Gość: funia IP: *.TKK.net.pl / *.tkk.net.pl 26.04.04, 23:36 Ciekawe ile miasto na tym zarobi? Bo ile juz straciło to kazdy widzi.Po co nam to było... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: skok Bedzie Premier Albanii , wiecie tej potęgi gospoda IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 27.04.04, 07:52 rczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Jan Re: i Prezydent Wietnamu a może nawet ktoś z Kamb IP: 212.180.158.* 27.04.04, 11:32 Skąd ten sarkazm? Powinniśmy się cieszyć, że odwiedzają nas przywódcy innych państw. Co? Kambodża gorsza od Niemców, Francuzów? Wkurzałbyś się gdyby Kwachu jechał z wizytą do USA lub UK i takie teksty by o nas pisano! Bez pozdrowień Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druid duzych interesow nie robi sie w swietle jupiterow IP: 217.153.97.* 27.04.04, 12:24 ta szopka to wlasciwie nie wiadomo poco troche wazniakow poprawi sobie samopoczucie, zabaluje, popije i sie rozjedzie. ciekawe co takei dyskusje wniosa konkretnego do zycia obywateli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrek ale takie piszą ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 20:42 a Ty możesz się wkurzać lub nie, jak wolisz. A Kwass to nawet u Busha zachować się nie potrafi, więc tam już go na pewno nie zaproszą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AWANGARDZISTA LIBERALOWIE NAPRAWIAJA SWIAT IP: 149.156.62.* 27.04.04, 20:43 Probujesz pisac argumenty a slyszysz belkot i wyzwiska. Dziekuje i za to bo wiem z jakim poziomem rozmowcow mam do czynienia. Tak kocham Marksa i Engelsa jak wy anty czy tez alterglobalistow (mnie tam wsio rawno). Socjalizm sie sprawdzil. Dlatego macie prawie darmowa sluzbe zdrowia, szkoly i policje. Liberalowie mowia: sprywatyzowac wszystko to swiat bedzie piekniejszy. Obnizyc podatki, wprowadzic liniowy, etc. Niech mnie ktos przekona, ze czlowiek ktory zarabiajac kilkadziesiat tysiecy miesiecznie utyskiwuje, ze go panstwo okrada, po obnizeniu podatku przestanie sie skarzyc i natychmiast zatrudni wszystkich mozliwych bezrobotnych. Bzdura. Kupi sobie zlote zderzaki do swojego Merca. A Ci bezrobotni jak sie juz dostatecznie sfrusruja to wezma w swoje brudne lapy kamienie i inne ciezkie przedmioty i zrobia nam kolejny Wielki Pazdziernik. Tacy jak ja probuja temu wlasnie zapobiec. Zazdrosc i chciwosc sa tak naturalne jak glod czy parcie na pecherz. Mamy to po naszych zwierzecych przodkach. Uswiadomcie sobie, ze wasze bogactwo wkurza biedote, a to wcale nie jest dobrze, bo stymulujaco dla gospodarki, tylko zle bo grozi rozlewem krwi. Zrobcie cos dla swiata. Prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LZ Przeczytajcie!!! Umieram ze śmiechu!!! IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 27.04.04, 09:26 Przeczytałem właśnie, że obrady plenarne i najważniejsze sesje plenarne będą odbywać się w namiocie dostawionym na tyłach Pałacu Kultury. Uszczypnijcie mnie albo powiedzcie, że to nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolfgang87 Re: Warszawa osłania się przed szczytem IP: 5.2.* / *.chello.pl 26.04.04, 23:57 Hahahaha.... Ciekawe jak zareaguja te wszystki osobistosci jak zobacza ...no wlasnie: wioche zabita deskami :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LZ Re: Warszawa osłania się przed szczytem IP: *.interkom.pl / *.interkom.net.pl 27.04.04, 07:57 Do Warszawy przyjadą prezydenci Albanii, Armenii, Azerbejdżanu, Bośni i Hercegowiny, Bułgarii, Gruzji, Łotwy, Mołdawii, Niemiec, Słowacji, Serbii i Czarnogóry, Portugalii, Rumunii, Ukrainy i Węgier. Premierzy będą reprezentowali Litwę, Białoruś i Chorwację. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eM Re: Warszawa osłania się przed szczytem IP: *.szczecin.mm.pl 27.04.04, 00:03 Ludzie którzy się zjadą, będą omawiać podobne sprawy do tych co caryca Katarzyna w Targowicy. Uważam, że to może być jedna z większych manifestacji w ostatnich latach organizowanych w Europie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Warszawa osłania się przed szczytem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 06:24 > Ludzie którzy się zjadą, będą omawiać podobne sprawy do tych co caryca > Katarzyna w Targowicy. Boze, niektorzy to maja nasrane w tych glowach rowno.Czlowieku,idz sie leczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
michal25arizona Re: Warszawa osłania się przed szczytem 27.04.04, 18:44 No no... Ale na szczescie sa tacy ludze jak Giertych i Lepper, ktorzy jak Rejtan wlasnym cialem beda blokowac kolejny rozbior Polski... jezu... Wezcie juz skonczcie z ym postmickiewiczowskim romantycznym patriotyzmem. Jak czytam niektore komentarze tutaj to zaczynam rozumiec dlaczego tak duza czesc spoleczenstwa chce glosowac na populistow... Juz to kilka razy napisalem na tym forum, ale powtorze : Mam nadzieje ze za kilka lat Polska niebeda rzadzic patrioci tylko ambitni specjalisci. Bron nas panie Boze przed patriotami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol Re: Po co nam to było?Zapytaj Jonasa i Kwasa IP: *.chello.pl 27.04.04, 00:27 Kwas chce sobie zrobic fotke z premierem Albanii i ministrem z Uzbekistanu,a Jonas zrobi wszystko zeby sie podlizac Kwasowi.A i tak cala wina za zniszczenia spadnie na Kaczynskiego(ktory byl od poczatku przeciwny temu spedowi) i komuchy beda mialy powody do radosci bo Kwas bedzie mial fotke,a Kaczynski problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exko Re: Po co nam to było?Zapytaj Jonasa i Kwasa IP: *.dclient.hispeed.ch 27.04.04, 00:33 Zgadzam sie warunkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gc Bezczelne czerwone s********e IP: 138.15.150.* 27.04.04, 00:34 Wiedzac czym to grozi nie mozna bylo zrobic tego spedu gdzies poza miastem? W jakims zamku, palacu, najlepiej otoconym parkiem i murem? Tak to sie robi np. we Francji. Nie. Aroganckie czerwone malpy robia to w srodku miasta, narazajac tysiace ludzi na problemy, strate czasu i pieniedzy. Gorzej niz za komuny. Marze o dniu, w ktorym Miler, Kwach, Jaruzel i reszta bandytow zawisnie. Jestem przeciwnikiem kary smierci, ale dla nich zrobilbym wyjatek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danny Re: Bezczelne czerwone s********e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 01:44 Śmierć Kwacha, Jaruzela i Millera na stryczku czy krześle może nie, ale śmierć czerwonych pomysłów na pewno tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: Bezczelne chyba-nie-czerwone s********e IP: *.dialup.warszawa.pl 27.04.04, 11:55 ehm... w sprawach organizacyjnych, to raczej z pretensjami do wladz lokalnych, bo to one zezwalaly na konkretna lokalizacje... pan prezydent Warszawy Lech Kaczynski i pan przewodniczacy Rady m.st. Warszawy Jan Maria Jackowski chyba by sie obrazili za nazwanie ich czerwonymi... bo co do drugiego czlonu, to nie mam pojecia ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jędrzej Jaki szczyt, to ledwie pagórek IP: *.chello.pl 27.04.04, 00:54 Miasto zdezorganizowane na cały tydzień z powodu przyjazdu paru drugorzędnych figur eurpejskich. Jakas groteskowa niedorzeczność... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B.syn Ladena olewam was jak wielu innych i tez nie przyjade IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.04, 01:02 sami sobie zrobcie zamach, zeby sie wreszcie poczuc waznym mocarstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkin Re: Warszawa osłania się przed szczytem IP: *.acn.waw.pl 27.04.04, 01:10 To wcale nie wymagało wielkiego charakteru nasza odmowa niezgoda i upór mieliśmy odrobinę koniecznej odwagi lecz w gruncie rzeczy była to sprawa Smaku Tak Smaku w którym są włókna duszy i chrząstki sumienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Awangardzista Strach i nienawisc IP: 149.156.62.* 27.04.04, 01:46 Wielu ludzi pluje dzis na alterglobalistow, a ja mam dziwne deja vu. Pamietam jak w szkole (1983r.) kolega powiedzial mi, ze nie lubi Solidarnosci, bo oni chca zniszczyc Polske. Nie wymyslil tego - tak uslyszal w telewizji. I o dziwo mial racje. Zniszczyli. Polske Ludowa. Teraz telewizja i gazety sa w innych rekach, wiec to antyglobalisci sa po zlej stronie, bo chca zniszczyc swiat. Chca. Swiat niesprawiedliwosci i nedzy. Kompletna utopia? Pewnie. Ale gdyby kilka wiekow temu lat ktos powiedzial, ze kiedys wszyscy beda mieli prawo decydowac o tym kto rzadzi to by go spalili na stosie za herezje. Na szczescie przez te pare wiekow paru ludzi nie godzilo sie na tamto status quo. Alterglobalisci to awangarda budzaca niepokoj, bo godzaca w ustalony porzadek. Dziekujemy wam drodzy dziennikarze za bezstronnosc. To przez was sciagaja do Warszawy kibole i inni idioci, zeby sie zabawic rozpieprzajac miasto, zamiast tysiecy ludzi, ktorych martwi to co na swiecie sie dzieje. Moja mama jest zrozpaczona, ze jej syn "chce" dac sie zabic jadac na pokojowa demonstracje. Ja nie dam sie zastraszyc ale moja bogu ducha winna mama nie bedzie spala az do czwartku. Mam nadzieje, ze towarzystwo jakie nam zapewniliscie obroci sie przeciw wam i policji, a nie tym, ktorzy rzucaja sie z motyka na slonce. Odpowiedz Link Zgłoś
sbig Afangarcista: skad ci sie takie dziwne porownanie 27.04.04, 07:59 wzielo: ruchu antykomunistycznego z ruchem antyglobalistycznym (czy laterglobalistycznym - cokolwiek by to mialo znaczyc). To ze sie dwoch sie przeciwstawia jakims systemom nie czyni ich rownych czy podobnych. Stosujac ta analogie Slon jest podobny do Mrowki: obydowje sa ekstremalnie odmienne od normy wielkosci wyznaczonej przez rozmiar czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cynik Re: Strach i nienawisc IP: *.kabel.telenet.be 27.04.04, 08:41 Avangardzisto, Oszczedz energie i chlubne intencje na zwalczanie rzeczywistego globalizmu a nie nedznej imitacji! Czy rzeczywiscie groza nam globalistyczne zapedy kacykow z Turkmenistanu, Bosni i innych Albanii? Tych pewnie bardziej zmartwia zabite dechami sklepy w Warszawie niz twoje protesty.... :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: Strach i nienawisc IP: *.dialup.warszawa.pl 27.04.04, 11:43 moj maz zagrozil, ze mnie przykuje do kaloryfera - boi sie przede wszystkim, ze mnie oszalaly tlum stratuje, dostane w leb od pana policjanta itp. mniej wazne jest dla niego w tym momencie dlaczego tam ide, dlaczego to dla mnie tak wazne. ale czy nie na tym polega strategia pismakow? dac ludziom, ktorzy sie nie zetkneli z ideami alterglobalizmu tania sensacje, zeby nie zaczeli zastanawiac sie nad trescia wypowiedzi alterglobalistow, bo jeszcze [straszne!] mogliby przyznac im racje? i ludzie znowu masowo zaczeliby wychodzic na ulice domagajac sie przynajmniej godnego traktowania? w kazdym razie do zobaczenia na demonstracji - moze to walka z wiatrakami, ale warto walczyc o swiat, w ktorym liczy sie czlowiek. kazdy czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Jan Re: Strach i nienawisc IP: 212.180.158.* 27.04.04, 12:04 Taaaaaaaaaa! Oj źle z tobą Anula, źle.Jesteś klasycznym przykładem prania mózgu. Bredzisz coś pod nosem... Tylko mi tego Twojego męża szkoda. Może byś się Go posłuchała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: Strach i nienawisc IP: *.visp.energis.pl 28.04.04, 11:17 a jakies argumenty? czy tylko blotem bedziesz rzucac? Odpowiedz Link Zgłoś
wolfspider Re: Strach i nienawisc 27.04.04, 14:07 Mam nadzieje ze to z policjantem i pala sie sprawdzi moze wtedy siadziesz na tylku w domu i zrobisz chcociaz mezowi obiad a przestaniesz sie wloczyc po glupkowatych pokazowych manifestacjach na ktore przyjezdzaja sobie ludzie z calego swiata zeby zrobic zadyme.Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: Strach i nienawisc IP: *.visp.energis.pl 28.04.04, 11:24 obiady gotuje moj maz, sprzata w domu maz, zmywa, pierze itp. tez. i pracuje zarobkowo. a ja mam czas na to, zeby zajmowac sie tym, co dla mnie najwazniejsze: przede wszystkim praca spoleczna tam, gdzie ludzie potrzebuja pomocy. tylko co to wszystko ciebie obchodzi? ja ide na demonstracje manifestowac swoje poglady. jezeli inni ida po to, zeby demolowac i bic, to mnie to nie obchodzi. jezeli ida w tym samym celu co ja - ciesze sie, ze moge sie z nimi spotkac, porozmawiac, moze czegos dowiedziec, moze nauczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
michal25arizona Re: Strach i nienawisc 27.04.04, 18:53 Anula, za duzo romantycznej literatury sie naczytalas. Zalozmy, ze zniszczysz ten system, ktory teraz funkcjonuje na swiecie. Co dalej ?? W jaki sposob zapewnisz ludziom (i tym ktorzy chca pracowac i tym ktorzy nie chca) godne zycie ?? Bedziesz musiala stworzyc potezny system administracyjny, ktory bedzie dysponowal dobra wyprodukowane przez tak znienawidzonych przez antyglobalistow duze koncerny. System administracyjny bedzie kosztowal panstwo bardzo duzo i w efekcie firmy produkujace te dobra nie beda sobie mogly poradzic finansowo i splajtuja. Taki bedzie koniec twojego systemu. A poza tym zapominasz, ze natura ludzka jest niezgodna z twoimi zalozeniami. Ludzie z natury nie sa idealistami. Nasz natura raczej nakazuje nam zarabiac coraz wiecej i kupowac wiecej produktow. To sie kloci z obrazem systemu gloszonym przez antyglobalistow... Powodzenia i wspolczuje twojemu mezowi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: Strach i nienawisc IP: *.visp.energis.pl 28.04.04, 11:35 a nie sadzisz, ze idealisci sa po prostu potrzebni jako przeciwwaga dla wynaturzen - w tym przypadku kapitalizmu? zeby krzyczeli i stawiali szlaban zanim czlowiek przestanie sie liczyc? co do natury ludzkiej to nie wierze w twory zbiorowe, jakies usrednione wyobrazenia: moja natura jest idealistyczna. jestem czlowiekiem, wiec to natura ludzka :) a co do wspolczucia mojemu mezowi... licze na odpowiedz czemu? bo nie jestem przykladna gospodynia domowa pomnazajaca majatek? mysle, ze gdyby taka zone chcial miec, toby taka znalazl. ale pokochal mnie i ze mna chce byc. pewnie jest jakas przyczyna. moze mu wlasnie idealizmu w zyciu brakowalo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie Re: Strach i nienawisc: glupota i agresja IP: 158.194.41.* 27.04.04, 12:10 Wzruszajace sa proby udowodnienia, ze o postepie decyduje masa, ktora zbiera sie od czasu do czasu i zaczyna wywijac kijaszkami, wzruszajace sa tezy, ze o demokratyzacji Europy zadecydowaly jakies olbrzymie ruchy spoleczne. Wspolczesna demokracja nie pochodzi od tych samych malp, ktore uczestniczyly w rabacji, we frondzie czy powstaniu Watta Tylera. Motloch, ktory z niewiadomych przyczyn nazwal sie (czy zostal nazwany antyglobalistami - pardon, teraz alter! globalistami) jest dokladnym zaprzeczeniem fundamentu, na ktorym zbudowano nowoczesna Europe - prawa wlasnosci. Ten motloch nie uznaje zadnego prawa, poza prawem tlumu, prawem niszczycielskim i bandyckim, prawem sily. Ten motloch jest agresja i bezdenna glupota, skoro wierzy, ze wszyscy moga byc szczesliwy. ALe o ile glupota nie jest zakazana, o tyle agresja owszem, co powoduje, ze znaczna czesc tzw. alterglobalistow powinna siedziec w wiezieniu, a raczej pracowac w ramach robot przymusowych nad odbudowaniem tego co zniszczyli antyglobalisci przy okazji pooprzednich burd. A moze te burdy w Pradze czy we Wloszech to byl wymysl mediow - ty sie slyszysz w ogole?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: Strach i nienawisc: glupota i agresja IP: *.visp.energis.pl 28.04.04, 11:39 nie wiem, kto demolowal te miasta, nie znam pogladow tych konkretnych ludzi, ktorzy podpalali i rzucali kamieniami. ale reklamowanie w mediach antyszczytu jako okazji do zadymy poskutkowalo min. tym, ze kibole warszawskiej Polonii i Legii umowili sie akurat 29 kwietnia na "spotkanie w miescie". zapewne w tym celu, zeby wesprzec ruch alterglobalistyczny... Odpowiedz Link Zgłoś
michal25arizona Re: Strach i nienawisc 27.04.04, 18:48 Troche kiepskie porownanie. Antyglobalisci to kolejne wcielenie idealistow czytujacych prace Marksa i Lenina. Tyle ze socjalizm sie nie sprawdzil... Dlaczego ?? Ano dlatego, ze caly ten system zakladal, ze ludzie sa inni niz w rzeczywistosci. System taki, w ktory wierza antyglobalisci zaklada bowiem, ze wszyscy ludzie sa idealistami. No niestety prawda jest taka, ze ludzie w wiekszosci idealistami nie sa i chca po prostu jak najwiecej zarobic... Ech.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skromny Re: Warszawa osłania się przed szczytem IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.04, 02:08 powinna sie oslonic przed wstydem..O ile wie co to jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modraczek giganty nadchodza....... IP: *.dc.dc.cox.net 27.04.04, 02:18 Udział w szczycie zapowiedziało ponad 600 szefów firm, ministrów i ludzi nauki m.in.: Boeing, Deloitte & Touche, Hewlett-Packard, IBM, Merrill Lynch, Merck, Microsoft, Novartis, Pfizer. ======= tu chodzi glownie o otwarcie rynkow zbytu dla powyzszych korporacyjnych gigantow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Osa Do Pszczoly IP: *.dip.t-dialin.net 27.04.04, 02:24 "Europejski Szczyt Gospodarczy zgromadzi w środę w Warszawie prawie tak wiele głów państw jak doroczne spotkania w Davos. Ale sądząc po składzie delegacji, Polska jest przywódcą regionalnym, a nie europejskim" D. Pszczolkowska chyba ma odchylenia ideologiczne i musi pojechac na oboz szkoleniowy po odbyciu samokrytyki. Zlosliwy z pszczolki owadzik. Polska przywodca regionalnym?? To tak zlosliwe, ze Czeci, Wegrzy i Slowacy maja od smiechu kolke. "Większość głów państw to goście z Europy Środkowej, Wschodniej i Południowej: od Albanii, Armenii i Azerbejdżanu po Słowację, Słowenię, Ukrainę i Węgry." Azerbajdzan w Europie i pewnie jeszcze jako kraj czysto slowianskioraz katolicki.. Wegry w jednym worku z Albania.. Dobre to bardzo wrecz doskonale, stosunki wszedzie poprawi: "Ta pszczolka, ktora wszyscy zowia Maja, wszyscy Maje znaja i kochaja" Tak trzymac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polishcanadian Dwie mysli: IP: 5.5R* / 63.68.196.* 27.04.04, 02:32 Po pierwsze: z duzej chmury maly deszcz. Nic sie takiego nie stanie. Po drugie: to odbedzie sie tylko raz, a pochody 1-majowe odbywaly sie co roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Warszawa osłania się przed szczytem IP: 218.244.242.* 27.04.04, 04:28 wiecej wiadomosc : www.cri.cn www.pl.chinabroadcast.cn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Valhala Atak Vandali ? IP: *.net 27.04.04, 06:53 Oglądałem zdięcia Warszawy. Odniosłem wrażenie, że antyglobaliści głównie zajmują się wybijaniem szyb i niszczeniem mienia. W radiu słyszę, że w Japoni zaostrzono środki bezbieczeństwa na najblizszy długi weekend (prawdopodobny atak terorystyczny). Co się porobiło ? Już nie mozna pójść spokojnie z dzieckiem na odpust ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DENVER Re: Warszawa osłania się przed szczytem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 07:19 JA NIE MOGĘ JECHAĆ NOGA MNIE BOLI - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kotek Wejście do strefy 1 - 27/04 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 07:24 Ciekawe, jeszcze wczoraj dzwoniłem na Infolinię 0800211112 i Pani twierdziła, że wstęp do 1 strefy dla niemieszkańców będzie niemozliwy dopiero od środy, a tu jest napisane, że już od wtorku. Czy ktoś wie, jak jest naprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
sgh1 Re: Warszawa osłania się przed szczytem 27.04.04, 07:46 niestety niestety to nie wszystko prawda.... Studenci SGH maja w czasie forum zajecia, pomimo iz odbywaja sie u nas jakies dyskusje itd. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurgan Re: Warszawa osłania się przed szczytem IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 27.04.04, 08:24 Po tym szczytowaniu zostanie parę połamanych desek,trochę szkła,skorupki od jajek i rozgniecione pomidory.Aha ! i nieco rozbitych łbów.To wszystko.Udanej zabawy ! Odpowiedz Link Zgłoś
antek.rozpylacz Cała prawda O ANTYGLOBALISTACH... 27.04.04, 08:37 Ruch antyglobalistów nie może przezwyciężyć swoich wewnętrznych sprzeczności. Globalizacja jest witana z radością przez kraje biedne, słabo rozwinięte. Tymczasem antyglobaliści to ruch powstały w krajach najbogatszych. Twierdzą oni, że bronią interesów Trzeciego Świata, a tymczasem narody tego regionu błagają nie o mniej, a o więcej globalizacji. Pragną inwestycji wszelkich możliwych zagranicznych i międzynarodowych korporacji, które antyglobaliści atakują. Najbiedniejsi najwięcej korzystają na globalizacji, ponieważ jeżeli ktoś zarabia 4 dolary dziennie pracując w zagranicznej fabryce w Chinach, to nie jest to źle, zważywszy, że przedtem pracował za dolara dziennie. Na konferencji WTO w Cancun, w Meksyku, kraje rozwijające się prosiły kraje zamożne, aby otworzyły swoje rynki dla ich produktów rolniczych. Europa i Ameryka Północna odmówiły jednak Brazylii i innym krajom dostępu na swoje rynki. Tak więc obecność wśród demonstrantów (w Cancun) przedstawicieli francuskich rolników była po prostu śmieszna, gdyż to francuscy farmerzy nie życzą sobie wejścia na francuski rynek produktów z Ameryki Łacińskiej. Obecnie antyglobaliści mówią, że są »alterglobalistami«. Kiedy zdefiniują co to właściwie znaczy, będziemy rozmawiać. Na razie to po prostu puste słowo. Albo się bowiem otwiera międzynarodowe rynki, albo nie. I to nie selektywnie - jedne się otwiera, a inne zamyka. Bo jeśli tak, to antyglobaliści powinni się raczej nazywać lobbystami np. brazylijskiego agrobiznesu. antyglobaliści czy alterglobaliści poza tym ze są półgłówkami dorabiającymi ideologię post factum, niech sobie demonstrują. Mamy wolność zgromadzeń. Ale wg. mnie za wszelkie szkody wynikłe z burd powinni zapłacić organizatorzy manifestacji !!!! Tak jest w cywilizowanych krajach. U nas nie. A tym co wszczynają burdy - odstrzelić d**y. Bo za to polski podatnik płaci aby czuć się bezpiecznie, a nie po to aby antyglobalistyczni półdebile rozwalili pół miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Indy Re: Cała prawda O ANTYGLOBALISTACH... IP: *.wmgalicja.krakow.pl 27.04.04, 10:33 > Na >konferencji WTO w Cancun, w Meksyku, kraje rozwijające się prosiły kraje >zamożne, aby otworzyły swoje rynki dla ich produktów rolniczych. Europa i >Ameryka Północna odmówiły jednak Brazylii i innym krajom dostępu na swoje >rynki. i wlasnie przeciw temu oni protestuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $tefan Brazylia chciała globalnie towary upychać! IP: *.chcgilgm.covad.net 27.04.04, 21:04 > > Na > >konferencji WTO w Cancun, w Meksyku, kraje rozwijające się prosiły kraje > >zamożne, aby otworzyły swoje rynki dla ich produktów rolniczych. Brazylia chciała wejść globalnie, wejść na inne rynki, zawładnąć handlem globalnym? Dobrze, żę antyglobaliści dali Brazylijczykom popalić. Globalnie im te towary zachciało się upychać! Pchają się a ci ich nie chcą Antyglobaliści - tak to jest? Przeciw temu walczycie? $tefan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Cała prawda O ANTYGLOBALISTACH... IP: *.coco.pl 27.04.04, 10:35 przynajmniej dla przyzwoitosci napisalbys ze 97% twojej wypowiedzi to cytat wypowiedzi pewnego typa z usa. polecam troche glebsze zastanowienie sie nad alterglobalizmem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Jan Re: Cała prawda O ANTYGLOBALISTACH... IP: 212.180.158.* 27.04.04, 12:11 Prawda! Tak jest nic ująć. Chociaż pewnie wielebna "anula" się nie zgodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula Re: Cała prawda O ANTYGLOBALISTACH... IP: *.visp.energis.pl 28.04.04, 11:43 to troche tak, jak to, ze narod polski zaprosil ustami Pana Prezydenta szacownych gosci do szczytowania w centrum Warszawy... szkoda tylko, ze narod polski o tym nie wiedzial. bo Warszawiacy chyba nie byliby tak jednomyslnie goscinni lol Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szejk erebruni Re: Warszawa osłania się przed szczytem IP: *.oleszyce.sdi.tpnet.pl 27.04.04, 08:43 czesc mam pytanie czy moge na czas szczytu dolaczyc do oddzialow policji z kolegami aby tych lewackich oszolomow troche uspokoic czy jest taka mozliwosc, obiecuje ze naprawde bedziemy skuteczni prosze o odpowiedz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: les Re: Warszawa osłania się przed szczytem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.04, 09:37 > czesc mam pytanie czy moge na czas szczytu dolaczyc do oddzialow policji z > kolegami aby tych lewackich oszolomow troche uspokoic czy jest taka mozliwosc, > obiecuje ze naprawde bedziemy skuteczni prosze o odpowiedz Proponuję skontaktować się z kibicami Legii ponieważ mentalnie jest Pan bliższy tej formacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolby2 Najechało się wieśniaków! IP: 212.244.252.* 27.04.04, 08:44 Zanim dostojni goście z Albanii i Azerbejdżanu zaczną w Warszawie dyskutować nad przyszłością świata, w Warszawie trwają popisy policji. Przez miasto przejeżdżają we wszystkich kierunkach konwoje samochodów, oczywiście wszystkie na sygnale. Dziękujemy, panie prezydencie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Najechało się wieśniaków! IP: 62.233.177.* 27.04.04, 10:54 Jesteśmy wdzięczni panu Prezydentowi, za cyrk jaki nam i światu urządza. Dziękuje za to, że muszę płacić za coś czego nie chcę. Dziękujemy też za to, że jak nasz kraj długi i szeroki, przy braku konktretnych rozwiązań, wymyślił Pan taki gniot i takie pomyje dla Panów z Albani i Azerbejdżanu, oczywiście w ramach podniesienia naszego prestiżu! gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glob_trotter Re: Warszawa Górna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.04, 08:49 Przecież Warszawa to JEST wiocha. Czego chcecie. Dechy będą bardzo pięknie pasowały do wizerunku. Niech mi ktoś pokaże jeszcze jakiegoś warszawiaka. Cham ze wsi wyjdzie, ale wieś z chama nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyk Re: Warszawa Górna IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 27.04.04, 08:59 Chyba jesteś nieco zakompleksiony koleś, co zresztą nie dziwi, ponieważ na forum można spotkać wielu takich którzy pismem próbują leczyć swoje kompleksy. Nie martw się, nie ty pierwszy.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dresik Re: Warszawa Górna IP: *.pwn.com.pl 27.04.04, 12:10 Słuchaj no Panie Globcośtam, jeśli Warszawa według Ciebie to wiocha, to pokaż mi Polskie miasto. Jak masz kompleksy gnoju, to wyżywaj się u psychiatry, a nie obrażaj tych o których nic niewiesz. To prawda że duża część mieszkańców stolicy to ludzie napływowi (tak samo jak w innych miastach typu krakowska Nowa Huta, czy Wrocław, Poznań), jednak jest jeszcze garstka ludzi którzych rodzice i dziadowie tu się urodzili i wychowali, a niektórzy zgineli w powstaniu, więc zamknij wszawy ryj z łaski swojej. Po za tym czasami lepiej czasami być wieśniakiem niż takim Ćwokiem jak Ty! Co do szczytu, a właściwie obaw związanymi z demonstracjami, to bardziej obawiam się o zachowania policjantów którzy z góry zakładają że wszyscy alterglobaliśći to niebezpieczni ekstremiści których należy spacyfikować, oraz różnej maści oszołomów, koboli, bandytów i zawodowych zadymiarzy, którzy przyjadą tu pobić się z policją i podemolować wszystko co się da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glob_trot Re: Warszawa Górna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.04, 14:09 O! to się nam pan pięknie przedstawił ;-)))) Przecież mówiłem, że wiocha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pkin Re: Warszawa Górna IP: *.acn.waw.pl 27.04.04, 15:47 Na twoje głupawe wynurzenia innej odpowiedzi nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glob Re: Warszawa Górna IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.04.04, 22:55 Jaki pan taki kram. I odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Jan Re: Warszawa Górna IP: 212.180.158.* 27.04.04, 12:41 A z jakiej Ty pochodzisz wiochy Buraku? Dzięki Kmiotkom podobnym do Ciebie Warszawa ma obraz negatywny. Nazjeżdżali się do stolicy i kichę robią. Odpowiedz Link Zgłoś
mal1950 Re: Warszawa osłania się przed szczytem 27.04.04, 09:17 Wiochą zawsze WARSZAWKA była, a teraz jest wiochą zabitą dechami (i płytami). Fredek Odpowiedz Link Zgłoś