Dodaj do ulubionych

........ Prezydent .........

22.12.10, 12:55
Wojciech Jaruzelski, Lech Wałęsa, Aleksander Kwaśniewski, Lech Kaczyński, Bronisław Komorowski. Który z nich miał największy autorytet? Prezydentura którego była najlepsza? Który z nich był najmniej a który najbardziej ośmieszany?
Myślę, że LK był jak DOTĄD najbardziej ośmieszany, ale zwolennicy Pis chyba TERAZ pobiją ten rekord stosując zasadę: Oko za oko.
Po śmierci LK Pis apelował o zmianę języka, ale sam tego nie uczynił. I tak nakręca się koło ośmieszania i nienawiści. Czy partia, która uważa się za katolicką nie powinna tego przerwać?
Oko za oko? Jak Lechowi tak Bronisławowi? Jak Marii tak Annie?
Tylko, że oko za oko zostało anulowane po przyjściu Jezusa.
Myślę, że z tego grona prezydentów najmniej ośmieszani byli prezydenci kojarzeni z lewicą. Czy to znaczy, że prezydenta powinniśmy wybierać z tej opcji politycznej aby ten urząd był bardziej szanowany?
„Być prezydentem wszystkich Polaków. Być prezydentem, który służy. To jest odpowiedzialność ogromna przed narodem, Bogiem i historią - mówił abp Nycz. - Ten najwyższy urząd w państwie jest bowiem największą służbą z wszystkim w duchu słów Chrystusa: "kto chce być pierwszym między wami niech będzie tym który służy" – dodał.”
Jak na razie wszystko wskazuje na to, że prezydent Komorowski chce być prezydentem wszystkich Polaków, chce łączyć a nie dzielić.
Dalajlama powiedział: „choć teraz jesteście wolni, nadal potrzebujecie ducha solidarności. Musicie myśleć o innych, a nie tylko o sobie”. Chciałoby się dodać o sobie i o swojej partii.
www.tvn24.pl/-1,1576836,0,1,dalajlama-spotkal-sie-z-lechem-kaczynskim,wiadomosc.html

Obserwuj wątek
    • kkuubba1 prezio komorowski gadajac, ze "prezydent gdzies.. 22.12.10, 13:01
      poleci i to sie zmieni..." albo "jaka wizyta taki zamach..." raczej nie liczyl, ze po jego elekcji cokolwiek sie zmieni.
      nie szanowal urzedu prezydenta, to chyba nie zakladal ze bedzie szanowany.
      • wariant_b Re: prezio komorowski gadajac, ze "prezydent gdzi 22.12.10, 13:20
        kkuubba1 napisał:
        > "prezydent gdzieś poleci i wszystko się zmieni..."

odnosiło się do nominacji ambasadorów, których podpisanie na prezydencie Kaczyńskim
        najłatwiej wymuszały jego własne wizyty zagraniczne - jak Krawczyka w Bratysławie.

> "jaka wizyta taki zamach..."

to ocena przedstawienia kukiełkowego zorganizowanego przez Saakaszwilego
        z czynnym udziałem naszej głowy państwa dla dziennikarzy zagranicznych.
        Nawet Michnika udało się wtedy nabrać. A potem był tylko śmiech pusty i zgroza.
        • volupte01 Re: prezio komorowski gadajac, ze "prezydent gdzi 22.12.10, 13:28
          Wiedza ale celowo manipuluja . Olac to.
        • olga_w_ogrodzie Re: prezio komorowski gadajac, ze "prezydent gdzi 22.12.10, 21:10
          wariant_b napisał:

> odnosiło się do nominacji ambasadorów, których podpisanie na prezydencie Kaczyń
          > skim
          > najłatwiej wymuszały jego własne wizyty zagraniczne - jak Krawczyka w Bratysław
          > ie.
          >
          > > "jaka wizyta taki zamach..."
          >
          > to ocena przedstawienia kukiełkowego zorganizowanego przez Saakaszwilego
          > z czynnym udziałem naszej głowy państwa dla dziennikarzy zagranicznych.
          > Nawet Michnika udało się wtedy nabrać. A potem był tylko śmiech pusty i zgroza.

otóż to.
          parę razy też przytaczałam tu dokładne wypowiedzi Bronisława Komorowskiego i przypominałam jakich dwu sytuacji , o ktorych mówisz, one dotyczyły.
          a wyznawcy PiS dalej swoje.
          nie ma to jak rżnąć głupa.
          • kami.312 Re: prezio komorowski gadajac, ze "prezydent gdzi 22.12.10, 21:15
            Dla nich zadyma się liczy. Prawda jest nieważna.
      • sclavus Re: prezio komorowski gadajac, ze "prezydent gdzi 22.12.10, 13:37
        pasowało by ci zaśpiewać sobie: jak ja nic nie rozumiem, jak ja nie wiem....
        PeeS - i tak masz plusa bo jak dotąd, wród pisiąt panowało: jaki prezydent, taki zamach!
        A różnica rzuca się w oczka sama... po drugie, nikt spoza pisięciego grona nie wołał: twój samolot też spadnie
    • sclavus Re: ........ Prezydent ......... 22.12.10, 13:32
      Gdybyś tak jeszcze zostawił, cesarzowi co cesarskie... i religii w to nie mieszał, co?
      • kami.312 Re: ........ Prezydent ......... 22.12.10, 15:10
        Wydawało mi się, że tak najbardziej obrazowo można pokazać zasadę OKO za OKO. A Nycza i Dalajlamę przywołałam, ponieważ napisałabym dokładnie to samo... a skoro oni to wcześniej powiedzieli to powołałam się na ich słowa:
        „kto chce być pierwszym między wami niech będzie tym który służy"
        „nadal potrzebujecie ducha solidarności. Musicie myśleć o innych, a nie tylko o sobie”. I swojej partii – dodałam.
        Nie chodzę do kościoła /bo wiele w nim mi się nie podoba/ a jednak przywołałam Nycza. Nie jestem buddystką a przywołałam Dalajlamę. Jeśli usłyszę coś mądrego co powie ktoś z Pis to też mogłabym przytoczyć /choć to coś mądrego wydaje się niemożliwe/. Robię tak dlatego, ponieważ nie dzielę ludzi ze względu na religię czy przynależność partyjną, ale zwracam uwagę na to co mówią i czynią.
        Nie mam nic przeciwko temu, że Dalajlama został przyjęty przez przedstawicieli Sejmu i Senatu. Uważam, że to bardzo dobrze, że w Sejmie nikogo się nie dyskryminuje /buddyzm, katolicyzm, judaizm/, ponieważ Sejm ma być dla wszystkich niewierzących i wierzących. Przeciwna jestem natomiast umieszczaniu symbolu TYLKO jednej religii w miejscach użyteczności publicznej i temu, że księża:
        "Mówią bowiem, ale sami nie czynią. Wiążą ciężary wielkie i nie do uniesienia i kładą je ludziom na ramiona, lecz sami palcem ruszyć ich nie chcą. Wszystkie swe uczynki spełniają w tym celu, żeby się ludziom pokazać. Rozszerzają swoje filakterie i wydłużają frędzle u płaszczów. Lubią zaszczytne miejsca na ucztach i pierwsze krzesła w synagogach".

Pozdrawiam
        PS
        Jestem kobietą
    • cookies9 Re: ........ Prezydent ......... 22.12.10, 15:16
      >Jak na razie wszystko wskazuje na to, że prezydent Komorowski chce być prezydentem wszystkich Polaków, chce łączyć a nie dzielić. <

Miejmy nadzieję,że dotrwa w tym zamiarze do konca swojej kadencji i w nastepnej:-)
      • kami.312 Re: ........ Prezydent ......... 22.12.10, 19:01
        cookies9 napisała:

> >Jak na razie wszystko wskazuje na to, że prezydent Komorowski chce być prezydentem wszystkich Polaków, chce łączyć a nie dzielić.

> Miejmy nadzieję,że dotrwa w tym zamiarze do konca swojej kadencji i nastepnej

Okazuje się, że cieszy się dużym poparciem, ale Ci z Pis pewnie się z tego jeszcze nie cieszą...

wyborcza.pl/1,91446,8858906,CBOS__Bronislaw_Komorowski_cieszy_sie_najwiekszym.html

• zoil44elwer Re: ........ Prezydent ......... 22.12.10, 15:41
      Polska polityka:Oko za oko,ząb za ząb i naród jest ślepy i bezzębny.Chyba o to biega polskim politykom!!
    • kami.312 Re: Wałęsa ...... Prezydent ......... 22.12.10, 18:43
      To już 20 lat minęło wyborcza.pl/1,91446,8850592,20_lat_temu_L__Walesa_zaprzysiezony_zostal_na_urzad.html

• po_to_polska_zguba Re: ........ Prezydent ......... 22.12.10, 18:46
      bredzisz ... alboś durny, sterowany przez szetynę... szkoda bo każdy normalny Polak myśli samodzielnie.
      • wos9 Re: ........ Prezydent ......... 22.12.10, 22:31
        po_to_polska_zguba napisał:

> bredzisz ... alboś durny, sterowany przez szetynę... szkoda bo każdy normalny P
        > olak myśli samodzielnie.

NO TO MYŚL!
    • po_to_polska_zguba Re: ........ Prezydent ......... 22.12.10, 19:04
      piszesz prawdopodobnie na zlecenie bo jak sądzę po twoim tekście - sam nie bardzo rozumiesz tego co napisałeś. A dowodem tego jest fakt, że piszesz nieprawdę...
      ciekawe, co ty z tego masz? jakieś grosiki? nie wstyd ci?
      • kami.312 Re: ........ Prezydent ......... 22.12.10, 19:08
        Co nie jest prawdą?
        I niby na czyje zlecenie miałabym pisać?
        • olga_w_ogrodzie Re: ........ Prezydent ......... 22.12.10, 21:14
          napisałaś mądrze i prawdziwie.
          a pomówienia o postach na zlecenie, to taka zwykła śpiewka
          wyznawców PiS, gdy brakuje im języka w buzi i argumentów.
          • wos9 Re: ........ Prezydent ......... 22.12.10, 22:33
            olga_w_ogrodzie napisała:

> napisałaś mądrze i prawdziwie.
            > a pomówienia o postach na zlecenie, to taka zwykła śpiewka
            > wyznawców PiS, gdy brakuje im języka w buzi i argumentów.

To prawda.
      • kami.312 Re: ........ Prezydent ......... 22.12.10, 20:14
        po_to_polska_zguba napisał:

> A dowodem tego jest fakt, że piszesz nieprawdę

No i gdzie ta nieprawda?

• wos9 Re: ........ Prezydent ......... 22.12.10, 22:36
          kami.312 napisała:

> po_to_polska_zguba napisał:
          >
          > > A dowodem tego jest fakt, że piszesz nieprawdę
          >
          > No i gdzie ta nieprawda?
          >
          >Odpuść nickowi, który wyłącznie zarzuca nieprawdę. Poza tm nie ma nic do napisania.
          • kami.312 Re: ........ Prezydent ......... 23.12.10, 00:45
            wos9 napisała:

> >Odpuść nickowi, który wyłącznie zarzuca nieprawdę. Poza tm nie ma nic do napisania.

Niestety. Takich tu wielu.
            Przyznaję, że wchodzę na to forum rzadko i nie jestem w stanie przeczytać każdego wątku, każdego postu, dlatego wybieram losowo.
            Myślę, że gdyby więcej kasowano tych, którzy piszą nie mając nic do powiedzenia to forum byłoby lepsze.

• kami.312 Re: ........ Prezydent ......... 22.12.10, 21:13
      Który prezydent miał największy autorytet?
      /oczywiście w stosunku do pozostałych i w okresie, w którym piastowali ten urząd/.
      • olga_w_ogrodzie Re: ........ Prezydent ......... 22.12.10, 21:16
        wg mnie, Aleksander Kwaśniewski.
        • wos9 Re: ........ Prezydent ......... 22.12.10, 22:39
          olga_w_ogrodzie napisała:

> wg mnie, Aleksander Kwaśniewski.

Wg mnie też. Zwłaszcza, że na drugą kadencję został wybrany w I turze!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka