gelimer 06.05.10, 17:52 Silnym i niezależnym, czy raczej figurantem? W jakiej roli go widzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scoutek Re: Jakim BronKom będzie prezydentem? 06.05.10, 17:54 spokojnym, stanowczym i konsekwentnym - takim jakim jest teraz to jego zachowanie teraz jest najlepszym swiadectwem jego charakteru po prostu robi to co do niego nalezy Odpowiedz Link Zgłoś
dramateusz Re: Inteligentnym.I to go odróżnia od Kaczynskiego 06.05.10, 18:04 to inna kategoria wagowa. W wadze koguciej czy kaczej rządzi Kaczynski,Bronek mysliwy strzela do kaczek lewą nogą. Głowęma zajętą mysleniem. Ale co pisiory mogą o tym wiedziec? Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Kolego, czy tobie się Kaczyński śni po nocach? 06.05.10, 18:08 Nikt w tym wątku o niego nie pytał. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Spokojnym, równoważonym i przewidywalnym. 06.05.10, 17:54 Jak dla mnie to wystarczy, jak na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Dlaczego? 06.05.10, 18:04 Wszak przewidywalność oznacza również przewidywalność wobec przeciwników. Skoro przewidywalność jest wartością samą w sobie, to również taka nią jest. A to chyba nieco kontrowersyjna teza. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Dorosły człowiek powinien być przewidywalny, 06.05.10, 18:05 bo to oznacza, że jest dojrzały a nie jakieś fiubdździu. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Na tym, 06.05.10, 18:12 że można spodziewać się, jak zachowa się w różnych sytuacjach, że nie ma zachowań skrajnych, że nie wybucha gniewem, że nie nadyma się i nie obraża, że nie epatuje emocjami - z grubsza. A z drugiej strony - człowiek, który - w różnych warunkach - utrzymywał liczną rodzinę, która wyszła na ludzi jednocześnie będąc wierny czynnie swoim zasadom bydzi zaufanie. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Na tym, 06.05.10, 18:16 Historia zna przypadki polityków, którzy wybuchając gniewem dostawali dla swojego kraju to, co chcieli i nie są one wcale rzadkie. Człowieka, którego zachowania łatwo przewidzieć można przecież również łatwo ograć. Szczerze mówiąc dotąd wielodzietność kojarzyła mi się raczej z blokami w byłych PGR. Ale możesz mnie przekonać, że się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Na tym, 06.05.10, 18:18 Pytałeś, co dla mnie oznacza przewidywalność Komorowskiego, to i odpowiedziałam. > Szczerze mówiąc dotąd wielodzietność kojarzyła mi się raczej z > blokami w byłych PGR. Mogę tylko współczuć :) Odpowiedz Link Zgłoś
ploniekocica Re: Na tym, 06.05.10, 18:28 gelimer napisał: . > > Szczerze mówiąc dotąd wielodzietność kojarzyła mi się raczej z > blokami w byłych PGR. Ale możesz mnie przekonać, że się mylę. A mnie popatrz z polską arystokracją w czasach komuny i tuz po niej. Sporo dzieci o tradycyjnych imionach - Zosie, Stasie i Franki :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Dlaczego? 06.05.10, 18:10 Stawiasz tezę, że prezydentura ma polegać na laniu przeciwników? Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Dlaczego? 06.05.10, 18:17 Stawiam jedynie tezę, że nie zawsze przewidywalność jest cechą pożądaną. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Dlaczego? 06.05.10, 18:19 I jako przykład podajesz przewidywalność wobec przeciwników. No dobrze - to ja przewiduję, że ze swoją przewidywalnością Bronek nie będzie zwalczał przeciwników :) Odpowiedz Link Zgłoś
woda_woda Re: Dlaczego? 06.05.10, 18:20 gelimer napisał: > Stawiam jedynie tezę, że nie zawsze przewidywalność jest cechą > pożądaną. No widzisz, ty pewnie wolisz jakiegoś nieprzewidywalnego awanturnika, a ja wolę przewidywalnego i odpowiedzialnego mężczyznę na stanowisko prezydenta kraju :) Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Jakim BronKom będzie prezydentem? 06.05.10, 17:54 W roli pokonanego w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
moozer Re: Jakim BronKom będzie prezydentem? 06.05.10, 18:03 ...na pewno nie hamulcowym...jak ten zakompleksiony poprzednik.. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Jakim BronKom będzie prezydentem? 06.05.10, 18:21 Jesli był hamulcowym, to tylko hamulcowym przekrętów. W przypadku jeśliby Komorowski został prezydentem szybko zostaniemy przekręceni trzy razy. Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Jakim BronKom będzie prezydentem? 06.05.10, 17:56 Tego dokładnie nie wiemy. Może będzie dobry, może wspaniały, może słabiutki. Loteria. Natomiast wiemy dokładnie, jakim prezydentem byłby Kaczyński. I dlatego zdecydowanie wybieram niewiadomego Komorowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Jakim BronKom będzie prezydentem? 06.05.10, 18:02 A gdyby nie ten przebrzydły Kaczyński, wybrałbyś Komorowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
tadzap Re: Jakim BronKom będzie prezydentem? 06.05.10, 18:00 Na Jamajce?Nie będzie żadnym,bo go POszczują kangurami. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Jakim BronKom będzie prezydentem? 06.05.10, 18:11 Kangury na Jamajce, taaa... Odpowiedz Link Zgłoś
lepkie.lapki Re: Jakim BronKom będzie prezydentem? 06.05.10, 18:05 Nie obiecuję sobie zbyt wiele, ale na zasadzie kontrastu, za zasadzie Żyda i kozy może się okazać prezydentem znakomitym na tle L. Kaczyńskiego, podobnie jak Tusk wydaje się premierem wybitnym na tle J. Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
gelimer Re: Jakim BronKom będzie prezydentem? 06.05.10, 18:09 Na czym konkretnie polega wybitność Komorowskiego na tle Kaczyńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
etta2 Re: Jakim BronKom będzie prezydentem? 06.05.10, 18:37 Bo Komorowski nie jest paranoikiem, a tym jest jarkacz. Odpowiedz Link Zgłoś
afganski-komornik Re: Jakim BronKom będzie prezydentem? 06.05.10, 18:07 ja nie wiem tylko po co hrabina Anna sobie bobra goliła przecież ona ma już z 60 lat i tak z tego zmartwienia sierść zrzuci do lata jak Bronek przerżnie prezydenture Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Jakim BronKom będzie prezydentem? 06.05.10, 18:15 gelimer napisał: > Silnym i niezależnym, czy raczej figurantem? W jakiej roli go > widzicie? --------------------------------- Ja myślę, że był, jest i będzie marionetką Tuska. Taki jest los leminga. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Ewentualnie, jeżeli wygra, w co watpię. 06.05.10, 18:22 Nieoklaskiwanym. Odpowiedz Link Zgłoś