Dodaj do ulubionych

Rydzyk bolszewik, Iwanicki lizus

IP: *.ibspan.waw.pl 10.08.01, 16:08
Dzisiaj (10.VIII.2001) ok godz. 14 o. Rydzyk rozmawiał z min. Iwanickim. Rydzyk napadł na Monikę
Olejnik, za to, że ośmieliła się przeprowadzić wywiad z zagrożonym aresztowaniem p. Wieczerzakiem.
Nazwał to promocją przestępców (albo podobnie). Dodatkowo porównał to do osłąwionego
wywiadu z mordercą ks. Popiełuszki. A potem zapytał się Iwanickiego, co o tym sądzi. A p. minister
powiedział, że całkowicie się zgadza.
I to już była żenada kompletna. O Rydzyk zaprezentował typowo bolszewickie rozumowanie:
podejrzany to winny. Prawdę mówiąc u niego mnie to nie zdziwiło. Ale odpowiedzi min. Iwanickiego
słuchałem ze zdziwionym obrzydzeniem. Przecież jeszcze na 1-szym roku studiów musiał słyszeć o
czymś takim jak domniemanie niewinności i o tym, że przestępcą w sensie prawa jest ten, kogo
skazano prawomocnym wyrokiem. Piotrowski (morderca) ma prawomocny wyrok, Wieczerzak jest
PODEJRZANYM - i kto jak kto, ale minister SPRAWIEDLIWOŚCI RP wiedzieć o tym powinien. I chyba
zresztą wie, bo by studiów nie skończył. Więc gdyby podobne pytanie zadał mu np. Ogiński w
Tok_FM, to wiedziałby co odpowiedzieć. Ale Rydzyka się boi, więc wyszło jak wyszło.
A z tego wszystkiego widać JAKIEJ to "kultury społecznej i medialnej" miano by nauczać w uczelni o.
Rydzyka...
Obserwuj wątek
    • Gość: MMM Re: Rydzyk bolszewik, Iwanicki lizus IP: 192.168.5.* / *.uznam.net.pl 10.08.01, 18:42
      Tym niemniej krowanie podejrzanych typkow na bohaterow jest czyms nagannym.
      • Gość: Indris Wywiad a kreowanie IP: *.ibspan.waw.pl 10.08.01, 19:00
        Nie widziałem (słyszałem) inkryminowanego wywiadu, więc nie wiem, czy był kreowaniem na
        bohatera, czy nie. Sam wywiad jeszcze kreowaniem bohatera nie jest, to zależy od dziennikarza.
        Ale słyszałem o. Rydzyka: on nie kwestionował SPOSOBU przeprowadzenia wywiadu, ale sam FAKT
        jego przeprowadzenia. I TO właśnie jest styl bolszewicki: ktoś aresztowany przez WŁADZĘ był
        łobuzem z definicji. W wolnym świecie przeprowadza się wywiady nawet z prawomocnie skazanymi
        zbrodniarzami, co wcale ich nie gloryfikuje. Przypominam, że w głośnej sprawie wywiadu z
        Piotrowskim powszechnej - i słusznej - krytyce poddany został nie FAKT wywiadu ale SPOSÓB jego
        przeprowadzenia będący istotnie reklamą prawomocnie skazanego zbrodniarza.
        Pylenie sytuacji prawomocnie uznanego przestępcy z sytuacją PODEJRZANEGO jest u o. Rydzyka
        dowodem specyficznej mentalności ignorującej dorobek jeszcze starożytnego Rzymu, ale u ministra
        sprawiedliwości dowodzi albo zawodowej ( prawniczej ) niekompetencji albo - co bardziej
        prawdopodobne - podlizywania się o. Rydzykowi.
    • Gość: kokoroko Re: Rydzyk bolszewik, Iwanicki lizus IP: *.ipt.aol.com 10.08.01, 20:18
      Indrysie, z Twojego postu wynika, ze sluchasz Radio Maryja i TO jest
      najwazniejsza wiadomosc jaka nam przekazales. Tak trzymaj Indrysie i pisz o tym
      czesciej:-)

Gość portalu: Indris napisał(a):

> Dzisiaj (10.VIII.2001) ok godz. 14 o. Rydzyk rozmawiał z min. Iwanickim. Rydzyk
      > napadł na Monikę
      > Olejnik, za to, że ośmieliła się przeprowadzić wywiad z zagrożonym aresztowanie
      > m p. Wieczerzakiem.
      > Nazwał to promocją przestępców (albo podobnie). Dodatkowo porównał to do osłąwi
      > onego
      > wywiadu z mordercą ks. Popiełuszki. A potem zapytał się Iwanickiego, co o tym
      > sądzi. A p. minister
      > powiedział, że całkowicie się zgadza.
      > I to już była żenada kompletna. O Rydzyk zaprezentował typowo bolszewickie rozu
      > mowanie:
      > podejrzany to winny. Prawdę mówiąc u niego mnie to nie zdziwiło. Ale odpowiedzi
      > min. Iwanickiego
      > słuchałem ze zdziwionym obrzydzeniem. Przecież jeszcze na 1-szym roku studiów m
      > usiał słyszeć o
      > czymś takim jak domniemanie niewinności i o tym, że przestępcą w sensie prawa j
      > est ten, kogo
      > skazano prawomocnym wyrokiem. Piotrowski (morderca) ma prawomocny wyrok, Wiecze
      > rzak jest
      > PODEJRZANYM - i kto jak kto, ale minister SPRAWIEDLIWOŚCI RP wiedzieć o tym pow
      > inien. I chyba
      > zresztą wie, bo by studiów nie skończył. Więc gdyby podobne pytanie zadał mu n
      > p. Ogiński w
      > Tok_FM, to wiedziałby co odpowiedzieć. Ale Rydzyka się boi, więc wyszło jak wys
      > zło.
      > A z tego wszystkiego widać JAKIEJ to "kultury społecznej i medialnej" miano by
      > nauczać w uczelni o.
      > Rydzyka...

• Gość: jajacek Re: Rydzyk bolszewik, Iwanicki lizus KOKOROKO IP: *.kabel.telenet.be 10.08.01, 20:26
        Indrys wie ,zeby zniszczyc wroga nalezy go dobrze poznac!
        Dlatego slucha tego radja dla pacjetow domu warjatow !
        Tak trzymac Indrys !!!
        • Gość: Paulina Re: Rydzyk bolszewik, Iwanicki lizus KOKOROKO IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 20:36
          Uczestnicy tej idiotycznej dyskusji księdzu Rydzykowi nawet do pięt nie dorośli.
          • Gość: Balzer Re: Rydzyk bolszewik, Iwanicki lizus KOKOROKO IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 21:40
            Droga Paulinko, a czy ksiadz Rydzyk komukolwiek do piet dorasta ?
            No moze Hitlerowi.
          • Gość: scan Re: Rydzyk bolszewik, Iwanicki lizus KOKOROKO IP: *.home.net.pl 10.08.01, 21:54
            Ojcu, Paulino, Ojcu Dyrektorowi Rydzykowi.
        • Gość: kokoroko Re: Rydzyk bolszewik, Iwanicki lizus KOKOROKO IP: *.ipt.aol.com 10.08.01, 21:26
          Nie moge sie z Toba zgodzic, bo nie uwazam Indrysa za wroga o. Rydzyka i RM i
          prosze nie rob z Indrysa diabla do ktorego cala Rodzina Radia Maryja "strzela".
          Tak, wlasnie sam slyszalem na wlasne uszy jak zakonnicy pracujacy w RM mowili "a
          teraz bedziemy strzelac do diabla" i wszyscy odmawiali Rozaniec sw. I co Ty na to
          jajacek? Winny jestes przeprosin Indrysa czy nie?...-)

Gość portalu: jajacek napisał(a):

> Indrys wie ,zeby zniszczyc wroga nalezy go dobrze poznac!
          > Dlatego slucha tego radja dla pacjetow domu warjatow !
          > Tak trzymac Indrys !!!

• Gość: Dzidka Re: Rydzyk bolszewik, Iwanicki lizus IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 21:48
        > Indrysie, z Twojego postu wynika, ze sluchasz Radio Maryja i TO jest
        > najwazniejsza wiadomosc jaka nam przekazales. Tak trzymaj Indrysie i pisz o tym
        > czesciej:-)

Zaraz zaraz, kolego, tak coś mi się wydaje, że aby o czymś dyskutować, należy
        mieć o tym jakieś pojęcie. Uważasz, ze byłoby lepiej, gdyby Indris wypowiadał się
        na temat RM NIE słuchając go? A traktowałbyś go wtedy serio? :-)))))
        • Gość: Paulina Re: Rydzyk bolszewik, Iwanicki lizus IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 22:24
          Dziękuję za uwagi do mojej wypowiedzi o Ojcu Dyrekorze Rydzyku, którego uważam
          za wybitnego Polaka, mającego odwagę myśleć po polsku i działać na rzecz dobra
          Polski.
          • Gość: Dzidka Re: Rydzyk bolszewik, Iwanicki lizus IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 22:32
            Dziękuję za uwagi do mojej wypowiedzi o Ojcu Dyrekorze Rydzyku, którego uważam
            > za wybitnego Polaka, mającego odwagę myśleć po polsku i działać na rzecz dobra
            > Polski.

Oczywiście masz prawo tak uważać, tak samo jak my mamy prawo uważać inaczej, i
            wszystko byłoby ok, gdybyś nie omieszkała stwierdzić, że wg Ciebie ta dyskusja
            jest idiotyczna. Ja nigdy nie ośmieliłabym się - mimo moich poglądów - tak
            określić mantrowanie dziesiątki różańcowej w RM.

• Gość: Paulina Re: Rydzyk bolszewik, Iwanicki lizus IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 22:40
              Za niewłaściwe, a wręcz idiotyczne uważam porównanie Ojca Dyrektora Rydzyka
              z Hitlerem. Ta osoba, która dokonała takiego porównania jest nieodpowiedzialna
              w swoich sądach i zasługuje na ostrą krytykę.
              • Gość: Balzer Re: Rydzyk bolszewik, Iwanicki lizus IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 22:42
                Dlaczego tak uwazasz, przeciez obaj reprezentuja faszystowskie poglady.
                Jako sluchaczka Radia Maryja powinnas o tym wiedziec.
                Pzdr.
              • Gość: Dzidka Re: Rydzyk bolszewik, Iwanicki lizus IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 23:00
                Zgoda, dziwne to było. Ale Rydzykowi to już głupoty pieprzyć wolno i ludzi
                podjudzać? No, ale to jest Ojciec Dyrektor, jemu wolno, świętszy od Pana Boga.
                • Gość: Hiacynt do Dzidzi IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 23:03
                  Gość portalu: Dzidka napisał(a):

> Zgoda, dziwne to było. Ale Rydzykowi to już głupoty pieprzyć wolno i ludzi
                  > podjudzać.

Czytam Dzidziu, że chcesz robisz za specjalistkę od pieprzenia.
                  Może trochę tajemnic alkowy??

• Gość: Dzidka Re: do Hiacynta IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 23:12
                    Stary, to nie to forum. Obejrzyj mnie sobie tutaj, bo i tak na więcej Cię nie
                    stać:
                    http://www.xxxfoto.com/bbw/images/007_029.jpg
                    Pozdrawiam z alkowy nierzymskokatolickiej.
                    • Gość: Hiacynt do Dzidzi o wzwodzie czyli staniu IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 23:17

> Stary, to nie to forum. Obejrzyj mnie sobie tutaj, bo i tak na więcej Cię nie
                      > stać:
                      > http://www.xxxfoto.com/bbw/images/007_029.jpg
                      > Pozdrawiam z alkowy nierzymskokatolickiej.

Skąd wiesz, że mnie nie stać.

• Gość: Dzidka do Hiacynta o... interesie? ;-) IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 23:25
                        > Skąd wiesz, że mnie nie stać.

NA MNIE Cię nie stać, kochany! :-))))

• Gość: Hiacynt Re: do Hiacynta o... interesie? ;-) IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 23:31

> > Skąd wiesz, że mnie nie stać.
                          >
                          > NA MNIE Cię nie stać, kochany! :-))))

Dzidziu, chcesz ze mną interesy robić????
                          Szybko proszę o szczegóły.

• Gość: Dzidka Re: do Hiacynta o... interesie? ;-) IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 23:35
                            > Dzidziu, chcesz ze mną interesy robić????

Nie, chyba nie chcę. Wolę dżentelmenów. :-))

• Gość: Hiacynt Re: do Hiacynta o... interesie? ;-) IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 23:41

> > Dzidziu, chcesz ze mną interesy robić????
                              >
                              > Nie, chyba nie chcę. Wolę dżentelmenów. :-))

Myślałem, że coś malutkiego zrobimy. Chyba jednak jesteś kobietą, a wątpiłem. Pa.

• Gość: Dzidka Re: do Hiacynta o... interesie? ;-) IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.08.01, 23:45
                                Pa, słodkich snów. :-)
                    • Gość: Ziutek Re: do Hiacynta IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 10.08.01, 23:25
                      Rydzyk tak samo wybitny jak Jankowski, A najśmieszniejsze jest to że ten super
                      polak - syn żołnierza wermachtu - da niedługo medal za zasługi w budowie III
                      Rzeczpospolitej przez siebie ufundowany drugiemu super polakowi z dwoma
                      paszportami niejakiemu Świerczyńskiemu - znacie ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka