Dodaj do ulubionych

SLD się zmienia

20.09.05, 11:59
no a ja ci po prostu panie Olejniczak nie ufam.
i nic na to nie poradze. po prostu wygladasz mi na kolejnego karierowicza z
silnym wsparciem rodziny.
a ja mam jakas taka niechec do wszelkich Lig Polskich Rodzin - czy to z prawa
czy z lewa czy ze srodka...
Obserwuj wątek
    • gromek1 Re: SLD się zmienia 20.09.05, 12:24
      Panie WO!. Albo Pan jest bardzo naiwny albo specjalnie udake Pan kretyna.
      SLD straciło poparcie nie tylko przez RywinGate, PęczakGate i inne głośne
      medialnie Gate. Przede wszystkim straciło bo jej funkcjonariusze lokalni to w
      przeważającej części przysłowiowe tow. Szmaciaki i zwyczajne swołocze.
      To na tym szczeblu "małymi łyżeczkami" odbywa się lewe finansowanie partii.
      Pokrętnymi układami towarzysko - biznesowymi lokalni kacykowie kupują sobie doły
      partyjne i życzliwość baronów, którym zresztą są potrzebni posłuszni głosowacze
      na szczeblu regionu. O istotnych zmianach w SLD możemy zacząć mówić dopiero po
      wyplewieniu tych chwastów na szczeblu gminy

• m635 Picuś-fryzjerczyk a za nim stare ubeckietowarzycho 20.09.05, 21:34
        Kto zaufa Kenowi z SLD skrywającemu za plecami stare mordy towarzyszy
        Szmaciaków?
        • elefantino1 [...] 21.09.05, 12:49
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • vitek25 mówisz o nadmuchanym Tusku? 21.09.05, 14:21
          • poikll Gazeta Wyborcza, dawniej Trybuna Ludu 21.09.05, 15:58
      • phun Re: SLD się zmienia 20.09.05, 22:38
        Mowisz o PIS

• elfhelm Na komórki ten buc też dzwoni? 20.09.05, 23:50
        bo na oba stacjonarne już dziś dzwonił...
        Wystarczyło postraszenie nazwiskiem i słuchawka leżała na widełkach z
        powrotem :)
    • t-800 SLD się zmienia - dzisiejsza "Rz" 20.09.05, 12:28
      Krakowska prokuratura ma kilka kaset, które w czasie rozmów ze Spyrą potajemnie
      nagrał były członek zarządu Orlenu Krzysztof Kluzek. Spyra opowiada o rozmowach
      Sety z Orlenem. Mówi m.in. o łapówkach, jakie miały trafić do jednego z
      wiceprezesów koncernu, a także do wiceministra Woźniakowskiego.

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050920/kraj/kraj_a_1.html

Policja dokonała rewizji bez nakazu w mieszkaniu kierowcy, który rozwoził
      publikację niepochlebną dla posła SLD

Na początku września 28 tysięcy mieszkańców Głogowa otrzymało przesyłkę z
      kserokopią artykułu z tygodnika "Nie" na temat legnickiego posła SLD Ryszarda
      Zbrzyznego, który w tych wyborach kandyduje do Sejmu. Tekst opublikowany przez
      tygodnik w 2003 r. był bardzo niepochlebny.

[...]

8 września poseł złożył w lubińskiej prokuraturze doniesienie o przestępstwie. [...]

Prokuratura zleciła policji ustalenie, kto wysyła listy.

[...]

Następnego dnia policja dokonała rewizji w mieszkaniu kierowcy samochodu, który
      przewoził pocztę, i w biurze jego żony. Policjanci nie mieli nakazu prokuratora.

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050920/kraj/kraj_a_2.html
    • evaoko Zmienia się i rozwija jak papier toaletowy 20.09.05, 13:08
      i ciągle do d....

Hallo?
      Słucham!
      Dzwonię do Pana i Pani w bardzo nietypowej sprawie
      Słucham!
      To ja Wojtuś, strażak, gaszę pożary wywołane przez SLD
      Jak nam zaufacie to się poprawimy (przytyjemy)
      • maniek.siekiera Re: Zmienia się i rozwija jak papier toaletowy 20.09.05, 14:26
        tylko najdziwniejsze, ze ten papier toaletowy sie dopiero rozwija, a juz
        calkiem umazany jest w g..wnie ;)
    • insite Re: SLD się zmienia - PLONK!!!!! 20.09.05, 14:11
    • czekajow no way 20.09.05, 14:31
      dlaczego gosciu pisze "moje pokolenie"
      niech spada i wypowiada sie wylacznie w swoim imieniu lub osob ktore go do tego
      upowaznily, over
      • pjpb Re: no way 20.09.05, 15:09
        tez na to zwrocilem uwage
        'Ja i moje pokolenie nigdy nie zaakceptujemy polityki opartej na klimacie
        rynsztoka.'
        pan olejniczak dolaczyl do partii, ktora jest prosta spadkobierczynia pzpr -
        partii nie tyle opartej na klimacie rynsztoka ile bedacej narzedziem kontroli
        spoleczenstwa przez moskiewskiego namiestnika. natomiast przciwnicy pzpr czesto
        konczyli w rynsztokach - i nie tylko. zalozmy nawet ze to jest historia, na
        ktora pan olejniczak nie mial wplywu - choc wplyw mial na wybor sitwy z ktora
        sie wiazal. jednakze jako 'polityk' juz swym nazwiskiem wciaz trwal w sld i bez
        sprzeciwu uczestniczyl w rzadach najgorszego rzadu iii rzeczpospolitej, ktorego
        rzady byly niekonczacym sie pasmem afer. na lidera wyrosl tez nie na fali
        sprzeciwu 'jego pokolenia' wobec praktyk starszej wierchuszki - tylko dzieki
        zrozumieniu przez swoich starszych kolegow, ze sld potrzebny jest lifting
        firmowany nowymi twarzami. wiec wybrali mlodego wazeliniarza olejniczaka,
        ktorego samodzielnosc polityczna jest pod duzym znakiem zapytania, a charyzma
        nawet na znak zapytania nie zasluguje. i teraz twarz na pokaz skompromitowanej
        sitwy smec cos o wielkiej odnowie, o bledach i wypaczeniach
      • phun Re: no way 20.09.05, 22:41
        A ty pewnie glosujesz na LPR albo PIS to pewnie twoje pokolenie szmaciazy awuesiarzy

• grzes999 Re: no way 21.09.05, 00:00
          he, he... ja jestem z tego pokolenia bylem razem na SGGW rocznik 74,
          kolega Wojciech O. bral lapowki kiedy byl w samorzadzie za zalatwienia
          miejsca na praktykach zagranicznych, chyba 500 zlotych to kosztowalo,
          a jak byly wybory do samorzadu to na spotkania chodzil z gromada kolegow
          ktora na niego glosowala :))))
    • zwiatrem1 [...] 20.09.05, 15:03
      • grba Re: SLD się zmienia 20.09.05, 16:10
        Mam sąsiada. Wierny był. Pomimo swoich blisko 70-lat należał, płacił składki,
        organizował zebrania, plakatował, zbierał podpisy na listach poparcia, woził
        swoim samochodem i nade wszystko agitował swoich bliskich i sąsiadów (w tym
        mnie) do popierania SLD. SLD w jego ustach to była: kompetentna ekipa, która ma
        najlepszy program, fachowcy z ogromnymi umiejętnościami, ludzie którym można
        zaufać, blebleble, itd.
        „Ale to już było i nie wróci więcej”. Erozja wiary naszego emeryta zaczęła się
        zaraz po ostatnich wygranych przez SLD wyborach. Pamiętacie „bal debiutantek w
        Paryżu” i udział w nim prezydentówny Oli Kwaśniewskiej? Niby nic wielkiego, a
        potem już poszłoooo!
        Dzisiaj dziadek czuje się zrobiony w konia. Chcesz go wk...wić? Przypomnij mu
        Milera Leszka. Lepiej nie, jeszcze zejdzie...
    • 123i321 zmiencie nazwe kochani 20.09.05, 16:16
      Pan Wojciech Olejniczak jest widac mlodym ideowym lewicowcem i chce dzilac dla
      dobra wszystkich Polakow. Brawo i chwala mu za to. Tylko zmiencie nazwe Kochni,
      bo SLD zle sie ludziom kojarzy. Ta nazwa jest obciazona na zawsze. Powodzenia.
      Polska bardzo was potrzebuje. Nie dajcie sie zniszczyc prawicowej cuchnacej
      magmie z szamba PO.
      • x2468 Re: zmiencie nazwe kochani 20.09.05, 18:15
        To smiec jakich wielu przyczepilo sie do zdeprawowanego sld.Gdyby byl ideowy,to
        omijalby ta przestepcza organizacje z daleka.Zapisal sie wylacznie dla
        kariery.nie mam zadnej przyjemnosci sluchac w telefonie jego parszywego
        glosu.Kto placi za ta chece?
      • towarzysz.dyrektor 123i321 chcesz zmieniac nazwe starej szkapie ? To 21.09.05, 00:39
        obrazuje twoja "lewicowa wrazliwosc". Wystarczy bowiem na zlodzieju zmienic
        czapke, a ten cudownie przemieni sie w dobroczynce, tak ? Dyzio marzyciel albo
        prowokator z Ciebie, 123i321.

Chlopie, jak w wielu kwestich wy lewica nie przywiazujecie uwagi do istoty
        problemu lecz jego ["spolecznej", ha, ha] symboliki i wydzwieku.

Symbol ponad istote - w tym tkwi w a s z problem, towarzysze.
    • nieomylny1 śmieszne... 20.09.05, 17:14
      jak dla mnie POCZĄTKIEM rozmowy o tym że sld się zmienia byłoby pozbycie się z wszelkich gal, zjazdów itp ludzi takich jak urban,jaruzelski czy inny rakowski lub pastusiak. którzy uchodzą tam za wielkie autorytety (to zresztą łączy ich z redaktorem michnikiem:)pewnie jednak trzeba czekać na ich śmierć bo kolega-prezes olejniczak raczej ich nie wygoni
      a co do lewicowego programu-bezplatne przejazdy i zasilki dla bezrobotnych przez fcaly czas-to nie nowoczesna lewica ale taki sam populizm jak samoobrona
      • towarzysz.dyrektor Ostał wam się jeno śmietnik. 21.09.05, 00:29
    • vivian.darkbloom Czy SLD nie widzi sprzeczności? 20.09.05, 17:16
      "praca powinna być dla każdego, kto chce pracować" twierdzi Olejniczak, a kilka
      akapitów dalej proponuje np. podniesienie płacy minimalnej. Niech sie zdecyduje,
      bo albo mniej ludzi będzie mieć pracę, być może na nieco lepszych warunkach,
      albo więcej za mniejsze pieniądze. Niech nie łudzi wyborcow, że można mieć jedno
      i drugie.
      • phun Re: Czy SLD nie widzi sprzeczności? 20.09.05, 22:44
        mamic to nas mamila solidarnosc mowiac ze wystarczy obalic ten nienawistny
        komunizm a wtedy wszyscy beda jezdzili do pracy Mercedesami, tak przeciez bylo
        • jjr44 Re: Czy SLD nie widzi sprzeczności? 20.09.05, 23:56
          SLD swoich członków nie mamiło - jak doszli do władzy to od razu zajęli sie
          załatwianiem stołków, mercedesów i cenzurowaniem czerwonego kapturka (z braku
          innych zajęć). i powiem ci że całkiem sporo ludzi na tym dobrze wyszło. Trzeba
          sie było tylko zapisać jak za dawnych lat.
          tak przecież było - na pewno pamiętasz :-)
          • szczery80 Re: Czy SLD nie widzi sprzeczności? 21.09.05, 15:20
            Mam 25 lat, ale pamiętam jeszcze te kolejki i brak kasy - teraz jest tylko brak
            kasy. Albo cenzura. Jeszcze 15 czy 20 lat temu nie można by było podyskutować o
            wielu sprawach jak tu na forum (i nie mam na myśli tego, że nie był
            rozpowszechniony internet, ale np. rozmowy w miejscach publicznych), więc nie
            narzekajmy ! Owszem, lekko nie jest. Sam przeżywam kryzys - nie mam pracy
            (mimo, że mam wykształcenie), nie stać mnie na wakacje, itd. Pamiętam jednak
            wybory, w których padł wynik powyżej 90%. Gdzie byli wtedy dzisiejsi "obrońcy
            komunizmu" ??? Spali, a może się "czerwienili" ze wstydu ?
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=29315586
            • szczery80 Re: Czy SLD nie widzi sprzeczności? 21.09.05, 15:24
              Chodzi mi o pierwsze "demokratyczne wybory" w 1990 roku...
    • chris12 Olejniczak ma potencjał ale czy odnowi ten złom? 20.09.05, 17:37
      Czas pokaże...
      • metadol złodziej to złodziej nawet po przefarbowaniu 20.09.05, 18:14
        czy bedziesz czarny czy seledynowy i tak reperezentujesz b.a.n.d.y.t.ó.w
        • elefantino1 [...] 21.09.05, 12:59
    • ammon86 Re: SLD się zmienia 20.09.05, 18:45
      Skoro "SLD się zmienia" to dlaczego nie zmienia się skład ich list wyborczych, gdzie dalej startuja ludzie tacy jak Brachmanski - bezideowi karierowicze i krętacze, myślący tylko o tym jak się ustawić przy pomocy polityki? Dlaczego zmiana dokonala sie tylko wśród samego ścisłego kierownictwa, ludzi którzy często występują w mediach? Skoro Olejniczakowi rzeczywiście zależy na odnowie SLD, to w takim razie dlaczego nie oczyści Sojuszu z tych wszystkich karierowiczów i dawnych aparatczykow, aby SLD przestało być związkiem zawodowym bylych członków PZPR?
    • adivarek Re: SLD się zmienia 20.09.05, 19:22
      tak.. Słabną Ledwie Dyszą
      toną jak Titanic..
      z tonącego pierwsze uciekają..
      czy Platforma wytrzyma takie obciążenie?
      chyba pójdzie na dno..
    • szczery80 Znowu... 20.09.05, 20:35
      SLD nie od dziś jest znane ze swoich zmian. Te zmiany działają na SLD coraz
      gorzej. Pierwsza konkretna zmiana, którą sobie przypominam to nazwa z PZPR
      właśnie na SLD (w ciągu jednej doby beton zmienił się w... demokratów).
      • 123i321 w PL odrodzi sie nowa prawdziwa lewica, to pewne 20.09.05, 20:47
        • grzes999 Re: w PL odrodzi sie nowa prawdziwa lewica, to pe 21.09.05, 00:09
          tak Unia Pracy miala taka szanse, ale niestety przez zwiazek z SLD sami sie
          skonczyli
        • t324911 Re: w PL odrodzi sie nowa prawdziwa lewica, to pe 21.09.05, 02:13
          Oczywiscie za jakies 150 lat . Jaka szkoda ze nie dozyje :)))
          • oczywistosc niedlugo nastapi globalna rewolucja 21.09.05, 02:17
            wiec i w Polsce lewica sie odrodzi.
      • rosa91b Re: Znowu... 20.09.05, 22:57
        Przypomnij sobie przyjacielu drogi i wyboje polityczne Tuska, Rokity i tej
        ferajny od Kaczyńskich. Później napij się zimnej wody i zastanów się co mówisz.
        • jjr44 Re: Znowu... 20.09.05, 23:59
          sld nic nie pobije - to nie jest kwestia zminiania etykietki tylko oportunizmu
          i parcia do koryta za wszelką cenę.
          • szczery80 Re: Znowu... 21.09.05, 00:09
            No to polecam wam poczytać post, do którego podaję link poniżej !
    • alfredkujot [...] 20.09.05, 23:21
    • jjr44 Re: SLD się zmienia 20.09.05, 23:46
      No fakt, trudno uwierzyć że coś się gwałtownie zmieniło. Te same wezwania w
      stylu: "socjalizm tak wypaczenia nie". co ta partia obrony własnych interesów
      ma wspólnego z lewicą?
      • mysz_polna5 Re: SLD się zmienia 21.09.05, 01:35

A na serio. Olejniczak jest to nawet facet calkiem, calkiem ~ jesli chodzi o
        urode. Ale, nie ma w sobie nic pociagajacego. No i te gadki, ciiiiiiagle te
        same, czyli na bazie i po linii. O boy,az sobie jekne! Powiem wam w sekrecie,
        to jest mumia Lenina po generalnej renowacji. Ot co!
    • szczery80 SLD lamusy !!! 21.09.05, 00:10
    • mysz_polna5 Re: SLD się zmienia 21.09.05, 00:15
      przecinaki napisał:

> no a ja ci po prostu panie Olejniczak nie ufam.
      > i nic na to nie poradze. po prostu wygladasz mi na kolejnego karierowicza z
      > silnym wsparciem rodziny.
      > a ja mam jakas taka niechec do wszelkich Lig Polskich Rodzin - czy to z prawa
      > czy z lewa czy ze srodka...

To czlonek 'koza nieostra', taaa, bo wyraznie sama sie stepila :))))))))))))))
      A co do LPR, to narazie, jest to rodzaj politycznego falkloru, zas SLD z pieca
      na leb, ale politycznym folklorem napewno nie jest.
    • towarzysz.dyrektor Ostał wam się jeno śmietnik 21.09.05, 00:31
    • conkret Na PO czy PiS ? 21.09.05, 02:19

• galt ...lepiej wczesniej... 21.09.05, 05:30
      Dawno juz mowilem, ze gdyby SDL bylo prawdziwa polska lewica to nie budowaloby
      na szkiletach PZPR i ich zlodziejskim majatku, ale od poczatku odcieloby sie od
      PZPR, potepilo ja, wygonilo KWachow i innych stworzylo lewice.
      Tak, ale to musieliby byc inni ludzie, inna partia. SDL - ma stygme
      PRZESTEPSTWA KOMUNIZMU - i tego sie nie spierze. A wiec im wczesniej sie
      rozwiaze tym lepiej.
      • antithesis zgadzam sie galt 21.09.05, 05:58
    • t324911 Re: SLD się zmienia 21.09.05, 07:49
      To jak oni sie teraz beda nazywac ???.
    • tja22 Re: SLD się zmienia 21.09.05, 08:41
      Ciekawe gdyby komuchy nie załapały się na dotacje z budźetu czy za 4 lata z
      tego gnojowiska coś jeszcze zostałoby? Proponuję to sprawdzić!!!!!!
    • wozeczek1 Tak, więcej ubeków i milicjantów na listach wyb. 21.09.05, 09:04
      Dzięki temu że SLD zablokowała budowę gazociągu z Norwegii będziemy szantażowani
      przez Rosję. Rozwalenie Optimusa i producenta Adaxów to wielomilionowe
      odszkodowania z naszych podatków. Dzis prokurator który nakazał aresztowanie
      Kluski zamiast zapłacić za to co zrobił awansuje! Ja nie słyszałem o protestach
      ze strony SLD w tej sprawie. Zmienia się SLD NA GORSZE!
      \w
    • konrad31345 To SLD jeszcze żyje? 21.09.05, 09:54

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka