uu.kiko 05.01.10, 10:11 Jest nadzieja, że zetrze platfusową komisję na proch. Dyletant przewodniczący już został pouczony, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
haen1950 Nie zeznaje, ale oskarża. 05.01.10, 10:14 Pisiorki nigdy nie zeznają, zapamiętaj to sobie po wsiegda. Odpowiedz Link Zgłoś
uu.kiko Re: Nie zeznaje, ale oskarża. - ???? 05.01.10, 10:18 Czyta artykuł z wykwintnymi rozmowami telefonicznymi prominentnych platfusów!!!! :)))))))))))))))))))) -- Piekło jest puste, bo wszystkie diabły są na fk! /W.Shakespeare and me/ [yes or no] Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Nie zeznaje, ale oskarża. - ???? 05.01.10, 10:20 Chce udowodnić, że umie czytać? :p Odpowiedz Link Zgłoś
uu.kiko Re: Nie zeznaje, ale oskarża. - ???? 05.01.10, 10:26 co za śmiesznie żałosna uwaga.... Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Nie zeznaje, ale oskarża. - ???? 05.01.10, 10:31 uu.kiko napisała: > co za śmiesznie żałosna uwaga.... Masz rację! To, co powiedziała przed chwilą Kempa nie zasługuje na inna ocenę! :p Odpowiedz Link Zgłoś
uu.kiko Re: Nie zeznaje, ale oskarża. - ???? 05.01.10, 10:39 masz ty ave odrobinę przyzwoitości??? Zaczynam poważnie wątpić... Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Nie zeznaje, ale oskarża. - ???? 05.01.10, 10:49 Wątpisz, więc jesteś. :p Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Nie zeznaje, ale oskarża. - ???? 05.01.10, 11:02 Nie pisz takich kartezjańskich głupot. Pisiorek nie zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Nie zeznaje, ale oskarża. - ???? 05.01.10, 11:11 Rozumie. Wiem, ze tak. :p Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Nie zeznaje, ale oskarża. - ???? 05.01.10, 11:33 Może przeczytał, ale na pewno nie poniał. Zaletą pisiorków jest brak dubito, oni uważają, że do szczęścia za mordę zaprowadzą każdego. Ale najpierw muszą zadbać o środki materialne dla tego procederu. Pierwszym jest kontrola totalna i selekcja na rampie. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Nie zeznaje, ale oskarża. - ???? 05.01.10, 15:32 Przeczytane, zrozumiane. Wiem to. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Nie zeznaje, ale oskarża. 05.01.10, 10:19 Wy to oglądacie? ja idę do magla, wizualne i intelektualne odczucia takie same a przynajmniej bielizna będzie wymaglowana. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr-on Re: Nie zeznaje, ale oskarża. 05.01.10, 10:33 m.c.hrabia napisał: > Wy to oglądacie? > ja idę do magla, I tu widzę zasadniczą różnicę między nami, ja słucham Kempy, ale również Niesiołowskiego, Karpiniuka (ostatnio widać u niego wielką odmianę na plus), Kutza. Poznając zdania dwóch stron wyciągam własne wnioski. Ty wolisz wizytę w maglu, wykrochmaloną koszulę i do połowy wypełniony informacjami globus. Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Nie zeznaje, ale oskarża. 05.01.10, 10:41 ajr-on napisał: > m.c.hrabia napisał: > > > Wy to oglądacie? > > ja idę do magla, > > I tu widzę zasadniczą różnicę między nami, ja słucham Kempy, ale > również Niesiołowskiego, Karpiniuka (ostatnio widać u niego wielką > odmianę na plus), Kutza. > Poznając zdania dwóch stron wyciągam własne wnioski. > Ty wolisz wizytę w maglu, wykrochmaloną koszulę i do połowy > wypełniony informacjami globus. Ja widzę więcej różnic między nami, ty musisz słuchać Kempy co powie aby poznać jej zdanie, ja wiedziałem jż miesiąc temu co powie. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr-on Re: Nie zeznaje, ale oskarża. 05.01.10, 10:45 m.c.hrabia napisał: Ja widzę więcej różnic między nami, > ty musisz słuchać Kempy co powie aby poznać jej zdanie, > ja wiedziałem jż miesiąc temu co powie. A to chylę przed Tobą czoło, jesteś po prostu JASNOWIDZEM ? Ile pkt będzie miał WIG na koniec 2010 ? Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Nie zeznaje, ale oskarża. 05.01.10, 10:51 ajr-on napisał: > > > A to chylę przed Tobą czoło, jesteś po prostu JASNOWIDZEM ? > Ile pkt będzie miał WIG na koniec 2010 ? tego akurat nie wiem, ale wiem co Kempa będzie klepać do wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr-on Re: Nie zeznaje, ale oskarża. 05.01.10, 10:54 m.c.hrabia napisał: tego akurat nie wiem, > ale wiem co Kempa będzie klepać do wyborów. Ja wiedziałem o czym jest Avatar, a mimo to poszedłem do kina czego i Tobie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Nie zeznaje, ale oskarża. 05.01.10, 10:58 ajr-on napisał: > Ja wiedziałem o czym jest Avatar, a mimo to poszedłem do kina I jak wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś
ajr-on Re: Nie zeznaje, ale oskarża. 05.01.10, 11:04 Świetny w swojej kategorii. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Nie zeznaje, ale oskarża. 05.01.10, 11:30 ajr-on napisał: > Świetny w swojej kategorii. Mi się też podobał, ale już mojemu synowi nie. Ponoć w grach komputerowych nie takie efekty już bywali... :) A co do Kempy, to sprytnie zaczęła, od przypomnienia czym komisja miała się zajmować, i mam nadzieję, że da peowiackim cwaniaczkom popalić. Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Zupelne dno. Baba udaje, ze zna prawo, zongluje 05.01.10, 11:06 nueracja pism i paragrafow, a tresci w tym wszystkim zero. Beznadziejna nieudolna pisowka. Niech wraca na targ warzywny skad przybyla, tam moze popisywac sie swoja znajomoscia prawa przed innymi przekupkami. A swoja droga, jakie prymitywne umysly maja wielbiciele Kempy... Odpowiedz Link Zgłoś
ajr-on Re: Zupelne dno. Baba udaje, ze zna prawo, zonglu 05.01.10, 11:15 pisubek napisała: Gdzie takie typy jak Ty żyją, obiektywizmu za grosz, jedynie atak tępym łbem. Poczekaj na pytania komisji to będzie dopiero akcja ? Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Właśnie też czekam na pytania... 05.01.10, 11:20 ajr-on napisał: > pisubek napisała: > > Gdzie takie typy jak Ty żyją, obiektywizmu za grosz, jedynie atak > tępym łbem. > Poczekaj na pytania komisji to będzie dopiero akcja ? Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Zupelne dno. Baba udaje, ze zna prawo, zonglu 05.01.10, 15:29 Zelaznym lbemm? Wiadomo co powie.Przciez wszystcy wiedza jak wodzus babona zaprogramowal.Moze sie co najwyzej zawiesic jak porysowana plyta(co juz wielokrotnie jej sie zdazalo) lecz slowotoku nie zakonczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mam_kajdanki_na_cenzure_giwi Twój rozum też ci ktoś przemaglował... 05.01.10, 17:15 m.c.hrabia napisał: > Wy to oglądacie? > ja idę do magla, > wizualne i intelektualne odczucia takie same a przynajmniej bielizna będzie > wymaglowana. Odpowiedz Link Zgłoś
141288bs Re: Nie zeznaje, ale oskarża. 06.01.10, 08:19 Niestety hieno1950,ale cale lajdactwo PO,komsja hazardu pod wodza krupiera Sekuly,puscila w przestrzen publczna.I w ten sposob nastapil poczatek konca czlowieka z"zasadami",i jego bandy. Chcesz,czy nie chcesz,ale musisz to przelknac.-Jesli nie,to i ty doczekasz sie zejscia na 2m.ponizej poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Pani poseł Beata Kempa zeznaje 05.01.10, 10:22 I przypomni dla przypomnienia?? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Pani poseł Beata Kempa zeznaje 05.01.10, 10:27 jola.iza1 napisała: > I przypomni dla przypomnienia?? Jako prawnik? :p Odpowiedz Link Zgłoś
jola.iza1 Re: Pani poseł Beata Kempa zeznaje 05.01.10, 10:32 ave.duce napisała: > Jako prawnik? > > :p Jako i nie tylko dzielna kobieta:D Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Pani poseł Beata Kempa zeznaje 05.01.10, 10:50 Ta, co nie chciała zostać Jarkiem K.? :p Odpowiedz Link Zgłoś
uu.kiko Re: Pani poseł Beata Kempa zeznaje 05.01.10, 10:28 właśnie!!! I nie tylko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Pani poseł Beata Kempa zeznaje 05.01.10, 10:32 Wymarzony dyplom prawniczy dostała wczoraj od kikuta :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Pani poseł Beata Kempa zeznaje 05.01.10, 11:19 spokojny.zenek napisał: > > Wymarzony dyplom prawniczy dostała wczoraj od kikuta :-))) Dyplom to ona może ma, ale z wydziału ADMINISTRACJI. I nadawałaby się najwyżej do administracji domów mieszkalnych. Przy jej niewyparzonej buzi może umiałaby zmusić dozorców do rzetelnego wykonywania ich obowiązków. Byłoby z tego więcej pożytku, niż z jej posłowania. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 A nie dotyczy B.Kempy? Można nad nią tylko - jak 05.01.10, 12:15 kikuta - piać z zachwytu? grand_bleu napisała: > Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu proponuję 05.01.10, 12:24 żebyście odnieśli się merytorycznie do słów Kempy lub prac komisji. Tak będzie zdecydowanie lepiej i ciekawiej. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Prace komisji oceniam od początku jako farsę. Sło 05.01.10, 12:45 wa Kempy - niezależnie od tego, po której stronie zasiada (dotyczy to także Wassermanna) - zmierzają do zawężenia uchwały Sejmu. Konsekwentnie zabiega o obciążanie wyłącznie ludzi PO. Niezależnie od tego PO skierowało do komisji hazardowej bardzo marny skład. Przed chwilą okazało się, że podobnie postąpiło PSL, bo poseł Stefaniuk - tak jak to miało miejsce poprzednio - nie miał żadnych pytań. Ciekawe za co bierze pieniądze za zasiadanie w tej komisji? grand_bleu napisała: > > żebyście odnieśli się merytorycznie do słów Kempy lub prac komisji. > Tak będzie zdecydowanie lepiej i ciekawiej. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Prace komisji oceniam od początku jako farsę. 05.01.10, 12:52 > Przed chwilą okazało się, że podobnie postąpiło PSL, bo poseł > Stefaniuk - tak jak to miało miejsce poprzednio - nie miał żadnych > pytań. Ciekawe za co bierze pieniądze za zasiadanie w tej komisji? Za wyjaśnienie afery hazardowej. Zadawanie personalnych pytań, które niczego nie wyjaśniają a zabierają czas, temu nie służy. Stefaniuk dobrze zrobił. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Prace komisji oceniam od początku jako farsę. 05.01.10, 14:12 grand_bleu napisała: > > > > Przed chwilą okazało się, że podobnie postąpiło PSL, bo poseł > > Stefaniuk - tak jak to miało miejsce poprzednio - nie miał żadnych > > pytań. Ciekawe za co bierze pieniądze za zasiadanie w tej komisji? > > Za wyjaśnienie afery hazardowej. Zadawanie personalnych pytań, które > niczego nie wyjaśniają a zabierają czas, temu nie służy. > Stefaniuk dobrze zrobił. > > Czy jesteś ABSOLUTNIE pewna, że merytorycznych pytań do Kempy nie można znaleźć? A może Stefaniuk jest słaby w te klocki, jak pozostali członkowie tej komisji? Odpowiedz Link Zgłoś
tadzap Re: Pani poseł Beata Kempa zeznaje 05.01.10, 10:23 Na razie jest nieżle.Platfusiarskie pisuary nie będą miały tu nic do gadania.Dzielna kobieta. Odpowiedz Link Zgłoś
uu.kiko Re: Pani poseł Beata Kempa zeznaje 05.01.10, 10:31 Bardzo dzielna i osamotniona w walce ze Złem, niczym znany bohater filmu "W samo południe".... Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek [...] 05.01.10, 10:32 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Kempa prokuratorem?! 05.01.10, 10:59 Pomyliło Ci się z KURATOREM. Kempa nie jest "prawnikiem". :p Odpowiedz Link Zgłoś
ajr-on Re: Kempa prokuratorem?! 05.01.10, 11:10 ave.duce napisała: Pomyliło Ci się z KURATOREM. > Kempa nie jest "prawnikiem". Wyżej moje sprostowanie co do funkcji prokuratora, ale też link do informacji, że jest prawnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kempa prokuratorem?! 05.01.10, 11:17 ajr-on napisał: > > ave.duce napisała: > Pomyliło Ci się z KURATOREM. > > Kempa nie jest "prawnikiem". > > Wyżej moje sprostowanie co do funkcji prokuratora, ale też link do > informacji, że jest prawnikiem. Poczytaj, co sama o sobie mówiła niedawno: 6. Twierdzi pani, że ma dyplom prawnika, a ukończyła pani administrację. Więc jaki ma pani dyplom? Nigdy nie twierdziłam, że mam dyplom prawnika. Mój tytuł brzmi „magister prawa administracyjnego". Ponadto skończyłam studia podyplomowe „Pedagogika prawa, readaptacji, mediacji i negocjacji". Mam za sobą 15-letni staż pracy w wymiarze sprawiedliwości i prawie dwa lata pracy w Ministerstwie Sprawiedliwości, ale zawsze można zrobić więcej. :p Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 .... 05.01.10, 15:11 definicja słowa "prawnik" pl.wikipedia.org/wiki/Prawnik niżej znajdziesz jakie szkoły ucza prawników i jakie zawody prawnik wykonuje... napisz od razu, że Kempa biegała po cmentarzu, a poza tym jest brzydka i jej z buzi źle pachnie... wybacz ave, ale coraz bardziej żałośnie... Odpowiedz Link Zgłoś
felinecaline Osobiscie nie mam watpliwosci. 05.01.10, 15:31 Termin "prawnik" okresla czlowieka, ktory ukonczyl jakiekolwiek studia okreslane jako "prawnicze". Jednak tak, jak dla lekarza obowiazkowym do wykonywania zawodu jest zdanie "LEP'"u a potem korzystne jest zdobywanie specjalnosci i ustawiczne, az do emerytury ksztalcenie podyplomowe dla prawnika, ktory ma ambicje zwiazane z rozwojem zawodowym niezbedne jest zaliczenie odpowiednich "aplikacji", gdzie + lub - "swiezo" dyplomowany absolwent studiow o kierunku prawnczym nauczy sie praktycznego stosowania (lat: aplicatio) §§ow. Tejze aplikacji Pani Kempa nie posiadla z niewiadomych powodow, co czyni ja mocno niewiarygodna jako praktykujaca "prawniczke" . Tylko czy Pani Kempa praktykuje prawo czy polityke? Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: Osobiscie nie mam watpliwosci. 05.01.10, 15:39 ale nie to jej zarzucali dzisiaj... dzisiaj chcieli udowodnić, że nie ma prawa pisać i mówić, że jest "prawnikiem", a jak sam piszesz, zgodnie z definicją jest! a czy była leniwa, czy nie to już zupełnie inna sprawa... dlaczego nie zrobiła aplikacji to nie moja sprawa i nie mam zamiaru w to wnikać! Mam nadzieje, że przejdzie poprawka otwierające zawody prawnicze dla wszystkich absolwentów! Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Osobiscie nie mam watpliwosci. 06.01.10, 00:47 bard333 napisał: > dlaczego nie zrobiła aplikacji to nie moja sprawa i nie mam zamiaru w to wnikać > ! Nie robiła aplikacji, bo zgodnie z prawem , jako absolwent ADMINISTRACJI nie mogła. Pani Kempa NIE jest magistrem PRAWA > Mam nadzieje, że przejdzie poprawka otwierające zawody prawnicze dla wszystkich > absolwentów! Wszyscy absolwenci PRAWA maja otwartą drogę do zawodów prawniczych, innym tematem jest, że trudną. Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny.zenek Re: Osobiscie nie mam watpliwosci. 06.01.10, 09:53 bard333 napisał: > ale nie to jej zarzucali dzisiaj... dzisiaj chcieli udowodnić, że nie ma prawa > pisać i mówić, że jest "prawnikiem", Bo nie jest. > dlaczego nie zrobiła aplikacji Choćby dlatego, że na aplikację idzie sie po skończeniu studiów prawniczych. > Mam nadzieje, że przejdzie poprawka otwierające zawody prawnicze dla wszystkich > absolwentów! Dowolnego kierunku? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: .... 05.01.10, 15:41 Faktycznie, coraz gorzej z Tobą, Bardzie ;( W 1969 r. Wydział przyjął nazwę Wydział Prawa i Administracji. prawo.uni.wroc.pl/tresc/60 Jeszcze raz: Kempa o SOBIE > 6. Twierdzi pani, że ma dyplom prawnika, a ukończyła pani administrację. Więc jaki ma pani dyplom? Nigdy nie twierdziłam, że mam dyplom prawnika. Mój tytuł brzmi „magister prawa administracyjnego". Ponadto skończyłam studia podyplomowe „Pedagogika prawa, readaptacji, mediacji i negocjacji". Mam za sobą 15-letni staż pracy w wymiarze sprawiedliwości i prawie dwa lata pracy w Ministerstwie Sprawiedliwości, ale zawsze można zrobić więcej. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
bard333 Re: Kempa prokuratorem?! 05.01.10, 15:33 nie miało byc tak ostro, więc bez urazy...;)) po prostu mżna sie spierać ale w pewnych ramach! Wg mnie jest prawnikiem zgodnie z definicja , któa Ci załączyłem... ale to i tak przecież nie o to chodzi!!! jeszcze przez miesiąc możemy gonic opozycje, bo Wassermann był ministrem i opiniował jakies standardowe dokumenty, a Rycho, Ździcho i Micho śmieja sie w kułak... o to Ci chodzi??? to w takim kraju chcesz zyć? Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Kempa prokuratorem?! 05.01.10, 15:43 forum.gazeta.pl/forum/w,28,105203718,105221045,Re_.html Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Pani poseł Beata Kempa zeznaje 05.01.10, 11:01 uu.kiko napisała: > Jest nadzieja, że zetrze platfusową komisję na proch. Z jej błyskotliwością - na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
uu.kiko Re: Pani poseł Beata Kempa zeznaje 05.01.10, 11:08 B. Kempa - wykształcona, kompetentna, pracowita, inteligentna!!!! Błyskotliwa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Pani poseł Beata Kempa zeznaje 05.01.10, 11:14 Przecież mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Pani poseł Beata Kempa zeznaje 05.01.10, 11:19 mietowe_loczki napisała: > Przecież mówię. Mów do mnie jeszcze... :p Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Pani poseł Beata Kempa zeznaje 05.01.10, 15:38 Pani? Babon Kempa Beata. Odpowiedz Link Zgłoś
uu.kiko Pani poseł Beata Kempa zeznaje!!! 05.01.10, 11:14 Uff, przypomniała to, o czym PO chciałaby zaPOmnieć!!!!! Rysiu, Grzesiu, Zbysiu, cmentarze, CPN-y i lotniska etc. :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ajr-on Pierwsze pytanie z PO - żenada 05.01.10, 11:35 Pytanie o okres , którym ma zajmować się komisja. Znakomita riposta Kempy. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Pierwsze pytanie z PO - żenada 05.01.10, 11:44 + osobiste wycieczki Nojmana - żenada do kwadratu. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Pierwsze pytanie z PO - żenada 05.01.10, 11:52 grand_bleu napisała: > > + osobiste wycieczki Nojmana - żenada do kwadratu. Sekuła nie jest nic lepszy... Przesłuchiwana to dno, a oni się zniżają do jej poziomu, jeśli chodzi o osobiste wycieczki. Natomiast ma ciekawe rzeczy do powiedzenia, i mam nadzieję, że nadal będzie skutecznie wykazywać, że PO stara się zwekslować prace komisji na tory jak najbardziej omijające meritum, czyli aferę hazardową w wykonaniu PO. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Pani poseł Beata Kempa zeznaje 05.01.10, 11:41 "Proszę o zadawanie pytań z zakresu, za który odpowada komisja śledcza" - wnosi poseł Arłukowicz. Brawa dla Arłukowicza. I dla Kempy, która nie daje się sprowadzić na poboczne tematy. Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 Re: Pani poseł Beata Kempa zeznaje 05.01.10, 11:50 Kempa jest w nerwach. Nie potrafi wymówić słowa - kompatybilny. Kobiecina ma swoje słabości. Pomimo wszechstronnego wykształcenia i rooty kuratorem. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Pani poseł Beata Kempa zeznaje 05.01.10, 11:54 haen1950 napisał: > Kempa jest w nerwach. Nie potrafi wymówić słowa - kompatybilny. Kempa ma prawo do zdenerwowania, tym bardziej, że Nojman i Sekuła cały czas jej przerywają. Uważam, że i tak trzyma się świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 I poucza wszystkich, twierdząc,że nie dorastają 05.01.10, 12:22 jej wiedzą do pięt. Dobrze, że przypomniała, że przez wiele lat była kuratorem sądowym. Znam kilka takich bab-kuratorek i mam o nich jak najgorsze zdanie. Tu zachowuje się tak samo jak w stosunku do swoich byłych "podopiecznych". grand_bleu napisała: > haen1950 napisał: > > > Kempa jest w nerwach. Nie potrafi wymówić słowa - kompatybilny. > > Kempa ma prawo do zdenerwowania, tym bardziej, że Nojman i Sekuła > cały czas jej przerywają. Uważam, że i tak trzyma się świetnie. > > Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Chyba mój post (wyżej) o komisji i jej członkach 05.01.10, 12:48 uznasz wreszcie za merytoryczny. grand_bleu napisała: > wos9 napisała: > > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Chyba mój post (wyżej) o komisji i jej członk 05.01.10, 12:53 wos9 napisała: > uznasz wreszcie za merytoryczny. Tak pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Chyba mój post (wyżej) o komisji i jej członk 05.01.10, 14:13 grand_bleu napisała: > wos9 napisała: > > > uznasz wreszcie za merytoryczny. > > Tak > > pozdrawiam :) > >Wielceś łaskawa. Pozdrawiam również. Odpowiedz Link Zgłoś
uu.kiko Neumann - przygłup nr1 w komisji 05.01.10, 11:45 "nie ma wiedzy" :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ajr-on Re: Neumann - przygłup nr1 w komisji 05.01.10, 11:59 uu.kiko napisała: > "nie ma wiedzy" :))))))))))))))) A Urbaniak i Sekuła nie lepsi, dziwię się, że takich PO skierowała, być może nikt na poziomie nie chciał sie skompromitować. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Nojman pyta teraz o różnice w ocenie moralnej ... 05.01.10, 11:57 no jaja :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: Nojman pyta teraz o różnice w ocenie moralnej 05.01.10, 12:04 Ale jest franca z tej Kepy.Nie cierpie jej. Ale w komisji to stado kretynow. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Nojman pyta teraz o różnice w ocenie moralnej 05.01.10, 12:09 kaczyjar napisał: > Ale jest franca z tej Kepy.Nie cierpie jej. Ale w komisji to stado kretynow. Jeśli oddzielimy uczucia od chłodnej oceny, pozostanie zdanie: "Ale w komisji to stado kretynow." Z wyłączeniem Arukowicza, tak. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Nojman pyta teraz o różnice w ocenie moralnej 05.01.10, 12:10 Komisja śledcza w osobie Sekuły zajęła się prostowaniem wykształcenia Kempy podanego na stronie sejmowej ... żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Nojman pyta teraz o różnice w ocenie moralnej 05.01.10, 12:14 grand_bleu napisała: > > Komisja śledcza w osobie Sekuły zajęła się prostowaniem > wykształcenia Kempy podanego na stronie sejmowej ... żenada. Totalna... Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Nojman pyta teraz o różnice w ocenie moralnej 05.01.10, 12:28 Pani B. Kempa nie jest prawnikiem. I to jest istota sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Nojman pyta teraz o różnice w ocenie moralnej 05.01.10, 12:37 remez2 napisał: > Pani B. Kempa nie jest prawnikiem. I to jest istota sprawy. na to pytanie nawet eksert nie potrafił odpowiedzieć - to raz, dwa - dla przebiegu prac komisji to jest bez znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Nojman pyta teraz o różnice w ocenie moralnej 05.01.10, 12:46 na to pytanie nawet eksert nie potrafił odpowiedzieć - to raz, dwa - dla przebiegu prac komisji to jest bez znaczenia. Nieprawda. Dzisiaj w komisji nie ma ekspertów. A znaczenie sprawy jest takie, że jeśli magister administracji podaje się za prawnika traci wiarygodność. Odpowiedz Link Zgłoś
wg61 Re: Nojman pyta teraz o różnice w ocenie moralnej 05.01.10, 12:24 grand_bleu napisała: > > Komisja śledcza w osobie Sekuły zajęła się prostowaniem > wykształcenia Kempy podanego na stronie sejmowej ... żenada. > > > > Podobnie jak dawniej pytano o coś podobnego Kwacha... Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: Nojman pyta teraz o różnice w ocenie moralnej 05.01.10, 12:34 wg61 napisał: > grand_bleu napisała: > > > > > Komisja śledcza w osobie Sekuły zajęła się prostowaniem > > wykształcenia Kempy podanego na stronie sejmowej ... żenada. > > > > > > > > > > Podobnie jak dawniej pytano o coś podobnego Kwacha... przed komisją śledzczą? Odpowiedz Link Zgłoś
wg61 Re: Nojman pyta teraz o różnice w ocenie moralnej 05.01.10, 13:30 grand_bleu napisała: > > > przed komisją śledzczą? > ...przed Narodem... -- Idiota w dyskusji zawsze najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. www.youtube.com/watch?v=8a5y1oxmrUc Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Nojman pyta teraz o różnice w ocenie moralnej 05.01.10, 12:17 Jeśli wyrzucimy uczucia z twojego postu, to nie zostanie tam nic. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: Nojman pyta teraz o różnice w ocenie moralnej 05.01.10, 14:19 Wszyscy co do jednego. Ona kreci im worami jak chce. Jest tylko jedno wytlumaczenie - sa za porzadni zeby byc tak agresywni jak ten babsztyl. Jakies nie zrozumiale podobienstwo charakterow i zachowan.Chamstwo i jeszcze raz chamstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 A jednak rację miał 05.01.10, 12:25 Dr. Strosmajer z serialu "Nemocnice na kraji města". Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Arłukowicz ... doskonale zaczął 05.01.10, 12:28 od wytknięcia posłom PO tego, o czym tu pisaliśmy ... i zadaje bardzo konkretne pytania. narodziny gwiazdy? :) Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Komisja śledcza powinna zmienić nazwę ... 05.01.10, 12:32 na Komisja do Spraw Wykształcenia pani Kempy. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Komisja śledcza powinna zmienić nazwę ... 05.01.10, 12:40 na Komisję do Sprawy Wyjaśnienie Przyczyn dla których pani B. Kempa wyjątkowo oszczędnie gospodaruje prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Zanim skłamała,już powstała komisja ds jej kłamstw 05.01.10, 23:20 remez2 napisał: na Komisję do Sprawy Wyjaśnienie Przyczyn dla których pani B. Kempa wyjątkowo oszczędnie gospodaruje prawdą. ---> Wy faktycznie jesteś wszyscy - jak jeden mąż - jasnowidzami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Wasze oburzenie kikuto jest żałosne i podszyte 05.01.10, 12:38 fałszem. Posłowie PO robią dokładnie tylko, co za zwyczaj robi bita chamica. Więc nie bardzo rozumiem skąd ta dezaprobata dla ich działań skoro sposobem jej pracy w innych komisjach byliście zachwyceni. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Bobleowsky 05.01.10, 12:41 będzie osobiście ... czy wiesz, że Cię lubię? nie wiem dlaczego, ale tak jest ... i bardzo mi przykro, kiedy czytam Twoje posty takie jak ten wyżej :( Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Boblebowsky - literówka 05.01.10, 13:03 Rzadko się czepiam błędów, a literówek już w ogóle:))) Dziękuję za ciepłe słowa i choć z natury jestem mało wylewny to przyznam, że mimo czasem skrajnie odmiennych poglądów da się z Tobą wytrzymać:)) Może po prostu dla tego, że oboje zachowujemy resztki zdrowego rozsądku i potrafimy się wznieść ponad nasze polityczne sympatie. Co do Kempy...... To temat dla mnie trudny i mimo iż udało mi się ją teraz nazwać po nazwisku to na więcej ustępstw nie licz. Prawda jest taka, że wykonywała w innych komisjach takie same obstrukcje jak te głupki dziś tylko, że w dużo gorszym stylu więc nie wiem skąd to twoje oburzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Też już tak oceniłam Kempę. I nie tylko ja. 05.01.10, 14:26 boblebowsky napisał: > Rzadko się czepiam błędów, a literówek już w ogóle:))) > > Dziękuję za ciepłe słowa i choć z natury jestem mało wylewny to przyznam, że > mimo czasem skrajnie odmiennych poglądów da się z Tobą wytrzymać:)) Może po > prostu dla tego, że oboje zachowujemy resztki zdrowego rozsądku i potrafimy się > wznieść ponad nasze polityczne sympatie. > Co do Kempy...... To temat dla mnie trudny i mimo iż udało mi się ją teraz > nazwać po nazwisku to na więcej ustępstw nie licz. Prawda jest taka, że > wykonywała w innych komisjach takie same obstrukcje jak te głupki dziś tylko, ż > e > w dużo gorszym stylu więc nie wiem skąd to twoje oburzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
normalnyczlowiek1 Skype,Gadu-Gadu,SMS,E-mail,dymy,Przekazy Dnia...? 05.01.10, 23:24 wos9 napisała: I nie tylko ja. ---> Jaką drogą doszliście do tych wspólnych wniosków? :) Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu na szczęście ... 05.01.10, 12:57 nie wiadomo o kim piszesz, przynajmniej ja nie wiem. Kiko, bez epitetów wypadasz znacznie lepiej. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
uu.kiko Re: na szczęście ... 05.01.10, 13:35 OK, sorry, ale czyż to nie wreda??? Również pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
icek.goldberg Re: na szczęście ... 05.01.10, 15:39 Wasserwanna przeciekła, Klempa "prawnik" już popuszcza hehehehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
zbysio45 Re: ten tam "logik" jest wredny i żałosnyRE:Brawo 05.01.10, 13:05 Pani posel Kempa!!!Dzisiaj przed Komisja Sledcza obnazyla PO oraz Pana Sekule.Zgodnie z prawem powiedziala wszystko co jej i wielu innym jest wiadome na temat handlu ustawa na cmentarzu oraz przecieku tajnych informacji z Kancelari Premiera.Platforma myslala ze uda sie, ze wszystko bedzie zapomniane jak powstala afera hazardowa i kto w niej bral czynny udzial.Samo wyrzucenie Pani Kempy oraz Wassermana z Komisji Sledczej nie zakonczy afery HAZRDOWEJ z udzialem prominentynych dzialaczy PO. Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Pani poseł Beata Kempa zeznaje 05.01.10, 13:23 Taaa...zeznaje i się ośmiesza ukazując swoją gębę z magla. 1. podziwiałam cierpliwość Sekuły, gdy bezczelnie instruowała Komisję kogo ma przesłuchać. Czytała artykuł z rzepy i innych gazet w ramach "swobodnej wypowiedzi", należało przerwać babie, bo ona jest świadkiem, a nie śledczym; 2. poniża innych członków Komisji zarzucając im brak znajomości prawa, tymczasem...sama nie jest prawnikiem i kłamliwie zamieszcza jako zawód - prawnik. Skończyła ADMINISTRACJĘ, a nie żadne prawo, nie ma żadnej prawniczej aplikacji i to zostało wywleczone publicznie. Wszyscy pozostali członkowie Komisji też mają wyższe studia, Urbaniak nawet 2 fakultety, z czym więc to babsko się tak obnosi? 3. wywalona na pysk z Komisji Etyki jest niewiarygodna jako członek komisji śledczej i nadaje się jedynie do wywalenia. Jeszcze jeden pisi śmieć z mordą przekupy na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Pani poseł Beata Kempa zeznaje 05.01.10, 14:07 już dawno żadna pisuarowa miernota tak się nie skompromitowała jak ta poniżona udowodnieniem braku prawniczego wykształcenia maglara. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: Pani poseł Beata Kempa zeznaje 05.01.10, 14:15 Udowadnianie jej kłamliwej natury uważała za poniżanie jej autorytetu. Podobnie jak przestępca przed sądem - dociekliwe pytania o jego charakter odbiera jako obniżanie jego autorytetu? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Jakiej kłamliwej natury? Czyjej... 05.01.10, 15:41 porannakawa20 napisała: > Udowadnianie jej kłamliwej natury uważała za poniżanie jej > autorytetu. A nie o to chodziło peowiakom w komisji? O poniżejnie poseł Kempy? Zdaje się, że pani Kempa spełnia warunki podane w wiki(*): "Prawnik – na gruncie prawa polskiego osoba, która ukończyła wyższe studia prawnicze w Polsce i uzyskała tytuł magistra lub ukończyła stosowne zagraniczne studia uznawane w Polsce." Więc niby co wykazały powiaki? Że są głupkami, co najwyżej... (*) pl.wikipedia.org/wiki/Prawnik Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Jakiej kłamliwej natury? Czyjej... 05.01.10, 15:55 taziuta napisał: > porannakawa20 napisała: > > > Udowadnianie jej kłamliwej natury uważała za poniżanie jej > > autorytetu. > > A nie o to chodziło peowiakom w komisji? O poniżejnie poseł Kempy? > > Przypomnij sobie co piśdziactwo robiło z Cimoszewiczem,Balcerowiczową itd. A dopiero lej krokodyle.... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Cimoszkę uwaliło PO... 05.01.10, 15:58 m.c.hrabia napisał: > Przypomnij sobie co piśdziactwo robiło z Cimoszewiczem ... Mówisz, że Miodowicz i Brochwicz, którzy z kapelusza wyciągnęli Jarucką, to pisiaki? Hmm, a mi się dotąd wydawało, że to ludzie PO... Odpowiedz Link Zgłoś
h.c.baron Re: Cimoszkę uwaliło PO... 05.01.10, 16:06 taziuta napisał: . > > Mówisz, że Miodowicz i Brochwicz, którzy z kapelusza wyciągnęli > Jarucką, to pisiaki? Hmm, a mi się dotąd wydawało, że to ludzie PO... > > Nie zaciemniaj,przypomnij kiedy to było,przecież szykował się popis. ps Pamiętasz jak Nasz socjalistyczny prokurator Wasserman wychodził i potwierdzał rewelacje Miodowicza? Ps a przesłuchanie Balcerowiczowej Ci pasiło? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Cimoszkę uwaliło PO... 05.01.10, 16:13 h.c.baron napisał: > taziuta napisał: > > Mówisz, że Miodowicz i Brochwicz, którzy z kapelusza wyciągnęli > > Jarucką, to pisiaki? Hmm, a mi się dotąd wydawało, że to ludzie > > PO... > Nie zaciemniaj,przypomnij kiedy to było,przecież szykował się > popis. Mówisz, że gdyby powstał POPiS, to uwalenie Cimoszki przez PO byłoby ok., ale skoro PO i PiS nie doszły do porozumienia, to winny tego uwalenia jest jednak PiS? Ciekawa dialektyka... Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Cimoszkę uwaliło PO... 05.01.10, 16:19 taziuta napisał: > > Mówisz, że gdyby powstał POPiS, to uwalenie Cimoszki przez PO byłoby > ok., ale skoro PO i PiS nie doszły do porozumienia, to winny tego > uwalenia jest jednak PiS? Ciekawa dialektyka... Gdzie tak mówię? Mówię o atmosferze tamtych dni. ps A w temacie Wassermana i Balcerowiczowej temat nie wygodny? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Cimoszkę uwaliło PO... 05.01.10, 16:28 m.c.hrabia napisał: > ps > A w temacie Wassermana i Balcerowiczowej temat nie wygodny? Zacząłeś od Cimoszki, a kiedy wykazałem, że to nie pisi przekręt, lecz peowiacki, podrzucasz kolejne 'tematy'. Długo tak zamierzasz?... Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Cimoszkę uwaliło PO... 05.01.10, 16:29 taziuta napisał: > m.c.hrabia napisał: > > > ps > > A w temacie Wassermana i Balcerowiczowej temat nie wygodny? > > Zacząłeś od Cimoszki, a kiedy wykazałem, że to nie pisi przekręt, > lecz peowiacki, podrzucasz kolejne 'tematy'. Długo tak zamierzasz?... > Rozumiem że kolejny nie wygodny. szkoda klawiatury. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Cimoszkę uwaliło PO... 05.01.10, 16:34 m.c.hrabia napisał: > Rozumiem że kolejny nie wygodny. > szkoda klawiatury. Zgoda, szkoda klawiatury na dyskusję z kimś, kto przyłapany na grubej nieścisłości idzie w zaparte i domaga się ustosunkowania do kolejnych zarzutów ni pricziom w stosunku do tematu, którym jest hucpa w wykonaniu PO. Typowy argument: 'a u was biją murzynów'... Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Jakiej kłamliwej natury? Czyjej... 05.01.10, 16:01 > [i]"Prawnik – na gruncie prawa polskiego osoba, która ukończyła > wyższe studia prawnicze w Polsce i uzyskała tytuł magistra To nie ma różnicy między studiami prawniczymi a a ukończeniem jakiegoś kierunku wydziale prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Jakiej kłamliwej natury? Czyjej... 05.01.10, 16:11 boblebowsky napisał: > > [i]"Prawnik – na gruncie prawa polskiego osoba, która ukończyła > > wyższe studia prawnicze w Polsce i uzyskała tytuł magistra > > To nie ma różnicy między studiami prawniczymi a a ukończeniem > akiegoś kierunku wydziale prawa? Nie mam pojęcia, podałem link do wikipedii, a dlaczego tam jest taki zapis jaki jest, cholera wie... Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Jakiej kłamliwej natury? Czyjej... 05.01.10, 16:33 taziuta napisał: > boblebowsky napisał: > > > > [i]"Prawnik – na gruncie prawa polskiego osoba, która ukończy > ła > > > wyższe studia prawnicze w Polsce i uzyskała tytuł magistra > > > > To nie ma różnicy między studiami prawniczymi a a ukończeniem > > akiegoś kierunku wydziale prawa? > > Nie mam pojęcia, podałem link do wikipedii, a dlaczego tam jest taki > zapis jaki jest, cholera wie... > > Taziuto, przecież sama Kempa nie umiała, a raczej NIE CHCIAŁA powiedzieć, jaki tytuł ma zapisany w dyplomie! Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Jakiej kłamliwej natury? Czyjej... 05.01.10, 16:39 wos9 napisała: > Taziuto, przecież sama Kempa nie umiała, a raczej NIE CHCIAŁA > powiedzieć, jaki tytuł ma zapisany w dyplomie! A jakie to ma znaczenie dla prac komisji hazardowej, poza tym aby zrobić wszystko, by nie wyjaśnić roli PO w tej aferze?... Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Jakiej kłamliwej natury? Czyjej... 05.01.10, 16:46 taziuta napisał: > wos9 napisała: > > > Taziuto, przecież sama Kempa nie umiała, a raczej NIE CHCIAŁA > > powiedzieć, jaki tytuł ma zapisany w dyplomie! > > A jakie to ma znaczenie dla prac komisji hazardowej, poza tym aby > zrobić wszystko, by nie wyjaśnić roli PO w tej aferze?... > Mam poważne podejrzenia, Kempa chce, żeby komisja wyjaśniła tylko udział ludzi PO w tej aferze, a mandat tej komisji obejmuje okres znacznie dłuższy. Więc idąc tokiem Twojego rozumowania można by powiedzieć, że ona i Wassermann zrobiliby wszystko, by nie wyjaśnić roli PiS w tej aferze... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Jakiej kłamliwej natury? Czyjej... 05.01.10, 16:52 wos9 napisała: > taziuta napisał: > > A jakie to ma znaczenie dla prac komisji hazardowej, poza tym > > aby zrobić wszystko, by nie wyjaśnić roli PO w tej aferze?... > Mam poważne podejrzenia, Kempa chce, żeby komisja wyjaśniła tylko > udział ludzi PO w tej aferze, a mandat tej komisji obejmuje okres > znacznie dłuższy... A pamiętasz może, co legło u podstaw powołania tej komisji? Po jakim wydarzeniu/aferze została ona powołana? Większość sejmowa może uchwalić wszystko, i to miało właśnie miejsce, przy określaniu zakresu dat, byleby tylko niedopuścić do wyjaśnienia afery PO... Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: Jakiej kłamliwej natury? Czyjej... 05.01.10, 17:47 taziuta napisał: > wos9 napisała: > > > taziuta napisał: > > > A jakie to ma znaczenie dla prac komisji hazardowej, poza tym > > > aby zrobić wszystko, by nie wyjaśnić roli PO w tej aferze?... > > > Mam poważne podejrzenia, Kempa chce, żeby komisja wyjaśniła tylko > > udział ludzi PO w tej aferze, a mandat tej komisji obejmuje okres > > znacznie dłuższy... > > A pamiętasz może, co legło u podstaw powołania tej komisji? > Po jakim wydarzeniu/aferze została ona powołana? Większość sejmowa > może uchwalić wszystko, i to miało właśnie miejsce, przy określaniu > zakresu dat, byleby tylko niedopuścić do wyjaśnienia afery PO... Taziuto, znakomicie wiesz, że nie jestem fanką PO. Ale przywoływanie większości sejmowej, która w KAŻDEJ kadencji może uchwalić wszystko nie może służyć wyciąganiu tego typu wniosków. Ja np. chcę wiedzieć, jak to było z ustawami hazardowymi od początku do końca: właśnie od SLD, poprzez PiS do PO. Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa20 Re: Jakiej kłamliwej natury? Czyjej... 05.01.10, 17:07 taziuta napisał: > wos9 napisała: > > > Taziuto, przecież sama Kempa nie umiała, a raczej NIE CHCIAŁA > > powiedzieć, jaki tytuł ma zapisany w dyplomie! > > A jakie to ma znaczenie dla prac komisji hazardowej, poza tym aby > zrobić wszystko, by nie wyjaśnić roli PO w tej aferze?... Ano taki, że wykazano, że Kępa jest podłego kłamliwego charakteru i jest niewiarygodna. Zwłaszcza jako członek Komisji. Każdej Komisji. I że na jej zeznania trzeba uważać gdyz jest kłamcą. CBDO Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Jakiej kłamliwej natury? Czyjej... 05.01.10, 16:04 forum.gazeta.pl/forum/w,28,105203718,105221045,Re_.html Odpowiedz Link Zgłoś
uu.kiko zawody prawnicze!!!!!!!!!! 05.01.10, 16:15 Zawody prawnicze: sędzia prokurator adwokat radca prawny notariusz referendarz sądowy asystent sędziego asystent prokuratora komornik syndyk kurator sądowy mediator rzecznik patentowy doradca podatkowy doradca prawny rzeczoznawca majątkowy zarządca nieruchomości pośrednik w obrocie nieruchomościami legislator Źródło „pl.wikipedia.org/wiki/Prawnik” Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce No popatrz, to ta obwołana już "gwiazdą" 05.01.10, 16:20 sama nie wie, kim jest. Smutne. Tragiczne. :p Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: zawody prawnicze!!!!!!!!!! 05.01.10, 16:20 a dozorca kiko to pis? Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: zawody prawnicze!!!!!!!!!! 05.01.10, 16:22 To kurator sądowy musi mieć skończone studia prawnicze? Od kiedy? A mediator, doradca podatkowy czy agent nieruchomości też? Co ma wykonywanie zawodu do ukończonych studiów? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta A co to wszystko ma do rzeczy?! 05.01.10, 16:31 boblebowsky napisał: > To kurator sądowy musi mieć skończone studia prawnicze? Od kiedy? > A mediator, doradca podatkowy czy agent nieruchomości też? > Co ma wykonywanie zawodu do ukończonych studiów? Kempę zaproszono by zeznawała odnośnie swojej roli przy opiniowaniu ustawy przygotowywanej przez rząd PiS, a pytano o całkiem coś innego, ewidentnie starając się uczynić z niej osobę niewiarygodną, zanim jeszcze zada się pytania dotyczące meritum prac komisji. Pochwalasz takie postępowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: A co to wszystko ma do rzeczy?! 05.01.10, 16:52 Jednym z argumentów na rzecz jej pozostania w komisji było to że jest prawnikiem i gdyby się z tym tak nie woziła to pewnie by się tego nikt nie czepiał. Oczywiście że mi się średnio podoba ta cała zabawa, ale w przypadku bitej, prymitywnej nie mam najmniejszego wyrzutu, bo ginie od własnej broni. Może przez tą swoją świńsko grubą skórę w końcu poczuje co to znaczy! Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: A co to wszystko ma do rzeczy?! 05.01.10, 17:01 Takie rzeczy, jak porównanie SIĘ Kempy do Barbary Blidy (i jej wystąpienie w Sejmie), powinno się pamiętać. :p Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: A co to wszystko ma do rzeczy?! 05.01.10, 17:11 ave.duce napisała: > Takie rzeczy, jak porównanie SIĘ Kempy do Barbary Blidy (i jej wystąpienie w > Sejmie), powinno się pamiętać. Jak sobie przypomnę ten tekst i inne to jeszcze bym z fleka pociągnął tego buca w spódnicy! Odpowiedz Link Zgłoś
wos9 Re: zawody prawnicze!!!!!!!!!! 05.01.10, 16:39 boblebowsky napisał: > To kurator sądowy musi mieć skończone studia prawnicze? Od kiedy? > A mediator, doradca podatkowy czy agent nieruchomości też? > Co ma wykonywanie zawodu do ukończonych studiów? Może sobie kikuta poszuka, jakie specjalności mogą mieć wymienieni przez Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Jak Cię odwiedzi jakiś "prawnik" 05.01.10, 16:31 to nie zdziw się, że to będzie komornik. Żenująca jest ta obrona częstochowskiej Kempy. :p Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Jak Cię odwiedzi jakiś "prawnik" 05.01.10, 16:35 ave.duce napisała: > to nie zdziw się, że to będzie komornik. > > Żenująca jest ta obrona częstochowskiej Kempy. Obrona hucpy w wykonaniu PO, nie mniej... Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Re: Jak Cię odwiedzi jakiś "prawnik" 05.01.10, 16:52 Przytocz mi choć jeden mój post, w którym "bronię" członków Komisji z ramienia PO. :p Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Masz rację Ave, 05.01.10, 17:19 ave.duce napisała: > Przytocz mi choć jeden mój post, w którym "bronię" członków Komisji z ramienia > PO. > Ty nikogo nie bronisz, Ty uprawiasz czarną propagandę :/ Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu czarna propaganda ... 05.01.10, 17:26 "Przedstaw wroga w złym świetle i spraw, aby w nim pozostał" - Samuel Adams (to dla tych, którzy nie wiedzą) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: czarna propaganda ... 05.01.10, 17:53 Tak sobie stoję z boku i przyglądam się tej owocnej wymianie myśli. I na reszcie w pełni mogę się zgodzić z przytoczoną definicją i na dodatek wskazać tych, którym zależy na wprowadzeniu tej zasady na trwałe do języka „elit”. Prof. Nałęcz zapytał, kiedy ZZ zamierza zjeść raport, który stał się owocem prac komisji rywinowskiej, dlaczego sformułował takie pytanie? Otóż, dlatego iż będąc przewodniczącym ww komisji doskonale wie ile wart jest przyjęty przez komisję sejmową raport. Od czasu sprawy Rywina czarny PR stał się domeną elit PiS i licznego grona czwartoerpianych intelektualistów, tych pseudo również. Nie pytaj wiec, komu bije dzwon, bije on w Tobie. Odpowiedz Link Zgłoś
vargtimmen Re: czarna propaganda ... 05.01.10, 18:18 tw_wielgus napisał: > Od czasu sprawy Rywina czarny PR stał > się domeną elit PiS i licznego grona > czwartoerpianych intelektualistów, tych pseudo > również. Oj, krótką masz pamięć. Za mojej pamięci, czarny pijar był stosowany w PRL, a w IIIRP, też dobrze go pamiętam. Np Wałęsa w 1991 przedstawiany jako siekierka rąbiąca grubą kreskę, nie mówiąc już o tym, że ogólny rozrabiacz i niedouk. Zgadnij, czyja to była kampania? Zgadnij, kto nieustannie, obrzuca inwektywami IPN i jego pracowników. Np. wyzywa od pętaków i dba by to przylegało... I od kiedy to PO nie czerpała zysków z pracy w Komisji Rywina i z działalności innych Komisji. > > Nie pytaj wiec, komu bije dzwon, bije on w Tobie. > Na forum? Chyba kpisz. Nie chyba. Na pewno! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: czarna propaganda ... 05.01.10, 18:38 Kwestia skali. Przed Guderianem wojskowi również wykorzystywali strategię błyskawicznych ataków pancernych, niemniej dopiero niemieccy generałowie uczynili z tej strategii podstawę swoich wojennych sukcesów. O Wałęsie nie będziemy dyskutować w tym wątku ponieważ o ile mnie pamięć nie myli nigdy nie twierdził, że jest prawnikiem. Zgadnij lub raczej, szczerze napisz jakiego typu narzedzie uczynili z instytutu panowie Kaczyńscy? To, że IPN wdał się w walkę polityczną (bo przeceiż nieuczciwością będzie napisanie, że został wciagnięty) jest właśnie genezą tego, że co poniektórzy mają powody do wieszania na nim psów. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: czarna propaganda ... 05.01.10, 19:01 > jest właśnie genezą tego, że co poniektórzy mają powody > do wieszania na nim psów. Rozumiem, że nie widzisz różnicy między krytyką, a szydzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu "PO przerażona tym, co sama robi w komisji" 05.01.10, 17:14 tak było wczoraj ... www.polskatimes.pl/stronaglowna/205068,platforma-obywatelska-przerazona-tym-co-sama-robi-w-komisji,id,t.html ciekawe, czy po dzisiejszym dniu samopoczucie PO się poprawi? :) Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: "PO przerażona tym, co sama robi w komisji"? 05.01.10, 17:58 Przeczytałem załączony artykuł i jakoś nie widze podstaw do nadania mu takiego tytułu. Generalnie oddanie PiSowi skrzypiec w tej komisji spowodowałoby jedno z największych nieszcześć jakie spotkały Polskę od czasów kiedy T.Rydzyk powrócił z NRD. Odpowiedz Link Zgłoś
grand_bleu Re: "PO przerażona tym, co sama robi w komisji"? 05.01.10, 19:08 tw_wielgus napisał: > Generalnie oddanie PiSowi skrzypiec w tej > komisji spowodowałoby jedno z największych nieszcześć jakie spotkały > Polskę od czasów kiedy T.Rydzyk powrócił z NRD. Ty tak na serio? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: "PO przerażona tym, co sama robi w komisji"? 05.01.10, 21:44 grand_bleu napisała: > tw_wielgus napisał: > > > Generalnie oddanie PiSowi skrzypiec w tej > > komisji spowodowałoby jedno z największych nieszcześć jakie > > spotkały Polskę od czasów kiedy T.Rydzyk powrócił z NRD. > Ty tak na serio? Na to wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj Podbiła sobie PiS_dogłowa swój watek sprzes półtor 17.02.10, 20:03 uu.kiko napisała: > Jest nadzieja, że zetrze platfusową komisję na proch. > Dyletant przewodniczący już został pouczony, ra miesiaca, a .... Lepej dalej nic nie mówić. PiS_dogłowe dno Odpowiedz Link Zgłoś
uu.kiko Re: Podbiła sobie PiS_dogłowa swój watek sprzes p 24.02.10, 18:44 Ryj - nie dość, że zapijaczony to jeszcze krzywy i kłamliwy!!! Przecież sam podbiłeś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś