Gość: Jurek IP: *.ne.client2.attbi.com 25.03.04, 23:38 Najlepiej, zeby to bylo SDKPiL pod szczytnymi haslami towarzyszki Rozy (Luxemburg). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Komentator no i wygrali wyscigi z rozwalajacym sie SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.04, 23:39 no i wygrali wyscigi z rozwalajacym sie SLD i towarzyszami Janikiem i Millerem. Zeby tylko nie byli takim samym g.wnem jak PZPR i SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
cobolt Re: no i wygrali wyscigi z rozwalajacym sie SLD 25.03.04, 23:44 Panie Jurek jest pan następnym przykładem człowieka, który żyje starymi podziałami czyli postkomuniści i postsolidarnościwcy i to jest złe bo to mineło 15 lat temu. Niech żyje nowa partia Borowskiego. Nareszcie będzie normalna partia do koalicji z PO a nie jakiś tam PiSs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chinczak Zydokomuna -kim jest Borowa? Ale dobrze, mniejsza IP: 218.14.120.* 26.03.04, 00:09 ma mniejsze szanse, Marek Borowski syn zbrodniarza Szymona Bermana napewno pociagnie w dobrym kierunku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan "Marku Borowski, Bratanku Jakuba Bermana!" IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 26.03.04, 02:32 Gość portalu: chinczak napisał(a): > ma mniejsze szanse, Marek Borowski syn zbrodniarza Szymona Bermana napewno > pociagnie w dobrym kierunku! ks.sejm.gov.pl:8009/kad4/068/40682064.htm [...] Panie Marszałku! Wysoka Izbo! Historia kołem się toczy. Uchylenie immunitetu poselskiego mojej osobie jest prowokacją, politycznym skandalem, reżyserowaną według bolszewickiego scenariusza: dajcie człowieka, a ja znajdę paragraf. Próba pozbawienia immunitetu jest drugim takim przypadkiem w mojej rodzinie. Pierwszy miał miejsce w 1947 r., kiedy to Jakub Berman, zamocowany przez Stalina wszechwładca Polski, przygotował proces polityczny w celu wydania wyroku śmierci na mojego wuja, premiera polskiego rządu Stanisława Mikołajczyka. Przy okazji planował Berman również morderstwo polityczne na innych posłach: Stefanie Korbońskim, Wincentym Brei, a także na więzionym na Kremlu Stanisławie Bagińskim. Łajdak Jakub Berman osobiście napisał wystąpienie sejmowe krwawemu katowi Polaków Romanowi Zambrowskiemu, który z trybuny oskarżył premiera Stanisława Mikołajczyka słowami, że: ˝dla swoich egoistycznych ambicji stworzył bratobójcze podziemie, finansował je z obcych źródeł, a uciułane na patriotyzmie kapitały ulokował w dokach angielskich, aby służyć zagranicznej finansjerze˝. Dalej wierny Bermanowi Zambrowski w iście wizjonerskim natchnieniu udowadniał, że: ˝Polska Partia Robotnicza dawno przejrzała to zakłamane oblicze Mikołajczyka i jego najbliższych współpracowników i dlatego z taką pasją i ofiarnością zwalczyliśmy jego kłamliwą demagogię...˝. Przywołałem postać męża stanu Stanisława Mikołajczyka, ponieważ nie mam najmniejszego powodu, aby ukrywać fakt, że mój ród wydał tak znakomitego męża stanu, którego również pozbawiono immunitetu, aby osądzić i zamordować. Mój wuj stał się dla mnie wzorem, który ciągle zobowiązywał, i chlubą, która drogo kosztowała. Tabuny ubeków, esbeków upokarzały, szykanowały, znęcały się nad naszą rodziną, a mnie i najbliższym nie oszczędzono więzienia i emigracyjnych cierpień. Z dumą jednak przywołałem imię mojego wuja. Panie Marszałku Marku Borowski, Bratanku Jakuba Bermana! Co może pan powiedzieć, przywołując imię swego stryja Jakuba Bermana? Ja kontynuuję pracę moich przodków, a pan? Ja, poseł na Sejm Rzeczypospolitej Polskiej, walczyłem o wolną Polskę, a pan bezprawnie wyciąga rękę po mój immunitet. Jako weteran walk z pierwszego szeregu demokratycznej opozycji, występującej przeciwko komunistycznemu zniewoleniu, przeciwko władzy łobuzów z Polskiej Zjednoczonej Partii Robotniczej, jako sygnatariusz porozumień społecznych mam prawo grzmieć z trybuny sejmowej: Niech stanie się sprawiedliwości zadość! Głębiej sięgajmy do prawdy. Jakub Berman i pański ojciec Aron Berman vel Wiktor Borowski, wyszkoleni w strukturach Kominternu w Moskwie, oddali się bezgranicznie największemu bandycie czasów Józefowi Stalinowi. A komu pan się oddał, marszałku Sejmu Marku Borowski? [...] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan "Historia kołem się toczy." n/t IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 26.03.04, 02:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baby Borowski i inni zastosowali metodę wcześniej IP: 194.146.248.* 26.03.04, 07:32 przećwiczoną przez AWS-PO. Nie wierzę, aby ta sztuczka mogła się udać. Elektorat, który przeszedł do Samoobrony jest poza zasięgiem tej grupy ludzi - Borowski będzie dla nich antyreklamą. Oczywiście wyrwą ze 2% od starej SLD i kilka procent PO. Może to wystarczy do wejścia do Sejmu ale i tak nie będą się liczyć. Problem w tym, że to taka sama zbieranina jak SLD tyle, że udająca, że "to nie oni". Ale co tych ludzi łączy? Jest tam bardzo lewicowa Sierakowska, ale są też ludzie którzy do tej pory chodzili na pasku kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Dobrze dla Polski IP: 150.254.84.* 26.03.04, 08:21 Jeżeli sie zastanowić, czym tak właściwie różnią się członkowie "grupy inicjatywnej" nowej partii od reszty kompanów, trudno znaleźć jakiś wspólny wyznacznik ideowy. Co łączy próbującego powoływać się na etos Celińskiego (który jednak opuścił już raz tonącą partię "etosu", UW), podobno prospołeczną Banach, antykościelną i proaborcyjną Sierakowską i półliberała Borowskiego? I czy w tonącym SLD nie ma podobnego spektrum priorytetów? "Program nowej partii napiszemy później" (cytat z pamięci, mogłem przekręcić, ale sens taki był). Aż się prosi, żeby postawić uzasadnioną hipotezę, że grupę tę od reszty SLD różni stopień cwaniactwa. Wygląda to tak, jakby większe cwaniaki próbowały wykolegować drobnych cwaniaczków. Towarzysz Miller się nie sprawdził jako "silny człowiek", trzeba poszukać innego. Zamiast ćwierćinteligenta zachowującego się po chamsku (który nie sprostał w chamstwie Lepperowi, górującemu nad nim najwyraźniej inteligencją), na czoło wystawia się bardziej subtelnego, o ile tak można powiedzieć, w chamstwie, i o niebo (piekło?) bardziej inteligentnego Borowskiego. Na marginesie: aż się prosi, żeby strawestować powiedzenie sprzed paru lat: Lewica jednoczy się przez podział. Mimo wszystko, dla Polski jest to dobra wiadomość: Grupa trzymająca per fas et nefas władzę się rozpada, coraz bardziej widać, że do następnego Sejmu dostaną się co najwyżej strzępy formacji twierdzącej, że jest lewicowa, a tak naprawdę dbającą w sposób półmafijny o swój interes grupowy (a jej członkowie - indywidualny). Oczywiście, w innych partiach spotyka się podobne wzorce osobowościowe, ale tam są one raczej wyjątkami, gdy w SLD - były regułą. Oczyszcza to pole polityki polskiej, oby skutecznie i na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor CZERWONA ZARAZA MNOZY SIE PRZEZ PODZIAL !!!!!! IP: *.nyc2.dsl.speakeasy.net 26.03.04, 09:43 czerwona zaraza probuje ratowac sie mnozac sie przez podzial, liczac, ze z pomoca niepolskich juz mediow uda sie znowu oszolomic i omichniczyc polskie, naiwne, malo inteligentne, pozbawione pamieci masy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacyk Re: CZERWONA ZARAZA MNOZY SIE PRZEZ PODZIAL ! IP: *.nyc2.dsl.speakeasy.net 26.03.04, 09:44 czerwona zaraza probuje ratowac sie mnozac sie przez podzial, liczac, ze z pomoca niepolskich juz mediow uda sie znowu oszolomic i omichniczyc polskie, naiwne, malo inteligentne, pozbawione pamieci masy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Semita Nie ma to jak czystej krwi Polak np : pos. Wrzodak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 05:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -bezpartyjna radna działo się to w Kluczborku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 08:42 jestem zszokowana. Czym skorupka nasiąknie to.....Jakie to wszystko brudne! Zastanawiające! Mieszkam w ma lym misteczku i już 4 lata temu widziałem ,że lewica to nie lewica. Ta partia była mi bliska- należałam do klubu Sld i krytykowałam elity. To wodzostwo i kolesiostwo-obłude.Zostałam usunięta z klubu za...niepłacenie składek!/żądałam dowodu wpłaty/Odwołałam się do Opola liczyłam na posła Sztelige który wtedy codziennie meeł jęzorem w Radiu Opole. Zawiodłam się. Partia była zwarta i silna! Nie widzieli że jest BE !Dopiero teraz przejrzeli na oczy? JA WIEDZIAAŁAM ŻE TAK BĘĘDZIE!-teraz na inną łajbe! Teraz widzą be ale to nie ich wina! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otsukaresama Re: "Marku Borowski, Bratanku Jakuba Bermana!" IP: 213.61.69.* 26.03.04, 09:34 To jest troche (a moze nawet bardzo) zalosne. Szczegolnie powolywanie sie na Mikolajczyka, Jana Pawla II i porownywanie wlasnej zalosnej sytuacji (ostatecznie to nie zadni ubecy, go scigali, tylko prokuratura i nie za zadne rzeczy ideowe, lecz normalne oszustwo; btw. watpie, aby ubecy marnowali swoj czas na taka osobe) do sytuacji ludzi gnebionych przez komune. Pan (p)osel powinien miec w sobie troche pokory. Jesli on jest przesladowany, to w takim wypadku, Lech Walesa byl chyba Jezusem XX wieku (sorry jesli kogos to urazilo, ale chyba najbardziej obrazowo oddaje ta farse). Po drugie. Osoby cytujace to, sa wcale nie lepsze od osoby, ktora to mowila. Po trzecie. Wiecej pozytku bedzie, jesli Polacy zabiora sie do solidnej pracy, a nie beda obrzucac gownem na kazdym kroku. Jakby ktos mial zamiar skomentowac ta wypowiedz, to : - nie jestem zydem - nie jestem masonem - nie naleze do sld przyznaje sie jedynie do bycia cyklista... a ogolnie pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia1976 Re: "Marku Borowski, Bratanku Jakuba Bermana!" 26.03.04, 12:17 Boże co za bzdury!!! Gdy nie ma się argumentów to czepiamy się Żydów i Cyklistów. Nawet gdyby to była prawda to nieodpowiadamy za rodzine (na szczęście). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja [...] IP: *.nsw.bigpond.net.au 26.03.04, 03:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SABAŁA [...] IP: 68.147.111.* 26.03.04, 04:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: java4 Re: Zydokomuna -kim jest Borowa? Ale dobrze, mnie IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 26.03.04, 04:30 Epokowe odkrycie z tym Bermanem i Żydokomuną w kraju którego królową jest podobno najsłynniejsza Żydówka w dziejach ! Gdzie kilku prymasów mogło się poszczycić obrzezaniem a najważniejsze sanktuarium znajduje się na Weissburgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Re: Zydokomuna -kim jest Borowa? Ale dobrze, mnie IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 26.03.04, 07:00 Podobnie jak w każdym innym narodzie, także Żyd Żydowi jest nierówny. Maryja, Matka Jezusa jest Królową Korony Polskiej nie dlatego, że jest Żydówką, lecz dlatego że jest Matką Boga Żywego. Jest Żydówką, lecz zarazem Pierwszą Chrześcijanką. Różni się ponadto od wszystkich innych istot ludzkich tym, że była bez grzechu pierworodnego poczęta. Taki był Boży zamysł. Nie jest więc taką "zwykłą" Żydówką. Dlatego jest Polski Królową i także Ty kolego mieszkasz w Jej Królestwie. A to zobowiązuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmmm Re: Zydokomuna -kim jest Borowa? Ale dobrze, mnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 07:29 ha,ha,ha,ha,ha,ha,ha, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakowiak Do czego zobowiązuje Kajetana? IP: *.bajt.krakow.pl / *.bajt.krakow.pl 26.03.04, 08:17 Do czego zobowiązuje monarchiczna pozycja Marii? Na to PT Kajetan nie odpowiada. Skoro jednak Maria była Żydówką, to jej poddani powinni poddać się obrzezaniu!!!! Będzie do tego tym łatwiej namówić, że obrzezany został jej syn, a cały świat do dziś hucznie obchodzi rocznicę tego wydarzenia w... Sylwestra. Nie pchać się, poddani Marii, do zabiegu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolszewik ZNOWU UKRADLI SOCJALDEMOKRATOM NAZWE !!!!!!!!!! IP: 141.158.65.* 26.03.04, 11:54 komunisci ponownie kradna i podszywaja sie pod to, czym nie sa i nigdy nie byli. Stara bolszewicka taktyka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenin Re: ZNOWU UKRADLI SOCJALDEMOKRATOM NAZWE !!!!! IP: 141.158.65.* 26.03.04, 11:55 komunisci ponownie kradna i podszywaja sie pod to, czym nie sa i nigdy nie byli. Stara bolszewicka taktyka ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Re: no i wygrali wyscigi z rozwalajacym sie SLD IP: 212.41.79.* 26.03.04, 00:25 Cobolt, dobrze zauwazyles. Masz naprawde racje z jednym malym uzupelnieniem. PO tez sie rozpadnie: Olechowskie, Najdery, Lewandowskie i Onyszkiewicze powinni zgodnym krokiem wymaszerowac. Nareszcie maja alternatywe. Wtedy powstana po prawej stronie dwie sie bardzo dobrze uzupelniajace partie: PO i PiS. Jestem ciekawy co z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: no i wygrali wyscigi z rozwalajacym sie SLD IP: *.net.autocom.pl 26.03.04, 02:02 Z PO i PiS moży wyjść tylko POPIS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Londoner Re: no i wygrali wyscigi z rozwalajacym sie SLD IP: *.proxy.aol.com 26.03.04, 08:34 Chcialobysie zapomniec o wszawej przeszlosci (i terazniejszosci).Ludzie z tych ugrupowan nigdy nie reprezentowli ludzi pracy. PZPR byla obca agentura powolana do ucisku Narodu Polskiego i pasozytowania jego kosztem. SLD to nic innego jak to sama struktora pod innym szyldem. Nazywanie kogos takiego lewica, to tak jak nazywanie prostytutki dama o nieposzlakowanej czci. Prasa zachodnia bardzo rzadko nazywa komuchow lewica, zwykle okreslani sa jako POSTKOMUNISCI, bo tym naprawde sa. Ich miejsce jest w wiezieniu, za szkody wyrzadzone w latach PZPR i ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
pralinka.pralinka Re: no i wygrali wyscigi z rozwalajacym sie SLD 26.03.04, 12:11 cobolt napisał: > Panie Jurek jest pan następnym przykładem człowieka, który żyje starymi > podziałami czyli postkomuniści i postsolidarnościwcy i to jest złe bo to mineło > > 15 lat temu. Niech żyje nowa partia Borowskiego. Nareszcie będzie normalna > partia do koalicji z PO a nie jakiś tam PiSs Jeśli nowa partia Borowskiego ma być koalicjantem z PO, to to nie jest lewica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: no i wygrali wyscigi z rozwalajacym sie SLD IP: 154.11.109.* 26.03.04, 03:22 Wszystkim wiadomo, ze z tonacego okretu najpierw uciekaja szczury.Przykre to, ze pan Borowski zamiast sprobowac wziac w karby rozpasanych i bezkarnych towarzyszy-aferzystow stawaiajac ich przed sad i usuwanie z partii,sam daje noge dajac tym do zrozumienia, ze nie obchodzi go nikt i nic tylko wlasne ego.Przeciez zmiana szyldu nie pomoze, opinia pojdzie za nim jak przyslowiowy smrodek-czerwony szczurkowy smrodek.A Polska sie juz nie liczy, licza sie tylko cieple stolki, ktore przy tak spadajacej popularnosci SLD mozna stracic przy nastepnych wyborach. A fe marszalku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TO JA Re: no i wygrali wyscigi z rozwalajacym sie SLD IP: *.konstytucji.met.pl / 217.153.174.* 26.03.04, 11:29 NIE MA LEPSZEGO I GORSZEGO GÓWNA. JEST PO PROST I PO KRZYWEMU ŚMIERDZĄCE UWŁACZAJĄCEGO ...... GÓWNIARSTWO !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jagnieszka Rozłam nie wyszedł? Przy takim wsparciu mediów? IP: *.aster.pl / *.acn.pl 25.03.04, 23:42 Niemożliwe. Chyba że Michnik naprawdę stracił część wpływów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniec wakacji :) smutek IP: 82.139.129.* 26.03.04, 00:06 Droga Pani Szyszkowska (ew. Szyszkowska-bis), Michnik, owszem, stracił wpływy, ale rozłam i tak następuje. Kto teraz będzie chciał czytać "Trybunę"? Chyba pora samej cały nakład wykupować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Grupa Borowskiego powołała nowa partię IP: *.pil.olsztyn.sint.pl 25.03.04, 23:43 żenada!!! szczury uciekają z tonącego okrętu, zamiast ruszyć do pomp i uratować statek. Polska to dziwny kraj, najpierw uciekali z uni wolności do platrormy i ludzie sie na to nabierają a przecież rokita był szefem URM-u za rządów Hani Suchockiej, olechowski byłe prawie w każdym rządzie i razem odpowiadaja za obecną sytuacje naszego Kraju. teraz kolejne szumowiny ratują dupy ucieczka do innej partii. wstyd i hańba!!! To samo dotyczy tych z ligii głupich rodzin a o leperze szkoda słow. Czemu ludzie są tacy głupi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szerszeń Gó..o im ten przekręt pomoże! IP: *.tvsat364.lodz.pl 25.03.04, 23:47 Chyba idiota uwierzy, że Cimuszko i Borowski różnią się czymkolwiek od Millera plus Janik. Pozostaje nadzieja, że naród nie da się jeszcze raz oszwabić! Odpowiedz Link Zgłoś
cobolt Re: Gó..o im ten przekręt pomoże!AleJestesSmieszny 25.03.04, 23:50 Super!!!!!!!!!!!!! Zakładanie nowej partii nazywasz przekrętem gadanie jak u Andrzej Chepera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szerszeń Spier..aj na śmietnik razem ze swoimi wodzami IP: *.tvsat364.lodz.pl 25.03.04, 23:55 żałosny komuszku!!! Tam wasze miejsce! Odpowiedz Link Zgłoś
cobolt Niezła z ciebie totalna Lost Generation 26.03.04, 00:01 No i co prostaczku ze wsi na gadałeś mi i jest ci lepiej takich jak ty powinno się izolować w dobrze chronionych miejscach. Ciekawe gdzie takich robią pewnie twój dziadek należał do ND-cji a tatuś do solidarności (Solidarność musi odjeść) VIVAT LIBERALIZMOWI POLITYCZNEMU, GOSPODARCZEMU i SPOŁECZNEMU!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szerszeń Żałosny idioto! IP: *.tvsat364.lodz.pl 26.03.04, 00:19 po prostu szkoda słów dla ciebie! Uczyli mnie, że gó.no lależy obchodzić z daleka, i nie próbować przypadkiem z nim się bić Odpowiedz Link Zgłoś
cobolt [...] 26.03.04, 02:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
the-end Re: Niezła z ciebie totalna UB Generation 26.03.04, 00:25 > No i co prostaczku ze wsi na gadałeś mi i jest ci lepiej takich jak ty powinno > się izolować w dobrze chronionych miejscach. Ciekawe gdzie takich robią pewnie > twój dziadek należał do ND-cji a tatuś do solidarności (Solidarność musi odjeść > ) No z tym izolowaniem, zes sie okreslil jednoznacznie. to juz wiemy jakie ty masz doswiadczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 00:31 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cobolt [...] 26.03.04, 02:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
cobolt Sprostuj 26.03.04, 02:25 no o jakich doswiateczeniach mowiesz sprostuje swoje gadanie. VIVAT LIBERALIZM!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewak Re: Sprostuj - analfabeto liberalny :)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 05:53 ortografia wciąz obowiazuję , półgłówku :))) zawsze wiedziałem,ze te palanty zachwycajace się Friedmannem to muszą niedouczone matołki być - i proszę , jak na dłoni .. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
cobolt Re: Sprostuj - analfabeto liberalny :)) 26.03.04, 12:52 Drogi Lewaku Dzieki za zwrocenie uwagi na bledy orotograficzne chociaż nie nazywaj mnie półgłówkiem ja po prostu mam dysortografie (tak wyszło) więc od tego to się odczep. Niech żyje Liberalizm!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech [...] IP: *.blaster.pl / 62.233.181.* 26.03.04, 09:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Nareszcie !!! 25.03.04, 23:58 Tak lepiej widać mój zdecydowany pogląd na sprawę. Czas na nowe rozdania - bez okopów i historycznych podziałów tak na lewicy, jak i prawicy. Odpowiedz Link Zgłoś
the-end Re: Nareszcie !!! 26.03.04, 00:01 jaa_ga napisała: > Tak lepiej widać mój zdecydowany > pogląd na sprawę. > Czas na nowe rozdania - i starych sprawdzonych od kilkudziesieciu lat towarzyszy Gratuluje nowych rozdan towarzyszu! Od KPP do Borowikow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ThisIsTheEndMyFr Re: Nareszcie !!! IP: 24.137.86.* 26.03.04, 03:15 the end napisal: "Od KPP do Borowikow!" Czy miales na mysli: Od KPP do Bermanowikow ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawski Re: Nareszcie !!! IP: *.chello.pl 26.03.04, 01:01 jaa_ga napisała: > Tak lepiej widać mój zdecydowany > pogląd na sprawę. > Czas na nowe rozdania - bez okopów > i historycznych podziałów tak na lewicy, jak i prawicy. Nowa partia i nowa ksywa Jagnieszki???? No cóż - panta rei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babajaga "raz dokoła, raz dokoła" IP: *.dip.t-dialin.net 26.03.04, 08:14 Nowe rozdanie, starzy gracze. "Wszystko płynie" - jak powiedział pan Tharei. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal Re: Grupa Borowskiego powołała nowa partię IP: *.ny325.east.verizon.net 25.03.04, 23:58 Takie dawne SD powstalo nie? Partia w partii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4krzych1 a gdzie prezydent i wiceprezydent... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.03.04, 23:57 Przeciez bez "ojcow chrzestnych", czyli Kwacha i Michnika ta "inicjatywa" padnie, a tak miala by i dobry skrot "OLO", czyli "Oboz Lewicowych Oligarchow"!!! No nie!!! Nie stoj! Nie czekaj! Odpowiedz Link Zgłoś
the-end Re: a gdzie prezydent i wiceprezydent... 26.03.04, 00:49 To dobre pytanie! Mysle, ze odpowiedz niedlugo otrzymamy. Ale to nie calkiem normalne, ze 6 osob zaklada jakas partie i jest specjalne "okienko" na portalu na ten temat, ba tam nawet "raporty" juz przygotowane na ta okolicznosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowa Re: a gdzie prezydent i wiceprezydent... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 02:19 the-end napisał: > To dobre pytanie! Mysle, ze odpowiedz niedlugo otrzymamy. > Ale to nie calkiem normalne, ze 6 osob zaklada jakas partie i jest > specjalne "okienko" na portalu na ten temat, ba tam nawet "raporty" juz > przygotowane na ta okolicznosc. Do tej pory myślałam, że zgodnie z ustawą o stowarzyszeniach powinno byc co najmniej 15 osób, a tu niespodzianka!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: a gdzie prezydent i wiceprezydent... IP: *.net.autocom.pl 26.03.04, 02:11 Jest jeden drobiazg: nie stój nie czekaj jest oligarchów solidarnościowych czyli należy to wylać z kąpielą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewicowy na serio Neoliberałowie w kolejnych szatach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.03.04, 23:58 no i kolejny raz pseudo-lewicowa partia zlozona z tych samych twarzy, skompromitowanych popieraniem neoliberalnej polityki hausnera, wojny w iraku, tchorzostwa w kontaktach z klerem... tylko kto uwierzy w te "nowa jakosc"? :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: Neoliberałowie w kolejnych szatach 26.03.04, 00:01 Choćby ja - sierota po ROAD-zie :) Odpowiedz Link Zgłoś
clarence Re: Neoliberałowie w kolejnych szatach 26.03.04, 01:22 jaa_ga napisała: > Choćby ja - sierota po ROAD-zie > :) Ja też. Nie czuj się samotna.Może jest nas więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Wychodzimy z norek :)) 26.03.04, 01:41 "Obserwator", Clarence, Jaa_ga... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bk Re: Ja też, chociaz mam watpliwości .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 05:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dav Re: Grupa Borowskiego powołała nowa partię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 00:03 I bardzo dobrze! Siłą post komunistów było to że się trzymali w kupie, jeżeli się rozdzielą może w końcu zaginą bez wieści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: Grupa Borowskiego powołała nowa partię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 00:10 Gdy kota nie ma myszy harcują. Oczywiście Borowski dopioł swego pod nieobecność Millera. Jak premier wróci pokonany z Brukseli, to i w domu zastanie resztki partii którą kiedyś przewodził. Ten mężczyzna kończy dużo gorzej niż się spodziewałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marynat Pierwsza refleksja: Fajnie by było, gdyby to wypal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 00:43 Spieprzyłeś dowcip, Dav-ku. W kupie, to się trzymają owsiki... Nie zrażaj się, kombinuj dalej. Mnie do lewicy daleko jak stąd do Nowej Zelandii. Ale nie jestem idiotą i wiem, że w naszym społeczeństwie wielu ludzi żyje w ciężkich warunkach, nie potrafią sobie sami poradzić, nadążyć za przemianami, przygotować siebie i swojej rodziny do życia w warunkach konkurencji i "wyścigu szczurów". Marzy im się państwo, które zagwarantuje opiekę i partia, która da takim jak oni - poczucie, że nie są takimi ostatnimi palantami. Że coś w tym kraju znaczą, coś mogą, komuś na nich zależy. To jest społeczne zaplecze ruchów lewicowych. Właśnie o to chodzi, żeby tacy ludzie nie byli skazani na wybór wyłącznie między leninowcami i faszystami. Socjaldemokracja, taka jak niemieckie SPD, brytyjscy labourzyści, francuscy, włoscy czy hiszpańscy socjaliści - owszem, jest wkurwiajaca - ale jest normalnym, cywilizowanym nurtem politycznym. Te wrzaski o "komunie" (choćby nawet miały uzasadnienie w fatalnych zachowaniach SLD, nawiązujących do PZPR-owskiej tradycji) są głupie. Bo maja znamiona definicji samopotwierdzającej się. Więc szczerze kibicuję tej grupce stosunkowo przyzwoitych poilityków, którzy organizują tę socjaldemokrację. I dołączam swój głos do tych, ktorzy przyjmują te inicjatywe z nadzieją. Jeśli w naszej firmie pracownicy znajdą czas i chęć na działalność zwiazkową i polityczną, i okaże sie, że mają ciągoty lewicowe - to niech się to materializuje w formach, ktore firmy nie rozpieprzą. Myślę - że w skali makro, w państwie - też by sobie należało tego życzyć. Lewica bez złodziejstwa i tempego parcia do rozpierduchy. Za coś takiego skłonny jestem trzymać kciuki. Choć wiem, że to nie bedzie dla organizatorów łatwe. Rzuci się na nich i lewactwo, i skostniała w starych kombatanckich układach prawica. A, choć wszyscy oni w działaniu kiepscy - to w pyskach mocni. Więc będzie dużo wrzasku... Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Szanowny Marynacie :) 26.03.04, 00:58 Tak właśnie myślę i moje poparcie dla borowików wypływa z potrzeby uporządkowania sceny politycznej i wyrugowania z niej politycznej hucpy. Resztę zrobi UE i standardy uprawiania polityki w ogóle. Przyjmij moje wyrazy uznania dla Twego obiektywnego oglądu sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vince Re: Niesamowite !! Naprawdę rozsądna wypowiedź .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 05:49 To się rzadko zdarza.. myślę trochę inaczej , ale to nie ma znaczenia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiepski Re: Grupa Borowskiego powołała nowa partię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 00:11 Towarzysz Marek (Berman) Borowski z tow.Celińskim(brak danych o prawdziwym nazwisku)tworzą tratwę aby się u władzy utrzymać.Nowa partia może zdobyć w wyborach +- 2 3 mandaty i dla w.w. wystarczy.A władza to dobra rzecz w III R.P.Nic nie robić nie mieć zmartwień zimne piwko w cieniu pić.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Wszystkiego najlepszego !!! IP: *.chello.pl 26.03.04, 00:11 Dobrze, że będzie jakaś rozsądna alternatywa dla Platformy, bo mnie kandydat na następnego kanclerza, mimo podziwu dla tego co zrobił w Komisji Śledczej, przeraża swoją antyunijną głupotą (świetnie mu to wytknął dzisiaj Mazowiecki w TVN24) i w ogóle brakiem przekonaniem o włąsnej genialności. Tak samo Saryusz- Wolski i św. Pawełek od przekrętów (w Warszawie). Teraz Olechowski powinien jeszcze wystąpić z PO i połączyć z resztką UW, wówczas, przy jego medialnej sile i Mazowieckim, WRESZCIE BĘDĘ MIAŁ JAKIŚ WYBÓR. Brawo Sierakowska, brawo Borowski. Jeszcze weźcie Nałęcza, a macie szansę na głosy rozsądnych ludzi a może nawet tych sierot po SLD, które z braku wyboru przeszły do "samej brony". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Errata IP: *.chello.pl 26.03.04, 00:13 w 4 linii: skreślić "brakiem"; ą := a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Errata 2 IP: *.chello.pl 26.03.04, 01:09 Odwołuję głupoty, które nawypisywałem w pierszym poście. Odwołuję także erratę. Z mojego pierwotnego postu ważne jest tylko słowo "brakiem". Dotyczy mojego pomyślunku. Sorki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny bolek [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 00:15 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga [...] 26.03.04, 00:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny bolek [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 00:21 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga [...] 26.03.04, 00:27 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny bolek [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 00:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Do wrednego bolka IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.03.04, 00:30 Będę głosował na kogo chcę. Najchętniej na partię Mazowieckiego i Olechowskigo, ale jeżeli będą pod kreską, to na "borówki". Pocałuj mnie w dupę głupi platformiarzu albo PISSiarzu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny bolek [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 00:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Dedykacja IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.03.04, 00:35 "Hasło ,,Nicea albo śmierć'' było głupie i szkodliwe" Tadeusz Mazowiecki, TVN 24, 25.03.2004 Spadną wam słupki, spadną. HURRA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duuży!!! Re: Dedykacja IP: *.i.krakow.pl / *.chello.pl 26.03.04, 00:47 A kto to jest Mazowiecki? Ten cienias od stawiania grubej kreski? Pytia polskiej polityki? Wyrocznia wszystkiego? Dlaczego ma takie niskie słupki kolego Mały? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Re: Dedykacja IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.03.04, 00:54 Za bardzo uwierzył w geniusz Balcerowicza. Tak jak i jego koledzy z partii. Może Ty Duuży!!! nie popełniasz błędów. Większość ludzi myli się od czasu do czasu. Najważniejsze, żeby się na tych błędach uczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyzio Re: Dedykacja IP: *.chello.pl 26.03.04, 01:13 Gość portalu: Mały napisał(a): > Za bardzo uwierzył w geniusz Balcerowicza. Tak jak i jego koledzy z partii. > Może Ty Duuży!!! nie popełniasz błędów. Większość ludzi myli się od czasu do > czasu. Najważniejsze, żeby się na tych błędach uczyli. Powiedz to saperowi. Osobiscie żałuję, że Mazowiecki saperem nie był, kiedy tą pomyłkę z grubą kreska popełniał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredny bolek [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 08:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
the-end A co to za partia Mazowieckiego i Olechowskiego? 26.03.04, 00:44 To jakas chyba utajniona, bo nic o tym nie slychac, ale moze sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Re: A co to za partia Mazowieckiego i Olechowskie IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.03.04, 00:46 the-end napisał: > To jakas chyba utajniona, bo nic o tym nie slychac, ale moze sie myle? To moje marzenie. Ja mam nadzieję, że Olechowski opuści PO i połączy się z UW. Odpowiedz Link Zgłoś
the-end Jest jeden problem zasadniczy! 26.03.04, 00:55 Mazowiecki juz od dawna do UW nie nalezy, a Olechowskiego z Frasyniukiem nie za bardzo widze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Re: Jest jeden problem zasadniczy! IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.03.04, 01:05 the-end napisał: > Mazowiecki juz od dawna do UW nie nalezy, Niemożliwe. On chyba tylko nie kandydował w wyborach do Sejmu, ale należy. Ale ręki uciąć nie dam... > a Olechowskiego z Frasyniukiem nie za bardzo widze. Ale chyba bardziej niż z Rokitą? Olechowski jest najbardziej medialnym politykiem w Polsce. Nie skompromitowanym, przystojnym (ś.p. Falandysz podziwiał jego urodę i uważał że dobrze reprezentuje Polaków pod tym względem), podobającym się kobietom (to ma, wbrew pozorom, bardzo duże znaczenie), itd. Wprowadził do Sejmu BBWR, Platformę może jeszcze ze coś (nie wszystko pamiętam) i chyba się źle czuje w tej samej partii z J.M. Rokitą. On ma szansę odebrać głosy buractwu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cx [...] IP: 131.184.96.* 26.03.04, 00:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mały Rozumiem że kochasz Arabów, IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.03.04, 00:39 skoro nienawidzisz Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: Grupa Borowskiego (Bermana) 26.03.04, 00:40 haaaa haaa haaaa ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Grupa Borowskiego powołała nowa partię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.04, 00:37 UE to dla nas jedyna szansa! Ostatnie kilkanaście lat pokazało że Polacy nie potrafią samodzielnie budować swojego państwa. Nieważne kto jest u władzy - prawica czy lewica - takie samo złodziejstwo! Kraj toczy się ku przepaści. Jedynie utrata choć części suwerenności może odsunąć tą bandę od wpływu na losy Polski i wówczas jeszcze ten kraj ma jakąs szansę... Ja w każdym razie na to nie czekam i już w maju wyjeżdżam. Mam dosyć. Ale szkoda mi tych co zostają. Odpowiedz Link Zgłoś
the-end Re: Grupa Borowskiego powołała nowa partię 26.03.04, 00:42 Gość portalu: Artur napisał(a): > > > UE to dla nas jedyna szansa! > > Ostatnie kilkanaście lat pokazało że Polacy nie potrafią samodzielnie budować > swojego państwa. Nieważne kto jest u władzy - prawica czy lewica - takie samo > złodziejstwo! Kraj toczy się ku przepaści. Jedynie utrata choć części > suwerenności może odsunąć tą bandę od wpływu na losy Polski i wówczas jeszcze > ten kraj ma jakąs szansę... A co ma piernik do wiatraka. Jak sobie sami nie pomozemy to nikt nam nie pomoze, a jeszcze nas wydupczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prezydent Re: A Jola ,gdzie Jola ? IP: *.adsl.highway.telekom.at 26.03.04, 00:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyta Re:Jola została developreką i już się nie liczy!!! IP: *.i.krakow.pl / *.chello.pl 26.03.04, 00:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cx Re:Jola została developreką i już się nie liczy!! IP: 131.184.96.* 26.03.04, 00:52 Pewnie wystawi palac przezydencki na sprzedaz. Ona robi rzeczy z rozmachem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Szybka ścieżka dla prezydentowej IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 26.03.04, 03:10 www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_040324/publicystyka/publicystyka_a_13.html Odpowiedz Link Zgłoś
the-end Re: A Jola ,gdzie Jola ? 26.03.04, 00:52 Spokojnie, to wlasnie grupa o tzw. "czystych rekach" ktora Jole bedzie popierac. Ona bardziej powstala w tym celu, nb. na dobry wynik w wyborach parlamentarnych nie ma za bardzo co liczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: A Jola ,gdzie Jola ? 26.03.04, 01:06 Pożyjemy, zobaczymy... A jak w następnych sondażach camoobronie zacznie spadać- to będzie znak, że wracają zbuntowani z elektoratu SLD z nadzieją na nowe otwarcie. Bo bez nadziei nie da się żyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 kogo przyciągnie nowa partia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 01:32 jaa_ga napisała: > Pożyjemy, zobaczymy... > A jak w następnych sondażach camoobronie zacznie spadać- > to będzie znak, że wracają zbuntowani z elektoratu SLD Coś mi się zdaje, że partia Borowskiego i Celińskiego może odzyskać tę część dawniejszego elektoratu SLD, która deklaruje ostatnio poparcie dla PO. No i tych, co w sondażach deklarują zrozpaczeni, że nie mają kogo poprzeć. Nie ma co liczyć, by ci co przenieśli poparcie na Samoobronę poparli Borowskiego. Już prędzej można liczyć że przyciągnie ich SLD, które uwolnione od (mimo wszystko) liberałów (a w każdym razie liberalnych inteligentów), przyjmie BARDZIEJ LEWICOWY, bardziej plebejski charakter. To taka moja cienka nadzieja. A propos ROAD - to była jedyna partia do jakiej w swym długim życiu należałem. Mało kto już o niej wspomina. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: kogo przyciągnie nowa partia 26.03.04, 01:39 :)) Pozdrawiam serdecznie nr 1199 z pamiętnego lipca 1989 i tłumów w Auli PW:) PS. Taki zryw już się nie powtórzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: A Jola ,gdzie Jola ? Nadzieja... IP: 69.156.10.* 26.03.04, 02:08 Chyba wiesz ze nadzieja to matka glupich. To wszystko sie skoncze jak zawsze, tylko na nadziejach. W polskiej polityce zawsze beda wychodzic i wracac ci sami politycy tak dlugo jak koryto bedzie istniec. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: A Jola ,gdzie Jola ? Nadzieja... 26.03.04, 02:13 To rób coś... idź, nie bój się, może to Twój czas? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: A Jola ,gdzie Jola ? Nadzieja... IP: 69.156.10.* 26.03.04, 02:21 Wlasnie robie, probuje zebys zrozumiala ze chodzenie dla samego chodzenia mija sie z celem. Powinni cie posadzic. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: A Jola ,gdzie Jola ? Nadzieja... 26.03.04, 02:25 Wyjdż z tego czołgu na ziemię, Janek, co? I się wygodnie posadź na zielonej trawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: A Jola ,gdzie Jola ? Nadzieja... IP: 69.156.10.* 26.03.04, 02:28 Co ty jaa_ga cigle z tym czolgiem? Czyzby lufy ci brakowalo? Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: A Jola ,gdzie Jola ? Nadzieja... 26.03.04, 02:33 Jakie ciągle??? Pierwszy raz:)) PS. Lufy nie potrzebuję, bom absolutny abstynent:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: A Jola ,gdzie Jola ? Nadzieja... IP: 69.156.10.* 26.03.04, 02:37 Nigdy nie wiadomo. Poczytaj Freuda, popytaj psychanalityka o ukrytych marzeniach moze sie mylisz. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: A Jola ,gdzie Jola ? Nadzieja... 26.03.04, 02:39 Po pierwsze - mam to już za sobą, a po drugie - nie zamulajmy wątku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: A Jola ,gdzie Jola ? Nadzieja... IP: 69.156.10.* 26.03.04, 02:41 Masz racje, a mialo byc o partii. No i co tak naprawde myslisz o Borowskim; starej ku...ie z nowa du.a (partia)? Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: A Jola ,gdzie Jola ? Nadzieja... 26.03.04, 02:57 Znam Go, bardzo cenię i trzymam kciuki za odwagę budowania nowej lewicy. PS. Patrz mi na usta: L e w i c y. Nie postkomuny! PS2. A teraz dobranoc:) Do jutra... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: A Jola ,gdzie Jola ? Nadzieja... IP: 69.156.10.* 26.03.04, 03:00 Dobranoc. Zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ideowiec Madra Jola wybrala Pieniadz bez Koryta !!!!!! IP: 141.158.65.* 26.03.04, 11:49 zrozumiala, ze z handlu nieruchomosciami mozna miec tez duza satysfakcje materialna !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek JOLKA? PO CO ? ODKOPAC DZIERZYNSKIEGO!!!! IP: *.ne.client2.attbi.com 26.03.04, 11:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: DOBRE PANSTWO... IP: *.proxy.aol.com 26.03.04, 01:06 ...silna europa...lewicowy rzad...narescie sie okreslili ...,ze na polsce im nie- zalezy bolszwikom z pzpr-sla-i jak to -to jeszcze nazwa...czy juz mozna wymiotowac...a najlepiej to ich rozliczyc ...bo znow jak za pzpr-u uciekna przed prawem...zmieniajac li tylko nazwe...bolszewickie zboje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek Re: Grupa Borowskiego powołała nowa partię IP: *.sympatico.ca 26.03.04, 01:30 Banda kretynow tylko tak mozna okreslic ta czerwona zaraze Zostawcie ten biedny narod umezcony do bolu i won na Madagaskar wszyscy razem PO Samoobroa PiS LPR itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anarchista żadnej władzy nikomu! IP: *.dip.t-dialin.net 26.03.04, 08:03 Nie ma podziału między wschodem i zachodem. Jedyny podział jest między górą i dołem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Re: Grupa Borowskiego powołała nowa partię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 01:36 Gość portalu: zbyszek napisał(a): > ...... > Zostawcie ten biedny narod umezcony do bolu i won na Madagaskar wszyscy razem > PO Samoobroa PiS LPR itp. A co proponujesz? Zbiorowe samobójstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Grupa Borowskiego powołała nowa partię IP: 69.156.10.* 26.03.04, 02:13 Ci sami ludzie kiedys przylaczali nas do silnego ZSRR, teraz do lewicowej i 'silnej' UE. Tacy jak oni zawsze beda nas do kogos przylaczac bo to jest jedyny dla nich sposob pozostania przy korycie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fifol Re: Grupa Borowskiego powołała nowa partię IP: 62.111.178.* 26.03.04, 07:22 Chyba pójdę do kibla!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: supaplex He he zanosi się na to, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 01:32 ...ani SLD ani nowe SP nie przekroczą 5% progu :) Teraz SLD ma 9% poparcia 9/2 = 4.5 :)))) a jeszcze spadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: He he zanosi się na to, że... 26.03.04, 01:43 Pożyjemy - zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Re: He he zanosi się na to, że... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 01:53 Wiesz jaa_ga, miałem po przeczytaniu postu "He,he.." zamiar napisać: Pożyjemy, zobaczymy. Ale machnąłem ręką. No i zrobiłaś to za mnie! Jak porównać to z naszymi komentarzami na temat tego co wszystkich przeklina, to widać, że dawni ROAD-owcy myślą niemal identycznie! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: He he zanosi się na to, że... 26.03.04, 01:57 To krzepiące, nie uważasz, że te ciężkie czasy nie zmieniły naszych intencji..? :) Odpowiedz Link Zgłoś
clarence Re: He he zanosi się na to, że... 26.03.04, 02:03 Gość portalu: obserwator2 napisał(a): > Wiesz jaa_ga, miałem po przeczytaniu postu "He,he.." zamiar napisać: Pożyjemy, > zobaczymy. Ale machnąłem ręką. No i zrobiłaś to za mnie! > Jak porównać to z naszymi komentarzami na temat tego co wszystkich przeklina, > to widać, że dawni ROAD-owcy myślą niemal identycznie! > > Pozdrawiam! Też pozdrawiam! I to nie jest nowy tercet egzotyczny "Dama + 2 Muszkieterów". To po prostu romantycy,którzy cały czas mają nadzieję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: pisze z Belize IP: *.proxy.aol.com 26.03.04, 05:24 wlasnie sprawdzilem ile mam pieniedzy w banku w Caye Caulker , na wyspie okolo 40 km od Belize i zagladnalem do GW, tu ma sie inne perspektywy na te polskie sprawy, jutro plyniemy na snorelking na rafy koroalwe, jest cieplo, 30- 34 i padaj 10 minutowe desczcze codzienie, Sptkalismuy Grzegorza scuba diver , od trzech lat mieszka na Belize, za tydzien wracamy do domu do Los Angeles,nie macos ie przejmowac nastepna partia komunistow, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Ale numer IP: 212.160.234.* 26.03.04, 06:53 Ci lewicowcy myślą, ze wystarczy być zbuntowanym i naród to kupi. Jak patrzę na tych ordynusów to dostaję torsji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek M. Szczęść Boże!! IP: *.dip.t-dialin.net 26.03.04, 01:44 Niech Bóg ma ich w swojej opiece, sztraszno wszędzie, głucho wszędzie. Kto żyw niech leci, niech nie czują się osamotnieni bo mogą jeszcze wszystko zyskać albo zniknąć w pomroce dziejów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boroczek Re: Szczęść Boże!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 02:00 Mogom oni sie nazywać boroki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bum tak, tylko Pola tam brakuje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 02:02 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FREDNIEKIEPSKI Re: Grupa BERMANA powołała nowa KLIKE IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 26.03.04, 02:03 I ZNOWU CIEMNIAKI NADWISLANSKIE BEDA NA NICH GLOSOWAC BO MOZE WODKIE POSTAWIA ALBO SLEDZIA NA SWIETA ZA DARMO DADZA. HEJ, CWANIAKI MIEDZY ODRA A BUGIEM GOZGOW UZYWAJTA . Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Nasza grupa waszą grupę.... 26.03.04, 02:10 ...serdecznie pozdrawia. PS. Jak tam w Krainie Jaskiniowców się żyje imć Fredowi?... Niekiepsko? Nie...Kiepsko... Odpowiedz Link Zgłoś
cobolt Re: Nasza grupa waszą grupę.... 26.03.04, 02:21 Jaa_ga jestes super!!! rządzisz yeach. Jestes tutaj chyba jedna z niewielu normalnych osob Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: Nasza grupa waszą grupę.... 26.03.04, 02:31 Lubię ciekawych ludzi:) PS. A na nieciekawych przyodziewam chitynowy pancerz. Pozdrawiam też:) Odpowiedz Link Zgłoś
cobolt Re: Nasza grupa waszą grupę.... 26.03.04, 02:35 Ups... Ale i tak miło więc walczmy dalej z tymi niedoinformowanymi dziwakami ktorzy nie umieja odroznic Socjaldemokracji od komunizmu Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: Nasza grupa waszą grupę.... 26.03.04, 02:37 Nie nazywaj tak interlokutorów, bo się zatną i na złość na białe będą mówić czarne...etc... Odpowiedz Link Zgłoś
cobolt Re: Nasza grupa waszą grupę.... 26.03.04, 02:41 To moze co prosciej po prostu "prostaki-pustaki" :) Odpowiedz Link Zgłoś
cobolt Re: Nasza grupa waszą grupę.... 26.03.04, 02:46 Życze dalszej miłej dysputy filozoficznej z tymi ignoratami-pustakami (sam mam takich dwoch w domu) ja znikam spac. Miłych snów i do podyskutowania następnym razem pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SABAŁA [...] IP: 68.147.111.* 26.03.04, 02:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BumBum Re: Fred ale... kiepski... IP: 129.81.192.* 26.03.04, 02:37 Pamietaj "Fredzie", ze ciemniaki maja jeszcze blizszego im A. Leppera! P.S. Rozumiem, ze ty jako "hamerykanski" wszystko lepiej wiesz - takze i to kto na kogo bedzie glosowac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: DZIEWICE Z SLD... IP: *.proxy.aol.com 26.03.04, 02:10 ...nowi ludzie w nowej partii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Grupa Borowskiego powołała nowa partię IP: *.proxy.aol.com 26.03.04, 02:29 Pytanie: czy jest to kolejne wcielenie pzpr, okaze sie z kryterium przyjmowanych osob. Czy bedzie to kontynuacja postkomunistow czy socjaldemokracja typu europejskiego na dzis trudno jednoznacznie powiedziec. Jest fakt, ze w spoleczenstwach europejskich, 1/3 populacji ma zaciecie lewicowe, o czym swiadcza rzady socjaldemokratow w wielu panstwach unii. Kryterium socjaldemokracji w Polsce nie osiagnela dotad zadna partia. Zanosi sie na likwidacje sld i ucieczke szczurow i lobuzow do nowej partii. CO NA TO NOWA PARTIA ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: BOROWKI...WSTRZYMAL ZIEMIE RUSZYL SLONCE... IP: *.proxy.aol.com 26.03.04, 02:31 ...po piedziesieciu latach nieustajacego...poprawiania , rozliczania afer i oczysczania szeregow...tow borowski postanowil ztrzymac ziemie a ruszyc slonce...a wszystko dla dobra socjalizmu... Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: BOROWKI...WSTRZYMAL ZIEMIE RUSZYL SLONCE... 26.03.04, 02:35 Mee - nie rozumiesz ani be ani me:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: BOROWKI...WSTRZYMAL ZIEMIE RUSZYL SLONCE... IP: *.proxy.aol.com 26.03.04, 02:39 jaa_ga ...udowodnij mi to...,ze nie rozumie...a nie belkocz... Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: BOROWKI...WSTRZYMAL ZIEMIE RUSZYL SLONCE... 26.03.04, 02:44 Poczytaj, mee, poczytaj, a zrozumiesz... Nie mam zamiaru się powtarzać, to be, mee. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: BOROWKI...WSTRZYMAL ZIEMIE RUSZYL SLONCE... IP: *.proxy.aol.com 26.03.04, 02:48 ...ha,ha ...dobre...to by znaczylo ..,w/g jaa_ga ,ze oczytanie dalo jej wiedze...i dlatego nie ma zamiaru sie powtarzac...obrazajac mnie poraz kolejny...ot...bolszewickie myslenia... Odpowiedz Link Zgłoś
jaa_ga Re: BOROWKI...WSTRZYMAL ZIEMIE RUSZYL SLONCE... 26.03.04, 03:09 Więc powtarzam z przykrością, że nie rozumiesz ani be, ani me, mee... Mówiłam o przesledzeniu przez Ciebie całego wątku. Tego wątku. O! Tego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: BOROWKI...WSTRZYMAL ZIEMIE RUSZYL SLONCE... IP: *.proxy.aol.com 26.03.04, 03:21 ...wlasnie tego watku...polecam...przesledzenie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: BOROWKI...WSTRZYMAL ZIEMIE RUSZYL SLONCE... IP: *.proxy.aol.com 26.03.04, 02:37 osobiscie mam podobne zdanie zwlaszcza, ze ludzi nieumoczonych NIE MA wsrod polskich postkomunistow, ktorzy razem WSPOLNIE LATAMI realizowali swe cele. Sa tylko mniej czy wiecej umoczeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mee... Re: BOROWKI...WSTRZYMAL ZIEMIE RUSZYL SLONCE... IP: *.proxy.aol.com 26.03.04, 04:05 ...obawiam sie ,ze w polsce nie ma lewicy...bo to co nazywamy postkomunistami ...to zwykli przestepcy-terrorysci z czasow prl-u...w dodatku nie- rozliczeni...dlatego dzieki temu nierozliczeniu bolszewikow ...ciagniemy sie w ogonie europy...korupcja, prywata, kolesie, bydlaki z sb na uslugach terrorystow wspolczesnego swiata...= brak zaufania cywilizowanego swiata do polski...swiat sie boi polski... Odpowiedz Link Zgłoś