Dodaj do ulubionych

Konferencja prasowa L.Millera

IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.03.04, 21:15
Ja już nie mogę tego zdzirżyc , co ten palant wyrabia. Pytam sie , po raz
kolejny co takiego zrobił L.Miller ( poza rzucaniem kłód pod nogi
pracodawców i ludzi , którzy zwiększja swoja wydajność pracy ) i jego ekipa ,
ze mają czelność organizować konferencje prasową i "wciskać kit" publice, że
to dzięki niemu i jego ekipie mieliśmy w 2003 i dalej mnamy wysoki wzrost
produkcji i towarzyszący mu wzrost eksportu.To juz k..a nie jest żenujące to
jest coś obrzydliwego i wstretnego uzurpowac sobie te wszystkie wskaźniki
wzrostu .Na pohybel L.Millerowi i jego sługusom. Podkreślam , ja nie biję
leżącego, ambiwalentny ( eufemizm ) stosunek do tego aparatczyka miałem
zanim został wybrany na premiera a takze duzo, dużo wcześniej. To jest facet
bez charyzmy, bez żadnychidei poza jedną "przyspawać sie do stołka"

"Ubi fuerit superbia, ibi erit et contumelia."/ Gdzie pycha, tam i hańba/
Obserwuj wątek
    • tajniak000 Re: Konferencja prasowa L.Millera 20.03.04, 21:45
      Pan Leszek Miller jest człowiekiem niezwykle zakłamanym i chyba sam nie wierzy
      w to co mówi i robi, ale najbardziej bije zwykłych obywateli swą ironią do
      wszystkich i do wszystkiego. O mało nie wyrzuciłem telewizora przez okno, kiedy
      słuchałem komentarza pana M do wypadku spowodowanego przez kolumnę rządową w
      którym została ranna kobieta w ciąży, pan M czuł się zaproszony na chrzciny po
      tym jak dodał biednej kobiecie kilka słów otuchy, osobiście ! odwiedzając ją w
      szpitalu . Podobną ironię wyczuwam już we wszystkich wypowiedziach pana M,
      najprawdopodobniej jestem na niego uczulony. Jedyną terapią jest unikanie
      alergenów, mam nadzieje, że ten gatunek jest już na wymarciu.

Dołożę przysłowie, które podobno są mądrością narodów, szkoda tylko, że z tych
      mądrości nie korzystamy .

„Insipientis est in errore perseverare” / Rzeczą głupców jest obstawać przy
      błędzie/
      • Gość: Camille~Pissarro Re: Konferencja prasowa L.Millera IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.03.04, 21:52
        Ile czasu mamy znosic jeszcze cynizm tego gościa, który na siłe chcę wciągnąć
        Polską i EUropejska flagę na maszt ?? Czy on sądzi, że przez powyższy akt w
        opinii publiczenej stanie sie mężczyzną, który dobrze kończy ???
        To jest czysty S.Mrożek albo jescze lepszy w konstruowaniu takich obrazów
        Ionescu.
        • tajniak000 Re: Konferencja prasowa L.Millera 20.03.04, 22:11
          Obawiam się, że cynizm pana Millera potrwa do 1 maja . Obrał sobie on tę datę
          jako jedyny z wcześniejszych terminów „kończenia prawdziwego mężczyzny” szkoda
          tylko, że przy tym jego „kończeniu” my się wykańczamy . Można również na to
          spojrzeć w bardziej optymistyczny sposób. Pan Miller chcę nas uszczęśliwić w
          podwójny sposób. Swoją dymisją i przystąpieniem polski do UE, z tym że jestem
          za stopniowym dawkowaniem szczęścia i bardziej ucieszyłaby mnie natychmiastowa
          dymisja rządu .
    • gwizdki Re: Konferencja prasowa L.Millera 20.03.04, 21:50
      Gość portalu: Camille~Pissarro napisał(a):

> Ja już nie mogę tego zdzirżyc , co ten palant wyrabia. Pytam sie , po raz
      > kolejny co takiego zrobił L.Miller ( poza rzucaniem kłód pod nogi
      > pracodawców i ludzi , którzy zwiększja swoja wydajność pracy ) i jego ekipa ,
      > ze mają czelność organizować konferencje prasową i "wciskać kit" publice, że
      > to dzięki niemu i jego ekipie mieliśmy w 2003 i dalej mnamy wysoki wzrost
      > produkcji

Dla mnie tez smutno-oczywisty jest fakt jak ten koles stara sie zrobic nam
      Matrixa. Razaco to widac.
      • Gość: camille~Pissarro Re: Konferencja prasowa L.Millera IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.03.04, 22:26
        O widze pozytywne przemiany,
        pozdrawiam wiosennie
        • gwizdki Re: Konferencja prasowa L.Millera 20.03.04, 22:36
          no, widze ze zauwazasz to co chcesz zauwazac

pozdrawiam
    • Gość: wartburg syjamscy bracia IP: *.b.dial.de.ignite.net 20.03.04, 22:03
      Gość portalu: Camille~Pissarro napisał(a):

> To juz k..a nie jest żenujące to
      > jest coś obrzydliwego i wstretnego uzurpowac sobie te wszystkie wskaźniki
      > wzrostu.

Ależ ten żulik z Żyrardowa nigdy nie był inny. Zawsze był taki, zanim nawet
      jeszcze przyspawał się do stołka. Miał to wypisane na twarzy. Takie fizjonomie
      są niebywale czytelne.

Jego brat syjamski Lepper niczym się od niego pod tym względem nie różni. Już
      teraz można mu wszystko z gęby wyczytać.
      • Gość: Zrównoważony Ależ się gnojki zborsuczyły ! IP: *.chello.pl 20.03.04, 22:16
        Weźcie sobie coś na uspokojenie, bo wam popaprańcy żyłka pierdyknie !

Brawo Leszek !
        • tajniak000 Re: Ależ się gnojki zborsuczyły ! 20.03.04, 22:24
          Nawet nie wiesz jak mnie ucieszyło pojawienie się ciebie „zrównoważony”
          człowieku. Moim marzeniem było poznać człowieka, który znajduję się w tak
          elitarnej grupie JESZCZE 10% Polaków. Dodałeś mi wiary w sondaże wyborcze.

Pzdr

Tajniak000
      • Gość: Camille~Pissarro A najgorsze jest to IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.03.04, 22:20
        że , jak mawiał to ś.p. "Kisiel" "publika to łyka".
        Trzeba aby Polska A zaoferowała , w końcu coś ( przynajmniej , pewne minimum
        przyzwoitości ) Polsce B w przeciwnym razie aforyzm J.S. Leca
        "Polska A mowi Polsce B pocałuj nie w D " będzie odbierany dosłownie a to nie
        wrózy nic innego tylko hegemonię ( będąc politycznie poprawnym ;-) )znanej nam
        wszsystkim ostatnio osoby...
      • Gość: Camille~Pissarro Re: syjamscy bracia IP: 5.2.* / *.chello.pl 20.03.04, 22:22
        O widze pozytywne przemiany....
        Pozdrawiam wiosennie
      • tajniak000 Lepper = Wałęsa ? 20.03.04, 22:30
        W tym artykule zostały porównane życiorysy obu panów, Wałęsy I Leppera . Ich
        droga do władzy była i jest niezwykle podobna , oby w przypadku tego drugiego
        delikwenta nie zakończyła się w pałacu prezydenckim !

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,1978240.html
        • Gość: Camille ~Pissarro Re: Lepper = Wałęsa ? IP: *.idea.pl 20.03.04, 22:56
          Óczywiscie , ze porównanie nie ma racji bytu ale analityczny artykuł Jacka
          Kurskiego jest lekturą obowiązkowa dla wszystkich , w których interesie leży
          dobro naszego kraju.
          • tajniak000 Re: Lepper = Wałęsa ? 20.03.04, 23:11
            Takich artykułów i opinii jest bardzo dużo, tylko, że zazwyczaj sięgają po nie
            ludzie nastawieni do tego pana negatywnie. Może do elektoratu Leppera należy
            pisać trochę prościej i zwięźlej, aby każdy obywatel mógł zrozumieć o co tak
            naprawdę chodzi samoobronie, choć to źle dobrane określenie, bo chyba nawet sam
            przewodniczący, bądź marszałek jak nadal tytułuje go wierny sztab nie wie o co
            mu samemu chodzi, a jeśli niewiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze i
            nieokiełznaną rządzę sprawowania władzy wynikającą z chorej ambicji, którą już
            najwyższa pora leczyć wszystkimi możliwymi sposobami.
            • Gość: Camille ~Pissarro Jest sposób na A.Leppera IP: *.idea.pl 20.03.04, 23:31
              wydaje mi sie , że ten gość jak trafnie zauważył nomen omen J.Rolicki nie ma za
              grosz poczucia humoru ( to samo można powiedziec z grubsza o jego elektoracie ).
              I to jest niezła oręż.On natychmiast sie naburmusza i dostaje ataku szału gdy
              ktoś go ośmiesza i przedstawia jego dokonania i akcje w tonie co najmniej
              humorystycznym.Traci wówczas wszelki rezon, i tą broń należy przeciw niemu
              stosować.
              • Gość: wartburg Czajkowska IP: *.b.dial.de.ignite.net 20.03.04, 23:49
                Gość portalu: Camille ~Pissarro napisał(a):

> wydaje mi sie , że ten gość jak trafnie zauważył nomen omen J.Rolicki nie ma
                za
                >
                > grosz poczucia humoru ( to samo można powiedziec z grubsza o jego
                elektoracie )
                > .
                > I to jest niezła oręż.On natychmiast sie naburmusza i dostaje ataku szału gdy
                > ktoś go ośmiesza i przedstawia jego dokonania i akcje w tonie co najmniej
                > humorystycznym.Traci wówczas wszelki rezon, i tą broń należy przeciw niemu
                > stosować.

Jak do tej pory najlepiej udało się to Czajkowskiej w "Linii Specjalnej".
                Ośmieszyła Leppera w sposob nawet dla największego ćwoka zrozumiały. Co nie
                znaczy, że było to prymitywne. Wręcz przeciwnie. Trafiała go w najczulsze
                punkty, tak że na koniec był całkowicie bezradny, a przede wszystkim wściekły.
                To był pokaz szermierki. Mistrzowskiej. I własnie wynik tego pojedynku (a nie
                jego przebieg) był dla każdego matoła zrozumiały. Wcale nie trzeba sie zniżać
                do poziomu Leppera, żeby go pokonać.
                • tajniak000 Re: Czajkowska 21.03.04, 13:51
                  Lepper faktycznie nie ma poczucia humoru i to może być skuteczną bronią
                  przeciwko niemu i jego ludziom. Widocznie, jego specjaliści od komunikacji
                  interpersonalnej źle przygotowali przewodniczącemu lekcje poczucia humoru, lub
                  w ogóle jej nie przeprowadzili z góry zakładając jej niepowodzenie. Pan Andrzej
                  do osób inteligentnych się raczej nie zaliczy, a jedynie do osób
                  niezwykle „wykutych” i powtarzających te same wierszyki do każdej sytuacji i
                  jakiegokolwiek zagadnienia politycznego. Jest bardzo łatwo go ośmieszyć w
                  oczach przeciwników, szkoda tylko, że to ośmieszenie umacnia wiarę i
                  przekonanie o słuszności poglądów u jego wyborców. Przypuszczam również, że
                  elektorat samoobrony w większej części w ogóle nie ogląda, bądź słucha
                  publicznych wystąpień pan przewodniczącego, a jeżeli tak, to odbiera jego
                  wywody w sposób odwrotny do naszej oceny. Jedyną alternatywą w boju
                  o „zniszczenie” Leppera jest przybranie jego taktyki w zdobywaniu wyborców.
                  Ktoś musi wreszcie wyruszyć w teren, do mniejszych miejscowości i wiosek i tam
                  w odpowiedni sposób zrobić panu przewodniczącemu antyreklamę .
                  • Gość: Camille~Pissarro Mantry Leppera IP: 5.2.* / *.chello.pl 21.03.04, 14:00
                    niestety działaja na ludzi zgromadzonych w sali.Wyobrażam sobie takie spotkanie
                    przewodniczącego w sali ( opisał to dokładnie Jacek Kurski w ostatniej GW ).
                    Tam nie ma pytań, sugestii tam audytorium jest tylko zrócone w stronę percepcji
                    i to tej niepodbudowanej jakimkolwiek myśleniem. Lepper podaje na tacy swoje
                    mantry i one są przyjmowane z pełna aklamacja , ponieważ te slogany są juz
                    przez przewodniczącego przygotowana a potem podawane na tacy , sam
                    przewodniczący zaś jak kelner podaje zamówione przez klientów potrawy. Podobnie
                    z Lepperem nie da sie na powaznie dyskutować w rożnych panelach dyskusyjnych -
                    należy go demaskować i onażać po kolei te jego złudne i pełne mirażu
                    deklaracje bez pokrycia. Niestety , trzeba z tym także nie przesadzać, bo gdy
                    gawiedź zorientuje sie , że wodz jest sekowany sprawy mogą przybrać odwrotny od
                    zamierzonego kierunek.
                    Tak to nietsty z gawiedzia bywa.....
                    • tajniak000 Re: Mantry Leppera 21.03.04, 14:23
                      Lepper, jak napisałeś potrawy serwuje na zamówienie swojego elektoratu. Potrafi
                      pięknie je przyrządzić i udekorować, tak, że wyborcą ślinka cieknie na ich
                      widok. W ostatnich czasie możemy zaobserwować emancypacje chłopstwa, które
                      poczuło smak demokracji i możliwość kreowania rzeczywistości odpowiednio
                      wykorzystując swój obywatelski głos. Cały problem polega na tym, że na ich
                      czele stanął pan Lepper, który swoimi „potrawami” przygotowanymi pod klientelę
                      ściąga coraz więcej gości , problem tych ludzi polega na tym, że wystarcza im
                      same menu, bo gotowej potrawy pan Lepper przyrządzić nie potrafi . Dlatego musi
                      powstać dla nich alternatywa, prawdziwa, konkretna i merytoryczna partia
                      chłopska opierające swe działania na konkretach, a nie czystym populizmie.
                  • stefan4 Re: Czajkowska 21.03.04, 14:44
                    tajniak000:
                    > Ktoś musi wreszcie wyruszyć w teren, do mniejszych miejscowości i wiosek i tam
                    > w odpowiedni sposób zrobić panu przewodniczącemu antyreklamę .

Ktoś z PO? A jak chcesz zrobić, żeby nie wracał w marynarce ociekającej
                    zgniłymi jajami? Rozumiem, że to tylko techniczny problem, ale... Może
                    powinien stale wystepować w klatce z pancernego szkła?

- Stefan
                    • tajniak000 Re: Czajkowska 21.03.04, 15:00
                      stefan4 napisał:

> tajniak000:
                      > > Ktoś musi wreszcie wyruszyć w teren, do mniejszych miejscowości i wiosek i
                      > tam
                      > > w odpowiedni sposób zrobić panu przewodniczącemu antyreklamę .
                      >
                      > Ktoś z PO? A jak chcesz zrobić, żeby nie wracał w marynarce ociekającej
                      > zgniłymi jajami? Rozumiem, że to tylko techniczny problem, ale... Może
                      > powinien stale wystepować w klatce z pancernego szkła?
                      >
                      > - Stefan

Myślę, że Platforma Obywatelska nie nadaje się do zjednywania sobie elektoratu
                      wśród chłopstwa . Tu musi wkroczyć do akcji zupełnie nowe PSL, lub inna
                      nowoutworzona partia skupiająca w swoich szeregach ludzi odpowiednich do
                      reprezentowania interesów chłopów w parlamencie. Stanowią oni duży procent
                      elektoratu, a niestety nikt ich nie prowadzi fachowo do nowej rzeczywistości
                      jaką będzie UE. Pan Lepper odpowiednio wykorzystał ten brak na „rynku”
                      partyjnym tworząc utopijną, lecz atrakcyjną partie, która w doskonały sposób
                      stawia diagnozy nie umiejąc zaaplikować leków. Stoimy teraz na etapie, gdzie
                      jest za późno na wyplewienie Leppera , musimy nauczyć się z nim żyć, a
                      jednocześnie nie dopuszczać go do władzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka