Gość: ZAHWYCONY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.02.04, 21:51 OJCZE SWIETY PRZYBYWAJ! NAWIEDZ NASZA ZATROSKANA OJCZYZNE ! CZEKAMY! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dzien_dobry [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.02.04, 22:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pas zostawcie go w spokoju... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.03.04, 00:59 ...odpocząć sępy mu nie dadzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juju Re: zostawcie go w spokoju... IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 01.03.04, 09:30 Niech on nas w spokoju zostawi, to i my jego niepokoić nie będziemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Może ktoś ma wolne 50 M$? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.02.04, 22:09 I chciałby je przeznaczyć na absolutnie genialny (tak uważam) projekt Świątyni Opatrzności Bożej autorstwa pana profesora Marka Budzyńskiego? Może ten post przeczyta jakiś bogaty i zacny człowiek? Przecież może być więcej niż jedna świątynia pod czyimś wezwaniem? A Jego Świątobliwość na pewno by taką świątynię z radością konsekrował. Jagnieszka Ja mogę dać na zarybek, ale tylko 50$. Więcej nie mam. A i tak to moje wszystkie oszczędności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Nowa wieża Babel? IP: *.tahoe.pl 29.02.04, 22:16 Jaasne, niech biedni umierają z głodu, a Wy wydawajcie kasę na kolejną wieżę Babel (kolejną po Licheniu) P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeta218 Najlepiej poprosic Ole. Pani jest z nia IP: *.sympatico.ca 01.03.04, 00:16 zakumplowana, wiec Ola na pewno zadzwoni do Wlodka i zalatwi kaske. Dla niego taka suma to jak dla Pani na tramwaj. Poza tym to grzeszna komuna, wiec pewnie beda sie chcieli zabezpieczyc. A absolutnie genialny projekt Swiatyni Opatrzności Bożej autorstwa pana profesora Marka Budzyńskiego to wlasnie to, czego Polsce dzis najbardziej potrzeba. Wszyscy wiemy, ze za malo swiatyn i za malo opatrznosci. Gratuluje Pani rownie genialnego pomyslu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www. Re: Najlepiej poprosic, jechowitow,sekciarzy.itd.. IP: *.ipt.aol.com 01.03.04, 00:55 zabrac wszystko co Kosciol Katolicki ma oddac jechowitom.I nich ci hujowici maja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Foster ten ptojekt Budzynskiego to kicha przeciez IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 01:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adan Re: Może ktoś ma wolne 50 M$? IP: *.proxy.aol.com 01.03.04, 03:12 Chodza sluchy, ze moze znajdzie Pani cos u Jaskierni, ewentualnie GTW lub polskich miliarderow, ktorzy zapomnieli Leppera sponsorowac, stad maja pewne nadwyzki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Re: Papież w Polsce w 2005 r.? IP: 81.18.215.* 01.03.04, 02:04 Chyba zmienię wyznanie na jakieś mniej nachalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kula Re: Papież w Polsce w 2005 r.? IP: *.cyberzero.com.ar / 200.68.92.* 01.03.04, 03:07 i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol w. [...] IP: *.sympatico.ca 01.03.04, 04:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzwonnik Re: Papież w Polsce w 2005 r.? IP: *.bchsia.telus.net 01.03.04, 04:18 Przybedzie jak dozyje.A nawet jak przybedzie to nie bardzo bedzie wiedzial gdzie sie znajduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re:Kosciół zawsze straszy: jek nie piekłem IP: *.olkusz.sdi.tpnet.pl 01.03.04, 07:01 to wizytą papieża. A kto za to zapłaci? No i trzeba szyć jakiś gustowny ornacik dla Ola i komeżkę dla Leszka. Znów ten festiwal obłudy i zakłamania.Te różne typy spod "czerwonej gwiazdy" Niedobrze się robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KATOLIK Re: Papież w Polsce w 2005 r.? IP: 62.233.185.* 01.03.04, 07:02 Lepiej niech zostanie tam gdzie jest bo obrzydzenie i na wymioty człowieka bierze jak się słucha tego dziadka jak bełkoce on sam niesłyszy co on miele tym jęzorem.jest poprostu sztucznie jest utrzymywany bo ten dziadek niby papierz jest złotażyła kóra przynosi dolarry.A co chozi o ten chlew opaczności to niech w nią piorun pieprznie i w proch zetrze.ludzie niemają co do gęby włożyć głodni idą spać Glępa guwno obchodzi że pachołki łażą głodni spać.I nic dziwnego że kler spędza dzieci imłodzierz do tych stoduł i moles tują seksualnie.Żeby było jasne jestem katolikiem ale nie praktykujący bo nie życzę sobie żeby byle jaki bydlak robiłmi pranie mózgó......./ Odpowiedz Link Zgłoś
niedewotka Re: Papież w Polsce w 2005 r.? 01.03.04, 08:39 Nie wiem czemu mają służyć te opinie, zwłaszcza tak wulgarne.Zachowujecie się jak analfabeci nie umiejący pisać i czytać. Biedni(???)internauci - gdzie szacunek dla drugiego człowieka, zwłszcza tak zasłużonego dla Polski-czyli dla was też. Ojcze Święty przyjedź, bo może ci inteligenci wyrażający swoje opinie usłyszą coś innego oprócz wulgaryzmów (w wolnym czasie od siedzenie w internecie). Moje otoczenie czeka na Ciebie, bo darzymy Cię wielkim szacunkiem jako CZŁOWIEKA!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ateusz Re: Papież w Polsce w 2005 r.? IP: 195.116.198.* 01.03.04, 08:28 Miejmy nadzieję, że do tej pory Watykan spłaci długi Salezjanów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vs Re: Papież w Polsce w 2005 r.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 08:45 Nie ma się czym podniecać . Salezjanie obrobili Kredyt Bank , a to belgijska firma, już nie polska. Niech się Belgowie martwią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henio56 Re: Papież w Polsce w 2005 r.? nieeeeeeeeeeee!!!! IP: *.comnet.krakow.pl 01.03.04, 09:08 Glemp na siłę chce doprowadzić do wizyty ,bo to jedyny sposób na wymuszenie od rządu Polskiego pieniędzy na budowę świątyni na Wilanowie. Panie papieżu zostań w Watykanie i nie skłócaj naszej społeczności.Twoja wizyta kosztuje bardzo dużo i to tych najbiedniejszych, bo przeważnie ze środków socjalnych pokrywane są wszelkie wydatki związane z Waści przyjazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juju Re: Papież w Polsce w 2005 r.? IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 01.03.04, 09:27 ... i zapłaci za straty z działalności sług jego Halberdy, Gocłowskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eliot Re: Papież w Polsce w 2005 r.? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 08:48 OJCZE ŚWIĘTY CZEKAMY Z NIECIERPLIWOŚCIĄ NA CIEBIE W PIEKARACH ŚL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdalena Tuta. Re: Papież w Polsce w 2005 r.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 11:25 Tu też przygotujemy Ci bangee, żebyś mógł sobie poskakać. Postawimy to z własnych uzbieranych pieniędzy, żebyś nie musiał nic dokładać. Wiemy, że sprawi Ci to większą przyjemność niż budowa nowej kretyńskiej świątyni jakiejś tam opatrzności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: real Re: Papież w Polsce w 2005 r.? IP: 213.192.66.* 01.03.04, 09:52 Przestańcie go włóczyć po ZIEMI i poniewierać i dajcie mu już wreszcie ŚWIĘTY spokój. A nam nie potrzeba ŚWIĄTYNI OPATRZNOŚCI BOŻEJ tylko zwykłej opieki opatrzności, jaka by nie była. Z katolikami w Polsce jest tak jak kiedyś z było komunistami - była partia komunistyczna z 3. milionami członków a komunistów w Polsce nie było ani 1 procenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Papież w Polsce w 2005 r.? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 01.03.04, 09:57 Niech Watykan płaci za teigrzyska dla świątobliwych i nawiedzonych.Bełkoczący staruszek? Komu i poco?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mike Re: Papież w Polsce w 2005 r.? IP: *.zgora.sdi.tpnet.pl 01.03.04, 09:59 Naucz się ortografii własnego języka i sam tam jedź.Ten kraj finansowo nie przetrzyma tych igrzysk!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harbal Re: Papież w Polsce w 2005 r.? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.04, 10:01 Dajcie spokój papieżowi. Ten człowiek już prawie nie funkcjonuje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELFER [...] IP: 62.233.185.* 01.03.04, 10:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: create papież odciągnie Polaków od Lepra?przed wyborami? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 11:15 może gdyby Papież przyjechał przed wyborami, to odciągnął by naród od Leppera, mógłby się tak przysłużyć ojczyźnie, wiem że nie wtrąca się do polityki, ale raz mógłby zrobić wyjątek - jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: Papież w Polsce w 2005 r.? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.03.04, 15:49 Nie obchodzi mnie kto sobie gosci zaprasza jeżeli go stać i lubi się pokazać to proszę bardzo ale niech gości za swoje pieniądze.Za moje nie wyrażam zgody.Pracujemy za głodowe pensje jeżli wogóle mamy pracę więć nie mamy się czym dzielić.Jaszcze nie widzimy poborów jak nam potrącają podatki.Drogi w opłakanym stanie ,dzieci głodują , młodzież kradnie bo nie ma pracy.Pomyślcie o nas rządzący?Na głodnego to nie chce się nawet człowiekowi modlić.Kościół to społeczeństwo -ludzie nie budowle komu to ma służyć?A może za te pieniądze wybudować mieszkania dla bezdomnych zaszczytny cel.Tym razem niech władze kościelne zaproszą na swój koszt głowę kościoła są bogaci nie mają problemów z utrzymaniem rodziny.Państwo niech się zajmie nami.Nie przypominam sobie aby władze kościelne chociaż raz zaprosiły papieża na swój koszt.Sami wyglądają jak pączki w tłusty czwartek.Protestuję.Zostawcie moje pieniądze.Mnie na gości nie stać.A rząd i cała władza jak się stęskniła za papieżem niech go odwiedzi w Watykanie za swoje prywatne pieniądze!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Papież w Polsce w 2005 r.? IP: *.vemco.pl 01.03.04, 16:40 Ludzie - jeszcze nimi jestescie? Skad u was tyle nienawisci i zlosci. I to w stosunku do czlowieka, ktoremy WSZYSCY tak wiele zawdzieczamy. I katolicy i nie- katolicy. Wszyscy - wystarczy choc troche spojrzec wstecz w najnowsza historie Polski. Ci, ktorzy wsluchuja sie w Jego nauke maja mu do zawdzieczenia o wiele wiecej: sile ducha, spokoj wewnetrzny, nadzieje. Nie chce mi sie tego tematu rozwijac ani polemizowac z poprzednimi opiniami (przynajmniej wiekszoscia) ze wzgledu na ich niemal kloaczny poziom. Chcialbym dodac, ze Ci ktorzy przychodza na spotkania z papiezem (a jest ich wielu) tez placa w tym kraju podatki - zatem finasowa strona wizyty niech nie bedzie troska tych, ktorzy sa jej przeciwni. P.S. A tym ktorzy nie potrafia ocenic i docenic wielkiego wysilku (fizycznego) papieza w trwaniu w posludze zycze zdrowia i chocby czesci sprawnosci umyslowej, ktora papiez calkowicie zachowuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: współczujący Re: Papież w Polsce w 2005 r.? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.03.04, 19:10 > Ludzie - jeszcze nimi jestescie? Skad u was tyle nienawisci i zlosci. I to w > stosunku do czlowieka, ktoremy WSZYSCY tak wiele zawdzieczamy. I katolicy i nie < Bez nienawiści (ale już narastającą litością). Pamiętam jak się cieszyliśmy, że Breżniewa krew zaleje. Później były żarty, że dla tego samego Breżniewa brakuje baterii dla podtrzymania rozrusznika i że ma gumowy worek między nogami (wtedy nie było dużych pampersów). Historia lubi się powtarzać, a ja nie chcę znów takich żartów o Polaku. Ale nie ma co wzywać ludzi, aby papieża nie męczyli bo to On sam nie chce przestać. Inna sprawa, to że ludzkość zawsze obnosiła się z różnymi rekwizytami; obrazy, figury, ścięte głowy na włóczniach lub święci w kawałkach jako relikwie, więc i nasi wierni z takich atrakcji nie zrezygnują. Jest jedno uzasadnienie - chyba że taka podróż miałaby być okazją-pretekstem do pozostania w ojczystej ziemi na ostatnie chwile. Jeśli tak, to zapraszam (chociaż nie wiem czy później papieża można pochować poza Watykanem). A jeśli chodzi o pieniądze, to ubożuchny Watykan (jak widzicie nie obwiniam J.P.II) wspomógł polskich powodzian (wtedy gdy Wrocław zalało) kwotą równoważną 20 tys. złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka Re: Papież w Polsce w 2005 r.? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 01.03.04, 18:34 Grzegorzu! Piszesz żebyśmy nie martwili się o stronę finansową a co zasponsorujesz sam przyjazd?Cóż dla Polski takiego wielkiego zrobił ja nie widzę żadnej korzyśći.A jak jesteś tak dobry to zaapeluj do ludzi żeby dali papieżowi spokój . Gdzie to miłosierdzie wasze -chorego człowieka ciągac po świecie komu to juz jezdzić nie moze chodzic, dobrze mówić.Mnie nie sprawia przyjemności patrzec na cierpiącego .A przesłanie dle Ciebie może przesłać listem do odczytania w kościele?Ktoś wcześniej napisał igrzysk nam nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: Papież w Polsce w 2005 r.? IP: *.vemco.pl 04.03.04, 15:23 Myszko! Papieza nikt nie "ciaga". To ON sam decyduje czy i gdzie pojedzie. Zdecydowal sie wytrwac w swej sluzbie i koniec kropka. Nie ma co na ten temat dyskutowac. A co do spraw finansowych. Nie ja jeden przychodze na spotkania z papiezem. Przypomnij sobie, ile ludzi uczestniczylow papieskich mszach w czasie poprzednich pielgrzymek. Zdecydowana wiekszosc to obywatele Polski, ktorzy tu placa podatki. A co zrobil? Jezeli skoncentrujemy sie tylko na sprawach zwiazanych z doczesnymi dobrami i sytuacja tu i teraz - to zwroc uwage, ze droga Polski (i calej Europy sr.-wsch.) do wolnosci bez papieza Polaka bylaby zdecydowanie dluzsza, bardziej kreta i byc moze duzo mniej pokojowa. Byc moze jestes na tyle mloda, ze Twoja swiadoma pamiec nie siega dalej, niz poczatek lat 90. Ja jestem 40-latkiem i patrze mniej albo bardziej swiadomie na wspolczesna historie Polski co najmniej od 25-30 lat. Moje poglady na pewno nie maja dla Ciebie odpowiedniej wagi, ale rozejrzyj sie troche i poczytaj co na ten temat sadza ludzie bedacy znanymi autorytetami- zarowno politycznymi jak rowniez historycznymi (Polacy i obcokrajowcy). Pozdrawiam i zycze spojrzenia troche szerszego, nie tylko poprzez pryzmat konca wlasnego nosa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Papież w Polsce w 2005 r.? Boże - NIE !!!!!! IP: *.net.autocom.pl 02.08.04, 22:18 Skóra cierpnie na myśl, że 40% polskiego społeczeństwa obecnie głodującego po wizycie umrze z powodu wydatków na pomysły oszukańcze Glempa. Nie dość, że buduje sobie pomnik całkowicie zbędny w kościele to jeszcze sprowadza na polskę taki kataklizm jak kolejna pielgrzymka JPII. Zaproszenie musi opłacić Glemp!! i nie unicestwiać narodu polskiego!! Bo nie wierzę, że zrezygnuje z wizyty Tego bardzo chorego Biedaka. Gość portalu: grzegorz napisał)...... Pozdrawiam i zycze spojrzenia > troche szerszego, nie tylko poprzez pryzmat konca wlasnego nosa. >>> Szersze spojrzenie jest tylko jedno: pielgrzymka na rachunek kościoła katolickiego.Jeżeli oszukańczy konkordat pozwala lub nakazuje głodzić polski naród m. inn poprzez pielgrzymki, kapelanów, religię w szkołach itd. to do przyszłego roku należy zlikwidować prawo konkordatowe, a Rokitę wsadzić do więzienia za znęcanie się na narodzie polskim. Modlę się żeby JPII nie przyjechał, a Glemp żeby poniósł karę bożą za udręczanie narodu polskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: Wchłonie jeszcze setkę płodów i przyjedzie :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 00:54 nie staje ci palnik? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Cel wizyty papieża w Polsce w 2005 r. ??? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.07.04, 01:25 M O D L I T W A !!! ------------------- Gość portalu: ZAHWYCONY napisał(a): > OJCZE SWIETY PRZYBYWAJ! > > NAWIEDZ NASZA ZATROSKANA OJCZYZNE ! > > CZEKAMY! Wesprzyj organizację Paetz'a - o co Cię błagamy!!! A jest także jeszcze wielu innych niesłusznie krzywdzonych w tej III RP za taką samą działalność misjonarską. Twój przyjazd może uratować nasze d... Wręcz niesamowite. Bagno stworzone własnymi rękoma chcą załatwić przez nich samych już sponiewieranego papieża. Osobiście już nawet mnie - jako człowiekowi nie wierzącemu, ateiście... - zaczyna być żal tego człowieka faktycznie poniewieranego już przez własną organizację, jej hierarchów i wyznawców. Mam prawo powiedzieć, że papież to też przecież człowiek bez względu na własne wizje i jemu należy się też odrobina czlowieczeństwa. Czy machina kościelna w swej maszynce wszystkich musi tak bezwzględnie i - niestety - bezmyślnie mielić??? Czyżby to była odpowiedź na utrzymywaną od wielu tak watykańską ontologię??? Myślę, że w tego typu publicystycznych dywagacjach kataolicyzmu zdecydowane pierwszeństwo należało by dać etyce słowiańskiej a nie hipokryzji interpretacyjnej struktur organizacyjnych importowanego bóstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Przykro czytać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 10:37 Aż przykro czytać te niektóre wypowiedzi nasiąknięte nienawiścią nawet do największego w dziejach Polaka. Widać jak na dłoni do czego doprowadziła czerwona i różowa zaraza. Szkoda tylko tych ludzi. Dla nich nie ma żadnego autorytetu, całkowite dno moralne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina. Re: Przykro czytać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 10:59 Jaki wielki Polak, jaki autorytet, o czym ty młocie nawiedzony piszesz?. Szef bandy leni, kombinatorów, nierobów i zboczeńców nie może być żadnym autorytetem, powinien mieć zakaz wjazdu do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Piękny język, szczególnie w ustach dziwczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 11:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewelina. Re: Piękny język, szczególnie w ustach dziwczyny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 11:17 Nie o języku tu mowa stary hipokryto, też żyjący jak wsza kosztem innych, na wzór i podobieństwo twojego idola, ramola, któremu klepki pomieszały się a wykorzystywane jest to do celów "wyższych" . Jak z ust takich jak twoje słyszę słowo język, to robi mi się niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Oj pusta twoja głowa, pusta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 12:50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Paweł i jego autorytety moralne ;(( IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.07.04, 11:02 Rodrigo de Borgia (późniejszy papież Aleksander VI 1492-1503) zdobył władzę w Watykanie przy pomocy kunsztownego planu rozdziału urzędów. Krytyczni historycy okreslają go jakjo "przestepcę doskonałego" i "bezkształtnego syna chaosu". Nikt inny nie prowadził tak świeckiego życia na Tronie Piotrowym, jak właśnie Aleksander. Z różnymi metresami dorobił się dziewięciorga dzieci, z których szczególną sławę zyskało: - syn Cesare jako morderca i intrygant oraz - córka Lukrecja jako "dynastyczny towar handlowy". Ojciec-papież kilkakrotnie wydawał ją za mąż. Dla jej ojca religia była frazesem doczesnych uciech a Kościół kwestią kostiumu. Ten "wielki czlowiek Kościoła" zmarł przypuszczalnie od trucizny przeznaczonej dla jednego z kardynałów, którą on i syn zażyli omyłkowo. Kolejnym wielkim wsparciem dla prezentowanych wartości moralnych chrześcijaństwa może być także kolejny filar tego kościoła w postaci papieża Benedykta IX (1032-1045). Jeżeli uważasz, że historia ich następców odbiega od wzorców, to zaprasam do lektury. Gość portalu: Paweł napisał(a): > Aż przykro czytać te niektóre wypowiedzi nasiąknięte nienawiścią nawet do > największego w dziejach Polaka. Widać jak na dłoni do czego doprowadziła > czerwona i różowa zaraza. Szkoda tylko tych ludzi. Dla nich nie ma żadnego > autorytetu, całkowite dno moralne. Ostatnie zdanie jest dla tych autorytetów wyjątkowo trafne. Łącze życzenia dalszych tak udanych przemyśleń ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Po sięgać tak daleko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 12:52 Po co sięgać tak daleko? Zobacz co robią twoi ukochani idole? Taki Miller, Kwasniewski, Michnik, Urban? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Re: Po sięgać tak daleko IP: *.stenaline.com 27.07.04, 13:39 Pedofil z Tylawy ukrywany przez bp. Michalika. bp.Gocłowski okradł państwo i banki na ponad 60 mln zł. bp.Zimoń zwinął kasę (500 tys. zł)zebraną na pomoc głodującym murzynom. bp.Życiński rozbudował swoje królestwo w oparciu o okradanie Funduszu Rehabilitacji Inwalidów abp Piszcz od ręki wyasygnował 500 tys. $ na obronę oskarżonego o pedofilię ks. Kramka w USA. Diecezja łódzka idzie w zaparte przed zapłaceniem poszkodowanej w Dalikowie prawomocnego odszkodowania (450 tys). bp. Paetz przez lata wykorzystywał seksualnie podległych mu kleryków. Generał zakonu paulinów pożyczył bandycie 2 mln. na kaucję. bp. Śliwiński okaleczył człowieka w wypadku samochodowym. Był pijany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Palnick, czyżbyś pracował w SB? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 11:32 Czyżbyś pracował w SB (teraz sięto inaczej nazywa, ale ciągle to to samo, że tak wszędzie węszysz i wszystko wiesz? Jakoś nie piszesz nic o aferach złodziei spod znaku SLD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika. Re: Palnick, czyżbyś pracował w SB? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 13:15 Naszych złodzieji przeżyję, watykańskich nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Wszystko jasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 14:38 Twój idol (JU) swego czasu publicznie powiedział "Rząd się wyżywi". Po latach okazuje się, ze miał w pełni rację. On sam jak i jego ówcześni kumple z rządu mają się w dalszym ciągu świetnie. Ich następcy również. I wszelkie znaki wskazują, ze jeszcze bardzo długo ędzie im dobrze i będą Polskę okradać. Dziękuję za publiczną deklarację, że "nasi" (czyt. komuna) złodzieje cię wyżywią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Czarna zaraza spowodowala nienawisc do papieza IP: *.vento.com.br / 200.170.17.* 27.07.04, 11:27 Kler poka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Czarna zaraza spowodowala nienawisc do papieza IP: *.vento.com.br / 200.170.17.* 27.07.04, 11:27 Kler poka Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: Jak to z Breżniewem było 27.07.04, 19:40 Impresje i zapytania z nawiedzania >> Ale co z Breżniewem ?? Czy był osobiście, czy przez swojego sobowtóra; Czy pomachał do wiwatujących Robotników? czy tylko brwi zmarszczył srogo, i czy ustawili go twarzą do Ludzi << Może, tak jak ostatnio - bokiem, a nawet tyłem? Czy wokół wiecu paliły się stosy i ogniska z nieprawomyślnymi treściami i ciała- mi? a oświetlające nieziemską miłość i miłosierdzie chrześcijan do arabskich muzułmanów, i nie tylko. Czy cudowna maszyna Perpetumoile, zamieniająca żółć i jad katolickie,w słodycz i ambrozję,znów się zacięła skutkując progresją agresji,jako u z ambon Głoszących? Czy przypadkowi sprawcy tradycyjnie zamienili wonne kadzidła w opium dla Ludu, żeby wierzył w tego JCH, co nigdy kobiety nie miłował, dzieci nie posiadał mężczyznami się otaczał, a za to chce teraz być wzorcem życia rodzinnego - i nim jest - od 2000 lat ?? Czy kryptolodzy i astrologowie dworscy doczytali się w końcu bezsensu żałosnego końca swego pana, który królem-bogiem się obwoływał, a na gwoździach przybity skończył, gdyż nie wykazał miłości mężowskiej i ojcowskiej, a przez to ludzkiej i władcy ? Czy >> . [rolotomasi'4.06.8 17:09] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oczekujący. Re: Papież w Polsce w 2005 r.? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 10:52 Bangee już przygotowana, będziemy bili brawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palnick Papież w Polsce w 2005 r.? Dlaczego nie? IP: *.stenaline.com 27.07.04, 19:53 Jeśli w całości na własny koszt (płaci rodzima filia - kościół katolicki w Polsce). Płaci od początku do końca - wtedy niech przyjeżdża co tydzień :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł A za czyje pieniądze? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.04, 11:36 Za czyje pieniądze towarzysz Magister, obecnie Namiestnik UE, wyjeżdża sobie na imprezy sportowe (Korea - piłka nożna, zawody narciarskie, teraz Olimpiada itp)? Za czyje pieniądze towarzysze wyjeżdżają sobie w ramach kampanii wyborczych, referendalnych itp? Oj przydałyby ci się okularki, przydały. Odpowiedz Link Zgłoś
rolotomasi Re: A za czyje ? 28.07.04, 21:20 Taż tu nie o kassę chodzi ! W każdym razie - nie przede wszystkiem. Idzie o Dusze, i rząd nad nimi. Prawda pal.niku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: A za czyje ? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 29.07.04, 01:48 Przychylam się do tego poglądu. To frymarczenie staje się coraz bardziej widoczne od chwili podpisania konkordatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D-r-39 Re: A za czyje pieniądze? IP: *.net.autocom.pl 28.07.04, 22:25 Oczywiście, że za nasze - polskie, ale jest jedno ALE !!!. Oni są przedstawicie- lami państwa polskiego; naszego kraju - Polski. A ten trzęsący się staruszek w białym kitlu tylko urodził się w Polsce. On jest przywódcą państwa Watykan i niech mu oni fundują wycieczki po świecie. Ktoś tu wczesniej napisał za Swoje to może przyjeżdżać co tydzień.Nie mam ochoty popierać tych nierobów w czarnych i białych kieckach, którzy pod przykrywką Religii i Pana Boga wyłudzają pienią- dze od tego umęczonego Narodu Polskiego. Ludzie opamiętajcie się (to doCzarnych) a Wy otumanieni parafianie pierdolnijcie pięścią w stół i zacznijcie sie rozglą- dać na co wydawane są wasze ciężko zapracowane pieniądze. Łajdactwo i Kurestwo na każdym kroku,a do tego zboczenie i zgorszenie pod płaszczykiem modłów do Naj- wyższego, tak na dzień dzisiejszy wygląda nasza wiara reprezentowana przez wypa- sionych i ciągle na rauszu obleśnych Czarnuchów. Oni chcą nam zaserwować wizytę Wojtyły i pytam się po co???. Ano będzie znów okazja do zebrania niemałej kasy. No bo jakto Łojcu świntymu nie docie ? toć psecie łun taki cierpiuncy jak som pon Jezucisek. Każda metoda jest dobra aby tylko wydębić kasę : nie ważne od kogo - od każdego.Wierny nie wierny,Komuch czy Żyd póki daje pieniądze to swój. A tutoj tsa jesce dokuncyć Licheń i pobudować śfiuntynie Łopacności. Tak, że kochany narodzie : cieszyc sie, żę Łociec świnty chce do wos przyjechać, no bo za rok może już go nie być na tym łez padole i nie będzie miał Czarnuchów kto wspierać. Szanowny Panie Pawle naszymi pieniędzmi tak bardzo sie Pan nie przej- mój. Prezyden Premier i jeszcze parunastu ministrów wojażując po świecie przez pięć lat,wydadzą mniej pieniędzy niż jedna opłata Końkordatowa którą to uraczyli nas - parafianka Suchocka razem z Jaśkiem Maryśką Rokitą. Kwota ta to taki drobiażdżek 5-miliardów dolarów rocznie. A więc odpier...dol się Pan od Kwacha, Milera i innych Chuimui, gdyż to co oni wydają to pryszcz w porównaniu z wydatkami na Czarnuchów. Na kolana i bić się w piersi. Najlepiej nie swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonasz Prymityw z ciebie IP: 212.160.161.* 30.07.04, 18:08 Prymityw z ciebie nie byle jaki. Ciekawy jestem, w której to szkole uczą takiego języka. Widać, że najpierw wychowywała cię ulica (ta kuchenna łacina na to wskazuje), a potem matuszka partia. Prawdziwej szkoły to pewnie na oczy nie widziałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D-r-39 Prymityw z ciebie. Bóg ci zapłać dobry człowieku. IP: *.net.autocom.pl 31.07.04, 23:11 Bóg zapłać dobry człowieku za miłą sercu wypowiedź. Jak to bardzo po chrześcija- ńsku przypomnieć bliźniemu, że sie zagalopował i przy tej okazji wylazł jego prymitywizm. Wszystko dlatego, że naruszył jestectwo świętych krów chodzących w Czarnych kieckach. O moje wykształcenie drogi Panie Jonaszu nie musi się Pan martwić. Właśnie ta zła komuna zadbała abym zdobył go tyle ile chciałem. Zauważ że piszę - nie ile mogłem, ale tyle ile chciałem. Nie miałem jak obecnie dzieci problemu czy rodziców będzie stać na moje studia. Problem to był którą wybrać uczelnie , złożyć dokumenty i zdać egzamin wstępny. Reszta zależała od studiują- cego. Do partii nie należałem, bo mnie nie ciągnęłło, a oni nie nalegali i tak jakoś przeszło. Czarnych znienawidziłem dopiero po tych wielkich przemianach ustrojowych jak zniesiono Cenzurę i można było dostać literaturę opisującą dzie- je naszego wspaniałego kościoła katolickiego,m/in jak nawracano pogan w Ameryce południowej na tą jedyną właściwą wiarę, niszcząc całą kulturę Inków, Azteków, przy okazji zabijając 240-milionów tubylców. I wszystko w imię naszego Najwyż- szego. Na poczatku szedł klecha z krzyżem, a za nim wojsko z karabinem, ogniem i mieczem. Musimy się różniźć szanowny Panie Jonasz. Mnie wychowywali rodzice i szkoła. Pana natomiast widzę chowała kruchta kościelna na czele z plebanem pedo- filem i zakonnicą lesbijką. Ja jestem normalny, a Pan zboczeniec. Ja przedsta- wiam Fakty, a Pan ubliża wszystkim którzy mają odmienne zdanie niż Czarni. A na koniec to wymyśl Pan sobie jakiś pseudo bo,,Jonasz"jest tylko jeden to Naczelny Faktów i Mitów. Życzę powodzenia przy odmawianiu brewiarza. Amen. I wyjmij tą lewą ręke z kieszeni sutanny, bo oczy robią ci się coraz bardziej maślane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonasz Zamknij się komunistyczny pachołku IP: 212.160.161.* 01.08.04, 18:00 Przesiąknięty jesteś komunizmem, że aż to czuć przez internet. Twoja niewawiść do wszystkiego co polskie dyskwalifikuje cię nie tylko jako Polaka (bo nim z pewnością nie jesteś), ale także jako człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: D-r-39 Re: Zamknij się komunistyczny pachołku IP: *.net.autocom.pl 01.08.04, 19:26 Wyobraź sobie Panie Jonasz, że potwierdzają się moje przypuszczenia.Jesteś Czar- nuch od soboty na dyżurze przy internecie. Twoja wiara jest tak wielka , że ziejesz nienawiścią do bliźniego któremu nie podobają się ci Czarni którzy kłamią i okradają biedny Naród Polski. Czyżby to były najświeższe nauki Jezusa- Chrystusa. Nie słyszałem nic o nich.W nowym katechiźmie ich nie znalazłem, a i z interpretacją coś nie tak u szanownego Pana. Gdzie to - w którym poście prze- jawia się nienawiść z mej strony do wszystkiego co polskie. Zalatuje od szanow- nego Pana doktryną KO-MU-NI-STY-CZNĄ. TO tak jak w tym haśle,,Mówimy partia, a w domyśle Lenin, mówimy Lenin a w domyśle Partia". Czyli aproksymując z polskie- go na nasze mówimy, że Czarni to złodzieje, zboczeńcy i w 90% pijacy tzn. że wg. Pana dyskwalifikuje mnie jako Polaka i w tym miejscu przejawia się nienawiść do wszystkiego co Polskie - tak???. No bo ośmieliłem się ruszyć temat świętych krów czyli powiedzieć głośno o zachowaniu się naszego Kleru Katolickiego. Co ki- lka dni prasa podaje o śledztwach w sprawie Pedofili w Czarnych kieckach o ich ukrywaniu przez biskupów i to też jest antypolskie. Ks.Pawłowicz z Łęczycy, Ks. Michał Moskwa z Tylawy, a ostatnio ulubieniec bp. Gocłowskiego Hr.Ks. Henryk J. to napewno wymysł komuchów, łącznie ze skandalem pedofilsko-homoseksualnym w seminarium duchownym w Austrii. I w tym właśnie wg. szanownego Pana przejawia się moja nienawiść do wszyskiego co Polskie i dyskwalifikuje mnie jako polaka. Daj ci Boże tyle zrobić dla tej Ojczyzny - Polski ile w swoim życiu ja zrobiłem, a napewno wtedy pójdę na kolanach do Częstochowy i poproszę panienkę Jasnogórską o wybaczenie. Ale poczekaj ty młody Czarnuchu, przyjdzie kolej i na ciebie, sta- niesz przed obliczem najwyższego i zdasz rachunek z włodarstwa Swego. Będziesz miał się z pyszna. Ale to już twoja broszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Prymityw z ciebie IP: *.net.autocom.pl 02.08.04, 22:32 Kiecolku jesteś grzeszny i wstrętny. Prymitywny też. Nie wolno potępiać. Należy dyskutować i szanować cudze zdanie zwłaszcza gdy jest obroną biednego narodu polskiego unicestwianego przez zarząd bezwzglądnego Glempa. Czy mozna szanować księży w Polsce mających niekończące się grzeszne, finansowe ciągoty? Od tego momentu nie da się mówić kulturalnie. Więc spadam. Jonasz: prymityw z Ciebie byle jaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Papież w Polsce w 2005 r.? Dlaczego nie? IP: *.net.autocom.pl 02.08.04, 22:37 Gość portalu: Palnick napisał(a): > Jeśli w całości na własny koszt (płaci rodzima filia - kościół katolicki w > Polsce). Płaci od początku do końca - wtedy niech przyjeżdża co tydzień>>. Palnicku. To bolesny żart. Instytucja Glempa w Polsce jest tak finansowo krwiopijcza, że pogrąży w 2005 roku dzisiaj głodujących. Może Bóg nas uratuje przed glempowską smiercią. Odpowiedz Link Zgłoś