bodo.2 20.07.10, 11:08 nam szkolić oficerów,czy BronoTuskowi obrzydło już NATO a marzy się Układ Warszawski bis?-dzisiejsza Rp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marudna.menda Re: Moskwa chce 20.07.10, 11:14 www.rp.pl/artykul/2,511105_Moskwa_chce_nam_szkolic_oficerow_.html Ciekawy artykul. I nic zdroznego w tej materii nie widze. Cos innego mnie nieco niepokoi,ale ze to Łrzepa, wiec moze to strachy na Lachy: „Rz” ustaliła, że pismo rosyjskiego dyplomaty do MON znajduje się w materiałach wojskowej prokuratury prowadzącej śledztwo w sprawie katastrofy prezydenckiego samolotu Tu-154M pod Smoleńskiem. W jakim celu? Nie wiadomo, nie udało nam się uzyskać komentarza od prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Moskwa chce 20.07.10, 11:16 Moskale badają teren. Do czego to doszło? Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: Moskwa chce 20.07.10, 11:19 W Moskwie szkola sie nie tylko polscy oficerowie, wojciechu. Masz ksywe po Jaruzelu? Lepiej nie mogles trafic.;) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2345 Re: Moskwa chce 20.07.10, 11:21 Tragedia smoleńska mówi nam w najlepszym wariancie: Rosja przynosi pecha. Im dalej od niej tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: Moskwa chce 20.07.10, 11:25 > Im dalej od niej tym lepiej. No to przeprowadz sie na Antarktyde. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Moskwa chce 20.07.10, 11:39 Sam pytasz i sam odpowiadasz: do czego doszło? - do badania terenu... PeeS - znam sporo lepszych obiektów do badania... Odpowiedz Link Zgłoś
ferrari.dubienieckich Re: Moskwa chce 20.07.10, 11:24 bodo.2 napisał: > nam szkolić oficerów,czy BronoTuskowi obrzydło już NATO a marzy się Układ > Warszawski bis?-dzisiejsza Rp Skad ten wniosek? Poza tytulem przeczytales cos wiecej? "Zaznaczył tylko, że resort obrony nie planuje powrotu do szkolenia w Rosji polskich oficerów. Takie szkolenia odbywały się jeszcze do 2002 r." Bardzo ciekawa inicjatywa. Amerykanie chca wspolpracy wojskowej z Rosja wiec dlaczego Polska jako jeden z najblizszysz sasiadow nie ma rowniez wspolpracowac? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Moskwa chce 20.07.10, 11:34 Polskie wojsko na rozkaz Tuska nie zechce Polaków eksterminowac, to przyjadą neoenkawudziści do wypełnienia tego zadania. Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: Moskwa chce 20.07.10, 11:41 elena4.2 napisała: > Polskie wojsko na rozkaz Tuska nie zechce Polaków eksterminowac, to przyjadą > neoenkawudziści do wypełnienia tego zadania. Wisla sie pali! Ratuj!;) Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_32 Re: Moskwa chce 20.07.10, 11:42 elena4.2 napisała: > Polskie wojsko na rozkaz Tuska nie zechce Polaków eksterminowac [...] Jak czytam takie brednie, to pomimo kompletnego kretynizmu wynikającego ze stwierdzenia o eksterminacji Polaków, odnoszę wrażenie, że w ograniczonej skali przydałaby się taka częściowa ekterminacja idiotyzmu w Polsce. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Moskwa chce 20.07.10, 11:46 A co? Uważasz, ze jesteśmy daleko od zamykania gąb niepokornym w taki sposób? Oby moje slowa sie w nic zamienily, ale tu bedzie jeszcze terror jak wowczas, kiedy mojej sąsiadce za upominanie sie o meża zabitego w Katyniu chlopaki z z bezpieki zrobiły tak dobrze, ze zamilkła na 40 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_32 Re: Moskwa chce 20.07.10, 11:55 elena4.2 napisała: > [...] Uważasz, ze jesteśmy daleko od zamykania gąb niepokornym w taki sposób? [...] Chyba jednak za krótko żyjesz, albo amnezja (może to ta zbiorowa z okresu kampanii prezydenckiej) spowodowała, że całkowicie zapomniałaś jak to było te 40 -50 lat temu. Porównywanie czasów obecnych do tamtych to według mnie albo właśnie wyraz amnezji, albo (co bardziej prawdopodobne) efekt "prania mózgu" przez określone kręgi. I jedno i drugie jest szkodliwe dla Polski i dla demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Moskwa chce 20.07.10, 12:02 Wyraz czyjej amnezji? Ja mam 50 lat a pamięc mam w doswiadczeniach innych. Najpierw ginie górka przeszkolonych natowsko dowodców, za chwilę potem zbliżenie z ruską armią. Nic ci to nie mowi? Jałta ci sie nie przypomina? Jesli nie, to na chrena całe twoje wykształcenie. Mnie historii kazali się uczyc po to, aby wyciagacc z niej wnioski na przyszłośc. I to historia mi podpowiada że znow robią nami deal. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_32 Re: Moskwa chce 20.07.10, 12:12 elena4.2 napisała: > [...] Mnie historii kazali się uczyc po to, aby wyciagacc z niej wnioski na > przyszłośc. [...] Takie jak np. spiskowa toria nt. smierci generała Sikorskiego? Przecież za kilka, kilkanaście lat wobec obecnych teorii spiskowych, tragedia smoleńska urośnie do niewyobrażalnych rozmiarów. Już dziś ze zdziwieniem można się dowiedzieć o męczeństwie ofiar katastrofy lotniczej, o spiskowych teoriach nt. rosyjskiego zamachu, wskutek czego Rosja przed całym światem przyznała się do Katynia itp. ...... Do tego ta polityka wplątująca krzyż do własnych racji politycznych, szczególne definicje patriotyzmu, czy brak opamiętania w temacie - wyniki śledztwa mają być natychmiast, wszystkie ustalenia natychmiast, podczas gdy praktyka wskazuje, że tego typu śledztwa z reguły trwają nie krócej niż rok. No i oczywiście teraz każdy Polak to "ekspert od katastrof lotniczych". Paranoja. Nasuwa się pytanie: komu i do czego taki stan rzeczy jest potrezbny? Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Moskwa chce 20.07.10, 12:22 To jest prawidlowośc. Teorie i spekulacje zawsze mnożą się wówczas, kiedy mataczy się aby ukryc prawdę. A że tu prawdy nie mogą podac, bo choc kazdy ja zna,to jej wyjawienie publiczne musiałoby spowodowac publiczne jej potepienie przez politykow swiata aby zachowac twarz przed wlasnymi społeczeństwami. Eurotrocki chcą zbliżenia z Rosją, a Rosja nie jest ani glupia ani postpolityczna i dlatego postawi wiele warunków. Jednym będzie odzyskanie dawnych wpływów w państwach ościennych.jak skonczą z Polską, reszta drobnicy nie będzie miała nic do gadania. A trzeba było jednak szumowiny powywieszac zamiast lisci na drzewach jak był na to czas. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_32 Re: Moskwa chce 20.07.10, 12:33 elena4.2 napisała: > [...] Teorie i spekulacje zawsze mnożą się wówczas, kiedy mataczy się aby ukryc > prawdę. A że tu prawdy nie mogą podac[...] No commence. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.2 Re: Moskwa chce 20.07.10, 12:39 \\\\\No commence. Istnieje taka collocation? Teorie i spekulacje zawsze mnożą się wówczas kiedy utrudnia sie dojsce do prawdy albo mataczy się aby ją ukryc. Niech każdy półmózg wbije sobie to do głowy jak aksjomat!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_32 Re: Moskwa chce 20.07.10, 13:26 elena4.2 napisała: Nawet gdyby jakimś cudem przyczyny tej katastrofy były w 100% oczywiste (teraz na 99% to efekt presji oraz braku realizacji wniosków z katastrofy Cassy), to i tak wyznawcy PIS by mieli swoje wytłumaczenia, wygodne dla ich celów politycznych. Skoro tak lubisz wyciągać wnioski, to proponuję powyciągać je z rządów PIS (kiedy prezydent i premier byli z PIS), a mimo to jak zwykle 0 zdolność PIS do kompromisu, nawet za cenę dopuszczenia do władzy Samoobrony i LPR! Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Moskwa chce 20.07.10, 11:47 a Dukaczewski chwali,jako ta mniejszość mam swoje subiektywne odczucie i lampka mi się zapala ale jak uczy historia,na takich gestach się nie kończy i bynajmniej nie korzystnie dla Polski i dla was koledzy Żydowscy Odpowiedz Link Zgłoś
primasort Wojsko zaciska pasa 20.07.10, 11:45 bo być może potrzebuje pieniędzy na opłacenie moskiewskiego szkolenia oficerów. www.rmf24.pl/ekonomia/news-wojsko-zaciska-pasa,nId,288962 Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda [...] 20.07.10, 11:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 Re: Wojsko zaciska pasa 20.07.10, 11:48 wysokiego szczebla,kiedyś może w NATO zasiądą Odpowiedz Link Zgłoś
heofon Zamiast 20.07.10, 13:30 szkolić stare betony, niech likwidują te zbędne jednostki i ciepłe emeryturki. Odpowiedz Link Zgłoś