basia.basia 09.03.04, 11:33 prof. Staniszkis o obrotowym Janiku, 40 rozgrywających oraz o tym co będzie z sld: www.rmf.pl/wiadomosci/index.html?id=66295&loc=1&temat=31 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarsis Re: Sikawkowy Janik 09.03.04, 13:44 proponuję by widzieć go takiego. No, może jeszcze z tytułem 'Starszy'. Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Janik, Millera Killer 09.03.04, 16:16 To jest tytuł z Wprost. Piszą w tym artykule, że Janik się wyemancypował odkąd z ministerialnego stołka przeszedł na szefa klubu sld i odtąd namawia kolegów, by dopomogli w usunięciu Millera z premierowskiego stołka. Doszło to do uszu Millera i forsował na stołek szefa sld wiernego mu Dyducha ale się przeliczył... To mi przypomina o tym, że Janik był człowiekiem prezydenta i w tej sytuacji możliwe jest bardzo, że znowu zmienił punkt widzenia:), choć siedzi jakby okrakiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: Janik, Millera Killer 09.03.04, 16:20 A to mi przypomina wers z naszego wierszyka wklejonego do wątku o domniemanym niekręceniu Agory. Już się wyemancypowaliśmy z GW i Forum. Posty są cytowane przez innych dziennikarzy. Czas zakładać własną gazetę lub...Telewizję! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Janik, Millera Killer 09.03.04, 16:34 katarsis napisała: > A to mi przypomina wers z naszego wierszyka wklejonego do wątku o domniemanym > niekręceniu Agory. Już się wyemancypowaliśmy z GW i Forum. Posty są cytowane > przez innych dziennikarzy. Czas zakładać własną gazetę lub...Telewizję! > :))) Koniecznie sobie przeczytaj co Śpiewak pisze o aferze gtw, też cytuje opinie z forum a przede wszystkim ważne jest, że napisał o ewentualnych mocodawcach "bandy czworga" i na co te pieniądze miały być:) :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Janik, Millera Killer 09.03.04, 16:39 basia.basia napisała: > Koniecznie sobie przeczytaj co Śpiewak pisze o aferze gtw, też cytuje > opinie z forum a przede wszystkim ważne jest, że napisał o ewentualnych > mocodawcach "bandy czworga" i na co te pieniądze miały być:) Ja wiem, że jestem nieco przytępawy, ale możesz zapodać link do tego tekstu Śpiewaka lub chociaż powiedzieć, gdzie to się ukazało? Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Janik, Millera Killer 09.03.04, 16:44 goniacy.pielegniarz napisał: > basia.basia napisała: > > > > Koniecznie sobie przeczytaj co Śpiewak pisze o aferze gtw, też cytuje > > opinie z forum a przede wszystkim ważne jest, że napisał o ewentualnych > > mocodawcach "bandy czworga" i na co te pieniądze miały być:) > > Ja wiem, że jestem nieco przytępawy, ale możesz zapodać link do tego tekstu > Śpiewaka lub chociaż powiedzieć, gdzie to się ukazało? > Ty i tępawy?:))))))) Nowy Wprost ale nie ma jeszcze tekstu w necie, piszą że będzie w piątek. On stawia tezę, że ta afera to jest pokłosie "okrągłego stołu". Konkluduje artykuł w ten sposób, że afera Rywina (on ją woli nazywać aferą gtw) stanowić będzie w przyszłości cezurę czasową. Odpowiedz Link Zgłoś
goniacy.pielegniarz Re: Janik, Millera Killer 09.03.04, 16:35 katarsis napisała: > Czas zakładać własną gazetę lub...Telewizję! lub czasopismo :) A tak w ogóle to zabawnie się robi. Tusk próbuje wyciąć całą opozycję, żeby zwiększyć notowania, Giertych krzyczy, że PO przygotowuje się do wspólnych rządów z SLD, a Kaczyński mówi, że bez silnego PiSu nie będzie uczciwości w państwie. Brakuje mi tu jeszcze tylko kogoś z UW, kto stwierdziłby, że bez UW to już w ogóle możemy zapomnieć o demokratycznej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: Janik, Millera Killer 09.03.04, 17:53 goniacy.pielegniarz napisał: A tak w ogóle to zabawnie się robi. Tusk próbuje wyciąć całą opozycję, żeby > zwiększyć notowania, Giertych krzyczy, że PO przygotowuje się do wspólnych > rządów z SLD, a Kaczyński mówi, że bez silnego PiSu nie będzie uczciwości w > państwie. Brakuje mi tu jeszcze tylko kogoś z UW, kto stwierdziłby, że bez UW > to już w ogóle możemy zapomnieć o demokratycznej Polsce. Ogólny pomiesz z poplątem. Staniszkis mówi: nie będzie PiS-u i dodaje 'niestety'. A najśmieszniejsza jest nasza lewicowo-liberalno- postkomunistyczno-socjal-demokracyjno-prawica. To program SLD. Lewica? Tylko historyczna. Z programem gospodarczym nic ich nie wyróżnia od przeciętnej partii centrowej, z obyczajowym tylko postulują i boją się cokolwiek zmieniać. Zwolennicy EZELDE mogą powiedzieć do siebie: nie na takie lewicem żem głosował. > Co do UW to zaapelowała o zjednoczenie, a Wprost ją wyśmiał. Może UPR? Właśnie, dlaczego nie UPR? Bo nie mają ludzi w KRRiTV lub innych mediach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Re: Obrotowy Janik to nie gracz, szkoda czasu IP: *.gdynia.mm.pl 09.03.04, 16:33 zeby sie nim zajmować.Kandydat na AA.Zobaczcie Panie polityczki - do dobrze po polsku? _co ten Celiński opowiada.Propuje mu od rana, żeby do Leppera przeszedł.Zastanawia sie chyba, bo nie dzwoni na komorkę. :)) www.rmf.pl/wiadomosci/index.html?id=66273&loc=1&temat=31 Odpowiedz Link Zgłoś
basia.basia Re: Obrotowy Janik to nie gracz, szkoda czasu 09.03.04, 16:59 Gość portalu: Marian napisał(a): > zeby sie nim zajmować.Kandydat na AA.Zobaczcie Panie polityczki - do dobrze po > polsku? _co ten Celiński opowiada.Propuje mu od rana, żeby do Leppera > przeszedł.Zastanawia sie chyba, bo nie dzwoni na komorkę. > :)) > > www.rmf.pl/wiadomosci/index.html?id=66273&loc=1&temat=31 Czytałam. Nieszczęsny, zagubiony ideolo. Takie są konsekwencje popełnienia zdrady. A Janik wart jest uwagi, bo nie wiemy wszystkiego a jest taki pomysł, że to Kwach będzie ostatnią deską ratunku dla lewicy. Być może Janik zgodził się oczyścić stajnię na życzenie Augiasza? Czas pokaże. Odpowiedz Link Zgłoś
katarsis Re: Obrotowy Janik to nie gracz, szkoda czasu 09.03.04, 17:47 basia.basia napisała: Kwach będzie ostatnią deską ratunku dla lewicy. Będzie?? Niech no aktywnie się zaangazuje w jakąś działalność, z której bedzie uczciwie mógł być rozliczany (tak właściwie za co odpowiedzialny jest prezydent oprócz dworskiej etykiety) przez społeczeństwo to i jemu w końcu ten szklany łeb spadnie. A tak na poważnie teraz to może mu być wygodnie bo chmrkami się otoczył taki polityczny cherubinek pół-bóg co to wyczucia politycznego nie ma. pluje słowami a nie umie ich układać w jakąś sensowną i zadowalającą całość. ma kulturę ale tylko fizyczną niestety. nie ma dla lewicy ratunku. koncepcja się wyczerpała. nałęcz bedzie miał teraz głos - tylko kwestią czasu jest jak zacznie zczekać jeszcze głośniej. Odpowiedz Link Zgłoś