Dodaj do ulubionych

MAK: Kaczyński nie naciskał na pilotów

12.01.11, 12:51
i co wy sieroty którzy pluliście na Lech Kacza teraz zrobicie? POchlastacie się czy cóś?
Obserwuj wątek
    • rydzyk_smigly Musiał? Jako zwierzchnik SZ 12.01.11, 12:52
      miał swoich żołnierzyków.
      • bogumilka Nie ma zapisu, ale zachowanie pilotów 12.01.11, 13:05
        i innych świadczy, że L. K. naciskał na lądowanie.
        I to jest konkluzja MAK

Z MAK wynika tylko, że L. K. tym razem nie wszedl do kabiny i osobiście nie naklaniał do narażania zycia i samolotu (jak w Gruzji). Dlatego jego głos nie zostal nagrany.
        "Nie ma zapisu, że L. Kaczyński polecił lądowanie w Smoleńsku"
        • infomozg "Nie ma zapisu" Koniec, kropka. 12.01.11, 13:07
          A znając Rosjan naprawdę musi tam nie być cienia dowodu, bo z pewnością by się tego uczepili.
          • rydzyk_smigly „Jeśli my tu nie wylądujemy on będzie się mnie 12.01.11, 13:13
            czepiał" - Błasik. To z zapisu.

"Od tego masz Błasika, żeby wylądować", podobno jest taki zapis w białoruskim wywiadzie z nagranej rozmowy Kaczorów.
            • infomozg Co za "on"? 12.01.11, 13:20
              Może Jezus Chrystus? I jak to się ma do "odchodzimy"? I dlaczego sam zapis rozmów ma być ostatecznym dowodem?
              • rydzyk_smigly "ON" dla Błasika to może być tylko jego szef. 12.01.11, 13:26
                Był taki jeden, niewielkiego wzrostu.
                Odchodzimy - tłumaczyłem ci, ale masz kłopoty z odbiorem niewygodnych tekstów:
                "Odchodzimy" krzyknął II pilot na 80 metrach, podczas gdy nawigator odczytywał kapitanowi kolejne metry obniżanej wysokości, do 20 metrów, kiedy kapitan zaczął odchodzić. Tera dojszło?
                • infomozg Ty też mówisz o szefie per "on" gdy wiesz, że cię 12.01.11, 14:32
                  nagrywają?
                  • yoma Re: Ty też mówisz o szefie per "on" gdy wiesz, że 13.01.11, 20:39
                    Nie, kurcze, per Jaśnie Pan.
          • bogumilka Czy sam siebie lubisz ogłupiać? 12.01.11, 13:16
            Ruskie ukryły swoje winy, ale tutaj jest wszystko proste. Niczego nie musieli naciągać. Sam przeczytaj stenogram rozmów i spróbuj wytłumaczyć inaczej nagrane słowa.
            • infomozg Wolałbym posłuchać tych "szumiących" rozmów. 12.01.11, 13:18
              Dla ciebie od początku było jasne, że to Kaczyński jest winny, a dla mnie, że Rosjanie się wybielą.
              • bogumilka Po opublikowaniu rozmów 13.01.11, 20:26
                było jasne, że piloci byli naciskani. A L. K. był jedyną osobą, której naprawdę zależało na
                pokazaniu się na uroczystości w otoczeniu notabli.
                Sam sobie resztę dopowiedz i nie rób sobie wody z mózgu. Sama czasami glosowałam na PiS ale po tej katastrofie i kłamstwach PiSowskich juz tego błędu nigdy nie zrobię.

A stan lotniska i rosyjskiej obsługi to inna sprawa. Mozna bylo katastrofy uniknąć, gdyby piloci mogli normalnie myśleć, zamiast być w stresie.
              • bogumilka Ja tez chętnie bym wysłuchała oryginału 13.01.11, 20:28
                taśm. Ale kto własnie chce Rosjan skarżyć za opublikowanie części rozmów?
        • mus-zek0 Re: Nie ma zapisu, ale zachowanie pilotów 12.01.11, 14:23
          bogumilka napisała:

> "Nie ma zapisu, że L. Kaczyński polecił lądowanie w Smoleńsku"
          Wysłał z poleceniem swojego generała, w dodatku na "cyku", pewnie sobie golnął na dodanie animuszu.
    • ave.duce Dokładne cytaty nt. poproszę, a nie 12.01.11, 12:54
      dowolne wnioski.
      • infomozg Nie musi dowodzić, że czegoś NIE robił. 12.01.11, 13:00
        To ty musisz udowodnić, że robił.
        • ave.duce Raczej napisałabym, że Lech K. nie może. Trup. 12.01.11, 14:08
          Ale Twój wniosek jest błędny, dlatego poproszę o cytaty nt.
          • ave.duce BBC też zrozumiało z raportu, że LAK naciskał ;) 12.01.11, 14:19
    • olga_w_ogrodzie Re: MAK: Kaczyński nie naciskał na pilotów 12.01.11, 12:58
      uważasz, że Ś.P Generał Błasik naciskał samodzielnie ?
      odważył się tak samemu porządzić ?

nie ma, bo i nie może być nagrań z salonki prezydenckiej,
      ale sprawa wydaje się być całkiem jasna.
    • hal9000 Ale mógł się wkurzyć. 12.01.11, 12:59
    • leser.1 Re: MAK: Kaczyński nie naciskał na pilotów 12.01.11, 13:09
      Pewnie, że nie naciskał!
      Nie mógł dotrzeć do kokpitu.
      Wysłał tego w lepszym stanie.
      Smutne.
    • sclavus Re: MAK: Kaczyński nie naciskał na pilotów 12.01.11, 13:15
      Między brak nagrania a nie naciskał jest szalona różnica...
      Co robili zatem Błasik i Kazana w kabinie pilotów? (wiedząc, że aby się do niej dostać, musieli przejść przez salonkę Kaczora)
      ... i dlaczego Błasik był ... na rauszu?? ;) (polska norma rausza - o,6 promila??)
    • martusia_krolowa_polski To nie jest wątek o kłamstwach Anodiny. 12.01.11, 14:14
      tauurus napisała:

> i co wy sieroty którzy pluliście na Lech Kacza teraz zrobicie? POchlastacie się
      > czy cóś?
    • cookies9 Re: MAK: Kaczyński nie naciskał na pilotów 12.01.11, 14:15
      tauurus napisała:

> i co wy sieroty którzy pluliście na Lech Kacza teraz zrobicie? POchlastacie się
      > czy cóś?

na pokładzie miał swoich totumfackich:-) sam nic nie musiał; wystarczy,że nie podjął decyzji
      o zmianie miejsca lądowania
      • marbor1 Re: MAK: Kaczyński nie naciskał na pilotów 12.01.11, 14:20
        Poza tym LK wziął sobie Błasika, aby ten naciskał za niego.
    • zapijaczony_ryj A to: 12.01.11, 14:17
      "Nie ma jeszcze decyzji prezydenta"-szef protokołu do Pilotów!
      A za chwilę LK dzwoni do brata pogadać o "stanie zdrowia mamy
      !
      "Nie wiem, zle jak nie wylądujemy, to ON moze się mnie czepiać_Błasik do pilotów
      • blumm nie naciskal bo pil z generalem 13.01.11, 20:29
      • p_e_o_w_i_e_c Re: A to: 13.01.11, 20:37
        zapijaczony_ryj napisał:

> "Nie wiem, zle jak nie wylądujemy, to ON moze się mnie czepiać_Błasik do pilotó
        > w

Myślałem, żę Błasik miał żonę. Trzeba zapytać Jarosława, jak to wytłumaczyć.
    • p_e_o_w_i_e_c Ciekawe co na to pilot z Gruzji? 13.01.11, 20:44
      Wszędzie można przeczytać opinie pilotów ekspertów, tylko ten jeden jakoś dziwnie milczy.
      • bogumilka W ogóle rozsądni ludzie boja się 14.01.11, 01:02
        mówić. Za histerię odpowiada także i Tusk, który dbac musi o popularność przed wyborami.
        Niestety, wina za katastrofę wyraźnie jest bardziej nasza. Przydałaby sie międzynarodowa komisja.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka