Gość: recznik Najlatwiej zwalic na pilota, kierowce, itd. IP: 62.181.161.* 19.03.04, 13:41 Tak jakby to oni decydowali, czy po 30 godzinach pracy moga leciec (prowadzic samochod) z rzadowymi pierdzistolkami na rozmaite przeciecie wstegi i inne akademie ku czci... Jesli ktorys z nich probowalby sie powolywac na takie "drobiazgi" jak bezpieczenstwo, czy kodeks pracy, to ma droge wolna... na bruk. A potem winnych szuka sie wsrod szaraczkow, bo VIP-y sa zawsze niewinne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janique INNE PRIORYTETY IP: *.olszynka.pl 19.03.04, 14:32 Kij z premierem i śmigłowcem! Ważne, że za to jesteśmy świetnie przygotowani do odparcia ataku terrorystycznego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Re: Błędny lot rządowego helikoptera z premierem IP: 213.241.2.* 19.03.04, 14:41 Trzeba przyjąć do wiadomości, że mamy do czynienia z dwoma problemami. 1. Działanie pilota (załogi) po wyłączeniu silników. W tym wypadku żadnych wątpliwości, że było to mistrzostwo świata, które uratowało życie pasażerom i załodze. 2. Co sprawiło, że obydwa silniki samoczynnie wyłączyły się? I tu dochodzimy do konkluzji, że (jak zwykle w lotnictwie) mamy do czynienia ze splotem najmniej korzystnych okoliczności: zmęczenie załogi, złe warunki atmosferyczne, rozluźnienie uwagi w końcowej fazie lotu, zła ocena sytuacji itp. itd. Wypadki lotnicze zdarzały i się i będą się zdarzać. Statysktyki mówią, że 75% z nich było spowodowane tzw. czynnikiem ludzkim. I taka jest prawda. A poza tym każde urządzenie (samolot, śmigłowiec, balon, szybowiec), które oderwało się od ziemi, musi na nią wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzia Miłosz miał, co prawda krótką, szansę przespać się IP: *.stereo.pl 19.03.04, 14:45 "Miłosz miał, co prawda krótką, szansę przespać się..." No tak ta szansa widocznie za krótka była. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Do Redaktora Naczelnego IP: 213.241.2.* 19.03.04, 14:47 Zawsze szanowałem Gazetę za jej wyważone komentarze i obiektywizm. Kiedy pojawił się "Fakt" nie przypuszczałem, że GW będzie usiłowała konkurować z tym brukowcem. Niestety coraz więcej wskazuje na to, że najważniejszy stał się sprzedany nakład, a co jeśli nie tania sensacja sprzedaje się najlepiej. Szkoda, naprawdę szkoda tej Gazety, którą pamiętam i od której zwykle zaczynałem dzień. No cóż, świat się zmienia, mogę i ja zmienić przyzwyczajenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miroslawgrabietz Re: Do Redaktora Naczelnego IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.03.04, 15:22 W pelni sie zgadzam. Patrz moja opinia na dole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dudas Re: Błędny lot rządowego helikoptera z premierem IP: 62.233.157.* 19.03.04, 15:13 Wielkie halo jeszcze jedno kłamstwo (kłamstwa)w tą czy inną...Ale Ada to jest to! wyczyn, naprawde "gratuluje" przyćmiłaś Millera!, intuicje to ty masz zabierz sie zbieraniem grzygów ale nie politologią. Jasny gwint, Ada to nasze społeczeństwo w koncentracie. Pochwała Głupoty!!!!!!!!!! a i kłamstwa i co tam ma millerek brrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś
miroslawgrabietz "Gazeta" najpierw zrobila z Milosza bohatera a ... 19.03.04, 15:15 "Gazeta" najpierw zrobila z plk Marka Milosza bohatera, ktory swym "mistrzowskim manewrem uratowal zycie Millera i Jakubowskiej", niemniej teraz jest on przedstawiany jako czarna owca przez te sama "Gazete". Mam wrazenie Panowie Redaktorzy ze coraz czesciej nie macie pojecia na tematy o ktorych piszecie. Albo poprzednio pospieszyliscie sie z wychwalaniem pod niebiosa "wirtuozerii pilota", albo teraz niepotrzebnie obrzucacie go blotem. Nie stac Was nawet na odrobine samokrytyki. Podobnie ma sie rzecz z waszymi komentarzami na temat Iraku. Zachowujecie sie jak Prezydent Kwasniewski, ktory najpierw pial z zachwytu nad wojna a teraz gdy wszyscy wiedza ze to byla manipulacja zachowuje sie jak obuzona panienka ktora udaje ze o niczym takim nie wiedziala. Podsumowujac mam dwa wnioski. Wiecej obiektywizmu Mniej "Wyb(i)orczosci" Zalaczam serdeczne pozdrowienia. PS. Czasami zastanawiam sie czemu nawet tu w Londynie wiernie kupuje Wasza gazete, 1.10 funta. Widocznie jestem naiwny .... Odpowiedz Link Zgłoś
agnes6 Re: "Gazeta" najpierw zrobila z Milosza bohatera 19.03.04, 15:31 Prenumerata GW w Stanach i Canada spadla na 2004 o 15-18%. Wyciagnij wnioski. Tam 2US$ ma jednak wartosc. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miroslawgrabietz Re: "Gazeta" najpierw zrobila z Milosza bohatera IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.03.04, 16:14 ... i mam wyjechac do USA zeby taniej kupowac Wyborcza ???? Troche szkoda mi kasy na wize :) A tak powaznie to w Londynie cala polska prasa jest strasznie droga "NIE" kosztuje 2.50 funta; jedyny moj zal to to ze nie odbieram tu Radia Maryja... ... dowiedzialbym sie w koncu prawdy o Polsce i Polakach ... ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SilentOtto Re: Błędny lot rządowego helikoptera z premierem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.04, 15:56 Ich praca jest tak tajna, że sami nie wiedzą co robią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol no i co z tego skoro miller żyje??? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 19.03.04, 16:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: związany Re: Błędny lot rządowego helikoptera z premierem IP: *.przemysl.sdi.tpnet.pl 19.03.04, 16:27 Od kąd jestem związany z lotnictwem zawsze był winny pilot. Kłopot w tym, że przeżył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdzie ekspertyza? Re: Błędny lot rządowego helikoptera z premierem IP: *.posc.mu.edu 19.03.04, 16:46 A w ogole, czy MON ma ekspertyze rzeczoznawcow w tej sprawie???? Jesli NIE to dlaczego? Jesli TAK, to dlaczego nie zostala podana do publicznej wiadomosci????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: januszek pempuszek Re: Błędny lot rządowego helikoptera z premierem IP: 213.241.2.* 19.03.04, 17:51 załamac się mozna jak sie to czyta.....pilot pełnił słuzbe .....barany...pilot tak jak kierowca tira jedzie tam gdzie mu nakazali i czeka jak pies .....jak trwa to dłużej jak dobe to zawsze odpocznie chłopak i sie wyspi....więc coś nie bardzo informator sie zna na toku pełnienia służby.....czytaj regulamin kapusiu ubeku jeden.........a co do GW to złotówki juz więcej nie wydam na was bo mi szkoda kasy na oszołomów .....dziekuję i pozdrawiam łapówkarzy ....bohater- kryminalista.....Rywin-Michnik......cos wam to mówi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy Re: tak ferajna janika IP: 208.181.96.* 20.03.04, 14:33 pamietamy.freewebpage.org/ Odpowiedz Link Zgłoś