pytanie dla przeciwnikow WOSP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.04, 20:25 wybieram odpowiedź C: skoro ZUS zabiera moje pieniądze, niech płaci za wszystko. Ja mogę wesprzeć Romów z Rumunii, ale nie Owsika i jego bandę. Jeśli są takimi altruistami to niech to robią przez cały rok bez rozgłosu. Za moimi oknami wybuchają w tej chwili sztuczne ognie z okazji WOSP. Za czyje pieniądze je kupiono? Owsika???? Ludzie nie dajcie się zwariować!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Wykrętna odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 21:38 > są takimi altruistami to niech to robią przez cały rok bez rozgłosu. Ile wtedy kasy by zebrali? No ale przynajmniej przestaliby niektórym kłuć oczy. Tym, którzy mienią się katolikami, a zieją miłością bliźniego do, m.in. Owsiaka. >Ludzie nie dajcie się zwariować!!!! Dla ciebie już za późno. Wiem, że wolałbyś, by nie było WOŚP i x dzieci by umarło, za to twoja ideologia byłaby nasycona i zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Wykrętna odpowiedź IP: *.65.202.62.dial.bluewin.ch 11.01.04, 23:37 Gość portalu: MaDeR napisał(a): > > są takimi altruistami to niech to robią przez cały rok bez rozgłosu. > Ile wtedy kasy by zebrali? > > No ale przynajmniej przestaliby niektórym kłuć oczy. Tym, którzy mienią się > katolikami, a zieją miłością bliźniego do, m.in. Owsiaka. poki co owsiak zieje miloscia do kosciola, z jedej strony wyprosil kosciol z drugiej zbiera glownie pod kosciolami i czasami ma pretensje do ksiezy ze za malo go oglaszaja. > > >Ludzie nie dajcie się zwariować!!!! > Dla ciebie już za późno. Wiem, że wolałbyś, by nie było WOŚP i x dzieci by > umarło, za to twoja ideologia byłaby nasycona i zadowolona. mysle ze natura nie znosi prozni, moze bylaby jakaz madrzejszaq akcja zamiast powszechnej zebraniny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Re: Wykrętna odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 00:03 > poki co owsiak zieje miloscia do kosciola, z jedej strony wyprosil kosciol z > drugiej zbiera glownie pod kosciolami i czasami ma pretensje do ksiezy ze za > malo go oglaszaja. masz na mysli kiedys caritas organizowany w tym samym czasie i miejscu co wosp? To jest chamskie wpraszanie sie na trzeciego. Jest przeciez tyle miejsc w Polsce. > mysle ze natura nie znosi prozni, moze bylaby jakaz madrzejszaq akcja zamiast > powszechnej zebraniny. Gdybanie. Fakty są takie, że życzycie wosp (i co za tym idzie dzieciom ratowanym przez wosp) wszystkiego najgorszego. To wlasnie sie nazywa zianiem miloscia blizniego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Pytanie dla przeciwnikow WOSP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 23:59 Wybieram odpowiedz c/ żeby nie była potrzebna. Licze na nagrodę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henryk.S Re: DLACZEGO OWSIAK ?... Przeczytaj debilu!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.01.04, 19:31 Karewicz, Ty gnoju, jak możesz takie wrednie pisać, że 5% idzie na konto Owsiaka??? Ten człowiek (Owsiak) jest krystalicznie uczciwy, jest naszym dobrem narodowym, szkoda że takie ścierwa jak Ty przynależą do tej samej nacji. Zresztą cokolwiek byym nie napisał to Ty i tak nie zrozumiesz, głowę dam sobie obciąć , że jessteś zwykłym złodziejem, kieszonkowcem albo jakimś innym bandziorem i takiemu jak Ty nie mieści się w głowie, że można być uczciwym człowiekiem a na dodatek tak wartościowym jak Owsiak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euro Re: DLACZEGO OWSIAK ?... Przeczytaj debilu!!!!! IP: *.adsl.proxad.net 11.01.04, 19:57 Palancie w statucie WOSP jest zapisane 6% na cele organizacyjne czyli niekontrolowane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZNAWCA Re: DLACZEGO OWSIAK KRADNIE1! IP: *.smrw.lodz.pl 12.01.04, 01:18 Ciekawe czy gdyby ten fragment statutu buł napisany wielkimi literami na kazdej pieprzon4j skarbonce to ktokolwiek coś by wrzucił a swoją drogą co sie dzieje z tą kwotą czy przyjaciel chińskich ręczników wydaje je sam na co chce! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joy Re: DLACZEGO OWSIAK ?... Przeczytaj debilu!!!!! IP: *.torun.mm.pl 12.01.04, 11:43 > Palancie w statucie WOSP jest zapisane 6% na cele organizacyjne czyli > niekontrolowane A te sztuczne ognie za oknem to za co? A organizacja Przystanku Woodstock, a opłacenie specjalistów określających, jaki sprzęt bedzie najbardziej potrzebny i negocjujących zakupy, a zakup chociażby puszek itp. itd Jakbyłbyś taki mądry, to najpierw sprawdziłbyś strony WOSP, tak znajdują się coroczne rozliczenia finansowe Orkiestry w formie PITów wraz z informacją, ze kto chętny może te dane potwierdzić w Urzędzie Skarbowym, pod który Orkiestra podlega. Wystarczy ruszyć tyłek i można wszystko sprawdzić... Ale naturalnie lepiej wrzeszczeć, ze Owsiak bierze 6% dla siebie... Nikt przeciwnikom nie każe wrzucać pieniędzy dzieciakom do puszek, zakładajcie własne fundacje, albo dawajcie na inne istniejące, ale nie deprecjonujcie tego, co WośP zrobiła. Gdyby nie było Orkiestry, to myślicie, realiści, że znalazły by sie pieniądze z budżetu na te wszystkie karetki i respiratory? Gówno prawda, umarłoby wiele tysiecy dzieci. Jakoś tak sie składa, ze przeciwnicy "dawania" kwestionują i WOSP i PAH i Caritas i inne organizacje też. Kilka dni temu widziałam, jak na innym forum opluwano Janinę Ochojską, ze nie zbiera kasy na... polskie dzieci. Jasne, Akcja Pajacyk to też zbieranie kasy na prywatne konto pani Ochojskiej, prawda? Współczuję takim ludziom oglądu rzeczywistości, ale moja babcia zawsze mówiła, ze ludzie sądzą innych po sobie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dudek Re: nie pieprz!!!!!!!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.04, 23:34 owsiak krystaliczna postać ? Kryminalista , pobił handlowców oraz właściciela CPN czy też Orlen :))). Toczy się postępowanie karne przeciw temu jąkale! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go przeraża mnie zawisc ludzi IP: *.chello.pl 12.01.04, 01:41 przeraza.... ile zawisci tutaj... :( jadu i rozgorycznia... czy tak trudno byc serdecznym wobec siebie? to co dajemy - wroci do nas. tak czy siak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: via regia Re: Rozpoczął się XII Finał Wielkiej Orkiestry Św IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.01.04, 18:06 Czy te pieniądze poprawią ratowanie niemowląt i małych dzieci przez zakup odpowiednich karetek i zapewnienienie ich funkcjonowania ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz_Łapiński Re: Rozpoczął się XII Finał Wielkiej Orkiestry Św IP: 80.51.237.* 11.01.04, 18:20 Phi...zebrali tylko 5 milionów - na samochody wydawałem też cos koło tego jak byłem ministrem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (s)nail wielu wolontariuszy kradnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 19:13 Kilka lat temu, kiedy chodziłem do liceum, do zbierania pieniędzy zgłosiły się największe męty z mojej klasy. No, może jeszcze z dwóch uczciwych ludzi. Potem śmiali się na przerwach mówiąc "dzięki Owsiak za piwo" itp. Jeden z niewielu uczciwych zebrał najwięcej pieniędzy z całej klasy, a potem cwaniaczki go ciągle pytały ile zdołał wydłubać kasy. To było typowe liceum, typowa klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debil Re: wielu wolontariuszy kradnie IP: *.utaonline.at 11.01.04, 19:35 a co w tym niezwyklego? przeciez caly swiat wie o tym ze polacy to ZLODZIEJE. a ta cala banda owsika to wspolnota narkomanow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $tefan Re: wielu wolontariuszy kradnie IP: *.CHCGILGM.covad.net 11.01.04, 20:30 Dlaczego na to nie zareagowałeś? Przez to stałeś się wspólnikiem tych którzy kradli. Zglosiłeś tę kradzież, okradanie fundacji? Powiedziałeś o tym w szkole swojemu wychowawcy, dyrektorowi szkoły, w samorządzie szkolnym? I teraz masz odwagę publicznie to wyznać? Wspólniku tych złodzieji! Wstydź się! $tefan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Re: wielu wolontariuszy kradnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 21:53 Oczywiście, że powinien był o tym powiedzieć. A potem zdarzyłby sie mu dziwny wypadek. Połamane żebra, wstrząs mózgu, pęknięta czaszka. I oczywiście, śledztwo umorzone z powodu niewykrycia sprawców. To jest polska. Sam bym się bał donieść, bo co przyjdzie komu z anonima? Przeicież anonimowo to każdy może i na uczciwego donieść bez dowodów. Takiś madry, co, jak siedzi się bezpoiecznie w ciepłym domu i teoretyzuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euro Wielka Orkiestra Pomocy Owsiakowi IP: *.adsl.proxad.net 11.01.04, 19:38 Nie dam grosza na Owsiaka zanim nie przedstawi rozliczenia z kasy za poprzednie lata (moze ktos je widzial w necie? bardzo watpie!). Zeszta i tak dysponuje na swoje (i kilku osob z rodziny ktore z nim pracuja) koszty statutowe 6% z calej sumy (plus procenty, bo tzymaja cala kase przez rok na kontach), policzcie sobie ile to jest miesiecznie dla 15 osob na etatach, po odliczeniu wynajmu lokali etc. Najlepszy biznes RP i jeszcze do tego ciemny tlum nosi go na rekach. Gratuluje pomyslu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debil Re: Wielka Orkiestra Pomocy Owsiakowi IP: *.utaonline.at 11.01.04, 19:47 a jak ma byc? przeciez to igrzyska dla motlochu,narkomanow i innej swoloczy. rozwydrzonej rzecz jasna. a nadaje sie temu widowisku status wydarzenia o swiatowej randze, a owsikowi pajacowi w plastikowych okularach i o popieprzonym systemie wartosci range bohatera. pozalowania godne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek [...] IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 11.01.04, 20:02 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debil Re: Wielka Orkiestra Pomocy Owsiakowi IP: *.utaonline.at 11.01.04, 20:09 dziekuje!!!! wlasnie sobie siedze w salzburgu i pije winko w eleganckim swiecie,moze za chwile sie pozygam i posram , ale pamietaj: zawsze w twoim kierunku.moze doleci narkomanie! a co to jest gnida? nigdy nie slyszalem tego slowa.to po polsku? cmok w krok ! zbieraj se dalej na narkotyki i wodke a frajerzy niech ci daja, bo ode mnie mozesz dostac polski zlodzieju najwyzej po mordzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Wielka Orkiestra Pomocy Owsiakowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 00:04 Debil napisał dziekuje!!!! wlasnie sobie siedze w salzburgu i pije winko w eleganckim > swiecie,moze za chwile sie pozygam i posram , ale pamietaj: zawsze w twoim > kierunku.moze doleci narkomanie! > a co to jest gnida? nigdy nie slyszalem tego slowa.to po polsku? > cmok w krok ! zbieraj se dalej na narkotyki i wodke a frajerzy niech ci daja, > bo ode mnie mozesz dostac polski zlodzieju najwyzej po mordzie Informuję, że gnida to coś takiego, co właśnie siedzi w salzburgu i sie przy... do wszystkich, Spadaj, bo posypie DDT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwiat Re: Wielka Orkiestra Pomocy Owsiakowi IP: *.aster.pl / *.acn.pl 12.01.04, 13:11 Gnida to larwa wszy, ucza tego w trzeciej klasie podstawowki. Ale o tym wiedza tylko narkomani tacy jak ja. Zycze ci debilu, zebys znalazl jakiegos dobrego lekarza oplacanego koniecznie z twoich podatkow (jak je gnido placisz). Poza tym zapisz sie do CENTRUM KSZTALCENIA USTAWICZNEGO, zeby nadrobic lata stracone w szkole na opierdalaniu sie zamiast na nauce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bird Re: Wielka Orkiestra Pomocy Owsiakowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 13:39 Jesteś obrzydliwym śmieciem, ziejącym nienawiścią do całego świata. I najprawdopodobniej nieudacznikiem życiowym. I nie sądzę, abyś pił wino qw eleganckim świecie; raczej kranówę, żałosny pajacu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euro Re: Wielka Orkiestra Pomocy Owsiakowi IP: *.adsl.proxad.net 11.01.04, 20:11 Brawo za jezyk Owsakowski, bad=rdzo zachecajaccy do wspolpracy, jak nie masz argumentow to obrzuc boltem, a ja polecam sstrone www.wosp.org.pl/finaly/11final/podsuma.php pisze ile zebrali i ze chca wydac ale nie ma ile wydali, a 6 a wlasciwie 7% to i taj juz ponad 2 mln pln rocznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euro Najwiesza Orkiestra Pomocy Owsiakowi IP: *.adsl.proxad.net 11.01.04, 20:25 Czy ktos wie kto placi za te wszystkie fajerwerki w calej Polsce (zresta calkiem ladne), estrady, sztuczne ognie naglosnienie etc. czy to sama WOSP Owsiaka, czy moze miasta , samorzady, TVP etc. Bo w tym drugim wypadku jak to wszystko zsumowac to koszty organizacji i to W CALEJ POLSCE beda DUZO wyzsze niz zysk. Tak to jest to skorka za wyprawke i najdrozsze igrzyska, chyb apo to tylko aby zaspokoic tlumy i ich charytatywne samopoczucie. Czy ktos z "Owsiakolubnych" moze nam odpowiedziec konkretnie i bez inwektyw? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debil Re: Najwiesza Orkiestra Pomocy Owsiakowi IP: *.utaonline.at 11.01.04, 20:27 teraz nie moze nikt odpowiedziec bo aktualnie KRADNA zeby starczylo na narkotyki, zadzwon za miesiac moze ktos odbierze sluchawke jak nie bedzie na chaju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Im większy sukces wroga... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 21:58 ...w tym wypadku WOŚP, tym niższe, tchórzliwsze i podlejsze kontrataki JEdynie Prawdziwych Katolików Ziejących Miłością Bliźniego! Czytajcie i uczcie się, co mówią ludzi, którzy uważaja się za Prawdziwych Polskich Katolików. Uczcie się, kto nienawidzi innych za to, że są inni, i robią rzeczy, których nie powinni. Przecież każdy widzi, ze ci radiotwarzowcy i katolicy tym BARDZIEJ toczą pianę z pyska, że Owsiak robi to, co powinno być zdaniem Prawdziwków zarezerwowane JEDYNIE dla tych "dobrych"! Innymi słowy, "zły", co robi rzeczy zarezerwowane dla "dobrych", jest jeszcze bardziej zły i szatańsko podstępny. A kubły pomyj i chrześcijańskiej miłości bliżniego jak lecą tak lecą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nath Re: Idee fixe? IP: *.97-200-24.mc.videotron.ca 12.01.04, 10:58 MaDer, ale ty monotematyczny jestes...Z takim nastawieniem to nie robisz dobrej reklamy swoim opiniom. Cos sie czepil katolikow?? Wiekszosc z tych ktorzy sie tutaj wypowiadali przeciw Owsiakowi nic nie mowila o swoich zapatrywaniach religijnych. Ja popieram WOSP a jestem katoliczka. Biorac pod uwage ilosc katolikow w Polsce to wsrod zbierajacych i wsrod dajacych na WOSP musi byc duza ilosc ludzi wierzacych. Wiec cos sie uczepil?? Naprawde myslisz ze kazdy katolik mysli tak samo? Cos mi sie wydaje ze pod plaszczykiem popierania WOSP robisz swoja wlasna, prywatna krucjate... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bird Re: Wielka Orkiestra Pomocy Owsiakowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 13:30 Masz dziecko kmiocie ? Przejdź się po szpitalach, po oddziałach dla dzieciaków, Zobacz ile tam jest sprzętu ze znaczkiem Orkiestry. Moje dziecko mogło mieć robione badania dzięki tym sprzetom. A takich jak ja, są tysiące w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wielka Orkiestra Pomocy Owsiakowi IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.04, 23:03 Niektorzy sadza, ze najlepszym sposobem na najslabsze jednostki jest pozbawienie ich ochrony - wtedy same gina. Tak jednak nie postepuje sie w cywilizowanym kraju. Nie ma co ukrywac, ze WOSP to spektakl z duza iloscia znanych osobistosci, dobrze rozleklamowany i dobrze sprzedany. Jezeli komus to przeszkadza, to mu wspolczuje. Jezeli dostanie choroby umyslowej to, na szczescie, moze spokojnie sie leczyc nie obawiajac sie, ze zobaczy serduszko WOSP w szpitalu dla psychicznych - tam jeszcze nie dotarli. Ci ktorzy sadza, ze akcja WOSP prowadzi do patologii systemu, to niech sie zastanowia, co jest wiekszym nieszczesciem: niezrozumiale postepowanie mas, czy trwale okaleczenie jednostek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Rozpoczął się XII Finał Wielkiej Orkiestry Św IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.04, 20:00 a gdzie w "gazeta.pl" nr konta WOSP ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euro Re: Rozpoczął się XII Finał Wielkiej Orkiestry Św IP: *.adsl.proxad.net 11.01.04, 20:13 www.wosp.org.pl/ i odczep sie juz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debil Re: Rozpoczął się XII Finał Wielkiej Orkiestry Św IP: *.utaonline.at 11.01.04, 20:15 o;)))) kolejny narkoman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: Rozpoczął się XII Finał Wielkiej Orkiestry Św IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 00:10 on nie chce na narkotyki, żłobie, tylko na bilet do salzburga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $tefan Zrób konkurencję Owsiakowi! IP: *.CHCGILGM.covad.net 11.01.04, 20:25 Zbiórka pieniędzy na szczytny cel. Działa i dzięku Bogu za to. Wiele dzieciaczków uratowane. Jest wiele zbiórek i kwest w Polsce i na świecie. W Polsce zwłaszcza niewielu z tych zbiórek publicznie się rozlicza. Owsiak - jego fundacja co roku publikuje swoje rozliczenie do powszechnego wglądu. Każdy kto ma coś do tego rozliczenia - nieuczciwe, pokrętne, uszczuplone na prywatne życie Owsiaka, na nieudokumentowane wpływy i wydatki, które w tych rozliczeniach wychwycił ma prawo zgłosić to do organów ścigania - wszak przekręty należy ścigać i tępić. Czy ktoś zgłosił to do organów ścigania? Czy mogłby podać wyniki takiego śledztwa? Są takie czy to tylko takie baju, baju, ponarzekamy na Owsiaka, że sprzeniewierza publiczne pieniądze? Popatrzcie na rozliczenia herszta sekty radia co ma twarz. Żadnych rozliczeń z publicznych pieniędzy! Publiczne do momentu przekazania tej sekcie - potem to już prywatne herszta rydzyka. A co ze zbiórką zboża dla Afryki? Już zbiórka publicznie rozliczona? Murzyni dostali? A co z fundacją STELLA MARIS - już się rozliczyła publicznie czy też nie ma dotąd żadnych rozliczeń? Pieniądze zbierane wszędzie! Nawet przed kościołami? To coś złego? Tam wszak dużo ludzi! Jaki ma sens zbierania datków w szczerym polu, zdala od skupisk ludzkich? To jest zarzut? Matacz Kwiatkowski przekazał czas antenowy TV? Pięknie - dzięki temu więcej pieniędzy będzie zebrane. Inaczej czas ten byłby zmarnowany "wysokiej" jakości programem politycznym TVP Kradną z puszek owsiakowych - napiętnuj ich publicznie i sam stań uczciwie zbierać te pieniądze. Wszak będą rozliczone co do grosza! Pozdrowienia, $tefan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euro Re: Zrób konkurencję Owsiakowi! IP: *.adsl.proxad.net 11.01.04, 20:30 Koles poczytaj slownik poprawne polszczyzny; co znaczy slowo "publiczne", do Rydzykowcow nie naleze ale jak kros daje mo prywatne pieniadze (a nie panstwowe) to niech go rozlicza, ja ,nie daje i nie rozliczam, ale nie chce aby publiczne (w tym moje) pieniadze z abonamentu TVP szly dla owsiaka i z tego jakos nikt Kwiatkowskiego i Owsiaka nie rozliczyl a szkoda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euro Re: Zrób konkurencję Owsiakowi! IP: *.adsl.proxad.net 11.01.04, 20:38 Mam jeden pomysl: NIE PLACIC ABONAMENTU NA TVP i Osiaka i SLD do momentu az TVP bedzie publiczna rozliczy sie z kasy, obnizy horendalne pense zarzadowi i gwiazdom (kamel, krasko etc) i przestanie finasowac prywatne "dobroczynne" (Owsiak, Kwasniewska etc.) imprezy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $tefan Anonament? Z tego? IP: *.CHCGILGM.covad.net 11.01.04, 20:47 Kaleko umysłowa - myślisz, że TVP utrzymywana jest z abonamentu? Naprawdę tak myślisz? Nie zadałeś sobie trudu dojść z czego się toto utrzymuje i wypisujesz bzdury - pożałowania godny ekonomisto z podstawowym brakiem chęci dojcia do faktów. Nagich! $tefan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euro Re: Anonament? Z tego? IP: *.adsl.proxad.net 11.01.04, 20:50 Bardzo mily jestes, dziekuje za wyczerpujaca twe mozliwozsci odpwiedz, a moze powiesz swoim kumplom z TVP-SLD ze by sie w takim razie przestali talm mocno dobijac o abonament? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kominiarz3 Euro, tys glupi jednak... IP: *.ling.univie.ac.at 11.01.04, 21:28 Na temat rozliczania TVP z tego co pokazuje: Mazs racje, ja zadam, ZADAM rozliczenia TVP z tego ze pokazuje glupie filmy, albo glupia rozrywke zamiast pelnic misje. To tez za moje pieniadze i co? Gowno. Takie twoje polskie pieniactwo. Bezsensowne te twoje argumenty a silisz sie na madrale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukiz Re: Rozpoczął się XII Finał Wielkiej Orkiestry Św IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.04, 20:32 Chciałbym, aby ten wielki szit w końcu padł... Każdy uważa, że to super sprawa, ale mam tylko kilka pytań. Po pierwsze co dzieje się z tymi pieniędzmi od czasu ogłoszenia wyników do momentu przekazania urządzeń, po 2 od tych spraw jest państwo i to ono powinno zakupić sprzęt, a nie popierać i napychć kieszenie organizatorowi tej akcji i swoje... Każdy wie, że pan Owsiak ma dość dużą willę za granicą, a podobno cała kasa idzie na cele dobroczynne. A poza tym, to czemu nigdy nie ujawnia się wszystkich rachunków zakupu urządzeń publicznie. Przecież to akcja publiczna i chyba pieniądze powinny być pokryte w całości... A oprócz tego chciałbym zobaczyć, że cała ta suma zostaje gdzieś umieszczona i czeka na wykorzystanie, a nie jest np wpłacana do banku i procenty idą do prywatnych kieszeni organizatorów akcji... Zastanówmy się nad tym i dopiero wychwalajmy to przedsięwziecie pod niebiosa, bo tak na prawdę to wielka malwersacja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kominiarz3 Czestochowa - wiadomo. IP: *.ling.univie.ac.at 11.01.04, 20:50 Dla mnie to Owsiak moglby se nabijac kase ile wejdzie, jesli bedzie z tego rowniez wybnikac cos dobrego dla tych, ktorym panstwo nie daje, a powinno. Powiem tak, dla chorego, malego niczego nieswiadomego pacjenta to naprawde zwisa czy przy okazji kupna aparatu, ktory ratuje mu zycie, ktos sie wzbogacil czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Euro Re: Czestochowa - wiadomo. IP: *.adsl.proxad.net 11.01.04, 20:58 Pozwolisz, ze sie nie zgodze. Ni mozna usprawiedliwiac przekrentow faktem ze sa robione przy akcji "charytatywnej". na tej samej sasadzie moznaby usprawiedliwiac poslow bioracych lapowki przy pracy nad dobra ustawa lu okradajacych np. budzet jesli jego wiekszosc pieniedzy idzie na szczytne cele. jesli akcja charytatywna to moze i Owsiak sie dolozy sam (charytatywnie) a nie tylko zacheca innych a sam to co? A tak poza tym (i tu juz nie bezposrednio do Owsiaka bo go za reke jeszcze nie zlapalem) Zlodziej jest zlodziejem i to bez wzgledu na to czy nosi czapke swietego mikolaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kominiarz3 Re: Czestochowa - wiadomo. IP: *.ling.univie.ac.at 11.01.04, 21:17 To w koncu jest Owsiak tym zlodziejem czy nie? Bo ja go za reke tez nie zlapalem. Mylisz, ze nie ma "zyczliwych" co duzo moga, ktorzy tylko marza o tym zeby go uziemic - nie badzmy naiwni! No, wydaje mi sie, bo pewnosci nie mozna miec nigdy, ze on po prostu jest OK z prawem. A co do definicji zlodzieja no to jest roznie z tym, bo rownie dobrze Robin Hood i Janosik to mafiosi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BartM Dwie sprawy IP: *.alp01.telsat.wroc.pl 11.01.04, 21:34 Jedna rzecz tylko jest smutna w tej całej sprawie. Naszym rządzącym palantom jest Owsiak na rękę, bo za nich wypełnia ich obowiązki. Jak już to było zauważone płacimy tę pie...ną składkę na ZUS a i tak g. z tego jest. W normalnym kraju taka akcja nie byłaby chyba potrzebna, ale my żyjemy w polsce :( (polska już przez małe "P") Druga rzecz znam osobiście chłopca 6 letniego który dzięki WOŚP ma pompę insulinową, której rodzice sami na pewno by mu nie kupili bo to koszt ok 15k pln. Dzięki Owsiakowi chłopak ma szansę na normalne życie i CHWAŁA OWSIAKOWI ZA TO! Jurek, Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kominiarz3 Podpisuje sie pod tym co napisales! IP: *.ling.univie.ac.at 11.01.04, 21:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Re: Dwie sprawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 22:06 >CHWAŁA OWSIAKOWI ZA TO! Nie, chłopie. Zgodnie z chrześcijańską miłością bliźniego co poniektórych tutaj ten chłopiec miał umrzeć, gdyż Owsiak jest zły i be. Gdyby go nie było, ten chłopiec by umarł, a co poniektórzy tutaj by się bardzo cieszyli. Śmiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BartM Re: Dwie sprawy IP: *.alp01.telsat.wroc.pl 11.01.04, 22:26 W sumie masz rację, lepiej sobie zafundować parę limuzyn dla siebie i rodziny z biura (ach jak laski na to lecą, i kolesie z innych biur zazdroszczą) niż wydawać kasę na jakieś tam aparaty które robią "ping". No i wtedy psa też można zawieźć do prywatnego weterynarza w godzinach pracy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goldman Owsik znowu robi sobie reklame . IP: *.vc.shawcable.net 12.01.04, 00:07 Falszywa dobroczynnosc majaca na celu wyeksponowanie osoby " Wielkiego Dyrygenta " zenada !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Czestochowa - wiadomo. IP: *.65.202.62.dial.bluewin.ch 11.01.04, 23:42 owsiak podejrzanie unika rozliczen kosztow dzialania fundacji, wiec sam pokazuje ze cos tam jest nie w porzadku. pawel ps: hisoryczny janosik byl wbrew pozorom dosc pospolitym (slowackim) bandziorem. Gość portalu: Kominiarz3 napisał(a): > To w koncu jest Owsiak tym zlodziejem czy nie? Bo ja go za reke tez nie > zlapalem. Mylisz, ze nie ma "zyczliwych" co duzo moga, ktorzy tylko marza o tym > > zeby go uziemic - nie badzmy naiwni! > No, wydaje mi sie, bo pewnosci nie mozna miec nigdy, ze on po prostu jest OK z > prawem. > A co do definicji zlodzieja no to jest roznie z tym, bo rownie dobrze Robin > Hood i Janosik to mafiosi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MADeR katolicka miłośc bliźniego. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 21:43 > A tak poza tym (i tu juz nie bezposrednio do Owsiaka bo go za reke jeszcze > nie zlapalem) > Zlodziej jest zlodziejem i to bez wzgledu na to czy nosi czapke swietego > mikolaja. Ale krzyczeć "złodziej" to będziedziesz, bo ci się gośc nie podoba i to, co on robi dla dzieci. Jak złodziej i malwersant to dalej do sądu z dowodami. Jak nie, to zamknij się, kłamco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: katolicka miłośc bliźniego. IP: *.65.202.62.dial.bluewin.ch 11.01.04, 23:45 brak checi rozliczenia sie z 7% zebranych pieniedzy (czli 2 mln zl) ktore poszly na koszta wlasne jednak wzbudza powazne podejrzenia. > Ale krzyczeć "złodziej" to będziedziesz, bo ci się gośc nie podoba i to, co on > robi dla dzieci. Jak złodziej i malwersant to dalej do sądu z dowodami. Jak > nie, to zamknij się, kłamco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Re: katolicka miłośc bliźniego. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 23:55 > brak checi rozliczenia sie z 7% zebranych pieniedzy (czli 2 mln zl) ktore > poszly na koszta wlasne jednak wzbudza powazne podejrzenia. Każda organizacja ma pozycję w kosztach "inne". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $tefan Gadasz tylko? IP: *.CHCGILGM.covad.net 11.01.04, 21:38 Czy zapoznałeś się z rozliczeniem fundacji powszechnie dostepnym na internecie? Czy zadałeś im te pytania a oni to zlekceważyli i Tobie nie odpowiedzieli? Jeżeli to miało miejsce to masz rację. Jeżeli jednak narzekasz tylko to jesteś jednym z tych co to w maglu i kolekce sklepowej pogadają, pogadają bez żadnego związku z rzeczywistością. Z tego gadania nic nie wynika. Ot tak po polsku - chciałem dobrze, ale znowu, jak zwykle mi nie wyszło! Gadasz czy działasz? Gadaniem Rzeczypospolitej nie naprawisz. Zacznij działać, zgłoś do prokuratury, domagaj się skazania malwersantów! Dołącz aferzystę rydzyka! Pozdrowienia, $tefan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal A to Polska właśnie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.04, 23:55 Pokazujecie właśnie jacy są Polacy (mowa tu o przeciwnikach WOŚP). Człowiek się stara zrobić coś dobrego, a tu już znajdują się tacy co mu najchętniej kłody pod nogi rzucą, bo koleś stał się za bardzo popularny i za wiele dobrego zrobił. Dajcie jakies konkretne argumenty na to, że to przykrywka dla jakiegoś ogromnego przekrętu. Złodziei wśród wolontariuszy nie da się uniknąć, to jest niezależne od organizatorów i niemożliwe do wyeliminowania przy takiej liczbie ochotników. A zarzucanie Owsiakowi, że nie płaci za imprezę z własnej kieszeni jest chore! Nie mam nic przeciwko, zeby przykładowo 600 tys. (6%) szło na obsługę imprezy, podczas której na cele charytatywne idzie 9 400 tys. I wątpię, aby te 6% szło do kieszeni Owsiaka. Dajcie dowody, a nie oskarżajcie bezpodstawnie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buchalter Re: Rozpoczął się .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 21:56 No właśnie,gdzie i kiedy Owsiak przedstawił bilans księgowy swojej działalności? Przyznam że się nie zetknąłem z takowym.. A ile by ten dobroczyńca zapłacił za czas antenowy i zaangazowanie pracowników TVP gdyby to robił jako zleceniodawca TVP? Ciekawe czy M.Fin. obłożyło te przychody VAT-em? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kominiarz3 Co za pajace tu pisza!!! IP: *.ling.univie.ac.at 11.01.04, 22:03 Piszesz poczwaro jedna debilna "Przyznam że się nie zetknąłem z takowym..." - bo, widzisz pajacu, rozliczenia finansowe z takich akcji nie sa wysylane poczta do kazdego kretyna w tym kraju. Polski pieniaczu! Przez takich zyczliwych jak ty ten kraj tak wlasnie wyglada. Przrz takich m.in. jak ty, kretynie, myslacy ludzie emigruja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buchalter Re: Co za pajace tu pisza!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 22:10 Błyszczysz intelektem...Gratulacje.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kominiarz3 No dzieki, ale nie trzeba... IP: *.ling.univie.ac.at 11.01.04, 22:16 ...moj intelekt kazdego dnia doceniaja wieksi mistrzowie od ciebie. Natomiast ciebie chyba nikt nie docenia bo sie pastwisz nad Owsiakiem, rzucasz blotem a dowodow na przekret nie ma, no, chyba, ze dowodem na przekret jest to, ze - jak napisales - nie napotkales sie jeszcze na rozliczenie jego akcji. Jestes kretyn i sie juz nie wychylaj bo widze, ze niewiele masz do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jws Re: Rozpoczął się XII Finał Wielkiej Orkiestry Św IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.04, 21:28 Właśnie wróciłem z komisariatu gdzie musiałem odebrać córkę. Wyrwano jej puszkę w trakcie zbierania pieniędzy. Na szczęście nic jej się nie stało. Sprawcę złapano, podobno już siedzi. Niestety chamstwo w tym kraju jest większe niż głupota. Janusz W. z Poznania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja_ga Re: 23 i pół miliona!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 12.01.04, 00:27 Mo comments :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek [...] IP: *.gdynia.mm.pl 11.01.04, 22:00 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Negr [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 22:14 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Rozpoczął się XII Finał Wielkiej Orkiestry Św IP: *.gdynia.mm.pl 11.01.04, 22:08 Kara śmierci za gwałt Sąd w amerykańskim stanie Luizjana skazał na karę śmierci mężczyznę, oskarżonego o popełnienie brutalnego gwałtu na swej ośmioletniej pasierbicy. Jest to pierwszy wyrok śmierci, jaki zapadł w tym w stanie w sprawie innej niż o morderstwo. Nie podano nazwiska skazanego by w ten sposób ochronić rodzinę. Na mocy przyjętego w 1995 r. prawa stanowego, w Luizjanie najwyższy wymiar kary może być orzekany w przypadkach gwałtu na nieletnich. Przeciwko takiemu prawu opowiadał się jeszcze w 1977 r. Sąd Najwyższy USA, postanawiając, że kara śmierci może być wymierzana tylko za morderstwo. Wtorkowy wyrok ma charakter precedensowy. Dziewczynka została wyjątkowo brutalnie zgwałcona w 1998 roku. Za serwisem WP z dn. 27.08.2003 r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Re: Rozpoczął się XII Finał Wielkiej Orkiestry Św IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 22:21 A w polcze MOŻNA to dostać NAWET 12 lat, jak niedawno zachłystywał się jakiś dziennikarz w artykule. Chore? Nie, po prostu prawo zmierza na prawo (w sensie strony sceny politycznej) - w kierunku wymogu 4 świadków gwałtu (2 świadkowie- kobiety liczy się jako 1 świadek-facet) i ukamieniowania za cudzołóstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard Ochodzki Re: Rozpoczął się XII Finał Wielkiej Orkiestry Św IP: *.mcbone.net / *.mcbone.net 11.01.04, 22:16 ogladalem pierwsza relacje z WOSP ( ze smiglowcem Marynarki Wojennej ) w Darlowie.. i jakos mi sie to skojarzylo z pewnym filmem - tam tez byl smiglowiec na poczatku °! ROch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaac AVE JUREK ! IP: *.ostrowiec.dialup.inetia.pl 11.01.04, 22:22 Wszyscy pieją z zachwytu nad półbogiem półczłowiekiem Owsiakiem! A ja mu nie ufam. Może nie mam racji, ale dla mnie Owsiak jest niewiarygodny. Ale przegiąłem pałe. Co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: debil Re: AVE JUREK ! IP: *.utaonline.at 11.01.04, 22:25 wcale nie przegiales. wielu ludzi ma zastrzezenia do tego pajaca w czerwonych pokracznych spodenkach. za chwile dowiesz sie od tej holoty jaka jestes kanalia. a tymczasem to wlasnie oni sa narkomanami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BartM Re: AVE JUREK ! IP: *.alp01.telsat.wroc.pl 11.01.04, 22:38 Wróć do polski więc i sam się rozpraw z Jurkiem! W końcu Tymiński pokazał nam ;) A moze założysz tutaj firmę prywatną? To jest dopiero wyzwanie! Wszystkie "Domy Strachów" na Praterze wysiadają! p.s. mnie to wali gdzie mieszkłbym i płaciłbym podatki, ale nie staram się wp......lać miedzy czyjąś wódkę i zakąskę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: AVE JUREK ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.04, 00:26 a ty jesteś alkoholikiem i dewiantem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azuk Re: Rozpoczął się XII Finał Wielkiej Orkiestry Św IP: *.swic.dialup.inetia.pl 11.01.04, 22:31 Wielka Orkiestra ma niezaprzeczalny walor - uczy żebrać ! Tym młodym ludziom, którzy atakowali nas przez cały dzień przyda się to po ukończeniu szkół i studiów, kiedy nie znajdą dla siebie pracy i możliwości utrzymania. Będzie jak znalazł. Panu Owsiakowi i jego współpracownikom należy pogratulować pomysłu. Przy okazji czy wiadomo co stało się z 30 mld zł które w tym roku dostanie NFZ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej DLACZEGO MAMY PŁACIĆ VAT ZA DAROWIZNĘ (SMSy i AUDI IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.01.04, 22:47 DLACZEGO MAMY PŁACIĆ VAT ZA DAROWIZNĘ (SMSy i AUDIOTELE)???? Jurek wymigał się od odpowiedzi na czacie WOŚP. Znowu ktoś czegoś nie dopatrzył? Przecież to będą miliony złotych dla fiskusa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR dlaczego cchesz zabrac dzieciom? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.04, 22:51 > Przecież to będą miliony złotych dla fiskusa!!!! Wiem, że chcesz zabrać miliony złotych dzieciom. Nawet fiskus nie chciał, ale ty chcesz. Inwektyw nie będzie, bo szkoda mi klawiatury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: dlaczego cchesz zabrac dzieciom? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.01.04, 11:00 1. Ciekawe skąd "wiesz". 2. Dlaczego "nawet fiskus nie chciał"? 3. Następnym razem proszę napisz coś bardziej logicznego. Odpowiedz Link Zgłoś