goniacy.pielegniarz 01.03.04, 11:45 info.onet.pl/878730,11,item.html Jagieliński się pewnie ucieszył. Może teraz nawet ze dwa ministerstwa uda się wytargować? Kto wie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaska.kaska Re: PO nie poprze planu Hausnera - ogłosił Tusk! 01.03.04, 11:52 goniacy.pielegniarz napisał: > info.onet.pl/878730,11,item.html > > Jagieliński się pewnie ucieszył. Może teraz nawet ze dwa ministerstwa uda się > wytargować? Kto wie... Jagieliński teraz rozdaje karty, byłby głupi, gdyby nie spróbował wicemarszałkostwa zgarnąć. Plus kilka ciepłych stołków. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: PO nie poprze planu Hausnera - ogłosił Tusk! 01.03.04, 11:57 kaska.kaska napisała: > Jagieliński teraz rozdaje karty, byłby głupi, gdyby nie spróbował > wicemarszałkostwa zgarnąć. Plus kilka ciepłych stołków. Dla mnie najciekawsze będzie w tym wszystkim to, co zrobią media i komentatorzy z taką sytuacją. Do tej pory Platforma była przedstawiane w świetle pozytywnym i chwalona za to, że jest odpowiedzialną opozycją. Teraz trzeba będzie wyłożyć karty na stół i zobaczymy, jak się poszczególne media zachowają :) Odpowiedz Link Zgłoś
kaska.kaska Re: PO nie poprze planu Hausnera - ogłosił Tusk! 01.03.04, 12:09 goniacy.pielegniarz napisał: > kaska.kaska napisała: > > > > Jagieliński teraz rozdaje karty, byłby głupi, gdyby nie spróbował > > wicemarszałkostwa zgarnąć. Plus kilka ciepłych stołków. > > Dla mnie najciekawsze będzie w tym wszystkim to, co zrobią media i komentatorzy > > z taką sytuacją. Do tej pory Platforma była przedstawiane w świetle pozytywnym > i chwalona za to, że jest odpowiedzialną opozycją. Teraz trzeba będzie wyłożyć > karty na stół i zobaczymy, jak się poszczególne media zachowają :) Jeśli Platforma deklarowała poparcie dla planu zanim go poznała a zdanie zmieniła jak go przestudiowała, to widocznie miała powód. Co innego gdyby było odwrotnie, gdyby w ciemno odrzucała można by jej zarzucać obstrukcję ale trudno mieć pretensje, że nie chce poprzeć czegoś co już zna i co jej się nie podoba. Mam nadzieję, że wyjaśnią dlaczego odrzucają plan. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: PO nie poprze planu Hausnera - ogłosił Tusk! IP: *.b.dial.de.ignite.net 01.03.04, 12:14 kaska.kaska napisała: > > > Jeśli Platforma deklarowała poparcie dla planu zanim go poznała a zdanie > zmieniła jak go przestudiowała, to widocznie miała powód. Co innego gdyby było > odwrotnie, gdyby w ciemno odrzucała można by jej zarzucać obstrukcję ale trudno > > mieć pretensje, że nie chce poprzeć czegoś co już zna i co jej się nie podoba. > Mam nadzieję, że wyjaśnią dlaczego odrzucają plan. Już to zrobili. Rokita z Gilowską. Zarzucili Hausnerowi, że nie chce oszczędzać na administracji publicznej. Kiedy wybory? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: PO nie poprze planu Hausnera - ogłosił Tusk! 01.03.04, 12:15 kaska.kaska napisała: > goniacy.pielegniarz napisał: > > > kaska.kaska napisała: > > > > > > > Jagieliński teraz rozdaje karty, byłby głupi, gdyby nie spróbował > > > wicemarszałkostwa zgarnąć. Plus kilka ciepłych stołków. > > > > Dla mnie najciekawsze będzie w tym wszystkim to, co zrobią media i > komentatorzy > > > > z taką sytuacją. Do tej pory Platforma była przedstawiane w świetle > pozytywnym > > i chwalona za to, że jest odpowiedzialną opozycją. Teraz trzeba będzie > wyłożyć > > karty na stół i zobaczymy, jak się poszczególne media zachowają :) > > > > Jeśli Platforma deklarowała poparcie dla planu zanim go poznała a zdanie > zmieniła jak go przestudiowała, to widocznie miała powód. Co innego gdyby było > odwrotnie, gdyby w ciemno odrzucała można by jej zarzucać obstrukcję ale trudno > > mieć pretensje, że nie chce poprzeć czegoś co już zna i co jej się nie podoba. > Mam nadzieję, że wyjaśnią dlaczego odrzucają plan. Ten cały Plan Husnera to było od początku jedno wielkie oszustwo. Zagrywka polityczna przeciw opozycji, chcieli udowodnić, że chcą reformować finanse państwa a opozycje wsadza kij w szprychy. Ale PO zachowywała się rozsądnie i od samego początku mówiła, że poprze dobre rozwiązania i żądała wyłożenia kart na stół. Wręcz zmusiła sld do przygotowania PH, który był bytem wirtualnym - Gilowska mówiła o jakiejś zielonej książeczce gdzie Hausner ma zapisane nie wiadomo co. A teraz już wiadomo co tam jest i to jest nie do przyjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syndyk3RzP przede wszystkim - TO NIEPRAWDA. IP: *.vif.net 01.03.04, 12:17 bo "Tusk zapowiedział że PO zdecyduje się poprzeć ustawy dotyczące rewaloryzacji rent i emerytur i KRUS" (tamże) a więc to co piszesz jest nierzetelne, albo raczej jest dezinformacją, typową zresztą dla Platformy Obywatelskiej. Poza tym nie jest to w ogóle żadna nowa wiadomość, bo to co mówi tam p.Donald T.(który chciałby być Kaczyńskim), przewidywano dokładnie tak. Czyli nie jako tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: musse T Re: przede wszystkim - TO NIEPRAWDA. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.04, 12:20 Teraz powinni wydupic na pysk Olechowskiego i będą na dobrej drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: przede wszystkim - TO NIEPRAWDA. 01.03.04, 12:23 Gość portalu: syndyk3RzP napisał(a): > a więc to co piszesz jest nierzetelne, albo raczej jest > dezinformacją, typową zresztą dla Platformy Obywatelskiej. Nie prowadzę tu żadnej celowej dezinformacji. Jak wrzucałem ten link, to była tam jedynie krótka notka na temat tego, że Tusk zapowiedział, że nie poprze planu Hausnera. I to wszystko. Dopiero później uzupełnili tekst. > Poza tym nie jest to w ogóle żadna nowa wiadomość, bo to co > mówi tam p.Donald T.(który chciałby być Kaczyńskim), A kto by nie chciał? To matrzenie większości facetów. A tak w ogóle to nie wiem, czy poparcie części postulatów coś da. Hausner zapowiedział, że albo cały plan albo nic. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: przede wszystkim - TO NIEPRAWDA. 01.03.04, 12:44 goniacy.pielegniarz napisał: > A tak w ogóle to nie wiem, czy poparcie części postulatów coś da. Hausner > zapowiedział, że albo cały plan albo nic. Z całym szacunkiem dla Hasunera i jego tytułu profesorskiego, to ma on w sobie coś z arabskiego kupca. Mianowicie, bardzo lubi "negocjować społecznie", głównie tego dotyczy jego dorobek naukowy. Trudno wziąć na serio sformułowanie "całość albo nic" w sytuacji gdy wcześniej - w wyniku "społecznych konsultacji" z poprzednio sygnalizowanej całości powypadało tyle rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran korekta 01.03.04, 12:52 ayran napisał: > > Z całym szacunkiem dla Hasunera i jego tytułu profesorskiego, to ma on w sobie > coś z arabskiego kupca. HAUSNERA, oczywiście, żeby to nie zabrzmiało zbyt po arabsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Hausner IP: *.b.dial.de.ignite.net 01.03.04, 13:08 Niedawno przypadkiem dowiedziałem się czegoś o Hausnerze i jego talentach finansisty. A mianowicie, ile dostał za "Strategię dla Polski", nad którą pracował razem z Kołodką... Honorarium wyniosło dziewięćset tysięcy euro z hakiem. Oczywiście autorzy pamiętnego bubla za swoją pracę pieniążki wzięli z Brukseli... That's the way the things are going. Podzielili się po połowie. Informacja jest absolutnie pewna. Powiedziała mi to osoba, która miała wgląd do papierów. Jedynym czytelnikiem "Strategii dla Polski" był zdaje się Michael Jackson. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska.kaska Re: Hausner 01.03.04, 13:14 Gość portalu: wartburg napisał(a): > Niedawno przypadkiem dowiedziałem się czegoś o Hausnerze i jego talentach > finansisty. A mianowicie, ile dostał za "Strategię dla Polski", nad którą > pracował razem z Kołodką... Honorarium wyniosło dziewięćset tysięcy euro z > hakiem. Nie chce mi się wierzyć, to astronomiczna suma za książkę. A jeśli była płacona z funduszy unijnych to nawet podatku od honorarium nie zapłacili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: Hausner IP: *.b.dial.de.ignite.net 01.03.04, 13:26 kaska.kaska napisała: > > Nie chce mi się wierzyć, to astronomiczna suma za książkę. A jeśli była płacona > > z funduszy unijnych to nawet podatku od honorarium nie zapłacili. Ja też nie bardzo mogłem w to uwierzyć, ale zapewniano mnie, że to prawda. Pieniądze były z jakiegoś brukselskiego garnka (zdaje się, że z PHARE) na rozwój gospodarczy w Europie Środkowo-Wschodniej. Kołodko z Hausnerem umieli widać uzasadnić, że wydanie ich dzieła rozwój przyśpieszy i sami się, że tak powiem na koszt tego rozwoju rozwinęli. Im dłużej o tym myślę, tym bardziej wydaje mi się to prawdopodobne. W sumie przecież niewinny prawie przekręt. Sądzę, że to dałoby się sprawdzić. Najlepiej w Brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Hausner 01.03.04, 15:36 Bez przesady. Nie sądzisz chyba, że Grzegorz W. Kołodko (który tym się różni od Pana Boga, że Pan Bóg nie sądzi, że jest Grzegorzem W. Kołodko) oddałby połowę honorarium za książkę podpisaną własnym imieniem i nazwiskiem. Tym bardziej, że do napisania takiego gniota żaden Hausner nie byłby mu potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: Hausner IP: *.b.dial.de.ignite.net 01.03.04, 16:09 ayran napisał: > Bez przesady. Nie sądzisz chyba, że Grzegorz W. Kołodko (który tym się różni od > > Pana Boga, że Pan Bóg nie sądzi, że jest Grzegorzem W. Kołodko) oddałby połowę > honorarium za książkę podpisaną własnym imieniem i nazwiskiem. Tym bardziej, że > > do napisania takiego gniota żaden Hausner nie byłby mu potrzebny. Z tego że ksiązka jest marna, niekoniecznie wynika, że mógł ją napisać jedynie Kołodko... Mówiono mi, że robotę odwalił Hausner, a podpisał się Kołodko, minister wówczas bardzo zaganiany, jak wszyscy pamiętamy. Wcale bym się nie dziwił, gdyby Hausnerowi nie zależało na umieszczaniu swojego nazwiska pod takim gniotem i zadowolił się jedynie połową honorarium. Też musiał z czegoś żyć. Ta rzecz jest do sprawdzenia. Nawet fakt, że honorarium wynosiło 900 000 euro z hakiem jest tutaj dość znamienny. Widać zaksięgowali to w rubryce wydatki, z których żaden nie mógł przekraczać miliona euro. A cel był przecież chwalebny. Postawić gospodarkę polską na nogi. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Hausner 01.03.04, 16:31 Gość portalu: wartburg napisał(a): > Ta rzecz jest do sprawdzenia. Nawet fakt, że honorarium wynosiło 900 000 euro > z hakiem jest tutaj dość znamienny. Widać zaksięgowali to w rubryce wydatki, z > > których żaden nie mógł przekraczać miliona euro. A cel był przecież chwalebny. > > Postawić gospodarkę polską na nogi. No więc to mało prawdopodobne. "Strategia dla Polski" wyszła w 1994 r., a jako żywo euro jeszcze w tych czasach nie było. Do dokumentacji projektów dofinansowywanych przez Phare dostęp jest stosunkowo łatwy, natomiast bardzo niewiele innych instytucji dysponuje takimi kwotami na projekty wydawnicze (poza wydawnictwami prywatnymi, które nie płaca kwoty odpowiadającej milionowi dolarów pod stopłem). Grzegorz W. Kołodko wydał wiele innych książek, między innymi w ubiegłym roku - dla największego w świecie kręgu czytelniczego - publikację pod tytułem "Quan Qiu Hua Yu Hou She Hui Zhu Yi Guo Jia Da Yu Ce, Shi Jie Zhi Shi Chu Ban She", nakładem wydawnictwa World Affairs Press w Pekinie. Obu panom można różne rzeczy zarzucać, nawiasem mówiąc każdemu z nich inne, ale zachachmęcenia takiej kwoty ze środków pomocowych nie dałoby się ukryć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: Hausner IP: *.b.dial.de.ignite.net 01.03.04, 16:49 Muszę to wszystko posprawdzać. "Strategia dla Polski" wyszła rzeczywiście w 1994? Może Ty też sprawdzisz swoje informacje? Jeśli zaś chodzi o euro, to było ono użyciu na długo przed jego oficjalnym wprowadzeniem - szczególnie w rozrachunkach unijnych. Pamiętam z autopsji, że już w 1996, no może w 1997, cło na samochody sprowadzane do Polski obliczane było nie w markach, ani nie w funtach, tylko w euro... Osoba, która mi wspólnej działalności wydawniczej Kołodki i Hausnera opowiadała, jest b. wiarygodna. Ale sprawdzę to w miarę moich możliwości. ayran napisał: > Gość portalu: wartburg napisał(a): > > > Ta rzecz jest do sprawdzenia. Nawet fakt, że honorarium wynosiło 900 000 > euro > > z hakiem jest tutaj dość znamienny. Widać zaksięgowali to w rubryce wydat > ki, > z > > > > których żaden nie mógł przekraczać miliona euro. A cel był przecież > chwalebny. > > > > Postawić gospodarkę polską na nogi. > > > No więc to mało prawdopodobne. "Strategia dla Polski" wyszła w 1994 r., a jako > żywo euro jeszcze w tych czasach nie było. Do dokumentacji projektów > dofinansowywanych przez Phare dostęp jest stosunkowo łatwy, natomiast bardzo > niewiele innych instytucji dysponuje takimi kwotami na projekty wydawnicze > (poza wydawnictwami prywatnymi, które nie płaca kwoty odpowiadającej milionowi > dolarów pod stopłem). > > Grzegorz W. Kołodko wydał wiele innych książek, między innymi w ubiegłym roku - > > dla największego w świecie kręgu czytelniczego - publikację pod tytułem "Quan > Qiu Hua Yu Hou She Hui Zhu Yi Guo Jia Da Yu Ce, Shi Jie Zhi Shi Chu Ban She", > nakładem wydawnictwa World Affairs Press w Pekinie. > > Obu panom można różne rzeczy zarzucać, nawiasem mówiąc każdemu z nich inne, ale > > zachachmęcenia takiej kwoty ze środków pomocowych nie dałoby się ukryć. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Wierzyć się nie chce, ale to prawda IP: *.b.dial.de.ignite.net 10.03.04, 12:03 ayran napisał: > No więc to mało prawdopodobne. "Strategia dla Polski" wyszła w 1994 r., a jako > żywo euro jeszcze w tych czasach nie było. Do dokumentacji projektów > dofinansowywanych przez Phare dostęp jest stosunkowo łatwy, natomiast bardzo > niewiele innych instytucji dysponuje takimi kwotami na projekty wydawnicze > (poza wydawnictwami prywatnymi, które nie płaca kwoty odpowiadającej milionowi > dolarów pod stopłem). Wracam do sprawy po dłuższej pauzie. Drogi Ayranie, Twoje niedowiarstwo było trochę nie na miejscu. To że coś jest małoprawdopodobne, nie oznacza, że nie jest prawdą. "Strategia dla Polski" była finansowana przez PHARE w latach 1997 i 1998. Hausner i Kołodko dostali na nią (jako na program pod nazwą "Strategia dla Polski" - pęknąć ze śmiechu można) blisko 4 miliony złotych, co w ówczesnej walucie obowiązującej w rozliczeniach unijnych - ecu - dawalo dziewięćset tysięcy z hakiem). Wierzyć się nie chce, ale to prawda. Nawiasem mówiąc osoba, ktora mnie o tym informowała, ma wszystkie odnośne dokumenty związane z tą sprawą. Jeśli pracujesz w prokuraturze, mogę Cię z nią skontaktować. No problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Wierzyć się nie chce, ale to prawda IP: *.matrixhome.donec.net / 193.108.38.* 10.03.04, 12:50 > Wracam do sprawy po dłuższej pauzie. Drogi Ayranie, Twoje niedowiarstwo było > trochę nie na miejscu. To że coś jest małoprawdopodobne, nie oznacza, że nie > jest prawdą. "Strategia dla Polski" była finansowana przez PHARE w latach 1997 > > i 1998. Hausner i Kołodko dostali na nią (jako na program pod nazwą "Strategia > > dla Polski" - pęknąć ze śmiechu można) blisko 4 miliony złotych, co w ówczesnej > > walucie obowiązującej w rozliczeniach unijnych - ecu - dawalo dziewięćset > tysięcy z hakiem). > > Wierzyć się nie chce, ale to prawda. Nawiasem mówiąc osoba, ktora mnie o tym > informowała, ma wszystkie odnośne dokumenty związane z tą sprawą. Jeśli > pracujesz w prokuraturze, mogę Cię z nią skontaktować. No problem. To mozliwe, z tym, ze nie dostali tyle za sama publikacje, tylko za realizacje programu pod ta sama nazwa, ktory ta publikacja tylko opisuje. Prawdopodobnie bylo tak, ze z tego pomyslu, ktory opisali w 1994 roku zrobili potem projekt i dostali na jego realizacje pieniadze z Phare, swiadczy o tym zreszta chronologia zdarzen, ksiazka byla kilka lat przed programem z jakiego "Strategia" byla finansowana, nie mogli dostac tyle pieniedzy za sama ksiazke kilka lat po jej wydaniu, chocby dlatego, ze fundusze unijne nie refunduja kosztow programow juz realizowanych lub zakonczonych. Dostali 4 miliony na realizacje rzadowego programu zakladajacego wdrazanie opisanych w ksiazce koncepcji, i ta kwota mnie tak nie szokuje bo niecaly milion euro, czy wtedy ecu, to jak na duzy program o strategicznym znaczeniu, nie jest wcale kwota oszalamiajaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg Re: Wierzyć się nie chce, ale to prawda IP: *.b.dial.de.ignite.net 10.03.04, 13:19 Gość portalu: kataryna napisał(a): > > To mozliwe, z tym, ze nie dostali tyle za sama publikacje, tylko za realizacje > programu pod ta sama nazwa, ktory ta publikacja tylko opisuje. Ja te tak uważam - z tym, że tego programu wcale nie było. Była tylko książka, ktorej nikt nie czytał i która panowie K & H sprzedali jako program... Prawdopodobnie > bylo tak, ze z tego pomyslu, ktory opisali w 1994 roku zrobili potem projekt i > dostali na jego realizacje pieniadze z Phare, Rok 1994 wprowadził do dyskusji Ayran, który zdaje się, chciał pokazać, jak we wszystkim świetnie się orientuje, a chyba tak nie jest. Do dzisiaj pamiętam wydanie "Wiadomości" z 1998 roku, w którym dumny z siebie jak paw Kołodko wręczał "Strategię dla Polski", ktora właśnie sie ukazała, Michaelowi Jacksonowi. To było w 1998. swiadczy o tym zreszta > chronologia zdarzen, ksiazka byla kilka lat przed programem z > jakiego "Strategia" byla finansowana, nie mogli dostac tyle pieniedzy za sama > ksiazke kilka lat po jej wydaniu, chocby dlatego, ze fundusze unijne nie > refunduja kosztow programow juz realizowanych lub zakonczonych. Dostali 4 > miliony na realizacje rzadowego programu zakladajacego wdrazanie opisanych w > ksiazce koncepcji, wiesz coś o tym programie? i ta kwota mnie tak nie szokuje bo niecaly milion euro, czy > wtedy ecu, to jak na duzy program o strategicznym znaczeniu, nie jest wcale > kwota oszalamiajaca. I na tym polegał przekręt. Osoba, od której to wiem, pracowała w owym czasie w Phare i wszystkie dokumenty przechodziły przez jej biurko. Panowie K & H wzięli prawie milion euro za książkę. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: Wierzyć się nie chce, ale to prawda 10.03.04, 14:04 Gość portalu: wartburg napisał(a): > Rok 1994 wprowadził do dyskusji Ayran, który zdaje się, chciał pokazać, jak we > wszystkim świetnie się orientuje, a chyba tak nie jest. Nie chciałem pokazywac na przykładzie książki Kołodki, że we wszystkim świetnie się orientuję, bo taki przyklad nie nadaje się na uogólnienie. Wiem kiedy wyszła książka Kołodki "Strategia dla Polski", wydana przez Wydawnictwo Poltext i było to w roku 1994. > Do dzisiaj pamiętam > wydanie "Wiadomości" z 1998 roku, w którym dumny z siebie jak paw Kołodko > wręczał "Strategię dla Polski", ktora właśnie sie ukazała, Michaelowi > Jacksonowi. To było w 1998. Dosyć dziwne, zważywszy że ministerm finansów był wtedy Leszek Balcerowicz. Z jednym się zgodzę - jeśli widziałeś w telewizji Kołodkę, to na pewno musiał być dumny jak paw, bo zawsze taki był. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran PS 10.03.04, 14:13 żeby nie było, że pisze gołosłownie. Źródło najbardziej oficjalne z oficjalnych, czyli osobista strona Grzegorza W. Kołodki ps. "Tiger". www.tiger.edu.pl/kolodko/ksiazki.htm Miłej lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg dodatkowe śledztwo IP: *.pool.mediaWays.net 10.03.04, 15:50 ayran napisał: > żeby nie było, że pisze gołosłownie. Źródło najbardziej oficjalne z > oficjalnych, czyli osobista strona Grzegorza W. Kołodki ps. "Tiger". > > www.tiger.edu.pl/kolodko/ksiazki.htm > Miłej lektury. To mnie zatkałeś... Sorry z powodu posądzeń o ważniactwo. Na swoje usprawiedliwienie powiem tylko, że osoba, na którą się powołuję, czytała mi jeszcze wczoraj przez telefon odnośne dokumenty. Wynikało z nich, że honorarium za "Strategię dla Polski" Kołodko z Hausnerem wzięli w dwóch ratach - w 1997 i 1998. Tu trzeba przeprowadzić jakieś dodatkowe śledztwo. Jeszcze raz przepraszam. Kołodkę z Jacksonem widziałem chyba jednak w 1997. Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: dodatkowe śledztwo 10.03.04, 16:32 Gość portalu: wartburg napisał(a): > Kołodkę z Jacksonem widziałem chyba jednak w 1997. Myślę, ze to było raczej w 1996 a wręczana książka najpewniej nosiła tytuł "Strategia 200O". Kołodko przestał być ministrem już w lutym 1997 a jakoś nie wydaje mi się, by Jackson przyjechał do Warszawy w środku zimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wartburg to było zimą IP: *.pool.mediaWays.net 10.03.04, 16:38 ayran napisał: > Gość portalu: wartburg napisał(a): > > > Kołodkę z Jacksonem widziałem chyba jednak w 1997. > > Myślę, ze to było raczej w 1996 a wręczana książka najpewniej nosiła > tytuł "Strategia 200O". Kołodko przestał być ministrem już w lutym 1997 a jakoś > > nie wydaje mi się, by Jackson przyjechał do Warszawy w środku zimy To było zimą. Przyjechał, żeby obejrzeć zamek w Książu, który zamierzał kupić... Odpowiedz Link Zgłoś
ayran Re: to było zimą 10.03.04, 16:42 Gość portalu: wartburg napisał(a): > To było zimą. Przyjechał, żeby obejrzeć zamek w Książu, który zamierzał > kupić... No i cóż mi pozostaje? info.wsisiz.edu.pl/~rrynkiew/mj_pl.php Odpowiedz Link Zgłoś
homosovieticus Re: PO nie poprze planu Hausnera - ogłosił Tusk! 01.03.04, 13:51 Idę o zakład ,że po przyśpieszonych wyborach okaże sie, że część "rozsadnych" ludzi z SLD znajdzie się na tej Ratunkowej dla ELYT platformie. I znowu Urban będzie doradzał "co robić". Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Platformo, Platformo my ci radę damy: 01.03.04, 16:54 Nie zadawaj ty się z tymi bandydtami! Tak śpiewali wczoraj Rywniński z Bieleckim w Ale Plamie. Tak dobrze to śmieję się jeszcze tylko na Forum Kraj i może jeszcze podczas programu Bumerang. Swoją drogą scenka "starachowiska" odegrana przez satyryków była tak doskonała, że przypominała o najlepszych czasach polskich kabaretów ELYTA, KLIKA i oczywiście TEJ. "Im gorzej w polityce tym lepiej w satyryce". Śmiać się czy płakać? - oto jest pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szmaciak tow, Re: Platformo, Platformo my ci radę damy: IP: *.gdynia.mm.pl 01.03.04, 17:07 Ciekawym czy tej koń polski no to co owca podobały by się nadal narodowi na telewizji i amerykańskich filmach wychowanemu? a rewiński zapomniał jak sam zabawił się w polityka piwnego? Dał plamę wtedy moim zdaniem największą, służebny wtedy wobec PZPR artysta- satyryk Odpowiedz Link Zgłoś