Dodaj do ulubionych

A Jerzy Urban z Nie pisał o tym od lat

03.10.10, 21:37
o pzaerności KK ,o tych majątkach co przejmuje za bezcen , o pedofolii ..
Ale dla prawicowych mediów tygodnika Nie przecież nie ma ...
Obserwuj wątek
    • chateau Re: A Jerzy Urban z Nie pisał o tym od lat 03.10.10, 21:40
      Dla lewicowych polityków z SLD też nie. Czytają chyba pod kołdrą.
      • wujaszek_joe Re: A Jerzy Urban z Nie pisał o tym od lat 03.10.10, 21:46
        Który z tych polityków jest lewicowy? I co to dzis może dzisiaj znaczyć?
      • hummer Ta :) 03.10.10, 21:51
        chateau napisał:

> Dla lewicowych polityków z SLD też nie. Czytają chyba pod kołdrą.

Lewica wraca. I lepiej jest się z tym oswoić. No chyba, że masz na myśli Palikota od Ozonu.
        • chateau Re: Ta :) 03.10.10, 21:55
          Niech wraca. Obyczajowo to mi pasuje, tylko czemu np. w kwestii konopi Uczkiewicz _niczym_ nie różni się od Dutkiewicza, uznając problem depenalizacji za marginalny. Już Piechota lepiej się znalazł.
          • hummer Re: Ta :) 03.10.10, 22:06
            chateau napisał:

> Niech wraca. Obyczajowo to mi pasuje, tylko czemu np. w kwestii konopi Uczkiewi
            > cz _niczym_ nie różni się od Dutkiewicza, uznając problem depenalizacji za marg
            > inalny. Już Piechota lepiej się znalazł.

Bo nigdy nie palił :) Co nie znaczy, że nie będzie :)
        • boblebowsky Re: Ta :) 03.10.10, 21:58

> Lewica wraca.

A Napieralski ją na białym koniu poprowadzi:))))
          Bądź poważny, dopóki jej liderami są: taki mydłek bez żadnego wyrazu jak on, głupie gadające głowy jak ten drugi po bogu, Wikliński i postkomunistyczne spady to donikąd ta lewica nie zajedzie.
    • boblebowsky Re: A Jerzy Urban z Nie pisał o tym od lat 03.10.10, 21:46
      jedynaladyhawke napisała:

> o pzaerności KK ,o tych majątkach co przejmuje za bezcen , o pedofolii ..
      > Ale dla prawicowych mediów tygodnika Nie przecież nie ma ...

Jest, ale ze względu na poziom i formę znajduje się w kategorii szmatławców, na własne życzenie jego twórcy z resztą. To taki Nasz Dziennik tyle że w wersji dla antykatolickich ultrasów, metody i w każdym razie te same.
      • wujaszek_joe Re: A Jerzy Urban z Nie pisał o tym od lat 03.10.10, 21:56
        czytałem tą gazetę od kiedy się ukazała (siódma klasa podstawówki), stanowiło to zresztą ciekawy wstęp do lekcji religii w szkole. (Urban wychodził we wtorek, religia była w środę)
        Aż pojawiły się dwa artykuły (wiele lat później), prawie jeden za drugim, o sprawach, które dobrze znałem od środka. Każde zdanie nieprawdziwe, każdy fakt przekręcony.
        • boblebowsky Re: A Jerzy Urban z Nie pisał o tym od lat 03.10.10, 22:04
          wujaszek_joe napisał:

> czytałem tą gazetę od kiedy się ukazała (siódma klasa podstawówki), stanowiło t
          > o zresztą ciekawy wstęp do lekcji religii w szkole. (Urban wychodził we wtorek,
          > religia była w środę)
          > Aż pojawiły się dwa artykuły (wiele lat później), prawie jeden za drugim, o spr
          > awach, które dobrze znałem od środka. Każde zdanie nieprawdziwe, każdy fakt prz
          > ekręcony.

Nigdy nawet złotówki na tego szmatławca nie wydałem, na początku ze względu na nazwisko Urban, a później już ze względu na to co tam okazyjnie u kogoś bądź sklepowej kolejce zobaczyłem i przeczytałem. Jedno można tylko powiedzieć, że ciężko to coś w ogóle do jakiegoś segmentu prasowego zakwalifikować.
          • mike.recz Ja podarowałem mu sporo kasy. 04.10.10, 01:00
            Z pełną świadomością ( na miarę dostępnych źródeł ) jego historii oraz wielu innych jego współpracowników.
            Bezpieka plus narybek w całej okazałości. Kilkoro całkiem fajnie myślących ludzi.
            Traktuję ich tak samo jak każde źródło informacji. Zawsze sprawdzam, zawsze myślę
            żeby nie dać się wkręcić tak jak oni dawali się wiele razy.
            Można napisać tu wiele. W chwili obecnej nie chce mi się rozpatrywać wyższości bądź niższości
            prawdziwości przepływu informacji pomiędzy Urbanem a Gargas.
    • wanda43 Re: A Jerzy Urban z Nie pisał o tym od lat 03.10.10, 21:48
      Dla tej calej prawicowej klasy politycznej Urban, to jest parszywy Zyd i komuch, choc naprade to on jest Polak prawdziwy i patriota, a oni mu piet nie siegają. Szczegolnie te Zydy kurduplowate, co sie wlasnego narodu i religii wyparly.
      • wlodekbar Re: A Jerzy Urban z Nie pisał o tym od lat 04.10.10, 00:46
        Urban patriota?
        Jest.
    • ma.niana1 Jerzy Urban sam jest bardzo pazerny 03.10.10, 21:58
      • jedynaladyhawke Re: Jerzy Urban sam jest bardzo pazerny 03.10.10, 22:02
        jeden z najlepszych publicystów
        • mike.recz Re: Jerzy Urban sam jest bardzo pazerny 04.10.10, 00:48
          jedynaladyhawke napisała:

> jeden z najlepszych publicystów

Kwestia gustu poza dyskusją, szczególnie bez argumentów jest niczym.
    • pulkownik.mietkowski tow Jerzy Urban byl zadaniowany na odcinek w 83 04.10.10, 00:33
      ofiarnie walczyl z agentura watykanu. Przyczynil sie do zdjecia figuranta Popieluszki na rozkaz samego tow Generala Jaruzelskiego oraz razem z ekipa tow kpt Piotrowskiego uzyskal cenne informacje operacyjne od figuranta przed jego likwidacja. Te informacje pozwolily celnie ugodzic imperialistycznych propogandzistow oraz posiac zamet w szeregach kontrrewolucji.
      Za to zostal odzanczy zlota Gwiazda Lenina przez towarzyszy radzieckich oraz otrzymal dyplom uznania od samego tow Milewskiego z Resortu Bezpieczenstwa.
      • mike.recz Historię mamy świetną i wciąż nie jest ona wolna 04.10.10, 00:52
        od interpretacji. Tak też pozostanie.
        Urban jest podłą mendą. Całkiem niedawno przecież otwarcie w swoim tekście przyznał.
        Jest odpowiedzialny, nawoływał do bestialskiego, skrytobójczego zakatowania tego człowieka.
    • mike.recz Jerzy Urban. 04.10.10, 00:46
      Potrafi zrobić z siebie totalnego pajaca i szuję lecz czasem udaje mu się trafie ocenić
      wydarzenia danego czasu. Z mojej strony ani uwielbienia ani nienawiści. Zdecydowanie jednak powód do śmiechu ze względu na jego drogę życiową, w tym oczywiście zawodową.

Zdecydowanie jednak twierdzę. Jest potrzebny dla szczekania na ubytki w naszej tworzącej się dopiero demokracji. Taka rola dziennikarza.
      • hummer Re: Jerzy Urban. 04.10.10, 01:15
        www.youtube.com/watch?v=wkDFaueC4Yk
        Tak to będzie muzycznie
        Pięknie jest tak żyć.
        • mike.recz Re: Jerzy Urban. 04.10.10, 02:36
          Szanownemu Wrocławianinowi pragnę zakomunikować iż poczęstował mnie twórczością
          Justynki nie do zapomnienia.
    • prawieemeryt Re:A Jerzy Urban z Nie pisał o tym od lat. I co z 04.10.10, 08:37
      tego? Polski kato-prawicowy kołtun czyta tylko to na co pozwoli mu prooboszcz. Urban jaki jest każdy widzi - bardzo łatwo mu dorobić gębę - ale niewielu się zastanawia nad treścią tekstów zamieszczonych w NIE. Będą się nad nimi zastanawiać jak ich własna doo_pa zaboli. Wtedy już będzie za późno. Żaden kołtun nie przyzna, ze oprócz brzydkich słów - w NIE jest mnóstwo bystrej obserwacji rzeczywistości i bolesnej o nas samych prawdy. A to każdego kołtuna najbardziej boli - kołtun uważa, że jak się czegoś świadomioe nie dostrzega i o tym nie mówi to tego NIE MA! JEST kołtunie nieodstępny, jest. Boy wypruł sobie żyły i wypluł płuca by nam już dawno to uświadomić - „czarna sotnia“ go opluła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka