Dodaj do ulubionych

Właśnie dowiedziałem sie, że płacę 1000 PLN

14.02.11, 19:44
rocznie na różnej maści łobuzów. Rolników, gliniarzy, zupactwo i innych p........ wydrwigroszów.
Ten cały brudny motłoch kosztuje nas 36 mld złotych. rocznie.
M.
Obserwuj wątek
    • fastwinter.5 Re: Właśnie dowiedziałem sie, że płacę 1000 PLN 14.02.11, 19:49
      mariner.4 napisał:

> rocznie na różnej maści łobuzów. Rolników, gliniarzy, zupactwo i innych p......
      > .. wydrwigroszów.
      > Ten cały brudny motłoch kosztuje nas 36 mld złotych. rocznie.
      > M.

i na kler również,nawet na takie parafie,które nie maja racji bytu,bo nie ma tam juz "owieczek"
      Vide, wojskowe parafie i kapelani sa jeszcze tam,gdzie już dawno nie ma wojska.
    • hordol ...ten cały brudny motłoch ... 14.02.11, 19:52
      jak widac masz błekitna krew i szlachecki-królewskie pochodzenie.
      moze sie do monaco wyniesiesz-asshole!!!
      • mariner.4 Całe życie ucziwie płaciłem podatki 14.02.11, 19:54
        Nikomu nie zabrałem ani grosza. I nienawidzę jak zarazy tych wszystkich, co okradają uczciwych podatników.
        M.
        • hordol Re: Całe życie ucziwie płaciłem podatki 14.02.11, 20:01
          dotychczasowe rozwiazania nie sa sprawiedliwe choc nie dziwie sie ludziom ze bronia tych swoich zaszłych przywilejów (nota beneja z nich nie korzystam)

ale to nie powód aby uzywac słowa brudny motloch.
          miej pretensje do polityków ze ze strachu przed utratą stołków boja sie te przywileje likwidowac
    • 1normalnycz.lowiek Gorzej!Płacisz na łobuzów z Komorowskim na czele! 14.02.11, 19:53
      mariner.4 napisał: Właśnie dowiedziałem sie, że płacę 1000 PLN rocznie na różnej maści łobuzów.

---> Lepiej podlicz ile nas już kosztują i jeszcze będą kosztować tacy eksperci od spraw bezpieczeństwa:

"Do prac nad projektem Bronisław Komorowski zaprosił m.in. członków Stowarzyszenia Euro-Atlantyckiego. Trudno pozbyć się wrażenia, iż głównym powodem zaproszenia był fakt, że Komorowski przez wiele lat pełni funkcję prezesa tego stowarzyszenia. Nominacje do komisji Strategicznego Przeglądu Bezpieczeństwa Narodowego otrzymali m.in. Adam Rotfeld, Dariusz Rosati, Krzysztof Kozłowski, Janusz Onyszkiewicz, Leon Kieres, Roman Kuźniar, Aleksander Smolar, Paweł Świeboda, Janusz Reiter, Maria Wągrowska, Jerzy Nowak, Marek Goliszewski, Tadeusz Chabiera, Piotr Gulczyński, Andrzej Karkoszka."
      • venus99 Re: Gorzej!Płacisz na łobuzów z Komorowskim na cz 14.02.11, 19:57

---> Lepiej podlicz ile nas już kosztują i jeszcze będą kosztować tacy eksperci od spraw bezpieczeństwa
        ja też uważam,że Kaczyński,jego ferajna i ich cyrkowe występy kosztują już zbyt wiele.
        • 1normalnycz.lowiek [...] 14.02.11, 20:03
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • marta.von.z.palacu Re: Gorzej!Płacisz na łobuzów z Komorowskim na cz 14.02.11, 19:59
        1normalnycz.lowiek napisał:

>

Ile kosztuja twoi watykanscy zwierzchnicy?
    • haen2010 Re: Właśnie dowiedziałem sie, że płacę 1000 PLN 14.02.11, 19:54
      To dołóż sobie ok pół miliona żyjących dobrze z wiary katolickiej. Bez tzw wartości dodanej do budżetu i kultury. W ogóle bez wartości dodanej, oprócz tego, że utrzymuje narodek w posłuszeństwie i karności.
      Wtedy zrozumiesz, gdzie giną pieniądze podatnika. Po prostu, przejdź się tylko po polskiej, typowej parafii i posłuchaj plotek. Obejrzyj te wspaniałe sacrum i mizerię otoczenia. Bo do sejfów proboszczów i prałatów nikt cię nie dopuści.
      • mariner.4 [...] 14.02.11, 19:58
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • boblebowsky Re: Właśnie dowiedziałem sie, że płacę 1000 PLN 14.02.11, 20:04
        haen2010 napisał:

> To dołóż sobie ok pół miliona żyjących dobrze z wiary katolickiej.
        > Wtedy zrozumiesz, gdzie giną pieniądze podatnika

A ile to budżet państwa twoim zdaniem dokłada do działalności KK? Tylko proszę o jakąś sumę podaną w mld, a może w mln?
      • trevik Zartujesz, prawda? 14.02.11, 20:05
        > W ogóle bez wartości dodanej, oprócz tego, ż
        > e utrzymuje narodek w posłuszeństwie i karności.

Gdyby oni potrafili "utrzymać narodek" we względnym posłuszeństwie i karności ( pod kątem poszanowania prawa i budowania społeczeństwa obywatelskiego ) to sam opodatkowałbym się dobrowolnie na tą instytucję.
        Nie uważam jednak, że na tym polu KK osiągnął jakikolwiek sukces,

T.
        • haen2010 Re: Zartujesz, prawda? 14.02.11, 20:12
          Oj, trevik.
    • zoil44elwer Re: Właśnie dowiedziałem sie, że płacę 1000 PLN 14.02.11, 20:01
      Gdyby mundurowi,tajni i dwupłciowi pracowali chociaż tyle co uprzywilejowani górnicy(25 lat) by otrzymać emeryturę,Polacy dokładali by do ich emerytur o połowę mniej.Gdyby na przyszłe pensje (75 % ostatnich poborów,bo nie mają emerytur) sędziów i prokuratorów w stanie spoczynku płacili oni sami a nie budżet,nie dokładali byśmy następne 500 zł.Gdyby 1000 hektarowy rolnik płacił ZUS tak jak fryzjerka w 1-osobowym zakładzie,znów zyskali byśmy 500 zł.Gdyby liberały były liberałami......
      • etta2 Re: Właśnie dowiedziałem sie, że płacę 1000 PLN 14.02.11, 20:15
        Akurat TY nie masz żadnego prawa wypominać innym, bo sam doisz budżet podatników jako "wybraniec" gierkowski. Przywileje, przywileje, przyyyywileeeje......święta krowa jesteś i tylA!
    • jola.iza1 Re: 900 miesięcznie? 14.02.11, 20:04
      To jak nic należy Ci się trzeci próg podatkowy. Cobyś sprawiedliwie zielną wyspę ocalił.
      Albo wykup?
    • etta2 Wszyscy płacimy na różnej maści nierobów.... 14.02.11, 20:23
      Bo to pozostałość po komunie. Jednym więcej, bo są zwartą grupą i lepiej z nimi nie zadzierać (górnicy, hutnicy, robole od kopania rowów). Drugim więcej, bo to zasłużeni (UB, SB, milicja, wojsko) obrońcy systemu. Innym po okruchu, by gęby na kłódkę trzymali. Jeszcze innym minimum do wegetacji (to ci, co zasiłki dostają za to, że żyją...) no i oczywista oczywistość - kasty ponad wszystkim - KK (im siEM należy, bo służOM waaaadzy, choć czasem się wymigują - jak RM).
      Tyle gęb wyżywić, to nie w kij dmuchał, pewnie i bogate USA miałoby kłopoty.
      • remez2 Re: Wszyscy płacimy na różnej maści nierobów.... 14.02.11, 20:37
        Wmawianie ludziom, że wszystko jest podminowane komunizmem, doprowadza do manii prześladowczej i zdecydowanego obłędu (1936 r.)
        ---------------
        W życiu zawsze trzeba mieć jakiś cel - powiedział snajper do syna.
        • zoil44elwer Re: Wszyscy płacimy na różnej maści nierobów.... 14.02.11, 20:41
          remez2 napisał:

> Wmawianie ludziom, że wszystko jest podminowane komunizmem, doprowadza do manii
          > prześladowczej i zdecydowanego obłędu (1936 r.)
          > ---------------
          > W życiu zawsze trzeba mieć jakiś cel - powiedział snajper do syna.

Komunie święte szybciej niż komunizm doprowadzają do manii prześladowczej i fanatycznego obłędu.
          • remez2 Re: Wszyscy płacimy na różnej maści nierobów.... 14.02.11, 21:38
            Komunie święte szybciej niż komunizm doprowadzają do manii prześladowczej i fanatycznego obłędu.
            Dwa tysiące lat doświadczenia. A zaczynali od stajenki.
            ---------------
            W życiu zawsze trzeba mieć jakiś cel - powiedział snajper do syna.
    • zoil44elwer Re: Właśnie dowiedziałem sie, że płacę 1000 PLN 14.02.11, 20:29
      TVP nawija:Przeciętna emerytura górnicza(po 25 latach pracy pod ziemią) to 3400.Mam setkę znajomych emerytów górniczych(nawet nadsztygarów po AGH) i żaden nie ma takiej emerytury.A wszystkim wiadomo że 35-letni agent Tomek(średnie wykształcenie) ma 4 tys emerytury.
      • hordol Re: Właśnie dowiedziałem sie, że płacę 1000 PLN 14.02.11, 20:34
        popros niech ci "paski" z tych emerytur pokaza
        • zoil44elwer Re: Właśnie dowiedziałem sie, że płacę 1000 PLN 14.02.11, 20:38
          Widza swojo luncetla.
      • etta2 Re: Właśnie dowiedziałem sie, że płacę 1000 PLN 14.02.11, 20:40
        No nie wierzę, żeś gorszy od agenta Tomka. Gierek zadbał o wasze emeryturki, nie piernicz....
        • zoil44elwer Re: Właśnie dowiedziałem sie, że płacę 1000 PLN 14.02.11, 20:45
          etta2 napisała:

> No nie wierzę, żeś gorszy od agenta Tomka. Gierek zadbał o wasze emeryturki, ni
          > e piernicz....

Niestety,po 42 latach pracy,w tym 32 na dole kopalni,mam mniej niż agent Tomek.
          • wos9 Uważam, że taki agent Tomek i jemu podobni powinni 14.02.11, 21:18
            mieć w tym wieku najwyżej minimalną emeryturę.
            Natomiast jeśli prawdą jest, że masz niższą od niego emerturę przy takim stażu pracy (zwłaszcza POD ziemią, to jest to skandal. Jednak przypomnij sobie te pralki, lodówki i inne deficytowe towary, które mogłeś kupić za państwową cenę, to jednak musisz uznać że były to istotne przywileje.

zoil44elwer napisał:

> etta2 napisała:
            >
            > > No nie wierzę, żeś gorszy od agenta Tomka. Gierek zadbał o wasze emeryturki, nie piernicz....
            >
            > Niestety,po 42 latach pracy,w tym 32 na dole kopalni,mam mniej niż agent Tomek.
          • mariner4 Przy całym szacunku dla pracy górnika 15.02.11, 11:06
            emerytura jest niczym innym jak ubezpieczeniem od starości. Płaci się składki i pobiera emeryturę i koniec. W żadnym wypadku nie jest to premia za szczególnie trudne warunki pracy.
            Znam zawody równie trudne, o ile nie trudniejsze, gdzie nie mają takich przywilejów. Na przykład rybak dalekomorski.
            Zdaję sobie sprawę, że górnik może po prostu nie wytrzymać pod ziemią do 65 roku życia.
            Może jednak zmienić zawód.
            M.
      • mariner4 Rozumiem, że w Polsce jest przymus pracy 15.02.11, 09:19
        w kopalni?
        Niby z jakiego powodu podatnicy mają dopłacać do ich emerytur? Trzeba było zostać np fryzjerem.
        M.
        • mariner4 Definicja emerytury!!!!!!!!!!!!!!! 15.02.11, 09:25
          Jest to ubezpieczenie od STAROŚCI.
          To nie jest system przywilejów i nagroda za warunki pracy. I koniec.
          NIKT NIE POWINIEN MIEĆ PRZYWILEJÓW.
          m.
    • piglowacki ILE i KOMU płacisz … 14.02.11, 20:41

… plus kilka interesujących „wrzutek”.

Armia uprzywilejowanych. Do każdego dopłacisz 490 zł
      www.money.pl/emerytury/raporty/artykul/armia;uprzywilejowanych;do;kazdego;doplacisz;490;zl,157,-1,760477.html

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

„Opowieść zwolenników IV Rzeczypospolitej to polityczny thriller, w części już przetestowany za rządów Jana Olszewskiego. Może być kontynuowany, jeżeli jego konstruktorzy zdołają opanować język debaty publicznej, zburzyć dotychczasową hierarchię społecznych wartości, czyli znieść panowanie w sferze symbolicznej zwolenników III RP. Trzeba na to trochę czasu. Elity wyruszyły więc na wojnę.” - Prof. J.Raciborski (11.02.2005)

• p_e_o_w_i_e_c Re: ILE i KOMU płacisz … 14.02.11, 23:09
        "Dziś mundurowi mogą przechodzić na emeryturę już po 15 latach pracy. Ich świadczenia są średnio o 1000 zł wyższe niż w przypadku cywili. By było to możliwe, państwo musi sporo dopłacać. Tylko w tym roku emerytury policjantów, żołnierzy, strażaków i funkcjonariuszy ośmiu innych służb będą kosztować budżet około 8 mld zł. Wszystkie finansowane przez państwo świadczenia to ponad 12,5 mld zł. To oznacza, że każdy podatnik dołoży do nich 490 zł."

Państwo wrogiem zwykłego obywatela.
    • taziuta Re: Właśnie dowiedziałem sie, że płacę 1000 PLN 14.02.11, 20:43
      mariner.4 napisał:

> rocznie na różnej maści łobuzów.

Pływasz jako marynarz. Czy płacisz podatki w Polsce, czy w krajach Twoich armatorów? Bo jeśli to drugie, to znaczy, że nic nie płacisz, a tylko ściemniasz. :)
      • hummer A PTU? :) 14.02.11, 21:53
        taziuta napisał:

> mariner.4 napisał:
        >
        > > rocznie na różnej maści łobuzów.
        >
        > Pływasz jako marynarz. Czy płacisz podatki w Polsce, czy w krajach Twoich armat
        > orów? Bo jeśli to drugie, to znaczy, że nic nie płacisz, a tylko ściemniasz. :)

Pomyślałeś o tym?
      • mariner4 ZUS i ubezpieczenie zdrowotne zawsze 15.02.11, 09:07
        płaciłem sam, choć jest dobrowolne w moim przypadku.
        M.
    • p_e_o_w_i_e_c Państwo socjalne kosztuje 14.02.11, 20:59
      Skąd skarb państwa ma brać na pensje niepracujących nauczycieli, 35-letnich emerytów, itd.?
      • zoil44elwer Re: Państwo socjalne kosztuje 14.02.11, 21:12
        W państwach skandynawskich,o niebo bardziej socjalnych nie ma 35-letnich emerytów.No i nie ma przywilejów dla kościoła.
        • p_e_o_w_i_e_c Re: Państwo socjalne kosztuje 14.02.11, 21:16
          zoil44elwer napisał:

> W państwach skandynawskich,o niebo bardziej socjalnych nie ma 35-letnich emeryt
          > ów.

Pod względem opieki socjalnej zostawiliśmy ich w tyle! Tylko w Polsce 35-letni młodzieniec może wylegiwać się na emeryturce.
          • wos9 Mało "wylegiwać się".Jeszcze zgodnie z przywilejem 14.02.11, 21:44
            pracować w pełnym wymiarze i bez zawieszenia świadczenia.

p_e_o_w_i_e_c napisała:

> zoil44elwer napisał:
            >
            > > W państwach skandynawskich,o niebo bardziej socjalnych nie ma 35-letnich
            > emeryt
            > > ów.
            >
            > Pod względem opieki socjalnej zostawiliśmy ich w tyle! Tylko w Polsce 35-letni
            > młodzieniec może wylegiwać się na emeryturce.
    • dupetek Jest jeszcze lepszy numer!! 14.02.11, 21:28
      Bodajże w styczniu w papierowej gazecie prawnej wyczytałem że:
      1. mundurowy idzie po piętnastu latach na emeryturę i średnio ma ok. 5 000
      2. nauczyciel idzie po 25 latach i ma średnio ponad 2 000 emerytury
      3. przedsiębiorca idzie po 40 latach i dostaje ok. 1300:(
      O Krusie i klerze nic nie napisali:(

Przy dokładności liczb nie upieram się, bo mogła mnie pamięć zawieść, ale charakterystyczne jest to, że w doopę dostają ci, którzy utrzymują ten bajzel darmozjadów!
      Cały czas mamy państwo komusze i rozumiem dlaczego Tuskowi jest trudno zreformować system emerytalny!!
      • hordol Re: Jest jeszcze lepszy numer!! 14.02.11, 21:31
        o prokuratorach i sedziach tez nie pisali?
        • wos9 Re: Jest jeszcze lepszy numer!! 14.02.11, 21:48
          hordol napisała:

> o prokuratorach i sedziach tez nie pisali?

Sędzia Kryże cię gryzie?
        • mariner4 Wszyscy bez wyjątku powinni płacić 15.02.11, 09:13
          Wtedy przeciętny podatek byłby niższy. Zresztą to nie jest takie pewne, bo rządy mają to do siebie, ze potrafią zmarnować każdą sumę pieniędzy.
          M.
      • zoil44elwer Re: Jest jeszcze lepszy numer!! 14.02.11, 21:37
        Mundurowym i tajnym emeryturę oblicza się na podstawie ostatniej pensji,nauczycielom na podstawie zarobków z ostatniego roku a innym na podstawie zarobków z ostatnich kolejnych lat lub z wybranych 10 z 20 lat pracy.Sędziowie i prokuratorzy 75 % ostatniej pensji.Takie to są "wyliczanki"!!
        • dupetek Re: Jest jeszcze lepszy numer!! 14.02.11, 21:43
          Są jeszcze rolnicy i księża!
          Komuna wiecznie żywa, a w doopę dostają ci, którzy wypracowują dochód narodowy brutto i utrzymują tę sforę darmozjadów:(
          • zoil44elwer Re: Jest jeszcze lepszy numer!! 14.02.11, 21:53
            Rolnikom nic się nie opłaca,katabasom wszystko się opłaca.Nawet pogrzeby parafian.
        • wos9 Re: Jest jeszcze lepszy numer!! 14.02.11, 21:50
          zoil44elwer napisał:

> Mundurowym i tajnym emeryturę oblicza się na podstawie ostatniej pensji,nauczyc
          > ielom na podstawie zarobków z ostatniego roku a innym na podstawie zarobków z o
          > statnich kolejnych lat lub z wybranych 10 z 20 lat pracy.Sędziowie i prokurator
          > zy 75 % ostatniej pensji.Takie to są "wyliczanki"!!

A górnikom? Pytam bez grama złośliwości, jak się liczy?
          • zoil44elwer Re: Jest jeszcze lepszy numer!! 14.02.11, 21:59
            Z minimum 25 lat pracy pod ziemią.Każdy dzień rewiru(zwolnienia lekarskiego)nie jest wliczany w te 25 lat.
            • wos9 Re: Jest jeszcze lepszy numer!! 14.02.11, 22:35
              zoil44elwer napisał:

> Z minimum 25 lat pracy pod ziemią.Każdy dzień rewiru(zwolnienia lekarskiego)nie
              > jest wliczany w te 25 lat.

Ale ile z tych lat musi być po kolei?
              • zoil44elwer Re: Jest jeszcze lepszy numer!! 14.02.11, 22:40
                Z 10 kolejnych lub z wybranych 10 z 20 lat.Tak jak większość innych ubezpieczonych w ZUS.
                • wos9 Re: Jest jeszcze lepszy numer!! 14.02.11, 22:47
                  zoil44elwer napisał:

> Z 10 kolejnych lub z wybranych 10 z 20 lat.Tak jak większość innych ubezpieczon
                  > ych w ZUS.

Dziękuję za wyjaśnienie.
      • jola.iza1 Re: Jest jeszcze lepszy numer!! 14.02.11, 22:13
        dupetek napisał:
        > Przy dokładności liczb nie upieram się, bo mogła mnie pamięć zawieść, ale chara
        > kterystyczne jest to, że w doopę dostają ci, którzy utrzymują ten bajzel darmoz
        > jadów!..
        Nio:)

Gdyby nie dokładność, tych liczb?
        chyba bym się pochlastała:)
        Dupeteku, po piętnastu latach służby, emerytura wynosi 40% ostatniej pensji- "twoje" 5000.
        Sam byś się zapisał do policji, i innych służb:)
        Przedsiębiorca po czterdziestu? Ty znasz takich? Ja mam w rodzinie, "twoje" 1300 to dwa/trzy dni urlopu w klasztorze:)
        www.wprost.pl/ar/135022/Spa-dla-duszy/?I=1336
        -
        ??
        www.poomoc.pl/
        • zoil44elwer Re: Jest jeszcze lepszy numer!! 14.02.11, 22:17
          Agent Tomek ma emeryturę 4 tys czyli 40 % ostatniej pensji?
          • jola.iza1 Re: Jest jeszcze lepszy numer!! 14.02.11, 22:27
            Agent Tomek jest emerytem z CBA, jeden z ilu? Dupetek napisał:
            1. mundurowy idzie po piętnastu latach na emeryturę i średnio ma ok. 5 000
            • wos9 Re: Jest jeszcze lepszy numer!! 14.02.11, 22:46
              jola.iza1 napisała:

> Agent Tomek jest emerytem z CBA, jeden z ilu? Dupetek napisał:
              > 1. mundurowy idzie po piętnastu latach na emeryturę i średnio ma ok. 5 000

Dupetek w tym momencie napisał bzdurę, ale mój kolega po 18-tu latach służby (w WP) otrzymał emerturę w wysokości ok. 1200 złotych i mając 40 lat mógł pracować na pełnym etacie, zarabiać dowolne sumy, a świadczonko trafiało mu na konto.
              Tymczasem kobiety, które (przywilej) przeszły na wcześniejszą emerturę mogły dorobić mniej, niż on miał emeryturki.
            • zoil44elwer Re: Jest jeszcze lepszy numer!! 14.02.11, 22:46
              W mundurówce i w tajnych w ostatniej pensji będącej podstawą do obliczenia emerytury umieszcza się wszystko co się da.Więc ta "ostatnia" pensja znacznie różni się od innych w tym samym roku,nawet o 100 %.
              • p_e_o_w_i_e_c Re: Jest jeszcze lepszy numer!! 14.02.11, 22:57
                zoil44elwer napisał:

> W mundurówce i w tajnych w ostatniej pensji będącej podstawą do obliczenia emer
                > ytury umieszcza się wszystko co się da.Więc ta "ostatnia" pensja znacznie różni
                > się od innych w tym samym roku,nawet o 100 %.

A ile to kawałów było, jakie to policjanty głupie są!
        • dupetek Re: Jest jeszcze lepszy numer!! 14.02.11, 22:25
          Idę szukać tej papierowej Gazety prawnej! Ta postkomusza "sprawiedliwość" dziejowa mnie wqoorwia:(

jola.iza1 napisała:
          • x2468 Re: Jest jeszcze lepszy numer!! 14.02.11, 22:37
            A gdzie siem podzial ten patentowany ktoremu pan Gross skutecznie rozumek zablokowal?
      • p_e_o_w_i_e_c Re: Jest jeszcze lepszy numer!! 14.02.11, 22:43
        dupetek napisał:

> Bodajże w styczniu w papierowej gazecie prawnej wyczytałem że:
        > 1. mundurowy idzie po piętnastu latach na emeryturę i średnio ma ok. 5 000
        > 2. nauczyciel idzie po 25 latach i ma średnio ponad 2 000 emerytury
        > 3. przedsiębiorca idzie po 40 latach i dostaje ok. 1300:(
        > O Krusie i klerze nic nie napisali:(

Jest tylko jedno wyjście z tej beznadziejnej sytuacji. Każdy powinien być mundurowym albo nauczycielem. U mundurowych rotacja spora, ponieważ co 15 lat następuje wymiana kadr, a nauczyciele mogą nawet 30 lat czekać w gotowości na wyż demograficzny. Oczywiście, jak ktoś się nie załapie na mundur lub pedagogikę, to pójdzie pracować do urzędu, najlepiej do GUSu, gdzie za spis powszechny dostanie 130 tysięcy premii.
        • zoil44elwer Re: Jest jeszcze lepszy numer!! 14.02.11, 22:52
          Biskup polowy(?) LS Głódż po 9 latach służby(?) w WP ma 10 TYS pln EMERYTURY.a ROLNIK(10 TYS ha)A BALAZS tylko 1500.
          • p_e_o_w_i_e_c Re: Jest jeszcze lepszy numer!! 14.02.11, 22:56
            zoil44elwer napisał:

> Biskup polowy(?) LS Głódż po 9 latach służby(?) w WP ma 10 TYS pln EMERYTURY.a
            > ROLNIK(10 TYS ha)A BALAZS tylko 1500.

To on mamonie służy?
    • strikemaster Re: Właśnie dowiedziałem sie, że płacę 1000 PLN 15.02.11, 09:24
      Tzn. na co konkretnie płacisz?
    • cookies9 Re: Właśnie dowiedziałem sie, że płacę 1000 PLN 15.02.11, 09:49
      Płacimy na emerytury mundurowe,rolnicze. Czas to zmienić!
    • big.helmut Re: Właśnie dowiedziałem sie, że płacę 1000 PLN 15.02.11, 10:36
      gdyby tylko dla gornikow to zgoda-jestem gotow doplacac 500 PLN
      rocznie do ich wczesniejszych emerytur,niespotkalem gornika rownie
      starego jak przecietny nauczyciel emeryt

polska energetyka w ~90% opiera sie na weglu,na gorniczej pracy

za zadne pieniadze niepracowalbym pod ziemia !
    • psiogon "brudny motłoch" 15.02.11, 10:44
      mariner.4 napisał:

> rocznie na różnej maści łobuzów. Rolników, gliniarzy, zupactwo i innych p......
      > .. wydrwigroszów.
      > Ten cały brudny motłoch kosztuje nas 36 mld złotych. rocznie.
      > M.
      Płacisz w formie podatków (zapewne) podatkobiorcy. Na co wydaje pieniądze rząd oraz samorządy masz wpływ głosując w wyborach. Wybierz innych "Tusków" będą inwestować w "czysty motłoch" - moja rada.
    • tornson Sam jesteś brudas. KOSZ!! 15.02.11, 11:10
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka