Dodaj do ulubionych

Ja tak to widzę

12.09.10, 15:58
Zdjąć barierki pod krzyżem, rozgonić mundurowych wszelkich, postawić skrzynkę z napisem:
" Co łaska dla służb porządkowych"
" Nie zaśmiecaj Stolicy Polski"
I spokojnie poczekajmy??
A tak mi przyszło, po słuchania RM, ten pan Rydzyk szykuje nam ruchawkę, nie dajmy sie??
Tyle tylko czy PO stać na takie coś??
Jak myślicie??
Obserwuj wątek
    • ave.duce Re: Ja tak to widzę 12.09.10, 16:07
      Niestety, władze tchórzem są podszyte i tyle. Żenada, Pani Jolu.Izo1.

ps. forum.gazeta.pl/forum/w,89075,116209647,116405472,Pokuta_.html
      jola.iza1☺ zajrzy do wizytki swej, ok?
      • jola.iza1 Re: Ja tak to widzę 12.09.10, 16:15
        ObyŚ Pani miała rację, że tylko o podszycie płaszczyka chodzi:)
        • ave.duce Re: Ja tak to widzę 13.09.10, 18:58
          PopaCZ Pani, jacy porządniccy! ;)
      • aniechto.only Re: Ja tak to widzę 12.09.10, 20:57
        Jasne ,my poczekajmy w domu, ponarzekajmy,
        niech wladza sie meczy. A oni ?
        www.tvnwarszawa.pl/28415,1672967,0,6,marsz_pamieci_z_pochodniami_pod_palac_prezydencki,wiadomosc.html
        Zostaniemy z reka w nocniku. A niby "nas" jest wiecej , niz ....
        • ave.duce Re: Ja tak to widzę 13.09.10, 19:06
          Głosowałam PRZECIWKO PiS, a potem Jarosławowi K. nie po to, żeby wyręczać władze.
          Płacę niewąskie podatki i od utrzymywania porządku "mam" policję, straż miejską, etc.

ps. jak mi się nie podobał swego czasu, np., min. naziGiertych, to protestowałam.
      • mr.sajgon Re: Ja tak to widzę 12.09.10, 21:40
        ave.duce napisała:

> Niestety, władze tchórzem są podszyte i tyle. Żenada, Pani Jolu.Izo1.

Ma pani racje, pani ave, to tchorze.
        • ave.duce Re: Ja tak to widzę 13.09.10, 19:09
          Tchórzostwo krzyżami się mierzy > jedni nie potrafią zaprowadzić porządku, a "wicewersja" mąci, żeby odsunąć od siebie podejrzenia. Ale to się na nic nie zda. Jako katolik praktykujący Jarosław K. będzie się smażył w piekle. I on o tym wie.
    • wos9 Re: Ja tak to widzę 12.09.10, 16:08
      jola.iza1 napisała:

> Zdjąć barierki pod krzyżem, rozgonić mundurowych wszelkich, postawić skrzynkę
      > z napisem:
      > " Co łaska dla służb porządkowych"
      > " Nie zaśmiecaj Stolicy Polski"
      > I spokojnie poczekajmy??
      > A tak mi przyszło, po słuchania RM, ten pan Rydzyk szykuje nam ruchawkę, nie da
      > jmy sie??
      > Tyle tylko czy PO stać na takie coś??
      > Jak myślicie??

Też jestem zdania, że najlepiej byłoby ignorować obrońców krzyża i ich mocodawców.
      Nie jestem jednak pewna, czy można całkowicie "odsłonić" Pałac Prezydencki. Sama piszesz, że Rydzyk szykuje nam ruchawkę, ale to byłoby pół biedy. Bo na takie ostre zwarcie idzie także Jarosław. Jest całkowicie zdesperowany, więc nic go nie powstrzyma.
      Tak więc rzecz nie polega na tym, czy PO byłoby na coś takiego stać, tylko na rozważeniu, czy takie "otwarcie" w ramach ignorowania nie byłoby niebezpieczne.
      • jola.iza1 Re: Ja tak to widzę 12.09.10, 16:26
        Jarosław nie będzie miał pretekstu, bo jaki??
        Pan Rydzyk nie takie pół biedy, Ty nie słuchasz, ja tak:(
        Ty sobie wyobraź, Polonia sie zbiera , głownie kasOM, a po co??
        W obronie krzyża światowego, zatem??
        Lepiej pozwolić , olać, przyjdzie Jarosław niech wrzuca na sprzątanie zdechłych kwiatów i wygasłych zniczy??
        Policja zaoszczędzi, pan Rydzyk nie będzie podpuszczał??
        Wyspa szczęśćliwości z potworem z z loch ness.
        Co Ty na to??
        • wos9 Re: Ja tak to widzę 12.09.10, 17:15
          jola.iza1 napisała:

> Jarosław nie będzie miał pretekstu, bo jaki??
          > Pan Rydzyk nie takie pół biedy, Ty nie słuchasz, ja tak:(
          > Ty sobie wyobraź, Polonia sie zbiera , głownie kasOM, a po co??
          > W obronie krzyża światowego, zatem??
          > Lepiej pozwolić , olać, przyjdzie Jarosław niech wrzuca na sprzątanie zdechłyc
          > h kwiatów i wygasłych zniczy??
          > Policja zaoszczędzi, pan Rydzyk nie będzie podpuszczał??
          > Wyspa szczęśćliwości z potworem z z loch ness.
          > Co Ty na to??

Jestem za, tylko że nic z tego nie będzie. Ani Jarosław, ani - tym bardziej - Rydzyk żadnego szmalu nie wrzucą.
          A potwory - może nie z Loch Ness, ale nasze, swojskie - od miesięcy pod Pałacem stoją.
          Może za oglądanie tego spektaklu zacząć brać pieniądze?
    • wanda43 Re: Ja tak to widzę 12.09.10, 17:35
      Barierki nie calkiem zdjąc. Tylko tyle, aby po sztuk jeden ew. dwie przlazili, a puszka na kase musiala by stac przed i zanim wlezą. Znaczy wstep pod krzyz ino po uiszczeniu datka co łaska, ale wzorem kleru, laska nie mniejsza, niz 10 zeta. Kto nie placi, poszedł won! Jak nie uzbieraja minimum tyle, co koszta dzienne policji i strazy, to poszli won z tym krzyzem!
    • that_monkey_in_red Re: Ja tak to widzę 12.09.10, 19:38
      Krzyz przeniesc na druga strone ulicy... beda sie modlic tylem do palacu:)
      Wprowadzic oplate, jak dla handlarzy, za 24-godzinne okupowanie chodnika + skrzynki-co-laska dla odwiedzajach...
      • that_monkey_in_red Re: Ja tak to widzę 12.09.10, 19:39
        'odwiedzajacych' mialo byc
    • jola.iza1 Re: Ja do witoldazbazina 12.09.10, 19:54
      Tylko co Bronek , jak nazywasz prezydenta RP, ma do mojej wizji??
      Witoldzbazin?? Co Ty byś robił, opluwał, w czym suponował, majaczył, gdyby barierek zabrakło?? Gdyby tak Jarosławowi Kaczyńskiemu swobodnie , bez zauważenia pozwolono co miesiąc chodzic i składac?? A coby pan Rydzyk zrobił wespół zespół z Tobą?? Na co byśta pluli, przeciwko komu byśta sie namawiali w rozmowach niedokończonych??
      Ty myśl, ty się ciesz, i nie pluj na władzę, ona ci robi dobrze, jak nigdy:(
      • witoldzbazin Re: Ja do witoldazbazina 12.09.10, 19:58
        robi świetnie droższe wydatki większe podatki,otake Polskę Bolek walczył?
        hehehehehehehe
        • jola.iza1 Re: Chwila moment, takie żale?? 12.09.10, 20:08
          Nie wypada mężczyźnie, zwłaszcza katolikowi?? Nie wątek o żalach, jeno o sprawie
          " światowego krzyża" i , że " ojczyzna w potrzebie"??
          Zatem ?? Zgadzasz się ze mną?? Pełna swoboda, opłata za sprzątanie i spokojnie się będzie można czepiać rządzących??
          Tyle tylko, że ja Cie podejrzewam o zupełnie coś innego?? Co Ty na to ??:)
    • behemot17-13 Re: Ja tak to widzę 12.09.10, 21:21
      jaki?. chociażby taki, dlaczego obok krzyża nie stoi jeszcze pomnik wielkiego Lecha, dlaczego obok pomnika Lecha nie ma nieco mniejszego pomnika obrońców krzyża, dlaczego relikwie po "największym" prezydencie nie spoczywają w Pałacu Prezydenckim, itd. bez końca. tu nie chodzi przecież o upamiętnienie tragedii, tu chodzi o ambonę dla zbzikowanego Jarusia, tu jest walka o najbardziej medialne miejsce w stolicy z którego wieczny przegraniec będzie mógł ujadać. idealne miejsce w którym bliźniaczy brat może budować fałszywy mit swojego brata, jak i podtrzymywać wiarę wśród prymitywnych wyznawców w guru, jedynego, nieomylnego, wielkiego patrioty, sprawiedliwego Polaka, zbawcy. podobno nieszczęścia chodzą parami. od kilku miesięcy spokojnie można zmienić na :nieszczęścia chodzą bliźniakami. jeden tragicznie zginął w katastrofie, drugi zawsze lekko uchnięty ostatnimi czasy dostał po prostu pie...a. optymistyczne jest to że w dynastii Kaczyńskich nie było trojaczków, pewnikiem ten trzeci szedłby na papieża.
      • jola.iza1 Re: Ja tak to widzę 12.09.10, 22:06
        I tu się mylisz, gdybyś słuchał, jak nie słuchasz radia maryja, wiedziałbyś.
        Jarosłow Kaczyński politycznie nic nie znaczy, gdyby nie to, że podczepił się pod obrońców z całego świata. Tyle tylko, że obrońcy bronią krzyża, li tylko! No to??
        Zostawmy ten krzyż, odbierzemy tubie możliwość judzenia??
        Wiem, wiem, radiomaryjowcy żądają gwarancji postawienia pomnika, tyle tylko, że żądają w razie usunięcia, czyż nie?? No to nie usuwajmy, niech se stoi, jak tu żądać??
        Minie dzień, miesiąc, rok i będzie jak w rysunku Sawki:
        Młoda dziennikarka pyta Jaruzelskiego: gdzie Pana zastał stan wojenny??
    • blind_as_a_bat Re: Ja tak to widzę 13.09.10, 00:57
      Decyzja leży /odłogiem/ u Prezydenta Komorowskiego, a jego nie stać na żadne decyzje, co najwyżej na 'głodne kawałki' (Tusk też je głosi). Czy jakieś przepisy w Polsce określają status prawny 'bezdomnych koczowników'?
      • jola.iza1 Re: Ja tak to widzę 13.09.10, 01:11
        A ja nie wiem gdzie leży decyzja, ja tak tylko sobie rozmyślam. Bo ja proszę Pana Netoperka, postkomusza jestem, krzyż sam w sobie nie przeszkadza mi, całej reszty troszkę się boję.
        I bądź Pan pewny, wiem czego się boję. Niech już będzie ta wolność i swoboda??
        Krzyża!! A potem to już z górki??
        • blind_as_a_bat Re: Ja tak to widzę 13.09.10, 02:52
          Postkomusza czy nie postkomusza, chyba znasz Konstytucję i jesteś za jej przestrzeganiem?
          'Cała reszta' bierze początek w złamaniu prawa, w naruszeniu cudzej własności i rozporządzeniu nią bez zgody właściciela.

'Wolność krzyżami się mierzy' => to aktualnie nic nie znaczące hasełko, bowiem teraz 'bezprawie krzyżem się mierzy'.

Wolność jest do i od. Moja wolność kończy się tam, gdzie zaczyna wolność drugiego człowieka. Żyj i daj żyć innym. Wtedy 'będzie z górki'.

Kłaniam się nisko.
    • haen1950 Krzyż będzie stał dopóki 13.09.10, 01:12
      Przynosi profity rządzącym. Ustawia wygodnie polityczny dialog czyli konflikt z opozycją, odwraca uwagę od spraw istotnych i klopotliwych. Same przyjemności dla rządu i prezydenta.

Jak się już wszystkim znudzi, to bardzo szybko zniknie. A demonstracje każdego dziesiątego będą coraz nędzniejsze i śmieszniejsze.

Co najmniej do wyborów warto to utrzymywać. Samorządowych, oczywiście. Bo sejmowe odbędą się pod patronatem smoleńskiego raportu.
      • jola.iza1 Re: Krzyż będzie stał dopóki 13.09.10, 01:36
        No popatrz,?? Barierki sio, Krzyż niech stoi, reszta normalnie, czy wręcz przeciwnie??:)
        Ech haen1950, cóś nie dowidzisz:)
        • etwas-geheimnis Re: Krzyż będzie stał dopóki 13.09.10, 01:49
          Tez uważam ze Henio ma rację. Korzyść jak na razie spora , koszty niewielkie ( spot telewizyjny nie mniej kosztuje) Po co na siłę przenosić i niechcący jakiegoś męczennika dać pissowi?
          • jola.iza1 Re: Krzyż będzie stał dopóki 13.09.10, 02:01
            Boszz, se miejcie . liczcie, bawcie sie dobrze , też uważam , że macie rację, a co mi tam??
            Pasi?? Rachuj, licz, tylko sie nie obudź z reką:(
      • jola.iza1 Re: Krzyż będzie stał dopóki 13.09.10, 02:13
        No popaCZ, znaczy czujesz słabość rządzących ??
        Warto było tyle postów w popisTU wysłać?
        Ja Cię tu nie zapraszałam, ale miło jak się chwytasz.
        No to jak?? Zostawić krzyż wbrew panu Rydzykowi??
        • haen1950 Re: Krzyż będzie stał dopóki 13.09.10, 02:37
          Słabość rządzących? Chyba nie było jeszcze rządu z takim zakresem władzy i poparciem społecznym.
          Jeżeli chodzi o dalsze konsekwencje wojny krzyżowej, to widzę w tym skrywany libertanizm Tuska i jego przybocznych, słodką zemstę Bronka na hierarchii katabasów za wyrządzone mu świństwa w kampanii. Jeżeli mi ktoś powie, że autorytet kościoła nie rozpłaszczył się na warszawskim bruku, to będzie zwyczajny durak.
          Rząd Tuska nie pieprzył trzy po trzy, ale kościelnym zamiast milionów wysłał prokuratorów do ścigania przekrętów komisji majątkowej.

Majaczy się w tym dalekosiężny plan polityczny - nazwijmy go doprowadzeniem państwa do standardów demokracji zachodnich. Bo mieliśmy do tej pory coś na kształt socjalizmu teokratycznego. De facto po raz pierwszy kościół przegrał batalię polityczną o rząd dusz nad władzą i ludem.

PS. Jeżeli ci przeszkadzam w twoich wątkach, to się wycofuję. Swoich nie mogę zakładać, jestem zbanowany.
          • jola.iza1 Re: Krzyż będzie stał dopóki 13.09.10, 03:10
            Jutro pogadamy??
            Założę Ci każdy wątek:)
            Nie lubię admilicji, która odpisuje mi, że na oślą, bo lakonicznie:)
            O polityce, sam rozumiesz? Nie po drodze Nam:)
            • wos9 Re: Krzyż będzie stał dopóki 13.09.10, 19:23
              jola.iza1 napisała:

> Jutro pogadamy??
              > Założę Ci każdy wątek:)
              > Nie lubię admilicji, która odpisuje mi, że na oślą, bo lakonicznie:)
              > O polityce, sam rozumiesz? Nie po drodze Nam:)

Ja już dobrze ponad pół roku mam bana na zakładanie wątków!
    • mondrala_z_po władza jest PO to aby ściągnąć z ciebie POdatki i 13.09.10, 02:00
      grzywny za ich niepłacenie . w tym celu ma 19 służb mundurowych. możesz onej wadzy skoczyć.
      • maciej508 Re: władza jest PO to aby ściągnąć z ciebie POdat 13.09.10, 03:24
        Dlaczego tam nie sprzedają flaków i pyzy z mięsem jak na prawdziwym jarmarku?
        • zgred-zisko Re: władza jest PO to aby ściągnąć z ciebie POdat 13.09.10, 19:08
          To tylko kwestia czasu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka