Dodaj do ulubionych

Obrotowy Janik

09.03.04, 11:33
prof. Staniszkis o obrotowym Janiku, 40 rozgrywających
oraz o tym co będzie z sld:

www.rmf.pl/wiadomosci/index.html?id=66295&loc=1&temat=31
Obserwuj wątek
    • katarsis Re: Sikawkowy Janik 09.03.04, 13:44

proponuję by widzieć go takiego. No, może jeszcze z tytułem 'Starszy'.
      • basia.basia Janik, Millera Killer 09.03.04, 16:16
        To jest tytuł z Wprost.

Piszą w tym artykule, że Janik się wyemancypował odkąd z ministerialnego stołka
        przeszedł na szefa klubu sld i odtąd namawia kolegów, by dopomogli w usunięciu
        Millera z premierowskiego stołka. Doszło to do uszu Millera i forsował na stołek
        szefa sld wiernego mu Dyducha ale się przeliczył...
        To mi przypomina o tym, że Janik był człowiekiem prezydenta i w tej sytuacji
        możliwe jest bardzo, że znowu zmienił punkt widzenia:), choć siedzi jakby
        okrakiem:)
        • katarsis Re: Janik, Millera Killer 09.03.04, 16:20
          A to mi przypomina wers z naszego wierszyka wklejonego do wątku o domniemanym
          niekręceniu Agory. Już się wyemancypowaliśmy z GW i Forum. Posty są cytowane
          przez innych dziennikarzy. Czas zakładać własną gazetę lub...Telewizję!
          :)))
          • basia.basia Re: Janik, Millera Killer 09.03.04, 16:34
            katarsis napisała:

> A to mi przypomina wers z naszego wierszyka wklejonego do wątku o domniemanym
            > niekręceniu Agory. Już się wyemancypowaliśmy z GW i Forum. Posty są cytowane
            > przez innych dziennikarzy. Czas zakładać własną gazetę lub...Telewizję!
            > :)))

Koniecznie sobie przeczytaj co Śpiewak pisze o aferze gtw, też cytuje
            opinie z forum a przede wszystkim ważne jest, że napisał o ewentualnych
            mocodawcach "bandy czworga" i na co te pieniądze miały być:)
            :))))
            • goniacy.pielegniarz Re: Janik, Millera Killer 09.03.04, 16:39
              basia.basia napisała:

> Koniecznie sobie przeczytaj co Śpiewak pisze o aferze gtw, też cytuje
              > opinie z forum a przede wszystkim ważne jest, że napisał o ewentualnych
              > mocodawcach "bandy czworga" i na co te pieniądze miały być:)

Ja wiem, że jestem nieco przytępawy, ale możesz zapodać link do tego tekstu
              Śpiewaka lub chociaż powiedzieć, gdzie to się ukazało?

• basia.basia Re: Janik, Millera Killer 09.03.04, 16:44
                goniacy.pielegniarz napisał:

> basia.basia napisała:
                >
                >
                > > Koniecznie sobie przeczytaj co Śpiewak pisze o aferze gtw, też cytuje
                > > opinie z forum a przede wszystkim ważne jest, że napisał o ewentualnych
                > > mocodawcach "bandy czworga" i na co te pieniądze miały być:)
                >
                > Ja wiem, że jestem nieco przytępawy, ale możesz zapodać link do tego tekstu
                > Śpiewaka lub chociaż powiedzieć, gdzie to się ukazało?
                >

Ty i tępawy?:)))))))

Nowy Wprost ale nie ma jeszcze tekstu w necie,
                piszą że będzie w piątek. On stawia tezę, że
                ta afera to jest pokłosie "okrągłego stołu".
                Konkluduje artykuł w ten sposób, że afera
                Rywina (on ją woli nazywać aferą gtw) stanowić
                będzie w przyszłości cezurę czasową.
          • goniacy.pielegniarz Re: Janik, Millera Killer 09.03.04, 16:35
            katarsis napisała:

> Czas zakładać własną gazetę lub...Telewizję!

lub czasopismo :)

A tak w ogóle to zabawnie się robi. Tusk próbuje wyciąć całą opozycję, żeby
            zwiększyć notowania, Giertych krzyczy, że PO przygotowuje się do wspólnych
            rządów z SLD, a Kaczyński mówi, że bez silnego PiSu nie będzie uczciwości w
            państwie. Brakuje mi tu jeszcze tylko kogoś z UW, kto stwierdziłby, że bez UW
            to już w ogóle możemy zapomnieć o demokratycznej Polsce.

• katarsis Re: Janik, Millera Killer 09.03.04, 17:53
              goniacy.pielegniarz napisał:

A tak w ogóle to zabawnie się robi. Tusk próbuje wyciąć całą opozycję, żeby
              > zwiększyć notowania, Giertych krzyczy, że PO przygotowuje się do wspólnych
              > rządów z SLD, a Kaczyński mówi, że bez silnego PiSu nie będzie uczciwości w
              > państwie. Brakuje mi tu jeszcze tylko kogoś z UW, kto stwierdziłby, że bez UW
              > to już w ogóle możemy zapomnieć o demokratycznej Polsce.

Ogólny pomiesz z poplątem. Staniszkis mówi: nie będzie PiS-u i
              dodaje 'niestety'. A najśmieszniejsza jest nasza lewicowo-liberalno-
              postkomunistyczno-socjal-demokracyjno-prawica. To program SLD. Lewica? Tylko
              historyczna. Z programem gospodarczym nic ich nie wyróżnia od przeciętnej
              partii centrowej, z obyczajowym tylko postulują i boją się cokolwiek zmieniać.
              Zwolennicy EZELDE mogą powiedzieć do siebie: nie na takie lewicem żem
              głosował.
              >
              Co do UW to zaapelowała o zjednoczenie, a Wprost ją wyśmiał. Może UPR? Właśnie,
              dlaczego nie UPR? Bo nie mają ludzi w KRRiTV lub innych mediach?
    • Gość: Marian Re: Obrotowy Janik to nie gracz, szkoda czasu IP: *.gdynia.mm.pl 09.03.04, 16:33
      zeby sie nim zajmować.Kandydat na AA.Zobaczcie Panie polityczki - do dobrze po
      polsku? _co ten Celiński opowiada.Propuje mu od rana, żeby do Leppera
      przeszedł.Zastanawia sie chyba, bo nie dzwoni na komorkę.
      :))

www.rmf.pl/wiadomosci/index.html?id=66273&loc=1&temat=31
      • basia.basia Re: Obrotowy Janik to nie gracz, szkoda czasu 09.03.04, 16:59
        Gość portalu: Marian napisał(a):

> zeby sie nim zajmować.Kandydat na AA.Zobaczcie Panie polityczki - do dobrze
        po
        > polsku? _co ten Celiński opowiada.Propuje mu od rana, żeby do Leppera
        > przeszedł.Zastanawia sie chyba, bo nie dzwoni na komorkę.
        > :))
        >
        > www.rmf.pl/wiadomosci/index.html?id=66273&loc=1&temat=31

Czytałam. Nieszczęsny, zagubiony ideolo. Takie są konsekwencje
        popełnienia zdrady.

A Janik wart jest uwagi, bo nie wiemy wszystkiego a jest taki
        pomysł, że to Kwach będzie ostatnią deską ratunku dla lewicy.
        Być może Janik zgodził się oczyścić stajnię na życzenie Augiasza?
        Czas pokaże.

• katarsis Re: Obrotowy Janik to nie gracz, szkoda czasu 09.03.04, 17:47

basia.basia napisała:
          Kwach będzie ostatnią deską ratunku dla lewicy.

Będzie?? Niech no aktywnie się zaangazuje w jakąś działalność, z której bedzie
          uczciwie mógł być rozliczany (tak właściwie za co odpowiedzialny jest prezydent
          oprócz dworskiej etykiety) przez społeczeństwo to i jemu w końcu ten szklany
          łeb spadnie. A tak na poważnie teraz to może mu być wygodnie bo chmrkami się
          otoczył taki polityczny cherubinek pół-bóg co to wyczucia politycznego nie ma.
          pluje słowami a nie umie ich układać w jakąś sensowną i zadowalającą całość. ma
          kulturę ale tylko fizyczną niestety. nie ma dla lewicy ratunku. koncepcja się
          wyczerpała. nałęcz bedzie miał teraz głos - tylko kwestią czasu jest jak
          zacznie zczekać jeszcze głośniej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka