Dodaj do ulubionych

Kolejna wtopa Bronka

29.03.11, 16:54
Tomasz Machała: Umowny podział był jednak inny. Rząd to UE. Prezydent to NATO i sprawy wojskowe.

Bronisław Komorowski: Nie słyszałem o takiej umowie. Trzeba przestrzegać konstytucji. Jestem cały czas w kontakcie z premierem. I przekonują mnie dotychczasowe decyzje podejmowane w tej sprawie przez państwo polskie. Widzę w nich niechęć do łatwego wysyłania kolejnych polskich żołnierzy na wojnę z dala od Europy. Nie chcemy ustawiać się w roli nadgorliwca jadącego chętnie na antypody świata.

Libia to antypody według p)rezydenta
Obserwuj wątek
    • martusia_krolowa_polski Re: Kolejna wtopa Bronka 29.03.11, 17:18
      kiemlicz88 napisał:

> Tomasz Machała: Umowny podział był jednak inny. Rząd to UE. Prezydent to NATO i
      > sprawy wojskowe.
      >
      >
      >
      > Bronisław Komorowski: Nie słyszałem o takiej umowie. Trzeba przestrzegać konsty
      > tucji. Jestem cały czas w kontakcie z premierem. I przekonują mnie dotychczasow
      > e decyzje podejmowane w tej sprawie przez państwo polskie. Widzę w nich niechęć
      > do łatwego wysyłania kolejnych polskich żołnierzy na wojnę z dala od Europy.
      > Nie chcemy ustawiać się w roli nadgorliwca jadącego chętnie na antypody świata.
      >
      > Libia to antypody według p)rezydenta

Dla KAczyńskiego antypody to Kaliningrad, a Libia i Gruzja to bliscy sojusznicy.
    • mike.recz Czego konkretnie nie zrozumiałeś? 29.03.11, 17:24
      Umowny podział był jednak inny. Rząd to UE. Prezydent to NATO i sprawy wojskowe.

Nie słyszałem o takiej umowie. Trzeba przestrzegać konstytucji. Jestem cały czas w kontakcie z premierem. I przekonują mnie dotychczasowe decyzje podejmowane w tej sprawie przez państwo polskie. Widzę w nich niechęć do łatwego wysyłania kolejnych polskich żołnierzy na wojnę z dala od Europy. Nie chcemy ustawiać się w roli nadgorliwca jadącego chętnie na antypody świata.

Morze Śródziemne u granic Unii to antypody?

Miałem na myśli dwie duże operacje: Irak i Afganistan. Jedna z nich jeszcze trwa. Nie ma powodu, by ukrywać istnienie związku między skalą zaangażowania NATO w Afganistanie a trudnościami z angażowaniem się w Afryce Północnej. To potwierdza moją tezę, że należy dążyć do zakończenia misji afgańskiej. To pozwoliłoby odzyskać swobodę decydowania i działania na innych obszarach.
      www.prezydent.pl/aktualnosci/wypowiedzi-prezydenta/wywiady-krajowe/art,22,nigdy-w-zyciu-nie-kierowalem-sie-lekami-robie-swoje.html
      • yost2 Czyli idioten-prezio się wygłupił 29.03.11, 18:34
        Albowiem Irak czy Afganistan to też nie nasze antypody. Te leżą gdzieś na Pacyfiku, południowym na dodatek :-/
        • mike.recz Ja tam go zrozumiałem. 29.03.11, 19:16
          Miał na myśli coś odległego i tyle.
          • zoil44elwer Re: Ja tam go zrozumiałem. 30.03.11, 12:22
            Bo jesteś antypodą(AboryGenem) antykomunistycznym,czyli po grecku antipodes-osoba mająca przeciwne stopy!
        • zoil44elwer Re: Czyli idioten-prezio się wygłupił 30.03.11, 12:16
          Antypody są pod nami!
    • yoma Re: Kolejna wtopa Bronka 29.03.11, 17:27
      Jak nie ma wtopy, to trzeba ją stworzyć?

Poeta, tfu, prezydent, chciał przez to powiedzieć, że jeśli następnym razem przyjaciele będą chcieli wysłać polskich żołnierzy na Antarktydę albo na wyspy Palau, to on będzie przeciw. I bardzo dobrze.
    • zoil44elwer Re: Kolejna wtopa Bronka 29.03.11, 17:50
      kiemlicz88 napisał:

> Tomasz Machała: Umowny podział był jednak inny. Rząd to UE. Prezydent to NATO i
      > sprawy wojskowe...
      Ten "umowny" podział był dla L Kaczyńskiego przeznaczony.Ale że nastąpiła zmiana prezydenta trzeba zmienić umowną umowę.
      • mike.recz Re: Kolejna wtopa Bronka 29.03.11, 17:56
        zoil44elwer napisał:
        Ten "umowny" podział był dla L Kaczyńskiego przeznaczony.Ale że nastąpiła zmiana prezydenta trzeba zmienić umowną umowę.

Nie trzeba tylko można. W warunkach konsensusu można wszystko.
        • zoil44elwer Re: Kolejna wtopa Bronka 29.03.11, 18:00
          BMK pozwoli sobie odebrać zabawki będące w jego ręku? Będzie chciał być tylko żyrandolem?
    • fabienn Re: Kolejna wtopa Bronka 29.03.11, 18:19
      nie był na tej lekcji... pewnie dużo wagarował...
      • zdybex Re: Kolejna wtopa Bronka 29.03.11, 19:21
        Dajcie człeku spokój. Brak szkół specjalnych, a wiadomo po ilości uczestnictw w mszach, że ziemia jest płaska. Kawaleria z obrazka Kossaka , lotnictwo z wrót od stodoły i 2 kilogramy ołowianych żołnierzyków.
        • fabienn Re: Kolejna wtopa Bronka 30.03.11, 12:08
          oraz pistoleciki na wodę i nie tylko :))))
      • zoil44elwer Re: Kolejna wtopa Bronka 30.03.11, 12:14
        To nie były wagary,ale udział w patriotycznej,podziemnej opozycji.Także zamanifestowanie wrogości do szkoły peerelowskiej(socjalistycznej)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka