Dodaj do ulubionych

Warszawa osłania się przed szczytem

IP: *.TKK.net.pl / *.tkk.net.pl 26.04.04, 23:36
Ciekawe ile miasto na tym zarobi? Bo ile juz straciło to kazdy widzi.Po co nam to było...
Obserwuj wątek
    • Gość: x Wiocha zabita dechami IP: *.acn.waw.pl 26.04.04, 23:37
      • Gość: skok Bedzie Premier Albanii , wiecie tej potęgi gospoda IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 27.04.04, 07:52
        rczej.
        • slon2002 i Prezydent Wietnamu a może nawet ktoś z Kambodży! 27.04.04, 11:25
          • Gość: Piotr Jan Re: i Prezydent Wietnamu a może nawet ktoś z Kamb IP: 212.180.158.* 27.04.04, 11:32
            Skąd ten sarkazm? Powinniśmy się cieszyć, że odwiedzają nas przywódcy innych
            państw. Co? Kambodża gorsza od Niemców, Francuzów? Wkurzałbyś się gdyby Kwachu
            jechał z wizytą do USA lub UK i takie teksty by o nas pisano!
            Bez pozdrowień
            • Gość: druid duzych interesow nie robi sie w swietle jupiterow IP: 217.153.97.* 27.04.04, 12:24
              ta szopka to wlasciwie nie wiadomo poco
              troche wazniakow poprawi sobie samopoczucie, zabaluje, popije i sie rozjedzie.

ciekawe co takei dyskusje wniosa konkretnego do zycia obywateli?

• Gość: mrek ale takie piszą ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 20:42
              a Ty możesz się wkurzać lub nie, jak wolisz. A Kwass to nawet u Busha zachować
              się nie potrafi, więc tam już go na pewno nie zaproszą.
          • Gość: AWANGARDZISTA LIBERALOWIE NAPRAWIAJA SWIAT IP: 149.156.62.* 27.04.04, 20:43
            Probujesz pisac argumenty a slyszysz belkot i wyzwiska. Dziekuje i za to bo wiem
            z jakim poziomem rozmowcow mam do czynienia. Tak kocham Marksa i Engelsa jak wy
            anty czy tez alterglobalistow (mnie tam wsio rawno). Socjalizm sie sprawdzil.
            Dlatego macie prawie darmowa sluzbe zdrowia, szkoly i policje.
            Liberalowie mowia: sprywatyzowac wszystko to swiat bedzie piekniejszy. Obnizyc
            podatki, wprowadzic liniowy, etc. Niech mnie ktos przekona, ze czlowiek ktory
            zarabiajac kilkadziesiat tysiecy miesiecznie utyskiwuje, ze go panstwo okrada,
            po obnizeniu podatku przestanie sie skarzyc i natychmiast zatrudni wszystkich
            mozliwych bezrobotnych. Bzdura. Kupi sobie zlote zderzaki do swojego Merca. A Ci
            bezrobotni jak sie juz dostatecznie sfrusruja to wezma w swoje brudne lapy
            kamienie i inne ciezkie przedmioty i zrobia nam kolejny Wielki Pazdziernik. Tacy
            jak ja probuja temu wlasnie zapobiec. Zazdrosc i chciwosc sa tak naturalne jak
            glod czy parcie na pecherz. Mamy to po naszych zwierzecych przodkach.
            Uswiadomcie sobie, ze wasze bogactwo wkurza biedote, a to wcale nie jest dobrze,
            bo stymulujaco dla gospodarki, tylko zle bo grozi rozlewem krwi. Zrobcie cos dla
            swiata. Prosze
      • Gość: LZ Przeczytajcie!!! Umieram ze śmiechu!!! IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 27.04.04, 09:26
        Przeczytałem właśnie, że obrady plenarne i najważniejsze sesje plenarne będą
        odbywać się w namiocie dostawionym na tyłach Pałacu Kultury. Uszczypnijcie mnie
        albo powiedzcie, że to nieprawda.
    • Gość: wolfgang87 Re: Warszawa osłania się przed szczytem IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.04.04, 23:57
      Hahahaha....
      Ciekawe jak zareaguja te wszystki osobistosci jak zobacza ...no wlasnie: wioche
      zabita deskami :)))))))
      • Gość: LZ Re: Warszawa osłania się przed szczytem IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 27.04.04, 07:57
        Do Warszawy przyjadą prezydenci Albanii, Armenii, Azerbejdżanu, Bośni i
        Hercegowiny, Bułgarii, Gruzji, Łotwy, Mołdawii, Niemiec, Słowacji, Serbii i
        Czarnogóry, Portugalii, Rumunii, Ukrainy i Węgier. Premierzy będą reprezentowali
        Litwę, Białoruś i Chorwację.
    • Gość: eM Re: Warszawa osłania się przed szczytem IP: *.szczecin.mm.pl 27.04.04, 00:03
      Ludzie którzy się zjadą, będą omawiać podobne sprawy do tych co caryca
      Katarzyna w Targowicy.

Uważam, że to może być jedna z większych manifestacji w ostatnich latach
      organizowanych w Europie!

• Gość: mm Re: Warszawa osłania się przed szczytem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 06:24
        > Ludzie którzy się zjadą, będą omawiać podobne sprawy do tych co caryca
        > Katarzyna w Targowicy.

Boze, niektorzy to maja nasrane w tych glowach rowno.Czlowieku,idz sie leczyc.
      • michal25arizona Re: Warszawa osłania się przed szczytem 27.04.04, 18:44
        No no...
        Ale na szczescie sa tacy ludze jak Giertych i Lepper, ktorzy jak Rejtan wlasnym
        cialem beda blokowac kolejny rozbior Polski...
        jezu... Wezcie juz skonczcie z ym postmickiewiczowskim romantycznym
        patriotyzmem. Jak czytam niektore komentarze tutaj to zaczynam rozumiec
        dlaczego tak duza czesc spoleczenstwa chce glosowac na populistow...
        Juz to kilka razy napisalem na tym forum, ale powtorze :
        Mam nadzieje ze za kilka lat Polska niebeda rzadzic patrioci tylko ambitni
        specjalisci. Bron nas panie Boze przed patriotami...
    • Gość: pol Re: Po co nam to było?Zapytaj Jonasa i Kwasa IP: *.chello.pl 27.04.04, 00:27
      Kwas chce sobie zrobic fotke z premierem Albanii i ministrem z Uzbekistanu,a
      Jonas zrobi wszystko zeby sie podlizac Kwasowi.A i tak cala wina za zniszczenia
      spadnie na Kaczynskiego(ktory byl od poczatku przeciwny temu spedowi) i komuchy
      beda mialy powody do radosci bo Kwas bedzie mial fotke,a Kaczynski problemy.
      • Gość: exko Re: Po co nam to było?Zapytaj Jonasa i Kwasa IP: *.dclient.hispeed.ch 27.04.04, 00:33
        Zgadzam sie warunkowo.
    • Gość: gc Bezczelne czerwone s********e IP: 138.15.150.* 27.04.04, 00:34
      Wiedzac czym to grozi nie mozna bylo zrobic tego spedu gdzies poza miastem? W
      jakims zamku, palacu, najlepiej otoconym parkiem i murem? Tak to sie robi
      np. we Francji.

Nie. Aroganckie czerwone malpy robia to w srodku miasta, narazajac tysiace ludzi
      na problemy, strate czasu i pieniedzy. Gorzej niz za komuny.

Marze o dniu, w ktorym Miler, Kwach, Jaruzel i reszta bandytow zawisnie. Jestem
      przeciwnikiem kary smierci, ale dla nich zrobilbym wyjatek.

• Gość: danny Re: Bezczelne czerwone s********e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 01:44
        Śmierć Kwacha, Jaruzela i Millera na stryczku czy krześle może nie, ale śmierć
        czerwonych pomysłów na pewno tak!
      • Gość: anula Re: Bezczelne chyba-nie-czerwone s********e IP: *.dialup.warszawa.pl 27.04.04, 11:55
        ehm... w sprawach organizacyjnych, to raczej z pretensjami do wladz lokalnych,
        bo to one zezwalaly na konkretna lokalizacje... pan prezydent Warszawy Lech
        Kaczynski i pan przewodniczacy Rady m.st. Warszawy Jan Maria Jackowski chyba by
        sie obrazili za nazwanie ich czerwonymi... bo co do drugiego czlonu, to nie mam
        pojecia ;D
    • Gość: Jędrzej Jaki szczyt, to ledwie pagórek IP: *.chello.pl 27.04.04, 00:54
      Miasto zdezorganizowane na cały tydzień z powodu przyjazdu paru drugorzędnych
      figur eurpejskich. Jakas groteskowa niedorzeczność...
    • Gość: B.syn Ladena olewam was jak wielu innych i tez nie przyjade IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.04, 01:02
      sami sobie zrobcie zamach, zeby sie wreszcie poczuc waznym mocarstwem.
    • Gość: pkin Re: Warszawa osłania się przed szczytem IP: *.acn.waw.pl 27.04.04, 01:10
      To wcale nie wymagało wielkiego charakteru
      nasza odmowa niezgoda i upór
      mieliśmy odrobinę koniecznej odwagi
      lecz w gruncie rzeczy była to sprawa Smaku
      Tak Smaku
      w którym są włókna duszy i chrząstki sumienia
    • Gość: Awangardzista Strach i nienawisc IP: 149.156.62.* 27.04.04, 01:46
      Wielu ludzi pluje dzis na alterglobalistow, a ja mam dziwne deja vu. Pamietam
      jak w szkole (1983r.) kolega powiedzial mi, ze nie lubi Solidarnosci, bo oni
      chca zniszczyc Polske. Nie wymyslil tego - tak uslyszal w telewizji. I o dziwo
      mial racje. Zniszczyli. Polske Ludowa. Teraz telewizja i gazety sa w innych
      rekach, wiec to antyglobalisci sa po zlej stronie, bo chca zniszczyc swiat.
      Chca. Swiat niesprawiedliwosci i nedzy. Kompletna utopia? Pewnie. Ale gdyby
      kilka wiekow temu lat ktos powiedzial, ze kiedys wszyscy beda mieli prawo
      decydowac o tym kto rzadzi to by go spalili na stosie za herezje. Na szczescie
      przez te pare wiekow paru ludzi nie godzilo sie na tamto status quo.
      Alterglobalisci to awangarda budzaca niepokoj, bo godzaca w ustalony porzadek.
      Dziekujemy wam drodzy dziennikarze za bezstronnosc. To przez was sciagaja do
      Warszawy kibole i inni idioci, zeby sie zabawic rozpieprzajac miasto, zamiast
      tysiecy ludzi, ktorych martwi to co na swiecie sie dzieje. Moja mama jest
      zrozpaczona, ze jej syn "chce" dac sie zabic jadac na pokojowa demonstracje. Ja
      nie dam sie zastraszyc ale moja bogu ducha winna mama nie bedzie spala az do
      czwartku. Mam nadzieje, ze towarzystwo jakie nam zapewniliscie obroci sie
      przeciw wam i policji, a nie tym, ktorzy rzucaja sie z motyka na slonce.
      • sbig Afangarcista: skad ci sie takie dziwne porownanie 27.04.04, 07:59
        wzielo: ruchu antykomunistycznego z ruchem antyglobalistycznym (czy
        laterglobalistycznym - cokolwiek by to mialo znaczyc). To ze sie dwoch sie
        przeciwstawia jakims systemom nie czyni ich rownych czy podobnych. Stosujac ta
        analogie Slon jest podobny do Mrowki: obydowje sa ekstremalnie odmienne od
        normy wielkosci wyznaczonej przez rozmiar czlowieka.
      • Gość: cynik Re: Strach i nienawisc IP: *.kabel.telenet.be 27.04.04, 08:41
        Avangardzisto,
        Oszczedz energie i chlubne intencje na zwalczanie rzeczywistego globalizmu a nie
        nedznej imitacji! Czy rzeczywiscie groza nam globalistyczne zapedy kacykow z
        Turkmenistanu, Bosni i innych Albanii? Tych pewnie bardziej zmartwia zabite
        dechami sklepy w Warszawie niz twoje protesty.... :-D
      • Gość: anula Re: Strach i nienawisc IP: *.dialup.warszawa.pl 27.04.04, 11:43
        moj maz zagrozil, ze mnie przykuje do kaloryfera - boi sie przede wszystkim, ze
        mnie oszalaly tlum stratuje, dostane w leb od pana policjanta itp. mniej wazne
        jest dla niego w tym momencie dlaczego tam ide, dlaczego to dla mnie tak wazne.
        ale czy nie na tym polega strategia pismakow? dac ludziom, ktorzy sie nie
        zetkneli z ideami alterglobalizmu tania sensacje, zeby nie zaczeli zastanawiac
        sie nad trescia wypowiedzi alterglobalistow, bo jeszcze [straszne!] mogliby
        przyznac im racje? i ludzie znowu masowo zaczeliby wychodzic na ulice domagajac
        sie przynajmniej godnego traktowania?
        w kazdym razie do zobaczenia na demonstracji - moze to walka z wiatrakami, ale
        warto walczyc o swiat, w ktorym liczy sie czlowiek. kazdy czlowiek.
        • Gość: Piotr Jan Re: Strach i nienawisc IP: 212.180.158.* 27.04.04, 12:04
          Taaaaaaaaaa! Oj źle z tobą Anula, źle.Jesteś klasycznym przykładem prania mózgu.
          Bredzisz coś pod nosem... Tylko mi tego Twojego męża szkoda. Może byś się Go
          posłuchała?
          • Gość: anula Re: Strach i nienawisc IP: *.visp.energis.pl 28.04.04, 11:17
            a jakies argumenty? czy tylko blotem bedziesz rzucac?
        • wolfspider Re: Strach i nienawisc 27.04.04, 14:07
          Mam nadzieje ze to z policjantem i pala sie sprawdzi moze wtedy siadziesz na
          tylku w domu i zrobisz chcociaz mezowi obiad a przestaniesz sie wloczyc po
          glupkowatych pokazowych manifestacjach na ktore przyjezdzaja sobie ludzie z
          calego swiata zeby zrobic zadyme.Amen.
          • Gość: anula Re: Strach i nienawisc IP: *.visp.energis.pl 28.04.04, 11:24
            obiady gotuje moj maz, sprzata w domu maz, zmywa, pierze itp. tez. i pracuje
            zarobkowo. a ja mam czas na to, zeby zajmowac sie tym, co dla mnie
            najwazniejsze: przede wszystkim praca spoleczna tam, gdzie ludzie potrzebuja
            pomocy. tylko co to wszystko ciebie obchodzi?
            ja ide na demonstracje manifestowac swoje poglady. jezeli inni ida po to, zeby
            demolowac i bic, to mnie to nie obchodzi. jezeli ida w tym samym celu co ja -
            ciesze sie, ze moge sie z nimi spotkac, porozmawiac, moze czegos dowiedziec,
            moze nauczyc.
        • michal25arizona Re: Strach i nienawisc 27.04.04, 18:53
          Anula, za duzo romantycznej literatury sie naczytalas. Zalozmy, ze zniszczysz
          ten system, ktory teraz funkcjonuje na swiecie. Co dalej ?? W jaki sposob
          zapewnisz ludziom (i tym ktorzy chca pracowac i tym ktorzy nie chca) godne
          zycie ?? Bedziesz musiala stworzyc potezny system administracyjny, ktory bedzie
          dysponowal dobra wyprodukowane przez tak znienawidzonych przez antyglobalistow
          duze koncerny. System administracyjny bedzie kosztowal panstwo bardzo duzo i w
          efekcie firmy produkujace te dobra nie beda sobie mogly poradzic finansowo i
          splajtuja. Taki bedzie koniec twojego systemu. A poza tym zapominasz, ze natura
          ludzka jest niezgodna z twoimi zalozeniami. Ludzie z natury nie sa idealistami.
          Nasz natura raczej nakazuje nam zarabiac coraz wiecej i kupowac wiecej
          produktow. To sie kloci z obrazem systemu gloszonym przez antyglobalistow...
          Powodzenia i wspolczuje twojemu mezowi...
          • Gość: anula Re: Strach i nienawisc IP: *.visp.energis.pl 28.04.04, 11:35
            a nie sadzisz, ze idealisci sa po prostu potrzebni jako przeciwwaga dla
            wynaturzen - w tym przypadku kapitalizmu? zeby krzyczeli i stawiali szlaban
            zanim czlowiek przestanie sie liczyc? co do natury ludzkiej to nie wierze w
            twory zbiorowe, jakies usrednione wyobrazenia: moja natura jest idealistyczna.
            jestem czlowiekiem, wiec to natura ludzka :)
            a co do wspolczucia mojemu mezowi... licze na odpowiedz czemu? bo nie jestem
            przykladna gospodynia domowa pomnazajaca majatek? mysle, ze gdyby taka zone
            chcial miec, toby taka znalazl. ale pokochal mnie i ze mna chce byc. pewnie
            jest jakas przyczyna. moze mu wlasnie idealizmu w zyciu brakowalo ;)
      • Gość: Nie Re: Strach i nienawisc: glupota i agresja IP: 158.194.41.* 27.04.04, 12:10
        Wzruszajace sa proby udowodnienia, ze o postepie decyduje masa, ktora zbiera
        sie od czasu do czasu i zaczyna wywijac kijaszkami, wzruszajace sa tezy, ze o
        demokratyzacji Europy zadecydowaly jakies olbrzymie ruchy spoleczne.
        Wspolczesna demokracja nie pochodzi od tych samych malp, ktore uczestniczyly w
        rabacji, we frondzie czy powstaniu Watta Tylera. Motloch, ktory z niewiadomych
        przyczyn nazwal sie (czy zostal nazwany antyglobalistami - pardon, teraz alter!
        globalistami) jest dokladnym zaprzeczeniem fundamentu, na ktorym zbudowano
        nowoczesna Europe - prawa wlasnosci. Ten motloch nie uznaje zadnego prawa, poza
        prawem tlumu, prawem niszczycielskim i bandyckim, prawem sily. Ten motloch jest
        agresja i bezdenna glupota, skoro wierzy, ze wszyscy moga byc szczesliwy. ALe o
        ile glupota nie jest zakazana, o tyle agresja owszem, co powoduje, ze znaczna
        czesc tzw. alterglobalistow powinna siedziec w wiezieniu, a raczej pracowac w
        ramach robot przymusowych nad odbudowaniem tego co zniszczyli antyglobalisci
        przy okazji pooprzednich burd. A moze te burdy w Pradze czy we Wloszech to byl
        wymysl mediow - ty sie slyszysz w ogole?!
        • Gość: anula Re: Strach i nienawisc: glupota i agresja IP: *.visp.energis.pl 28.04.04, 11:39
          nie wiem, kto demolowal te miasta, nie znam pogladow tych konkretnych ludzi,
          ktorzy podpalali i rzucali kamieniami. ale reklamowanie w mediach antyszczytu
          jako okazji do zadymy poskutkowalo min. tym, ze kibole warszawskiej Polonii i
          Legii umowili sie akurat 29 kwietnia na "spotkanie w miescie". zapewne w tym
          celu, zeby wesprzec ruch alterglobalistyczny...
      • michal25arizona Re: Strach i nienawisc 27.04.04, 18:48
        Troche kiepskie porownanie. Antyglobalisci to kolejne wcielenie idealistow
        czytujacych prace Marksa i Lenina. Tyle ze socjalizm sie nie sprawdzil...
        Dlaczego ??
        Ano dlatego, ze caly ten system zakladal, ze ludzie sa inni niz w
        rzeczywistosci. System taki, w ktory wierza antyglobalisci zaklada bowiem, ze
        wszyscy ludzie sa idealistami. No niestety prawda jest taka, ze ludzie w
        wiekszosci idealistami nie sa i chca po prostu jak najwiecej zarobic...
        Ech..
        Pozdrawiam
    • Gość: Skromny Re: Warszawa osłania się przed szczytem IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.04, 02:08
      powinna sie oslonic przed wstydem..O ile wie co to jest.
    • Gość: modraczek giganty nadchodza....... IP: *.dc.dc.cox.net 27.04.04, 02:18
      Udział w szczycie zapowiedziało ponad 600 szefów firm, ministrów i ludzi nauki
      m.in.: Boeing, Deloitte & Touche, Hewlett-Packard, IBM, Merrill Lynch, Merck,
      Microsoft, Novartis, Pfizer.
      =======
      tu chodzi glownie o otwarcie rynkow zbytu dla powyzszych korporacyjnych
      gigantow.
    • Gość: Osa Do Pszczoly IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.04, 02:24
      "Europejski Szczyt Gospodarczy zgromadzi w środę w Warszawie prawie tak wiele
      głów państw jak doroczne spotkania w Davos. Ale sądząc po składzie delegacji,
      Polska jest przywódcą regionalnym, a nie europejskim"

D. Pszczolkowska chyba ma odchylenia ideologiczne i musi pojechac na oboz
      szkoleniowy po odbyciu samokrytyki. Zlosliwy z pszczolki owadzik. Polska
      przywodca regionalnym?? To tak zlosliwe, ze Czeci, Wegrzy i Slowacy maja od
      smiechu kolke.

"Większość głów państw to goście z Europy Środkowej, Wschodniej i Południowej:
      od Albanii, Armenii i Azerbejdżanu po Słowację, Słowenię, Ukrainę i Węgry."

Azerbajdzan w Europie i pewnie jeszcze jako kraj czysto slowianskioraz
      katolicki.. Wegry w jednym worku z Albania.. Dobre to bardzo wrecz doskonale,
      stosunki wszedzie poprawi:
      "Ta pszczolka, ktora wszyscy zowia Maja, wszyscy Maje znaja i kochaja"
      Tak trzymac!

• Gość: polishcanadian Dwie mysli: IP: 5.5R* / 63.68.196.* 27.04.04, 02:32
      Po pierwsze: z duzej chmury maly deszcz. Nic sie takiego nie stanie.

Po drugie: to odbedzie sie tylko raz, a pochody 1-majowe odbywaly sie co roku.
    • Gość: adam Re: Warszawa osłania się przed szczytem IP: 218.244.242.* 27.04.04, 04:28
      wiecej wiadomosc : www.cri.cn
      www.pl.chinabroadcast.cn
    • Gość: Valhala Atak Vandali ? IP: *.net 27.04.04, 06:53
      Oglądałem zdięcia Warszawy. Odniosłem wrażenie, że antyglobaliści głównie
      zajmują się wybijaniem szyb i niszczeniem mienia. W radiu słyszę, że w Japoni
      zaostrzono środki bezbieczeństwa na najblizszy długi weekend (prawdopodobny
      atak terorystyczny). Co się porobiło ? Już nie mozna pójść spokojnie z
      dzieckiem na odpust ?
    • Gość: DENVER Re: Warszawa osłania się przed szczytem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 07:19
      JA NIE MOGĘ JECHAĆ NOGA MNIE BOLI -
    • Gość: Kotek Wejście do strefy 1 - 27/04 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 07:24
      Ciekawe, jeszcze wczoraj dzwoniłem na Infolinię 0800211112 i Pani twierdziła,
      że wstęp do 1 strefy dla niemieszkańców będzie niemozliwy dopiero od środy, a
      tu jest napisane, że już od wtorku. Czy ktoś wie, jak jest naprawdę?
    • sgh1 Re: Warszawa osłania się przed szczytem 27.04.04, 07:46
      niestety niestety to nie wszystko prawda....
      Studenci SGH maja w czasie forum zajecia, pomimo iz odbywaja sie u nas jakies
      dyskusje itd.
      pozdrawiam
      • Gość: kurgan Re: Warszawa osłania się przed szczytem IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 27.04.04, 08:24
        Po tym szczytowaniu zostanie parę połamanych desek,trochę szkła,skorupki od
        jajek i rozgniecione pomidory.Aha ! i nieco rozbitych łbów.To wszystko.Udanej
        zabawy !
    • antek.rozpylacz Cała prawda O ANTYGLOBALISTACH... 27.04.04, 08:37
      Ruch antyglobalistów nie może przezwyciężyć swoich wewnętrznych sprzeczności.
      Globalizacja jest witana z radością przez kraje biedne, słabo rozwinięte.
      Tymczasem antyglobaliści to ruch powstały w krajach najbogatszych. Twierdzą
      oni, że bronią interesów Trzeciego Świata, a tymczasem narody tego regionu
      błagają nie o mniej, a o więcej globalizacji. Pragną inwestycji wszelkich
      możliwych zagranicznych i międzynarodowych korporacji, które antyglobaliści
      atakują. Najbiedniejsi najwięcej korzystają na globalizacji, ponieważ jeżeli
      ktoś zarabia 4 dolary dziennie pracując w zagranicznej fabryce w Chinach, to
      nie jest to źle, zważywszy, że przedtem pracował za dolara dziennie. Na
      konferencji WTO w Cancun, w Meksyku, kraje rozwijające się prosiły kraje
      zamożne, aby otworzyły swoje rynki dla ich produktów rolniczych. Europa i
      Ameryka Północna odmówiły jednak Brazylii i innym krajom dostępu na swoje
      rynki. Tak więc obecność wśród demonstrantów (w Cancun) przedstawicieli
      francuskich rolników była po prostu śmieszna, gdyż to francuscy farmerzy nie
      życzą sobie wejścia na francuski rynek produktów z Ameryki Łacińskiej.
      Obecnie antyglobaliści mówią, że są »alterglobalistami«. Kiedy zdefiniują co to
      właściwie znaczy, będziemy rozmawiać. Na razie to po prostu puste słowo. Albo
      się bowiem otwiera międzynarodowe rynki, albo nie. I to nie selektywnie - jedne
      się otwiera, a inne zamyka. Bo jeśli tak, to antyglobaliści powinni się raczej
      nazywać lobbystami np. brazylijskiego agrobiznesu.

antyglobaliści czy alterglobaliści poza tym ze są półgłówkami dorabiającymi
      ideologię post factum, niech sobie demonstrują. Mamy wolność zgromadzeń. Ale
      wg. mnie za wszelkie szkody wynikłe z burd powinni zapłacić organizatorzy
      manifestacji !!!! Tak jest w cywilizowanych krajach. U nas nie. A tym co
      wszczynają burdy - odstrzelić d**y. Bo za to polski podatnik płaci aby czuć się
      bezpiecznie, a nie po to aby antyglobalistyczni półdebile rozwalili pół
      miasta...

• Gość: Indy Re: Cała prawda O ANTYGLOBALISTACH... IP: *.wmgalicja.krakow.pl 27.04.04, 10:33
        > Na
        >konferencji WTO w Cancun, w Meksyku, kraje rozwijające się prosiły kraje
        >zamożne, aby otworzyły swoje rynki dla ich produktów rolniczych. Europa i
        >Ameryka Północna odmówiły jednak Brazylii i innym krajom dostępu na swoje
        >rynki.

i wlasnie przeciw temu oni protestuja
        • Gość: $tefan Brazylia chciała globalnie towary upychać! IP: *.chcgilgm.covad.net 27.04.04, 21:04
          > > Na
          > >konferencji WTO w Cancun, w Meksyku, kraje rozwijające się prosiły kraje
          > >zamożne, aby otworzyły swoje rynki dla ich produktów rolniczych.

Brazylia chciała wejść globalnie, wejść na inne rynki, zawładnąć handlem
          globalnym?
          Dobrze, żę antyglobaliści dali Brazylijczykom popalić.
          Globalnie im te towary zachciało się upychać!
          Pchają się a ci ich nie chcą
          Antyglobaliści - tak to jest? Przeciw temu walczycie?
          $tefan
      • Gość: adam Re: Cała prawda O ANTYGLOBALISTACH... IP: *.coco.pl 27.04.04, 10:35
        przynajmniej dla przyzwoitosci napisalbys ze 97% twojej wypowiedzi to cytat
        wypowiedzi pewnego typa z usa.
        polecam troche glebsze zastanowienie sie nad alterglobalizmem
      • Gość: Piotr Jan Re: Cała prawda O ANTYGLOBALISTACH... IP: 212.180.158.* 27.04.04, 12:11
        Prawda! Tak jest nic ująć. Chociaż pewnie wielebna "anula" się nie zgodzi.
      • Gość: anula Re: Cała prawda O ANTYGLOBALISTACH... IP: *.visp.energis.pl 28.04.04, 11:43
        to troche tak, jak to, ze narod polski zaprosil ustami Pana Prezydenta
        szacownych gosci do szczytowania w centrum Warszawy... szkoda tylko, ze narod
        polski o tym nie wiedzial. bo Warszawiacy chyba nie byliby tak jednomyslnie
        goscinni lol
    • Gość: szejk erebruni Re: Warszawa osłania się przed szczytem IP: *.oleszyce.sdi.tpnet.pl 27.04.04, 08:43
      czesc mam pytanie czy moge na czas szczytu dolaczyc do oddzialow policji z
      kolegami aby tych lewackich oszolomow troche uspokoic czy jest taka mozliwosc,
      obiecuje ze naprawde bedziemy skuteczni prosze o odpowiedz
      • Gość: les Re: Warszawa osłania się przed szczytem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 09:37
        > czesc mam pytanie czy moge na czas szczytu dolaczyc do oddzialow policji z
        > kolegami aby tych lewackich oszolomow troche uspokoic czy jest taka
        mozliwosc,
        > obiecuje ze naprawde bedziemy skuteczni prosze o odpowiedz

Proponuję skontaktować się z kibicami Legii ponieważ mentalnie jest Pan bliższy
        tej formacji.
    • Gość: dolby2 Najechało się wieśniaków! IP: 212.244.252.* 27.04.04, 08:44
      Zanim dostojni goście z Albanii i Azerbejdżanu zaczną w Warszawie dyskutować
      nad przyszłością świata, w Warszawie trwają popisy policji. Przez miasto
      przejeżdżają we wszystkich kierunkach konwoje samochodów, oczywiście wszystkie
      na sygnale. Dziękujemy, panie prezydencie!
      • Gość: gość Re: Najechało się wieśniaków! IP: 62.233.177.* 27.04.04, 10:54
        Jesteśmy wdzięczni panu Prezydentowi, za cyrk jaki nam i światu urządza.
        Dziękuje za to, że muszę płacić za coś czego nie chcę. Dziękujemy też za to, że
        jak nasz kraj długi i szeroki, przy braku konktretnych rozwiązań, wymyślił Pan
        taki gniot i takie pomyje dla Panów z Albani i Azerbejdżanu, oczywiście w
        ramach podniesienia naszego prestiżu! gratuluję!
    • Gość: glob_trotter Re: Warszawa Górna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.04, 08:49
      Przecież Warszawa to JEST wiocha. Czego chcecie.
      Dechy będą bardzo pięknie pasowały do wizerunku.
      Niech mi ktoś pokaże jeszcze jakiegoś warszawiaka.
      Cham ze wsi wyjdzie, ale wieś z chama nigdy
      • Gość: bzyk Re: Warszawa Górna IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 27.04.04, 08:59
        Chyba jesteś nieco zakompleksiony koleś, co zresztą nie dziwi, ponieważ na
        forum można spotkać wielu takich którzy pismem próbują leczyć swoje kompleksy.
        Nie martw się, nie ty pierwszy....
      • Gość: Dresik Re: Warszawa Górna IP: *.pwn.com.pl 27.04.04, 12:10
        Słuchaj no Panie Globcośtam, jeśli Warszawa według Ciebie to wiocha, to pokaż
        mi Polskie miasto. Jak masz kompleksy gnoju, to wyżywaj się u psychiatry, a nie
        obrażaj tych o których nic niewiesz. To prawda że duża część mieszkańców
        stolicy to ludzie napływowi (tak samo jak w innych miastach typu krakowska Nowa
        Huta, czy Wrocław, Poznań), jednak jest jeszcze garstka ludzi którzych rodzice
        i dziadowie tu się urodzili i wychowali, a niektórzy zgineli w powstaniu, więc
        zamknij wszawy ryj z łaski swojej. Po za tym czasami lepiej czasami być
        wieśniakiem niż takim Ćwokiem jak Ty! Co do szczytu, a właściwie obaw
        związanymi z demonstracjami, to bardziej obawiam się o zachowania policjantów
        którzy z góry zakładają że wszyscy alterglobaliśći to niebezpieczni ekstremiści
        których należy spacyfikować, oraz różnej maści oszołomów, koboli, bandytów i
        zawodowych zadymiarzy, którzy przyjadą tu pobić się z policją i podemolować
        wszystko co się da.
        • Gość: glob_trot Re: Warszawa Górna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.04, 14:09
          O! to się nam pan pięknie przedstawił ;-))))
          Przecież mówiłem, że wiocha.
          • Gość: pkin Re: Warszawa Górna IP: *.acn.waw.pl 27.04.04, 15:47
            Na twoje głupawe wynurzenia innej odpowiedzi nie było
            • Gość: glob Re: Warszawa Górna IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.04, 22:55
              Jaki pan taki kram. I odwrotnie.
      • Gość: Piotr Jan Re: Warszawa Górna IP: 212.180.158.* 27.04.04, 12:41
        A z jakiej Ty pochodzisz wiochy Buraku? Dzięki Kmiotkom podobnym do Ciebie
        Warszawa ma obraz negatywny. Nazjeżdżali się do stolicy i kichę robią.
    • mal1950 Re: Warszawa osłania się przed szczytem 27.04.04, 09:17
      Wiochą zawsze WARSZAWKA była, a teraz jest wiochą zabitą dechami (i płytami).
      Fredek
    • Gość: Leon Ciemnogrod pokazuje swiatu twarz IP: 12.36.104.* 27.04.04, 09:29

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka