Dodaj do ulubionych

Czarnej Grotesce udaje załozyć się klub sejmowy?

23.11.10, 11:15
kto z was jest za tym, żeby im się udało?

Ja mam mieszane uczucia - z jednej strony rozsierdziłoby to prezesa, a nic by mi tak nie poprawiło humoru jak prezes w malignie.

- z drugiej życzę jak najgorzej tym prezesowym wazeliniarzom

Jestem w rozterce.

Obserwuj wątek
    • yoleczka Re: Czarnej Grotesce udaje załozyć się klub sejmo 23.11.10, 11:22
      mam podobne uczucie - z jednej strony nie trawię pisowskiej "intiligencji " , tego skażenia kaczowego, a zdrugiej strony ; nic tak mnie nie cieszy jak to, ze w końcu ktoś chce z tego wyjść i zmienic myslenie na normalne. Trzymam z nimi, zeby im się udało. Bo np Palikota już nie szanuję i nie zyczę mu dobrze odkąd odszedł z PO
      • otrzepotka Re: Czarnej Grotesce udaje załozyć się klub sejmo 23.11.10, 11:32
        yoleczka napisała:

Bo np Palikota już nie szanuję i nie zyczę mu dobrze odkąd
        > odszedł z PO

no to pięknie się różnimy:-)
      • adams96 Re: Czarnej Grotesce udaje załozyć się klub sejmo 23.11.10, 13:17
        RE:nawet sympatycy programu PIS maja zastrzezenia do dzialalnosci ostatniej Pana Prezesa Kaczynskiego i jego niezbyt madrej Rady Politycznej ktora wyrzuca z parti zasluzonych ludzi ,ktorzy mysla ze nie nalezy tylko siedzic w okopach ale nalezy PO pozbawic wladzy.Chyba Pan Prezes oraz posel Brudzinski powinni udac sie na zasluzona emeryture.Dzialalnosc Pana Brudzinskiego w Szczecinie oraz wojewodztwie zachodniopomorskim ostatnio dla PIS -u przyniosla duzo zlego i wielkie straty polityczne.Jak mozna wygrac wybory jezeli nie prowadzi sie prawidlowo ostatniej kampani wyborczej .Mam tu na mysli brak plakatow,ulotek ,bilbordow w mistach i na wsiach a przeciez fundusze na ten cel partia posiada.Mlodzi gniewni z PIS maja racje i znajda poparcie u ludzi myslacych w Polsce.
        • wos9 Młody jest np. Błaszczak. Spróbuj z nim pogadać. 23.11.10, 13:55

adams96 napisał:

> RE:nawet sympatycy programu PIS maja zastrzezenia do dzialalnosci ostatniej Pan
          > a Prezesa Kaczynskiego i jego niezbyt madrej Rady Politycznej ktora wyrzuca z p
          > arti zasluzonych ludzi ,ktorzy mysla ze nie nalezy tylko siedzic w okopach ale
          > nalezy PO pozbawic wladzy.Chyba Pan Prezes oraz posel Brudzinski powinni udac s
          > ie na zasluzona emeryture.Dzialalnosc Pana Brudzinskiego w Szczecinie oraz woje
          > wodztwie zachodniopomorskim ostatnio dla PIS -u przyniosla duzo zlego i wielki
          > e straty polityczne.Jak mozna wygrac wybory jezeli nie prowadzi sie prawidlowo
          > ostatniej kampani wyborczej .Mam tu na mysli brak plakatow,ulotek ,bilbordow
          > w mistach i na wsiach a przeciez fundusze na ten cel partia posiada.Mlodzi gnie
          > wni z PIS maja racje i znajda poparcie u ludzi myslacych w Polsce.
          • otrzepotka Błaszczak ma 41 lat 23.11.10, 14:38
            Mój tata ma 57 a przy nim wygląda jak super samiec.

Błaszczak nie posiada ani wieku, ani osobowości, ani urody ani inteligencji, niczego. Był taki sam w wieku lat jedenastu i będzie taki sam za 20 lat.

To człowiek na widok którego wpadasz w głęboką depresję.
      • normalny-1-czlowiek.1 Ale żarty się ciebie trzymają... 23.11.10, 13:22
        yoleczka napisała: nic tak mnie nie cieszy jak to, ze w końcu ktoś chce z tego wyjść i zmienic myslenie na normalne.

---> Przecież myśleć jak Tusk, Palikot, Komorowski, Niesiołowski, Kopacz ... mogą tylko niepełnosprawni umysłowo, z wyprasowanymi fałdkami.
    • golden6women udaje się ??????? 23.11.10, 11:28
      na czyje polecenie? ;)
      • otrzepotka Re: udaje się ??????? 23.11.10, 11:29
        golden6women napisała:

> na czyje polecenie? ;)

Miał być tryb warunkowy. Czy uda się.
      • wos9 Re: udaje się ??????? 23.11.10, 11:53
        golden6women napisała:

> na czyje polecenie? ;)

Masz jakieś podejrzenie?
        • snajper55 Re: udaje się ??????? 23.11.10, 12:41
          wos9 napisała:

> golden6women napisała:
          >
          > > na czyje polecenie? ;)
          >
          > Masz jakieś podejrzenie?

Na przykład na polecenie Kaczyńskiego. Tworzy "zdolność koalicyjną" dla PiS.

S.
          • otrzepotka Otóż to 23.11.10, 12:56

> Na przykład na polecenie Kaczyńskiego. Tworzy "zdolność koalicyjną" dla PiS.
            >
            > S.

To Kaczyński decyduje o tym, kto i kiedy ma odejść z jego klubu, żeby zasilić klub - przystawkę.

• wos9 Chyba dopiero w następnym Sejmie, bo teraz liczba 23.11.10, 13:58
            posłów PiS i tej przystawki pozostanie taka sama. Chyba nie sądzisz, że J.K-R uda się wyrwać wielu posłów z innych ugrupowań.

snajper55 napisał:

> wos9 napisała:
            >
            > > golden6women napisała:
            > >
            > > > na czyje polecenie? ;)
            > >
            > > Masz jakieś podejrzenie?
            >
            > Na przykład na polecenie Kaczyńskiego. Tworzy "zdolność koalicyjną" dla PiS.
            >
            > S.
    • gat45 Ja tam poczekam. Zobaczę, jak będą 23.11.10, 12:17
      głosować.

Pisarzowi i ministrowi we francuskim rządzie na przełomie chyba lat 50/60-tych André Malraux zarzucano niechętny stosunek do Niemiec. Ależ skąd - powiedział na to - wprost przeciwnie. Nigdy się tak nie cieszyłem jak teraz, kiedy są DWA państwa.
      • otrzepotka Re: Ja tam poczekam. Zobaczę, jak będą 23.11.10, 12:20
        gat45 napisała:

> głosować.
        >
        Będą głosować po linii prezesa. Tylko będą krytykować formę w jakiej prezes naciska guziki.
        • gat45 Re: Ja tam poczekam. Zobaczę, jak będą 23.11.10, 12:28
          Jakby tak miało być, to znaczy, że wypączkował nam drugi PiS. Mniej krzykliwy i w delikatniejszym opakowaniu, co wcale nie znaczy, że mniej groźny. A w ogóle to jestem pod wrażeniem wywiadu Lichocka / Rymkiewicz i mam czarne myśli.
          • otrzepotka Re: Ja tam poczekam. Zobaczę, jak będą 23.11.10, 12:44
            gat45 napisała:

> Jakby tak miało być, to znaczy, że wypączkował nam drugi PiS. Mniej krzykliwy i
            > w delikatniejszym opakowaniu, co wcale nie znaczy, że mniej groźny. A w ogóle
            > to jestem pod wrażeniem wywiadu Lichocka / Rymkiewicz i mam czarne myśli.

No przecież że wypączkował! Dzisiaj Rymkiewicz napisał, ze jest zachwycony powstaniem tego klubu, bo to jedyny klub z którym prezes będzie w stanie nawiązać więź koalicyjną!
            • wos9 Liczba posłów w tej kadencji mu się przecież nie 23.11.10, 14:01
              zwiększy. A do następnego - jeśli klub J.K-R będzie głosował jak PiS - nie wejdą.

otrzepotka napisała:

> gat45 napisała:
              >
              > > Jakby tak miało być, to znaczy, że wypączkował nam drugi PiS. Mniej krzyk
              > liwy i
              > > w delikatniejszym opakowaniu, co wcale nie znaczy, że mniej groźny. A w
              > ogóle
              > > to jestem pod wrażeniem wywiadu Lichocka / Rymkiewicz i mam czarne myśli.
              >
              >
              >
              > No przecież że wypączkował! Dzisiaj Rymkiewicz napisał, ze jest zachwycony pows
              > taniem tego klubu, bo to jedyny klub z którym prezes będzie w stanie nawiązać w
              > ięź koalicyjną!
            • remez2 Re: Ja tam poczekam. Zobaczę, jak będą 23.11.10, 14:31
              No przecież że wypączkował! Dzisiaj Rymkiewicz napisał, ze jest zachwycony powstaniem tego klubu, bo to jedyny klub z którym prezes będzie w stanie nawiązać więź koalicyjną!
              Pan prezes uwielbia towarzystwo ludzi wybitnie inteligentnych i dlatego najchętniej przebywa sam.
              -----------
        • ukos Będą się różnić w mało ważnych głosowaniach 23.11.10, 12:36
          otrzepotka napisała:

> (...) Będą głosować po linii prezesa. Tylko będą krytykować formę w jakiej prezes naciska
          > guziki.
          • otrzepotka dokładnie 23.11.10, 12:50
            naprawdę trzeba być bardzo naiwnym, żeby nie wiedzieć, zę jest to z prezesem ustawione.

przecież to jest ich jedyna szansa na odzyskanie władzy. Jedyna!
            • ukos Brak zdolności koalicyjnej, to kreują koalicjanta 23.11.10, 13:01
              otrzepotka napisała:

> naprawdę trzeba być bardzo naiwnym, żeby nie wiedzieć, zę jest to z prezesem us
              > tawione.
              >
              > przecież to jest ich jedyna szansa na odzyskanie władzy. Jedyna!
              • otrzepotka Re: Brak zdolności koalicyjnej, to kreują koalicj 23.11.10, 13:04
                ukos napisał:

> otrzepotka napisała:
                >
                > > naprawdę trzeba być bardzo naiwnym, żeby nie wiedzieć, zę jest to z preze
                > sem us
                > > tawione.
                > >
                > > przecież to jest ich jedyna szansa na odzyskanie władzy. Jedyna!

Dlatego dziwię się niezależnym mediom, ze przyszłym koalicjantom prezesa oddali antenę do agitacji na rzecz prezesa.

Zresztą Mariusz Kamiński przed chwila powiedział, że wszyscy wrócą w podkulonym ogonem. Wygadał się.
          • wos9 Gdyby tak rzeczywiście było, za rok nie będzie ich 23.11.10, 13:52
            w sejmowej polityce.
            Na miejsca na listach PiS nie mają co liczyć. Prezes jest zbyt mściwy.
            Mogą oczywiście startować z list innych partii, ale daliby w ten sposób dowód, że ich ugrupowanie nie jest przedsięwzięciem serio.
            A tak w ogóle obchodzą mnie tymczasem tylko o tyle, o ile naszarpią nerwów prezesowi.
    • ukos Kaczorowi udało się ochrzcić nową partię 23.11.10, 12:33
      Ta Czarna Groteska do nich przylgnie.
      • otrzepotka Re: Kaczorowi udało się ochrzcić nową partię 23.11.10, 12:45
        ukos napisał:

> Ta Czarna Groteska do nich przylgnie.

To oczywiste. Oczywiste. Największe przydupasy Prezesa zakładają klub parlamentarny. Po co niby, skoro deklarują

a. nienawiść do PO

b. chociaż zostali wywaleni na zbite pyski miłosc do prezesa
      • zoil44elwer Re: Kaczorowi udało się ochrzcić nową partię 23.11.10, 13:35
        "Czarna Groteska" to czarny humor tragikomedii Leszka.
    • otrzepotka Charaktery 23.11.10, 12:58
      Czy Kluzikowa ma charatker?

Czy Poncyliusz ma charakter?

Czy Eżbieta ma charatker?

oni mają charakter jak im prezes pozwoli.
      • zoil44elwer Re: Charaktery 23.11.10, 13:22
        Te roślinki(cud-paprotki)to są raczej "warzywka"!
        • otrzepotka Re: Charaktery 23.11.10, 13:26
          zoil44elwer napisał:

> Te roślinki(cud-paprotki)to są raczej "warzywka"!

warzywka wegetatywka
    • otrzepotka uzbierali 15 posłów 23.11.10, 13:13
      za godzinę konferencja przystawek prezesa.
      • ayran Re: uzbierali 15 posłów 23.11.10, 13:23
        spokojnie, jeszcze nie mają piętnastu.
        • otrzepotka Re: uzbierali 15 posłów 23.11.10, 13:26
          ayran napisał:

> spokojnie, jeszcze nie mają piętnastu.

No właśnie nie wiem czy mam się martwić czy nie martwić. Wszystko zależy od tego czy jak uzbierają to prezesa szlag trafi czy będzie zacierał ręce z uciechy.
          • wos9 Re: uzbierali 15 posłów 23.11.10, 14:08
            otrzepotka napisała:

> ayran napisał:
            >
            > > spokojnie, jeszcze nie mają piętnastu.
            >
            > > No właśnie nie wiem czy mam się martwić czy nie martwić. Wszystko zależy od tego czy jak uzbierają to prezesa szlag trafi czy będzie zacierał ręce z uciechy.

Moim zdaniem się wścieknie, choć nikt z PiS-u się do tego nie przyzna.
      • zoil44elwer Re: uzbierali 15 posłów 23.11.10, 13:27
        Borówki,Paprotki i Palikotki wszystkich partii łączcie się w kupę bo kupy nikt nie ruszy.
        • wos9 Re: uzbierali 15 posłów 23.11.10, 14:10
          zoil44elwer napisał:

> Borówki,Paprotki i Palikotki wszystkich partii łączcie się w kupę bo kupy nikt
          > nie ruszy.

Na tak zdumiewający twór nikt myślący nie zagłosuje.
          • remez2 Re: uzbierali 15 posłów 23.11.10, 14:27
            wos9 napisała:

> zoil44elwer napisał:
            >
            > > Borówki,Paprotki i Palikotki wszystkich partii łączcie się w kupę bo kupy
            > nikt
            > > nie ruszy.
            >
            > Na tak zdumiewający twór nikt myślący nie zagłosuje.
            Sądzisz, że tak bardzo odlecieli, że liczą na rozsądnych? Byłby to triumf wyobraźnie nad rzeczywistością. pozdrawiam

--------------------
            • zoil44elwer Re: uzbierali 15 posłów 23.11.10, 14:42
              Ło matulu,Wojtech Mojżesowicz tyż? Toć un w różności partyjnej pobił rekord kameLeona Rycha Czarneckiego!
              • remez2 Re: uzbierali 15 posłów 23.11.10, 14:44
                zoil44elwer napisał:

> Ło matulu,Wojtech Mojżesowicz tyż? Toć un w różności partyjnej pobił rekord kam
                > eLeona Rycha Czarneckiego!
                Gdyby szykowała się kolejna ewakuacja, jego doświadczenie może być w cenie. :-)
    • normalny-1-czlowiek.1 Tkwisz po uszy w błędzie.Jest niemożliwe,byś miała 23.11.10, 13:19
      otrzepotka napisała: Jestem w rozterce.

---> jakąkolwiek szansę odczuwania rozterek ...
    • witek.bis Re: Czarnej Grotesce udaje załozyć się klub sejmo 23.11.10, 14:40
      :-)))
      Czarna Groteska to świetna nazwa dla tego "nowego" klubu. Mam nadzieję, że się przyjmie. :-)
      • otrzepotka Już się przyjęła.. 23.11.10, 14:44
        Tylko jak to w skrócie?...
    • prawieemeryt Re:kto z was jest za tym, żeby im się udało? Ja.Ja 23.11.10, 14:48
      Życzę im, żeby się im udało tak jak tym co wyszli, pobyli na świeżym powietrzu i na kolanach wrócili do prezesa, uznajac, że świeże powietrze to dla nich śmiertelne zagrożenie. To są zakute PiSurmany i ich nic nie zmieni. Ci co im uwierzą będą za jakiś czas wyglądać jak jak półdoopy zza krzaka.
      • zbysio45 Re:kto z was jest za tym, żeby im się udało? Ja.J 23.11.10, 17:01
        RE:czekam aby chociaz jeden posel z PO o znanym nazwisku zaprotestowal przeciwko glupotom Pana Tuska i wystapil w swietle telewizorow obwieszczajac ze to robi z pobudek patryiotycznych bo chce ratowac Polske.Jednak diety poselskie oraz stanowiska w PO sa najwazniejsze .
        • zoil44elwer Re:kto z was jest za tym, żeby im się udało? Ja.J 23.11.10, 17:07
          Bliższa ciału jedwabna różowa koszula niż białoczerwona sukmana.
    • titerlitury Jest mi to doskonale obojętne 23.11.10, 17:03
      i tak się dogadają czy to przed wyborami, czy po wyborach. To i tak ta sama grupa cyników i oszustów, czy mami częśc Polaków pod takim, czy innym szyldem, czy manipuluje nimi pod takimi, czy innymi auspicjami - co to zmienia dla mnie, dla ciebie, dla nas?
      • otrzepotka Dokładnie nt 23.11.10, 23:36
        titerlitury napisała:

> i tak się dogadają czy to przed wyborami, czy po wyborach. To i tak ta sama gru
        > pa cyników i oszustów, czy mami częśc Polaków pod takim, czy innym szyldem, czy
        > manipuluje nimi pod takimi, czy innymi auspicjami - co to zmienia dla mnie, dl
        > a ciebie, dla nas?
    • zoil44elwer Re: Czarnej Grotesce udaje załozyć się klub sejmo 23.11.10, 17:14
      Klub zawiedzionych i rozwiedzionych nawiedzonych?
    • adams96 Re: Czarnej Grotesce udaje załozyć się klub sejmo 23.11.10, 21:14
      RE:moze teraz myslacy poslowie PO pojda w slady pioslow PIS i opuszcza niezbyt madrego swojego wodza aby wspolnie z kolegami z PIS ratowac Polske a nie opluwac sie wzajemnie.Tylko wybrane z roznych parti dobre pomysly na zmniejszenie zadluzenia oraz berobocia moze pozwolic wyjsc nam na prosta.Praktykowane przez prawie 4 lata opluwanie PIS i prezesa Kaczynskiego nic nie dalo bo partia rzadzaca nie ma zadnego sensownego pomyslu jak wyjsc ze spirali zadluzenia oraz bezrobocia.Dlatego mam szacunek dla poslow PIS ktorzy nawet opuscili swoja partie aby ratowac Polske.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka