Dodaj do ulubionych

300 tys Niemców chce wrócić na nasze ziemie odzysk

15.02.04, 21:00
www.wszechpolacy.pl/t.php?id=182
- A więc znów mieliśmy rację! to nie są żadne strachy na lachy, tak moze się
stać już wkrótce!!! To poważne zagrożenie dla integralności państwa
polskiego!!! Trzeba bić na alarm!!!!!
Obserwuj wątek
    • jacekm22 Re: 300 tys Niemców chce wrócić na nasze ziemie o 15.02.04, 21:17
      I bardzo dobrze!!!
    • katarsis Re: 300 tys Niemców chce wrócić na nasze ziemie o 15.02.04, 21:25
      A może pomyśleć o tym, by zaburzyć integralność Niemców naszą milionową
      mniejszością w ich państwie? Dlaczego Niemcy nie biją na alarm?
      • oszolom.z.radia.maryja Re: 300 tys Niemców chce wrócić na nasze ziemie o 16.02.04, 17:25
        katarsis napisała:

> A może pomyśleć o tym, by zaburzyć integralność Niemców naszą milionową
        > mniejszością w ich państwie? Dlaczego Niemcy nie biją na alarm?

-bo my nie jesteśmy im w stanie zagrozić materialnie..jesteśmy od nich dużo
        ubożsi
    • freemason Oszołom zlituj się!!! 15.02.04, 21:26
      oszolom.z.radia.maryja napisał:

> www.wszechpolacy.pl/t.php?id=182
      > - A więc znów mieliśmy rację! to nie są żadne strachy na lachy, tak moze się
      > stać już wkrótce!!! To poważne zagrożenie dla integralności państwa
      > polskiego!!! Trzeba bić na alarm!!!!!

Myślałem, że to jakieś wiarygodne informacje! Ale trzeba być po prostu
      oszołomem z RM, żeby wierzyć w fanaberie starego 90-letniego dziadka Alexandra
      von Waldowa, który już ledwo urzymuje kontakt z rzeczywistością. No cóż,
      niektórych Bozia pozbawiła umiejętności krytycznej analizy tekstów prasowych.
      Nierzadki to w Polsce przypadek, czego dowodem jest utrzymywanie się na rynku
      takich gazet jak Trybuna i Nasz Dziennik. Będę się za takich modlić codziennie,
      bo jak widać - modlitwy to oni potrzebują. Pytanie tylko czy pan Bóg zdeyduje
      się nad takimi zlitować?
      • Gość: mewa Re: Oszołom zlituj się!!! IP: *.inteko.com.pl 16.02.04, 13:21
        Von Waldow i inni niemieccy spadkobiercy nazizmu i wyższości rasy panów nad
        innymi, śnią znów o swojej potędze.Historia "drang nach osten" doprowadziła
        Niemców do status gvo w Europie i nie tylko,dlatego milczeć odwetowcy ,nic wam
        się nie należy. Więcej to Polacy ponieśli najwyższy wymiar strat od Niemców
        hitlerowskich ,wspomnę także o tych przesiedlonych z kresów wschodnich na
        ziemie właśnie zachodnie. Tu się ustabilizowali ,tu budują swoją i swoich
        dzieci przyszłość. Pretensje proszę wnosić do trójki tych państw ,które w taki
        sposób podzieliły swoje zdobycze wojenne.Całe bogactwo mruczących faszystów to
        bezlitośnie wykorzystana siła robocza państw podbitych i ich narodów oraz
        miliony obrabowanych i zamordowanych . To tacy jak Waldow winni zapłacić za
        zniszczone polskie i innych państw miasta i wsie. Rząd Polski powinien
        dokładnie policzyć straty materialne /tak jak to zrobiła Warszawa /by takim
        odwetowcom dać obraz kosztów jakie oni powini ponieść na rzecz POLSKI.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom zlituj się!!! 16.02.04, 17:26
        freemason napisał:

> oszolom.z.radia.maryja napisał:
        >
        > > www.wszechpolacy.pl/t.php?id=182
        > > - A więc znów mieliśmy rację! to nie są żadne strachy na lachy, tak moze s
        > ię
        > > stać już wkrótce!!! To poważne zagrożenie dla integralności państwa
        > > polskiego!!! Trzeba bić na alarm!!!!!
        >
        > Myślałem, że to jakieś wiarygodne informacje! Ale trzeba być po prostu
        > oszołomem z RM, żeby wierzyć w fanaberie starego 90-letniego dziadka
        Alexandra
        > von Waldowa, który już ledwo urzymuje kontakt z rzeczywistością. No cóż,
        > niektórych Bozia pozbawiła umiejętności krytycznej analizy tekstów prasowych.
        > Nierzadki to w Polsce przypadek, czego dowodem jest utrzymywanie się na rynku
        > takich gazet jak Trybuna i Nasz Dziennik. Będę się za takich modlić
        codziennie,
        >
        > bo jak widać - modlitwy to oni potrzebują. Pytanie tylko czy pan Bóg zdeyduje
        > się nad takimi zlitować?
        -ten reoprtaż to przedruk z Rzeczpospolitej którą umieścili na swoich stronach
        Wszechpolacy..czyżby Rzepa nie była dla was już wiarygodna?
        • freemason Re: Oszołom zlituj się!!! 16.02.04, 17:50

> -ten reoprtaż to przedruk z Rzeczpospolitej którą umieścili na swoich
          stronach
          > Wszechpolacy..czyżby Rzepa nie była dla was już wiarygodna?

Ależ wręcz przeciwnie. Rzepa jest i pozostanie dla mnie najlepszym dziennikiem
          na polskicm rynku prasowym. Nie zmienia to jednak faktu, że artykuł prezentował
          OSOBISTE poglądy hrabiego von Waldow na przyszłość tej części Europy i nie mają
          one NIC wspólnego ani z polityką obecnego rządu niemieckiego, ani z poglądami
          chadecko-liberalnej opozycji. Nikt poważny nie zgłasza obecnie w Niemczech
          takich roszczeń jak pan Waldow, a już kompletnym absurdem są pomysłu
          sprowadzanie atu 300 tyś, wypędzonych. Jak wyobrażasz sobie starych,
          schorowanych w większości już ludzi, śpieszących nad Odrę i Nysę by tam
          zamieszkać (i wpaść w sidła LPR, hahaha!)? Pomysły pana Rudiego Pawelki można
          zaś skutecznie zneutralizować skrupulatnym wyliczeniem strat poniesionych przez
          polskie miasta na skutek wywołąnej przez Niemców wojny. Nb. inicjatywa
          marszałka Wierzjskiego (LPR), tzn. wyliczenie wojennych strat Mazowsza, jest
          jednym z nielicznych cennych wkładów LPR do koalicyjnych rządów w Warszawie.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom zlituj się!!! 17.02.04, 14:12
            freemason napisał:

>
            > Ależ wręcz przeciwnie. Rzepa jest i pozostanie dla mnie najlepszym
            dziennikiem
            > na polskicm rynku prasowym. Nie zmienia to jednak faktu, że artykuł
            prezentował
            >
            > OSOBISTE poglądy hrabiego von Waldow na przyszłość tej części Europy i nie
            mają
            >
            > one NIC wspólnego ani z polityką obecnego rządu niemieckiego, ani z poglądami
            > chadecko-liberalnej opozycji.
            - co to? w bajki wierzysz? To dlaczego na zebraniach ziomkostwmozna zobaczyć
            prominentnych działaczy z CDU-CSU liberałów i SPD?

Nikt poważny nie zgłasza obecnie w Niemczech
            > takich roszczeń jak pan Waldow, a już kompletnym absurdem są pomysłu
            > sprowadzanie atu 300 tyś, wypędzonych.

- zdementowane informacje są w tym przypadku jedynymi wiarygonymi

Jak wyobrażasz sobie starych,
            > schorowanych w większości już ludzi, śpieszących nad Odrę i Nysę by tam
            > zamieszkać (i wpaść w sidła LPR, hahaha!)? Pomysły pana Rudiego Pawelki można
            > zaś skutecznie zneutralizować skrupulatnym wyliczeniem strat poniesionych
            przez
            >
            > polskie miasta na skutek wywołąnej przez Niemców wojny.
            - te stare pryki mają swoje dzieci i wnuki które już mają dosć samobiczowania
            sie Niemców za II wojnę światową. Jak byś pooglądał sobie niemieckie programy
            satelitarne to byś zauważył ekspansję reportaży sentymentalnych z Wrocławia i
            Prus wschodnich poza tym słynny art 116 konstytucji niemieckiej mówiący o
            granicach Niemic z 1937 roku
            Nb. inicjatywa
            > marszałka Wierzjskiego (LPR), tzn. wyliczenie wojennych strat Mazowsza, jest
            > jednym z nielicznych cennych wkładów LPR do koalicyjnych rządów w Warszawie.
            - za to w sejmiku wojewódzkim podobną uchwałę storpedowali radni SLD i PO...
            • freemason Re: Oszołom zlituj się!!! 17.02.04, 14:29
              > - co to? w bajki wierzysz? To dlaczego na zebraniach ziomkostwmozna zobaczyć
              > prominentnych działaczy z CDU-CSU liberałów i SPD?

A którzy to liberałowie pojawiają się na zjazdach ziomkostw (prosiłbym o
              wymienienie z nazwiska)? Co do Schroedera i Schillego jest to prawda, że byli
              oni w 2002 roku obecni na zjazdach, ale to był rok wyborczy i SPD nie mogła
              sobie pozwolić na ignorowanie odczuć paru milionów ludzi, w końcy wynik
              głosowania rysował się bardzo niepewnie. Nie zauważyłem jednak, by Schroder czy
              Fischer kiedykolwiek podpisywali się pod postulatami pani Steibach czy
              wspomnianego Rudiego Pawelki. Wręcz przeciwnie, bardzo poszli na rękę rządowi
              Millera (a nie musieli), wypowiadając się zdecydowanie PRZECIW powstaniu
              Centrum Wypędzeń oraz materialnym rosczeniom niemieckich przesiedleńców.

> - te stare pryki mają swoje dzieci i wnuki które już mają dosć samobiczowania
              > sie Niemców za II wojnę światową. Jak byś pooglądał sobie niemieckie programy
              > satelitarne
              Oglądam. Jestem koneserem niemieckiej telewizji:)

to byś zauważył ekspansję reportaży sentymentalnych z Wrocławia i
              > Prus wschodnich
              Fakt. Nie widzę zreszta w tym nic dziwnego. W końcu w polskiej TV też lecą
              sentymentalne programy związane z Wileńszczyzną i Lwowem, a nikomu to nie
              przeszkadza.

poza tym słynny art 116 konstytucji niemieckiej mówiący o
              > granicach Niemic z 1937 roku
              Nie ma takiego artykułu, to nieprawda.

> - za to w sejmiku wojewódzkim podobną uchwałę storpedowali radni SLD i PO...

Jak SLD i PO mogli storpedować ten pomysł skoro brak im większości w sejmiku?
              • oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom zlituj się!!! 20.02.04, 16:14
                freemason napisał:

> >
                > A którzy to liberałowie pojawiają się na zjazdach ziomkostw (prosiłbym o
                > wymienienie z nazwiska)? Co do Schroedera i Schillego jest to prawda, że byli
                > oni w 2002 roku obecni na zjazdach, ale to był rok wyborczy i SPD nie mogła
                > sobie pozwolić na ignorowanie odczuć paru milionów ludzi, w końcy wynik
                > głosowania rysował się bardzo niepewnie. Nie zauważyłem jednak, by Schroder
                czy
                >
                > Fischer kiedykolwiek podpisywali się pod postulatami pani Steibach czy
                > wspomnianego Rudiego Pawelki. Wręcz przeciwnie, bardzo poszli na rękę rządowi
                > Millera (a nie musieli), wypowiadając się zdecydowanie PRZECIW powstaniu
                > Centrum Wypędzeń oraz materialnym rosczeniom niemieckich przesiedleńców.

-A J>Moelleman? (niedawno zabił się skacząc na spadochronie)
                >
                > > Oglądam. Jestem koneserem niemieckiej telewizji:)
                >
                > > Fakt. Nie widzę zreszta w tym nic dziwnego. W końcu w polskiej TV też lecą
                > sentymentalne programy związane z Wileńszczyzną i Lwowem, a nikomu to nie
                > przeszkadza.
                > -bo nikomu z Polaków nie przychodzi do głowy pomysł by tam wacać a w
                Niemczech owszem!
                > poza tym słynny art 116 konstytucji niemieckiej mówiący o
                > > granicach Niemic z 1937 roku
                > Nie ma takiego artykułu, to nieprawda.
                >
                - a właśnie ze jest, zaprzeczanie faktom nic ci nie pomoze, ignoracja tym
                bardziej
                > >>
                > Jak SLD i PO mogli storpedować ten pomysł skoro brak im większości w sejmiku?
                - a podkupieni radni Samoobrony z których conamnjej dwóch działało kiedyś w KLD?
                • freemason Nie ma litości dla dyletanctwa! 20.02.04, 23:15

> -A J>Moelleman? (niedawno zabił się skacząc na spadochronie)

A co skok na spadochronie ma wspólnego z niemieckimi roszczeniami do ziem
                  zachodnich? Czyżby wypędzeni zamierzali nas w ten sposób (z nieba) zaatakować
                  po wejściu do UE?

> > -bo nikomu z Polaków nie przychodzi do głowy pomysł by tam wacać a w
                  > Niemczech owszem!

No, nie wiem. Nie przeżyliśmy jeszcze rządów LPR i Samoobrony. Możliwe, że
                  wtedy nasza ocena się zmieni, a i Lwów z pomocą astronoma z Torunia
                  odzyskamy:))))

> - a właśnie ze jest, zaprzeczanie faktom nic ci nie pomoze, ignoracja tym
                  > bardziej

Znajdź mi wobec tego wspomniany artykuł, mój ekspercie od siedmiu boleści!
                  www.verfassungen.de/de/index49.htm
                  > > Jak SLD i PO mogli storpedować ten pomysł skoro brak im większości w sejmi
                  > ku?
                  > - a podkupieni radni Samoobrony z których conamnjej dwóch działało kiedyś w
                  KLD?

Którzy radni SO działali kiedyś w KLD? Może wymienisz z nazwiska?
                  • Gość: Palnick Re: Nie ma litości dla dyletanctwa! IP: 194.17.229.* 21.02.04, 02:12
                    dobre!
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: Nie ma litości dla dyletanctwa! 21.02.04, 12:04
                    freemason napisał:

> A co skok na spadochronie ma wspólnego z niemieckimi roszczeniami do ziem
                    > zachodnich? Czyżby wypędzeni zamierzali nas w ten sposób (z nieba) zaatakować
                    > po wejściu do UE?
                    - ja ten fakt podałem byś był w stanie skojarzyć co to za jeden był...
                    >
                    > No, nie wiem. Nie przeżyliśmy jeszcze rządów LPR i Samoobrony. Możliwe, że
                    > wtedy nasza ocena się zmieni, a i Lwów z pomocą astronoma z Torunia
                    > odzyskamy:))))
                    > -nie mamy pretensji terytorialnych wobec Ukrainy

> > - a właśnie ze jest, zaprzeczanie faktom nic ci nie pomoze, ignoracja tym
                    >
                    > > bardziej
                    >
                    > Znajdź mi wobec tego wspomniany artykuł, mój ekspercie od siedmiu boleści!
                    > www.verfassungen.de/de/index49.htm
                    > > > Jak SLD i PO mogli storpedować ten pomysł skoro brak im większości w
                    > sejmi
                    > > ku?
                    > > - a podkupieni radni Samoobrony z których conamnjej dwóch działało kiedyś
                    > w
                    > KLD?
                    >
                    > Którzy radni SO działali kiedyś w KLD? Może wymienisz z nazwiska?
                    -na Podkarpaciu jest jeden taki gość w sejmiku wojewódzkim, policja go ściga za
                    przekręty nazwiska nie pamiętam ale wejdź na strony interenetowe sejmiku
                    podkarpackiego
                    • freemason Re: Nie ma litości dla dyletanctwa! 21.02.04, 15:42

> freemason napisał:
                      >
                      > > A co skok na spadochronie ma wspólnego z niemieckimi roszczeniami do ziem
                      > > zachodnich? Czyżby wypędzeni zamierzali nas w ten sposób (z nieba) zaatako
                      > wać
                      > > po wejściu do UE?
                      > - ja ten fakt podałem byś był w stanie skojarzyć co to za jeden był...

Akurat z kojarzeniem postaci Moellemana i innych niemieckich polityków nie mam
                      większego problemu, gdyż codziennie czytuję tamtejsze gazety. Na jego obronę
                      mogę dodać tylko to, że on chociaż próbował zakamuflować swoją niechęć do Żydów
                      krytyką poczynań Sharona w Judei i Samarii, zaś astronom z Torunia wali bez
                      ogródek i dosłownie, pewny swojej bezkarności w ramach prawa polskiego.

Znajdź mi wobec tego wspomniany artykuł, mój ekspercie od siedmiu boleści!
                      www.verfassungen.de/de/index49.htm
                      Ponawiam swoją prośbę. Proszę znaleźć i przytoczyć wspomniany artykuł o
                      granicach niemieckich z 1937 roku!

Którzy radni SO działali kiedyś w KLD? Może wymienisz z nazwiska?
                      > -na Podkarpaciu jest jeden taki gość w sejmiku wojewódzkim, policja go ściga
                      za
                      >
                      > przekręty nazwiska nie pamiętam ale wejdź na strony interenetowe sejmiku
                      > podkarpackiego

Ale uchwały o odszkodowaniach nie głosowano na Podkarpaciu, tylko na Mazowszu,
                      jeśli mnie moja starcza pamięć nie myli!
                      • freemason Oszołom! I co z tym art. 116? Znalazłeś? (nxt) 24.02.04, 15:59

• oszolom.z.radia.maryja Re: Oszołom! I co z tym art. 116? Znalazłeś? (nxt 25.02.04, 17:16
                          freemason napisał:

>
                          -jak byś pogrzebał głęboko w archiwach tego forum to znajdziesz bez trudu,
                          nawet moi przeciwnicy przytaczali ten art w oryginale i tłumaczyli mi że wymowa
                          tego artukułu jest..zupełnie inna...proponuję poszukać wątki sygnowane przee
                          mnie lub mojego kuzyna GMRa z 2002 i pierwszej poł 2003 roku
      • oszolom.z.radia.maryja Nie ma litości dla wrogów polskości 20.02.04, 16:15
    • snajper55 Re: 300 tys Niemców chce wrócić na nasze ziemie o 15.02.04, 21:48

Powoływać się na pismo faszystów ? Ty to masz pomysły.

Chcesz by Cię bić na alarm ? Nie ma sprawy...

A swoją drogą ciekaw jestem ile tysiecy Polaków chce pojechać do Neimiec. Nam
      wolno, ale im nie ?

Snajper.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: 300 tys Niemców chce wrócić na nasze ziemie o 16.02.04, 17:28
        snajper55 napisał:

>
        > > www.wszechpolacy.pl/t.php?id=182
        >
        > Powoływać się na pismo faszystów ? Ty to masz pomysły.
        >
        >-Rzeczpospolita faszystowskim pismem???????
        >
        > Chcesz by Cię bić na alarm ? Nie ma sprawy...
        >
        > A swoją drogą ciekaw jestem ile tysiecy Polaków chce pojechać do Neimiec. Nam
        > wolno, ale im nie ?
        > - wyjechać to se mogą ale czy ich tam przyjmą? Z tego co mi wiadomo na pracę
        w Niemczech dla Polaków postawiono szlaban na 7 lat
        >
    • ich1 czy tylko mi się wydaje, że oszołom jest zgrywusem 15.02.04, 22:24
      Nie twierdzę, że jest tak na sto procent, ale wiele jego postów na odległość
      czuć prowokacją. Są dwie możliwości:
      1. albo to ktoś, komu Rydzyk płaci za bombardowanie portalu takimi postami (ale
      sądzę, że Ojciec Dyrektor ma teraz inne wydatki)
      2. albo to jakiś nadpobudliwy student dziennikarstwa, który pisze magisterkę o
      prasie narodowej i trochę się nudzi, więc co fajniejsze rzeczy wrzuca na
      forum.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: czy tylko mi się wydaje, że oszołom jest zgry 16.02.04, 17:29
        ich1 napisał:

> Nie twierdzę, że jest tak na sto procent, ale wiele jego postów na odległość
        > czuć prowokacją. Są dwie możliwości:
        > 1. albo to ktoś, komu Rydzyk płaci za bombardowanie portalu takimi postami
        (ale
        >
        > sądzę, że Ojciec Dyrektor ma teraz inne wydatki)
        > 2. albo to jakiś nadpobudliwy student dziennikarstwa, który pisze magisterkę
        o
        > prasie narodowej i trochę się nudzi, więc co fajniejsze rzeczy wrzuca na
        > forum.

-ani jedno ani drugie pracuję dla Naszego Dziennika której właścicielem jest
        spółka Spess jej szefem jest syn posłanki Konopczyny
    • Gość: polishAM [...] IP: *.nas36.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 16.02.04, 04:15
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: chala szynka o Polsce: to zbrodniczy kraj. IP: *.rdu.bellsouth.net 16.02.04, 06:03
        Doba reklame robisz temu krajowi. Wrog nie moglby tego lepoeij ujac. Jak
        toprzystalo na trepa za kola ciezarowki.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: szynka o Polsce: to zbrodniczy kraj. 17.02.04, 11:16
          Gość portalu: chala napisał(a):

> Doba reklame robisz temu krajowi. Wrog nie moglby tego lepoeij ujac. Jak
          > toprzystalo na trepa za kola ciezarowki.

- ty nawet takiemu trepowi do pięt nie dorastasz durna babo
    • Gość: emigrant Re: 300 tys Niemców chce wrócić na nasze ziemie o IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.04, 12:02
      Ktos opowiada glupstwa. Najwiecej chca wrocic byli partyjnicy, ale nie na"swoje
      ziemie" ale jako "inwestorzy"( cudzyslowie nie jest przypadkowe).A tych gnojow
      chyba macie w Polsce dosyc.Usmialem sie kiedys patrzac w telewizji na dwoch
      inwestorow w Szczecinskim ktorzy "lamana niemczyzna" przyjechali do Polski
      "inwestowac" i nauczyc Polakow pracowitosci.Polska pracowitosc jest tu na
      Zachodzie znana juz od dawna i moze ta nauka musiala by isc w odwrotnym
      kierunku.
      Z drugiej strony nikt tu nie czeka na robotnikow z Polski,tak jak to sobie
      niektorzy wyobrazaja bo po prostu moze to doprowadzic do niepokojow spolecznych.
      • Gość: miki Re: 300 tys Niemców chce wrócić na nasze ziemie o IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.04, 14:31
        Przeciez Twoj Lojciec Dyrechtor ma dosc mocne powiazania z Niemcami.To wlasnie
        z Niemiec przywiozl kaske na "Radyjo".Moze dlatego tak ochoczo weszy za Zydami?
        P o drugie,to wtedy kiedy Waldow czy inny jemu podobny organizuja w Niemczech
        jakakolwiek impreze,to potrzeba mobilizowac nawet i 10000 policjantow aby im
        ktos nie wpieprzyl.Rycyk,Jankowski(tez kasa z Niemiec)czy inny autorytet
        motlochu Nowak glosza spokojnie swoje bzdury.Tam nacjonalisci chowaja sie za
        plecami policji.Inny Twoj idol,David Irving w Niemczech nie moze sie
        pokazac.Czeka na niego wiezienie.
        • oszolom.z.radia.maryja Re: 300 tys Niemców chce wrócić na nasze ziemie o 16.02.04, 17:30
          nie z Nimcacmi a z polonią niemiecką a to jest zasadnicza różnica
        • Gość: emigrant Re: miki IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.04, 18:44
          Miki jest to odpowiedz na moj nik?
          • x2468 Re: miki 16.02.04, 23:21
            Gość portalu: emigrant napisał(a):

> Miki jest to odpowiedz na moj nik?
            Przepraszam.Oczywiscie jest to skierowane do Oszolka.
            • oszolom.z.radia.maryja Re: miki 17.02.04, 12:06
              x2468 napisał:

> Gość portalu: emigrant napisał(a):
              >
              > > Miki jest to odpowiedz na moj nik?
              > Przepraszam.Oczywiscie jest to skierowane do Oszolka.

-tylko że tam nie ma zadnej odpowiedzi..
            • Gość: emigrant Re: miki IP: *.dip.t-dialin.net 18.02.04, 20:20
              Wiecie mam tu roznych kolegow w pracy i dlatego opisze w skrocie ich pochodzenia
              1. Urodzony w Workucie
              2.ojciec rozstrzelany z wyroku Sadu Wojskowego w 1948 za dzialalnosc w WIN
              3.Tatus dyrektorem "Spolem" w Opolskim
              4.Kierownik CPN
              5.Dyrektor spoldzielni mieszkaniowej z Rudy Slaskiej
              Moge takich ludzi opisac wiecej bo kazdy punkt to jedna osoba. I tu jako stary
              czlowiek ucze sie dalej historii i to nie z ksiazki!!!!!!
              • Gość: GMR Re: miki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 21:20
                przusłowie mówi jak świat światem Niemieck Polakowi nigdy nie będzie bratem
                • Gość: emigrant Re: miki IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.04, 21:56
                  Opowiadasz glupstwa.Niemcy nie wszyscy sa dobrzy ale tez nie sa zli.Sa sily
                  ktorym pasuje jak ludzie interesuja sie sportem,seksem lub robieniem pieniedzy
                  i nie patrza im na palce a tow Niemczech jest dosyc powszechne.
                  • Gość: miki Re: miki IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.04, 19:51
                    Pewnie napisalem to niezbyt klarownie.Tez jestem tego zdania.W
                    Niemczech,podobnie jak w Polsce i innych krajach sa rozni ludzie.Jesli
                    napisalem o Jankowskim czy Rycyku,to wlasnie dlatego.Oczywiscie rowniez dlatego
                    ze obaj "wielebni" i ichnie media,strasza nas Niemcami,co wcale nie
                    przeszkadzac im z Niemieckich pieniedzy.Jesli nawet 300000 chce wrocic (w co
                    nie wierze)to jest ulamek procenta ludnosci Niemiec.Ponadto jesli ktos chce
                    wrocic,to jego wola.Ponadto to ze ktos chce wrocic,nie swiadczy o tym ze tak
                    sie stanie,a co najwazniejsze ze ma jakies"zle"zamiary.
                    Mozna jeszcze wiele na ten temat napisac.Moim zdaniem,to nie ma wiekszego
                    sensu.Mozna te powroty rozwazac jako cos interesujacego.Jednak straszenie jest
                    nieuczciwe.Szczegolnie z strony tych,ktorzy z kontaktow z Niemcami korzystaja i
                    niejako z urzedu powinni laczyc a nie dzielic.
    • Gość: Palnick 7 milionów Polaków chce do pracy w Niemczech... IP: 194.17.229.* 21.02.04, 00:07
      większość z nich chętnie tam zostanie ;)
      Co mają powiedzieć Niemcy na inwazję katolickiego braku odpowiedzialności,
      złodziejstwa, pijaństwa, prostytucji ?
      • x2468 Re: 7 milionów Polaków chce do pracy w Niemczech. 21.02.04, 10:33
        Gość portalu: Palnick napisał(a):

> większość z nich chętnie tam zostanie ;)
        > Co mają powiedzieć Niemcy na inwazję katolickiego braku odpowiedzialności,
        > złodziejstwa, pijaństwa, prostytucji ?
        Pradopodobnie gdyby przeczytali Twoje wypociny,to by sie przerazili i spuscili
        psy na granicy Polsko Niemieckiej.Poczytaj,pomysl a potem napisz.Aby nie
        zanudzac,napisze(co mozna bardzo latwo sprawdzic)ze najlepiej w Niemczech zyje
        sie w gleboko katolickiej Bawari.W Bawari "od zawsze"rzadza Katolicy.Ich partia
        CSU rzadzi tam niepodzielnie. Niemcy pija prawie dwa razy wiecej alkoholu od
        Polakow.Tak mowi statystyka.Nie pija wcale muzulmanie.Jednym z najwiekszych
        problemow kryminalnych Niemiec jest prostytucja.To tam pracuja (czesto wbrew
        wlasnej woli)dziewczyny z Europy i Azji.Czesto sa zwabiane falszywymi
        obietnicami,lub wprost porywane.
        W agnostyczno-protestanckich landach wschodnich dzieje sie najgorzej.Te zyja na
        koszt "pijanych katolikow"z Bawari czy Rheinland-Pfalz.Z "switalego" Frankfurtu
        nad Odra i okolic ucieklo prawie 80%ludnosci.Podobnie z Chocieburza,Guben
        itd.Uciekli wlasnie do..Katoli.
        O zlodziejstwie nie bede pisal.W dobrych,przedzjednoczeniowych czasach,kiedy
        gospodarka Niemiecka byla Europejska lokomotywa,kradziono-wg Niemieckich danych
        wszelkiego rodzaju dobr za okolo 40000000000 DM rocznie.Tyle z Niemieckich
        zakladow pracy.Jeden Jürgen Schneider zrobil przekret na 4,5 miliarda(to do
        tamtych 40 sie nie liczy).O kradziezach w czasie wojny(lekko liczac 800
        miliardow Dolarow) nawet nie ma sensu wspominac.Mozna jedynie dodac ze oddali
        tylko znikomy procent z tego,a reszta zasilila Niemiecka gospodarke.Niemieccy
        Politycy wierza ze dopiero najazd Polakow na Landy wschodnie zpowoduje w nich
        rozwoj gospodarczy.

• Gość: GMR Re: 7 milionów Polaków chce do pracy w Niemczech. IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.02.04, 11:18
        ale jej nie dostanie przez najbliższe 7 lat
    • Gość: Tomek Re: 300 tys Niemców chce wrócić na nasze ziemie o IP: *.it-net.pl 21.02.04, 00:54
      A ilu Polaków chciałoby wrócić za Bug?
      • Gość: Tomek Re: 300 tys Niemców chce wrócić na nasze ziemie o IP: *.it-net.pl 21.02.04, 08:30
        ... a tak w ogóle, to może by wystawić także rachunek Szwedom za "potop"?...
        • oszolom.z.radia.maryja Re: 300 tys Niemców chce wrócić na nasze ziemie o 21.02.04, 12:06
          Gość portalu: Tomek napisał(a):

> ... a tak w ogóle, to może by wystawić także rachunek Szwedom za "potop"?...

-niezła myśl!
          • Gość: Tomek Re: 300 tys Niemców chce wrócić na nasze ziemie o IP: *.it-net.pl 21.02.04, 19:13
            > -niezła myśl!

Prawda?
            • Gość: GMR Wiele krajów powinno Polsce odszkodowania wypłacić IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.02.04, 10:50
              wystawmy rachunek wszystkim tym którzy kiedykolwiek nas okupowali grabili
              niszczyli, myslę tu o mongolskich tatarach (1241,1259,1281) o Rosjanach o
              Turkach (okupacja Podola w latach 1672-99)czy o Czechach (a kto splądrował
              wielkopolskę w 1038 roku? kto okupował Śląsk przed 990 i w latach 1320-
              1620?)...no i Austrię za okupacje Ślaska w latach 1620-1740 oraz za zabór
              Małopolski zwanej Galicją oraz przejsciowo za okupację Świtętokrzyskiego i pd
              wsch części Mazowsza w latach 1795-1809)
          • neceser [...] 21.02.04, 19:16
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: axx Re: 300 tys Niemców chce wrócić na nasze ziemie o IP: 207.191.236.* 21.02.04, 19:56
      Byloby cudownie gdyby (pogdybac wolno) nie 300 tys. ale 3 mln niemcow osiedlilo sie w tych rejonach. Tereny te zatetnily by zyciem bo obecnie
      umieraja (super bezrobocie) Z czasem osiedla sie na tych terenach inni ale nie beda to niemcy . Rejon ten bedzie slynal z najwiekszej ilosci meczetow.
      • Gość: leje-sie Re: 300 tys Niemców chce wrócić na nasze ziemie o IP: 193.235.118.* 24.02.04, 19:27
        Przepraszam, napisalem swoja odpowiedz, nie przejrzawszy calej dyskusji. Pomysl
        mielismy ten sam - ale Ty wczesniej! Nawet miliony sie nam zgadzaja!
        Pozdrowienia.
    • Gość: GMR Kto powinien nam wypłacic odszkodowanie? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.02.04, 10:51
      wystawmy rachunek wszystkim tym którzy kiedykolwiek nas okupowali grabili
      niszczyli, myslę tu o mongolskich tatarach (1241,1259,1281) o Rosjanach o
      Turkach (okupacja Podola w latach 1672-99)czy o Czechach (a kto splądrował
      wielkopolskę w 1038 roku? kto okupował Śląsk przed 990 i w latach 1320-
      1620?)...no i Austrię za okupacje Ślaska w latach 1620-1740 oraz za zabór
      Małopolski zwanej Galicją oraz przejsciowo za okupację Świtętokrzyskiego i pd
      wsch części Mazowsza w latach 1795-1809)

• Gość: Palnick Re: Kto powinien nam wypłacic odszkodowanie? IP: 194.17.229.* 22.02.04, 11:00
        Gość portalu: GMR napisał(a):

> wystawmy rachunek wszystkim tym którzy kiedykolwiek nas okupowali grabili
        > niszczyli, myslę tu o mongolskich tatarach (1241,1259,1281) o Rosjanach o
        > Turkach (okupacja Podola w latach 1672-99)czy o Czechach (a kto splądrował
        > wielkopolskę w 1038 roku? kto okupował Śląsk przed 990 i w latach 1320-
        > 1620?)...no i Austrię za okupacje Ślaska w latach 1620-1740 oraz za zabór
        > Małopolski zwanej Galicją oraz przejsciowo za okupację Świtętokrzyskiego i pd
        > wsch części Mazowsza w latach 1795-1809)
        -------------------
        Zapomniałeś o najpazerniejszym okupancie, wysysającym i demoralizującym Polskę
        od ponad 1000 -ca lat, o Watykanie !!!
        • Gość: GMR Re: Kto powinien nam wypłacic odszkodowanie? IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 22.02.04, 11:13
          Mozna by było wyskubać coś od Watykanu o za to że Grzegorz XVI potepił
          powstanie listopadowe ale jakmamy teraz swojego człowieka to nie wypada, ale po
          śmierci Jana Pawła należałoby do tego tematu porwócić
          • Gość: Ed Re: Kto powinien nam wypłacic odszkodowanie? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 22.02.04, 11:26
            Starsze problemy można rzeczywiście zostawić na później. Ale konfiskata 160 tys
            ha ziemi i zwrot budynków przejętych po 1989 r. za psi pieniądz powinn powinno
            być zrealizowane bez ceregieli i odkładania w czasie.
            • oszolom.z.radia.maryja Kto kogo okradł? 22.02.04, 13:32
              To komuniści okradli kościół z posiadanej ziemi oraz placówek szkolno
              wychowawczych tak więc po 1989 roku większość zostalo zwrócone to co wcześniej
              zostało zagrabione
        • oszolom.z.radia.maryja Re: Kto powinien nam wypłacic odszkodowanie? 22.02.04, 13:33
          Gość portalu: Palnick napisał(a):

> > Zapomniałeś o najpazerniejszym okupancie, wysysającym i demoralizującym
          Polskę
          > od ponad 1000 -ca lat, o Watykanie !!!

-no i mamy w ten sposób kandydatak do plebisctytu bzdura i absurd roku
          2004..masz duze szanse na wygraną
          • Gość: wredny Re: Niemcy zawladna zachodnia Polska.. IP: *.proxy.aol.com 24.02.04, 17:09
            ..to tylko kwestia czasu,a Polacy znowu beda parobkami we wlasnym kraju,bardzo
            smutna to perspektywa.
            • Gość: wredny Re: Niemcy zawladna zachodnia Polska.. IP: *.proxy.aol.com 24.02.04, 17:15
              w kamienicy w ktorej mieszkalem na ziemiach odzyskanych w latach 1960-
              1981,rodzina z Niemiec odwiedzila swoj byly dom 3 razy ,za kazdym razem chwalac
              nas czyli aktualnych mieszkancow jak to dbamy o ich wlasnosc,teraz to sie moze
              stac faktem dokonanym jak nic nie zostanie zrobione aby przeciwdzialac ich
              roszczeniom,pzdr.
              • Gość: leje-sie Re: Niemcy zawladna zachodnia Polska.. IP: 193.235.118.* 24.02.04, 19:24
                W innym watku podano, ze w latach 1981-1989 Polske opuscilo wybierajac
                emigracje 1 milion 300 tysiecy obywateli. Przez ostatnie 15 lat tempo emigracji
                jeszcze bardziej sie nasililo.
                W Polsce panuje wiec z powodu masowej emigracji olbrzymia dziura demograficzna
                (to sprawa rownie ponura, co poniektorych dziura w mozgu). Przybycie 300 tys
                niemieckich emerytow dziury tej (demograficznej) nie zatka ale znacznie
                przyczyni sie do rozwoju polskiego przemyslu geriatrycznego - od sliniakow i
                pieluch po uslugi.
                Ale jak powiedzialem 300 tys. Niemcow to za malo - trzeba bedzie dobrac z
                innych krajow. Proponuje Nigerie - co najmniej 2 miliony Nigeryjczykow powinny
                osiedlic sie na nizinach jak rowniez wyzynach opuszczonych przez Polakow. I
                wtedy jaka q. reprezentacje fotbolowa sie stworzy!
            • oszolom.z.radia.maryja Re: Niemcy zawladna zachodnia Polska.. 25.02.04, 17:13
              Gość portalu: wredny napisał(a):

> ..to tylko kwestia czasu,a Polacy znowu beda parobkami we wlasnym
              kraju,bardzo
              > smutna to perspektywa.

-juz zaczynają nimi być!
    • Gość: chala Cos tu nie tak IP: *.rdu.bellsouth.net 24.02.04, 21:27
      Jak chaca powrocic, to znaczy ze juz tu byli.
      Jak byli to na swoim. Jak to ich bylo , to czemu na zwsze ma byc nasze?
      Co raz sie zmienilo, zmienic sie moze jeszcze raz, nie?
      Masz sile zatrzymac te karuzele?
      Pozyczonymi od Niemcow czolgami i samolotami? Na zlodzieju czapka gore, nie?
      • freemason Re: Cos tu nie tak 24.02.04, 21:31

> Jak chaca powrocic, to znaczy ze juz tu byli.
        > Jak byli to na swoim. Jak to ich bylo , to czemu na zwsze ma byc nasze?
        > Co raz sie zmienilo, zmienic sie moze jeszcze raz, nie?
        > Masz sile zatrzymac te karuzele?
        > Pozyczonymi od Niemcow czolgami i samolotami? Na zlodzieju czapka gore, nie?

O przyłączeniu tych ziem do Polski zadecydowali alianci. Rząd w Londynie ani
        myślał o nabyciu Wrocławia i Szczecina.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Cos tu nie tak 25.02.04, 17:26

> Jak chaca powrocic, to znaczy ze juz tu byli.
        > Jak byli to na swoim. Jak to ich bylo , to czemu na zwsze ma byc nasze?
        - Niemcy anektowali nasze ziemie zachodnie stopniowo najpierw Pomorze bo już w
        XIII wieku później Śląsk (dokładnie od 1740 wcześniej Śląsk mieli Austriacy (od
        1620) a jeszcze wcześniej Ślask byłw rekach czeskich (od czasów Łokietka i
        Wacławów), jeśli nadal się upiersza ze to powinno do nich należeć to w takim
        razie Lwów powinien należec do POlski bo był faktycznie polski przez 600 lat!
        > Co raz sie zmienilo, zmienic sie moze jeszcze raz, nie?
        -lepiej nie bo to tylko zagmatwa i tak już pogmatwane dzieje w tej częsci
        świata, dość było juz tych krzywd
        > Masz sile zatrzymac te karuzele?
        > Pozyczonymi od Niemcow czolgami i samolotami? Na zlodzieju czapka gore, nie?
        -????? a tu o co ci chodzi można jaśniej?
        • freemason Re: Cos tu nie tak 25.02.04, 20:31

> - Niemcy anektowali nasze ziemie zachodnie stopniowo najpierw Pomorze bo już
          w
          > XIII wieku później Śląsk

Nie anektowali Pomorza. To tamtejsi władcy zgodzili się składać hołd lenny
          Rzeszy Niemieckiej, na szczecińskim zamku nadal rządzli przecież Gryfici. Fakt,
          że zgermanizowani. No ale w zasadzie Pomorze nigdy nie należało do Polski,
          pomijając krótki okres panowania Krzywoustego. Z tymże wtedy też było tylko
          lennem. Nazywanie więc przez piewców PRL Szczecina i Kołobrzegu "miastami
          odzyskanymi" jest grubym nieporozumieniem. To samo odnosi się do Prus
          Książecych, które nigdy do Polski nie należały.

<<(dokładnie od 1740 wcześniej Śląsk mieli Austriacy >>

Austriacy to też Niemcy, tak jak Prusacy.

<<(od 1620)>>

Od 1526.

a jeszcze wcześniej Ślask byłw rekach czeskich (od czasów Łokietka i
          > Wacławów),

Lepiej o niego dbali niż polscy Piastowie, zajęci w kółko wojnami i
          pijaństwem:)

jeśli nadal się upiersza ze to powinno do nich należeć to w takim
          > razie Lwów powinien należec do POlski bo był faktycznie polski przez 600 lat!

No nie do końca był polski, bo zamieszkiwali go również Żydzi, Ukraińcy i
          Ormianie. To był tygiel narodów, wyznań i kultur, czego mu nie mogła wybaczyć
          endecja. No i przyszli sowieci, zrealizowali postulat Dmowskiego odnośnie
          wyczyszczenia etnicznego miasta. Z tymże zamiast samych Polaków mieszkają tam
          sami Ukraińcy (Rosjanie uciekli po 1990 albo zapomnieli języka).
          • oszolom.z.radia.maryja Re: Cos tu nie tak 25.02.04, 21:11
            freemason napisał:

>
            > > - Niemcy anektowali nasze ziemie zachodnie stopniowo najpierw Pomorze bo j
            > uż
            > w
            > > XIII wieku później Śląsk
            >
            > Nie anektowali Pomorza. To tamtejsi władcy zgodzili się składać hołd lenny
            > Rzeszy Niemieckiej, na szczecińskim zamku nadal rządzli przecież Gryfici.
            Fakt,
            >
            > że zgermanizowani. No ale w zasadzie Pomorze nigdy nie należało do Polski,
            > pomijając krótki okres panowania Krzywoustego.
            -a za Mieszka I a w pierwszech latach Bolesława Chrobrego?

Z tymże wtedy też było tylko
            > lennem. Nazywanie więc przez piewców PRL Szczecina i Kołobrzegu "miastami
            > odzyskanymi" jest grubym nieporozumieniem.
            - w Kołobrzegu w tysięcznym roku założono biskupstwo, jest jedną z najstarszych
            diecezji w Polsce!
            To samo odnosi się do Prus
            > Książecych, które nigdy do Polski nie należały.

- jesli chodzi o Mazury to fakt, natomiast Warmia należąła do Polski od 1466 do
            1772
            >
            >
            > Austriacy to też Niemcy, tak jak Prusacy.
            >
            > <<(od 1620)>>
            >
            > Od 1526.
            >
            > a jeszcze wcześniej Ślask byłw rekach czeskich (od czasów Łokietka i
            > > Wacławów),
            >
            > Lepiej o niego dbali niż polscy Piastowie, zajęci w kółko wojnami i
            > pijaństwem:)
            >
            - jeśli obchodzili się ze Śląskiem tak jak w 1038 bodajze roku z Wilekopolską
            to ja dziękuję o za takie dbanie

>>
            > No nie do końca był polski, bo zamieszkiwali go również Żydzi, Ukraińcy i
            > Ormianie. To był tygiel narodów, wyznań i kultur, czego mu nie mogła wybaczyć
            > endecja. No i przyszli sowieci, zrealizowali postulat Dmowskiego odnośnie
            > wyczyszczenia etnicznego miasta. Z tymże zamiast samych Polaków mieszkają tam
            > sami Ukraińcy (Rosjanie uciekli po 1990 albo zapomnieli języka).

-Nie jest prawdą twierdzenie ze ci Polacy którzy po II wojnie zostali we Lwowie
            zapomnieli swego języka! byłem tam ja moja siostra i mój kuzyn.( kuzyn był w
            innym terminie) Mieszkaliśmy u polskich rodzin w tym mieście. Język polski oni
            zachowali z charakterystycznym wschodnim akcentem, słuchając ich miało się
            wrazenie jakby Pawlak i Kargul ożyli
            • freemason Re: Cos tu nie tak 25.02.04, 22:47

> -a za Mieszka I a w pierwszech latach Bolesława Chrobrego?

Szczerze ci powiem Oszołomie z RM, że tak naprawdę to jest to szalenie trudne
              do stwierdzenia, czy Pomorze (Zachodnie) wtedy do Polski należało, czy nie.
              Jedni badacze utrzymują, że tak, drudzy z kolei, że wręcz przeciwnie. Nie
              brakuje twierdzeń, że efektywna władza pierwszych Piastów ograniczała się w
              zasadzie tylko do Wielkopolski, Kujaw i części Mazowsza. Nawet terytorium
              Wiślan "wymsknęło" się spod władzy Mieszka I pod koniec jego panowania. Do kupy
              zaczął to zbierać dopiero Chrobry, nie mam pojęcia czy udało mu się przyłączyć
              Szczecin. Natomiast tak naprawdę to Pomorze Zachodnie znalazło się w Polsce
              (ba, czy można nawet stosować taką nazwę dla tamtego okresu?) w I. połowie XII
              wieku. Utraciliśmy je dość szybko, bo już w 1181 roku.

> - w Kołobrzegu w tysięcznym roku założono biskupstwo, jest jedną z
              najstarszych diecezji w Polsce!

Owszem, ale czy z tego wynika fakt przynależności Kołobrzegu do Królestwa
              Polskiego w tamtym okresie? Przecież dynastia szczecińska płaciła trybut
              cesarzowi, a kołobrzescy biskupi bynajmniej pochodzenia polskiego nie byli
              (inni też nie).

> - jesli chodzi o Mazury to fakt, natomiast Warmia należąła do Polski od 1466
              do 1772.

Ale Warmia nie jest częścią Prus Książęcych, należała do tzw. Prus Polskich
              (wzgl. Królewskich). Chociaż paradoksalnie to Mazury były zamieszkane w
              większości przez ludność mówiącą językiem zbliżonym do polskiego, w Braniewie,
              Lidzbarku i Reszlu mówiło się zaś tylko w języku Kopernika.

> -Nie jest prawdą twierdzenie ze ci Polacy którzy po II wojnie zostali we
              Lwowie zapomnieli swego języka!

Ale ja tego nie napisałem! Chodzi mi o to, że większość Polaków musiała po 1945
              opuścić Galicję, z różnych powodów zresztą. Ile z nich pozostało we Lwowie? 5,
              6, 7 tyś.?

Mieszkaliśmy u polskich rodzin w tym mieście. Język polski oni
              > zachowali z charakterystycznym wschodnim akcentem, słuchając ich miało się
              > wrazenie jakby Pawlak i Kargul ożyli

Miłe to:)
    • roch55 Re: 300 tys Niemców chce wrócić na nasze ziemie o 24.02.04, 21:39

PROPONUJĘ....
      Zamknąć granice państwa na wszystkie strony świata.Modlić się i czekać
      zbawienia.
      Oj ludzie, jaką Wy chcecle mieć tą Polskę?
      • Gość: Ziemniak Odzyskany Re: 300 tys Niemców chce wrócić na nasze ziemie ? IP: *.pl / *.utp.pl 24.02.04, 22:08
        300 tys Niemców chce wrócić na nasze ziemie ? A proszę bardzo, zapraszamy,
        zapraszamy. Bo my Polacy to już nie możemy wytrzymać tutaj z tymi Polakami.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: 300 tys Niemców chce wrócić na nasze ziemie o 25.02.04, 17:37
        roch55 napisał:

> >
        > PROPONUJĘ....
        > Zamknąć granice państwa na wszystkie strony świata.Modlić się i czekać
        > zbawienia.
        > Oj ludzie, jaką Wy chcecle mieć tą Polskę?

- trzeba się zabrać do konkretnych działań np uniemożliwenie spekulacją ziemią
        rozrastania sie obcyhc supermarketów powrtzymwywanie złodziejskiej prywatyzacji
        czy de fakto wyprzedaży polskich firm itd skupiać wokół siebie ludzi z
        inicjatywą z pomysłami i preóbować powalczyć z obcymi na polu gospodarczym tak
        jak to robili nasi pradziadowie w zaborze pruskim
    • armillus Re: 300 tys Niemców chce wrócić na nasze ziemie o 25.02.04, 21:07
      25 lutego 1947 decyzją tzw. zwycięskich mocarstw zlikwidowano państwo pruskie.
      Okazuje się, że nie na zawsze. Na szczęście
      • oszolom.z.radia.maryja Re: 300 tys Niemców chce wrócić na nasze ziemie o 25.02.04, 21:12
        armillus napisał:

> 25 lutego 1947 decyzją tzw. zwycięskich mocarstw zlikwidowano państwo
        pruskie.
        > Okazuje się, że nie na zawsze. Na szczęście

-na czyje szzcęście? napewno nie na szczęście Polaków
      • freemason Re: 300 tys Niemców chce wrócić na nasze ziemie o 25.02.04, 22:49
        armillus napisał:

> 25 lutego 1947 decyzją tzw. zwycięskich mocarstw zlikwidowano państwo
        pruskie.
        > Okazuje się, że nie na zawsze. Na szczęście

Dlaczego nie na zawsze? Na zawsze! Osobiście nic nie słyszałem o zamiarze
        wskrzeszenia Prus, poza budzącą nostalgię inicjatywą radnych Brandenburgii i
        Berlina nazwania ich landu Prusami z okazji 300-rocznicy koronacji Fryderyka na
        króla Prus.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka