tauurus 12.01.11, 12:51 i co wy sieroty którzy pluliście na Lech Kacza teraz zrobicie? POchlastacie się czy cóś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rydzyk_smigly Musiał? Jako zwierzchnik SZ 12.01.11, 12:52 miał swoich żołnierzyków. Odpowiedz Link Zgłoś
bogumilka Nie ma zapisu, ale zachowanie pilotów 12.01.11, 13:05 i innych świadczy, że L. K. naciskał na lądowanie. I to jest konkluzja MAK Z MAK wynika tylko, że L. K. tym razem nie wszedl do kabiny i osobiście nie naklaniał do narażania zycia i samolotu (jak w Gruzji). Dlatego jego głos nie zostal nagrany. "Nie ma zapisu, że L. Kaczyński polecił lądowanie w Smoleńsku" Odpowiedz Link Zgłoś
infomozg "Nie ma zapisu" Koniec, kropka. 12.01.11, 13:07 A znając Rosjan naprawdę musi tam nie być cienia dowodu, bo z pewnością by się tego uczepili. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly „Jeśli my tu nie wylądujemy on będzie się mnie 12.01.11, 13:13 czepiał" - Błasik. To z zapisu. "Od tego masz Błasika, żeby wylądować", podobno jest taki zapis w białoruskim wywiadzie z nagranej rozmowy Kaczorów. Odpowiedz Link Zgłoś
infomozg Co za "on"? 12.01.11, 13:20 Może Jezus Chrystus? I jak to się ma do "odchodzimy"? I dlaczego sam zapis rozmów ma być ostatecznym dowodem? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly "ON" dla Błasika to może być tylko jego szef. 12.01.11, 13:26 Był taki jeden, niewielkiego wzrostu. Odchodzimy - tłumaczyłem ci, ale masz kłopoty z odbiorem niewygodnych tekstów: "Odchodzimy" krzyknął II pilot na 80 metrach, podczas gdy nawigator odczytywał kapitanowi kolejne metry obniżanej wysokości, do 20 metrów, kiedy kapitan zaczął odchodzić. Tera dojszło? Odpowiedz Link Zgłoś
infomozg Ty też mówisz o szefie per "on" gdy wiesz, że cię 12.01.11, 14:32 nagrywają? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Ty też mówisz o szefie per "on" gdy wiesz, że 13.01.11, 20:39 Nie, kurcze, per Jaśnie Pan. Odpowiedz Link Zgłoś
bogumilka Czy sam siebie lubisz ogłupiać? 12.01.11, 13:16 Ruskie ukryły swoje winy, ale tutaj jest wszystko proste. Niczego nie musieli naciągać. Sam przeczytaj stenogram rozmów i spróbuj wytłumaczyć inaczej nagrane słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
infomozg Wolałbym posłuchać tych "szumiących" rozmów. 12.01.11, 13:18 Dla ciebie od początku było jasne, że to Kaczyński jest winny, a dla mnie, że Rosjanie się wybielą. Odpowiedz Link Zgłoś
bogumilka Po opublikowaniu rozmów 13.01.11, 20:26 było jasne, że piloci byli naciskani. A L. K. był jedyną osobą, której naprawdę zależało na pokazaniu się na uroczystości w otoczeniu notabli. Sam sobie resztę dopowiedz i nie rób sobie wody z mózgu. Sama czasami glosowałam na PiS ale po tej katastrofie i kłamstwach PiSowskich juz tego błędu nigdy nie zrobię. A stan lotniska i rosyjskiej obsługi to inna sprawa. Mozna bylo katastrofy uniknąć, gdyby piloci mogli normalnie myśleć, zamiast być w stresie. Odpowiedz Link Zgłoś
bogumilka Ja tez chętnie bym wysłuchała oryginału 13.01.11, 20:28 taśm. Ale kto własnie chce Rosjan skarżyć za opublikowanie części rozmów? Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: Nie ma zapisu, ale zachowanie pilotów 12.01.11, 14:23 bogumilka napisała: > "Nie ma zapisu, że L. Kaczyński polecił lądowanie w Smoleńsku" Wysłał z poleceniem swojego generała, w dodatku na "cyku", pewnie sobie golnął na dodanie animuszu. Odpowiedz Link Zgłoś
infomozg Nie musi dowodzić, że czegoś NIE robił. 12.01.11, 13:00 To ty musisz udowodnić, że robił. Odpowiedz Link Zgłoś
ave.duce Raczej napisałabym, że Lech K. nie może. Trup. 12.01.11, 14:08 Ale Twój wniosek jest błędny, dlatego poproszę o cytaty nt. Odpowiedz Link Zgłoś
olga_w_ogrodzie Re: MAK: Kaczyński nie naciskał na pilotów 12.01.11, 12:58 uważasz, że Ś.P Generał Błasik naciskał samodzielnie ? odważył się tak samemu porządzić ? nie ma, bo i nie może być nagrań z salonki prezydenckiej, ale sprawa wydaje się być całkiem jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
leser.1 Re: MAK: Kaczyński nie naciskał na pilotów 12.01.11, 13:09 Pewnie, że nie naciskał! Nie mógł dotrzeć do kokpitu. Wysłał tego w lepszym stanie. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: MAK: Kaczyński nie naciskał na pilotów 12.01.11, 13:15 Między brak nagrania a nie naciskał jest szalona różnica... Co robili zatem Błasik i Kazana w kabinie pilotów? (wiedząc, że aby się do niej dostać, musieli przejść przez salonkę Kaczora) ... i dlaczego Błasik był ... na rauszu?? ;) (polska norma rausza - o,6 promila??) Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_krolowa_polski To nie jest wątek o kłamstwach Anodiny. 12.01.11, 14:14 tauurus napisała: > i co wy sieroty którzy pluliście na Lech Kacza teraz zrobicie? POchlastacie się > czy cóś? Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: MAK: Kaczyński nie naciskał na pilotów 12.01.11, 14:15 tauurus napisała: > i co wy sieroty którzy pluliście na Lech Kacza teraz zrobicie? POchlastacie się > czy cóś? na pokładzie miał swoich totumfackich:-) sam nic nie musiał; wystarczy,że nie podjął decyzji o zmianie miejsca lądowania Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: MAK: Kaczyński nie naciskał na pilotów 12.01.11, 14:20 Poza tym LK wziął sobie Błasika, aby ten naciskał za niego. Odpowiedz Link Zgłoś
zapijaczony_ryj A to: 12.01.11, 14:17 "Nie ma jeszcze decyzji prezydenta"-szef protokołu do Pilotów! A za chwilę LK dzwoni do brata pogadać o "stanie zdrowia mamy ! "Nie wiem, zle jak nie wylądujemy, to ON moze się mnie czepiać_Błasik do pilotów Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_o_w_i_e_c Re: A to: 13.01.11, 20:37 zapijaczony_ryj napisał: > "Nie wiem, zle jak nie wylądujemy, to ON moze się mnie czepiać_Błasik do pilotó > w Myślałem, żę Błasik miał żonę. Trzeba zapytać Jarosława, jak to wytłumaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
p_e_o_w_i_e_c Ciekawe co na to pilot z Gruzji? 13.01.11, 20:44 Wszędzie można przeczytać opinie pilotów ekspertów, tylko ten jeden jakoś dziwnie milczy. Odpowiedz Link Zgłoś
bogumilka W ogóle rozsądni ludzie boja się 14.01.11, 01:02 mówić. Za histerię odpowiada także i Tusk, który dbac musi o popularność przed wyborami. Niestety, wina za katastrofę wyraźnie jest bardziej nasza. Przydałaby sie międzynarodowa komisja. Odpowiedz Link Zgłoś