Dodaj do ulubionych

Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 10:56
patrzac w telewizor i widzac twarz Lwa Rywina kilka razy sie rozczulilem.
szkoda mi sie zrobilo sympatycznego tluscioszka, ze zbierze baty za
Kwiatkowskiego, Czarzastego.

Ale teraz wiem, ze to menda.
Obserwuj wątek
    • Gość: JK lew gryzie, ale cienko ryczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 10:59
      I to maja byc te rewelacyjne strategie obrony? Mecenasi mogli sie chociaz
      wysilic na oryginalnosc...
      • Gość: Lylwer Lew odwraca kota ogonem! IP: *.wye.ic.ac.uk 23.03.04, 11:01
        • Gość: Śtęźń... Mówił"to zabijcie mnie",chce pożyć to kręci! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 11:14
          To jego gadanie to musztarda na krześle Millera, a może coś podobnego w kolorze!
          • Gość: gerth Szczwany lis,jak każdy kotLew lubi lądowac na4łapy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 12:03
            Zbyt mądry by być głupi, Rywin ma "dusze bankiera"...
            • Gość: Kris Za to biorą prawnicy Rywina? IP: 217.153.67.* 23.03.04, 12:32
              Za co biorą prawnicy Rywina pewnie niemałe pieniądze?
              To się wszystko kupy nie trzyma!
              • Gość: kunowicew Re: Za to biorą prawnicy Rywina? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 14:58
                Przyszła to kryska na Matyska. Choc przyszła i niepewna.
            • Gość: Agoor Re: Szczwany lis,jak każdy kotLew lubi lądowac na IP: *.mess.gouv.qc.ca 24.03.04, 17:59
              A, Agora co ma?
      • opinia.publiczna JASNE, LEW GADA, CO MU LESZEK KAŻE... 23.03.04, 11:31
      • opinia.publiczna KAŻDY (TCHÓRZ) BY TAK ZROBIŁ Z LUFĄ PRZY ŁBIE 23.03.04, 11:32
        • opinia.publiczna ARMIA LESZKA (Z PRUSZKOWA) CZUWA 23.03.04, 11:36
      • Gość: ttoottoo Wanda Rapaczynska dala 17 mln, zeby Lew wreczyl Mi IP: 195.150.116.* 23.03.04, 15:03
        chikowi. Czemu sad w ogole slucha tych idiotyzmow?
        • Gość: lange Re: Wanda Rapaczynska dala 17 mln, zeby Lew wrecz IP: *.internode.on.net.au 23.03.04, 23:48
          czemu slucha? nie zdziwie sie, jesli sedziowie tez maja role w tej szopce.
      • Gość: chil[u]m Re: lew gryzie, ale cienko ryczy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.04, 18:13

> I to maja byc te rewelacyjne strategie obrony? Mecenasi mogli sie chociaz
        > wysilic na oryginalnosc...

Ano właśnie.
        PMO Rywin nic nie mówił,bo chciał mieć wszystkie zeznania swiadków jako
        materiał do ułożenia swojej wersji wydarzeń.
        Posłuchał i mamy WSiP,butelki i niedopałki i cała resztę tak przeczącą wszelkim
        faktom,ze doprawdy byłem mocno zaskoczony i zdziwiony.
        Przeciez miał przedstawić swoją kasetę!!
        Na początek:-)
        Osłupiałem czytając naiwne i rozpaczliwie nieudolne próby przekłamania
        rzeczywistości.

Przecież i tak wszyscy wiedza jak było.
        To nie jest aż takie skomplikowane.
        Rywina posłali Ci,którzy mieli byc beneficjentami całej sprawy.
        No,kto wie??
        Nie pchac się z odpowiedziami!
        To,że sąd ograniczył się do w sprawie do wątku Rywina i pominął inne oczywiste
        świadczy naljepiej o intencjach sądu i wpływach GTW.
        Która jest i jeszcze ma wpływy.
        Nie ma woli zeby sprawę wyjaśnić.
        Stąd pewność osób z GTW czekających na wyrok sądu,który ma być miarodajny i
        sprawiedliwy.
        W ich mniemaniu.

Załosny spektakl o sprawiedliwości w Polsce.
      • Gość: Król Edyp Nie wiecie?Za wszystkim stoi przecież Berlusconi! IP: *.dip.t-dialin.net 23.03.04, 21:42
        Toć jego jest ta "grupa trzymająca władzę" czyli włoska mafia medialna. Adaś
        niczym Rejtan koszulę rozrywa i krzyczy "No pasaran!"
      • Gość: simo Re: lew gryzie, ale cienko ryczy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.03.04, 00:14
        gazeto ty moja, kiedys cie podrzuce wysoko W POWIETRZE i ulecisz niczym ptszyna
      • Gość: czytelnik No i wreszcie zrozumiałem słowa Rapaczyńskiej IP: *.bielsko.msk.pl 24.03.04, 08:18
        Pamiętam jak kiedyś publicznie powiedziała "Nie zawahamy sie użyć żadnych
        środków, aby osiągnąć swój cel". I nie zawahali się...(ciekawe, jak długo ta
        opinia będzie na forum?)
    • Gość: Jagnieszka Czy i gdzie będzie można przeczytać stenogram? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.03.04, 11:06
      • hydy obawiam się że nigdzie :( 23.03.04, 11:13
        sąd to nie komisja...
        • Gość: Jagnieszka Przy możliwościach "Wyborczej"??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.03.04, 14:43
          • Gość: Jagnieszka Łyso panu? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.03.04, 21:02
            Panie O'Hydy?
            serwisy.gazeta.pl/kraj/1,42984,1984154.html
            Tak czy inaczej, brawo, "Gazeto Wyborcza"!
          • Gość: andy Re: Przy możliwościach "Wyborczej"??? IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 23.03.04, 21:32
            Możliwości Wyborczej mają się nijak w porównaniu z twoją głupotą
            powodzenia
    • Gość: polishAM Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie IP: *.nas60.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 23.03.04, 11:12
      A więc to jednak Rapaczyńska nagrała całą aferę łapówkarską. To chyba
      oczywiste. Przecież ustawą zainteresowana była właśnie ona i właśnie ona
      chciała kupić wydawnictwa. Tylko Michnik popisał się mizernymi umiejętnościami
      dyplomacji. A to była tak czysta transakcja.
    • Gość: Żoliborzak Rapaczyńska ty kłamczucho! Wyszło szydło z worka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 11:14
    • Gość: Dorota Lwiątko uciskane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 11:28
      Och biedne Lwiątko. Źle się czuło, upiło się, potem poszło (wężykiem) do Agory,
      przespacerowało się po tarasie i poplotło farmazony. I krzywdę mu za to chcą
      zrobić. Ojej, chyba się wzruszę...
    • Gość: J23 Od początku było wiadomo. IP: *.telkab.pl 23.03.04, 11:35
      Rywina do Agory wysłał Michnik i to jego należy ukarać.
      Pa, całuski.
      • kataryna.kataryna Re: Od początku było wiadomo. 23.03.04, 12:00
        Gość portalu: J23 napisał(a):

> Rywina do Agory wysłał Michnik i to jego należy ukarać.

Nie przekręcaj faktów! Rywina do Michnika wysłała Rapaczyńska.
        • Gość: Ludwik Re: Od początku było wiadomo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 23:13
          A nie Rywin Rapaczynską do Michnika?
    • Gość: TEicke Kłótnia wierchuszki żydowskiej w Polsce IP: 62.181.161.* 23.03.04, 11:39
      czyli przychodzi Rywin do Michnika, Rapaczynska do Rywina lub Rywin do Michnika
      za posrednictwem Rapaczynskiej (jest jeszcze kilka mozliwych kombinacji) i nie
      moga sie dogadac jakby tu wprowadzic zydowski monopol informacyjny w Polsce i
      spacyfikowac kraj kolejnymi "sprawami Jedwabnego", w czym dzielnie sekundowal
      bedzie TyGadzinownik Powszechny".
      • Gość: koko Re:Do Rywina IP: *.burkert.com 23.03.04, 11:48
        Ty skonczony bydlaku,zachlana swinio!Wynika z tego ,ze owego dnia powinienes
        byc zamkniety w izbie wytrzezwien.Jak to jest ,ze takie zachlane bydlaki
        sprawuja w Polsce cokolwiek.Niech zyje postkomunistyczna Polska!Ty i miller -to
        to samo kurestwo,ktore powinno byc wyeliminowane na zawsze z terytorium Polski.
        • Gość: Baba-w-oknie Re:Do Rywina IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 23.03.04, 12:14
          Koko, nie zoladkuj sie, bo jeszcze ci sie co stanie! Nigdy nie byles zachlany?
          Bo mnie sie zdaje ze to alkoholowa skleroza, jak sobie nie mozesz przypomniec
          co Rywin "sprawuje". Nie musisz kochac Millera, ale czemu sobie nie znajdziesz
          jakiegos obiektu blizej zeby mu wymyslac? Od razu by sie odwinal, dostalbys po
          buzi i ulzylo by wam obu. I to by bylo typowo po mesku! A tak to tylko Twoja i
          tak biedna watroba cierpi.
      • Gość: bbking Re: Kłótnia wierchuszki żydowskiej w Polsce IP: *.lasy-wroclaw.pl 23.03.04, 14:32
        chłopczyku, idź do toalety i zrób kupkę. Nadmiar łajna zatruł Ci organizm ze
        szczególnym uwzględnieniem mózgu. Szybko, bo może byc za późno.
      • Gość: Leszek Re: Kłótnia wierchuszki żydowskiej w Polsce IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 23.03.04, 17:34
        Te Icek, nie krec gitary
      • Gość: lange Re: Kłótnia wierchuszki żydowskiej w Polsce IP: *.internode.on.net.au 23.03.04, 23:55
        te, maniak przesladowany, jaki jest nieomylny sposob na rozpoznanie zyda i ich
        niecnych gier?
      • marekpfef Re: Kłótnia wierchuszki żydowskiej w Polsce 24.03.04, 00:50
        Przegladam rózne "fora" i doprawdy nie ma takiego miejsca niezaleznie od
        tematu, zeby nie znalazla sie taka jak Ty gnida. Sam sie tapla blocie i
        wszystkich chce tam wciagnac. Wbij to sobie do glowy endekoidalny cymbale,ze
        gdyby nie Michnik, Turowicz i ludzie zwiazani z Gazeta i Tygodnikiem
        Powszechnym do dzis zyl bys w peerelowskiej gnojówce. A juz ta zoolgiczna
        nienawisc do Zydów rodem z carskiej ochrany, czeka i ub, sprawia, iz musze
        wstydzic sie, ze przynaleze do tego samego narodu. Wypisywanie tych swinstw
        przez tak wielu "polaków", swiadczy niezbicie, iz mord w Jedwabnym dokonany
        przez Polaków owladnietych endecka, stricte rasistowska propagande,byl faktem.
        • Gość: chinczak To SB Kiszczak z Michnikiem sprzedali Polske IP: 218.14.73.* 24.03.04, 03:20
          zydokomunie, poczytaj troche posluchaj Gwiazdy Walentynowicz i innych z
          przwdziwej solidarnosci, wode ci z mozgu wybiorcza zrobila, co na celu miala
          • marekpfef Re: To SB Kiszczak z Michnikiem sprzedali Polske 24.03.04, 06:08
            Ja napewno mam wode, gdyz z niej sie glównie sklada ludzki organizm. Ty zas
            wogóle nie masz mózgu. Polske sprzedali i dalej sprzedaja takie lajzy jak Ty.
            To wlasnie przez takie poglady i postawy jak Twoja jestesmy grajdolem i
            zasciankiem z którym nikt sie nie liczy. Wbij sobie to do swojej bezmózgowej
            lepetyny, ze antysemityzm szkodzi najbardziej Polsce i Polakom, gdtyz Zydzi w
            wiekszosci maja to w d. Ty musisz nienawidzic ludzi tak odwaznych madrych i
            prawych jak Turowicz i Michnik, gdyz zaloze sie, ze w komunie latales na 1-
            Majowe pochody i na ich pseudo wybory zeby bron Boze nie podpasc. Teraz
            odreagowujesz swoja podlosc sadzac, ze ludzi wspanialych wciagniesz do swojej
            gnojówki. Jestem przekonany na przykladzie Twoich pogladów, ze o polskiej
            historii nie masz zielonego pojecia a swoja spiskowa teorie swiata czerpiesz z
            biuletynów tajnych policji i koscielnych broszurek dla kucharek. Michnik
            zapewne tez ma w d. takich niedorajdów jak Ty. Jest bowiem czlowiekiem sukcesu
            na który ciezko zapracowal. Jest postacia ceniona zarówno w kraju jak i
            zagranica gdzie o Twoich idolach nawet nikt nie slyszal. Ze tez musze z takim
            scierwem jak Ty zyc pod jedna szerokoscia geograficzna. Moze znajdz sobie jakas
            super laske, sex moze byc niezlym lekarstwem na te wasza paranoje, tak
            przynajmniej uwazal Freud ale Ty nie mozesz znac jego ksiazek, bo to byl Zyd i
            zapewne nalezal do miedzynarodowego spisku. Podobnie jak nie znasz "kazania na
            górze", gdyz slowa tam wypowiedziane pochodza z ust Zyda, Jezusa Chrystusa, nie
            wspominajac juz o apostolach i wybitnych Ojcach Kosciola jak sw.Pawel czy sw.
            Augustyn.Bez ich talentu wiedzy i zarliwosci nawet nie mial bys dzisiaj w co
            wierzyc. Nawiasem mówiac przciwko komu mialy by byc owe "zydo-masonskie
            spiski"? Przeciwko takim cymbala jak Ty? Sam sie zabijasz wlasna frustracja i
            nienawiscia. Ludzi porzadni i uczciwi nie przjmuja sie tymi obrzywodlisciami.
            To Twoj problem, Twoja gnojówka i zyj w niej, Twój wybór. Nie mniej jednak
            dobrze Ci radze. Idzie wiosna, zerznij jakas ladna panienke, moze na tym polu
            cos Ci sie uda. Uwazaj jednak zeby nie miala w poprzek, dopiero by sie
            narobilo.
        • Gość: TEicke Wstyd to Polacy wysługujący się żydostwu, IP: 62.181.161.* 24.03.04, 09:50
          zapamiętaj to sobie. Kanalie, które z głupoty czy sprzedajności wysługują się
          odwiecznemu wrogowi Polski i Polskości, który przez setki lat pasożytował na
          jej organizmie.

Dla mnie i dla myślących po polsku Polaków to Wałęsa obalił komunizm, a tu
          dowiaduję się że Turowicz z Michnikiem! Co za bzdury! Michnik to może obalił,
          owszem, parę flaszek z komunistyczną gnidą i też żydem Urbanem.

Co do mojej, i generalnie Polaków, roli w sprawie Jedwabnego, to puknij się w
          czoło, prymitywny oszczerco. Za sprawę może być odpowiedzialna struktura
          organizacyjna zwana GG. Państwo polskie nie istniało i zmuszanie Polaków do
          jakichś "przeprosin" jest niczym innym jak wymysłem żydostwa z GW. Co nie
          zmienia faktu, że miejscem żydów do życia jest może Bliski Wschód, ale na pewno
          nie Polska.
      • Gość: chinczak Zyd Rywin do zyda Michnika Arona i na opak IP: 218.14.73.* 24.03.04, 03:17
        o kase poszlo, a ten chlopaczek a Ztrardowa to Stolzman kazal go wykopac, i tyle!
    • kataryna.kataryna :))) 23.03.04, 11:59
      Rok trzymał w napięciu, obiecywał sensacje z notarialnie potwierdzonych
      notatek, apetyt na rywinowe rewelacje rósł z każdym dniem wyczekującego
      milczenia pana Lwa i oto są! Sensacyjne zeznania, zwrot o 180 stopni, brakujące
      ogniwo w aferze!

Puste butelki i puszki po piwie na tarasie Agory! Panie Michnik, wstydziłby się
      pan! Nie dość, że pije pan od rana to jeszcze zamiast do kosza w swoim
      gabinecie, wynosi pan flaszki na taras. Fe!

• Gość: Lewski Re: :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 12:02
        Łyso ci głupia cipo? Wszystkie twoje rozważania w ostatnich miesiącach są gówno
        warte!
        • goniacy.pielegniarz Re: :))) 23.03.04, 14:50
          Gość portalu: Lewski napisał(a):

> Łyso ci głupia cipo? Wszystkie twoje rozważania w ostatnich miesiącach są
          gówno
          > warte!

Tak, Rywin zdemaskował wszystkich tym wiarygodnym oświadczeniem. A przede
          wszystkim twoją głupotę.
        • Gość: rychu Re: :))) IP: 62.173.207.* 23.03.04, 19:48
          Te, GNOJU, naucz sie kultury, a potem zabieraj glos; o ile masz cos do
          powiedzenia. Na razie nie widac, zebys cos mial do powiedzenia.
    • l.h.s Nareszcie ! :))) 23.03.04, 12:00
      tylko po co Rywin przez prawie dwa lata 'krył' Michnika???
      • kataryna.kataryna Re: Nareszcie ! :))) 23.03.04, 12:01
        l.h.s napisał:

> tylko po co Rywin przez prawie dwa lata 'krył' Michnika???

Bał się ściągania gaci przez głowę.
      • Gość: Leszek Re: Nareszcie ! :))) IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 23.03.04, 17:37
        Ano wlasnie, po co? Zeby sie dziwili tacy durnie, jak TY!
        • Gość: zenek Re: Nareszcie ! :))) IP: 62.173.207.* 23.03.04, 19:35
          to ty jestes DURNIEM, jesli tego nie rozumiesz
    • kataryna.kataryna Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie 23.03.04, 12:13
      "Szefami Agory są: Wanda Rapaczyńska, Piotr Niemczycki, Helena Łuczywo i
      Juliusz Rawicz, ale to Adam Michnik jest faktycznym liderem rządzącym tą
      spółką - powiedział we wtorek przed sądem oskarżony Lew Rywin.

Jego zdaniem, Michnik ma takie kontakty w świecie polityki, że to on
      przeprowadza w spółce najważniejsze operacje i projekty, w których ważną rolę
      odgrywa czynnik polityczny. Stąd - według Rywina - zaangażowanie Michnika w
      sprawę nowelizacji ustawy o rtv, powiązanej z zakupem przez Agorę Polsatu."

Michnik rządzi Agorą twardą ręką skor prezes tytularny, Wanda Rapaczyńska, ma w
      firmie pozycję tak słabą, słabiuteńką, że do swojego nieformalnego szefa
      musiała wysłać z misją obcego człowieka. No i po co w ogóle wysyłała, skoro to
      Michnik właśnie przeprowadzał najważniejsze projekty?

• inaww Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie 23.03.04, 12:44
        kataryna.kataryna! Jak już coś cytujesz to podawaj żródło! A swoja drogą jak
        teraz wygląda Twoja teoria o spisku na szczytach władzy? I gdzie "grupa
        trzymająca władzę"? A w ogóle jak się czujesz teraz kiedy dostajesz następną,
        równie prawdopodobną jak poprzednie, wersję wydarzeń? Sprawdż w swoich
        notatkach co poprzednio mówiłaś, żeby sobie samej nie zaprzeczać. I nie
        popełnij znowu grzechu nieprzemyślanych wyroków opartych na tym co mówi facet
        któremu (jak sama twierdziłaś) wolno kłamać. Ta wersja wydarzeń w każdym razie
        autorstwa afery p. Kwiatkowskiemu, Czarzastemu, Jakubowskiej - tak łatwo
        przypisać nie pozwala. Ze względów logicznych całkowicie wyklucza też Premiera
        jako sprawcę. Nie jest w tej chwili ani szefem Sojuszu, ani wkrótce zapewne nie
        będzie szefem rządu, więc byłby "wygodnym" kozłem ofiarnym. Widocznie nie da
        się mu nic w sposób jako-tako udokumentowany przypisać. No to co teraz
        wymyślisz? Rywin i jego prawnicy mieli dużo czasu i WGLĄD W CAŁOŚĆ MATERIAŁÓW
        DOWODOWYCH, a że są sprytni - w tej wersji trudno pewnie będzie znależć
        jakąkolwiek lukę. Pomyśl, zanim oskarżysz następne osoby których nie darzysz
        sympatią.
        • kataryna.kataryna Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie 23.03.04, 12:50
          inaww napisała:

> kataryna.kataryna! Jak już coś cytujesz to podawaj żródło!

Onet:

info.onet.pl/890363,11,item.html

A swoja drogą jak
          > teraz wygląda Twoja teoria o spisku na szczytach władzy? I gdzie "grupa
          > trzymająca władzę"? A w ogóle jak się czujesz teraz kiedy dostajesz
          następną,
          > równie prawdopodobną jak poprzednie, wersję wydarzeń?

Dla Ciebie to jest wersja wydarzeń "równie prawdopodobna jak poprzednie"?
          Wybacz, ale kilka słów oskarżonego nie jest w stanie wywrócić wszystkiego co
          przez rok miałam okazję obserwować. Ale jeśli Ty chcesz wierzyć, że to
          Rapaczyńska wysłała Rywina do Michnika, to wierz.

Sprawdż w swoich
          > notatkach co poprzednio mówiłaś, żeby sobie samej nie zaprzeczać. I nie
          > popełnij znowu grzechu nieprzemyślanych wyroków opartych na tym co mówi facet
          > któremu (jak sama twierdziłaś) wolno kłamać. Ta wersja wydarzeń w każdym
          razie
          > autorstwa afery p. Kwiatkowskiemu, Czarzastemu, Jakubowskiej - tak łatwo
          > przypisać nie pozwala. Ze względów logicznych całkowicie wyklucza też
          Premiera
          > jako sprawcę. Nie jest w tej chwili ani szefem Sojuszu, ani wkrótce zapewne
          nie
          >
          > będzie szefem rządu, więc byłby "wygodnym" kozłem ofiarnym. Widocznie nie da
          > się mu nic w sposób jako-tako udokumentowany przypisać. No to co teraz
          > wymyślisz? Rywin i jego prawnicy mieli dużo czasu i WGLĄD W CAŁOŚĆ MATERIAŁÓW
          > DOWODOWYCH, a że są sprytni - w tej wersji trudno pewnie będzie znależć
          > jakąkolwiek lukę. Pomyśl, zanim oskarżysz następne osoby których nie darzysz
          > sympatią.

Nic wymyślać nie będę. Rywin nie powiedział nic co pozostawałoby w sprzeczności
          z tym co do tej pory o aferze myślę.
          • inaww Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie 23.03.04, 13:41
            Piszesz, kataryna.kataryna: >>Dla Ciebie to jest wersja wydarzeń "równie
            prawdopodobna jak poprzednie"? Wybacz, ale kilka słów oskarżonego nie jest w
            stanie wywrócić wszystkiego co przez rok miałam okazję obserwować. Ale jeśli Ty
            chcesz wierzyć, że to Rapaczyńska wysłała Rywina do Michnika, to wierz. <<

Owszem, równie prawdopodobna jak poprzednie, zależnie od punktu widzenia. Ale
            nie przypisuj mi tego, czego nie powiedziałam, czyli nie wmawiaj mi, że uważam
            tę wersję za prawdziwą.
            • kataryna.kataryna Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie 23.03.04, 13:46
              inaww napisała:

> Piszesz, kataryna.kataryna: >>Dla Ciebie to jest wersja wydarzeń "równie
              > prawdopodobna jak poprzednie"? Wybacz, ale kilka słów oskarżonego nie jest w
              > stanie wywrócić wszystkiego co przez rok miałam okazję obserwować. Ale jeśli
              Ty
              >
              > chcesz wierzyć, że to Rapaczyńska wysłała Rywina do Michnika, to wierz. <
              > 0
              >
              > Owszem, równie prawdopodobna jak poprzednie, zależnie od punktu widzenia. Ale
              > nie przypisuj mi tego, czego nie powiedziałam, czyli nie wmawiaj mi, że
              uważam
              > tę wersję za prawdziwą.

To jak, wierzysz czy nie wierzysz Rywinowi?
              • inaww Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie 23.03.04, 14:21
                kataryna.kataryna - masz krótką pamięć. Zawsze twierdziłam, że przyjmowane
                przez Ciebie i innych komentatorów za pewnik słowa Rywina o "grupie trzymającej
                władzę" - to chwyt mający uwiarygodnić jego mocną pozycję przetargową jako
                kandydata na szefa Polsatu. Nigdy nie dawałam wiary niepopartym dowodami
                twierdzeniom. Oskarżony ma prawo kłamać w swojej obronie - to Twoje słowa i z
                tym akurat twierdzeniem całkowcie się zgadzam. Czy z tego wynika, że wersję
                Rywina uważam za prawdziwą?
                • kataryna.kataryna Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie 23.03.04, 14:24
                  inaww napisała:

> kataryna.kataryna - masz krótką pamięć. Zawsze twierdziłam, że przyjmowane
                  > przez Ciebie i innych komentatorów za pewnik słowa Rywina o "grupie
                  trzymającej
                  >
                  > władzę" - to chwyt mający uwiarygodnić jego mocną pozycję przetargową jako
                  > kandydata na szefa Polsatu. Nigdy nie dawałam wiary niepopartym dowodami
                  > twierdzeniom. Oskarżony ma prawo kłamać w swojej obronie - to Twoje słowa i z
                  > tym akurat twierdzeniem całkowcie się zgadzam. Czy z tego wynika, że wersję
                  > Rywina uważam za prawdziwą?

Ja Cię tylko zapytałam wprost czy mu wierzysz i nie wiem dlaczego masz kłopot z
                  jednoznaczną odpowiedzią.

• inaww Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie 23.03.04, 14:34
                    "Kłopot z jednoznaczną odpowiedzią"? Dobrze! Jednoznacznie odpowiadam, że
                    ponieważ oskarżony Rywin ma prawo kłamać - wierzę, że to kompilacja prawdy z
                    kłamstwem. I sprytnie przemyślana linia obrony. Czy ta odpowiedż jest
                    jednoznaczna?
                    • kataryna.kataryna Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie 23.03.04, 14:42
                      inaww napisała:

> "Kłopot z jednoznaczną odpowiedzią"? Dobrze! Jednoznacznie odpowiadam, że
                      > ponieważ oskarżony Rywin ma prawo kłamać - wierzę, że to kompilacja prawdy z
                      > kłamstwem.

Zgadzam się i nawet nie dopytuję o procentowy udział prawdy w kłamstwie (lub
                      odwrotnie), też uważam, że coś z prawdy tam było, wierzę w niedopałki na
                      tarasie, bo dziennikarze to straszne śmieciuchy.

I sprytnie przemyślana linia obrony. Czy ta odpowiedż jest
                      > jednoznaczna?

Nawet nie pytam, które wyznania Rywina uważasz za kłamliwe.

• inaww Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie 23.03.04, 15:02
                        kataryna.kataryna... Kiedy byłam mała - moja Mama wkraczała w dziecięce
                        sprzeczki moje z Siostrą argumentem pedagogicznie znakomitym: Kto mądrzejszy -
                        ten ustępuje! A więc - masz rację, kataryno.kataryno, cokolwiek jeszcze
                        wymyślisz, szczególnie w dziedzinie romansowego wątku. To dziedzina z
                        gatunku "jedna pani powiedziała" i tu nie zabieram głosu. Oddaję Ci to pole na
                        własność.
                  • Gość: wartburg figle pamięci IP: *.b.dial.de.ignite.net 23.03.04, 14:43
                    kataryna.kataryna napisała:

> inaww napisała:
                    >
                    > > kataryna.kataryna - masz krótką pamięć. Zawsze twierdziłam, że przyjmowane
                    >
                    > > przez Ciebie i innych komentatorów za pewnik słowa Rywina o "grupie
                    > trzymającej
                    > >
                    > > władzę" - to chwyt mający uwiarygodnić jego mocną pozycję przetargową jako
                    >
                    > > kandydata na szefa Polsatu. Nigdy nie dawałam wiary niepopartym dowodami
                    > > twierdzeniom. Oskarżony ma prawo kłamać w swojej obronie - to Twoje słowa
                    > i z
                    > > tym akurat twierdzeniem całkowcie się zgadzam. Czy z tego wynika, że wersj
                    > ę
                    > > Rywina uważam za prawdziwą?
                    >
                    >
                    > Ja Cię tylko zapytałam wprost czy mu wierzysz i nie wiem dlaczego masz kłopot
                    z
                    >
                    > jednoznaczną odpowiedzią.

Jeżeli wolno mu kłamać, to znaczy, że nie można mu wierzyć.

Gdybyż tylko ten sąd wykazał się większą dociekliwością i pociągnął oskarżonego
                    do odpowiedzialności za ewidentne kłamstwa. Słyszałem, że podważał dzisiaj
                    wiarygodność nagrania. Przypomniał sobie, że w Agorze dzwonił telefon, a na
                    taśmie tego nie ma.

Chyba jednak oskarżony gubi się w zeznaniach. Jak to? Był nachlany i film mu
                    się nie urwał? I zapamiętał nawet taki szczegół jak dzwonek telefonu...?
                    >
          • Gość: mlisow52@gazeta.pl Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie IP: *.w81-53.abo.wanadoo.fr 24.03.04, 01:35
            Tak trzymaj, Kataryna. Oczywiscie, ze masz racje, aczkolwiek oswiadczenie LR, to jest majstersztyk i prawdopodobnie LR zostanie uniewinniony.

Dla mnie tez to niczego nie zmienia, potwierdza istnienie GTW i fakt, ze i LR i AM (plus cala Agora) zostali w to wmanewrowaniu, nie spodziewalemm sie zadnych rewelacji ze strony LR i nadal sie nie spodziewam.

Przyznaje, ze pewnych rzeczy nadal nie rozumiem.

• Gość: lajkonik Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.04, 01:41
              Np czego ?
              • Gość: mlisow52@gazeta.pl Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie IP: *.w81-53.abo.wanadoo.fr 24.03.04, 02:32
                1. Jaki mial interes LR idac do AM?
                Bo wszyscy wtedy mysleli, ze wojna przeciw Agorze jest zakonczona, ustawa poprawiona zgodnie z zyczeniami Agory, przeciez wlasnie dwa dni wczesniej AJ przekazala niepelna wersje Agorze, LR nie mogl o tym nie wiedziec.
                Tu mi pachnie ze strony GTW na gre na kilka fortepianow, przypomnikj sobie mistrzowskie posuniecie AJ: to AM dzwoni do Premiera sugerujac wycofanie projektu.

2. Dlaczego sie nie bronil wieczorem u Millera?
                Nie mam zadnej koncepcji.

3. Dlaczego przekazal Prezydentowi na kartce bardzo ograniczona wersje swojej obrony?
                • Gość: mlisow52@gazeta.pl Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie IP: *.w81-49.abo.wanadoo.fr 30.03.04, 02:31
                  To znowu ja (mlisow52) - jakos nie znajduje zadnych odpowiedzi na nurtujace mnie pytania... Kataryna tez zamilkla...
          • Gość: pralinka.pralinka Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.03.04, 12:20
            Hej, katarynko! Tak niektórzy się zaperzają w atakach na Ciebie, że zapewne wcześniej czy później powstanie teoria, że to Ty wysłałaś Rywina do Michnika. Zresztą może już i powstała - nie mam cierpliwości do czytania wszystkich postów. A byłaby to teoria równie dobra, jak ta którą przedstawił Rywin. Może już czas się przyznać?
            Pozdrowionka!
            • kataryna.kataryna Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie 24.03.04, 16:05
              Gość portalu: pralinka.pralinka napisał(a):

> Hej, katarynko! Tak niektórzy się zaperzają w atakach na Ciebie, że zapewne
              wcz
              > eśniej czy później powstanie teoria, że to Ty wysłałaś Rywina do Michnika.
              Zres
              > ztą może już i powstała - nie mam cierpliwości do czytania wszystkich postów.
              A
              > byłaby to teoria równie dobra, jak ta którą przedstawił Rywin. Może już czas
              s
              > ię przyznać?
              > Pozdrowionka!

Witaj Pralinko :)

No dobra, przyznaję się, to ja wysłałam Rywina do Michnika, żeby mieć pretekst
              do przejścia z forum Sport na Kraj.
        • Gość: lajkonik Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 13:33
          Skoro Rywinowi wolno kłamać to przyjmimy, że to kłamstwo by się bronić. A więc
          nic nie podważa wersji, że za propozycją łapówki stali inni ( Nie wnikam póki
          co kto to był).
          Gdyby dzisiejsza wersja zeznać Rywina była prawdziwa, bo np. w ramach
          towarzyskiej pogawędki, ktoś dworując sobie z jego umiejętności powiedział, że
          teraz to Lew zostanie prezesem nowego Polsatu (tak to odebrałem, a nie jako
          poważną propozycję), to Lew ma rację, że podjęto z nim rozmowy. Szczerze mówiąc
          przypuszczam, że Rywin szukał dobrze płatnej pracy i kręcił się wokół tej
          sprawy. Znając możliwości Rywina i jego kontakty Rapaczyński (ach te
          amerykańskie końcówki) mogła z nim rozmawiać o kłopotach jakie napotyka Agora w
          sensie znalezienia sobie sojusznika w dyskusjach z rządem. A Rywin, właśnie
          wylewany z roboty, zaczął kombinować jakby coś dla siebie ugrać. Pogadał ze
          swoim friendem Kwiatkosiem co ten by chciał i o co w tej ustawie chodzi i
          wpadli na dobry pomysł, jak z filmu żądło. A, że Kwiatkowski zaprzyjaźniony
          jest z Carzastym, a to tam pisano poprawki do projektu (jak i sam projekt) to
          kabaret się udawał. Czy wciągnęli w to resztę ? Nie wiem. Myślę, że Jakubowska
          była w grze dość świadomie, choć o propozycji łapówki mogła nie wiedzieć
          (osobiście wątpię by nie wiedziała) natomiast Nikolski czy Miller byli raczej
          poza sprawą. Miller, jako dobry towarzysz postanowił bronić swoich do końca i
          stąd jego kłopoty.
          Dzisiejsze, dość gołosłowne zeznania Rywina tą grę potwierdzają, a nie jej
          przeczą, bo nie zaprzeczył, że rozmowa była. Usiłuje sprawić wrażenie, że był
          wtedy pijany (ja myślę, że raczej bał się), czyli uważa przekreślenie sobie
          kariery (pijany ok południa prezes telewizji wykonujący swoje obowiązki to
          żadna rekomendacja na przszłość) za mniejsze zło niż odsłonięcie kulis sprawy.
          Mało tego wynika z jego zeznań, że jest idiotą, to już naprawdę żadna
          rekomendacja (pijak jeszcze ujdzie, ale idiota ?), za to lojalny do końca. W
          tym kontekście stwierdzenie Rywina Ale ja głupi byłem podczas konfrontacji u
          Millera można tłumaczyć : ale ja głupi byłem jako głupi, bo myślałem ,że mi
          taki numer przejdzie. Ale do tego numeru potrzebował współpracowników czyli
          Kwiatkowskiego i Carzastego, a pośrednio Jakubowskiej. Podsumowując jego
          zeznania w żadnym wypadku nie wykluczają udziału osób trzecich, wręcz
          uprawdopodobniją ich obecność w spisku. Bo czy zaczęły się one z incjatywy
          Rapaczyńskiej i czy to faktycznie Michnik w Agorze rządzi nie ma znaczenia. To
          Rywin składał propozycję, a nie odwrotnie.
        • Gość: Leszek Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie IP: *.ists.pl / *.gemini.net.pl 23.03.04, 17:40
          Wystarczy, ze oskrzony we wlasnej obronie nacygani przed sadem, a juz rozne
          Inawwy i Jagnieszki triumfuja. Nie tak predko, towarzyszki
    • Gość: M Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie IP: *.sap.com / 217.153.27.* 23.03.04, 12:20
      Nikoś Dyzma dawno się poznał na Grubasie :
      " Wpuścić chamstwo na salony ... "

• Gość: jajec Michnik i Rywin do jednej klatki IP: 192.38.163.* 23.03.04, 12:34
      Michnik w tym wszystkim krecil interes a potem zasłaniał sie tajemnica
      dziennikarska to swinstwo. Interesy medialne ortodoksyjnych zydów z
      progrestywistami scieraja sie dzis w sadzie.
      • Gość: basia Re: Michnik i Rywin do jednej klatki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 13:13
        drogi kolego "jajec" tajemnica dziennikarska to fakt nawet prawem chroniony. to
        raz a dwa, czemu udzielasz sie na forum Gazety a nie Trybuny skoro Michnik to
        taka szuja a Rapaczynska to marionetka?
        • Gość: gość Re: Michnik i Rywin do jednej klatki IP: *.airport.wroclaw.pl 23.03.04, 13:29
          Czemu nie może się wypowiedzieć ? Z cenzurą przecież skończyliśmy podobno.
          Każdy ma prawo się wypowiedzieć, nie tylko osoby broniące gazety, jak ty na
          przykład.
        • Gość: Jagnieszka Brak armat IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.03.04, 14:36
          Pewnie dlatego (m.in.), że "T" nie ma forum. Podobnie jak "Rzeczpospolita" i
          inne gazety...
    • Gość: obserwator Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 12:49
      Jak żydzi zaczynaja się kłócić o łapówkę to jest faktycznie niedobrze.
    • Gość: dada Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie IP: 212.160.253.* 23.03.04, 12:49
      gościa już całkiem powaliło,nawet wypić nie umie,a od tych cygar ma w głowie
      tylko dym,biedny...ale czy można dać lwa na pożarcie?Jaki to z resztą lew,to
      gnida,która może na nim kiedyś siedziała...
    • Gość: eeeee nareszcie IP: 195.116.155.* 23.03.04, 13:01
      wreszcie jakis ciekawy zwrot akcji; bo juz sie robilo nudno; czekam na nastepne
      odcinki; czy telewidzowie moga SMSami wybierac komu przyznac minusy albo plusy?

• ayran Re: nareszcie 23.03.04, 13:03
        Gość portalu: eeeee napisał(a):

> wreszcie jakis ciekawy zwrot akcji; bo juz sie robilo nudno; czekam na
        nastepne
        >
        > odcinki; czy telewidzowie moga SMSami wybierac komu przyznac minusy albo
        plusy?

Nie trzeba. W jutrzejszej Trybunie będzie zdjęcie Rywina ze strzałką do góry.
        • kataryna.kataryna Re: nareszcie 23.03.04, 13:10
          ayran napisał:

> Gość portalu: eeeee napisał(a):
          >
          > > wreszcie jakis ciekawy zwrot akcji; bo juz sie robilo nudno; czekam na
          > nastepne
          > >
          > > odcinki; czy telewidzowie moga SMSami wybierac komu przyznac minusy albo
          > plusy?
          >
          >
          > Nie trzeba. W jutrzejszej Trybunie będzie zdjęcie Rywina ze strzałką do góry.

Od niektórych forumowiczów też już należne oklaski zebrał.
          Zadziwiające ile osób jest w stanie bez mrugnięcia okiem uwierzyć Rywinowi, że
          Rapaczyńska wysłała go pijanego do pijanego Michnika. Szkoda, że Lew tę całą
          prawdę przez rok ukrywał, gdyby to wyznał komisji, SLD byłoby dzisiaj w o niebo
          lepszej sytuacji.
          • ayran Re: nareszcie 23.03.04, 13:52

> niektórych forumowiczów też już należne oklaski zebrał.
            > Zadziwiające ile osób jest w stanie bez mrugnięcia okiem uwierzyć Rywinowi,
            że
            > Rapaczyńska wysłała go pijanego do pijanego Michnika. Szkoda, że Lew tę całą
            > prawdę przez rok ukrywał, gdyby to wyznał komisji, SLD byłoby dzisiaj w o
            niebo
            >
            > lepszej sytuacji.

Facet po prostu jest dyskretny - było mu głupio mówić o tych walających się po
            tarasie pustych butelkach i puszkach po piwie. Trzeba zresztą przyznac, że
            zachowuje klasę - mógł jeszcze wspomnieć o powiewających fragmentach damskiej
            bielizny.
            • kataryna.kataryna Re: nareszcie 23.03.04, 14:01
              ayran napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
              >
              > > niektórych forumowiczów też już należne oklaski zebrał.
              > > Zadziwiające ile osób jest w stanie bez mrugnięcia okiem uwierzyć Rywinowi
              > ,
              > że
              > > Rapaczyńska wysłała go pijanego do pijanego Michnika. Szkoda, że Lew tę ca
              > łą
              > > prawdę przez rok ukrywał, gdyby to wyznał komisji, SLD byłoby dzisiaj w o
              > niebo
              > >
              > > lepszej sytuacji.
              >
              > Facet po prostu jest dyskretny - było mu głupio mówić o tych walających się
              po
              > tarasie pustych butelkach i puszkach po piwie. Trzeba zresztą przyznac, że
              > zachowuje klasę - mógł jeszcze wspomnieć o powiewających fragmentach damskiej
              > bielizny.

A swoją drogą szkoda, że Rywin nie zaszalał i nie przedstawił wersji o tym, jak
              obaj z Millerem rywalizowali o Wandę a ponieważ Wanda wybrała Millera, Rywin
              wybrał się do Michnika, żeby jego rękami zrobić z rywala politycznego trupa.
              • basia.basia Re: nareszcie 23.03.04, 14:06

>
                > A swoją drogą szkoda, że Rywin nie zaszalał i nie przedstawił wersji o tym,
                jak
                >
                > obaj z Millerem rywalizowali o Wandę a ponieważ Wanda wybrała Millera, Rywin
                > wybrał się do Michnika, żeby jego rękami zrobić z rywala politycznego trupa.

Kataryna, ja myślałam że to chodzi o Olkę!
                Aleś mi teraz ćwieka zabiła!

Pozdrawiam:)
                • kataryna.kataryna Re: nareszcie 23.03.04, 14:20
                  basia.basia napisała:

>
                  > >
                  > > A swoją drogą szkoda, że Rywin nie zaszalał i nie przedstawił wersji o tym
                  > ,
                  > jak
                  > >
                  > > obaj z Millerem rywalizowali o Wandę a ponieważ Wanda wybrała Millera, Ryw
                  > in
                  > > wybrał się do Michnika, żeby jego rękami zrobić z rywala politycznego trup
                  > a.
                  >
                  > Kataryna, ja myślałam że to chodzi o Olkę!
                  > Aleś mi teraz ćwieka zabiła!

Nie wiedziałaś, że ta cała sprawa Rywina to nie żadna afera korupcyjna tylko
                  skandal obyczajowy w wyższychj sferach? Cała Warszawa o tym huczy. Rywin z
                  Millerem rywalizowali o Wandę, ta się długo nie mogła zdecydować, z Rywinem
                  kawusia w Bristolu, z Millerem grill u siebie, w końcu Rywin się wkurzył a że
                  sam niewiele mógł to wciągnął Michnika, licząc, że ten ujawni sprawę,
                  skompromituje Millera i Wanda nie będzie chciała mieć nic wspólnego z takim
                  politycznym zerem. Tylko nie przewidział Rywin, że Michnik w sprawach damsko-
                  męskich wyjątkowo dyskretny jest, jak to dżentelmen, i miesiącami pary z gęby
                  nie puszczał. A wszystko się skomplikowało przez to, że Wanda się jednak
                  zdecydowała ostatecznie na Millera ale jego sobie już zaklepała Jakubowska. No
                  i się zaczęła jatka. Rapaczyńska kazała Michnikowi użyć taśmy, żeby zlikwidować
                  rywalkę. I tylko Rywina szkoda, bo on Wandę naprawdę kochał a teraz go młyny
                  sprawiedliwości zmielą powoli.
                  • basia.basia Re: nareszcie 23.03.04, 14:26

> basia.basia napisała:
                    >
                    > > kataryna.kataryna napisała:
                    > >
                    > > >
                    > > > A swoją drogą szkoda, że Rywin nie zaszalał i nie przedstawił wersji
                    > o tym
                    > > ,
                    > > jak
                    > > >
                    > > > obaj z Millerem rywalizowali o Wandę a ponieważ Wanda wybrała Millera
                    > , Ryw
                    > > in
                    > > > wybrał się do Michnika, żeby jego rękami zrobić z rywala politycznego
                    > trup
                    > > a.
                    > >
                    > > Kataryna, ja myślałam że to chodzi o Olkę!
                    > > Aleś mi teraz ćwieka zabiła!
                    >
                    >
                    >
                    > Nie wiedziałaś, że ta cała sprawa Rywina to nie żadna afera korupcyjna tylko
                    > skandal obyczajowy w wyższychj sferach? Cała Warszawa o tym huczy. Rywin z
                    > Millerem rywalizowali o Wandę, ta się długo nie mogła zdecydować, z Rywinem
                    > kawusia w Bristolu, z Millerem grill u siebie, w końcu Rywin się wkurzył a że
                    > sam niewiele mógł to wciągnął Michnika, licząc, że ten ujawni sprawę,
                    > skompromituje Millera i Wanda nie będzie chciała mieć nic wspólnego z takim
                    > politycznym zerem. Tylko nie przewidział Rywin, że Michnik w sprawach damsko-
                    > męskich wyjątkowo dyskretny jest, jak to dżentelmen, i miesiącami pary z gęby
                    > nie puszczał. A wszystko się skomplikowało przez to, że Wanda się jednak
                    > zdecydowała ostatecznie na Millera ale jego sobie już zaklepała Jakubowska.
                    No
                    > i się zaczęła jatka. Rapaczyńska kazała Michnikowi użyć taśmy, żeby
                    zlikwidować
                    >
                    > rywalkę. I tylko Rywina szkoda, bo on Wandę naprawdę kochał a teraz go młyny
                    > sprawiedliwości zmielą powoli.

No coś takiego!
                    To on biedaczek pójdzie siedzieć, bo ona wolała Niemca?
                    Może by jakąś akcję zrobić? Ta klatka przed sejmem już
                    tam niepotrzebna:) Co myślisz?
                    • kataryna.kataryna Re: nareszcie 23.03.04, 14:32
                      basia.basia napisała:

> No coś takiego!
                      > To on biedaczek pójdzie siedzieć, bo ona wolała Niemca?
                      > Może by jakąś akcję zrobić? Ta klatka przed sejmem już
                      > tam niepotrzebna:) Co myślisz?

Trzeba będzie jakąś akcję solidarnościową z Rywinem zorganizować, nie może być
                      tak, że sobie jego głową w piłkę nożną grają, jak powiedziałby Michnik. To jest
                      skandal, że taka Rapaczyńska wstydu nie ma i przyzwoitego człowieka wciąga w
                      swoje biznesowe intrygi.

• inaww Re: nareszcie 23.03.04, 14:29
                    kataryna.kataryna - to co napisałaś do basi.basi to już taki bełkot, że nawet
                    na kabaretowy "numer" się nie kwalifikuje...
                    • kataryna.kataryna Re: nareszcie 23.03.04, 14:33
                      inaww napisała:

> kataryna.kataryna - to co napisałaś do basi.basi to już taki bełkot, że nawet
                      > na kabaretowy "numer" się nie kwalifikuje...

Niestety, nie mam takiego daru opowiadania jak Rywin. Ale to najświętsza
                      prawda. Czy moja wersja jest mniej prawdopodobna od rywinowej?
                  • Gość: ks Rapaczyński obiektem pożądania? IP: 213.199.198.* 23.03.04, 17:27
                    Nie rozsmieszaj mnie bo mam zajady
                  • Gość: Gedymin Re: nareszcie IP: *.gwardii.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 23.03.04, 21:36
                    basia.basia napisała:

>
                    > >
                    > > A swoją drogą szkoda, że Rywin nie zaszalał i nie przedstawił wersji o tym
                    > ,
                    > jak
                    > >
                    > > obaj z Millerem rywalizowali o Wandę a ponieważ Wanda wybrała Millera, Ryw
                    > in
                    > > wybrał się do Michnika, żeby jego rękami zrobić z rywala politycznego trup
                    > a.
                    >
                    > Kataryna, ja myślałam że to chodzi o Olkę!
                    > Aleś mi teraz ćwieka zabiła!

Nie wiedziałaś, że ta cała sprawa Rywina to nie żadna afera korupcyjna tylko
                    skandal obyczajowy w wyższychj sferach? Cała Warszawa o tym huczy. Rywin z
                    Millerem rywalizowali o Wandę, ta się długo nie mogła zdecydować, z Rywinem
                    kawusia w Bristolu, z Millerem grill u siebie, w końcu Rywin się wkurzył a że
                    sam niewiele mógł to wciągnął Michnika, licząc, że ten ujawni sprawę,
                    skompromituje Millera i Wanda nie będzie chciała mieć nic wspólnego z takim
                    politycznym zerem. Tylko nie przewidział Rywin, że Michnik w sprawach damsko-
                    męskich wyjątkowo dyskretny jest, jak to dżentelmen, i miesiącami pary z gęby
                    nie puszczał. A wszystko się skomplikowało przez to, że Wanda się jednak
                    zdecydowała ostatecznie na Millera ale jego sobie już zaklepała Jakubowska. No
                    i się zaczęła jatka. Rapaczyńska kazała Michnikowi użyć taśmy, żeby zlikwidować
                    rywalkę. I tylko Rywina szkoda, bo on Wandę naprawdę kochał a teraz go młyny
                    sprawiedliwości zmielą powoli.

A Rywin był taki nagrzany u Michnika bo na tarasie stała Olka z tą co cytuje
                    Heraklita i nic nie rozumie. No!
                  • Gość: Antoni EUREKA - wszystko mi się ułożyło w całość IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.03.04, 23:13

> Nie wiedziałaś, że ta cała sprawa Rywina to nie żadna afera korupcyjna tylko
                    > skandal obyczajowy w wyższychj sferach? Cała Warszawa o tym huczy. Rywin z
                    > Millerem rywalizowali o Wandę, ta się długo nie mogła zdecydować,

Byłaś bardzo blisko, ale prawda jest inna. Mamy XXI wiek. To Rapaczyńska i
                    Miller rywalizowali o Michnika, który nie mógł się zdecydować. Dlatego wysłała
                    do Michnika Rywina, żeby Millera skompromitować. Ale Michnik jest nadal
                    zakochany w premierze-kanclerzu i nie dopuszcza myśli, że Leszek mógł się
                    zachować niegodziwie. Jakubowska szkodziła Michnikowi i Agorze, bo liczyła, że
                    będzie jedyną miłością Millera, a tamten go kokietował.
                    • Gość: Antoni (EUREKA! c.d.) Kwiatkowski i Czarzasty IP: 5.2.* / *.chello.pl 23.03.04, 23:43
                      są Bogu ducha winni. Ich, bliskich kolegów z Ordynackiej, do sprawy wciągnęła
                      Jakubowska, spodziewając się, że jako profesjonaliści i mający na pieńku z
                      Agorą, znajdą w nowej ustawie takie punkty, żeby maksymalnie jej zaszkodzić.
                      Liczyła na to, że wtedy Michnik się zniechęci do Millera i przestanie go
                      podrywać.
                      I już ostatnia sprawa - Miller nie zwalnia Jakubowskiej, bo widzi że jest w nim
                      zakochana bez pamięci, jako jedyna jest mu szczerze i całkowicie oddana i mu
                      jej żal.
              • Gość: tor Re: nareszcie IP: *.wrzesnia.sdi.tpnet.pl 23.03.04, 18:55
                Widzielisci trzezwego faceta ktory biega po korytarzach i wrzeszczy do
                wszystkich ze przyszedl po lapowke?????
          • Gość: źrenica KTO TU JEST DENNY: RYWIN, PINCZERY OD PRZEKRĘTÓW, IP: *.toya.net.pl / *.toya.net.pl 23.03.04, 14:31
            ALE PILNOWANE PRZEZ WYTRAWNEGO CZYŚCICIELA,JEGO WYSOKOŚĆ KAPUSTA CZY JA ???!!!
            RYWIN ODPOWIEDZIAŁ BEŁKOTEM BO CHCE SPRAWĘ TAK TRAKTOWAĆ JAK PROKURATURA - PER
            NOGA. ZAPOMINAJĄ, ŻE JEST TO PRÓBA PRZEKRĘTU, KTÓRA RUSZYŁA Z POSAD
            NIETYKALNYCH I GŁOWY POLECĄ, OJ POLECĄ - NIE TYLKO KAPUŚCIANE!!!!!!!!
          • douglasmclloyd Re: nareszcie 23.03.04, 14:34

> ayran napisał:
            >
            > > Gość portalu: eeeee napisał(a):
            > >
            > > > wreszcie jakis ciekawy zwrot akcji; bo juz sie robilo nudno; czekam n
            > a
            > > nastepne
            > > >
            > > > odcinki; czy telewidzowie moga SMSami wybierac komu przyznac minusy a
            > lbo
            > > plusy?
            > >
            > >
            > > Nie trzeba. W jutrzejszej Trybunie będzie zdjęcie Rywina ze strzałką do gó
            > ry.

> Od niektórych forumowiczów też już należne oklaski zebrał.
            > Zadziwiające ile osób jest w stanie bez mrugnięcia okiem uwierzyć Rywinowi, że
            > Rapaczyńska wysłała go pijanego do pijanego Michnika. Szkoda, że Lew tę całą
            > prawdę przez rok ukrywał, gdyby to wyznał komisji, SLD byłoby dzisiaj w o niebo
            >
            > lepszej sytuacji.

Nie tylko ukrywał ale chciał sobie nawet palnąć w łeb. Tak mu prawda na sercu
            ciążyła.
    • Gość: natan sędzia w to uwierzy a prokurator rozpocznie śledzt IP: 212.244.46.* 23.03.04, 13:10
      wo przeciw agorze bo nie ten winny co winny tylko ten co nie wchodzi w układ!!!!
    • Gość: jth "zolte papiery" dla rywina! IP: *.ne.client2.attbi.com 23.03.04, 13:18
      widocznie rywinn uznal, ze najwyzszy czas zmienic taktyke ...
      i zaczal grac wariata!
    • Gość: beta Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie IP: *.autocom.pl 23.03.04, 13:22
      12.-14.01.2003 pisałem na forum:
      .......Na konferencji firm medialnych 17 grudnia 2002 prezes Agory W.
      Rapaczyńska zapowiedziała, że będzie walczyć przeciwko nowelizacji
      ustawy "wszelkimi dopuszczalnymi w cywilizowanym społeczeństwie środkami". Więc
      Michnik przeczekał jeszcze czas świąteczny i 27 grudnia opublikował nagraną 22
      lipca swą rozmowę z Lwem Rywinem, rozpoczynając aferę Rywingate.
      ...... choć na taśmie magnetofonowej z nagrania towarzyskiej rozmowy dwojga
      serdecznych przyjaciół nie pada nawet jedno słowo SLD - to wszyscy "wiedzą", że
      łapówka 17,5 mln $ miała przypaść dla SLD. Tak twierdzi cała opozycja sejmowa,
      takoż wszyscy na tym forum, a Naczelny Redaktor przekonuje ich o tym dowodnie,
      choćby zgrabnymi tytułami w swej gazecie, w którą święcie wierzą. Więc: "To
      test dla SLD" (Marek Jurek), "Co się dzieje, panowie SLD" (Jan Maria Rokita)
      itd. ............
      .......I może sobie opowiadać Lew Rywin, że jego (w tym nagrane) wypowiedzi
      zostały wypaczone i kłamliwie przedstawione w prasie - nikt mu i tak nie
      uwierzy. Zapewne poinstruowany też został przez swego przyjaciela, żeby za
      wiele się przed nikim nie usprawiedliwiał, żeby w żadnym wypadku nie
      przeszkadzał w rozegraniu nakręconego interesu. Zresztą i tak mu nic nie
      zagraża, wymiga się byle czym, a w ostateczności jakiekolwiek oskarżenia
      zakwalifikuje się jako nagonkę antysemicką, a wtedy to on będzie ofiarą, zaś
      oskarżający będzie musiał się gęsto tłumaczyć i sam dostanie w kość.
      ......Już tylko w tle, tego patriotycznego szturmu prawdziwych Polaków-
      prawiczków na rządzącą lewicę, rozgrywane są interesy głównie zagranicznych
      koncernów medialnych Axel Springera, Murdocha, Cox Enterprises, ORKLA,
      Bertelsmanna, .... To ich pieniądze poruszają większość prywatnych firm
      medialnych w Polsce. Im też przypadną dodatkowe zyski, gdy publiczna TVP i
      nieliczne (czysto) polskie wydawnictwa prasowe zostaną wyeliminowane w
      drodze "wolnokapitalistycznej" konkurencji. Jak się ten BÓJ O WIELKĄ KASĘ I
      WŁADZĘ zakończy? Pożyjemy, zobaczymy........

13.11.2003 napisałem na forum:
      .......Wymyślony przez faktyczną „grupę trzymającą władzę” (choć za kulisami)
      i realizowany już 11 miesięcy, za grube pieniądze podatników, serial
      pt. „Łapówka 17,5 mln $ dla SLD" puszczona została na ekrany dla utracenia
      ustawy o radiofonii i telewizji a również w celu oplucia, stłamszenia,
      oskarżania rządzącej lewicy, niech się tłumaczy ze wszystkiego przed wszystkimi
      i niech sobie uświadomi, kto faktycznie jest panem na folwarku III RP.
      Oba te główne cele: ZNISZCZENIE SLD I UTRĄCENIE AKTUALIZACJI USTAWY już zostały
      osiągnięte. Teraz najwidoczniej pojawił się nowy cel, realizowany przez
      ziobrowate hieny polityczne Sejmowej Inkwizycji: - czyli kampania wyborcza
      Rokity na premiera i Ziobry na użytek swego mocodawcy, przyszłego prezydenta
      Kaczora Wielkiego. A sama „afera Rywina" nie ma tu już nic do rzeczy.

23.03.2004 mogę dopisać: Brawo dla "prawdziwych" Polaków, również tu na forum
      GW (pod przewodem Kataryna-Kataryna) - wykonaliście swą robotę na 200 %.
      Zasłużyliście u NACZELNEGO na dobrą premię i wdzięczność wszystkich parobków na
      folwarku III RP.

• Gość: lajkonik Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 13:44
        Czy z twojego postu ma wynikać, że to dobre SLD, zostało wyrolowane przez
        Michnika w celu zdobycia władzy przez Kaczyńskich ? Naprawdę ?
        O ile jeszcze w prowokację z udziałem Rywina jako suto wynagrodzonego w
        przyszłości aktora mógłbym uwierzyć to skutki polityczne są bez sensu. Poza tym
        6 miesięcy opóźnienia między rozmową, a jej ujawnieniem to okres w którym
        bezpośrednie cele takiej rozgrywki zanikły - Polsat przestał być stacją na
        sprzedaż i ustawa w takim czy innym kształcie nie miała już dla Agory takiego
        znaczenia. A Rywin, gdyby był aktorem to powinien się był przed takim obrotem
        spraw zabezpieczyć. Skoro tego nie zrobił to chyba jednak nie był statystą
        najętym przez Agorę.
        Sprawa ma wiele wątków, ale historia aż tak spiskowa jak sugerujesz jest mało
        prawdopodobna.
      • inaww Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie 23.03.04, 14:11
        W totalnej nagonce domorosłych sędziów ferujących wyroki na podstawie
        przywidzeń, iluzji i "chciejstwa" Twoje, "beta" uwagi i spostrzeżenia oparte na
        faktach - utonęły w niepamięci jednodniowych sensacji. Dziękuję, że je
        przypomniałeś. Nie mogę zrobić tego samego, bo nie zachowałam swoich
        komentarzy, ponieważ nigdy nie uważałam się za dość kompetentną i dostatecznie
        poinformowana osobę.
        Niestety musisz być przygotowany na zmasowany atak besserwiserów przywiązanych
        do wersji inkwizytorów: pp. Rokity i Ziobry. Udało im się zniszczyć reputację
        SLD, w imię swoich przekonań doprowadzili do zmian w kierownictwie TVP,
        zdeptali p. Jakubowską i wypromowali red. Lisa jako kandydata na prezydenta
        Polski... Przyznaj, że najbardziej grożna jest dla naszego kraju bezdenna
        głupota krzykaczy którym wszystko jedno kogo zniszczą, byle utrącić każdego
        kto - lepiej czy gorzej - coś buduje. "Zadymiarze" są nie tylko na stadionach
        sportowych, niestety.
        • aardvaark Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie 24.03.04, 09:05
          inaww napisała:

> Rokity i Ziobry. Udało im się zniszczyć reputację SLD

Dziękuję za oświecony komentarz. Do tej pory tkwiłem w błędnym przekonaniu, że
          SLD sam zrobił sobie kuku (wiesz, Starachowice, automaty do gry, nieudolne
          rządzenie, kolesiostwo, te sprawy). A tu proszę: Rokita i Ziobro we dwóch
          rozmontowali tak wspaniałą partię...
    • Gość: Artur Rywin przemówił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 13:24
      W świetle tego co powiedział komisja śledcza jest totalnie skompromitowana!
      • Gość: bbking Re: Rywin przemówił IP: *.lasy-wroclaw.pl 23.03.04, 14:36
        Gościu Arturze - pomyśl zanim coś napiszesz, bo sam sie kompromitujesz!
    • Gość: ksaks a ja biedny jestem trzeźwy IP: *.mim.pcz.czest.pl 23.03.04, 13:33
      A może oni wszysci są pijani? AAAA to może przez to niskie notowania SLD, bo
      może ludzie trzeźwieć zaczynają? A tak ogólnie, może to jednak pierwsza Polska
      zaatakowała Niemcy w 1939? Kto wie...
      Biedne Lwiątko rzucone na pożarcie hienom z Komisji... I nawet nie sypie....
    • Gość: picolo coro Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie IP: *.warszawa.mitex.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.04, 13:44
      nikt inteligentny nie uwierzy w te brednie Rywina, i jeśli nie posadzą go do
      pudła na co najmniej 3 lata - to nie chce wróżyc jak to wstrząśnie opinią
      publiczną. Jeśli jednak wyślizgnie się ( co jest ostatnio popularne) to bedzie
      oznaczac że propozycja łapówki jest jak najbardziej dozwolona ;-)

rzygawica
    • Gość: mee... Re: ...DZENTELMENI NIE PIJA PRZED POLUDNIEM.... IP: *.proxy.aol.com 23.03.04, 13:56
      ...co ci bolszewicy wyprawiaja w swym prywatnym ranczo- krainie nadwislanskiej
      to sie w glowie nie miesci...angazujac do tego jeszcze motloch ,ktory im
      kibicyje...zamiast kopnac ich w ..tam gdzie slonce nie dochodzi...
    • Gość: LS Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie IP: *.nlh.no 23.03.04, 14:03
      Wierze Rywinowi.
      • Gość: lajkonik Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 14:08
        W co?
      • Gość: baba Re: Rywin zeznaje: to Agora przyszła do mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.04, 22:44
        Ja też wierzę Rywinowi.Czy pamietacie co Halber powiedział w sądzie , że pod
        koniec września Rywin uważał , że "piłka jeszcze jest w grze"?
    • Gość: tomek Re: Rywin zeznaje co mu doradzają IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.03.04, 14:10
      Według mnie tak się to ma do prawdy jak pięść do nosa. Liczyłem, że chociaż nie
      będzie opowiadał bzdur, mógł się powstrzymać od zeznań. Zeszmacił się
      całkowicie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka