Dodaj do ulubionych

Według klubu PiS, który przemówił słodkimi ustami

01.12.10, 15:12
swojego rzecznika, premier Tusk powinien zakasać rękawy i wziąść się za odśnieżanie.
W swoim wystąpieniu Mariusz Płaszczak przypisuje szefowi rządu winę za dramatyczne załamanie pogody i oczekuje działań.
A wziaść się za łopaty nieroby i pieniacze!
Obserwuj wątek
    • marta.von.zpalacu Re: Według klubu PiS, który przemówił słodkimi us 01.12.10, 15:46
      To sa debini szkodnicy. Przeciez inaczej nazwac ich nie mozna.
    • anwad Re: Według klubu PiS, który przemówił słodkimi us 01.12.10, 15:47
      Nie mogę zrozumieć takich ludzi jak Ty. Będziecie po kilka godzin z ochotą stać w korkach, byle tylko rządziła Wasza ukochana Bufetowa z PO...
      • tw_wielgus Re: Według klubu PiS, który przemówił słodkimi us 01.12.10, 17:30
        Anwad złotko, jesteśmy na tyle rozsądnymi ludzm,i że potrafimy zrozumieć zdarzenia, które nie są związane z tym kto rzadzi. Myślisz robaczku, że gdyby rządził Polską Kaczyński to nie byłoby powodzi i w listopadzie nie spadłby śnieg?
        Władza zareagowała adekwatnie następnego dnia po śnieżycy Warszawa była już przejezdna.
        Wysłanie pługów na zakorkowane ulice nie ma sensu, jak również odśnieżanie przed opadami śniegu.
        • anwad Re: Według klubu PiS, który przemówił słodkimi us 01.12.10, 18:06
          Jak myślisz, jak by zadziałały władze Warszawy, gdyby jeszcze było przed drugą turą?

Rozmawiałam z taksówkarką, która mi powiedziała co sądzi o działaniach HGW. Główne ulice Warszawy nieodśnieżone nawet po tym jak śnieg przestał padać.

To Wy, ich wyborcy, przyzwyczajacie ich do partactwa.
          • lumpior Wszystkie drogi do Torunia maja byc czarne, 01.12.10, 18:15
            Tadzik w kazdej chwili moze przyjac siostrzyczki i braciszkow z PiS.PO do roboty.
          • tw_wielgus Re: Według klubu PiS, który przemówił słodkimi us 01.12.10, 18:24
            Wiesz co ja wracałem z pracy prawie trzy godziny wieczorem też byłem wściekły gdy dojechałem na pierwszą w nocy.
            Niemniej widziałem co sie działo na mieście od rana gdy zaczeło padać i nie byo szans na wysłane pługów.
            Jadąc następnego dnia wszystkie główne arterie było dośnieżone i przejezdne wiec jednak odpowiedznie służby się wywiązały i w nocy i wczesnym ranem pługi usunęły snieg.
            Po prostu logicznie rzecz ujmując nie było szans na zapobieżenie paraliżowi komunikacyjnemu.
            • anwad Re: Według klubu PiS, który przemówił słodkimi us 01.12.10, 18:52
              A ja dzisiaj jechałam po śliskim błocie (w poniedziałek 5 godzin, niemiłosiernie marznąc). Ty po prostu nie wiesz co znaczy dobra robota. Skończmy na tym.
              • tw_wielgus Re: Według klubu PiS, który przemówił słodkimi us 01.12.10, 19:01
                A kto Ci kazał się pod metropolię wyprowadzić?
          • klara551 Re: Według klubu PiS, który przemówił słodkimi us 01.12.10, 18:44
            No oczywiście odśnieżałyby nawet gdyby nie było śniegu. A gdyby rządził PiS,to nawet palma na rondzie puściłaby korzenie i zakwitła,pomimo,że jest plastikowa. No i wszyscy na tydzień przed opadami śniegu swoje bryki zostawiliby na parkingach i wtedy pługi,piaskarki nie stałyby w korkach. I najważniejsze,gdyby rządził PiS to żaden śnieg bez parafki prezesa nie odważyłby się spaść na Polskę.
            • tw_wielgus Re: Według klubu PiS, który przemówił słodkimi us 01.12.10, 18:48
              Rany Boskie! przez platfusów palmę na rondzie szlak trafi.
              Nikt z rządzących nie pomyślał żeby ja na zimę do "Pomarańczarni" przenieść!
            • anwad Re: Według klubu PiS, który przemówił słodkimi us 01.12.10, 18:57
              Sięgnij sobie do archiwum i sprawdź jak wyglądały ulice po pierwszym dniu zimy za rządów Lecha Kaczyńskiego. Polecam felieton Warzechy "Gdzie wywiało HGW?".
              • tw_wielgus Re: Według klubu PiS, który przemówił słodkimi us 01.12.10, 19:04
                Pamiętam tą akcję wyglądało dokładnie tak samo z tym że Lech następnego dnia wyrzucił dyrektora odpowiedzilnego za odśnieżanie z pracy.
                Efekt był widoczny następnego dnia czyli tak samo jak w przypadku tegorocznej zawieruchy z tym, że obyło się bez wyrzucania.
      • porannakawa01 Re: Według klubu PiS, który przemówił słodkimi us 01.12.10, 17:50
        anwad napisała:

> Nie mogę zrozumieć takich ludzi jak Ty. Będziecie po kilka godzin z ochotą stać
        > w korkach, byle tylko rządziła Wasza ukochana Bufetowa z PO...

Pewnie nie zauważyłaś, ze jest zima.
        Po przylocie z Monachium zauważysz, że i na ulicach WAW mniej śniegu niż w BRD a i lotnisko sprawniej w tej sytuacji funkcjonuje.
        Głowa do góry.
        W naszej szerokości po lecie i jesieni nadchodzi zima.
        A potem znowu wiosna i lato z upałami.
        Gdy są ekstremalne - trzeba po prostu przeczekać - czy to w nagrzanym pokoiku, otulony kocykiem z dobrym winkiem i ksążką - a latem w basenie.
        Takie to jest życie.
        • tw_wielgus Re: Według klubu PiS, który przemówił słodkimi us 01.12.10, 17:57
          Wiesz co mi przyszło do głowy?
          Otóż to, iż pisiory zapewne zaczną się teraz modlić o tornada i tsunami, po tym jak zauważyli z jaką skrupulatną ochotą wysłuchuje ich próśb Wielki Manitou.
          A ponieważ Bóg jest miłoscią i nie wierzę aby to on zsyłał na nasz kraj te klęski żywiołowe to oni się muszą do SZATANA modlić, ot co.
        • ave.duce Re: Według klubu PiS, który przemówił słodkimi us 01.12.10, 18:01
          Ty "dolce vita", a przez Tuska bezdomni nie mają gdzie mieszkać i powodzianie też! I pełno bałwanów na Nowogrodzkiej!
          A fszystko byłoby ok, gdyby bufon Bielecki wygrał w Warszawie. No, prawie ok...
    • henry.rollins Jeden szkopuł 01.12.10, 15:48
      Kto normalny zwraca uwagę na to, co mówi Płaszczak ??
    • simera16 Re: Według klubu PiS, który przemówił słodkimi us 01.12.10, 17:37
      andzia.won.zpalacu napisał:

> Przepraszam, że zapytam, ale czy pan premier ma odśnieżać przed Sejmem czy prze
      > d Kancelarią? Jakiś czas temu chodziły słuchy, że pan premier niczym Aleksander
      > Macedoński miał poprowadzić swą armię sejmową do ustawowego natarcia i w tym c
      > elu przeniósł swą kwaterę głowną do Sejmu. Skoro spadł śnieg, to może udałoby s
      > ię wytropić
      siedzibę pana premiera po śladach?
      >
      Pochyl się więc, nos do ziemi i trop...
    • tw_wielgus Re: Według klubu PiS, który przemówił słodkimi us 01.12.10, 17:46
      Jakie nieprzemyślane działania?
    • gat45 Przecież o proste. Wszystkie drogi, jezdnie 01.12.10, 18:28
      i chodniki w Polsce powinny być podgrzewane. Jeden już przecież mamy chyba ? No ! Tylko że teraz korzystają z niego Niewłaściwe Osoby. I przy okazji odnowi się nawierzchnię.

Nie uważacie, że prostota mojego pomysłu jest urzekająca ? Już lecę się zapisać do partii, która mnie doceni. Mam jeszcze pomysł, żeby jednoczesnie zamontować instalację chłodzącą w przewidywaniu upałów, ale to może już zbyt ambitne.
      • tw_wielgus Re: Przecież o proste. Wszystkie drogi, jezdnie 01.12.10, 18:35
        Raaaacja! No jak mogłem zapomnieć że to właśnie dzięki Jarosławowi Kaczyńskiemu i jego kaskaderskiemu wyczynowi zaczęto w Polsce budować podgrzewane troturary.
        Dzięki Gat za przypomnienie tej pionierskiej metody walki ze skutkami zimowej gołoledzi.
        • lumpior Byla modlitwa o deszcz,no to moze opady sniegu? 01.12.10, 18:42
          No oczywiscie w Toruniu,niech Tadeusz sprawe zalatwi,PiS na kolanach wyprosi laski.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka