Dodaj do ulubionych

A Czesi ani mysla poki co ojro wprowadzac

28.09.10, 12:08
wyborcza.biz/biznes/1,101562,8119919,Szef_czeskiego_banku_centralnego__Strefa_euro__Na.html
A nasi "rzadzacy" na gwalt by chcieli.
Obserwuj wątek
    • sclavus Re: A Czesi ani mysla poki co ojro wprowadzac 28.09.10, 12:18
      A niechże sobie ani myślą...
      A Słowacy już wprowadzili, i Słoweńcy, i Maltańczycy, i Cypryjczycy...
      • kkuubba1 Ale ja bardzo poprosze o argumenty, ze to bylaby 28.09.10, 12:21
        sluszna decyzja.
        No dawaj - co przecietny Polak zyska na wprowadzeniu euro?
        • sclavus Re: Ale ja bardzo poprosze o argumenty, ze to byl 28.09.10, 12:29
          Gdzie się chowałeś, kiedy to już setki razy wałkowane było?
          Z nieba spadłeś? Dzisiaj?
          Ja chcę Europy zintegrowanej a nie Europy Narodów (bo to nie ma sensu)
          A przy okazji, pytanie co przecietny Polak zyska na wprowadzeniu euro?, jest niesamowicie głupie... Głupie!! - Rozumiesz?
          Szkoda... :(
        • etwas-geheimnis Re: Ale ja bardzo poprosze o argumenty, ze to byl 28.09.10, 12:35
          Zyskamy ze nasze obligacje , beda oprocentowane nie 5.4%, a w granicach 2-3% jak jest w UE. Dzis odsetki od długów to 38mld.. Zyskujemy na rozliczeniach , ze wzgledu na brak spreedu . Zagrozenie ale i korzyśc , to brak płynnego kursu waluty , co nam w kryzysie pomogło , ale w gospodarce bez kryzysu to plus ( z góry wiesz ile dostaniesz za sprzedaz w eksporcie).
    • boblebowsky Re: A Czesi ani mysla poki co ojro wprowadzac 28.09.10, 12:22
      A gdzie ty ten gwałt widzisz? Ja obserwuję raczej coś zupełnie odwrotnego i coraz częstsze przejawy rozsądku w tym względzie.

kkuubba1 napisał:

> wyborcza.biz/biznes/1,101562,8119919,Szef_czeskiego_banku_centralnego__Strefa_euro__Na.html
      > A nasi "rzadzacy" na gwalt by chcieli.
    • alistair-p Re: A Czesi ani mysla poki co ojro wprowadzac 28.09.10, 12:25
      Czesi mają knedliczki a my pierogi i co z tego wynika?
      • kkuubba1 Re: A Czesi ani mysla poki co ojro wprowadzac 28.09.10, 12:29
        to znaczy sie wprowdzac euro - bo knedliczki?
        • alistair-p Re: A Czesi ani mysla poki co ojro wprowadzac 28.09.10, 12:31
          Miałem ci odpowiedziec,ale się rozmysliłem :-))
    • szwampuch58 Re: kwestia 3% PKB 28.09.10, 12:27
      reszta to pobozne zyczenia
    • hummer I dlatego mam portfel wypchany 28.09.10, 12:38
      kkuubba1 napisał:

> wyborcza.biz/biznes/1,101562,8119919,Szef_czeskiego_banku_centralnego__Strefa_euro__Na.html
      > A nasi "rzadzacy" na gwalt by chcieli.

Koronami i złotówkami. Ale to trudno zrozumieć dla kogoś kto się wychował w rosyjskim zaborze. Rosja też ma rubla i nie myśli go zmieniać. :)

Jakbyś mieszkał przy granicy to zauważyłbyś, że lokalne waluty, to zło. Jeszcze tuczysz banki na wymianie. Weźmy taki Zgorzelec czy Cieszyn. Po jednej stronie mostu jedna waluta, po drugiej stronie mostu druga waluta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka