Dodaj do ulubionych

Rozłam w PiS?

IP: 213.77.89.* 14.02.04, 02:15
ja już od dawna o tym słyszę, że się PiSowcy buntują przeciwko kaczorom i
liberalne ich skrzydło PO wsysa... zobaczymy co z tego będzie... lepiej
chyba, żeby liberałowie przeszli do PO a PiS się rozwiązał (co oczywiście
jest niemożliwe, Kaczyński prędzej trupem by padł), więc może ewentualnie nie
wejść do parlamentu z 3% poparciem (po roszadach w PiSie może spaść ostro)
Obserwuj wątek
    • Gość: Śtęźń... Rozłam w PiS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 02:19
      PiS ma kawałek ZChN i dlatego skazany jest na somozgładę. Swoją drogą,
      okazało się ,że ludzie nie zuważyli geniuszu SLD, ale szukali
      alternatywy,teraz jest nią PO i Lepper. Może debaty telewizyjne wyprostują
      poglady społeczeństwa, tego nie można tak zostawić. Po to są narzędzia , TV,
      aby z nich korzystać. To wina Kwiatkowskiego i tej Krajowej Rady,
      dezinformacji i gloryfikacji jednej strony. Przykład; jak szybko wypłynęła
      Ordynacka. Czy taka uboga jest alternatywa wyboru?
      • Gość: dw Zaorac, ach zaorac to PiS!!!!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 14.02.04, 02:32
        • Gość: gm Głos z psychiatryka? A więc macie dostęp od Intern IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 14.02.04, 09:22
          • gandalv I tak skończą się poPiSy PISu to nawet nie będzie 14.02.04, 09:30
            POpelina. Wybory być może(niestey) za 1,5 roku, a oni już stołkami się zajmują.
            Pozdrawiam
            Gandalv
            www.twojamagia.republika.pl
        • Gość: rolnik Re: Zaorac, ach zaorac to PiS!!!!!!!!!! IP: *.waw1.cyber-cafe.pl 14.02.04, 13:28
    • Gość: Jagnieszka Jeśli to prawda, to im szybciej tym lepiej. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.02.04, 02:21
      I dla Kaczorów, i dla potencjalnych secesjonistów.
      Ale może to wszystko tylko ploty i prowokacja?
      • Gość: juice Re: Jeśli to prawda, to im szybciej tym lepiej. IP: 213.77.89.* 14.02.04, 02:36
        nie, liberalni pisowcy się buntują, bo pis idzie coraz bardziej w prawo, a
        ponieważ oni zakładali że będą przewodzić na prawicy, to zbudowali partię,
        która ma i skrzydło konserwatywne i liberalne... i teraz jak widzą, że PiS
        najpierw mówi Europie TAK, a teraz zaczyna mówić NIE, no to się zastanawiają o
        co chodzi... ja nie mowie czy powinnismy wejsc do UE, bo to sprawa
        kontrowersyjna, ale na pewno partie powinny być zdecydowane, a pis zmienia
        zdanie w tej kluczowej kwestii, tylko dlatego ze sie zmieniaja nastroje
        społeczne! to, tak samo jak odrzucenie planu hausnera i kilka innych
        rzeczy, "dołom" ale i nie tylko dołom, ale i średniakom Pisowym nie podoba...
        PiS ma kompleks Samoobrony i SLD - bardziej Samoobrony, a mianowicie jest
        partią dwóch osób (w przypadku samoobrony - jednej osoby, a w przypadku SLD, to
        tak jak widzimy i tak miller ma wszystko w garści a reszta to mapetki
        skrzeczące że jest źle, ale nie mające wpływu na kompletnie nic)
    • Gość: gogiko Re: Rozłam w PiS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 04:04
      Kaczory zepsują nawet kulkę łożyskową nie tylko partię polityczną. to mistrzowie
      autoreklamy. Świetni w "układzikach", ale niezdolni do politycznych postanowień.
      niech odejdą w niebyt polityczny i dadzą Polsce spokój. Od lat byłoby lepiej,
      gdyby ich tu nie było. Są gorsi od UP i SLD razem wziętych
      • Gość: bard Re: Rozłam w PiS? IP: *.cable.net.pl / 195.205.248.* 14.02.04, 13:46
        Święte słowa. Kaczory to mistrzowie chachmętu i destrukcji. Gdzie Kaczory - tam
        magiel i bardak
    • Gość: juice ARTYKUŁ O ZARZUTACH PiS! IP: 213.77.89.* 14.02.04, 04:29
      NIKnące zarzuty

Ocena budowy Trasy Siekierkowskiej przez NIK jest nierzetelna i niepełna, a do
      tego została wykorzystana przez Lecha Kaczyńskiego do rozpętania politycznej
      burzy - twierdzą prowadzący inwestycję.

Wiktor Czechowski, były pełnomocnik gminy Centrum ds. zakupu gruntów pod Trasę
      Siekierkowską, dziś wiceburmistrz Mokotowa, uważa, że wnioski pokontrolne NIK
      są absurdalne. - To fragmentaryczne zestawienie nie pasujących do siebie
      elementów, do tego niemerytoryczne. Zarzuty dotyczące ewentualnej
      niegospodarności związanej z wykupem gruntów stawiane przez NIK można obalić -
      wyjaśnia.

I podaje przykłady. NIK stwierdziła, że presja czasu i pośpiech przy
      finalizowaniu negocjacji w sprawie wykupu gruntów miały wpływ na ich cenę. - To
      stwierdzenie nie zostało poparte jakimikolwiek faktami. Pierwszą transakcję
      kupna gruntów zawarto w marcu 1999 roku, ostatnią w czerwcu 2001 roku.
      Wcześniej było to niemożliwe, bo nie istniał miejscowy plan zagospodarowania
      przestrzennego okolicznego terenu. Dopiero kiedy go uchwalono, zgodnie z ustawą
      o gospodarowaniu nieruchomościami, można było rozpocząć proces wykupu - mówi
      Czechowski.

Plan był gotowy pod koniec 1998 r., a wykupy ruszyły na początku 1999 roku.
      Wiceburmistrz przekonuje też, że zarzut o nabywaniu gruntów pod trasę znacznie
      powyżej wartości rynkowej też jest nieuzasadniony. - Większość działek
      kupowaliśmy za 250-600 zł za metr kwadratowy, a stawki, jakie pojawiają się w
      ustaleniach NIK, czyli ceny od 5 do 65 zł za metr terenu pod trasę, w żaden
      sposób nie przystają do rzeczywistości. Te stawki wprawdzie pojawiały się w
      dokumentach, ale były nienaturalnie zaniżane. Właściciele handlowali ziemią w
      ramach rodziny, więc sprzedawali ją jak najtaniej. Nie ma to nic wspólnego z
      oficjalnymi wycenami, które podyktowali gminie - tłumaczy.

Czechowski oficjalnie odniósł się do zarzutów, wysyłając do NIK pismo ze
      szczegółowymi wyjaśnieniami. Ma jednak pretensje do prezydenta Lecha
      Kaczyńskiego. Zarzuca mu wykorzystanie wyników pokontrolnych NIK do własnych
      celów politycznych. - Kaczyński mógł zwrócić się do mnie o wyjaśnienia i
      natychmiast by je dostał. Ale widocznie mu na tym nie zależało. Wykorzystał
      nierzetelne informacje, by uderzyć w poprzedników na stanowisku prezydenta
      Warszawy, w tym w Wojciecha Kozaka, którego teraz radni PiS i LPR chcą za tę
      sprawę odwołać z funkcji przewodniczącego rady miasta. Tymczasem Kozak nie miał
      wpływu na wykupy gruntów, zajmowała się tym gmina Centrum - mówi Czechowski.
      Prezydent Warszawy nie chciał komentować zarzutów Czechowskiego. Urząd miasta
      przekazał nam jedynie informację, że Lech Kaczyński nie będzie się na ten temat
      wypowiadał.

14.02.2004 r.

Życie Warszawy
      • Gość: aaa Re: ARTYKUŁ O ZARZUTACH PiS! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.04, 17:14
        ja mam pytanie kto wymymyślił "Układ Warszawski" chyba nie Kaczyński. O
        układzie i układzikach było bardzo głośno w Warszawie długo przed wyborami
        samorządowymi. Nie wiem dlaczego taki atak na Kaczorów. Widocznioe uderzył w
        grupę i ich interesy. Nie wiem czego ludzie chcą najpierw mówią, że wszyscy
        kradną a jak ktoś usiłuje pewne sprawy wyczyścic to go atakują. Zresztą komuna
        nauczyła ludzi kraść, bo co państwowe to niczyje. I jak mi się wydaje, to nie
        PIS atakuje Platformę to Platforma bardzo zręcznie chce wyeliminować PIS ze
        sceny politycznej, łatwiej będzie robić nadużycia.
    • Gość: juice I KOMENTARZ SOCJOLOGA IP: 213.77.89.* 14.02.04, 04:30
      Wyborcy w Platformie dostrzegli wyraźną alternatywędla SLD - uważa socjolog. Do
      Samoobrony uciekają osoby, które obawiają się planuHausnera i zapowiedzi cięć.
      Kucharczyk nie wyklucza sytuacji, w którejSamoobrona wyprzedza PO. - Może tak
      się stać, gdy przedłuży się wojna naprawicy. PiS nie atakuje rządu, tylko
      Platformę. Na tym konflikcie zyskają ugrupowania skrajne: LPR i Samoobrona
      • mn7 Re: I KOMENTARZ SOCJOLOGA 14.02.04, 08:55

W PiS-ie coraz wyraźniej dominuje grupa, która od lat specjalizuje się w
        destrukcji. Polsce potrzebna jest rozsądna partia prawicowa/centroprawicowa i
        im dłużej trwac będzie agonia PiS-u, tym dłużej taka partia nie będzie mogła
        powstać.
        Z punktu widzenia interesu Polski przejście przyzwoitych ludzi z PiS-u do PO
        byłoby na pewno korzystne.
        • Gość: WojtekA prosze tylko nie uzywajcie slowa uczciwy IP: *.ernet.net.pl 14.02.04, 10:18
          w stosunku do wodzów z PO - oni juz byli i pokazali, ze stare slowo uczciwosc
          dla nich sie po prostu zużyło. Wiec skoro juz dla tej biednej Polski od PO nie
          ma ucieczki wiec przynajmniej nie uzywajmy niestosownych dla PO epitetów.
          • Gość: fritz Bardzo dobrze zauwazone, Wojtek IP: *.adsl.solnet.ch 14.02.04, 10:47
            To wyglada na probe dolozenia PiSowie. Bardzo bym sie zdziwil, gdyby
            Walendziakowi mozna byloby cos zarzucic, ewentualnie poza glupota. PiS jest
            jedyna formacja ktora jest w stanie zaczac niszczyc uklad mafijny i zlodziejski
            w Polsce. SLD i PO naleza do tego ukladu. Mafia i zlodzieje rowniez wiedza o
            tym. A wiec zaczyna sie "rozbrajanie" PiSu. Mam nadzieje, ze ludzie zrozumieja
            to dobrze, jako goracy list polecajacy dla PiSu.

Bez naprawde funkcjonujcych mechanizmow panstwowych, a wiec nieskorumopowanej
            prokuratury i aparatu sedziowskiego, czytych regul gry przy wyborze urzednikow
            panstwowych i czystego katalogu ostrych kar, za lamanie regulaminu urzednika,
            nie moze istniec zadne panstwo.

Polska, szczegolnie pod "rzadami SLD i mafi" stala sie wysoce zorganizowana
            republika bananowa i ma duze szanse aby nia dalej zostac: PO czeka w blokach
            startowych.
            • mn7 Re: Bardzo dobrze zauwazone, Wojtek 14.02.04, 13:50
              To znaczy: w PiS nie ma nikogo przyzwoitego?
            • Gość: kr Fritz. Przeciez sam wiesz, ze PiS moze zniszczyc IP: *.abhsia.telus.net 14.02.04, 21:59
              jedynie sama siebie i kazdego kto zechcialby z nimi wchodzic w koalicje. Zadnej
              mafii ci ludzie nie zaszkodza bo zeby mafiozom dobrac sie do d... to trzeba cos
              wiecej niz gadac. Tak naprawde to Kaczynscy nie zbudowali nic trwalego i jest
              duze prawdopodobienstwo, ze nigdy nie zbuduja. Zycze PO zeby trzymala sie od
              nich z daleka i zeby nie musieli wchodzic w zadne koalicje.
    • Gość: mirmat Nadzieje aferzystow z Okraglego Stolu IP: 38.112.103.* 14.02.04, 04:51
      Nic bardziej nie zagraza TKM-owcom z SLD-PO niz partia stojaca na
      pryncypialnych zasadach. Zniszczenie PiS-u jest priorytetem gdyz Pis zagraza
      elitom bardziej nawet od LPR czy Samoobrony bo tych kompromituje ideologia.
      Ciekawe, ze tow. Kwach forsuje teraz lansowana przez Platformusow JOW czyli
      skompromitowana ordynacje Najwieksza Mniejszosc Zabiera Wszystko. Jak pokazuje
      praktyka w Kanadzie (na szczescie tak bogatej w naturalne surowcej, ze elity
      moga krasc do woli) JOW stanowi raj dla korupcji. Gdyby Kwach przy pomocy
      Platformusow narzucli przekret JOW-u to jedynym wyjsciem dla Polakow bylaby
      rewolucja.
      • Gość: ech Re: Nadzieje aferzystow z Okraglego Stolu IP: 213.77.89.* 14.02.04, 04:58
        co ty bredzisz człowieku? przecież weszła ordynacja sprzyjająca mniejszym
        klubom. a jeśli chodzi o TKM to proponuję się przyjrzeć działaniom obu partii
        (PO i PiS) i trzeźwym okiem, bez emocji ocenić, która partia głośniej TKMuje
        aktualnie.
        • Gość: mirmat Re: Nadzieje aferzystow z Okraglego Stolu IP: 38.112.103.* 14.02.04, 21:17
          Widac, ze uderzylem w stol i nozyce sie odezwaly. Myslalem moze sie mi cos
          przewodzialo ale mam zwyczaj nagrywania ciekawych wypowiedzi na tasmie wideo no
          i widze jak na dloni Kwas wyjasniajacy, ze "demokracja Polska jeszcze nie
          dorosla do JOW" (!!!!!) ale mozna by ja wyprobowac w Senacie. I Kwasek chcialby
          podszielic kraj na 100 okregow gdzie Najwieksza Mniejszosc by Zagarnela
          Wszystko. No a JOW dla przekretasow to czesc Platformy Platformusow!!!! No i co
          ech krzani? Co do TKM-owskich poddrygow PO toz to przeciez banda Balcerowicza
          czy nie? a to znaczy wysprzedanie za bezcen naszego majatku nie mowiac o
          przekretach w Warszawie.
    • Gość: Konrad Korzeniowsk Wieczni nieudacznicy i "Pampersy" ... IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.02.04, 07:26
      ... rodzaju Walendziaka, słusznie uważają, że i tym razem nie podołają! Wyjście
      z zapaści budżetowej, owej coraz krótszej kołdry, w której środków starcza
      tylko zawsze dla partyjnych synekuralistów, to zadanie nie dla takich jak on,
      tylko dla ludzi kompetentnych i na tyle odważnych, aby wyciągnąć wnioski z
      przyczyn owej zapaści. A imię tych przyczyn: osławione 4 "reformy" buzkowskie,
      nie żadni tam emeryci/renciści/inwalidzi! Dopóki mastodonty administracji
      rządowo-samorządowej (powiaty, gimnazja, chore kasy wzgl. NFZ!) oraz nadmierne
      przywileje nie zostaną ukrócone, nic się nie zmieni na lepsze, hausnerowskie
      półśrodki okażą się tylko czymś na kształt osławionego "II Etapu".
    • Gość: kd Kaczyńscy-mistrzowie destrukcji! IP: *.tkb.net.pl 14.02.04, 07:36
    • Gość: prawy Re: Likwidacja sld IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 07:46
      Te bzdury o rozlamie w PiS i o klotniach z PO to ploty wypuszczane przez
      sld.dostali takie polecenia sldupy- zreszta poraz kolejny- aby rozbijac
      srodowiska prawicowe.nie dajmy sie n to zlapac- laczmy sie PiS, PO,UW, LPR-
      tworzmy sile ktora uzdrowi panstwo
      • Gość: kr Zadnych koalicji, ludzie!! Chcecie AWSu bis! IP: *.abhsia.telus.net 14.02.04, 22:13
        Zdecydujcie sie raczej ktora partia, bedac do zaakceptowania, moze zdobyc
        wiekszosc glosow i glosujcie na nia. Ja wybralem PO i nie uwazam wyboru za
        idealny ale robie to z racjonalnych przeslanek tzn. nie chce postkomuchow przy
        korycie, nie chce radykalow (LPR i do nich zblizajacy sie PiS) i nie chce
        ciemnoty (Samoobrona). PO z ich brakami i zaletami moge strawic.
    • Gość: :-( Re: Rozłam w PiS? IP: *.comnet.krakow.pl 14.02.04, 07:52
      Znou się żrą panowie
      • Gość: Fyodor Re: Rozłam w PiS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 08:48
        Obserwujac to co sie dzieje w Warszawie , odnosze wrazenie, ze wlasnie
        rozoczal sie proces przechodzenia z KINGSAJZU do SZUFLANDII,
    • Gość: realista Re: Rozłam w PiS? IP: *.bielsko.msk.pl 14.02.04, 09:32
      Walendziak to gnojek ale głupi nie jest! Dobrze wie,że Dwaj Bliźniaki Debile
      jeszcze nigdy nic , prócz destrukcji w swoim życiu nie zrobili. I napewno nie
      zrobią. Poza tym słusznie zauważa,że obecnie przejęliby państwo w fazie
      wybuchającego granatu. A więc "plan Haussnera" wydaje się być niezagrożony w
      głosowaniu. Zbyt dobrze się siedzi na Wiejskiej...
    • Gość: Nijak Re: Rozłam w PiS? IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 14.02.04, 09:59
      Tak się hucpiarze męczą nad obroną platformiarzy i
      opluwaniem "nieprzystających"a tutaj nowe fakty o przekrętach przystojniaka od
      Szurmieja. I co teraz ? Alternatywy nowych kompilacji z ogłupianiem czytaczy.
      Ano, podteksty trzeba też uwzględniać w rachubach.
      • Gość: JJ Koalicja PO i SLD - kontrowersyjny pomysł IP: *.chello.pl 14.02.04, 11:05

Koalicja PO i PiS nie jest możliwa, zupełne inne poglądy na gospodarkę, jak
        widzę PiS nie ma ich wcale.Tymczasem zachowują się jak krzykacze i pieniacze,
        mi to się już znudziło, zresztą są już dwie partie dla krzykaczy i pieniaczy w
        tym kraju(samoobrona i LPR) PiS nie trafił w niszę że tak to powiem rynkową ze
        swoim krzykactwem, w Polsce ten rynek jest już zapchany. Nie dziwie się
        Walendziakowi że chce odejść do PO, oni przynajmniej mają jakiś program
        ratowania gospodarki, podatek liniowy, rozsądne działania dla przyszłośći RP.

Z drugiej strony nie widzę szans aby PO dogadała się z LPR ani z samoobroną(nie
        ten poziom intelektualny) PSL jest słaby i prawie go nie ma, co zostaje ? LSD!
        SLD ma w tej chwili popracie które wystarczyło by PO do zawiązania rządu, Po
        potencjalnym osłabieniu PiS mozliwe że PO będzie miało jeszcze więcej mandatów.
        SLD ma zbliżone poglądy gospodarcze do PO (Tak, tak lewica u nas jest bardzo
        liberalna - tylko kradną na potęgę)
        PO pokazuje że dla Polski są w stanie zaprzysiąść sie z diabłem (SLD) już teraz
        przy planie hausnera. Więc dlaczego nie po wyborach.
        Ja jestem ZA, partie krzykaczy i debili po podstawówkach trzeba zrzucić na
        margines polityczny bo to wstyd dla Polski.

Tak więc nie wiem czy złym czy dobrym prorokiem jestem ale przewiduje koalicję
        PO-SLD po wyborach parlamentarnych.
    • Gość: pytanie ROZLAMY ,PODZIALY ,A GDZIE PRZYSZLOSC POLSKI ?!!!! IP: *.mts.net 14.02.04, 10:59
      Nie chcialbym widziec Ojczyzny w rekach faszystow.
      Na milosc Boska gdzie jest zdrowy rozsadek: Lepery,neo-hitlerowskie LPR,przyglupy maryjne,
      czy to ma byc przyszlosc Polski ?
      • Gość: zorro Re: ROZLAMY ,PODZIALY ,A GDZIE PRZYSZLOSC POLSKI IP: *.acn.pl 14.02.04, 12:39
        Zgadłeś. To rzeczywiście są faszyści. Z Bogiem i Ojczyzną na ustach, z klejem
        na łapach. Niestety, nie ma sposobu na wskrzeszenie Piłsudskiego, więc naród
        wybierze tych hitlerków (zgolili wąsik dla niepoznaki). Dadzą nam jeszcze
        popalić.
    • Gość: lee Re: Rozłam w PiS? IP: *.net 14.02.04, 11:35
      Z jednej strony by chciał z drugiej się obawia. Zawleczka z grantu została
      wyjęta już za jego kadencji, czyżby o tym zapomniał?
    • Gość: Komentator Re: Rozłam w PiS? IP: *.magma / *.magma-net.pl 14.02.04, 11:49
      Ostatni sondaż OBOPu wskazuje na 2% spadek popularności PiSu(przedtem wynosił
      12%, obecnie wynosi 10%).liderzy PiSu muszą mocno zastanowić się nad swoją
      strategią, bo w ostatnim czasie jedyne co pwoduje ona to destrukcję w wewnątrz
      partii, no i spadek popularnośći.Ciągły atak PO i Jednoznaczne odrzucenie planu
      Hausnera nie są widocznie najlepszym sposobem zwiększenia sobie elektoratu,
      raczej odwrotnie.
    • Gość: lope Ma rację IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.02.04, 13:13
      Walendziak co do wyborow. To tylko zwiększanie kosztów i zamęt gdy wybory są
      przeprowadzane przedterminowo. Naród wybiera na 4 lata i tego trzeba się
      trzymać, a naród ma wtedy czas też na naukę.
      PS. Niezłe to "Wiesiek boi się" - o Familijną
    • Gość: wyszkowianin Re: Rozłam w PiS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.04, 14:03
      Pan Walendziak , Panowie Kaczynscy- to juz bylo. Placzecie sie panowie po
      politycznych zasciankach jak smr.. po kalesonach. Efekt tego Waszego dzialania
      jest podobny do efektow ktore pozostawia ww. smr.. Mysle ze pojawiacie sie tak
      dla zgrywu. Prawda?
    • Gość: ziggy Re: Rozłam w PiS? IP: *.217.242.7.charter-stl.com 14.02.04, 14:11
      No i dobrze. Kaczory wszystko chca zmieniac. Swoj dom Kaczory moga remontowac
      dwa razy do roku, szczescia w remontach im zycze ale od Polski wara.
    • oszolom.z.radia.maryja Re: Rozłam w PiS? 14.02.04, 14:48
      No! czas najwyższy ku temu! dosyć oszukiwania narodu. PIS to kontynuacja ZCHN
      pseudonarodowego ugrupowania. Głosno krzyczą jacy są narodowi a jak co do czego
      przychodzi to układają się z Platformą a teraz udają że się z nią kłócą. Udają
      narodowców a potem głosują w miastach za hipermarketami i soprzedażą obcym
      mienia komunalnego tak jak to robią liberałowie z PO. Prym w tej obłudzie
      wiedzie poseł Libicki z Poznania.. Ale ludzie zaczynają te obłudę dostrzegać
      dlatego odwracają się od PISu i kierują swe symopatie ku LPR... Walka o prymat
      na prawicy jeszcze się nie skończyła ale na dzień dzisiejszy bliższy zwycięstwa
      jest LPR i apeluję do zwolenników prawicy by w kolejnych wyborach czy to do
      europ[arlamentu czy do polskiego parlamentu by nie marnowali swych głosów na
      PIS tylko oddawali na LPR która nigdy nie sprzeniewierzyła się wyznawanym przez
      siebie ideom. GŁOS ODDANY NA PIS TO GŁOS STRACONY!
      • ponury.zniwiarz Re: Rozłam w PiS? 14.02.04, 14:56
        oszolom.z.radia.maryja napisał:

> No! czas najwyższy ku temu! dosyć oszukiwania narodu. PIS to kontynuacja ZCHN
        > pseudonarodowego ugrupowania. Głosno krzyczą jacy są narodowi a jak co do
        czego
        >
        > przychodzi to układają się z Platformą a teraz udają że się z nią kłócą.
        Udają
        > narodowców a potem głosują w miastach za hipermarketami i soprzedażą obcym
        > mienia komunalnego tak jak to robią liberałowie z PO. Prym w tej obłudzie
        > wiedzie poseł Libicki z Poznania.. Ale ludzie zaczynają te obłudę dostrzegać
        > dlatego odwracają się od PISu i kierują swe symopatie ku LPR... Walka o
        prymat
        > na prawicy jeszcze się nie skończyła ale na dzień dzisiejszy bliższy
        zwycięstwa
        >
        > jest LPR i apeluję do zwolenników prawicy by w kolejnych wyborach czy to do
        > europ[arlamentu czy do polskiego parlamentu by nie marnowali swych głosów na
        > PIS tylko oddawali na LPR która nigdy nie sprzeniewierzyła się wyznawanym
        przez
        >
        > siebie ideom. GŁOS ODDANY NA PIS TO GŁOS STRACONY!

pis sie wykloca o wszystko ze wszystkimi. taka polityka kaczorow, kiedys juz o
        tym pisalismy. daleki jednak jestem od lpr
      • Gość: KU PRZESTRODZE OSZOLOMY MARYJNE I INNE PRZYGLUPY FASZYSTOWSKIE... IP: *.mts.net 14.02.04, 15:09
        To smiertelne zagrozenie dla Polski.Lepery, pomiotki hitlera z LPR,uposledzone na umysle oszolomy
        maryjne to WSTYD I HANBA DLA CALEGO NARODU POLSKIEGO NA POKOLENIA !!!!!!
        Obudzcie sie,bo jutro maze byc za pozno.
        Polska lezy w sercu Europy!!!To zobowiazuje do budowania normalnego ,cywilizowanego panstwa,
        godnego 1000 letniej historii i kultury i wszystkich wielkich Polakow jakich mielismy na
        przestrzeni naszych dziejow.
    • Gość: MARCIN Re: PO to jest nadzieja naiwnych IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 14.02.04, 14:48
      PO, to jest bardzo "interesujaca" obiecanka dla wyborcow. Niedobitki z pola
      bitwy zebrane w jeden batalion . Kto jest zapleczem tej armii ? Rokita jako
      zjawisko medialne, czy nadzieje na "cud" gospodarczy w Unii? Polska przezyje
      wstrzas w polowie tego roku i nikt nie chce wladzy brac teraz, bo ten kto
      bedzie mial ta wladze w drugiej polowie roku, to zniknie ze sceny politycznej
      pod wplywem wstrzasow spolecznych.
      • oszolom.z.radia.maryja PO jest nadzieją dla frakcji liberalnej SLD 14.02.04, 14:55
        Ciekawe która frakcja wygra w PO? Frakcja Olechowskiego czy Rokity jeśli
        Olechowskiego to jest to czytelny sygnał dla liberalnych eseldowców gdzie mają
        przerzucać swe głosy (dla eseldowców socjalnych altermnatywą jest Samoobrona)
        • Gość: KU PRZESTRODZE POLITYKA NIE DLA CIEBIE OSZOLOMIE MARYJNY IP: *.mts.net 14.02.04, 15:31
          Masz swoje pseudoreligijne radio, antypolska szczekaczke,POSMIEWISKO NASZEGO NARODU I
          KRAJU!!! i ciesz sie ze je jeszcze masz,bo w Europie nie ma miejsca na neohitlerowska
          propagande. Wszysko do czasu.
          Twoja tragedia jpolega na tym,ze nawet w malym ulamku procenta nie zdajesz sobie sprawy kim
          jestes i co czynisz.Zostaw polityke,bo to nie dla Ciebie. Szanuj to z czego Ty i Twoja rodzina ma
          chleb, bo kiedys Ci go moze naprawde zabraknac.Tak niedawno Solidarnosc obalila swoj wlasny
          rzad i wladze musieli przejac byli komunisci, bo niestety tylko oni cos wiedza o polityce, a co jest
          po prawej stronie?- jeden wielki burdel!!! Ito jest cala prawda.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: POLITYKA NIE DLA CIEBIE OSZOLOMIE MARYJNY 14.02.04, 18:06
            Gość portalu: KU PRZESTRODZE napisał(a):

> Masz swoje pseudoreligijne radio, antypolska szczekaczke,POSMIEWISKO NASZEGO
            NA
            > RODU I
            > KRAJU!!! i ciesz sie ze je jeszcze masz,bo w Europie nie ma miejsca na
            neohitle
            > rowska
            > propagande. Wszysko do
            czasu.
            >
            - widać że nie masz w ogle zielonego pojęcia czym jest radio Maryja inaczej nie
            plótłbyś takich
            bzdur

> Twoja tragedia jpolega na tym,ze nawet w malym ulamku procenta nie zdajesz
            sobi
            > e sprawy kim
            > jestes i co czynisz.Zostaw polityke,bo to nie dla Ciebie. Szanuj to z czego
            Ty
            > i Twoja rodzina ma
            > chleb, bo kiedys Ci go moze naprawde zabraknac.Tak niedawno Solidarnosc
            obalila
            > swoj wlasny
            > rzad i wladze musieli przejac byli komunisci, bo niestety tylko oni cos
            wiedza
            > o polityce, a co jest
            > po prawej stronie?- jeden wielki burdel!!! Ito jest cala prawda.

- nie przeżywam żadnej tragedii , wręcz przeciwnie i to pomimo operowanego
            kolana po złamaniu (nowa dziewczyna, pielęgniarka z zawodu z resztą)
            • Gość: KU PRZESTRODZE Re: POLITYKA NIE DLA CIEBIE OSZOLOMIE MARYJNY IP: *.mts.net 14.02.04, 19:48
              Albo wiara ,albo polityka, jakos jedno z drugim nie idzie w parze.
              Musisz wiedziec ile krwi przelewa sie codziennie ,ile tragedii i nieszczesc ludzkich wlasnie tam ,
              gdzie religie mieszane sa z polityka.
              • oszolom.z.radia.maryja Re: POLITYKA NIE DLA CIEBIE OSZOLOMIE MARYJNY 14.02.04, 19:51
                jesli nie wierzysz ze jakieś działanie ma sens to lepiej daj sobie spokój z
                jakimkolwiek działaniem
                • Gość: KU PRZESTRODZE Re: POLITYKA NIE DLA CIEBIE OSZOLOMIE MARYJNY IP: *.mts.net 14.02.04, 20:22
                  Moje dzialanie :szanuje to z czego mam chleb,nie angazuje sie w to ,co nie daje mi przyszlosci,
                  -wierze w Boga, a nie doktryny stworzone dla prostych i biednych ludzi dla wladzy i potegi innych,
                  -nie jestem rasista i nie stawiam mojej religii ponad innymi religiami, bowiem nie ma ani lepszej
                  ,ani gorszej religii. Wobec Boga wszyscy jestesmy rowni.
                  -Wychowalem sie w wierze katolickiej i w takiej umre, ale tez mam swiadomosc ,ze gdybym sie
                  urodzil gdzies indziej moglbym byc Zydem, albo Muzulmaninem.
                  Ide teraz do pracy, a Tobie jeszcze raz powtarzam -mieszanie polityki z religia
                  oznacza krew i cierpienia.Zapamietaj to na cale zycie.
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: POLITYKA NIE DLA CIEBIE OSZOLOMIE MARYJNY 14.02.04, 20:47
                    Gość portalu: KU PRZESTRODZE napisał(a):

> Moje dzialanie :szanuje to z czego mam chleb,nie angazuje sie w to ,co
                    ni
                    > e daje mi przyszlosci,
                    > -wierze w Boga, a nie doktryny stworzone dla prostych i biednych ludzi dla
                    wlad
                    > zy i potegi innych,
                    > -nie jestem rasista i nie stawiam mojej religii ponad innymi religiami,
                    bowiem
                    > nie ma ani lepszej
                    > ,ani gorszej religii. Wobec Boga wszyscy jestesmy
                    rowni.
                    >
                    > -Wychowalem sie w wierze katolickiej i w takiej umre, ale tez mam
                    swiadomosc ,z
                    > e gdybym sie
                    > urodzil gdzies indziej moglbym byc Zydem, albo Muzulmaninem.
                    > Ide teraz do pracy, a Tobie jeszcze raz powtarzam -
                    mi
                    > eszanie polityki z religia
                    > oznacza krew i cierpienia.Zapamietaj to na cale zycie.

- cesarskie co cerzrzowi a Bogu to co Boze ale wiedz że religia oferuje pewien
                    zestaw uniwersalnych wartości i jak te wartości odzrucimy bądź zaczniemy nimi
                    manipulować to staje się wtedy w istocie to o czym ty mówisz ale sama relligia
                    nie jest żadnym przyczynkiem do zła tylko jej nadinterpetacja i odzrucenie z
                    niej tego co najepsze czyli wspomniane wartości zawarte np w dekalogu...wyobraź
                    sobie ze odrzucamy przykazania 5 i 7...co się dzieje? nie muszę mówic..brak V
                    przykazania to wojny a brak siódmego..no to mamy złodziejskie afery jedna za
                    drugą....
    • Gość: usiruf Nie brać Walendziaka! IP: *.org.helsinki.fi 14.02.04, 18:01
      Jak go PO przejmie to już z nikim w tym chorym ugrupowniu (PiS) nie można będzie porozmawiać o gospodarce, ani zresztą o niczym innym!
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Nie brać Walendziaka! 14.02.04, 18:18
        Gość portalu: usiruf napisał(a):

> Jak go PO przejmie to już z nikim w tym chorym ugrupowniu (PiS) nie można
        będzi
        > e porozmawiać o gospodarce, ani zresztą o niczym innym!

- zostanie Libicki w Poznaniu wyraził zgodę na sprzedaż elektrocieplowni
        Francuzom (podmiotowi państwowemu!)
        • Gość: Menea. Re: Nie brać Walendziaka! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.02.04, 19:45
          WSZYSTKO TO RAZEM WZIETE PROWADZI NAS KU NIEUCHRONNEJ ZAGLADZIE.BO U NAS KAZDY
          KUTAS MUSI MIEC SWOJA PARTIE.A GDZIE TU INTERES PANSTWA I JEGO OBYWATELI.TO CO
          ROBI PIS TO CZYSTA DESTRUKCJA.COS W STYLU NA ZLOSC MAMIE ODMROZE SOBIE USZY.W
          ROZSADNYM PANSTWIE OPOZYCJA WSPOLPRACUJE Z RZADEM DLA WSPOLNEGO DOBRA A U NAS?
          JAK NIE PREZYDENT TO SLD JAK NIE SLD TO TERAZ PIS.TOZ TO EGOIZM W NAJCZYSTRZEJ
          POSTACI.,,Czlowiek miloscia samego siebie zaslepiony rozumie ze dla niego swiat
          jest postawiony.On pierwej byl,nizli zyl.On chocia nie bedzie,przedsie
          bedzie.Prozno to blaznow pelno wszedzie!!!
    • Gość: t1s Gdzie Lizus widzi ten rozłam? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.02.04, 20:05
      Chodzą jakieś pogłoski, że 1 (słownie jeden) Walendziak chce odejść, które już
      tenże kategorycznie dementuje.
      Pamietam, jak powstał PiS lizusopodobni prorokowali, że rozpadnie się do
      wyborów:)
      Dużo ciekawiej byłoby, gdyby wróżka Lizus powiedział jak przyszłość GW widzi:)
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Gdzie Lizus widzi ten rozłam? 14.02.04, 20:06
        Gość portalu: t1s napisał(a):

> Chodzą jakieś pogłoski, że 1 (słownie jeden) Walendziak chce odejść, które
        już
        > tenże kategorycznie dementuje.
        > Pamietam, jak powstał PiS lizusopodobni prorokowali, że rozpadnie się do
        > wyborów:)
        > Dużo ciekawiej byłoby, gdyby wróżka Lizus powiedział jak przyszłość GW widzi:)

- w Białymstoku 400 PiSowców przeszło do LPR
        • Gość: t1s Re: Gdzie Lizus widzi ten rozłam? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.02.04, 20:08

> - w Białymstoku 400 PiSowców przeszło do LPR

Czy to ta liberalna frakcja:)
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Gdzie Lizus widzi ten rozłam? 14.02.04, 20:44
            Gość portalu: t1s napisał(a):

> oszolom.z.radia.maryja napisał:
            >
            >
            > > - w Białymstoku 400 PiSowców przeszło do LPR
            >
            > - akurat ta najbardziej konserwatywna...czekamy jeszcze na posłów Piłkę Jurka
            i Zawiszę..ten ostatni to wychowanek Młodziezy Wszechpolskiej
            > Czy to ta liberalna frakcja:)
            • Gość: mirmat Przestancie sie bic bo platformusy sie ciesza IP: 38.112.103.* 14.02.04, 21:24

> Gość portalu: t1s napisał(a):
              >
              > > oszolom.z.radia.maryja napisał:
              > >
              > >
              > > > - w Białymstoku 400 PiSowców przeszło do LPR
              > >
              > > - akurat ta najbardziej konserwatywna...czekamy jeszcze na posłów Piłkę Ju
              > rka
              > i Zawiszę..ten ostatni to wychowanek Młodziezy Wszechpolskiej
              > > Czy to ta liberalna frakcja:)
              • oszolom.z.radia.maryja Re: Przestancie sie bic bo platformusy sie ciesza 14.02.04, 21:32
                my się nie bijemy, w Bialymstoku działamy wspólnie ramie w ramię
                • Gość: mirmat Na prawicy jest miejsce dla PiS i LPR a nie dla PO IP: 38.112.103.* 14.02.04, 22:36
                  > my się nie bijemy, w Bialymstoku działamy wspólnie ramie w ramię.
                  Mirmat: Jedna z najlepszych stron ordynacji proporcjonalnej, jest to, ze mozemy
                  glosowac bez trzymania sie za nos. Dlatego z ogromna obawa obserwuje Kwasa i
                  Platformusow kiedy chca wprowadzic JOW czyli Najwieksza Mniejszosc Zabiera
                  Wszystko. Jako zaprzysiegly Pilsudczyk mialbym ogromny problem by glosowac na
                  LPR choc zgadzam sie z 90% ich pozycji. Ale mam alternatywe z ktora zgadzam sie
                  w 95%. Niech tworza sobie koalicje i znajduja kompromis. Uwarzam jednoczesnie,
                  ze w obliczu tworzacej sie koalicji TKM-owcow SLD-PO nalezy "wstrzymac ogien"
                  na linii PiS - LPR. To wszystko.
    • oszolom.z.radia.maryja PiS do PISuaru!! 14.02.04, 22:26
      • goniacy.pielegniarz Re: PiS do PISuaru!! 14.02.04, 22:30
        Oszoł, LPR nigdy nie przekroczy 13-15%, więc rozumiem te akty despreacji jak
        ten post wyżej, ale żeby PiS tak atakować?
        • Gość: SLD-UPek Re: PiS do PISuaru!! IP: *.czajen.pl 14.02.04, 22:41
          Takie jest pobożne życzenie naszej partii SLD-UP d.PZPR. Michnik, Geremek,
          Piskorski i Lepper nie mieli by nic przeciw temu.
          • goniacy.pielegniarz Re: PiS do PISuaru!! 14.02.04, 22:51
            Akurat na żadnego z tych panów nie będę głosował. Zapomniałeś jeszcze dodać
            tow. prezydenta :)
            A co do Leppera to chyba jednak się mylisz.
            • Gość: SLD-UPek Re: PiS do PISuaru!! IP: *.czajen.pl 14.02.04, 23:10
              goniacy.pielegniarz napisał:

> Akurat na żadnego z tych panów nie będę głosował. Zapomniałeś jeszcze dodać
              > tow. prezydenta :)
              > A co do Leppera to chyba jednak się mylisz.

Towarzysz Lepper ma zdrowy partyjny korzeń i podobne do naszego poczucie
              sprawiedliwości. Zanosi się na to, że Samoobrona wchłonie naszych członków,
              którzy nie poddali sie weryfikacji.
              • goniacy.pielegniarz Re: PiS do PISuaru!! 14.02.04, 23:12
                Ale Oszołom coś przebąkuje o koalicji LPR-SO, a on, zdaje się, jest dobrze
                poinformowany.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: PiS do PISuaru!! 14.02.04, 22:41

> Oszoł, LPR nigdy nie przekroczy 13-15%, więc rozumiem te akty despreacji jak
          > ten post wyżej, ale żeby PiS tak atakować?
          >
          > -my atakujemy frakcję zetchaenowską PiSu bo to najwięksi zamulacze i bajeranci
          • goniacy.pielegniarz Re: PiS do PISuaru!! 14.02.04, 22:55
            Co to za koalicja prawicowa miałaby powstać z LPRem, skoro wy nawet z ZCHNem
            się żrecie :) Ale wam chyba jednak najbliżej do Samoobrony.
            • oszolom.z.radia.maryja Re: PiS do PISuaru!! 14.02.04, 22:59

> Co to za koalicja prawicowa miałaby powstać z LPRem, skoro wy nawet z ZCHNem
              > się żrecie :) Ale wam chyba jednak najbliżej do Samoobrony.
              >
              >
              - marzy nam się Koalicja LPR- PIS (po oczyszceniu z zetchaenowskich śmieci)i
              PSL w ostateczności moze to być Samoobrona
              • goniacy.pielegniarz Re: PiS do PISuaru!! 14.02.04, 23:02
                Oszoł, w jakiej partii przed LPRem był J.M Jackowski, bo nie pamiętam?
                • oszolom.z.radia.maryja Re: PiS do PISuaru!! 14.02.04, 23:15

> Oszoł, w jakiej partii przed LPRem był J.M Jackowski, bo nie pamiętam?
                  >
                  > -On był w AWS ale z nadania Rodziny Polskiej stowarzyszenia które działa po
                  dziś dzień, należał do tzw "oczka" -potrafił się sprzeciwić swojemu rządowi
                  jeśli ten szedł na ustępstwa UW albo dyplomatycznie nie zjawial się w czasie
                  kontrowersyjnych głosowań...podobnie rzecz sie miała z ob senatorem A.Bielą i
                  kilkoma innymi jeszce osobami
                  • goniacy.pielegniarz Re: PiS do PISuaru!! 14.02.04, 23:18
                    OK, dzięki. Nie pamiętałem dokładnie, a wydawało mi się, że był z ZCHNu.
                    • oszolom.z.radia.maryja O ZCHNie 15.02.04, 12:24
                      Na dole było w tej partii wielu szlachetnych ludzi ale w gremiach kierowniczych
                      byli ludzie bezideowi karierowicze i kombinatorzy a nawet sprzedawczyki!
      • Gość: mirmat I co osiagniesz takimi wykrzykiwaniami? IP: 38.112.103.* 14.02.04, 22:37
        • oszolom.z.radia.maryja a co PiS chce osiągnąc przez podlizwywanie się 14.02.04, 22:43
          eurosceptykom? Czyżby mysleli ze ludzie są tak glupi że mają tak krótką pamięc
          by nie pamiętali że PiS jeszcze niedawno agitował za wstępowaniem do UE?
          • Gość: KU PRZESTRODZE Re: a co PiS chce osiągnąc przez podlizwywanie si IP: *.mts.net 14.02.04, 23:40
            Ja juz wrocilem z pracy, zjadlem obiad, a Ty ciagle tam siedzisz.Nie mam czasu ani natchnienia na
            rozpisywanie sie wokol spraw ,ktore zgory skazane sa na niepowodzenie.Jeszcze raz Ci powtorze
            Prawica polska to zbior nieprofesjonalnych grajkow, nieznajacych nut i jeszcze do tego, kazdy
            chce grac tylko wlasna muzyke.Uwierz mi nic z tego nie bedzie, a Ty, jesli cie polityka interesuje i
            pociaga postaraj sie o jakies stypendium zagraniczne,w Wiedniu jest szkola dyplomacji
            ksztalcaca profesjonalistow i moze wtedy bedziesz mogl porozmawiac o polityce i zrobic cos dla
            tego nieszczesnego kraju. Tymczasem dobranoc
            • oszolom.z.radia.maryja Re: a co PiS chce osiągnąc przez podlizwywanie si 15.02.04, 00:03
              ja u swej lubej byłem przed poludniem bo dziś pracuje na nocnym dyżurze
          • Gość: mirmat Kazdy kij ma dwa konce. Mozemy pamietac przeszlosc IP: 64.7.158.* 15.02.04, 00:39
            ... starego Gertrycha. Ja mam egzemplarze jego Londynskiej "Mysli Polskiej"
            gdzie on podlizuje sie Jaruzeskiemu i calem bandzie kremlowskich wasali. Chcesz
            mowic o przeszlosci czy o przyszlosci?
            • oszolom.z.radia.maryja Re: Kazdy kij ma dwa konce. Mozemy pamietac przes 15.02.04, 12:22
              Gość portalu: mirmat napisał(a):

> ... starego Gertrycha. Ja mam egzemplarze jego Londynskiej "Mysli Polskiej"
              > gdzie on podlizuje sie Jaruzeskiemu i calem bandzie kremlowskich wasali.
              Chcesz
              >
              > mowic o przeszlosci czy o przyszlosci?

-On się nie podlizywał on tylko wyrazał radość że Jaruzelski zapuszkował
              KORowców ponieważ juz wtedy widział w KORowcach wielkie zagrożenie dla Polski.
              Pozatym cieszył sie z osadzenia michnikowców bo widzial szansę na powrót
              Solidarności do katolickich korzeni..niestety nie przewdział tego ze oprócz
              KORowców w Solidarnosci byli wysoko postawieni i inni ludzie którzy weszli do
              Solidarności...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka