Dodaj do ulubionych

Platini, ejze ejze

14.10.10, 23:07
W helikopterze powiedzial prezydentowi , ze zna tylko polskie przeklenstwa dzieki Bonkowi:)
Obserwuj wątek
    • lumpior Re: Platini, ejze ejze 14.10.10, 23:11
      A kto nie zna,po tym poznaje sie naszych krajanow. Czesto mnie pytano :co znaczy qrwa?
      • mike.recz Re: Platini, ejze ejze 14.10.10, 23:21
        No patronka piłkarzy:-)

Ale lepszy numer w helikopterze był jak Bronek się wychylił:
        "O Białołęka, się siedziało"
        :-)
        • capferret Re: Platini, ejze ejze 14.10.10, 23:28
          wcale tak nie powiedzial, powiedzial, ze tam siedzial, tlumacza ci potrzeba jak do platiniego?
          • mike.recz Re: Platini, ejze ejze 14.10.10, 23:38
            capferret napisała:

> wcale tak nie powiedzial, powiedzial, ze tam siedzial, tlumacza ci potrzeba jak
            > do platiniego?

Ty słyszałeś co innego i z tym sobie żyj.
            • capferret Re: Platini, ejze ejze 14.10.10, 23:42
              Tlumaczyles sam czy polegles na tym niedorobionym tlumaczu?
              • mike.recz Re: Platini, ejze ejze 14.10.10, 23:59
                capferret napisała:

> Tlumaczyles sam czy polegles na tym niedorobionym tlumaczu?

www.tvp.info/wiadomosci/wideo/14102010-1500/2782709
                25 minuta, wspólne śmiechy przy zwiedzaniu i "się siedziało w więzieniu".
                Proszę umyć uszy.

• bagatella Re: Platini, ejze ejze 15.10.10, 00:14
                  No, niestety odsluchac nie moge, kaza mi placic, no chyba ze znasz jakis myk aby to ominac tzn zagraniczne IP, ale klocic sie nie bede z toba choc wiem co slyszalam:)
                  • mike.recz Re: Platini, ejze ejze 15.10.10, 00:34
                    bagatella napisała:

> No, niestety odsluchac nie moge, kaza mi placic, no chyba ze znasz jakis myk ab
                    > y to ominac tzn zagraniczne IP, ale klocic sie nie bede z toba choc wiem co sly
                    > szalam:)

Abonamenciku się nie płaci, tak?;)

Nie przychodzę tu żeby się kłócić;)
                    • capferret Re: Platini, ejze ejze 15.10.10, 00:42
                      Abonamenciku na co? moge zaplacic, ale musze wiedziec za co.
                      PS. Dalej nie uslyszalam od ciebie, czy sam tlumaczyles?
                      • mike.recz Re: Platini, ejze ejze 15.10.10, 01:53
                        capferret napisała:
                        PS. Dalej nie uslyszalam od ciebie, czy sam tlumaczyles?

Nie wiem do czego dążysz ale ustalę. W wydaniu Wiadomości, które ja oglądałem
                        Bronisław Komorowski zwracał się do Platiniego w języku polskim czyli moim
                        ojczystym.
            • titerlitury Re: Platini, ejze ejze 14.10.10, 23:46
              Wierz mi, dla kogoś jak Platini taka historyjka brzmi niezwykle atrakcyjnie i egzotycznie, bo we Francji za poglądy polityczne zamykano w więzieniach za czasów Afery Dreyfusa. Poza tym Francuzi maja szczególny stosunek do Solidarności i losów polskich opozycjonistów.
              • mike.recz Re: Platini, ejze ejze 15.10.10, 00:01
                titerlitury napisała:

> Wierz mi, dla kogoś jak Platini taka historyjka brzmi niezwykle atrakcyjnie i e
                > gzotycznie, bo we Francji za poglądy polityczne zamykano w więzieniach za czasó
                > w Afery Dreyfusa. Poza tym Francuzi maja szczególny stosunek do Solidarności i
                > losów polskich opozycjonistów.

Ale ja wcale nie wspominam o tym jego żartobliwym przypomnieniu w jakimś
                negatywnym sensie, śmieję się za to ze sposobu w jaki to powiedział.
                Wesoły, uśmiechnięty, z pełnym dystansem do tego historycznego epizodu
                z jego życia.
                • titerlitury Re: Platini, ejze ejze 15.10.10, 00:05
                  Aaaaa, to przepraszam, źle odczytałam intencje. :) Ja własnie za to lubię Prezydenta Komorowskiego, że on nie jest takim "kombatantem" epatującym martyrologią tylko facetem, który potrafi sobie z tego zażartować.
                  • mike.recz Re: Platini, ejze ejze 15.10.10, 00:09
                    titerlitury napisała:
                    Aaaaa, to przepraszam, źle odczytałam intencje. :)
                    Ja własnie za to lubię Prezydenta Komorowskiego, że on nie jest takim "kombatantem" epatującym martyrologią tylko facetem, który potrafi sobie z tego zażartować.

Między innymi po to właśnie na niego głosowałem ponieważ nie podoba mi się ten
                    wiecznie nadęty styl cierpiętnictwa Kaczyńskiego.
                    A Komorowski potrafi z uśmiechem o sobie powiedzieć "gajowy" i to szanuję.
                    • volupte01 Re: Platini, ejze ejze 15.10.10, 00:57
                      I mamy Prezydenta z wyrokiem , chociaz ustawa na to nie zezwala. :-) Ale co sie dziwic skoro ostatnio znów sie mówi, aby skazanego prawomocnym wyrokiem zrobic Królem Polski.:-)
                      • mike.recz Re: Platini, ejze ejze 15.10.10, 01:51
                        volupte01 napisał:

> I mamy Prezydenta z wyrokiem , chociaz ustawa na to nie zezwala. :-) Ale co sie
                        > dziwic skoro ostatnio znów sie mówi, aby skazanego prawomocnym wyrokiem zrobic
                        > Królem Polski.:-)

Nie wiem tylko czy w przypadku Króla mamy do czynienia z zatarciem skazania.;)
        • zoil44elwer Re: Platini, ejze ejze 15.10.10, 06:49
          O,seminarium duchowne,byłem tam na etacie profesora,powiedział BMK.
      • prawieemeryt Re:Czesto mnie pytano :co znaczy qrwa? 15.10.10, 07:21
        Każdy wie, że „zakręt“! I po co się od razu gorszyć?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka