Dodaj do ulubionych

Schetyna zwariował

29.09.10, 16:53
Dał dzisiaj wywiad u Stokrotki, że trzeba ukręcić łeb aferze komisji majątkowej, bo szkodzi ona zarówno państwu jak i kościołowi.

Zidiocenie platfusów dochodzi ostatnio do stanu krytycznego. Tusk z Radziszewską, Schetyna z mafią watykańską, jakieś wywiady od rzeczy...

Oj, chyba zacznie się powtórka z historii AWS i SLD.
Obserwuj wątek
    • vuvuzela Re: Schetyna zwariował 29.09.10, 16:58

> Oj, chyba zacznie się powtórka z historii AWS i SLD.

Niech się uda Palikotowi. niech mu się nie znudzi po dwóch dniach. Niech mnie nie zawiedzie.

Naprawdę- nigdy tak mocno nie trzymałam kciuków jak za niego (po dzisiejszej decyzji Tuska w sprawie Radziszewskiej) dziesięć razy mocniej.
      • ferrari.dubienieckich Re: Schetyna zwariował 29.09.10, 16:59
        vuvuzela napisała:

>
        > > Oj, chyba zacznie się powtórka z historii AWS i SLD.
        >
        > Niech się uda Palikotowi. niech mu się nie znudzi po dwóch dniach. Niech mnie n
        > ie zawiedzie.
        >
        > Naprawdę- nigdy tak mocno nie trzymałam kciuków jak za niego (po dzisiejszej de
        > cyzji Tuska w sprawie Radziszewskiej) dziesięć razy mocniej.

Trzymam razem z toba. :)
      • gat45 Re: Schetyna zwariował 29.09.10, 17:00
        Każdy by chciał czegoś normalniejszego niż to, co aktualnie mamy w politycznym polskim sklepie, ale ja niestety w Palikota nie wierzę. Nie po "Ozonie". Aż tak lawirować nie można, nawet jak się ma bardzo dużo pieniędzy i sporo uroku osobistego.
        • wylogowany.pielegniarz Re: Schetyna zwariował 29.09.10, 17:06
          A co ma Ozon do tego? Człowiek biznesu szuka zysku.
          • vuvuzela Re: Schetyna zwariował 29.09.10, 17:11
            m wylogowany.pielegniarz napisał:

> A co ma Ozon do tego? Człowiek biznesu szuka zysku.

Już ze 20 razy przepraszał za Ozon. Ja mu wybaczyłam po pierwszym razie.

Ile razy jeszcze musi przeprosić, zeby zadowolić wszystkich?
            • kkuubba1 Palikot nie może się posiąść z radości, że 29.09.10, 17:13
              wybaczyłaś mu już po pierwszym razie.
              • vuvuzela Re: Palikot nie może się posiąść z radości, że 29.09.10, 17:17
                kkuubba1 napisał:

> wybaczyłaś mu już po pierwszym razie.
                • kkuubba1 Re: Palikot nie może się posiąść z radości, że 29.09.10, 17:22
                  palikot przepraszał za ozon?a zapytam się - za co przepraszał?
                  "przepraszam, że mi biznes nie wyszedł"? czy jak?

"
              • sclavus Re: Palikot nie może się posiąść z radości, że 29.09.10, 17:17
                A ty? Nawet po dwudziestym nie wybaczyłeś?
                Palikot włosy rwie ze smutku...
                Zapewne :(
                • strikemaster Re: Palikot nie może się posiąść z radości, że 29.09.10, 17:21
                  > Palikot włosy rwie ze smutku...

Biedactwo. Ale sa też plusy, będzie wyglądał jak Oleksy, może nawet premierem zostanie?
                • kkuubba1 Re: Palikot nie może się posiąść z radości, że 29.09.10, 17:23
                  nie wybaczyłem!!!
                  niech rwie!!!
                  wydawania ozonu po prostu NIE DA się wybaczyć!
                  :)
            • wylogowany.pielegniarz Re: Schetyna zwariował 29.09.10, 17:15
              Może i przepraszał, nie słyszałem. Dla mnie to nie ma znaczenia. Gdyby ten interes wypalił, to pewnie by nie przepraszał, tylko ciągnął zyski. On wtedy nie był politykiem tylko człowiekiem, który zarabia pieniądze.
              • strikemaster Re: Schetyna zwariował 29.09.10, 17:22
                Ależ nie, wypowiadał sie też w różnych mediach, jako jeden z czołowych klerykałów.
                • wylogowany.pielegniarz Re: Schetyna zwariował 29.09.10, 17:25
                  strikemaster napisał:

> Ależ nie, wypowiadał sie też w różnych mediach, jako jeden z czołowych klerykał
                  > ów.

Kiedy, gdzie i co mówił?
            • strikemaster Re: Schetyna zwariował 29.09.10, 17:20
              Za swoje klerykalne wypowiedzi w innych mediach też przepraszał? Wybaczcie, jestem ateistą i nie wierzę.
          • gat45 Re: Schetyna zwariował 29.09.10, 17:14
            Ten Ozon nic nie ma do Palikota, tylko ma coś do mnie. Głupia sprawa.
            • vuvuzela Re: Schetyna zwariował 29.09.10, 17:18
              gat45 napisała:

> Ten Ozon nic nie ma do Palikota, tylko ma coś do mnie. Głupia sprawa.

obsmarował cię tam personalnie, czy o co chodzi?
            • haen2010 Re: Schetyna zwariował 29.09.10, 17:19
              Pięć lat temu platfusy doszły do wniosku, że bez ambon nigdy nie dojdą do władzy. Było po śmierci JPII. Naciągnęli Palikota na grubą forsę, zanim się zorientował już zbankrutowali.
      • kkuubba1 Palikot - ten co mowił, że Świątynia Opatrzności.. 29.09.10, 17:04
        należy sie Kościołowi jak psu buda?
        O tego typa chodzi?
        • wylogowany.pielegniarz Re: Palikot - ten co mowił, że Świątynia Opatrzno 29.09.10, 17:13
          A co to ma do rzeczy? Pamiętam tę wypowiedź i nie rozumiem, dlaczego jest ona przytaczana na forum już kolejny raz w celu zdyskredytowania Palikota. On powiedział wtedy, że ŚOB należy się Kościołowi w podziękowaniu za wspieranie i stanie po stronie społeczeństwa i opozycji w okresie PRLu. Można mieć racjonalne podejście i nie trzeba stać przy samej śnienie, obojętnie przy której.
          • sclavus Re: Palikot - ten co mowił, że Świątynia Opatrzno 29.09.10, 17:20
            W ten sam sposób, pisięta kochają dzisiaj Balcerowicza.
            A przecież ... musiał odejsć... :)
          • strikemaster Re: Palikot - ten co mowił, że Świątynia Opatrzno 29.09.10, 17:24
            Najpierw trzebaby było określić, po czyjej stronie stał wtedy Kosciół?
      • hordol Re: Schetyna zwariował 29.09.10, 17:09
        zbyt silny ucisk kciuka moze powodowac jego niedokrwienie,a w konsekwencji nawet martwicę

zaś utrata kciuka=15% inwalidztwo
        :(
      • strikemaster Re: Schetyna zwariował 29.09.10, 17:19
        > Niech się uda Palikotowi. niech mu się nie znudzi po dwóch dniach.

Reaktywuje OZON w skali ogólnopolskiej? Ludzie, powariowaliście, żeby nadzieje pokładać w takim farbowańcu i chorągiewce medialnej?
    • republika.republika Re: Schetyna zwariował 29.09.10, 17:22
      haen2010 napisał:

> Dał dzisiaj wywiad u Stokrotki, że trzeba ukręcić łeb aferze komisji majątkowej
      > , bo szkodzi ona zarówno państwu jak i kościołowi.

możesz zacytować?, bo mnie się wydaje że powiedział iż komisja powinna przestać istnieć do końca roku oraz to że spodziewa się że w październiku/listopadzie zapadnie wyrok TK.

Aferą zajmuje się prokuratura i fakt czy komisja istnieje czy też nie nie ma nic do tego.
      • strikemaster Re: Schetyna zwariował 29.09.10, 17:27
        Jakoś tak dziwnie, w przypaqdku afer SLDowskich fakt, że zajmuje się nimi prokuratura nie był istotny,musiała powstać sejmowa komisja sledcza, chcociaż chodziło o znacznie mniejsze pieniadze. Jak dla mnie jest to próba zamiecenia afery majątkowej, czyli jednak prawdziwy Palikot to klerykał.
        • wylogowany.pielegniarz Re: Schetyna zwariował 29.09.10, 17:29
          strikemaster napisał:

> Jakoś tak dziwnie, w przypaqdku afer SLDowskich fakt, że zajmuje się nimi proku
          > ratura nie był istotny,musiała powstać sejmowa komisja sledcza, chcociaż chodzi
          > ło o znacznie mniejsze pieniadze. Jak dla mnie jest to próba zamiecenia afery m
          > ajątkowej, czyli jednak prawdziwy Palikot to klerykał.

A co ma Palikot do wypowiedzi Schetyny?
          • strikemaster Re: Schetyna zwariował 29.09.10, 17:40
            Współną partię i wspólnego wodza.
        • republika.republika Re: Schetyna zwariował 29.09.10, 17:40
          strikemaster napisał:

> Jakoś tak dziwnie, w przypaqdku afer SLDowskich fakt, że zajmuje się nimi proku
          > ratura nie był istotny,musiała powstać sejmowa komisja sledcza

czy po wtopach wszystkich komisji śledczych, na serio uważasz że taka komisja coś by dała?
          • strikemaster Re: Schetyna zwariował 29.09.10, 17:44
            > czy po wtopach wszystkich komisji śledczych, na serio uważasz że taka komisja c
            > oś by dała?

Dllaby rozgłos, co w tym przypadku byłoby wyjątkowo pożyteczne.
    • wylogowany.pielegniarz Re: Schetyna zwariował 29.09.10, 17:22
      haen2010 napisał:

> Dał dzisiaj wywiad u Stokrotki, że trzeba ukręcić łeb aferze komisji majątkowej

Ma facet rację. Tam zdaje się prostytuowały się wszystkie opcje polityczne, więc to już można określić jako państwo.

> Zidiocenie platfusów dochodzi ostatnio do stanu krytycznego. Tusk z Radziszewsk
      > ą, Schetyna z mafią watykańską, jakieś wywiady od rzeczy...
      >

Wystraszyli się. W walce o symbolikę, jak z krzyżem, mogli liczyć na liberalną część Kościoła. Ale tu chodzi o kasę, więc nie ma zmiłuj.
      • wylogowany.pielegniarz Re: Schetyna zwariował 29.09.10, 17:27
        wylogowany.pielegniarz napisał:

> Wystraszyli się. W walce o symbolikę, jak z krzyżem, mogli liczyć na liberalną
        > część Kościoła. Ale tu chodzi o kasę, więc nie ma zmiłuj.

A tak w ogóle to co konkretnie powiedział? Bo przecież to nie on decyduje o tym, czym się zajmuje prokuratura.
        • remez2 Re: Schetyna zwariował 29.09.10, 17:54
          Bo przecież to nie on decyduje o tym, czym się zajmuje prokuratura.
          A jak chodzi o "słupy"?
          • wylogowany.pielegniarz Re: Schetyna zwariował 29.09.10, 18:03
            O jakie słupy?
            • remez2 Re: Schetyna zwariował 29.09.10, 18:26

> O jakie słupy?
              "Słupy" podstawionych studentów i emerytów (klasyczny mariaż młodości i dojrzałości), którzy wpłacili pieniądze na pierwszą kampanię wyborczą J.Palikota.
    • dupetek Nie histeryzuj! 29.09.10, 17:34
      Platforma zamknie ten radosny spływ majątku! Schetyna nigdzie nie powiedział o wstrzymaniu śledztw czy zamiataniu Komisji Majątkowej pod dywan! Nie rydzykuj Haenie:)
      • strikemaster Re: Nie histeryzuj! 29.09.10, 17:43
        > Platforma zamknie ten radosny spływ majątku!

Trochę nierychliwa jest, jak patron Kościoła.

> Schetyna nigdzie nie powiedział o
        > wstrzymaniu śledztw czy zamiataniu Komisji Majątkowej pod dywan!

Ale, najwyraźniej nie podobają mu się doniesienia medialne. Dlaczego PO nie zajęła się sprawa komisji majątkowej wcześniej? Doniesienia i informacje na ten temat pokazują się od wielu lat.
        • dupetek Jest wiele... dlaczego, dlaczego dlaczego...! 29.09.10, 17:51
          Np. dlaczego Miller z Kwachem to łyknęli?? Dobrze, że ktoś (PO) tnie ten wrzód!
          • strikemaster Re: Jest wiele... dlaczego, dlaczego dlaczego...! 29.09.10, 17:54
            > Np. dlaczego Miller z Kwachem to łyknęli?? Dobrze, że ktoś (PO) tnie ten wrzód!

Ktoś rzeczywiście ten wrzód właśnie zaczął ciąć nagłaśniając sprawę. Smiem jednak twierdzić, ze PO do tego się nie przyczyniła. A dlaczego Miller nie? Bo lubił afery. Kwachu? Bo go w papamobilu olśniło. Po też by nie kiwnęlo palcem, ale teraz musi coś zrobić i stara się w związku z tym zrobić jak najmniej.
            • republika.republika Re: Jest wiele... dlaczego, dlaczego dlaczego...! 29.09.10, 18:03
              strikemaster napisał:

>
              > Ktoś rzeczywiście ten wrzód właśnie zaczął ciąć nagłaśniając sprawę. Smiem jedn
              > ak twierdzić, ze PO do tego się nie przyczyniła. A dlaczego Miller nie? Bo lubi
              > ł afery. Kwachu?

Komisja była w interesie jej członków i to tych świeckich przede wszystkim - duże dochody i pewnie też łapówki. Politycy na szczytach chcieli mieć spokój z kościołem i się tym nie zajmowali

A ja mam nadzieję że obecna akcja to skutek:

a. większej niezależności prokuratury pod nową ustawą
              b. Wojtunika w CBA
        • wylogowany.pielegniarz Re: Nie histeryzuj! 29.09.10, 17:58
          strikemaster napisał:

Dlaczego PO nie zaj
          > ęła się sprawa komisji majątkowej wcześniej?

A dlaczego SLD, które dzisiaj najgłośniej krzyczy o pozycji Kościoła i świeckości państwa, nic nie zrobiło? Poza wysyłaniem swoich ludzi do komisji majątkowej oczywiście:)
          Bo PO akurat nigdy nie niosła na sztandarach haseł, które niesie SLD i to zawsze w momencie, gdy nie jest u władzy:)
          • strikemaster Re: Nie histeryzuj! 29.09.10, 18:11
            > A dlaczego SLD, które dzisiaj najgłośniej krzyczy o pozycji Kościoła i świeckoś
            > ci państwa, nic nie zrobiło?

Odsylam do postu Republiki.

> Bo PO akurat nigdy nie niosła na sztandarach haseł, które niesie SLD i to zawsz
            > e w momencie, gdy nie jest u władzy:)

Nie, PO niosła hasła podatku 3x15%. Rzeczywiście, sądząc po tym, kiedy obchodzimy Dzień Wolności Podatkowej, podatek pod obecnymi rządami wynosi 3x15=45%.
            • wylogowany.pielegniarz Re: Nie histeryzuj! 29.09.10, 18:16
              Ale to jest wątek o czym innym. Nie o 3x15. Rozumiem, że do innych partii nie masz pretensji o brak 3x15, bo nie zgłaszały takiego pomysłu, więc nie wiem, dlaczego masz pretensje do PO o sytuację z Kościołem, skoro ta partia nigdy nie deklarowała chęci zmiany status quo w tej sprawie.
              • strikemaster Re: Nie histeryzuj! 29.09.10, 18:21
                > więc nie wiem, dla
                > czego masz pretensje do PO o sytuację z Kościołem,

45% podatek nie jest przestępstwem, to, co wyrabia komisja majątkowa nim jest. To taka drobna, subtelna różnica.
                • wylogowany.pielegniarz Re: Nie histeryzuj! 29.09.10, 18:25
                  strikemaster napisał:

> > więc nie wiem, dla
                  > > czego masz pretensje do PO o sytuację z Kościołem,
                  >
                  > 45% podatek nie jest przestępstwem, to, co wyrabia komisja majątkowa nim jest.
                  > To taka drobna, subtelna różnica.

To zgłoś sprawę do prokuratury. Zaraz, zaraz, prokuratura się tym zajęła. Pod czyimi rządami, przypomnij?
                  • strikemaster Re: Nie histeryzuj! 29.09.10, 18:34
                    > To zgłoś sprawę do prokuratury. Zaraz, zaraz, prokuratura się tym zajęła. Pod c
                    > zyimi rządami, przypomnij?

Pod rządami Wielkieg oWodza. Hip hip hurrraaa na Jego cześć. :)
                    • dupetek Re: Nie histeryzuj! 29.09.10, 18:46
                      Szkoda, że inni Więksi wodzowie tego nie zrobili wcześniej:(
                      • strikemaster Re: Nie histeryzuj! 29.09.10, 18:50
                        Szkoda. Zobaczymy, jak ten sobie poradzi.
    • wylogowany.pielegniarz Zacznijmy od podstaw 29.09.10, 18:06
      Czy Platforma kiedykolwiek deklarowała się jako partią chcąca walki z Kościołem lub choćby domagająca się zmiany uprzywilejowanej pozycji Kościoła w Polsce?
      • remez2 Re: Zacznijmy od podstaw 29.09.10, 18:32

> Czy Platforma kiedykolwiek deklarowała się jako partią chcąca walki z Kościołem
        > lub choćby domagająca się zmiany uprzywilejowanej pozycji Kościoła w Polsce?
        Nie chodzi o walkę z kościołem. Chodzi o przestrzeganie postanowień Konstytucji i Konkordatu - rozdział Kościoła od Państwa.
        • wylogowany.pielegniarz Re: Zacznijmy od podstaw 29.09.10, 18:34
          remez2 napisał:

> Nie chodzi o walkę z kościołem. Chodzi o przestrzeganie postanowień Kons
          > tytucji i Konkordatu - rozdział Kościoła od Państwa.

Zadam to samo pytanie, pomijając pojęcie "walkę":
          Czy PO kiedykolwiek deklarowała się jako partia chcąca zmiany status quo, jeśli chodzi o pozycję Kościoła w Polsce? Z obecnych partii jest tylko jedna, która się tego domaga, a która też już rządziła.
          • remez2 Re: Zacznijmy od podstaw 29.09.10, 19:04
            Czy PO kiedykolwiek deklarowała się jako partia chcąca zmiany status quo, jeśli chodzi o pozycję Kościoła w Polsce?
            Przyjmijmy, że się nie deklarowała. Stan sprawy jest skandaliczny a "my nie deklarowaliśmy, że chcemy go zmienić". Serio używasz tego argumentu?
            Z obecnych partii jest tylko jedna, która się tego domaga, a która też już rządziła.
            I fatalnie postąpiła, że tolerowała taki stan rzeczy. A teraz jest nowe kierownictwo i gorszy stan sprawy. Więc nie mają prawa domagać się zmian?

--------------------
            • republika.republika Re: Zacznijmy od podstaw 29.09.10, 19:57
              remez2 napisał:

> Więc nie mają prawa domagać się zmian?

mają, mogli przecież zmienić zdanie tak samo jak Palikot
            • wylogowany.pielegniarz Re: Zacznijmy od podstaw 29.09.10, 20:38
              remez2 napisał:

> Czy PO kiedykolwiek deklarowała się jako partia chcąca zmiany status quo, je
              > śli chodzi o pozycję Kościoła w Polsce?

> Przyjmijmy, że się nie deklarowała. Stan sprawy jest skandaliczny a "my nie dek
              > larowaliśmy, że chcemy go zmienić". Serio używasz tego argumentu?

Ja tylko zwracam uwagę, że cała scena polityczna brała w tym udział na przestrzeni lat i nikt z tym nic nie zrobił. Teraz, gdy za rządów PO prokuratura się za to wzięła, PO ma obrywać najbardziej:)?

> Z obecnych partii jest tylko jedna, która się tego domaga, a która też już r
              > ządziła.

> I fatalnie postąpiła, że tolerowała taki stan rzeczy. A teraz jest nowe kierown
              > ictwo i gorszy stan sprawy. Więc nie mają prawa domagać się zmian?

Domaganie się różnych rzeczy, będąc w opozycji, przychodzi bardzo łatwo.
              • remez2 Re: Zacznijmy od podstaw 29.09.10, 20:46
                Ja tylko zwracam uwagę, że cała scena polityczna brała w tym udział na przestrzeni lat i nikt z tym nic nie zrobił. Teraz, gdy za rządów PO prokuratura się za to wzięła, PO ma obrywać najbardziej:)?
                Ależ nie chodzi o atak na PO. Chodzi o to aby sprawy nie zamieść pod dywan a takie zakusy są widoczne gołym okiem.
                Domaganie się różnych rzeczy, będąc w opozycji, przychodzi bardzo łatwo.
                Przypomniałem sobie działalność AWS w czasie rządów SLD + PSL i przyznaję Ci rację.
                -----------------------
                • wylogowany.pielegniarz Re: Zacznijmy od podstaw 29.09.10, 21:07
                  remez2 napisał:

> Ależ nie chodzi o atak na PO. Chodzi o to aby sprawy nie zamieść pod dywan a t
                  > akie zakusy są widoczne gołym okiem.

Po czym widać?
                  Ja PO i Tuska rozumiem, jeśli chodzi o wstrzemięźliwość wobec otwartego konfliktu z Kościołem, choć to temat na osobny wątek. Co nie zmienia faktu, że sam chciałbym, żeby zrobili porządek na linii państwo-kościół.

> Domaganie się różnych rzeczy, będąc w opozycji, przychodzi bardzo łatwo.
                  > ]
                  > Przypomniałem sobie działalność AWS w czasie rządów SLD + PSL i przyznaję Ci ra
                  > cję.

Dotyczy to wszystkich, bez względu na barwy polityczne.
                  • remez2 Re: Zacznijmy od podstaw 29.09.10, 21:37
                    Ja PO i Tuska rozumiem, jeśli chodzi o wstrzemięźliwość wobec otwartego konfliktu z Kościołem, choć to temat na osobny wątek.
                    Powtórzę się. Nie z Kościołem tylko z urzędnikami pana B., którzy miast dbać o zbawienie dusz, są nieprawdopodobnie zaradni gdy chodzi o ich dobra doczesne.
                    Co nie zmienia faktu, że sam chciałbym, żeby zrobili porządek na linii państwo-kościół.
                    Cieszę się, że w tej sprawie się zgadzamy.
                    Dotyczy to wszystkich, bez względu na barwy polityczne.
                    Oczywiście. ;-)
                    • wylogowany.pielegniarz No to... 29.09.10, 21:39
                      Amen:)
                      • remez2 Re: No to... 29.09.10, 21:48

> Amen:)
                        I ok.
    • bezprim Re: Schetyna zwariował 29.09.10, 19:12
      haen2010 napisał:

>
      > Zidiocenie platfusów dochodzi ostatnio do stanu krytycznego. Tusk z Radziszewsk
      > ą, Schetyna z mafią watykańską, jakieś wywiady od rzeczy...
      >

Powtarzam ci to od dawna,platfusy to banda idiotów wspólnie z PiSem tworzą już armię idiotów.
    • haen2010 Właściwy fragment 29.09.10, 20:25
      Monika Olejnik: Dzisiaj w „Gazecie Wyborczej” tytuł „Cud na ziemi” – „Według komisji majątkowej Kościół katolickiej otrzymał 60 tysięcy hektarów, ale dowiadujemy się, że sama tylko agencja oddała Kościołowi 76 tysięcy hektarów”.

Grzegorz Schetyna: Październik i listopad to jest czas, w którym będzie decyzja Trybunału, teraz i uważam, że do końca roku powinniśmy podjąć taką decyzję, tu nie można zwlekać, bo taka sprawa, jej nie wyjaśnienie, czy wszystko to, co wokół niej się dzieje szkodzi sprawom, stosunkom państwo – Kościół, samemu Kościołowi to jest po prostu niepotrzebne. "

Decyzja dotyczy zakończenia prac komisji majątkowej. Koniec wieńczy dzieło. Zamykamy sklepik i zapominamy o przewalonych miliardach.
      • republika.republika Re: Właściwy fragment 29.09.10, 21:42
        haen2010 napisał:

> Decyzja dotyczy zakończenia prac komisji majątkowej. Koniec wieńczy dzieło. Zam
        > ykamy sklepik i zapominamy o przewalonych miliardach.

to znaczy uważasz że komisja powinna działac dalej, po co?

a od przewalonych miliardów jest prokuratura

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka