Dodaj do ulubionych

L.Miller za chwile na wizji w TVN24

IP: *.idea.pl 28.03.04, 17:07
Ciekawe co ten quasimodo powie???
Obserwuj wątek
    • Gość: Camille~Pissarro Re: L.Miller za chwile na wizji w TVN24 IP: *.idea.pl 28.03.04, 17:34
      Po pierwsze L.Miller na pewno odejdzie 2 maja, Pohanke tez w to powątpiewała.
      Trudno bedzie znaleźć 307 głosów aby wybory odbyły sie wcześniej ( miał chyba
      na mysli czerwiec b.r.)Miller liczy SLD=UP+PSDL i formacja R.Jagielińskiego czy
      to wystarczy do przepchnięcia nowego rządu. Czy przyszły premier
      bezparytjny ??? Pohanke od razu do meritum o szanse M.Belki. L.Miller nie jest
      przeciwniekiem M.Borowskiego to kolejna deklaracja.Wynik Samoobrony to wynik
      pracy Samoobrony ( Miller ) - wynik Samoobrony to wynik pana pracy (
      POhanke) .A teraz uwaga L.Miller ja nie widze różnicy pomiędzy JMR a A.Lepperem.
      Dyktatura nam też juz nie grozi.
      I na koniec wnuczka pyta sie dziadka "dlaczego ja mam kłopoty przez Ciebie"???
      Czy to było resume ??? I to najbardziej boli L.Millera
      • basia.basia Re: L.Miller za chwile na wizji w TVN24 28.03.04, 17:41
        Gość portalu: Camille~Pissarro napisał(a):

> Po pierwsze L.Miller na pewno odejdzie 2 maja, Pohanke tez w to powątpiewała.
        > Trudno bedzie znaleźć 307 głosów aby wybory odbyły sie wcześniej ( miał chyba
        > na mysli czerwiec b.r.)Miller liczy SLD=UP+PSDL i formacja R.Jagielińskiego
        czy
        >
        > to wystarczy do przepchnięcia nowego rządu. Czy przyszły premier
        > bezparytjny ??? Pohanke od razu do meritum o szanse M.Belki. L.Miller nie
        jest
        > przeciwniekiem M.Borowskiego to kolejna deklaracja.Wynik Samoobrony to wynik
        > pracy Samoobrony ( Miller ) - wynik Samoobrony to wynik pana pracy (
        > POhanke) .
        On się tu bronił, że z sld odchodzą też do PO na co ona (słodziutko),
        że odchodzą i tu i tu:)

A teraz uwaga L.Miller ja nie widze różnicy pomiędzy JMR a A.Lepperem

wg niego w obu wypadkach grozi nam dyktatura. Justyna na to, że
        on się myli, bo różnica jest taka jak między demokracją a dyktaturą
        a Lepper nie ukrywa, że dąży do dyktatury.

> .
        > Dyktatura nam też juz nie grozi.
        > I na koniec wnuczka pyta sie dziadka "dlaczego ja mam kłopoty przez Ciebie"???
        > Czy to było resume ??? I to najbardziej boli L.Millera
        • kataryna.kataryna Re: L.Miller za chwile na wizji w TVN24 28.03.04, 19:10
          basia.basia napisała:

> A teraz uwaga L.Miller ja nie widze różnicy pomiędzy JMR a A.Lepperem
          >
          > wg niego w obu wypadkach grozi nam dyktatura.

Właściwie szkoda komentować słowa dupka Millera, niech sobie porównuje kogo
          chce z kim chce, jest zerem i jego opinia nie jest ważna ale to porównanie to
          przegięcie nawet jak na takiego palanta jak on. Jak ktoś chce poznać pomysły
          Rokity na państwo, polecam "Alfabet Rokity". Bardzo mnie Rokita ostatnio
          drażnił ale jeśli w tej książce jest prawdziwy to nie mam nic przeciwko takiemu
          premierowi, prezydentowi, czy kim tam chce być. Jeśli Rokita z Alfabetu jest
          prawdziwy to naprawdę nie ma się co bać, polecam książkę zwłaszcza tym, którzy
          ostatnio - tak jak ja - zniechęcili się do Rokity.
          • Gość: papa S|merf Re: L.Miller za chwile na wizji w TVN24 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.03.04, 19:39
            Kataryna. Nie wiem czy Ty to jesteś Ty. Czy jest Was dwie i czy naprawdę dobrze
            się czujesz. Ale jeśli nie daj Boże tak, to upadek Millera w stosunku do tego,
            co się z Tobą dzieje, to mały Pikuś.
            • kataryna.kataryna Re: L.Miller za chwile na wizji w TVN24 28.03.04, 20:58
              Gość portalu: papa S|merf napisał(a):

> Kataryna. Nie wiem czy Ty to jesteś Ty. Czy jest Was dwie i czy naprawdę
              dobrze
              > się czujesz. Ale jeśli nie daj Boże tak, to upadek Millera w stosunku do tego,
              > co się z Tobą dzieje, to mały Pikuś.

Papo Smerfie, jak chcesz coś powiedzieć to miej odwagę powiedzieć to wprost.
              • Gość: papa Smerf Re: L.Miller za chwile na wizji w TVN24 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.03.04, 21:41
                Papo Smerfie, jak chcesz coś powiedzieć to miej odwagę powiedzieć to wprost.

Właśnie mówię wprost: Poziom Twojego listu, na który zareagowałem, ma się tak do
                Twoich dawniejszych listów, jak "Piwnica pod Baranami" do baranów w piwnicy.
                • kataryna.kataryna Re: L.Miller za chwile na wizji w TVN24 28.03.04, 21:51
                  Gość portalu: papa Smerf napisał(a):

> Papo Smerfie, jak chcesz coś powiedzieć to miej odwagę powiedzieć to wprost.
                  >
                  > Właśnie mówię wprost: Poziom Twojego listu, na który zareagowałem, ma się tak
                  d
                  > o
                  > Twoich dawniejszych listów, jak "Piwnica pod Baranami" do baranów w piwnicy.

Naprawdę sądzisz, że warto zaśmiecać wątek recenzowaniem zmian mojego stylu na
                  osi czasu? Moje zdanie o Millerze się nie zmieniło, od dawna jest jak najgorsze.
          • strajker Re: L.Miller za chwile na wizji w TVN24 28.03.04, 20:02
            Całą już przeczytałaś?
            • kataryna.kataryna Re: L.Miller za chwile na wizji w TVN24 28.03.04, 20:22
              strajker napisał:

> Całą już przeczytałaś?

Całą. Czy to pytanie z podtekstem?
              • strajker Re: L.Miller za chwile na wizji w TVN24 28.03.04, 20:34
                kataryna.kataryna napisała:

> Całą. Czy to pytanie z podtekstem?

@:-o dlaczego?
                • kataryna.kataryna Re: L.Miller za chwile na wizji w TVN24 28.03.04, 20:56
                  strajker napisał:

> kataryna.kataryna napisała:
                  >
                  > > Całą. Czy to pytanie z podtekstem?
                  >
                  > @:-o dlaczego?

Myślałam, że pytasz czy doczytałam do końca bo znalazłeś w niej coś
                  niepokojącego do czego ja jeszcze nie doszłam :)
                  • strajker Re: L.Miller za chwile na wizji w TVN24 28.03.04, 21:16
                    a:-)
                    zaczynam: 'Od afery do afery'
          • Gość: franek Jasio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 21:22

> Jak ktoś chce poznać pomysły
            > Rokity na państwo, polecam "Alfabet Rokity". Bardzo mnie Rokita ostatnio
            > drażnił ale jeśli w tej książce jest prawdziwy to nie mam nic przeciwko
            takiemu
            >
            > premierowi, prezydentowi, czy kim tam chce być. Jeśli Rokita z Alfabetu jest
            > prawdziwy to naprawdę nie ma się co bać, polecam książkę zwłaszcza tym,
            którzy
            > ostatnio - tak jak ja - zniechęcili się do Rokity.

Ha, mnie już nic nie przekona, nawet Twoje recenzje i zapewnienia :)

Nie wątpię, że Rokita ma ciekawe "pomysły na państwo", ale nie w tym rzecz. Z
            nim problem jest, moim zdaniem, dwojaki. Po pierwsze, nosi w sobie znamiona
            szaleńca, niestety. Oszołoma. I jeśli kiedyś coś mu strzeli do łba - może być
            źle (a że czasem mu strzelić potrafi, już się przekonaliśmy - na szczęście na
            razie na niewielką skalę). Po drugie, zbyt często przypomina też rozwrzeszczane
            dziecko w piaskownicy. Dopóki się razem bawimy, jest OK. Ale kiedy Czesio nie
            pożyczy Jasiowi swojej zabawki, Jasio natychmiast się obraża. Albo - wyciąga
            spluwę na kulki.

Ja się go trochę boję. Pewnie go to nic nie obchodzi, ale mój głos stracił
            bezpowrotnie.
            • goniacy.pielegniarz Re: Jasio 28.03.04, 21:36
              Gość portalu: franek napisał(a):

> Ja się go trochę boję. Pewnie go to nic nie obchodzi, ale mój głos stracił
              > bezpowrotnie.

Co nie zmienia faktu, że to on będzie premierem po najbliższyh wyborach.
              Ważniejsze jest natomiast to, jakie będą wyniki wyborów i jakie partie będą
              tworzyć koalicję rządzącą. A to akurat nie wygląda zbyt różowo, więc charakter
              Rokity jest tutaj raczej mniejszym zmartwieniem.
              • Gość: franek Re: Jasio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 21:43
                goniacy.pielegniarz napisał:

> Co nie zmienia faktu, że to on będzie premierem po najbliższyh wyborach.

Nie zmienia, niestety.

> Ważniejsze jest natomiast to, jakie będą wyniki wyborów i jakie partie będą
                > tworzyć koalicję rządzącą. A to akurat nie wygląda zbyt różowo, więc
                charakter
                > Rokity jest tutaj raczej mniejszym zmartwieniem.

Nie wygląda, rzeczywiście, aczkolwiek charakter Rokity ma tu pewne znaczenie,
                bo on się z nikim (może poza Kaczorami) nie będzie umiał dogadać.
                • goniacy.pielegniarz Re: Jasio 28.03.04, 21:48

> goniacy.pielegniarz napisał:
                  >
                  > > Co nie zmienia faktu, że to on będzie premierem po najbliższyh wyborach.
                  >
                  > Nie zmienia, niestety.

Oj, Franek, czyżby jakieś zapędy niedemokratyczne, że tak powiem, przez Ciebie
                  przemawiały? :))

> > Ważniejsze jest natomiast to, jakie będą wyniki wyborów i jakie partie będ
                  > ą
                  > > tworzyć koalicję rządzącą. A to akurat nie wygląda zbyt różowo, więc
                  > charakter
                  > > Rokity jest tutaj raczej mniejszym zmartwieniem.
                  >
                  > Nie wygląda, rzeczywiście, aczkolwiek charakter Rokity ma tu pewne znaczenie,
                  > bo on się z nikim (może poza Kaczorami) nie będzie umiał dogadać.

To fakt, ja też nie wiem, w jaki sposób Rokita ułoży się z otwartymi szeroko na
                  współpracę Giertychem i Wrzodakiem.
                  • Gość: franek Re: Jasio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 21:53

> Oj, Franek, czyżby jakieś zapędy niedemokratyczne, że tak powiem, przez
                    Ciebie
                    > przemawiały? :))

Aż tak źle nie jest, zapędy niedemokratyczne to przeze mnie przemówią, jak
                    wygra Lepper. Już odkurzyłem starą fuzję, czeka na pawlaczu :)

> To fakt, ja też nie wiem, w jaki sposób Rokita ułoży się z otwartymi szeroko
                    na
                    >
                    > współpracę Giertychem i Wrzodakiem.

Nie mówię o Wrzodaku ale Borowskim. Gdyby nie Rokita, zapewniam Cię, że PO
                    (Tusk) by się dość szybko z nim dogadała. Ja - jakkolwiek źle i niepopularnie
                    to na forum zabrzmi - partii Borowskiego z góry nie skreślam.

• goniacy.pielegniarz Re: Jasio 28.03.04, 21:57

> Nie mówię o Wrzodaku ale Borowskim. Gdyby nie Rokita, zapewniam Cię, że PO
                      > (Tusk) by się dość szybko z nim dogadała. Ja - jakkolwiek źle i niepopularnie
                      > to na forum zabrzmi - partii Borowskiego z góry nie skreślam.

No, no, ta bardziej wrażliwa lewica i PO to już prawie koalicja jak marzenie. A
                      i Kaczory będą zachwycone. Ale nie martw się, bo bardzo prawdopodobne, że UW
                      się spika z tą nową partią Borowskiego, przez co spełnią się zapewne marzenia
                      Kwaśniewskiego i Michnika :)
                      • kataryna.kataryna Re: Jasio 28.03.04, 22:16

> Gość portalu: franek napisał(a):
                        >
                        >
                        > > Nie mówię o Wrzodaku ale Borowskim. Gdyby nie Rokita, zapewniam Cię, że PO
                        >
                        > > (Tusk) by się dość szybko z nim dogadała. Ja - jakkolwiek źle i niepopular
                        > nie
                        > > to na forum zabrzmi - partii Borowskiego z góry nie skreślam.
                        >
                        > No, no, ta bardziej wrażliwa lewica i PO to już prawie koalicja jak marzenie.
                        A
                        >
                        > i Kaczory będą zachwycone. Ale nie martw się, bo bardzo prawdopodobne, że UW
                        > się spika z tą nową partią Borowskiego, przez co spełnią się zapewne marzenia
                        > Kwaśniewskiego i Michnika :)

Mam nadzieję, że Unia spróbuje się podnieść jako Unia.
                        A Rokicie się nie dziwię, że nie rzuca się w ramiona "borówki" Lewandowskiego
                        po tym jak przez ponad rok obserwował jego wysiłki, żeby chronić GTW. Co do tej
                        pory zrobiły "borówki", żeby je traktowac inaczej niż tylko jak uciekinierów
                        przed spadającymi sondażami? Niewiele, poza spektakularnym wyjściem i
                        deklaracjami. Czas pokaże co przeważy, czy ich lojalność wobec byłych kolegów,
                        czy wobec państwa.
                        • goniacy.pielegniarz Re: Jasio 28.03.04, 22:40

> Mam nadzieję, że Unia spróbuje się podnieść jako Unia.

Pewnie wynik wyborów do PE będzie miał duży wpływ. Wczoraj mówili, że UW
                          startuje razem z tą listą Dubaniowskiego. Jak nie wejdą, to pewnie innego
                          wyjścia nie będą mieli, bo niby co takiego mogliby zrobić, żeby nagle nie mieć
                          w sondażach 2%? Dlatego wyjściem może być jakaś koalicja czy też łączenie z
                          SDPL. Kwaśniewskiemu już chyba od dawna się marzyło, żeby doszło to bliższej
                          współpracy pomiędzy SLD z UW i powstanie nowoczesnego bloku centrolewicowego. A
                          mi to nie pasuje, bo jeśli środek ciężkości miałby się przełożyć tak jak to
                          sugeruje Franek, czyli jeszcze ewentualna współpraca partii Borowskiego (i może
                          UW) z PO, to mielibyśmy kształt sceny politycznej, na której będzie lewactwo w
                          postaci Leppera i centrolewica (zapewne z wahaniami, raz bliżej centrum, raz
                          bliżej lewicy). A to wszystko się przykryje gładką gadką o podziale na scenie
                          politycznej ze względu na stosunek do UE. A taki scenariusz już mnie totalnie
                          załamuje i zostaje mi albo całkowita rezygnacja z wyborów albo emigracja.

> A Rokicie się nie dziwię, że nie rzuca się w ramiona "borówki" Lewandowskiego
                          > po tym jak przez ponad rok obserwował jego wysiłki, żeby chronić GTW. Co do
                          tej
                          > pory zrobiły "borówki", żeby je traktowac inaczej niż tylko jak uciekinierów
                          > przed spadającymi sondażami? Niewiele, poza spektakularnym wyjściem i
                          > deklaracjami. Czas pokaże co przeważy, czy ich lojalność wobec byłych
                          kolegów,
                          > czy wobec państwa.

Ten sam scenariusz co z PO. Oni też nic nie zrobili, poza tym, że krytykowali
                          rządy Krzaklewskiego. No fakt, Rokita i niektórzy inni robili to bardziej
                          otwarcie, jeszcze długo przed ostatecznym rozpadem, ale przecież tam
                          wyobrażenie o sposobie funkcjonowania wyglądało zupełnie inaczej niż w partii
                          Millera (za co zresztą wszyscy chwalili SLD i uznawali to za wielki plus). Ale
                          generalnie schemat jest ten sam.

A dodatkowo nie było w AWSie chyba takich numerów w stosunku do opuszczających,
                          jakie mają teraz miejsce w SLD. Czyli grożenie kwitami, co zresztą potwierdził
                          Kaczmarek, nazywając to, o ile dobrze pamiętam, śmietnikiem politycznym, czy
                          czymś takim.
                          • Gość: franek Re: Jasio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 22:49

> Pewnie wynik wyborów do PE będzie miał duży wpływ. Wczoraj mówili, że UW
                            > startuje razem z tą listą Dubaniowskiego.

A jest jeszcaka? Ja tydzień temu, może dwa słyszałem, że Dubaniowski rezygnuje
                            z formowania listy wyborczej wskutek małego zainteresowania i braku poparcia ze
                            strony autorytetów (liczył m.in. na Mazowieckiego, Kułakowskiego). Zresztą
                            pisali o tym też w GW. Kilka dni temu z kolei pojawiły się komentrze, że
                            rzeczywiście do Borowskiego może dołączyć część UW (z Frasyniukiem).

> Jak nie wejdą, to pewnie innego
                            > wyjścia nie będą mieli, bo niby co takiego mogliby zrobić, żeby nagle nie
                            mieć
                            > w sondażach 2%? Dlatego wyjściem może być jakaś koalicja czy też łączenie z
                            > SDPL. Kwaśniewskiemu już chyba od dawna się marzyło, żeby doszło to bliższej
                            > współpracy pomiędzy SLD z UW i powstanie nowoczesnego bloku centrolewicowego.
                            A
                            >
                            > mi to nie pasuje, bo jeśli środek ciężkości miałby się przełożyć tak jak to
                            > sugeruje Franek, czyli jeszcze ewentualna współpraca partii Borowskiego (i
                            może
                            >
                            > UW) z PO, to mielibyśmy kształt sceny politycznej, na której będzie lewactwo
                            w
                            > postaci Leppera i centrolewica (zapewne z wahaniami, raz bliżej centrum, raz
                            > bliżej lewicy).

Ja nie sugeruję, że tak się stanie - to jest na pewno niemożliwe, dopóki w PO
                            jest Rokita, to chyba jasne. A Rokita raczej swoją pozycję w partii wciąż
                            umacnia, więc chyba nic takiego sie nie stanie. Wątpię, żeby PO też miało się
                            podzielić w najbliższym czasie, to raczej nieprawdopodobne.

A to wszystko się przykryje gładką gadką o podziale na scenie
                            > politycznej ze względu na stosunek do UE. A taki scenariusz już mnie totalnie
                            > załamuje i zostaje mi albo całkowita rezygnacja z wyborów albo emigracja.

Ja szczerze mówiąc podobnie się czuję teraz, bo jeśli UW połączy się z
                            Borowskim, to nie wiem, czy będę w stanie na nich zagłosować.
                            • leszek.sopot Re: Jasio 28.03.04, 23:01
                              UW postanowiła ostatecznie sama pójść do wyborów do PE. Decyzja została podjęta
                              po ostatecznej rezygnacji Dubaniowskiego z inicjatywy listy społecznej Tak.
                              Frasyniuk o mozliwości połączenia z SDPL powiedział, że są to fakty prasowe. Do
                              współpracy czy to z SLD czy z SDPL namawiają UW ciągle PO, PiS i Giertych. Jak
                              widzę także spora część forumowiczów.
                              • goniacy.pielegniarz Re: Jasio 28.03.04, 23:07
                                leszek.sopot napisał:

> UW postanowiła ostatecznie sama pójść do wyborów do PE. Decyzja została
                                podjęta
                                >
                                > po ostatecznej rezygnacji Dubaniowskiego z inicjatywy listy społecznej Tak.
                                > Frasyniuk o mozliwości połączenia z SDPL powiedział, że są to fakty prasowe.
                                Do
                                > współpracy czy to z SLD czy z SDPL namawiają UW ciągle PO, PiS i Giertych.
                                Jak
                                > widzę także spora część forumowiczów.

Frasyniuk nic nie zadeklaruje w jedną czy drugą stronę, bo po pierwsze partia
                                dopiero powstała, a po drugie byłby to duży skok i trzeba przecież trochę
                                wysondować, jak zostałoby to odebrane. A do tego, czy to się stanie czy też
                                nie, to trzeba poczekać. Weź dodatkowo pod uwagę to, że sama UW sobie raczej
                                nie poradzi w wyborach parlamentarnych (zwłaszcza, gdy wypadną blado w
                                europejskich), a głód parlamentaryzmu też pewnie robi swoje :)
                                • leszek.sopot Re: Jasio 28.03.04, 23:12

> Frasyniuk nic nie zadeklaruje w jedną czy drugą stronę, bo po pierwsze partia
                                  > dopiero powstała, a po drugie byłby to duży skok i trzeba przecież trochę
                                  > wysondować, jak zostałoby to odebrane. A do tego, czy to się stanie czy też
                                  > nie, to trzeba poczekać. Weź dodatkowo pod uwagę to, że sama UW sobie raczej
                                  > nie poradzi w wyborach parlamentarnych (zwłaszcza, gdy wypadną blado w
                                  > europejskich), a głód parlamentaryzmu też pewnie robi swoje :)

UW być może do wyborów parlamentarnych nie dotrwa, ale jeżeli dalej będzie
                                  trwała wojna w obecnym styulu pomiędzy PO a Samoobroną, to dla UW jest szansa
                                  na zdobycie trochę większego poparcia. Bardzo wątpię by doszło do jakiejkolwiek
                                  współpracy z SDPL - na Pomorzu na pewno jest to nierealne.
                              • Gość: franek Re: Jasio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 23:07
                                A widzisz inne wyjście dla UW? Działając tak jak dotąd sami się na pewno nie
                                podniosą, a żadnych pomysłów na radykalną zmianę funkcjonowania partii nie
                                widać. Oczywiście, że o SLD nie ma nawet co rozmawiać. O SDPL na razie też nie -
                                dopóki się nie przekonamy, co to za partia. Ale jeśli okażą się partią
                                sensowną, a nie przedłużeniem SLD, trzeba się będzie nad tym poważnie
                                zastanowić.
                            • goniacy.pielegniarz Re: Jasio 28.03.04, 23:01

> goniacy.pielegniarz napisał:
                              >
                              > > Pewnie wynik wyborów do PE będzie miał duży wpływ. Wczoraj mówili, że UW
                              > > startuje razem z tą listą Dubaniowskiego.
                              >
                              > A jest jeszcaka? Ja tydzień temu, może dwa słyszałem, że Dubaniowski
                              rezygnuje
                              > z formowania listy wyborczej wskutek małego zainteresowania i braku poparcia
                              ze
                              >
                              > strony autorytetów (liczył m.in. na Mazowieckiego, Kułakowskiego). Zresztą
                              > pisali o tym też w GW. Kilka dni temu z kolei pojawiły się komentrze, że
                              > rzeczywiście do Borowskiego może dołączyć część UW (z Frasyniukiem).

Nie pamiętam, czy to będzie z samym Dubaniowski, ale mówili, że to "wszystko",
                              co się tam wokół niego zbierało, startuje razem z UW. Nie wiem, czy Dubaniowski
                              ma być też na tych listach. A mówili, że będzie Kułakowski, Geremek i chyba
                              Mazowicki.

> Ja szczerze mówiąc podobnie się czuję teraz, bo jeśli UW połączy się z
                              > Borowskim, to nie wiem, czy będę w stanie na nich zagłosować.

Ja byłbym za systemem z jasnym podziałem na prawicę i lewicę. Oczywiście u nas
                              prawica musiałaby przejść przez jakiś czyściec, żeby była jedna powszechna
                              partia prawicowa z racjonalnym programem gospodarczym i bez silnego narodowo-
                              religijnego zacietrzewienia, którym się szasta prz każdej okazji. Oczywiście
                              nie wyklucza to bardziej czy też mniej sceptycznego stosunku częsci takiej
                              partii do UE, ale raczej ze sposobem postrzegania wszystkiego zbliżonego,
                              mówiąc dosyć ogólnikowo, bardziej do UPRu niż LPRu, jeśli wiesz, o co mi chodzi.
                              • leszek.sopot Re: Jasio 28.03.04, 23:05
                                Więcej informacji o UW możesz znaleźć tu:
                                www.uw.org.pl/main/aktualnosci.php?id=389
                              • homosovieticus Re: Jasio i i o prawicy rozmowa 28.03.04, 23:11

>>
                                > Ja byłbym za systemem z jasnym podziałem na prawicę i lewicę. Oczywiście u
                                nas
                                > prawica musiałaby przejść przez jakiś czyściec, żeby była jedna powszechna
                                > partia prawicowa z racjonalnym programem gospodarczym i bez silnego narodowo-
                                > religijnego zacietrzewienia, którym się szasta prz każdej okazji. Oczywiście
                                > nie wyklucza to bardziej czy też mniej sceptycznego stosunku częsci takiej
                                > partii do UE, ale raczej ze sposobem postrzegania wszystkiego zbliżonego,
                                > mówiąc dosyć ogólnikowo, bardziej do UPRu niż LPRu, jeśli wiesz, o co mi
                                chodzi
                                > .
                                Według ciebie GP co jest fundamentem myśli prawicowej? .Nie pytam co w
                                polskiej prawicy alw w prawicy jako takiej.
                        • Gość: mlisow52@gazeta.pl jeszcze o Rywinie IP: *.w81-49.abo.wanadoo.fr 30.03.04, 02:44
                          1. Jaki mial interes LR idac do AM?
                          Bo wszyscy wtedy mysleli, ze wojna przeciw Agorze jest zakonczona, ustawa poprawiona zgodnie z zyczeniami Agory, przeciez wlasnie kilka dni wczesniej AJ przekazala (niepelna)wersje Agorze, LR nie mogl o tym nie wiedziec.
                          Tu mi pachnie ze strony GTW gra na kilka fortepianow, przypomnij sobie mistrzowskie posuniecie AJ: to AM dzwoni do Premiera
                          sugerujac wycofanie projektu.

2. Dlaczego sie nie bronil wieczorem u Millera?
                          Nie mam zadnej koncepcji.

3. Dlaczego przekazal Prezydentowi na kartce bardzo ograniczona wersje swojej obrony?

Kataryna, Lajkonik, czekam na odpowiedz...
                      • Gość: franek Re: Jasio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 22:32

> No, no, ta bardziej wrażliwa lewica i PO to już prawie koalicja jak marzenie.

Ironizuj do woli, to wiele nie zmieni :)

> A
                        >
                        > i Kaczory będą zachwycone.

To czy Kaczory będą zachwycone to mnie niewiele obchodzi, szczerze mówiąc.

Ale nie martw się, bo bardzo prawdopodobne, że UW
                        > się spika z tą nową partią Borowskiego, przez co spełnią się zapewne marzenia
                        > Kwaśniewskiego i Michnika :)

I chyba dobrze, bo UW raczej sama się nie podniesie :(
                        Strasznie trudno to przyznać, ale chyba naprawdę kończy się właśnie podział na
                        partie postpzprowskie i postsolidarnościowe. Cięzko się z tym pogodzić, ale
                        naszej polityce to powinno dobrze zrobić.

To nie jest tak, że ja popieram partię Borowskiego. Oni startują z olbrzymim
                        minusem za wszystko, co robili do tej pory. I wcale nie wiadomo, czy w
                        jaikolwiek sposób to zmienią, czy nie będą działać tak samo. Ale patrzę na
                        nich "przychylnym okiem", jak Tusk; sama decyzja o wystąpieniu z SLD była jak
                        najbardziej słuszna, co dalej - zobaczymy.
                        • camille_pissarro Re: Jasio 28.03.04, 22:45
                          No niestety nie moge sie zgodzić, z tym , że na partie "borówek", Kaczmarków ,
                          Jolanty Banach można patrzeć łaskawym okiem.To sa ludzie , którzy z autopsji
                          znają metody rodem z PRL'u , nie wspominam o dwóch kadencjach w III RP. A jak
                          do tego dorzucic jeszcze tego koniunkturaliste A.Celińskiego ( tez niezły Jasio
                          wędrowniczek - koleżanka z pracy mieszkała obok niego, strasznie zadufany i
                          nieprzyjemny w sobie )to juz niezły konglomerat.Ja akurat nie widze w tym nowym
                          ugrupowaniu ludzi , którzy reprezentowaliby interesy ludzi pracy (* oczywiście
                          guzik mnie toobchodzi bo lewicowe poglądy , są nie z mojej bajki ).Tak niestety
                          to wygląda po pobieżnej ale jednak analizie "cheer leaderów"
                        • goniacy.pielegniarz Re: Jasio 28.03.04, 22:48

> > A
                          > >
                          > > i Kaczory będą zachwycone.
                          >
                          > To czy Kaczory będą zachwycone to mnie niewiele obchodzi, szczerze mówiąc.

A skąd wiesz, że im głosów wystarczy?

> I chyba dobrze, bo UW raczej sama się nie podniesie :(
                          > Strasznie trudno to przyznać, ale chyba naprawdę kończy się właśnie podział
                          na
                          > partie postpzprowskie i postsolidarnościowe. Cięzko się z tym pogodzić, ale
                          > naszej polityce to powinno dobrze zrobić.

Tak, wystarczy, że komuchów się wytnie i stworzy się jakaś normalna
                          socjaldemokracja, bez kwitów, politycznego kapitalizmu, itp.

> To nie jest tak, że ja popieram partię Borowskiego. Oni startują z olbrzymim
                          > minusem za wszystko, co robili do tej pory. I wcale nie wiadomo, czy w
                          > jaikolwiek sposób to zmienią, czy nie będą działać tak samo. Ale patrzę na
                          > nich "przychylnym okiem", jak Tusk; sama decyzja o wystąpieniu z SLD była jak
                          > najbardziej słuszna, co dalej - zobaczymy.

Pamiętaj, że PO zaczynało tak samo jak partia Borowskiego. To jest identyczny
                          schemat. I pamiętaj w związku z tym o tym, że PO miało na początku też 20%
                          poparcia, a w wyborach skończyli na 12%.
                          • Gość: franek Re: Jasio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 22:57

> Tak, wystarczy, że komuchów się wytnie i stworzy się jakaś normalna
                            > socjaldemokracja, bez kwitów, politycznego kapitalizmu, itp.

Komuchów, jak widzieliśmy przez ostatnich kilkanaście lat, w naszym kraju się
                            nie da wyciąć, chyba muszą powymierać :) Mi się wydaje, że to powstanie nowej
                            partii to właśnie pierwszy krok (na długiej drodze, oczywiście), do powstania w
                            miarę normalnej lewicy.

> Pamiętaj, że PO zaczynało tak samo jak partia Borowskiego. To jest identyczny
                            > schemat. I pamiętaj w związku z tym o tym, że PO miało na początku też 20%
                            > poparcia, a w wyborach skończyli na 12%

Tak, dlatego wszelkie rozmowy o ewentualnych koalicjach z SLDP i poparciu dla
                            tej partii są zdecydowanie zbyt wczesne, przecież ona ma na razie, w zależności
                            od sondaży - od 5% do 20%. Ja tylko mówię, że to jeswt jedna z rysujacych się
                            możliwości, choć moim zdaniem zbsolutnie nie do zrealizowania z Rokitą na czele
                            PO.

• the-end Re: Jasio 28.03.04, 23:30
                      > Nie mówię o Wrzodaku ale Borowskim. Gdyby nie Rokita, zapewniam Cię, że PO
                      > (Tusk) by się dość szybko z nim dogadała.

A skad ty masz takie informacje? Rozmawiales kiedys z Tuskiem? Raczej nie
                      sadze...
              • strajker Re: Jasio 28.03.04, 21:44
                Najgorsze byłoby gdyby Rokita został premierem, ale- albo nie miałby stabilnej
                większości parlamentarnej albo w ogóle musiałby się układać z Giertychem albo
                Wojciechowskim; wtedy na 100% za 5 lat następne wybory wygra Lepper i to może
                nawet z 50% poparciem (no i oczywiście nie ma żadnej pewności, że już
                najbliższe wybory tak wypadną)
            • kataryna.kataryna Re: Jasio 28.03.04, 21:42

> kataryna.kataryna napisała:
              >
              > > Jak ktoś chce poznać pomysły
              > > Rokity na państwo, polecam "Alfabet Rokity". Bardzo mnie Rokita ostatnio
              > > drażnił ale jeśli w tej książce jest prawdziwy to nie mam nic przeciwko
              > takiemu
              > >
              > > premierowi, prezydentowi, czy kim tam chce być. Jeśli Rokita z Alfabetu je
              > st
              > > prawdziwy to naprawdę nie ma się co bać, polecam książkę zwłaszcza tym,
              > którzy
              > > ostatnio - tak jak ja - zniechęcili się do Rokity.
              >
              >
              > Ha, mnie już nic nie przekona, nawet Twoje recenzje i zapewnienia :)

Dlatego ja nie recenzuję ani nie zapewniam, odsyłam do książki, uważam, że
              dobrze uzupełnia obecny wizerunek Rokity.

> Nie wątpię, że Rokita ma ciekawe "pomysły na państwo", ale nie w tym rzecz. Z
              > nim problem jest, moim zdaniem, dwojaki. Po pierwsze, nosi w sobie znamiona
              > szaleńca, niestety. Oszołoma. I jeśli kiedyś coś mu strzeli do łba - może być
              > źle (a że czasem mu strzelić potrafi, już się przekonaliśmy - na szczęście na
              > razie na niewielką skalę). Po drugie, zbyt często przypomina też
              rozwrzeszczane
              >
              > dziecko w piaskownicy. Dopóki się razem bawimy, jest OK. Ale kiedy Czesio nie
              > pożyczy Jasiowi swojej zabawki, Jasio natychmiast się obraża. Albo - wyciąga
              > spluwę na kulki.

Popatrz, to zupełnie jak Michnik.

> Ja się go trochę boję. Pewnie go to nic nie obchodzi, ale mój głos stracił
              > bezpowrotnie.

Ja nie wiem czy będę na niego głosować czy nie ale boję się go mniej niż na
              przykład Michnika. O Lepperze, Giertychu, Millerze nie wspominając.
              • Gość: franek Re: Jasio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 21:57

>
                > Popatrz, to zupełnie jak Michnik.

Prawie. Różnica jest tylko taka, że za rok to nie Michnik, ale Rokita będzie
                premierem tego kraju; to nie Michnik, ale Rokita będzie decydował o tym, co się
                w tym kraju będzie działo. Na Michnika-premiera też bym nigdy w życiu nie
                zagłosował :)
        • Gość: mimikra nieprawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 20:49
          Można Millera nie lubić, nawet specjalnie nie szanować (ja też się do takich
          osób zaliczam) ale nie ładnie jest kłamać, nawet na jego temat. Miller nie
          powiedział ani razu, że ze strony Jana Marii Rokity grozi nam dyktatura.
          Powiedział tylko, że nie widzi specjalnych różnic pomiędzy Rokitą a Lepperem. Po
          pytaniu Pochanke sprecyzował, że zarówno Rokitę, jak i Leppera cechuje populizm
          i demagogia. Dopiero wtedy Pochanke spytała, czy nie widzi, że to wybór pomiędzy
          demokracją a dyktaturą a Miller na to, że wątpi, czy w Polsce możliwa jest
          jeszcze jakaś dyktatura, że demokracja jest jednak już dość silna i się tak
          łatwo nie da etc.

Albo się przesłyszałaś, albo bardzo chciałaś, żeby Miller powiedział coś
          takiego. W rzeczywistości tak jednak NIE BYŁO.
          • basia.basia Re: nieprawda 28.03.04, 21:19
            Gość portalu: mimikra napisał(a):

> Można Millera nie lubić, nawet specjalnie nie szanować (ja też się do takich
            > osób zaliczam) ale nie ładnie jest kłamać, nawet na jego temat.

Pisałam to na gorąco i zrobiłam streszczenie tego co słyszałam.
            Było tak właśnie jak Ty napisałaś. Zauważ tylko, że tam było więcej
            takich momentów gdy Miller coś tam stwierdził, rzucił hasło a potem
            ona dopytując go, wydobywała z niego wyjaśnienia, co on miał na myśli.
            Rokity nienawidzi i obarcza go winą za wszystkie nieszczęścia, które
            go spotkały. Jestem przekonana, że Rokita jawi mu się kimś w rodzaju
            dyktatora. Od pewnego czasu powtarza, że Miller musi odejść itp.
            I Miller odchodzi:)

Miller nie
            > powiedział ani razu, że ze strony Jana Marii Rokity grozi nam dyktatura.
            > Powiedział tylko, że nie widzi specjalnych różnic pomiędzy Rokitą a Lepperem.
            P
            > o
            > pytaniu Pochanke sprecyzował, że zarówno Rokitę, jak i Leppera cechuje
            populizm
            > i demagogia. Dopiero wtedy Pochanke spytała, czy nie widzi, że to wybór
            pomiędz
            > y
            > demokracją a dyktaturą a Miller na to, że wątpi, czy w Polsce możliwa jest
            > jeszcze jakaś dyktatura, że demokracja jest jednak już dość silna i się tak
            > łatwo nie da etc.
            >
            > Albo się przesłyszałaś, albo bardzo chciałaś, żeby Miller powiedział coś
            > takiego. W rzeczywistości tak jednak NIE BYŁO.

I to nie jest sprawa mojego słuchu ani chciejstwa tylko domorosłego
            psychologizowania:(
            • Gość: mimikra Re: nieprawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 21:33
              Miller jest żałosny, to fakt i mówił dużo i mało składnie. Ale nie lubię po
              prostu jak ludzie fantazjują, nawet na temat Millera. Ale masz moje
              przebaczenie, bo wiem, że Miller może wzbudzać skrajne emocje, które się potem
              rzucają na słuch:)
              • basia.basia Re: nieprawda 28.03.04, 23:02

> Miller jest żałosny, to fakt i mówił dużo i mało składnie. Ale nie lubię po
                > prostu jak ludzie fantazjują, nawet na temat Millera. Ale masz moje
                > przebaczenie, bo wiem, że Miller może wzbudzać skrajne emocje, które się potem
                > rzucają na słuch:)

:)))
                Obejrzałam to jeszcze raz. Poprzednio miałam wrażenie, że on zadrwił
                z prezydenta (wtedy mąż bez przyrwy mu dogadywał i nie wszystko zrozumiałam).
                Całe szczęście, że tego nie napisałam:) Bo oczywiście nie drwił w tzw. "żywe
                oczy" tylko jak rozmawiali o zagrożeniu Lepperem, i że może zostać prezydentem
                to Miller powiedział, że będzie miał uprawnienia takie jak prezydent, w
                dpmyśle - żadne, niewielkie:)
          • douglasmclloyd Re: nieprawda 30.03.04, 06:47

> Powiedział tylko, że nie widzi specjalnych różnic pomiędzy Rokitą a Lepperem.
            > Po pytaniu Pochanke sprecyzował, że zarówno Rokitę, jak i Leppera cechuje
            populizm i demagogia.

Ta stara kurwa zapomniała już o głodujących na śmietnikach?
    • basia.basia Re: L.Miller za chwile na wizji w TVN24 28.03.04, 17:36

> Ciekawe co ten quasimodo powie???

Niesamowite było:)
      Pochanke go wypunktowała, znokautowała a on nie zauważył!
      Idiota i tyle! Najlepszy był koniec jak powiedział, że
      jego 8-lenia wnoczka cierpi za niego (dzieci jej dokuczają)
      na co ona powiedziała, że trzeba rzucić politykę to była
      rad dnie niego:) Nic się już nie odezwał.
      • Gość: Camille~Pissarro Re: L.Miller za chwile na wizji w TVN24 IP: 5.2.* / *.chello.pl 28.03.04, 18:11
        Używając nomenklatury bokserskiej L.Miller nawet przez chwile nie panował na
        ringu, to juz zupełnie inny facet niz na początku 2001 , ale uczucia litości we
        mnie wzbudził.Ciekawe czy u innych osób wrażenia podobne jak moje i
        inerlokutorki ( Basi ) ??
        • basia.basia Re: L.Miller za chwile na wizji w TVN24 28.03.04, 18:18

> Używając nomenklatury bokserskiej L.Miller nawet przez chwile nie panował na
          > ringu, to juz zupełnie inny facet niz na początku 2001 , ale uczucia litości
          we
          >
          > mnie wzbudził.Ciekawe czy u innych osób wrażenia podobne jak moje i
          > inerlokutorki ( Basi ) ??

Litość? Absolutnie nie! Miał przylepiony do gęby ten wstrętny
          lisi uśmiech ale w miarę jak Pohanke miłym głosem, pozbawionym
          emocji, zadawała mu kolejne celne pytania ten uśmiech nikł.
          Nie mogę czuć litości do faceta, który w obliczu klęski jaką
          na siebie sprowadził, nie jest w stanie znaleźć ani cienia
          winy w sobie. To jest szczyt zakłamania, gardzę nim.
          • Gość: HaHa Re: L.Miller za chwile na wizji w TVN24 IP: *.proxy.aol.com 28.03.04, 18:57
            basia.basia napisała:

"...Nie mogę czuć litości do faceta, który w obliczu klęski jaką na siebie
            sprowadził ... "

Jego kleska (Millera) jest jego porazka i ciosem dla grupy kolesi-kombinatorow
            ktorej przewodzil!.
            Nieszczesciem jest iz negatywne skutki jego politycznej kariery ponosi caly
            Narod i za to jemu jak i jego politycznych kolesiom - zasluzona POGARDA!.
            Ten LOBUZ i polityczny bandzior swoim natychmiastowym odstepstwem od realizacji
            przedwyborczych obiecanek i programu Partii ktorej przewodzil WYKREOWAL na
            politycznych "mezow Opatrznosci" PRZYGLUPOW i intelektualne debilstwo jak
            Lepper i Gietrych - blokujac tym samym na nastepne lata mozliwosc utworzenia
            Rzadu rozsadnych i madrych sil politycznych w Polsce.
            Dzieki Millerowi i jego Kolesiom bedziemy mieli Rzad przyglupow
            i cwiercinteligentow ktorzy wykorzystaja okolicznosc nastepnych wyborow
            PROTESTU do cna skolowanego elektoratu.
            Tragiczne - ale prawda! :(
          • Gość: Leon Re: L.Miller za chwile na wizji w TVN24 IP: 12.126.145.* 28.03.04, 19:24
            Miller nie ponosi winy za to, ze nie nadawal sie do pelnienia funkcji premiera.
            On sobie nie zdaje sprawy ze swoich bledow .Nie dorosl zwyczajnie do tego
            stolka.
          • Gość: Camille~Pissarro Re: L.Miller za chwile na wizji w TVN24 IP: *.idea.pl 28.03.04, 19:46
            Doprawdy nie wiem jak to sie stalo , że w tym moim post'cie zniknęło "nie"
            Oczywista , że nie wzbudził żadnego uczucia litości, ba jak najszybciej
            chciałbym o nim zapomnieć.O nim samym i o tym, ze mielismy przez dwa lata
            przerabane .
            • Gość: jmk Re: L.Miller za chwile na wizji w TVN24 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.04, 19:51
              Swietnie że tvn24 u mnie nie występuje- żygam na tego czerwonego cynika- a
              uśmiech mu juz się chyba wyprostował
              • bronek.bronek Kolejna zbrodnia Leszka Millera ! 28.03.04, 21:05
                Po raz kolejny postkomuniści i liberałowie przypuścili agresywny atak na Radio
                Maryja. Po kłamliwych publikacjach w liberalnej prasie, pod niedającym się
                obronić pretekstem zakłóceń w paśmie lotniczym, Urząd Regulacji Telekomunikacji
                i Poczty dziesięciokrotnie zmniejszył moc nadajnika Radia Maryja na terenie
                Warszawy.

Postkomuniści i liberałowie zdają sobie sprawę ze znaczenia stolicy w procesie
                kształtowania opinii publicznej, którą chcą urabiać na libertyńsko-unijną
                normę.

• Gość: Camille~Pisarro Re: Kolejna zbrodnia Leszka Millera ! IP: *.chello.pl 28.03.04, 21:31
                  bronek.bronek napisał:

> Po raz kolejny postkomuniści i liberałowie przypuścili agresywny atak na
                  Radio
                  > Maryja. Po kłamliwych publikacjach w liberalnej prasie, pod niedającym się
                  > obronić pretekstem zakłóceń w paśmie lotniczym, Urząd Regulacji
                  Telekomunikacji
                  >
                  > i Poczty dziesięciokrotnie zmniejszył moc nadajnika Radia Maryja na terenie
                  > Warszawy.
                  >
                  > Postkomuniści i liberałowie zdają sobie sprawę ze znaczenia stolicy w
                  procesie
                  > kształtowania opinii publicznej, którą chcą urabiać na libertyńsko-unijną
                  > normę.

Za takie rzeczy powinno się palić na stosie kurwów komuchuw !
                • jaa_ga Re: Kolejna zbrodnia Leszka Millera ! 28.03.04, 23:08
                  Wolałbyś, żeby spadały samoloty zamiast komunistów?
                  PS. Zamiast liści...itd
    • Gość: Marian do GP i innych IP: *.gdynia.mm.pl 29.03.04, 00:30
      W najwiekszym skrócie proszę o okreslenie fundamentalnej mysli partii
      prawicowych na swiecie i w Polsce.
    • douglasmclloyd Miller kończy jak cipa. (n/t) 30.03.04, 06:35

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka