22.11.10, 08:56
I tak trzymać, żeby za rok wyprzedzić PiS i zmarginelizować partię, której członkowie nie zasługują na zasiadanie w Sejmie. Partię, głównie zajmującą się prezesem, człowiekiem specjalnej troski, którego miejsce jest na kozetce u psychiatry, a nie na czele sfrustrowanych katoli i wyznawców ojca Rydzyka.
On nawet jak prawdziwy mężczyzna nie potrafi się przyznać do przegranej i wini innych za porażkę, której jest sam winien.
Sejm to nie jest miejsce dla farbowanych lisów co w zależności od potrzeb zmieniają wizerunek jak rękawiczki w celu oszukania wyborców, ze są inni.
Myślę, ze jeśli wyższa by była frekwencja porażka PiS by była jeszcze większa.
Obserwuj wątek
    • wos9 Dołączam się do tych braw i życzeń dla SLD. 22.11.10, 10:15
      pan_ryj_zapijaczony_banow_26 napisał:

> I tak trzymać, żeby za rok wyprzedzić PiS i zmarginelizować partię, której czł
      > onkowie nie zasługują na zasiadanie w Sejmie. Partię, głównie zajmującą się pr
      > ezesem, człowiekiem specjalnej troski, którego miejsce jest na kozetce u psychi
      > atry, a nie na czele sfrustrowanych katoli i wyznawców ojca Rydzyka.
      > On nawet jak prawdziwy mężczyzna nie potrafi się przyznać do przegranej i wini
      > innych za porażkę, której jest sam winien.
      > Sejm to nie jest miejsce dla farbowanych lisów co w zależności od potrzeb zmien
      > iają wizerunek jak rękawiczki w celu oszukania wyborców, ze są inni.
      > Myślę, ze jeśli wyższa by była frekwencja porażka PiS by była jeszcze większa.
      • zoil44elwer Re: Dołączam się do tych braw i życzeń dla SLD. 22.11.10, 10:31
        Krytykantom Napieralskiego jest chyba łyso!!
        • wos9 Re: Dołączam się do tych braw i życzeń dla SLD. 22.11.10, 10:39
          zoil44elwer napisał:

> Krytykantom Napieralskiego jest chyba łyso!!

Ja np. nie jestem fanką Napieralskiego, ale odzyskał część mojego zaufania po bardzo dobrym własnym wyniku w wyborach prezydenckich, a teraz wzmocnił moje zaufanie (nie do końca jednak) w związku z dzisiejszym dobrym wynikiem samorządowców. Wojciech Olejniczak też solidnie zapracował na swój dobry wynik w Warszawie. Ciekawe, czy ten wynik Wojtka nie okaże się jeszcze lepszy po podliczeniu wszystkich głosów.
          • trevik Czyli popierasz go, bo inni tak robia? 22.11.10, 11:04
            Daruj, wiem, ze wiekszosc wyborcow tak dziala, ale to chyba troche idiotyczne,

T.
        • zapijaczony_ryj Re: Dołączam się do tych braw i życzeń dla SLD. 22.11.10, 10:53
          zoil44elwer napisał:

> Krytykantom Napieralskiego jest chyba łyso!!

ja zawsze krytykowałem Napieralskiego i nie jest mnie łyso, bo to nie jego zasługa tylko Kaczyńskiego.
          Gdyby rządził Olejniczak SLD miałoby więcej
        • kami.312 Re: Dołączam się do tych braw - a ja NIE 03.12.10, 23:27
          Napieralski stracił u mnie dużo gdy poznałam go bardziej w kampanii prezydenckiej. A z chwilą kiedy potwierdziło się, że był z Kaczyńskim w układzie - wtedy stracił u mnie wszystko. Dlatego nie dziwi to co Jarosław mówił o Oleksym i Gierku. Dziwi natomiast to, że lewica chciała aby prezydentem został Jarosław. Z tego powodu straciło u mnie całe SLD, bo interes partyjny był dla nich ważniejszy niż interes państwa. Jest tam kilku ciekawych polityków i gdyby zarząd tej partii się zmienił to SLD miałoby więcej wyborców. Napieralski wydaje mi się niedojrzałym politykiem...
    • trzecikot Re: Brawo SLD 22.11.10, 10:25
      CytatMyślę, ze jeśli wyższa by była frekwencja porażka PiS by była jeszcze większa

Byłaby jeszcze większa, gdyby można było głosować on-line.
      A komuchy do piekła! Nie odcięli pępowiny od matuszki PZPR, więc zero tolerancji dla skurczybyków!
      • remez2 Re: Brawo SLD 22.11.10, 11:51
        trzecikot napisał:
        > A komuchy do piekła!
        No, toś ich wystraszył. ;-)
        > Nie odcięli pępowiny od matuszki PZPR, więc zero tolerancji dla skurczybyków!
        A na czym to odcięcie miałoby polegać?
      • zapijaczony_ryj Re: Brawo SLD 22.11.10, 12:29
        trzecikot napisał:
        > A komuchy do piekła! Nie odcięli pępowiny od matuszki PZPR, więc zero tolerancj
        > i dla skurczybyków!

Jak mają się odciąć?
        Rozstrzelać wszystkich co byli w PZPR?
        Masz jakiś pomysł?
        • zoil44elwer Re: Brawo SLD 22.11.10, 12:53
          3 Kot popiera hasło A Michnika:"Lewicy wolno mniej"!?
          • remez2 Re: Brawo SLD 22.11.10, 13:01
            zoil44elwer napisał:

> 3 Kot popiera hasło A Michnika:"Lewicy wolno mniej"!?
            Dobrze, że tylko trzeci. Bo jak by tak było ich np. sześć ...

--------------
      • zapijaczony_ryj I Tak będzie!!! przy nastepnych wyborach 03.12.10, 21:53
        trzecikot napisał:

> CytatMyślę, ze jeśli wyższa by była frekwencja porażka PiS by była jeszcze wi
        > ększa

>
        > Byłaby jeszcze większa, gdyby można było głosować on-line.
        > A komuchy do piekła! Nie odcięli pępowiny od matuszki PZPR, więc zero tolerancj
        > i dla skurczybyków!
      • x2468 Re: Brawo SLD 03.12.10, 23:55
        Zgodzilbym sie z tym gdyby nie to ze wiekszosc komuszego betonu jest w piss.
    • cookies9 Re: Brawo SLD 22.11.10, 10:32
      Faktycznie-coraz lepsze notowania:-) ciekawe,komu podbierają elektorat?:-)
      • wos9 Re: Brawo SLD 22.11.10, 10:43
        cookies9 napisała:

> Faktycznie-coraz lepsze notowania:-) ciekawe,komu podbierają elektorat?:-)

Odzyskują swój własny, a poza tym skubią przede wszystkim PiS, ale PO także.
    • zoil44elwer Re: Brawo SLD 22.11.10, 11:01
      SLD w największej mierze "odmłodziło" swoich liderów pozbywając się betonowych dinozaurów mających korzenie w PZPR.Nie można np G Napieralskiemu zarzucić życiorysu politycznego w PRL-u.
      • wujaszek_joe Re: Brawo SLD 03.12.10, 23:37
        To on w ogóle ma jakiś życiorys?
        Pracował gdzieś?
    • grek.grek Re: Brawo SLD 22.11.10, 11:53
      mogło być lepiej, 18,5-19 to byłby idealny wynik.

olejniczak spartolił warszawę, i to kończy na jakiś czas spory o przywództwo w partii. po takim wyniku wojtuś nie ma z czym startować na stołek. jeden temat zapalny mniej.

btw, jakiś flimon w Trójce dzisiaj utrzymywał, ze sld stracił parę punktów, bo wyborcy sie przejęli tym, ze może wrócić Oleksy i Miller nawet. to się nazywa 'fachowa analiza", z naciskiem na 'anal;.
      • zoil44elwer Re: Brawo SLD 22.11.10, 12:51
        Kwach wypromował Pelikana z Łowicza na lidera SLD czym żle przysłużył się lewicy.Wspólny(?)pomysł Kwacha i Olejniczaka na tzw LiD tylko dlatego by ratować polityczne życie liberalnym,socjaldemokratycznym(?)Borowikom,sKORodowanym niedobitkom UW i laickim solidaruchom narobił wiele szkód na lewicy.
        • grek.grek Re: Brawo SLD 22.11.10, 13:01
          za kilka lat Pelikan będzie swoją moherową klatą kusił emerytki do głosowania na niego startując na radnego albo sołtysa. człowiek jest skończony. mógł stworzyć fajny tandem z napieralskim, ale wolał słuchać Olusia Popijawy...

sprzedawczyki i typki z cyklu "im gorzej tym lepiej" w końcu lądują na śmietniku :]

• zoil44elwer Re: Brawo SLD 22.11.10, 14:05
            Narcyz Olejniczak dostał fajną fuchę w Brukseli,po co potrzebny był mu start w Warszawie? Zadufany dupek?
            • grek.grek Re: Brawo SLD 22.11.10, 14:18
              w wygraną pewnie nie wierzył, liczył może że zgranie 20-25 % i weźmie połowę szabel w samym sld, a potem rzuci rękawicę napieralskiemu i przejmie stery. ale najpierw napieralski dał dobry wynik w prezydenckich, a teraz sam wojtek się wysypał - 13,5 to jest za mało, żeby móc zrobić jakiś zryw wewnątrzpartyjny. jakby chociaz z tym bieleckiem wygrał... a to przerżnął nawet z królikiem wyciągniętym za ucho z pis-uara.
              • kami.312 Re: Brawo SLD - NIE 03.12.10, 23:39
                Celowo Olejniczaka wystawili a ten dał się nabrać.
                Zarówno Olejniczak jak i Napieralski są niedojrzali. A gdy widzę Wikińskiego to zupełnie mnie odrzuca od tej partii. Gdyby na czele stanął ktoś taki jak Arłukowicz to ta partia wiele by zyskała.
                • remez2 Re: Brawo SLD - NIE 03.12.10, 23:45
                  A gdy widzę Wikińskiego to zupełnie mnie odrzuca od tej partii.
                  A gdy słuchasz?
                  Gdyby na czele stanął ktoś taki jak Arłukowicz to ta partia wiele by zyskała.
                  Twój głos również?
                  ------
                  • kami.312 Re: Brawo SLD - NIE 03.12.10, 23:56
                    Intensywnie interesuję się ostatnio polityką /i dlatego jestem też na tym forum/, ponieważ szukam partii dla siebie. Wydaje mi się ważne to, kto stoi na czele partii oraz to kto za nim stoi.
                    Każda partia ma coś w swoim programie co popieram - także SLD.
                    Wierzę, że zmiana liderów zmienić może oblicze partii. Gdyby Bartosz stanął na czele i jeszcze kilku to możliwe, że zagłosowałabym na SLD.
    • wiosnaludzikow trollu nr 26 weż zimny prysznic 22.11.10, 15:18
      Są cztery partie i SLD jak na razie zajmuje po tych wyborach czwarte miejsce. Marzenia jak ptaki szybują po niebie :)
      Gratulacje dla dziewczą i chłopców z PSL za skopanie tyłków komunistom !
      • zoil44elwer Re: trollu nr 26 weż zimny prysznic 03.12.10, 23:56
        Wieś dała PSL dopiero 4 pozycję? Dzisiejszy sondaż SLD więcej o 10 % od PSL(6 %)
    • itsgettingcolder Re: Brawo SLD 22.11.10, 15:34
      Gdyby nie Napieralski to by mieli koło 20%. Aż żal nie wykorzystać takiej słabości pisu, no ale z Napieralskim to ciężko idzie.
      • zoil44elwer Re: Brawo SLD 22.11.10, 15:38
        Aż żal że PO nie wykorzystało słabości PiS i wygrało tylko stosunkiem głosów 31 do 27.
        • itsgettingcolder Re: Brawo SLD 22.11.10, 15:40
          piss ma 23%
    • kochamjaktusk Wiemy, w Sejmie powinni tylko zasiadac oszusci, 22.11.10, 15:49
      zlodzieje i kolesie.
    • kochamjaktusk Pomarz sobie, czerwona holota, pomarz, to nie boli 22.11.10, 15:51
      Smutne jest tylko to, ze ta niby prawicowa partia, jak jest Partia Oszustow sprzymierza sie z czerwona, chamska holota. Widac, niewiele sie roznia.
    • kochamjaktusk Sbcji juz sie marza czasy, jak za PRLu 22.11.10, 15:58
      No coz, Partia Oszustow powoli nawiazuje do tych czasow wprowadzajac dodatkowe elementy: destrukcje materialna i moralna oraz swiadomej zdrady narodowej, ktora nazywaja duchem nowych czasow.
    • kochamjaktusk Wielki sukces. Z trzeciego na czwarte miejsce ;);) 22.11.10, 16:08
      • zoil44elwer Re: Wielki sukces. Z trzeciego na czwarte miejsce 03.12.10, 23:34
        Media zrobiły z PSL 3 siłę polityczną.A w najnowszym sondażu PSL znów jest na 4 miejscu z 6 %,SLD 3 z 16 %!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka