Dodaj do ulubionych

Wczoraj PO starciła mój głos.

31.12.10, 08:10
Wczoraj PO straciła mój głos. W wyborach do Sejmu w 2011 roku nie wiem na kogo oddam swój głos ale nie będzie to PO (ani w żadnym wypadku PiS,oj nie!!!NIGDY!!!).Może oddam głos nieważny lub zagłosuję np. na partię Różowych Słoników?(jeśli taka będzie).Mam dość oczekiwania na reformy i naprawę finansów publicznych.

Dość utrzymywania z budżetu państwa:

rolników,górników,związków zawodowych,zawodowych klubów sportowych,rzeszy młodych 35 i niewiele starszych emerytów,księży i biskupów. Tak nie powinno być. To są kpiny z państwa prawa. Tylko dlatego,że Premier Tusk,jego koleżanki i koledzy,również z PSL ewidentnie się boją (a to palonych opon,a to śrub,a to klątwy takiego czy innego biskupa),a przede wszystkim boja się ,że nie będą w Sejmie na kolejne cztery lata laby za duże pieniądze! nie naprawia się państwa.

Tak dalej być nie może!!!

Należy:

1.Skasować KRUS (tak panie pośle Kłopotek skasować!).

Gospodarstwo rolne to również firma.

Właściciele firmy(gospodarstwa rolnego)tak jak każdej innej firmy winni płacić podatki,składki ZUS

i inne obciążenia na takich samych zasadach jak inni przedsiębiorcy.

Gospodarstwa ,które nie potrafią zarobić na siebie winny upadać tak jak inne nie radzące sobie na rynku firmy. Takie nierentowne gospodarstwo winno zostać sprzedane,a rolnik niech poszuka sobie innego zatrudnienia(jeśli trzeba również zmiany miejsca zamieszkania).

2.Koniec dopłat do górnictwa!Górnicy niech sobie wypłacają pensje z tego co wypracują!Koniec!Kropka!

3.Związki zawodowe niech utrzymują się ze składek członkowskich,jakiejś działalności,a nie z budżetu państwa.

4.Utrzymywanie,bądź dotowanie zawodowych klubów sportowych z budżetu państwa to kpiny

z obywateli.

Prezesi spółki skarbu państwa i klubu sportowego sobie „pomagają”

To jakiś koszmar!

5.Emerytury.

Koniec z wcześniejszymi emeryturami dla młodych ludzi. To jakiś niewyobrażalny skandal,że 35 letni,młody człowiek idzie na emeryturę i to emeryturę w wysokości 3tyś. zł. jak np. agent Tomek. Ludzie po pięćdziesięciu latach pracy mają niskie emerytury a tu proszę bardzo.

Warunki i wiek przejścia na emeryturę winien być taki sam dla wszystkich!

Podkreślam DLA WSZYSTKICH!!! np. górnik wcale nie musi pracować kilkadziesiąt lat pod ziemią,ok ja to rozumiem. Natomiast nie rozumiem dlaczego pozostałych do emerytury lat nie może pracować na powierzchni ziemi?Kwestia organizacji pracy. W końcu to różni prezesi,a nie ja biorą grubą kasę za zarządzenie firmami.

Dalej policjant,żołnierz może pozostały czas do emerytury pracować za biurkiem,a nie cały czas terenie. Tak czy nie?

Z innymi wcześniejszymi emeryturami jest podobnie.

Jeśli ktoś jest chory to idzie na rentę tak jak to niestety mi się przytrafiło.

Czy to obchodzi jakiegoś rolnika,górnika czy policjanta,że ja mam 800 zł. Renty?Na pewno nie..

6.Utrzymywanie z budżetu państwa księży i biskupów kościoła katolickiego.

Wczoraj dowiedziałem się ile to mamy kapelanów i to za ile pieniędzy.

To delikatnie mówiąc przesada.

Po za tym mam pytanie czy kapelan musi być w stopniu generała?

Okazuje się,że musi,przecież lepiej mieć ponad 20 tys. niż 2 tys.To faktycznie jest logiczne. Zrozumiałbym,że kapelani zwodowi( w stopniu szeregowca!) są potrzebni i takich się zatrudnia na zagranicznych misjach wojskowych. Zgoda.

Ale tu w kraju?Kościołów jest dość. Księży również więc po co to?Tylko dla pieniędzy.

Jak to jest gdy ludzie z ustami pełnymi umoralniających „wykładów” bez żenady pobierają pieniądze z budżetu państwa? Obojętnie wierzący,niewierzący,wierzący innej wiary wszyscy płacą ,a pensje kapelanów to tylko część wynagrodzeń,opłacanych składek i innych pieniędzy dla księży.

Tak nie może być. Należy to w końcu ucywilizować.

Proszę bardzo,każdy kto chce niech zadeklaruje comiesięczną wpłatę na konto takiego,a nie innego kościoła. Tak jest w innych,cywilizowanych krajach ,dlaczego tak nie ma być w Polsce?

Może w końcu doczekamy się likwidacji Senatu,zmniejszenia liczy posłanek i posłów(o minimum 50 %) oraz jednomandatowych okręgów wyborczych?

Na koniec wracam niejako do początku mojego tekstu.

Nie może tak być aby najpierw kazać ludziom oszczędzać na OFE,a następnie część tych pieniędzy ukraść!W dodatku jeszcze twierdząc ,że teraz gdy się je zabierze to później dostanie się więcej.

To jakiś żart pana premiera Tuska?Może już kabaret?

Jeśli OFE nie spełniają oczekiwań należy je zamknąć,a pieniądze zebrane na kontach oddać prawowitym właścicielom. Obecna decyzja premiera to kradzież części pieniędzy z OFE.

Przepraszam za ułomność tekstu,jego słaby styl i słownictwo.

Marek Pierzchał – Beatlemarek

Gdańsk 31.12.2010
Tekst również w na blogach:
beatlemarek.blox.pl/2010/12/Wczoraj-Po-stracila-moj-glos.html
grou.ps/netists/blogs/1132948
Obserwuj wątek
    • paranormalny Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 31.12.10, 08:40
      beatlemarek napisał:
      > Wczoraj PO straciła mój głos....
      Donad pewnikiem się powiesi z rozpaczy, gdy się o tym dowie :O
      Pojazgotałeś i co dalej zrobisz?
      • xulu Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 31.12.10, 09:14
        paranormalny napisał:

> beatlemarek napisał:
        > > Wczoraj PO straciła mój głos....
        > Donad pewnikiem się powiesi z rozpaczy, gdy się o tym dowie :O
        > Pojazgotałeś i co dalej zrobisz?

Pamietaj ze takich ludzi jest wielu, paranormalne na caly swiat jest emeryt w weku 35 lat i jeszcze Bronek da im mozliwosc pracy, skandal.

Polska jest jedna z najsilniejszych gospodarek Europy i Swiata
        slowa Tuska , nawiet zwierzeta ktore mam w domu zaczely sie smaic z tego panie Premierze jest pan smieszny.
        • paranormalny Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 31.12.10, 14:46
          xulu napisał:
          > Pamietaj ze takich ludzi jest wielu, paranormalne na caly swiat jest ....
          Intencją moją była drwina z treści postu założyciela wątku(a?), a dokładnie z emocjonalnego wyjazgotania słusznych tez. I co dalej?
          Mój post też był emocjonalny - w swoim środowisku taki jazgot zwykle kończę: no to w takim razie robimy tak: .......
          Odpowiem ci jak rabin [w pewnym kawale] i ty też masz rację
          EOT
    • haen2010 Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 31.12.10, 08:55
      Zaczyna docierać wołanie o przyzwoite, liberalne państwo. Wspierające słabych, a nie silnych i bogatych.

Prawda jest brutalna - państwo stało i stoi nadal na panowaniu mafii watykańskiej. Ci władcy i uprzywilejowani wszyscy oddali się pod jej opiekę.
      • graf-speer Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 31.12.10, 09:04
        haen2010 napisał:

> Zaczyna docierać wołanie o przyzwoite, liberalne państwo. Wspierające słabych,
        > a nie silnych i bogatych.
        >
        > Prawda jest brutalna - państwo stało i stoi nadal na panowaniu mafii watykański
        > ej. Ci władcy i uprzywilejowani wszyscy oddali się pod jej opiekę.

To mówi człowiek,który jeszcze do niedawna tłumaczył wszem i wobec,że tylko PO,tylko Tusk i tylko Komorowski mogą rządzić tym "dzikim krajem".
        Dla średnio rozgarniętych od dawna było wiadomo,że Tusk to zakładnik mafii watykańskiej
        a PO to tylko odmiana PiS.
        • uzdek98 Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 31.12.10, 11:19
          masz racje... PO to tylko odmiana PIS... obu tych gangom chodzi tylko o jedno: ukrasc jak najwiecej kasy, dla swoich rodzin, znajomych pociotkow i reszty...
          • vladexpat Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 31.12.10, 18:11
            uzdek98 napisał(a):

> masz racje... PO to tylko odmiana PIS... obu tych gangom chodzi tylko o jedno:
            > ukrasc jak najwiecej kasy, dla swoich rodzin, znajomych pociotkow i reszty...

Na tym polega demokracja w nowoczesnym wydaniu, tzn. państwo paryjne. Dużo sloganów, rozmyta odpowiedzialność i dostęp do żłoba.
            Czy wreszcie ludzie zaczną zadawać pytanie: a po gwizdek nam taka "władza"? Do budowania dróg potrzebne są firmy budowlane a nie sejm, do nauczania dzieci nauczyciele i szkoły a nie ministerstwa. Ale to niestety zbyt proste, by ktoś w to uwierzył.
      • volupte01 Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 03.01.11, 12:45
        Jeśli liberalne to nikogo nie wspiera specjalnie , a traktuje rowno. Chyba o jakims socjalistycznym ,,liberalizmie" mówisz.
    • sierzant_nowak bądź pragmatyczny... 31.12.10, 10:32
      > Wczoraj PO straciła mój głos

Prawo do zmiany wyboru masz - ale na litość boską nie oddawaj nieważnego głosu.... Zawsze jest lepsze i gorsze. Nie głosując na nikogo głosujesz na wszystkich przeciwników partii, na którą głosowałeś dotąd....

Weź pod uwagę jedną rzecz: PO ma na przeciwko siebie koalicję socjalistów. Tych narodowo-katolickich z PiSu, tych chłopskich z PSLu, tych czerwono-liberalnych z SLD. Czasy są trudne, jest rok do wyborów (a widziałeś ile nam brakło do szczęścia posiadania Jarka za prezydenta....). Jakiekolwiek niepopularne reformy (a sanacja finansów wymaga cięcia przywilejów, które zawsze boli tych, którym tną) obudzą lepperiadę reszty parlamentu o tym, jak to lumpenliberałowie atakują solidarny naród.

PSL balansuje w okolicach progu - nie poprze zdecydowanych działań wobec KRUSu za chińskiego boga. PO samo tego w tym parlamencie nie przeprowadzi.

Naturalną strategią jest doczekać do końca kadencji. W nowym sejmie nawiązać albo rządzić samodzielnie, albo nawiązać koalicję z kimkolwiek poza Jarkiem.

Też mi się nie podoba ruszanie OFE, ale ja z publicznego systemu zrezygnowałem już dawno (własna firma, minimalne składki, na swoją emeryturę oszczędzam sam).
      • m.e.n.190 Twoje posty zawsze były śmieszne ... 31.12.10, 17:32
        Pisanie o tym, że liberalna Platforma ma naprzeciwko sobie socjalistów to typowy slogan nie mający żadnego pokrycia w faktach.

Ja pamiętam rządy Mazowieckiego i Bieleckiego. I to dobrze. Ubezpieczenia społeczne 60% w góre, VAT 22%, bardzo wysoki CIT (do 40%).

Zawsze kiedy rządzili ci ludzie (UD/KLD/UW/PO) podatki szły w góre. Poszły w dól za SLD i PiS.

Taka jest prawda, głosowanie przez przedsiębiorców na PO to czysta głupota. To głos na wyższe podatki.
        • sierzant_nowak Re: Twoje posty zawsze były śmieszne ... 03.01.11, 12:34
          > Zawsze kiedy rządzili ci ludzie (UD/KLD/UW/PO) podatki szły w góre. Poszły w dó
          > l za SLD i PiS.

a porównaj koniunktury w momentach o których mówisz... Podatki to nie wszystko - za to socjaliści z PiSu i SLD przepchnęli w 2005 przedłużenie górniczych emerytur - które kosztują nas miliardy rocznie. PiS nie obniżył podatków - tylko składkę rentową. Zrobił to na finiszu najlepszej koniunktury od dwóch dekad - tylko że "zapomniał" jednocześnie (poza kiełbasą), zrobić coś z wydatkami... Więc nie pitol waść

> Taka jest prawda, głosowanie przez przedsiębiorców na PO to czysta głupota. To
          > głos na wyższe podatki.

tak, a najbardziej dynamiczna, odważna, przedsiębiorcza część społeczeństwa jest jednocześnie najgłupszą i głosują na PO, zamiast na fanów związków zawodowych z PiSu czy rozdającego jabłka robotnikom Napieralskiego. No frajerzy po prostu... :)
    • agnostic5 Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 31.12.10, 10:43
      Obciążenia podatkowe są nierówne. Rolnicy i Kościół nie płacą podatków. Średniacy jak zwykle najbardziej dostają po kieszeni. Dodatkowo praktycznie zlikwidowano reformę emerytalną.
      • republika.republika nie kłam 31.12.10, 11:25

księża płacą podatki, rolnicy nb. też
    • takataka_ta Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 31.12.10, 10:58
      beatlemarek napisał:

> Podkreślam DLA WSZYSTKICH!!! np. górnik wcale nie musi pracować kilkadziesiąt l
      > at pod ziemią,ok ja to rozumiem. Natomiast nie rozumiem dlaczego pozostałych do
      > emerytury lat nie może pracować na powierzchni ziemi?Kwestia organizacji pracy
      > . W końcu to różni prezesi,a nie ja biorą grubą kasę za zarządzenie firmami.

Jak ja kocham takich qrna boCHaterów jak ty. Zjedź debilu pod ziemie i pracuj ! I tak przez 20 lat. Zastanawiaj się czy wrócisz, czy nie. Niech twoja baba i dzieci zastanawiają się czy tym razem wrócisz do domu. Niech na każdy telefon, kiedy jesteś w pracy przeżywają koszmar czy to nie z kopalni dzwonią. A jak się zdarzy wypadek to niech qrna główkują chociażby przez 5 godzin czy żyjesz.
      Jest sporo zawodów gdzie się pracuje w warunkach szkodliwych. I każdemu się należy przeżyć trochę na emeryturze. Nie sztuka odpracować 35-40 lat, a potem położyć się i umrzeć. Poza tym już to widzę oczami wyobraźni jak wszyscy górnicy wychodzą do pracy na powierzchnie, jak wszystkie pielęgniarki przechodzą do pracy w przychodni. ( Innych pomysłów nie mam, ale wierzę, że ty mi podsuniesz :P...aaa...no i polska policja to kilometry biurek...Dobrze, ze się "wypisałeś" z PO. Tobie po drodze jest z Korwinem- Mikke.

>
      > Jeśli ktoś jest chory to idzie na rentę tak jak to niestety mi się przytrafiło.
      >
      > Czy to obchodzi jakiegoś rolnika,górnika czy policjanta,że ja mam 800 zł. Renty

Napisz jaki masz zawód i na co chorujesz. JA ci życie zorganizuję. Jednocześnie nadmieniam, ze moje młodsze koleżanki w pracy, zarabiają 1100 złoty z czego muszą znaczna część wydać na dojazdy i inne rzeczy związane z pracą. Mają wyższe wykształcenie :P
      • volupte01 Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 03.01.11, 12:57
        Nie dosc ze androny pleciesz , to jeszcze mu ublizasz. On jest liberałem tu socjalistka , a czy upowaznia to ciebie do chamskiej agrasji?
    • fredoo Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 31.12.10, 11:48
      W sumie też się zgadzam tylko reformatorzy rządzą krótko.
      1.UPR
      2.Unia Wolności
      3.Buzek
      Demokracja działa głupio niestety i nie obrażaj sie na nią
    • mariner4 Mój straci natychmiast po wykończeniu PiS 31.12.10, 12:03
      To jest priorytet. Dorżnąć watahę!
      M.
      • all.correct Mój straci natychmiast po wykończeniu POPiS 31.12.10, 12:36
        To jest priorytet. Dorżnąć solidaruszą watahę!
        • wanda43 Re: Mój straci natychmiast po wykończeniu POPiS 31.12.10, 12:46
          Należalo by i to jak najszybciej. Niestety, kolejne rządy prawicowe pokazują, ze nie potrafią myslec o dobru panstwa i narodu i na jego rzecz pracowac. Im tylko stolki, wladza i kasa we łbach. I tylko ilosc aparatu wladzy i ucisku mnoza na potege i im mnoza przywilleje. Prawica POPiSowa zrobila sie gorsza od komuny. Zmienili kraj w panstwo koscielno-policyjne i pieprzą glupoty o wolnosci, o prawie, o sprawiedliwosci wycierając sobie mordy konstytucja i prawami czlowieka.
          • graf-speer Re: Mój straci natychmiast po wykończeniu POPiS 31.12.10, 12:55
            wanda43 napisała:

> Należalo by i to jak najszybciej. Niestety, kolejne rządy prawicowe pokazują, z
            > e nie potrafią myslec o dobru panstwa i narodu i na jego rzecz pracowac. Im tyl
            > ko stolki, wladza i kasa we łbach. I tylko ilosc aparatu wladzy i ucisku mnoza
            > na potege i im mnoza przywilleje. Prawica POPiSowa zrobila sie gorsza od komuny
            > . Zmienili kraj w panstwo koscielno-policyjne i pieprzą glupoty o wolnosci, o p
            > rawie, o sprawiedliwosci wycierając sobie mordy konstytucja i prawami czlowieka

Od początku kiedy rządy objęła ta prawicowa zgraja,obojętnie PiS czy PO mam takie zdanie
            na temat rządów prawicowych oszołomów.

Dosiego Roku życzę.
      • zoil44elwer Re: Mój straci natychmiast po wykończeniu PiS 31.12.10, 14:56
        mariner4 napisał:

> To jest priorytet. Dorżnąć watahę!
        > M.

Sądząc po tempie i stylu PO w dożynaniu watahy,PiS jeszcze długo będzie się miał dobrze.Jakby Platfusy dorżnęli PiS nie mieli by już na kogo zrzucać win za swoje niedołęstwo i lenistwo.
        • cookies9 Re: Mój straci natychmiast po wykończeniu PiS 31.12.10, 15:02
          >Sądząc po tempie i stylu PO w dożynaniu watahy,PiS jeszcze długo będzie się miał dobrze.Jakby Platfusy dorżnęli PiS nie mieli by już na kogo zrzucać win za swoje niedołęstwo i lenistwo. <

astrolog powiedział,że gwiazdy pokazują,że w marcu 2011 będzie po PiS - tak chciało niebo:-)
    • gugarin Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 31.12.10, 13:36
      Wszystko to prawda co napisałeś.
      Najbardziej frustrujące jest to że Tusk i PO mają właściwie pełnię władzy w Państwie.
      Od strony politycznej mają pełną możliwość przeprowadzenia terapii dla Pańśtwa.
      Taką siłę polityczną jaką zdobyło PO i Tusk w naszym systemie politycznym jest bardzo trudno osiągnąć i chwała im za ich umiejętności politycznej gry o władzę ale władzę zdowywa się po coś!
      Jest grzechem prowadzić dalszą grę polityczną dla utrzymania pełni władzy kosztem wykonania często niepopularnych, często uderzających w interesy grup ludzkich działań naprawczych Państwa.
      Jeżeli polityk taki jak Tusk nie potrafi skutecznie naprawiać Państwa, nie potrafi porządkować systemu a w dalszym ciągu brak ustaw naprawczych a obecne ustawy są pisane na kolanie, przypadkowo, tymczasowo, i z potrzeby chwili to powinien natychmiast oddać ster władzy wykonawczej.
      Powinien oddać premierostwo człowiekowi do którego ma zaufanie a który ma siłę, charakter i kompetencje aby być GOSPODARZEM kraju.
      Zachowa władzę polityczną a wykonywanie programu PO odda komuś kto potrafi pracować systemowo, planowo i w oparciu o grupy eksperckie a nie polityczne.
      Pokazałby klasę gdyby w imię dobra Polski podzielił się władzą.
      • kiemlicz88 Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 31.12.10, 13:38
        Dla PO władza to kasa i prestiż. Nic więcej.
        Chłopcy dostali zapałki do swoich rąk, to się bawią.
      • volupte01 Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 03.01.11, 12:59
        Fantazjujesz :-)
    • kiemlicz88 Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 31.12.10, 13:48
      Tuskowi to w piłkę grać, a nie rządzić państwem!
      Zidiocenie i infantylizacja polityki osiągnęła szczyty Andów.
    • makova_panenka Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 31.12.10, 13:49
      Głupiś.
      Z faktu że więcej forsy popłynie do ZUS niż OFE wcale nie wynika, że będziesz na tym stratny. Możliwe, że będziesz miał mniejszą emeryturę, ale bez zmiany płaciłbyś jeszcze wyższe podatki czyli w sumie wyrzeźbiliby cię jeszcze bardziej.
      • gugarin Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 31.12.10, 14:03
        makova_panenka napisała:

> Głupiś.
        > Z faktu że więcej forsy popłynie do ZUS niż OFE wcale nie wynika, że będziesz n
        > a tym stratny. Możliwe, że będziesz miał mniejszą emeryturę, ale bez zmiany pła
        > ciłbyś jeszcze wyższe podatki czyli w sumie wyrzeźbiliby cię jeszcze bardziej.

A co wynika z tego faktu ?

A co wynika z faktu że kraj który ma wzrost gospodarczy na poziomie 4-4,5% rocznie ma poważne problemy budżetowe?

Jesteś sobie z stanie wyobrazić recesję gospodarczą w Polsce ? Chociażby taką jak przyżyły lub przeżywają kraje zachodu?
        • zoil44elwer Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 31.12.10, 15:02
          Zanim w warunkach recesji gruba Angela schudnie to chudego Tuska szlag trafi na "Zielonej Wyspie"!!
    • cookies9 Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 31.12.10, 14:37
      Dobrze wypunktowane.Szkoda głosu mądrego wyborcy:-)
      Kolejka partii,które na taki głos czekają: SLD,PiS,PSL,PJN,RRP - są w stanie,te punkty
      ważnych spraw zrealizować? Wątpię.Miały już władzę i nic nie zdziałały.
    • agnostic5 Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 31.12.10, 15:19
      POPiS dogorywa i rzuca się w konwulsjach.
      Na razie nie umiera z braku realnej alternatywy, ale w końcu takowa się pojawi.
      Jeśli nie - oddam nieważny głos. Nie widzę ani chęci ani umiejętności rządzenia przez gabinet premiera Tuska. Natomiast widzę Wałbrzych i kupowane głosy, oby się tylko utrzymać przy korycie.
    • aaneta zrób to sam 31.12.10, 15:19
      beatlemarek napisał:
      > Tak dalej być nie może!!!
      >
      > Należy:

Skoro wiesz, jak rządzić, to może sam powinieneś wystartować w wyborach? Na razie w parlamentarnych, ale jak dobrze pójdzie, to może kiedyś prezydentem zostaniesz?
      • mietowe_loczki Re: zrób to sam 31.12.10, 15:25
        Przyjął strategię małych kroków. Zaczął od promowania swojego bloga. :D
        • aaneta Re: zrób to sam 31.12.10, 15:43
          mietowe_loczki napisała:
          > Przyjął strategię małych kroków. Zaczął od promowania swojego bloga. :D

No faktycznie, jest co promować. Cały jeden tekst. Ambitny gość.
          • jacekm22 Re: zrób to sam 31.12.10, 16:43
            Bardzo wqu...ce jest nie dotrzymanie przedwyborczych obietnic o budowie autostrad !!!!
            Za co PO zaplaci w nadchodzacych wyborach !!!
            Nie wiem czy premier Tuski reszta kleczacego przed KRK rzadu PO PSL zdaja sobie sprawe , ze jesli nie wybudujemy z pomoca unijnych funduszy tych 3 polskich autostrad :
            BRD - granica z Ukraina
            Gdansk - granica z Czechami
            BRD - Poznan - Lodz - WAW - wschodnia granica
            To najprawdopodobniej nie wybudujemy ich NIGDY ...... :-(
        • beatlemarek Re: zrób to sam 01.01.11, 08:18
          Nic nie promuję ale faktycznie tak to wypadło.Przepraszam,nie było moim zamiarem promowanie blogu,pozdrawiam.
          • mietowe_loczki Re: zrób to sam 01.01.11, 11:48
            Wy tam w UPR nie znacie się na żartach? Zresztą, po co pytam.
      • beatlemarek Re: zrób to sam 01.01.11, 08:14
        aaneta napisała:

> beatlemarek napisał:
        > > Tak dalej być nie może!!!
        > >
        > > Należy:
        >
        > Skoro wiesz, jak rządzić, to może sam powinieneś wystartować w wyborach? Na raz
        > ie w parlamentarnych, ale jak dobrze pójdzie, to może kiedyś prezydentem zostan
        > iesz?
        Po co te złośliowości?
        Życzę Pani Powodzenia w 2011 roku.
        • aaneta Re: zrób to sam 01.01.11, 20:49
          beatlemarek napisał:
          > Po co te złośliowości?

Dlaczego złośliwości? Mamy demokrację, każdy może się wykazać. Narzekać i krytykować najłatwiej.
      • all.correct Re: zrób to sam 02.01.11, 16:31
        aaneta napisała:

> beatlemarek napisał:
        > > Tak dalej być nie może!!!
        > >
        > > Należy:
        >
        > Skoro wiesz, jak rządzić, to może sam powinieneś wystartować w wyborach? Na raz
        > ie w parlamentarnych, ale jak dobrze pójdzie, to może kiedyś prezydentem zostan
        > iesz?
        A na ch... mu to ?
    • m.e.n.190 O Boże ... 31.12.10, 17:29
      > Koniec z wcześniejszymi emeryturami dla młodych ludzi. To jakiś niewyobrażalny
      > skandal,że 35 letni,młody człowiek idzie na emeryturę i to emeryturę w wysokośc
      > i 3tyś. zł. jak np. agent Tomek.

A kto wysłał agenta Tomka na emeryturę. Kto go zdekonspirował? Kto zamknął mu wszystkie drzwi do pracy w spesłużbach?

Czy przypadkiem nie Platforma, której dobrał się do dupy? Pracy nie ma a żyć trzeba.
      • all.correct Re: O Boże ... 02.01.11, 11:46
        m.e.n.190 napisał:

> > Koniec z wcześniejszymi emeryturami dla młodych ludzi. To jakiś niewyobra
        > żalny
        > > skandal,że 35 letni,młody człowiek idzie na emeryturę i to emeryturę w wy
        > sokośc
        > > i 3tyś. zł. jak np. agent Tomek.
        >
        > A kto wysłał agenta Tomka na emeryturę. Kto go zdekonspirował? Kto zamknął mu w
        > szystkie drzwi do pracy w spesłużbach?
        >
        > Czy przypadkiem nie Platforma, której dobrał się do dupy? Pracy nie ma a żyć tr
        > zeba.
        Agent Tomek to qtasek.
    • m.e.n.190 I jeszcze jedno 31.12.10, 17:38
      Nie wiem czy ty w ogóle byłeś kiedyś na wsi. POlecam.

Na wielu wsiach panuje taka bieda, ze ludzie chodzą do lasu na szczaw, by mieć coś do zjedzenia. Tak się składa, ze jeździłem kiedyś i przekazywałem ubrania miastowych dzieciom ze wsi (Dolny Śląsk). Bieda w niektórych miejscach jest nie do opisania. Jeśli sądzisz, ze rolnik znajdzie 800 zł na ZUS to się GRUBO mylisz. Dla nich 200 zł to jest dużo pieniędzy i na tym można pociągnąć miesiąc. Owszem, są bogaci rolnicy, ale to jest mały procent.

To nie jest taki prosty problem.
      • jacekm22 Re: I jeszcze jedno 31.12.10, 17:55
        A jakich polskich wsiach ty piszesz ????
        Najwiekszymi beneficjentami przystapienia Polski do UE sa polscy chlopi !!!!
        Jestem z poludnia Polski i moge zapewnic , ze w KAZDEJ tam mijanej wiosce , jestem zdziwiony liczba nowych i w budowie domow ....
        • m.e.n.190 Re: I jeszcze jedno 31.12.10, 18:02
          To, ze ogladasz swiat zza okien samochodu nie znaczy jeszcze, ze cos widziales.
    • beatlemarek Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 01.01.11, 06:39
      Dziękuję wszystkim za zajęcie stanowiska i wyrażenie opinii.Życzę pomyślności w 2011 roku.
    • zoil44elwer Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 01.01.11, 08:27
      Mój poseł K Kutz wcześniej olał PO.Czyli poprawił się w moich oczach gdyż głosowałem na niego mimo że był z wyborczej listy Platformy.
    • kiemlicz88 Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 01.01.11, 11:31
      Mam takie wrażenie, że za co się to państwo bierze, to spieprzy. Za co się biorą obywatele - to w miarę wychodzi. Czym więcej decyzji państwa w sprawie moich pieniędzy, tym gorzej dla mnie - Tomasz Lis, do niedawna największy fan Pustych Obietnic.
    • kubala11 Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 01.01.11, 11:46
      www.youtube.com/watch?v=JrnhFZilEeg&feature=player_embedded
    • etta2 Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 01.01.11, 20:51
      Żadna strata. PO NIGDY twojego zasr.anego głosu nie miała, taki debil nie głosował na PO, to jasne jak słońce.
      • beatlemarek Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 02.01.11, 07:09
        Miała,miała panie milusiński,pozdrawiam.
        • haen2010 Re: Wczoraj PO straciła mój głos. 02.01.11, 16:46
          Ta glupia ci... myśli, że wszyscy kupują bajery Tuska w ciemno i constans.
    • rzewuski1 Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 01.01.11, 21:15
      podarstwa ,które nie potrafią zarobić na siebie winny upadać tak jak inne nie radzące sobie na rynku firmy. Takie nierentowne gospodarstwo winno zostać sprzedane,a rolnik niech poszuka sobie innego zatrudnienia(jeśli trzeba również zmiany miejsca zamieszkania).

chcesz mieć slamsy pod Warszawa i innymi duzymi miastami w Polsce?
      takie jak w Ameryce Płd?
    • m.e.n.190 Czy ciebie Grzechu wyciagnal z poprawczaka? 01.01.11, 22:26
      A moze od razu po odbyciu wyroku prosto z zakładu karnego, gdzie jak wiadomo mamy sporo wyznawców rudego i ferajny?
      • all.correct Mojego nie straciła, bo go nigdy nie miała. 02.01.11, 10:01
        Tak samo jak PiS czy insza Samabrona.
    • x2468 Re: Wczoraj PO starciła mój głos. 02.01.11, 17:12
      To co proponujesz jest jak najbardziej sluszne.Jestem za.Jednak aby wszystkie te postulaty wprowadzic,potrzeba wielu lat pracy.Moim zdaniem Tusk wlasnie do tego zmierza.Powoli,lecz skutecznie.Krok po kroku.To wlasnie za rzadow Tuska zlikwidowano powszechny pobor do wojska.Kosciol osiagnal denne notowania,budowa swiatyni opatrznosci jest wstrzymana.Coraz mniej ludzi protestuje przeciwko reformie sluzby zdrowia.Reforma emerytur mundurowych jest w toku.Budowa nowych drug posowa sie w tepie nie notowanym w calej histori Polski.Reforma systemu emerytalnego jest w toku.Kazda z tych zmian wywoluje protesty.Mniej lub bardziej sluszne.Ludzie protestuja,poniewaz traca przywileje lub nie rozumia reform tak jak ty reformy emerytur.Reforma ta nie zabiera nikomu nawet zlotowki.Jej sens to pozbycie sie(czesciowe)jednego pasozyta zyjacego z pieniedzy przeznaczonych na emerytury.Radze zapoznaj sie z zalozeniami tej reformy,lub chocby posluchaj wywiadu jaki Belka udzielil Monice Olejnik w Zetce.
    • kecawa Wyłącz telewizję włacz myśłenie 02.01.11, 17:13
      wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Afera-w-PO-lennon1-musi-odejsc,wid,12997094,wiadomosc.html
      myśl samodzielnie nie kieruj się telewizją bo zostaniesz lemingiem!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka