Dodaj do ulubionych

51 roczn.smierci idola KORowców - J.W Stalina

05.03.04, 11:25
Dla wielu KORowców zwlascza tych urodzonych przed w czasie jak i tuz po wojnie
Stalin był wilekim autorytetem idolem wrecz bożyszczem, co gorsze nigdy
później mimo zmiany swych poglądów nie wyrazili publicznie skruchy za tę
ślepą miłość do batiuszki Stalina. Mam tu na myśli Kuronia całą rodzine
Michnikow z Adasiem włącznie (Adaś przechodzi nad tym do porządku dziennego
mówiąc że Stalin to nie jego problem bo on jest rocznik 1946), Szymborska M.
Jastrun (jego syn pracuje w GW)Ważyk S.Blumsztejn(takze dziś jest
pracownikiem GW) H. Krall prof. J. Błoński (ten który przyczynił się do
skazania na smierć "spekulantów mięsem"-napisal list otwarty do Gomułki z
prosbą o karę smierci!)..cała potem ta ich opozycyjność to musztarda po
obiedzie... prawdziwymi opozycjonistami byli zołnierze AK i bohaterowie
antykomunistycznego ruchu oporu! A KOR to wewn opozycja w Lonie PZPR mająca
ewidentnie stalinowskie korzenie!
Obserwuj wątek
    • Gość: freemason Re: 51 roczn.smierci idola KORowców - J.W Stalin IP: *.chello.pl 05.03.04, 11:31
      Jak wobec tego ocenić działalność PAX i Bolesława Piaseckiego - elementów też
      zdecydowanie prostalinowskich (oczywiście z wyrachowania, a nie z miłości):
      mają być potępieni tak jak Michnik i prof. Błoński, czy przewiduje się dla nich
      jakieś specjalne postępowanie? Jakie jest Twoje stanowisko, oszołomie?
      • oszolom.z.radia.maryja Re: 51 roczn.smierci idola KORowców - J.W Stalin 05.03.04, 11:56
        Gość portalu: freemason napisał(a):

> Jak wobec tego ocenić działalność PAX i Bolesława Piaseckiego - elementów też
        > zdecydowanie prostalinowskich (oczywiście z wyrachowania, a nie z miłości):
        > mają być potępieni tak jak Michnik i prof. Błoński, czy przewiduje się dla
        nich
        >
        > jakieś specjalne postępowanie? Jakie jest Twoje stanowisko, oszołomie?

- Piasecki zaplacil za to wysoką cenę o ile sie nie mylę (chyba mu kogos z
        rodziny zabili) nie orientuję sie za bardzo w sprawie Piaseckiego więc nie będę
        sie na jego temat wypowiadać
    • heretykkk agent ideolo 05.03.04, 11:39
      Oszołomie, ty naprawdę jesteś rosyjskim agentem. Jeszcze się łudziłem, że
      wszystkie twoje fałszywki wynikają po prostu z głupoty, ale wreszcie rozumiem,
      że to cyniczny i przemyślany plan realizujesz: wymyślony poza granicami kraju
      przez tych, którzy od zawsze nękają Polskę albo swoja ideologią, albo swoimi
      wojskami, albo szpiegami. Można tylko czuć do ciebie wstręt i obrzydzenie. Na
      takich jak ty AK wydawała wyroki śmierci. Ciesz się, że żyjesz w innych
      czasach. Won z Polski, agencie ideolo z Moskwy.
      • oszolom.z.radia.maryja masz klopot z mysleniem 05.03.04, 11:59
        Kim był Stalin gdzie rezydował jak nie w Moskiwe? to ty jesteś prawdziwym
        agentem! Ja nie realizuję ządnego obcego planu tylko bronię Polski chcę Polski
        takiej jaka była ona przed wojną (w sensie ideowym a nie granic bo ranice to
        akurat bardziej korzystne mamy teraz..no może gdyby tak jeszcze udało nam się
        odzyskać Grodno i Królewiec jeśli nie Lwów...
        • Gość: freemason Re: masz klopot z mysleniem IP: *.chello.pl 05.03.04, 12:09
          oszolom.z.radia.maryja napisał:

> Kim był Stalin gdzie rezydował jak nie w Moskiwe?

Był Osetyjczykiem, z tego co mi wiadomo.

to ty jesteś prawdziwym
          > agentem! Ja nie realizuję ządnego obcego planu tylko bronię Polski chcę
          Polski
          > takiej jaka była ona przed wojną (w sensie ideowym

A mnie się marzy powrót do tradycji czasów saskich. Zresztą oglądając
          transmisję z obrad sejmu polskiego mam wrażenie, że niewiele się od niej
          oddaliliśmy [tzn. od tradycji]:)

a nie granic bo ranice to
          > akurat bardziej korzystne mamy teraz..

Z 390 tyś. km kw zjechaliśmy do 312 km kw!!! Co to za korzyść?

no może gdyby tak jeszcze udało nam się
          > odzyskać Grodno i Królewiec jeśli nie Lwów...

Królewiec nigdy nie należał do Polski, zaś Hrodna to miasto czysto białoruskie.
          O Lwowie bym nie wspominał, bo zaszkodzi to naszym relacjom z Juszczenką i
          panią Julią, a poza tym ile tam dziś Polaków mieszka? Pół promila? Mrzonki,
          mrzonki, mrzonki...
          • oszolom.z.radia.maryja Re: masz klopot z mysleniem 05.03.04, 12:32
            Gość portalu: freemason napisał(a):

>>
            > Był Osetyjczykiem, z tego co mi wiadomo.
            >
            - a nie Gruzinem z miasta Kobi? Tam do dziś stoi jego pomnik.
            >
            > A mnie się marzy powrót do tradycji czasów saskich. Zresztą oglądając
            > transmisję z obrad sejmu polskiego mam wrażenie, że niewiele się od niej
            > oddaliliśmy [tzn. od tradycji]:)
            >
            -czasy saskie...obcy władcy...nie mam ju żadnych wątpliwości że chcesz dla
            Polski jak najgorzej...

> a nie granic bo ranice to
            > > akurat bardziej korzystne mamy teraz..
            >
            > Z 390 tyś. km kw zjechaliśmy do 312 km kw!!! Co to za korzyść?
            >

> no może gdyby tak jeszcze udało nam się
            > > odzyskać Grodno i Królewiec jeśli nie Lwów...
            >
            > Królewiec nigdy nie należał do Polski, zaś Hrodna to miasto czysto
            białoruskie.
            > - To dlaczego mieszka tam dużo Polaków? a obwód grodzieński w 3/4 stanowia
            nasi! (miedzuy granica z Polską a rzeką Nieme na której to granicę wytyczył w
            1920 roku lord Curzon niestety w 1945 ten mały kawałek ruskie nam zabrały...
            a Królewic powinien być rekompensatą za Lwów albo raczej za Wilno bo za Lwów
            rekonpesatą jest Wrocław,poza tym ziemie poniemieckie były lepiej rozwinięto
            gospodarczo od kresów wschodnich...poza tym odpadły nam mniejszosci narodowe
            tak liczne w latach II RP..mam wrażenie że komuś marzy się przyrócenie tego
            problemu pod plaszczykiem multilukturalizmu i wielokulturowości

> O Lwowie bym nie wspominał, bo zaszkodzi to naszym relacjom z Juszczenką i
            > panią Julią, a poza tym ile tam dziś Polaków mieszka? Pół promila? Mrzonki,
            > mrzonki, mrzonki...

- Ja wiem ze Lwów jest nie do odzyskania..bylem tam dwa lata temu..piekne
            miasto...zwłaszcza centrum...to co zbudowali tam sowieci strasznie kaleczy to
            miasta , na szczęście w niepodległej ukrainie realizowane są ciekawe pomysły
            architektoniczne...
            • freemason Re: masz klopot z mysleniem 05.03.04, 20:36
              Oszołomie, muszę wkroczyć ze swą masońską werwą, bo w Twym poście nagromadziło
              się sporo przeinaczeń:

osiolom.z.radia.maryja napisał:

> > Był Osetyjczykiem, z tego co mi wiadomo.
              > >
              > - a nie Gruzinem z miasta Kobi? Tam do dziś stoi jego pomnik.

Nie ma takiego miasta jak Kobi, istnieje za to Gori i tam Stalin się przez
              długi czas wychowywał w domu dziecka, a potem uczył w szkole jezuickiej. Co do
              narodowości, to oczywiście, że nie był Gruzinem, tylko Osetyjczykiem.
              Mieszkańcy Zcinwali i Władykaukazu obraziliby się na ciebie, gdybyś ich nazwał
              Gruzinami!

> -czasy saskie...obcy władcy...nie mam ju żadnych wątpliwości że chcesz dla
              > Polski jak najgorzej...

Jak widzę, nie masz za grosz poczucia humoru i nie zrozumiałeś mojego żartu. Co
              do czasów saskich, to z pewnością Janowski i Giertych potrafiliby się w nich
              świetnie odnaleźć, nie mówiąc o profesorze Nowaku i Engelkgardzie (wiesz dobrze
              z jakich powodów:)

> > - To dlaczego mieszka tam dużo Polaków? a obwód grodzieński w 3/4 stanow
              > ia
              > nasi! (

Jacy "nasi"?! 72% mieszkańców Grodzieńsczyzny to wg spisu z 1989 roku
              Białorusini, Polaków zaś jest tam tlyko 25%. Nie wiedziałem, że przynależysz do
              narodu Janka Kupały i Zjanona Paznjaka:)

miedzuy granica z Polską a rzeką Nieme na której to granicę wytyczył w
              > 1920 roku lord Curzon niestety w 1945 ten mały kawałek ruskie nam zabrały...

Chodzi o fragment powiatu augustowskiego (gmina Sopoćkinie). Z tymże to
              przecież nie jest Grodzieńszczyzna, ino ziemia suwalska!

> a Królewic powinien być rekompensatą za Lwów albo raczej za Wilno bo za Lwów
              > rekonpesatą jest Wrocław,

A za Wilno - Szczecin i Gdańsk! Toż tak prawił Józef W. Stalin... i chyba miał
              rację, skoro Go nasi narodowcy popierali w całej rozciągłości:)

poza tym odpadły nam mniejszosci narodowe
              > tak liczne w latach II RP..

Ten powód trzeba było wymienić na pierwszym miejscu!!!

mam wrażenie że komuś marzy się przyrócenie tego
              > problemu pod plaszczykiem multilukturalizmu i wielokulturowości

Zważ jak wielkim kosztem osiągnięto homogeniczność kulturową Polski: shoah,
              wypędzenie Niemców i Ukraińców, przymusowa repatriacja Litwinów i Białorusinów,
              nagonka na Polaków żydowskiego pochodzenia w 1968 roku. Dla mnie to było cena
              zbyt wysoka, a nade wszystko należy dodać, że wielokulturowość i
              wielowyznaniowość to raczej bogactwo niż brzemię. Ale rozumiem, że endek może
              myśleć inaczej.
        • heretykkk agent rosyjski 05.03.04, 12:34
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=11183329&a=11183706
          Stalin rezydował w Moskiwe, ale swoich agentów wysyłał też do Polski, idioto.
          Jego następcy - czego jesteś przykładem - też wysyłają swoich agentów do tego
          nieszczęsnego kraju. Won z Polski, powtarzam. Wracaj do Moskwy.
          • oszolom.z.radia.maryja Re: agent rosyjsko-brukselski 05.03.04, 13:01
            heretykkk napisała:

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=11183329&a=11183706
            > Stalin rezydował w Moskiwe, ale swoich agentów wysyłał też do Polski, idioto.
            > Jego następcy - czego jesteś przykładem - też wysyłają swoich agentów do tego
            > nieszczęsnego kraju. Won z Polski, powtarzam. Wracaj do Moskwy.

- Zapewniam cię że ty lepiej byś się w tej Moskiwe czuł ode mnie..tam jest
            pełen liberalizm i rozpusta..to nie jest miejsce dla przywoitego oszoloma
            takiego jak ja
      • Gość: stąd Służba nie drużba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 16:13
        Heretyczko, a Ty komu służysz?

heretykkk napisała:

> Oszołomie, ty naprawdę jesteś rosyjskim agentem.

Liczę na uzasadnienie tezy, a raczej oskarżenia. Stosując najwyższy "kaliber"
        nie można rzucać słów na wiatr.

> Jeszcze się łudziłem, że wszystkie twoje fałszywki wynikają po prostu z
        > głupoty,

Jest to paskudna próba poniżenia rozmówcy, zwłaszcza, że występujesz w roli
        anonimowego oskarżyciela. Nieodparcie przychodzi na myśl pytanie: kto za Tobą
        stoi? jakie cele Ci przyświecają? Sądząc z treści, jak i formy, dalekie są
        interesom polskim.

> ale wreszcie rozumiem,
        > że to cyniczny i przemyślany plan realizujesz: wymyślony poza granicami kraju
        > przez tych, którzy od zawsze nękają Polskę albo swoja ideologią, albo swoimi
        > wojskami, albo szpiegami.

Jakie masz podstawy do takich twierdzeń. Ja widzę w tych słowach jedynie
        niestrawną papkę złożoną z inwektyw okraszonych frazesami.

> Można tylko czuć do ciebie wstręt i obrzydzenie.

Mów za siebie. Tymi słowami sam sobie wystawiasz świadectwo.

> Na takich jak ty AK wydawała wyroki śmierci. Ciesz się, że żyjesz w innych
        > czasach. Won z Polski, agencie ideolo z Moskwy.

Już gdzieś to słyszałem - przed laty. Skojarzenia jednoznaczne.
        Takiś kryształowy? To podaj swoje dane personalne.
        Na marginesie - czy jesteś transwestytką?
        • oszolom.z.radia.maryja o rany ..ale żałosny poziom prezentujecie... 05.03.04, 17:23
        • heretykkk Re: Służba nie drużba 05.03.04, 22:23
          Gość portalu: stąd napisał(a):

> Heretyczko, a Ty komu służysz?

Własnemu rozumowi. A ty?

> heretykkk napisała:
          >
          > > Oszołomie, ty naprawdę jesteś rosyjskim agentem.
          >
          > Liczę na uzasadnienie tezy, a raczej oskarżenia. Stosując najwyższy "kaliber"
          > nie można rzucać słów na wiatr.

Proszę bardzo: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=11183329

> > Jeszcze się łudziłem, że wszystkie twoje fałszywki wynikają po prostu z
          > > głupoty,
          >
          > Jest to paskudna próba poniżenia rozmówcy,

to nie jest próba, to jest poniżenie samo (nie rozmówcy, tylko oszołoma),
          rozważne i należne.

zwłaszcza, że występujesz w roli
          > anonimowego oskarżyciela.

Przeczytaj jeszcze raz pierwszy wpis w tym wątku, to zrozumiesz, kto
          wystąpił "w roli anonimowego oskarżyciela".
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=11183329
          Nieodparcie przychodzi na myśl pytanie: kto za Tobą
          > stoi? jakie cele Ci przyświecają? Sądząc z treści, jak i formy, dalekie są
          > interesom polskim.

Ręce opadają, gdy się czyta takie głupiutkie i niegodziwe insynuacje.

> > ale wreszcie rozumiem,
          > > że to cyniczny i przemyślany plan realizujesz: wymyślony poza granicami kr
          > aju
          > > przez tych, którzy od zawsze nękają Polskę albo swoja ideologią, albo swoi
          > mi
          > > wojskami, albo szpiegami.
          >
          > Jakie masz podstawy do takich twierdzeń.

nie doczytałeś, biedaku. proszę więc raz jeszcze, na zdrowie:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=11183329
          > Takiś kryształowy? To podaj swoje dane personalne.

Czy ta prośba wynika logicznie z pytania?

> Na marginesie - czy jesteś transwestytką?

Na marginesie nie jestem. A ty?
      • Gość: Brunatny Robert Re: agent ideolo IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.03.04, 00:11
        Chciałbym nieśmiało zwrócić uwagę, że NIKT NIGDY nie udowodnił czarno na białym
        KOMUKOLWIEK z kręgu RM, NDz i LPR JAKICHKOLWIEK agenturalnych lub finansowych
        związków z Rosją. Natomiast jeśli chodzi o ludzi z kręgu towarzyskiego: Gazety
        Wyborczej, Tygodnika Powszechnego, Fundacji Schumana, Fundacji Batorego i Unii
        Wolności, to tam aż się roi od ludzi, którzy REGULARNIE biorą pieniądze z
        zagranicy. Wystarczy wejść na stronę internetową Fundacji Batorego lub
        Schumana. Oni się tym CHWALĄ.
        Ponieważ na tym forum często ważniejsze jest KTO mówi, niż CO mówi, zastrzegam:
        nie jestem fanem LPR.
    • indris Znowu manipulacje z KOR-em 05.03.04, 11:51
      Stwierdzenie: "...cała potem ta ich opozycyjność to musztarda po
      obiedzie..." jest GŁUPIM ŁGARSTWEM. Mam akurat wiele pretensji do OBECNEJ
      postawy dawnych KOR-owców, a nawet do ich działalnościpocząwszy od Okrągłego
      Stołu, ale to nie upoważnia do posługiwania się kalumniatorskimi bzdurami.
      Trzeba było żyć w roku 1968 i 1976, zeby wiedzieć, co pociągała za sobą
      ta "musztarda po obiedzie". Do owej "musztardy" mozna zaliczyć również
      współpracownika KOR-u Stanisława Pyjasa. Złośliwie dodam, że to określenie
      bardziej pasowałoby do o. Rydzyka, o którym nikt jakoś nie słyszał, kiedy Kuroń
      i Michnik byli ciągani po sądach i więzieniach. Innych przykładów
      owej "musztardy", wśród bardzo TERAZ bojowych antykomunistów też nie brakuje.
      • heretykkk Re: Znowu manipulacje z KOR-em 05.03.04, 11:56
        jedna poprawka: to nie było GŁUPIE ŁGARSTWO. To było NIKCZEMNE ŁGARSTWO jednego
        z takich, co siedzieli cicho, gdy w cenie była odwaga, a teraz krzyczą, żeby
        zakryć swoje tchórzostwo.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: Znowu manipulacje z KOR-em 05.03.04, 12:05
        indris napisał:

> Stwierdzenie: "...cała potem ta ich opozycyjność to musztarda po
        > obiedzie..." jest GŁUPIM ŁGARSTWEM. Mam akurat wiele pretensji do OBECNEJ
        > postawy dawnych KOR-owców, a nawet do ich działalnościpocząwszy od Okrągłego
        > Stołu, ale to nie upoważnia do posługiwania się kalumniatorskimi bzdurami.
        > Trzeba było żyć w roku 1968 i 1976, zeby wiedzieć, co pociągała za sobą
        > ta "musztarda po obiedzie". Do owej "musztardy" mozna zaliczyć również
        > współpracownika KOR-u Stanisława Pyjasa. Złośliwie dodam, że to określenie
        > bardziej pasowałoby do o. Rydzyka, o którym nikt jakoś nie słyszał, kiedy
        Kuroń
        >
        - Poza Pyjasem żadnemu KORowcówi włosz głowy nie spadł..podczas gdy z naszej
        strony wielu oddało życie inni zaś przesiedzieli wiele lat w komunistycznych
        więzieniach bądź byli zmuszeni do emigracji, owszem byli też i PAXiarze ..
        (Bender Nowak Engelgard) ale w PAXie zaczynał tez Tadeusz Mazowiecki A Hanna
        Suchocka była członkiem SD..satelickie przybudówki PZPR nie miały nic do gadania
        ale też sama przynależność do nich chronila tych ludzi przed
        aresztowaniem..mysle ze na ich miejscu zrobiłbyś to samo i nie małbym o to
        pretensji .gorzej gdybyś był aktywnym działaczem PZPR PPR ...
        > i Michnik byli ciągani po sądach i więzieniach. Innych przykładów
        > owej "musztardy", wśród bardzo TERAZ bojowych antykomunistów też nie brakuje.
    • Gość: Puchatek Re: 51 roczn.smierci idola KORowców - J.W Stalin IP: *.jezuici.pl 05.03.04, 12:01
      Oszołomie, Ty nie jesteś oszołomem. Ty jesteś po prostu kretynem.

Może poczytaj trochę o najnowszej historii Polski w jakichś źródłach POZA
      Naszym Dziennikem. Może pomyśl chwilę, co to był stalinizm, może jeszcze (nie
      wiem, czy nie wymagam za dużo, żeby ci się ten ptasi móżdżek partyjny nie
      przegrzał przypadkiem...) dowiedz się, co naprawdę robli członkowie KOR, czym
      się zajmowali, co osiągnęli, a co nie.

Mnie akurat lewicowa opozycja tego czasu wcale nie jest specjalnie bliska, ale
      jak słyszę (a raczej czytam) takie głupoty, to mnie krew zalew. Naprawdę nie
      każdy, z kim się nie zgadzam, musi być draniem.

A co do członkowstwa w PZPR, to może przelicz sobie na liczydełku, ilu obecnych
      członków Twojej partyjki należało także do Siły Przewodniej Narodu. Zrobisz to
      sam, czy mam wymieniać?

A może sobie przypomnimy, że jeden z głównych ideologów LPR i Radia Maryja,
      prof. Bender, był członkiem PRON, czyli Państwowej Rady Ocalenia Narodowego u
      gen. Jaruzelskiego? I że zakładał "PolKIK", czy jak to się tam miało nazywać,
      organizacyjkę, którą komuniści wymyślili, żeby rozwalić KIK?

Albo "naczelny historyk" radia Maryja i Naszego Dziennika, prof. J.R.Nowak,
      były członek SD (przybudówki PZPR, mającej za jedyna zadanie "udowadnianie"
      światu, że w POlsce istnieją partie opozycyjne)?

Albo wychwalany przez ND (głównie za jednostronną interpretację historii)
      niejaki A.L.Szcześniak, który całe lata pisał podręczniki historii na
      zamówienie komunistów i sam był członkiem PZPR?

Twoje (wasze) zarzuty o komunistyczną przeszłość to taka sama hucpa, jak
      zarzuty Leppera, który sam do PZPR należał.

Czy wy naprawdę myślicie, że ludzie mają taką krótką pamięć?
      • Gość: Puchatek Re: 51 roczn.smierci idola KORowców - J.W Stalin IP: *.jezuici.pl 05.03.04, 12:09
        A, byłbym zapomniał. Oszołom pisze:
        > nie orientuję sie za bardzo w sprawie Piaseckiego więc nie będę
        > sie na jego temat wypowiadać (...)

Tak, mój drogi, "kogoś z rodziny" mu zabili. Syna dokładnie.
        Czy człowiek, który NIE MA POJĘCIA o najnowszej historii POlski, a całą wiedzę
        czerpie wyłącznie z ND, Radia M. i partyjnej propagandy, nie powinien mieć
        dosyć przyzwoitości, żeby przynajmniej siedzieć cicho w tych sprawach, na
        których się nie zna?

Naprawdę, jeśli chodzi o metody działania i podejście do ludzi (a także parę
        innych tematów), jesteście godnymi spadkobiercami PZPR.

• oszolom.z.radia.maryja Re: 51 roczn.smierci idola KORowców - J.W Stalin 05.03.04, 12:14
        Gość portalu: Puchatek napisał(a):

> Oszołomie, Ty nie jesteś oszołomem. Ty jesteś po prostu kretynem.
        >
        > Może poczytaj trochę o najnowszej historii Polski w jakichś źródłach POZA
        > Naszym Dziennikem. Może pomyśl chwilę, co to był stalinizm, może jeszcze (nie
        > wiem, czy nie wymagam za dużo, żeby ci się ten ptasi móżdżek partyjny nie
        > przegrzał przypadkiem...) dowiedz się, co naprawdę robli członkowie KOR, czym
        > się zajmowali, co osiągnęli, a co nie.
        >
        - wiem doskonale co robili...jakoś dziwnie się sklada ze w stanie wojennym
        KORowcy byli lepsiej traktowani od tych którzy byli blisko związani z kard
        Wyszyńskim..owszem w KORze byli tez Olszewski i Macierewicz...na tym tle doszło
        też do sporu z Giertychem...
        > Mnie akurat lewicowa opozycja tego czasu wcale nie jest specjalnie bliska,
        ale
        > jak słyszę (a raczej czytam) takie głupoty, to mnie krew zalew. Naprawdę nie
        > każdy, z kim się nie zgadzam, musi być draniem.
        >
        -a niech cię zaleje o jednego debila będzie mniej!

> A co do członkowstwa w PZPR, to może przelicz sobie na liczydełku, ilu
        obecnych
        >
        > członków Twojej partyjki należało także do Siły Przewodniej Narodu. Zrobisz
        to
        > sam, czy mam wymieniać?
        > - na dzoień dzisiejszy żaden! ci co mieli taką przeszłośc z LPR już odeszli

> A może sobie przypomnimy, że jeden z głównych ideologów LPR i Radia Maryja,
        > prof. Bender, był członkiem PRON, czyli Państwowej Rady Ocalenia Narodowego u
        > gen. Jaruzelskiego? I że zakładał "PolKIK", czy jak to się tam miało nazywać,
        > organizacyjkę, którą komuniści wymyślili, żeby rozwalić KIK?
        >
        - KIK był rozwalany przy pomocy takich ludzi jak Mazowiecki jak Swierzawski
        Kłoczowski..pełno tam obecnych i byłych już UWoli

> Albo "naczelny historyk" radia Maryja i Naszego Dziennika, prof. J.R.Nowak,
        > były członek SD (przybudówki PZPR, mającej za jedyna zadanie "udowadnianie"
        > światu, że w POlsce istnieją partie opozycyjne)?
        > - do tej samej przybudowski należała H. Suchocka, więc miał całkiem niezłe
        towarzystwo, dlatego LPR słusznie stawia na ludzi młodych bo na nicj żadnego
        takiego haka nikt nie zagnie....

> Albo wychwalany przez ND (głównie za jednostronną interpretację historii)
        > niejaki A.L.Szcześniak, który całe lata pisał podręczniki historii na
        > zamówienie komunistów i sam był członkiem PZPR?
        >
        - ale on był gomułkowcem czyli należał do frakcji narodowej poza tym on nigdy
        do LPR nie należał..zreszta on już nie żyje.

> Twoje (wasze) zarzuty o komunistyczną przeszłość to taka sama hucpa, jak
        > zarzuty Leppera, który sam do PZPR należał.
        >
        > - Lepper nie wypiera się PZPRowskich korzeni, on się odwołuje do
        socjalistycznego elektoratu do tych którzy tęksnią za Gierkiem...Lepper i
        Samoobrona to prawdziwa lewica
        > Czy wy naprawdę myślicie, że ludzie mają taką krótką pamięć?
        • heretykkk Rydzyk, spadkobierca Stalina 05.03.04, 12:32
          drobna poprawka:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=11183329&a=11183706
          • oszolom.z.radia.maryja odwracanie kota nic ci nie pomoże NKWDzisto! 05.03.04, 12:34
            • heretykkk wyrazy współczucia 05.03.04, 12:39
              Biedny to kraj naprawdę, że takich sprzedajnych buców jak Rydzyk i jego
              oszołomy wydaje na świat. Choć jestem przeciwnikiem aborcji, w wyjątkowych
              wypadkach uważam ją za konieczną. Gdyby matka wyskrobała Hitlera, świat byłby o
              dużo lepszy. Gdyby to samo można było robić z radiomaryjnymi
              postpezetpeerowskimi oszołomami, efekt też byłby lepszy. Gdybyż matki umiały
              przewidywać! Wyrazy współczucia, nie ty jesteś winny, oszołomie, że urodziłeś
              się bez mózgu i zwerbowali cię do obcego wywiadu.
              • oszolom.z.radia.maryja Re: wyrazy współczucia 05.03.04, 12:53
                dziś nie liczy się już to kto gdzie był, jesli nie miał rak bezp zbrukanych
                krwią to legitymacja nie ma już znaczenia..nie kolor legitymacji a to co z sobą
                człowiek reprezentuje jest ważne..ilu to tych styropianowców solidarnościowych
                popadło w konlfikt czy to z prawe czy to się sprzeniewierzyło swym pooglądom
                dla kasy albo stali się zwyklymi awanturniami którzy roztrwonili swój
                społeczny kapital (Wałesa)
        • Gość: Puchatek Re: 51 roczn.smierci idola KORowców - J.W Stalin IP: *.jezuici.pl 05.03.04, 12:36
          > wiem doskonale co robili...

To może parę konkretów? G... wiesz. Wiesz tyle, ile Ci na partyjnym szkoleniu
          powiedzieli.

> jakoś dziwnie się sklada ze w stanie wojennym
          > KORowcy byli lepsiej traktowani od tych którzy byli blisko związani z kard
          > Wyszyńskim..owszem w KORze byli tez Olszewski i Macierewicz...na tym tle
          > doszło

Jasne, dużo lepiej. A jeszcze lepiej byli tarktowani ci, którzy - jak
          większość "superpatriotów" z LPR siedzieli cicho w domach i nie robili nic.
          Albo ci, co współpracowali z PRONem, o, ci to w ogóle byli świtenie traktowani.

> - KIK był rozwalany przy pomocy takich ludzi jak Mazowiecki jak Swierzawski
          > Kłoczowski..pełno tam obecnych i byłych już UWoli

Proponuję, abyś tę nowatorską interpretację historii przedtswił członkom KIKu.
          Byłym i obecnym. Umrą ze śmiechu.
          A prof. Bender w PRONie pewnie też był tylko po to, żeby patriotyzm tam szerzyć.

> > Albo "naczelny historyk" radia Maryja i Naszego Dziennika, prof. J.R.Nowak
          > ,
          > > były członek SD (przybudówki PZPR, mającej za jedyna zadanie "udowadnianie
          > "
          > > światu, że w POlsce istnieją partie opozycyjne)?
          > > - do tej samej przybudowski należała H. Suchocka, więc miał całkiem niezł

Ale ja nie jestem fanem Suchockiej, a TY jesteś fanem Nowaka (a przynajmniej
          cała "historiozofia" LPR i Radia M. się na nim opiera. To ci autorytet!

> towarzystwo, dlatego LPR słusznie stawia na ludzi młodych bo na nicj żadnego
          > takiego haka nikt nie zagnie....

Oto, panie i panowie, typowe partyjniackie myślenie. Nieważne, kto co myśli,
          nieważne, jak było naprawdę, ważne, żeby nam haka nie zagięli.

> - ale on był gomułkowcem czyli należał do frakcji narodowej

A, to towarzysz Gomułka był OK? Bo frakcja narodowa? Wiesz, Hitler też był
          z "frakcji narodowej". To może Gomułce pomniczek postawić? W końcu w czym
          gorszy od Dmowskiego (miłośnika Musoliniego, obaj z "frakcji narodowych").

> poza tym on nigdy
          > do LPR nie należał..zreszta on już nie żyje.

O, ten argument mi się podoba ;))))

> Lepper i
          > Samoobrona to prawdziwa lewica

Tak, taka z niegio lewica jak z LPR prawica.

Skończ waść, wstydu (sobie) oszczędź.
    • Gość: MLN dla tow.Pajaka po Stalinie nadszedl Rzydzyk IP: 141.158.65.* 05.03.04, 12:24
      tow.Nowak,ni jednym ni drugim sie nie brzydzil
      Tow.Giertych natomiast zycie swe cale
      Spedzil przy niejednym socgenerale
      • oszolom.z.radia.maryja Re: dla tow.Pajaka po Stalinie nadszedl Rzydzyk 05.03.04, 12:35
        Pająk nie należał do PZPR w latach 1944-56 poza tym nie jest on członkiem LPR
        • oszolom.z.radia.maryja Re: dla tow.Pajaka po Stalinie nadszedl Rzydzyk 05.03.04, 12:38
          poza tym wieksza radość z jednego nawróconego niz z 99 sprawiedliwych
          • Gość: MLN Ja wiem Rzydzyk sie nawrocil na Lenina IP: 141.158.65.* 05.03.04, 12:47
            Moze nie jego samego, ale na Putina
            Co Lenia idee strzegl w KGB
            I na radyjo z ryjem nawrocil sie
            I maryja z krasnoarmiejskich zdobyczy
            Dzis na swiat se po rzydzykowemu ryczy
            • oszolom.z.radia.maryja Re: Ja wiem Rzydzyk sie nawrocil na Lenina 05.03.04, 12:59
              Gość portalu: MLN napisał(a):

> Moze nie jego samego, ale na Putina

- chcialbym by Polska miała takiego prezydenta jak Putin..Rosja po latach
              kryzysu teraz się rozwija ( powinien ci być bliski bo on jest teraz jeśli
              chodzi o gospodarkę liberałem czystej wody -podatek liniowy)

> Co Lenia idee strzegl w KGB
              > I na radyjo z ryjem nawrocil sie
              > I maryja z krasnoarmiejskich zdobyczy
              > Dzis na swiat se po rzydzykowemu ryczy

-a swistak siedzi i zwija sreberka...
              • Gość: leje-sie Dzieki za Oszolka IP: 193.235.118.* 05.03.04, 13:05
                Dzieki Ci dobry Boze, ze dales nam Oszolka.
                Dzieki za to, ze teraz zadnym kosztem mozemy czuc sie madrzy, dobrzy i
                szlachetni (a pewnie i piekni do tego).
                A specjalne dzieki za to, ze ja choc niewierzacy lepszym przeciez od niego
                chrzescijaninem sie czuje - i to za friko.
                • heretykkk Bóg czy Putin? 05.03.04, 13:17
                  :) to prawda. i ja też ciut lepszy się poczułem - bez żadnego wysiłku. Ale Bogu
                  bym nie dziękował - bo podsuwając nam idiotów rozleniwia nas i sprawia, że
                  czujemy się zwolnieni od zajmowania się poważniejszymi problemami.
                  A może jednak jest tak, jak twierdziłem na początku? że to nie dobry Bóg, lecz
                  sam Putin nam podsyła oszołka? Ciekawe, czy aż tak głupich werbują..
                  • oszolom.z.radia.maryja Re: Bóg czy Putin? 05.03.04, 13:19
                    heretykkk napisała:

> :) to prawda. i ja też ciut lepszy się poczułem - bez żadnego wysiłku. Ale
                    Bogu
                    >
                    > bym nie dziękował - bo podsuwając nam idiotów rozleniwia nas i sprawia, że
                    > czujemy się zwolnieni od zajmowania się poważniejszymi problemami.
                    > A może jednak jest tak, jak twierdziłem na początku? że to nie dobry Bóg,
                    lecz
                    > sam Putin nam podsyła oszołka? Ciekawe, czy aż tak głupich werbują..

- ty jestes za glupi nawet na błazna koszerny palancie!
                    • heretykkk chronić cenny czas 05.03.04, 13:22
                      "koszerny palancie!"

Czyli jednak bolszewik-antysemita. Smutna to satysfakcja, że nie pomyliłem się
                      w diagnozie. Dzięki takim jak ty zaczynam mysleć, ze powinni przywrócić karę
                      śmierci: dla agentów kula w łeb. Bez zbędnej straty czasu.
                      • oszolom.z.radia.maryja Re: chronić cenny czas 05.03.04, 13:40
                        heretykkk napisała:

> "koszerny palancie!"
                        >
                        > Czyli jednak bolszewik-antysemita. Smutna to satysfakcja, że nie pomyliłem
                        się
                        > w diagnozie. Dzięki takim jak ty zaczynam mysleć, ze powinni przywrócić karę
                        > śmierci: dla agentów kula w łeb. Bez zbędnej straty czasu.

- jak bolszewik to nie antysemita, jedno z drugim wiąze się nierozerwalnie! tzn
                        Żydostwo i bolszewizm
                • oszolom.z.radia.maryja Re: Dzieki za Oszolka 05.03.04, 13:18
                  Gość portalu: leje-sie napisał(a):

> Dzieki Ci dobry Boze, ze dales nam Oszolka.
                  > Dzieki za to, ze teraz zadnym kosztem mozemy czuc sie madrzy, dobrzy i
                  > szlachetni (a pewnie i piekni do tego).
                  > A specjalne dzieki za to, ze ja choc niewierzacy lepszym przeciez od niego
                  > chrzescijaninem sie czuje - i to za friko.

-o tym kto z nas lepszy sam Pan Bóg zadecyduje
                  • Gość: leje-sie Fenomen teologiczny IP: 193.235.118.* 05.03.04, 14:03
                    Albo jestem od Ciebie i w teologii lepszy.
                    Albo jestes jedynym czlowiekiem na ziemi zyjacym w stanie rajskiej niewiedzy.
                    Jak wiadomo nasi prarodzice zostali wypedzeni z raju za nadmiar ciekawosci i za
                    spozycie owocu z drzewa poznania.
                    Konsekwencja tego bylo, ze czlowiek potrafi odrozniac dobro od zla - wszyscy
                    oprocz Ciebie Oszolku.
                    I dlatego, ze nie widzisz roznicy, mieszasz w swoich postach glupstwa,
                    plugastwa i niegodziwosci.
                    • oszolom.z.radia.maryja Re: Fenomen teologiczny 05.03.04, 14:09
                      Gość portalu: leje-sie napisał(a):

> Albo jestem od Ciebie i w teologii lepszy.
                      > Albo jestes jedynym czlowiekiem na ziemi zyjacym w stanie rajskiej niewiedzy.
                      > Jak wiadomo nasi prarodzice zostali wypedzeni z raju za nadmiar ciekawosci i
                      za
                      >
                      > spozycie owocu z drzewa poznania.
                      > Konsekwencja tego bylo, ze czlowiek potrafi odrozniac dobro od zla - wszyscy
                      > oprocz Ciebie Oszolku.
                      > I dlatego, ze nie widzisz roznicy, mieszasz w swoich postach glupstwa,
                      > plugastwa i niegodziwosci.

- wylałeś się już? ile ci tych głupot w plynnej postaci w twoim łbie jeszcze
                      zostało?
                      • Gość: leje-sie To bylo wlasnie Twoje plugastwo n/t IP: 193.235.118.* 05.03.04, 14:14
                        • oszolom.z.radia.maryja Czy to juz wszystka żółć którą wylałeś z siebie? 05.03.04, 14:29
                          • Gość: leje-sie Zwaz Oszolku IP: 193.235.118.* 05.03.04, 15:22
                            ze to nie Ciebie nazwalem brzydkim, a Twoje wypowiedzi, a po prawdzie, to styl
                            ich i uczucia, ktorym dajesz wyraz.
                            Z uczuciami trudno polemizowac i argumenty przeciwko nim wytaczac, poza jednym
                            moze - zanim powiesz lub napiszesz cos brzydkiego o swoich bliznich (a dla
                            nikogo obecnego na Forum nie ulega watpliwosci kogo nieobyczajnymi uczuciami
                            darzysz) zastanow sie, czy przypadkiem sobie samemu nie wystawiasz zlego
                            swiadectwa.
                            Co do zolci - akurat sie mylisz.
                            Przepelnia mnie radosc i milosc blizniego (a Ty dlaczego tak marnie sie
                            starasz?), za oknem piekna sloneczna pogoda, domownikow wysylam do kina a sam w
                            towarzystwie kilku innych ochlapusow bede sie dzis wieczorem oddawal probowaniu
                            roznych gatunkow alkoholi.
                            Tak sie zlozylo ze w 51 rocznice alesmy zapozno sie polapali i wasow nie
                            zdazymy pozapuszczac.
                            • heretykkk Re: Zwaz Oszolku 05.03.04, 15:32
                              :)) Zauważ, że wieczorem jest kapitalny "Mały Wielki Człowiek" w telewizji -
                              ciekawe czy razem z Twoimi znajomymi ochlapusami zdołacie go przy okazji
                              zaliczyć.
                              p.s. Oszoł niech nie ogląda. Nie ma tam żadnych wzniosłych scen krzyżowania,
                              jest za to niecna scena kopulacji gł. bohatera z czterema Indiankami (chyba że
                              ją tv wycięła), sodomia i gomoria.
                              • oszolom.z.radia.maryja Re: Zwaz Oszolku 05.03.04, 15:33
                                na którym programie i o której dokladnie?
                                • heretykkk bez niesubordynacji 05.03.04, 15:36
                                  zapytaj najpierw Tadka Czerwnonika albo Włodka Putina, czy możesz oglądać.
                                  • oszolom.z.radia.maryja Re: bez niesubordynacji 05.03.04, 16:14
                                    heretykkk napisała:

> zapytaj najpierw Tadka Czerwnonika albo Włodka Putina, czy możesz oglądać.

- a ty zapytaj się towarzysza Kim Dzong Ila albo Szewacha Wiessa czy mozesz
                                    obejrzeć Pasję wg Mela Gibsona
    • oszolom.z.radia.maryja Re: 51 roczn.smierci idola KORowców - J.W Stalin 05.03.04, 21:20
      do góry wątek
    • Gość: Mariner4 Re: 51 roczn.smierci idola KORowców - J.W Stalin IP: *.visp.energis.pl 05.03.04, 23:14
      Zawsze ciekawiło mnie dlaczego ci, co mienią sie katolikami mają w sobie tyle
      nienawiści.
      M.
      • Gość: tyfus mam niejasne przekonanie ze OzRM to agent mosadu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.04, 23:35
        tak zaczynam podejzewac
        Co tylko zacznie mowic z sesnsem to znosi go w takie rejony gdzie juz ni chu-chu
        wyczlapac sie nie mozna.
        Wyglada to jak swiadome dzialanie, pokazmy wizje prawicowa swita tak idiotyczna
        ze nawet krety rykna smiechem.
        Przez jakis czas nie mogloem zrozumiec o co w tym chodzi, ale w jaki sposob
        najprosciej uwalic niemodne i niewygodne poglady narodowe i konserwatywne?
        wystawic jednego z drugim matola byle glosno krzyczal.
        I zamiast prawicy mamy LPR i Radio Maryja
        zamiast lewicy mamy gowno
        zamiast prazydenta mamy..... (bo mnie znowu wytna)
        a PIS i PO juz sie same uwalily choc jeszcze tak naprawde nie zaczely.
        do dupy z tym wszyzstkim
        PS
        wariant rumunski odsowania komuchow od wladzy tez sie nie sprawdzil.
        • freemason Re: mam niejasne przekonanie ze OzRM to agent mos 05.03.04, 23:49
          > PS
          > wariant rumunski odsowania komuchow od wladzy tez sie nie sprawdzil.

Miejmy nadzieję, ze się sprawdzi w tym roku:)
        • oszolom.z.radia.maryja kim to ja nie jestem 06.03.04, 11:49
          agentem Moskwy, Mossadu, no i jestem odpowiedzialny za wszelkie zło tego świata
          Stałem sie takim samym chłopcem do bicia jakim byli za Hitlera Żydzi
    • neceser 51 roczn.smierci idola Nowaka z LPR- J.W Stalin 05.03.04, 23:56
      obecnie robiacego za sluge pedzia rydzyka. lpraki- z komuna macie wszystko
      wspolne, lacznie z polityka gospodarcza ( zabrac bogatym). Nienawisc do
      liberalnego Zachodu tez.

> Dla wielu KORowców zwlascza tych urodzonych przed w czasie jak i tuz po wojnie
      > Stalin był wilekim autorytetem idolem wrecz bożyszczem, co gorsze nigdy
      > później mimo zmiany swych poglądów nie wyrazili publicznie skruchy za tę
      > ślepą miłość do batiuszki Stalina. Mam tu na myśli Kuronia całą rodzine
      > Michnikow z Adasiem włącznie (Adaś przechodzi nad tym do porządku dziennego
      > mówiąc że Stalin to nie jego problem bo on jest rocznik 1946), Szymborska M.
      > Jastrun (jego syn pracuje w GW)Ważyk S.Blumsztejn(takze dziś jest
      > pracownikiem GW) H. Krall prof. J. Błoński (ten który przyczynił się do
      > skazania na smierć "spekulantów mięsem"-napisal list otwarty do Gomułki z
      > prosbą o karę smierci!)..cała potem ta ich opozycyjność to musztarda po
      > obiedzie... prawdziwymi opozycjonistami byli zołnierze AK i bohaterowie
      > antykomunistycznego ruchu oporu! A KOR to wewn opozycja w Lonie PZPR mająca
      > ewidentnie stalinowskie korzenie!
      • oszolom.z.radia.maryja Odwracanie kota ogonem nic ci nie pomoże 06.03.04, 11:47
    • oszolom.z.radia.maryja Re: 51 roczn.smierci idola KORowców - J.W Stalin 06.03.04, 21:09
      do góry wątek!
    • Gość: wikul Re: 51 roczn.smierci idola oszołomów - J.W Stalin IP: *.acn.waw.pl 06.03.04, 23:39

> Dla wielu KORowców zwlascza tych urodzonych przed w czasie jak i tuz po wojnie
      > Stalin był wilekim autorytetem idolem wrecz bożyszczem, co gorsze nigdy
      > później mimo zmiany swych poglądów nie wyrazili publicznie skruchy za tę
      > ślepą miłość do batiuszki Stalina. Mam tu na myśli Kuronia całą rodzine
      > Michnikow z Adasiem włącznie (Adaś przechodzi nad tym do porządku dziennego
      > mówiąc że Stalin to nie jego problem bo on jest rocznik 1946), Szymborska M.
      > Jastrun (jego syn pracuje w GW)Ważyk S.Blumsztejn(takze dziś jest
      > pracownikiem GW) H. Krall prof. J. Błoński (ten który przyczynił się do
      > skazania na smierć "spekulantów mięsem"-napisal list otwarty do Gomułki z
      > prosbą o karę smierci!)..cała potem ta ich opozycyjność to musztarda po
      > obiedzie... prawdziwymi opozycjonistami byli zołnierze AK i bohaterowie
      > antykomunistycznego ruchu oporu! A KOR to wewn opozycja w Lonie PZPR mająca
      > ewidentnie stalinowskie korzenie!

Weź matole coś ciężkiego i pierdolnij się w potylicę , może otrzeźwiejesz.
      Kto cię uczył historii ? Kto ci tak nasrał w ten głupi łeb ? Gdzie ty do
      szkoły chodziłeś jełopie . Kto cię wychowywał w domu zasmarkany nieuku ?
      Zgroza .
      • oszolom.z.radia.maryja Re: 51 roczn.smierci idola oszołomów - J.W Stali 06.03.04, 23:51
        Oto odpowiedź jak to u prawdziwego, pełnego miłosierdzia postępowego katolika
        wychowanego na Tygodniku Powszechnym... pełno bluzgów i inwektyw za to sensu
        zero..prawda cię mocno ubodła wulgarny lewaku...dobranoc!
        • freemason Re: 51 roczn.smierci idola oszołomów - J.W Stali 06.03.04, 23:55

> Oto odpowiedź jak to u prawdziwego, pełnego miłosierdzia postępowego
          katolika
          > wychowanego na Tygodniku Powszechnym... pełno bluzgów i inwektyw za to sensu
          > zero..prawda cię mocno ubodła wulgarny lewaku...dobranoc!

Skąd wiesz, że on jest czytelnikiem TP? Znacie się?
          • oszolom.z.radia.maryja Re: 51 roczn.smierci idola oszołomów - J.W Stali 06.03.04, 23:57
            freemason napisał:

> oszolom.z.radia.maryja napisał:
            >
            > > Oto odpowiedź jak to u prawdziwego, pełnego miłosierdzia postępowego
            > katolika
            > > wychowanego na Tygodniku Powszechnym... pełno bluzgów i inwektyw za to sen
            > su
            > > zero..prawda cię mocno ubodła wulgarny lewaku...dobranoc!
            >
            > Skąd wiesz, że on jest czytelnikiem TP? Znacie się?
            >
            - nie ale takiego delikwenta zawsze można poznać po sposobie wyrażania sie no i
            po bluzgach
            • freemason Re: 51 roczn.smierci idola oszołomów - J.W Stali 07.03.04, 00:02
              !
              > >
              > > Skąd wiesz, że on jest czytelnikiem TP? Znacie się?
              > >
              > - nie ale takiego delikwenta zawsze można poznać po sposobie wyrażania sie no
              i
              >
              > po bluzgach

czy wszyscy przebywający na forum GW muszą wg Ciebie być:

- zwolennikami UW i PO, fanami Michnika, grubej, cienkiej i falistej kreski,
              Suchockiej, konkordatu z Watykanem i masonerią, Hennelowej, ksiądza Musiała,
              red. Maleszki i Graczyka? Trochę rozsądku, w trudnych chwilach zawsze się
              przydaje!
              • oszolom.z.radia.maryja Re: 51 roczn.smierci idola oszołomów - J.W Stali 07.03.04, 00:05
                freemason napisał:

> oszolom.z.radia.maryja napisał:
                > !
                > > >
                > > > Skąd wiesz, że on jest czytelnikiem TP? Znacie się?
                > > >
                > > - nie ale takiego delikwenta zawsze można poznać po sposobie wyrażania sie
                > no
                > i
                > >
                > > po bluzgach
                >
                > czy wszyscy przebywający na forum GW muszą wg Ciebie być:
                >
                > - zwolennikami UW i PO, fanami Michnika, grubej, cienkiej i falistej kreski,
                > Suchockiej, konkordatu z Watykanem i masonerią, Hennelowej, ksiądza Musiała,
                > red. Maleszki i Graczyka? Trochę rozsądku, w trudnych chwilach zawsze się
                > przydaje!
                >
                >
                - bądź co bądź to forum nalezy do GW a GW to gazeta tych indywiduów które
                wymieniłeś
        • oszolom.z.radia.maryja Re: 51 roczn.smierci idola oszołomów - J.W Stali 06.03.04, 23:56
          zapomniałem dodać ze sam jestem nauczycielem historii. Uczę prawdziwej historii
          bez lewackich i politycznie poprawnych przekłamań
          • freemason Re: 51 roczn.smierci idola oszołomów - J.W Stali 07.03.04, 00:00

> zapomniałem dodać ze sam jestem nauczycielem historii. Uczę prawdziwej
            historii
            >
            > bez lewackich i politycznie poprawnych przekłamań

Gdzie? W jakim mieście? W jakim liceum? Jak będę miał dzieci, to na pewno jej
            tam zapiszę, żeby mogły Cię zobaczyć, bo na Nowaka ani Pająka pewnie się nie
            zdążą załapać:_)))

PS. Co się w końcy stało z JRN, czy udało mu się odzyskać autorytet wśród
            czytelników ND po nagonce spreparowanej przez Giertycha i Turlejskiego? I po co
            było zadzierać z Mich-Nickiem i UW? Pewnie teraz biedny Nowakk żałuje...
            • oszolom.z.radia.maryja Re: 51 roczn.smierci idola oszołomów - J.W Stali 07.03.04, 00:06
              Na linii Nowak Giertych jest spokój ..zawarto zawieszenie broni, poza tym jeśli
              chodzi o mnie aktualnie jestem na urlopie zdrowotnym..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka