Dodaj do ulubionych

Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.01, 12:06

Cytując ONET:

Radio Maryja nadawcą społecznym

Katolickie Radio Maryja będzie pierwszym ogólnopolskim nadawcą społecznym.
Krajowa Rada Radiofonii przyznała dziś Radiu Maryja status nadawcy społecznego.

Zgodnie ze znowelizowaną niedawno ustawą o radiofonii i telewizji, nadawca
społeczny nie będzie mógł emitować reklam i programów sponsorowanych.
Jednocześnie Radio Maryja, zyskując status nadawcy, społecznego zostało
zwolnione z opłaty koncesyjnej wynoszącej w tym przypadku około 1 miliona 700
tysięcy złotych.

Radio będzie także zobowiązane do składania przed Radą Radiofonii rocznych
sprawozdań z wypełniania warunków przyznanej koncesji.

Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji kilka miesięcy temu podjęła uchwałę o
przyznaniu Radiu Maryja koncesji na nadawanie ogólnopolskiego programu na
kolejnych 7 lat na dotychczasowych zasadach.

Jednak kilka dni temu kierownictwo Radia Maryja zgłosiło wniosek o wprowadzenie
zmian w koncesji, tak by uzyskać status nadawcy społecznego.

Dziś Rada jednogłośnie przychyliła się do tego wniosku. Nowa koncesja zostanie
podpisana przez przewodniczącego Rady Radiofonii w najbliższym czasie.

Moje pytanie: Dlaczego to radio jest faworyzowane????
Dlaczego utrzymywać się bedzie z moich podatków???
Czy Polskę stać na darowanie 1 700 000 pln Rydzykowi??
Obserwuj wątek
    • Gość: gomez Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: *.solutions.net.pl 19.06.01, 18:49
      stac nawet na wiecej .w Toruniu chca mu ofiarowac prawie za darmo pol
      miasta.dobrze ze nie chce Warszawy.mielibysmy panstwo bez stolicy
      • Gość: Balzer Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.01, 23:44
        Rydzyk to zwykly zlodziej.
        • Gość: ++++ Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.01, 01:28
          Bardzo porządny ksiądz. Ja wiem że lewactwo go nie znosi, ale cóż i tak jego
          idea zwycięży!!
          Polacy mają dość ciemnogrodu lewackiego, jątrzenia, dzikich zachowań się ludzi.
          Radio Rydzyka uczy godnej postawy aby nigdy nie było Jedwabnego i
          nazistowskich ekscesów.
          Szalom
          • Gość: zyx Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: *.rdu.bellsouth.net 20.06.01, 05:27
            Lepszy faszystowski ciemnogrod samozwanczych narodowcow/chrzescijan.
            Nacjonal-zlodziejska grupa.
            Pokoj moze dla ciebie. , ale nie ode mnie.

Gość portalu: ++++ napisał(a):

> Bardzo porządny ksiądz. Ja wiem że lewactwo go nie znosi, ale cóż i tak jego
            > idea zwycięży!!
            > Polacy mają dość ciemnogrodu lewackiego, jątrzenia, dzikich zachowań się ludzi
            > .
            > Radio Rydzyka uczy godnej postawy aby nigdy nie było Jedwabnego i
            > nazistowskich ekscesów.
            > Szalom

• Gość: Mark Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: *.proxy.aol.com 20.06.01, 06:18
              Gość portalu: zyx napisał(a):

> Lepszy faszystowski ciemnogrod samozwanczych narodowcow/chrzescijan.
              > Nacjonal-zlodziejska grupa.
              > Pokoj moze dla ciebie. , ale nie ode mnie.
              >
              > ODEZWA ZYDOWSKIEGO FASZYSTY!
              POKOJU OD CIEBIE SIE I TAK NIKT NIE SPODZIEWAL.
              >
              > > Bardzo porządny ksiądz. Ja wiem że lewactwo go nie znosi, ale cóż i tak j
              > ego
              > > idea zwycięży!!
              > > Polacy mają dość ciemnogrodu lewackiego, jątrzenia, dzikich zachowań się
              > ludzi
              > > .
              > > Radio Rydzyka uczy godnej postawy aby nigdy nie było Jedwabnego i
              > > nazistowskich ekscesów.
              > > Szalom
              >

• Gość: ++++ Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.06.01, 00:07
                Mark masz rację ten zyx to faszysta. Ciekaw jestem ilu Palestyńczyków wyrżnął,
                zachowanie jego by na to wskazywało. Jednostka krańcowo zdegenerowana. Pewnie
                działał w oddziałach dywersyjnych. Popiera samo zło.
                Kto takiego gniota spłodził?
                • Gość: ethanol Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: *.coh.org 21.06.01, 00:33
                  Gość portalu: ++++ napisał(a):

> Mark masz rację ten zyx to faszysta. Ciekaw jestem ilu Palestyńczyków wyrżnął,
                  >
                  > zachowanie jego by na to wskazywało. Jednostka krańcowo zdegenerowana. Pewnie
                  > działał w oddziałach dywersyjnych. Popiera samo zło.
                  > Kto takiego gniota spłodził?

Moze Rydzyk ???..w koncu tez faszyzujacy.

A teraz na powaznie, RM nie moze byc faworyzowane kosztem naszych pieniedzy. To
                  po prostu niesprawiedliwe.

• Gość: $$$$ Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.01, 00:02
                    Może , propaguje duch polskości.
                    • Gość: Balzer Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.01, 01:29
                      Rydzyk to wrzod na dupie naszego spoleczenstwa.
                    • Gość: bm Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: 212.160.128.* 22.06.01, 11:14
                      Gość portalu: $$$$ napisał(a):

> Może , propaguje duch polskości.
                      Chyba duch polskiego nazizmu
                      • Gość: ciekawy Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.01, 14:05
                        Gość portalu: bm napisał(a):

> Gość portalu: $$$$ napisał(a):
                        >
                        > > Może , propaguje duch polskości.
                        > Chyba duch polskiego nazizmu

hmmmmm ..... wiesz co bm.
                        najbardziej was chyba wkurza to że tępi.... waszą głupotę!

• Gość: JK Uderz w stół a nożyce się odezwą IP: 217.153.50.* 20.07.01, 12:14
      • Gość: Bart Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: *.proterians.net.pl 16.07.01, 22:36
        Mam nadzieję, że nie zmuszą nas do słuchania tego radia.
    • Gość: Indris Re: Dla kogo prezent i dlaczego IP: *.ibspan.waw.pl 22.06.01, 00:00
      Radio Maryja emituje (moim zdaniem) bardzo wiele ciemnoty. Ale słucha go kilka milionów ludzi,
      którzy mają prawo do takiego właśnie wyboru. Państwo nie powinno się wtrącać do emitowanej
      tematyki. Przywilej zwolnienia z opłaty koncesyjnej jest zrównoważeniem rezygnacji nadawcy z reklam
      i audycji sponsorowanych. Przysługuje KAŻDEMU nadawcy. Utracony zysk Skarbu Państwa (1.7 mln
      zł.) to mniej niż 50 gr. na osobę. Zgodziłbym się dopłacić jeszcze trzy razy tyle (czyli razem 2 zł), żeby
      istniały jeszcze trzy inne stacje bez reklam. I nie ma to NIC wspólnego z moją opinią o RM w ogóle a
      Ojcu Muchomorku w szczególności. Wolność słowa jest dla wszystkich.
      • Gość: Green Do indrisa IP: 195.116.214.* 16.07.01, 14:32
        Otoz to! i rzeczone Radio z ludzka twarza jest tak samo potrzebne w ekosystemie
        mediow jak dziennik cotygodniowy NIE i inne tego typu publikacje. dlatego
        przylaczam sie do Twojej opinii. pozdrawiam
        • Gość: ++++ Re: Obawa przed demaskatorską funkcją RM wywołuje wściekłość! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 20:47
          Co się towarzyszom obłudnikom z "Ministerstwa Prawdy" nie podoba w RM?
          Po co ten wrzask ciemnogrodku lewicowego? Mało to skarb państwa dopłacał do
          gniotów wystaw A.Rotenberg i piśmideł oczerniających Polskę?
          Boicie się prawdy w eterze? Gdzie ta tolerancja lewicowości dla ludzi o innych
          poglądach? Ja widzę wulgarny język prymitywnych lewicowych ludzików! Wstyd!
    • Gość: Europa Re: Kolejny prezent za nie twoje dla Rydzyka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 22.06.01, 14:02
      Gość portalu: tweet napisał(a):

> Moje pytanie: Dlaczego to radio jest faworyzowane????
      > Dlaczego utrzymywać się bedzie z moich podatków???
      > Czy Polskę stać na darowanie 1 700 000 pln Rydzykowi??

Ciekawe czy jesteś taki głupi czy tylko udajesz?

Jeśli jest to radio o statusie społecznym to znaczy ze nie zarabia pieniędzy,
      gdyż ma zakaz emisji reklam, więc nie jest chyba dziwne, że nie powinno być
      obciążane kosztami koncesji.
      Takie zbolszewizowane-liberalne media jak RMF, Zetka czy inny syf emitują godziny
      reklam dziennie, za które ty płacisz, bo kupujesz te reklamowane produkty.
      Dla nich te 1700 tyś złotych to pewnie 1 miesiąc zysków.
      Natomiast RM jest finansowane przeze mnie i wielu takich którzy chcą posłuchać
      tego na co mają ochotę. Chcą posłuchać o tym jak polacy są ogłupiani i jak sami
      pchają sie do 4 rozbioru polski, o tym jak parch Gross kłamie, jak pijaczyna
      magister upokaża nas na arenie światowej, jak te wszystkie gnidy tak promujące
      antypolonizm i holokaust-biznes działają na naszą szkodę.
      Tego nie dowiem się nigdzie inndziej jak właśnie w moim radiu. I to właśnie tych
      wszystkich lewaków i syjonistów boli.
      Ale zobaczycie, wasz czas się niebawem skończy.
      Pogonimy wam takiego kota że się nie pozbieracie. A to właśnie dzięki wzrostowi
      społecznej świadomości o waszych czynach.
      I ja sobie nie wyobrażam abym miał płacić jeszcze za jakąś koncesję, wystarczy że
      płacę za emisję i pracę redakcji.
      Więc się nie martw na zapas. Z twoich podatków nic tu nie jest finansowane. To ja
      i inni słuchacze sobie finansujemy to nasze Radio Maryja.

A jak już mówimy o podatkach to faktycznie zacznij się martwić gdzie one idą
      wydawane przez kolejne liberalno-obce nam rządy.
      Bo budżet właśnie sobie kolesie rozparcelowali i nie mają już za bardzo z czego
      kraść.
      >

• Gość: tweet Re: Kolejny prezent za nie twoje dla Rydzyka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.01, 14:41
        a czy w tym radiu usłyszysz o księżach pedofilach, księżach robiących wałki????
        Dlaczego z moich podatków ma być utrzymywane radio, które wzywa do
        nietolerancji????
        Lataj do kościoła, dawaj na tacę (na nowy wózek i dziwki księdza). ja nie mam
        zamiaru utrzymywać polskiej czarnej zarazy!
        Dla nich (w przewadze bogiem jest kasa!)koniobijco!
        • Gość: garry Re: Kolejny prezent za nie twoje dla Rydzyka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.01, 14:43
          EUROPA klikasz z domu czy wyjebali cię z polkomtela??? Może nie pracowało się
          tylko modliło???? A może wałek z księdzem na telefony??? Zpadaj parobku klechy!
      • Gość: kic Re: Kolejny prezent za nie twoje dla Rydzyka IP: 212.244.150.* 16.07.01, 14:17
        Drogi Internauto, Twoje słowa są przepełnione miłością chrześcijańską.
        Ja nie słucham RM, tylko RMF FM ale nigdy nie nazwałbym RM tak jak Ty nazwałeś
        RMF i Zetkę.
        Szczęść Boże
      • Gość: Sławek G Re: Kolejny prezent za nie twoje dla Rydzyka IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 13:19
        Kolego, nie wiem czy nasze podatki idą na RM, ale chyba tak. Natomiast z Twoim
        poglądem na tzw. liberałów nie zgadzam się. Rozumiem, że zaślepiony jesteś
        światłem z ołtarza Ks.Rydzyka- to Twoja sprawa- ale weż robaczku pod uwagę, że
        gduby nie Ci liberałowie nie miałbyś żadnych szans żeby tu pisać a tym bardziej
        słuchać RM. Za młody, chyba, jesteś żeby pamiętać jak ci liberałowie siedzieli
        w więzieniach. Tobie to grozi ,na szczęście, tylko jak po pijaku pojedziesz
        samochodem.
    • Gość: stefanpe Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: *.mps.net.pl 16.07.01, 22:07
      A czemuż to Cię tak drażnią audycje tego radia?
      • Gość: ++++ Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 23:10
        RM - Radio Maryja. Mnie nie drażnią!
      • Gość: Balzer Radio Maryja to 24 godzinna audycja satyryczna IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 23:12
        Z tego naprawde mozna sie posmiac. To swietny kabaret. Najlepsze sa
        telefony sluchaczy. Kto by pomyslal ze w naszym kraju jest tylu idiotow
        • Gość: ++++ Re: Radio Maryja to 24 godzinna audycja satyryczna .do: Balzera IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 23:28
          Przebadaj się , czy nie nie jesteś mądry inaczej!
          • Gość: Balzer Re: Radio Maryja to 24 godzinna audycja satyryczna .do: ++++ IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 23:34
            Z analizy twoich postow wydaje mi sie ze to raczej Ty wymagasz opieki psychiatrycznej
            i to 24 godzinnej
            • Gość: ++++ Re: Radio Maryja to 24 godzinna audycja satyryczna .do: Balzer-a IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.01, 00:09
              Powiadasz, że umiesz analizować!? Czytając Twoje posty (nie analizując bo nie
              ma co analizować) jawisz mi się , że jesteś intelektualistą olśnionym "prawdą"
              z urbanowego Nie. Nie bądź gniotem z lewicowego ciemnogrodu!
              Pa.
              • Gość: Balzer Re: Radio Maryja to 24 godzinna audycja satyryczna .do: ++++ IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.01, 01:10
                Obce mi sa lewicowe i prawicowe ciemnogrody.
                Tygodnik NIE nie rozni sie niczym od Radia Maryja, robia ludziom wode z mozgow
                by wyciagnac od nich jak najwiecej pieniedzy.
                Zal mi Cie ze wierzysz takiemu zlodziejowi jak Rydzyk, zerujacemu na uczuciach ludzi.
                Temu facetowi chodzi tylko o kase, a wszystkie piekne slowka plynace z eteru
                sa tylko po to by sluchacze zasilali jego konta
                • Gość: Green Re: Radio Maryja to 24 godzinna audycja satyryczna .do: ++++ IP: 195.116.214.* 17.07.01, 09:18
                  :) a forse i tak potem trzyma nie na kontach tylko w komodzie u pewnej
                  sluchaczki, ktora potem ktos napada i 300.000 DM (czy iles tam) znika bez
                  sladu...
    • Gość: MMM Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: 192.168.5.* / *.uznam.net.pl 17.07.01, 13:21
      To sa marne grosze w stosunku do kosztow funkconowania radia. RM powinno byc
      zwolnione z wszelkich polat i podatkow bo dziala w interesie Polski. Im bedzie
      mialo wiecej srodkow tym skkuteczniej bedzie moglo dzilac dla nas wszystkich.
      To ze prawda coraz bardziej dociera do narodu to was wlasnie najbardziej boli
      lewicowi ciemnacy. Jeszcze jak Polacy zostana uswiadomieni i zmadrzeja to
      mozemy sie za was zabrac. Moze dojdzie do zwrotu majatkow ale dla was beda to
      tylko stodoly !
      • Gość: Green Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: 195.116.214.* 17.07.01, 13:30
        Przylaczam sie do apelu MMM! oddac papie Muchormorkowi na poczatek reszte
        Torunia, potem z czasem reszte Polski, przeciez na pewno w Rydzyklandzie nie
        bedzie przestepczosci, bezrobocia, chorob zakaznych i w ogole bedzie super...
        Rydzyk na Gubernatora!
        • Gość: snajper Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 17.07.01, 20:38
          Bezrobocia na pewno nie będzie. Nie wiem tylko czy będą wynagrodzenia, czy
          tylko Bóg zapłać. :))
      • Gość: snajper Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 17.07.01, 20:40
        Czy ty MMM jesteś Niemcem, że stodołami grozisz ? Twój idol przecież Niemców
        kłamliwie oskarżał.
        • Gość: aga Ciekawe, czy w decyzji wyjaśniono księdzu sens pojęcia spol. nadawca IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.01, 20:57
          Nie jestem słuchaczką RM, ale z wielokrotnie doszły mnie cytaty z wypowiedzi na
          antenie tego radia. Mam wątpliwości, czy treści pojawiające się w jego
          audycjach zasługują na miano "treści społecznych". Bo dla mnie średnio raz na
          tydzień pojawia się wypowiedź, która godzi, w jak byśmy tego nie nazwali
          porządek społeczny. To, że nie ściga ich autorów prokurator, RM zawdziecza
          zasadom państwa, które ksiądz Rydzyk z uwielbieniem poniża. Podobni zresztą
          wyłudzenie koncesji, którą chojnie oddano w obawie przed "spontanicznym'
          protestem społeczeństwa.
          • Gość: snajper Re: Ciekawe, czy w decyzji wyjaśniono księdzu sens pojęcia spol. nadaw IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 17.07.01, 21:04
            Dla Rydzyka społeczeństwo, to słuchacze RM. Reszta to nie są Polacy, żeby nie
            powiedzieć dosadniej. Przykro mi, ale przyznanie się do niesłuchania jedynego
            prawdziwego polskiego radia, automatycznie stawia Cię w szergu tych >innych<.
            Pozdrawiam wierną niesłuchaczkę. :))
            • Gość: ++++ Re: Prawda Rydzyka doskwiera!? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 17.07.01, 23:09
              Prawda w oczy kole lewicowość? A gdzie tolerancja towarzysze? Widać z postów ,
              że przyzwyczajeń z lat minionych trudno się wyzbyć!
              Pa tolerancyjni inaczej.
              • Gość: Balzer Re: Zlodziejstwo Rydzyka doskwiera ! IP: 213.76.59.* 17.07.01, 23:25
                Niech Rydzyk rozliczy sie z pieniedzy, ktore biedni naiwni ludzie wplacali
                na jego rozliczne konta. Gdzie one sa ? Rydzyk je zdefraudowal i teraz sobie
                krolestwo wlasnej proznosci w Toruniu buduje.
                • Gość: MMM Re: Zlodziejstwo Rydzyka doskwiera ! IP: 192.168.5.* / *.uznam.net.pl 18.07.01, 12:33
                  A co ty wplacales ze sie domagasz jakichs wyjasnien? Najglosniej krzycza ci
                  ktorzy nigdy grosza na narodowa sprawe nie dali.
                  • Gość: snajper Re: Zlodziejstwo Rydzyka doskwiera ! IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 18.07.01, 12:53
                    Gość portalu: MMM napisał(a):

> A co ty wplacales ze sie domagasz jakichs wyjasnien? Najglosniej krzycza ci
                    > ktorzy nigdy grosza na narodowa sprawe nie dali.

Radio Maryja narodową sprawą ? Jakiego to narodu ? Bo na pewno nie polskiego.
                    Polskojęzyczne radio siejące nienawiść za pomocą kłamstw i przeinaczeń. Powód do
                    wstydu dla prawdziwych Polaków - tolerancyjnych, uczciwych.

• Gość: Czytelni Re: Zlodziejstwo Rydzyka doskwiera ! IP: 212.191.36.* 18.07.01, 13:08
                      To co dzisiaj wydaje się kłamstwem po pewnym czasie okazuje się prawdą. Prawda
                      zawsze boli i szokuje. Serdecznie pozdrawiam
                      • Gość: snajper Re: Zlodziejstwo Rydzyka doskwiera ! IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 18.07.01, 13:26
                        Gość portalu: Czytelni napisał(a):

> To co dzisiaj wydaje się kłamstwem po pewnym czasie okazuje się prawdą. Prawda
                        > zawsze boli i szokuje. Serdecznie pozdrawiam

Czy uważasz to za regułę, która zawsze obowiązuje ? Jeśli teraz skłamię (?), że
                        Rydzyk jest Żydem, to po pewnym czasie okaże się, że to jest prawda ?

• Gość: Green Re: Zlodziejstwo Rydzyka doskwiera ! IP: 195.116.214.* 18.07.01, 15:32
                          JAsne! np. klamstwo i herezja, ze Ziemia jest okragla, slusznie i zgodnie z
                          pismem swietym tepione prze kk z czasem okazalo sie prawda.
                  • Gość: Green Re: Zlodziejstwo Rydzyka doskwiera ! IP: 195.116.214.* 18.07.01, 13:24
                    MMM przeginasz! co za roznica czy wplacal czy nie. jak madry to nie wplacal...
                    a co sie stalo z forsa na np "ratowanie stoczni" to sie latwo domyslic
          • Gość: Green Re: Ciekawe, czy w decyzji wyjaśniono księdzu sens pojęcia spol. nadaw IP: 195.116.214.* 18.07.01, 13:18
            Alez ago! oczywiscie ze sa spoleczne! jakie spoleczenstwo takie tresci!
      • Gość: emem RADIO MA RYJA IP: *.ts.pl 18.07.01, 15:32
        MMM sluchaj ciemnoto.
        Piszesz ze to marne grosze w stosunku do potrzeb. Coś ci powiem:
        MAM W DUPIE JEGO POTRZEBY!!!! SAM ODDAJ MU WSZYSTKO I IDZ MIESZKAC POD MOST.
        Bieda w kraju, domy dziecka bez pieniedzy a taki haluj bierze bez opamietania.
        Wstyd. Bylem we Francji i widzialem jak tam wyglada ksiadz - na nogach sandaly,
        poprzecierana sutanna i rower jako srodek lokomocji. A u nas mercedes na
        mercedesie i beemka pogania. W dupie mam takich "kaznodziei"
    • Gość: kisio Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: 212.160.211.* 18.07.01, 13:54
      Nie jestem sluchaczem RM, bo to radio nie dla mnie. Ale widze, że to radio dla
      80% ludzi w podeszłym wieku. Prawie wszyscy starzy ludzie, głównie kobiety,
      mają pocieszenie w RM, nie w wiadomościach politycznych, ale w obcowaniu z reli
      gią. To radio wypełnia czas, daje natchnienie , koi ból umierania. Moja mama
      umierała kilka lat - widziałem to. Kiedy kilka lat temu uruchamiało sie RM
      widziałem entuzjazm wśród starszych mieszkańcow osiedli, poszukiwanie
      odbiorników z zachodnim UKF/ ciekawostka to niby tak preferowane RM, otrzymało
      częstotliwości nie odbierane przez radia polskiej produkcji !/ To radio jest
      społeczne, za kilka lat połowa ludności będzie miała ponad 60lat, to radio jest
      dla nich. Agresja i wulgaryzm wypowiedzi stałych eksploatatorów forum mnie
      zadziwa,przeraża,nigdy w życiu nie przebywałem w takim środwisku.Co macie do RM
      jezeli to nie dla was radio, nie płacicie za nie , powstało i utrzymuje sie
      tylko z pieniędzy ofiarodawców.Dajcie prawo swoim matkowm, ciotkom i starym
      ludziom do pocieszenia i godności wg ich oczekiwania. Agresywni napastnicy/może
      tweet,Balzer,ethanol,bm,garry i inni/ za kilkanaście lub dziesiąt lat moga stac
      się gorliwymi słuchaczami podobnego radia.
      ,
    • Gość: emem A MOWILEM - TO RADIO MA RYJA........... IP: *.ts.pl 18.07.01, 15:11
      Zawsze powtarzalem ze czarne to niezle sie ustawia.
      Czy ktos zhakuje im strone wreszcie??
    • Gość: MMM Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: 192.168.5.* / *.uznam.net.pl 18.07.01, 18:28
      RM nie jest tylko dla ludzi starszych, sa tam audycje takze dla ludzi mlodych i
      dzicie. A audycje polityczne powinien sluchac kazdy Polak milujacy prawde.
      Chociaz czasem w te prawde z poczatku ciezko uwierzyc, ale wystarczy pomyslec i
      na jakis czas zamienic masonksa propagande na media pozostajace w prawdzie i
      wtedy sami moze zrozumiecie.
      • Gość: Balzer Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.01, 21:12
        Moze i sa audycje dla mlodych ale nikt normalny ich nie slucha (no chyba zeby
        sie posmiac). Jest to typowa klamliwa propaganda jak za komuny.
        Roznica jest tylko taka ze tamta byla czerwona a ta jest czarna
        • Gość: emem Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka - do Balzera IP: 213.231.14.* 18.07.01, 22:44
          tak jest Balzer
          swieta prawda
          pozdro
      • Gość: emem Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka - do oszoloma MMM IP: 213.231.14.* 18.07.01, 22:47
        blebleble
        robiles juz dzisiaj kupke?
        pobredzasz coraz bardziej
        audycje dla mlodziezy? hahaha chyba jaja sobie robisz
        kto tego slucha?
        zdewociale klientki po wsiach - przeciez nikt normalny tego by nie zniosl
        • Gość: 666 Re: do oszołoma emem! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 02:13
          emem wyglądasz mi na lewackiego oszołoma bez odrobiny kultury osobistej. Gdzie
          taki wieprz jak ty mógł się uchować? Na zakończenie, mój pies takiego
          primitywnego hama na ulicy poznaje!
          • Gość: Green Re: do oszołoma emem! IP: 195.116.214.* 19.07.01, 09:37
            ten 'lewacki ham' przynajmniej nie robi bledow ortograficznych
          • Gość: emem Re: do oszołoma emem! IP: *.ts.pl 19.07.01, 09:57
            Malo mnie polityka interesuje. Po prostu patrze na to co sie dzieje i czasami
            scyzoryk w kieszeni mi sie otwiera...
            A lekcji ortografii moglbys kilka wziasc.
      • Gość: Green Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: 195.116.214.* 19.07.01, 09:22
        No pewnie, zwlaszcza dla dzieci... sam slyszalem jak panienka lekko
        rozhisteryzowanym glosem opowiadala w ramach audycji dla dzieci o tym jak
        dziecko umiera i przychodzi po nie aniol, zeby je zabrac... Jak MMM bedziesz
        mial dzieci, to kaz im tych bzdetow sluchac... na pewno nie beda sie moczyc w
        nocy.
        • Gość: MMM Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: 192.168.5.* / *.uznam.net.pl 19.07.01, 12:10
          Ale tych audycji jednak ktos slucha skro sa telefony od sluchaczy, czesto takze
          mlodych. Audycje dla dzieci RM sa na pewno lepsze niz te dzisiejsze bajki pelne
          przemocy propagujace czary i gusla.
          • Gość: Green Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: 195.116.214.* 19.07.01, 12:29
            Tak jest! precz z bajkami! tyle w nich przemocy i zabobonu!
            Niech dzieci idą na religie! tam im opowiedza o bestialskim zamordowaniu
            niewinnego czlowieka, a potem opowiedza, ze sie wywinal. i jeszcze ze go
            dziewica urodzila, i jeszcze duzo sie rzeczy dowie o meczenstwie swietych i nie
            zetknie sie ani z zabobonem ani przemoca... gratulacje, MMM, trzymasz linie!
          • Gość: emem Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka - do MMM IP: *.ts.pl 19.07.01, 13:33
            Dzisiejsze bajki - czary i gusla?
            Nieuku - czary byly zawsze nieodlaczna czescia wszystkich bajek.
            To ze dzisiejsze tez je zawieraja to normalne. Kazde dorastajace dziecie
            potrzebuje troche bajkowosci, czarow iluzji i zludy.
            Nie widze w tym nic zlego.
            a propos - jak przebiega twoje leczenie ?
          • Gość: snajper Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 19.07.01, 14:41

> Ale tych audycji jednak ktos slucha skro sa telefony od sluchaczy, czesto takze
            > mlodych. Audycje dla dzieci RM sa na pewno lepsze niz te dzisiejsze bajki pelne
            > przemocy propagujace czary i gusla.

Bajki propagujące czary i gusła ? Czy za takie bajki także uważasz Królewnę
            Śnieżkę czy Kopciuszka ? Tam też jest pełno czarów i guseł. Przemocy też jest
            trochę. Tylko co w tym złego ? Bajki bez czarów, guseł to były chyba tylko w
            latach pięćdziesiątych. O dzielnych dzieciach, przodownikach pracy. Tęsknisz ?
      • Gość: snajper Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: 10.1.1.* / *.waw.cdp.pl 19.07.01, 14:07

> RM nie jest tylko dla ludzi starszych, sa tam audycje takze dla ludzi mlodych i
        > dzicie. A audycje polityczne powinien sluchac kazdy Polak milujacy prawde.
        > Chociaz czasem w te prawde z poczatku ciezko uwierzyc, ale wystarczy pomyslec i
        > na jakis czas zamienic masonksa propagande na media pozostajace w prawdzie i
        > wtedy sami moze zrozumiecie.

Dobrze napisane: >A audycje polityczne powinien sluchac kazdy Polak milujacy
        prawde. Chociaz czasem w te prawde z poczatku ciezko uwierzyc < W takie >prawdy<
        baaardzo trudno uwierzyć. Szczególnie ludziom przyzwyczajonym do samodzielnego
        myślenia i znającym fakty. Takim przyzwyczajonym do wierzenia swojemu guru >na
        słowo< - jest dużo łatwiej.

• Gość: Sławek G Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.07.01, 14:17
      Nie ulega wątpliwości, że RM słuchają - na szczęście biedni emeryci i renciści,
      budujący w młodości nową Polskę,większość z nich to, nieładnie nazywając,
      dewotki. I dzięki Bogu. Najgorszym zagrożeniem z tego radia jest przekaz do
      ludzi młodych, w większości zagubionych w dzisiejszej rzeczywistości, bez
      żadnego wykształcenia i perspektyw na jakąś pracę i realną przyszłość.Właśnie
      to radio , moim zdaniem,- możę się mylę- wiedzie prym w produkcji nowych
      prymitywnych młodzieńców, którzy uzbrojeni w ideologię pseudo chrześcijańską
      chcą rządzić polskimi ulicami.
      • Gość: Green Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: 195.116.214.* 19.07.01, 15:33
        Przypomniales mi cos... kiedys papa Muchomorek z zachwytem opowiadal w RM jak
        to lezbijki probowaly zademonstrowac swoja odrebnosc w czasie pielgrzymki Jego
        Superfluorescencji Pana Papieza. Szykowaly sie do tej demonstracji a Mlodziez
        Wszechpolska powiedziala ze bedzie bić. Lesbijki sie chyba wystraszyly bo
        demonstracji nie bylo. Papa Rydzyk nie posiadal sie z podziwu i uznania dla
        postawy bojowki, ktora grozila uzyciem przemocy kobietom...
    • Gość: doku A może to podstępny atak na Kościół? IP: *.mofnet.gov.pl 19.07.01, 15:24
      Przecież nic tak nie kompromituje religii katolickiej jak to radio, no, może
      jeszcze Jankowski, księdzem przezwany.
      • Gość: Green Re: A może to podstępny atak na Kościół? IP: 195.116.214.* 19.07.01, 15:41
        Rydzyk pod sąd! inkwizycyjny oczywiscie!
        • Gość: emem Re: A może to podstępny atak na Kościół? IP: *.ts.pl 19.07.01, 15:50
          Tak jest!! Pod sad !! Razem z tym drugim oszolomem, bucem Jankowskim!
        • Gość: emem Re: A może to podstępny atak na Kościół? do Green''a IP: *.ts.pl 19.07.01, 15:54
          Green,
          a obronca oszolomow bedzie MMM OK?
          ale bedzie proces - Monthy Pyton odpada
          • Gość: Green Re: A może to podstępny atak na Kościół? do Green''''a IP: 195.116.214.* 19.07.01, 16:02
            No wlasciwie to mam wrazenie ze MMM taka wlasnie role sobie przyjal tutaj. to i
            tam dalby sobie rade...
            • Gość: emem Re: A może to podstępny atak na Kościół? do Green''''''''a IP: *.ts.pl 19.07.01, 16:40
              OK
              A ciebie widzialbym na prokuratora generalnego w tym procesie :-)
              • Gość: MMM Re: A może to podstępny atak na Kościół? do Green''''''''''''''''a IP: 192.168.5.* / *.uznam.net.pl 19.07.01, 19:42
                A sedzia pewnie mialby byc Green? Za taki "proces" dziekuje, ale prawda i
                sprawiedliwosc to dla was puste slowa. Szczegolnie ze slow emema zieje
                nienawisc i chamstwo. Sam chyba ma niepelne podstawowe a sie o wyksztalceniu
                ludzi zwiazanych z RM wypowiada. Tam praktycznie wystepuje sami ludzie
                wyksztalcenie, czesto ze stopniami naukowymi. A co mamy w innych stacjach.
                Artystow kretynow siejacych demoralizacje albo nieduoczonych politykow.
                • green_ Re: 20.07.01, 12:03
                  No widzicie a wy mu chcieliscie IP blokowac?
                  nie MMM ja juz zostalem wyznaczony na oskarzyciela... :) ale niegodnym
                  niegodnym...
    • Gość: Crotalus Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: 157.25.121.* 20.07.01, 12:47
      Najtragiczniejsze jest to, że ten gość podpiera swoją politykę wiarą w Boga. Co
      Rydzyk powiedział to Bóg powiedział. A ludzie wierzą.
      • green_ Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka 20.07.01, 13:02
        Fakt. zawsze poraza mnie jak wychodzi na mownice ten czy inny biskup i mowi
        "Bog chce tego...", "Bog chce tamtego..." A skad ty durny robaku mozesz
        wiedziec czego chce Bog...
        • Gość: Crotalus Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: *.pl 20.07.01, 18:49
          green_ napisał(a):

> Fakt. zawsze poraza mnie jak wychodzi na mownice ten czy inny biskup i mowi
          > "Bog chce tego...", "Bog chce tamtego..." A skad ty durny robaku mozesz
          > wiedziec czego chce Bog...

Dokładnie. Czasami mam wrażenie, że Bóg codziennie patrzy na Polskę i mówi:
          Strasznie ten biedny kraj rozkradają ci Niemcy i ten mój naród wybrany. Po co ja
          ich wybrałem.

• Gość: Indris Rydzyk a wiara IP: *.ibspan.waw.pl 20.07.01, 17:24
        Gość portalu: Crotalus napisał(a):

" Najtragiczniejsze jest to, że ten gość podpiera swoją politykę wiarą w Boga. Co Rydzyk powiedział to
        Bóg powiedział. A ludzie wierzą."

Nie wszyscy ludzie ! Tragiczne - dla wierzących - jest to, że utożsamiają ich z rydzofilami. To Rafał A.
        Ziemkiewicz - skrajny prawicowiec zresztą - napisał, że jeden Rydzyk bardziej kompromituje Kościól, niż
        pięciu Urbanów.

• Gość: Crotalus Re: Rydzyk a wiara IP: *.pl 20.07.01, 18:51
          Gość portalu: Indris napisał(a):

> Gość portalu: Crotalus napisał(a):
          >
          > " Najtragiczniejsze jest to, że ten gość podpiera swoją politykę wiarą w Boga.
          > Co Rydzyk powiedział to
          > Bóg powiedział. A ludzie wierzą."
          >
          > Nie wszyscy ludzie ! Tragiczne - dla wierzących - jest to, że utożsamiają ich z
          > rydzofilami. To Rafał A.
          > Ziemkiewicz - skrajny prawicowiec zresztą - napisał, że jeden Rydzyk bardziej k
          > ompromituje Kościól, niż
          > pięciu Urbanów.

To dobre.

• Gość: T34 Re: Rydzyk I RM OK! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 20:57
            CZY SOBIE JUZ DOŚĆ POUŻYWAŁY KOMUSZE NASIONKA NA LUDZIACH O INNYCH POGLĄDACH?
            WIDZĘ I CZYTAM TYPOWE ZACHOWANIE NAZISTÓW.
            • Gość: Balzer Re: Rydzyk I RM OK! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.07.01, 21:33
              Najlepszym przykladem nazisty jest wlasnie Rydzyk.
    • Gość: Kagan Re: Kolejny prezent za nasze dla Rydzyka IP: *.vic.bigpond.net.au 01.01.02, 08:23
      Gość portalu: tweet napisał(a):

Moje pytanie: Dlaczego to radio jest faworyzowane????
      K: Bo jest KATOLICKIE!
      Dlaczego utrzymywać się bedzie z moich podatków???
      K: Jak wyzej...
      Czy Polskę stać na darowanie 1 700 000 pln Rydzykowi??
      K: Widac stac, co z tego, ze nie ma na szkoly, szpitale czy policje...
      Ma-Ryja krolowa z radia nas przeciez wyedukuje, uzdrowi i obroni...
      Kagan

• Gość: Wojo Re: Kolejny prezent za nie twoje dla Rydzyka IP: *.018.popsite.net 22.06.01, 00:00
    Juz nedlogo was rezbiora i bedziecie chodzic z butelka do mottow,ppg na gwizdek.
    Ico wy nato debile? Waszse ulice nasze kamienice!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka