Gość: Lutek IP: *.dip.t-dialin.net 26.02.02, 17:33 Zrob cos , byle szybko i bezbolesnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: frak Re: Boze ,Ty patrzysz na ten kraj i nic nie czynisz. IP: 161.233.153.* 26.02.02, 17:45 wiekszosc ksiezy to pederasci, molesterzy, etc. to niepodwarzalna prawda. co sie dzieje w kosciele to zbrodnia, ludzie modlcie sie, dawajcie pieniadze i sluchajcie sie kleru. wszystko to bzdura, kazdy ksiadz wali konia lub parafian kiedy tylko ma okazje. wszystko to sie zamydla, tai i ukrywa, nawet jesli ta prawda wyjdzie (szla) na swiatlo dnia to glupi parafianie i tak nie wierza w to bo sa na tyle obludni ze sami sobie nie ufaja dopuki sie nie dowiedza ze ksiadz wyruchal komus zone, synka lub nawet meza. myslcie samodzielnie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
malek1 Re: Boze ,Ty patrzysz na ten kraj i nic nie czynisz. 26.02.02, 17:47 Fraku, a tys na to sam wpadl, czy wyczytales? He? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GMR Re: Boze ,Ty patrzysz na ten kraj i nic nie czynisz. IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 17:53 Reagan powiedział kiedyś że Polacy to powsinogi opuszczone przez Boga... coś w tym jest.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysteric Re: Boze ,Ty patrzysz na ten kraj i nic nie czynisz. IP: *.112.popsite.net 26.02.02, 17:56 Poniewaz Bog dziala poprzez nas , a gdy zycie w Polsce jest zdominowane poprzez ateistow, agnostykow to nie mozna oczekiwac blogoslawienstwa bozego. Prezydent Polski to emisariusz szatana, ktory widzac ze nie ma pojecia o tym co daje ludzia wiare i energie w dazeniu docelu, bedzie chcial zaprosic papieza aby mu pomogl. Nic jednak sie nie stanie do momentu gdy Polacy odrzuca glupoty socjalistyczne i lewusostwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sally Re: Boze ,Ty patrzysz na ten kraj i nic nie czynisz. IP: 195.116.68.* 26.02.02, 18:25 Gość portalu: Mysteric napisał(a): > Poniewaz Bog dziala poprzez nas , a gdy zycie w Polsce jest zdominowane poprzez > > ateistow, agnostykow to nie mozna oczekiwac blogoslawienstwa bozego. > Prezydent Polski to emisariusz szatana, ktory widzac ze nie ma pojecia o tym co > > daje ludzia wiare i energie w dazeniu docelu, bedzie chcial zaprosic papieza > aby mu pomogl. Nic jednak sie nie stanie do momentu gdy Polacy odrzuca glupoty > socjalistyczne i lewusostwo. Ty Mysteric to chyba pisałeś na full kacu i popierdoliły Ci się kolory! Kwach jest czerwony, watykański papa jest biały to jak oni mają się dogadać, żeby razem opierdalać czarnego, hę? Jeśli biały papa przyjedzie na własny koszt, to proszę bardzo, bo dopłacać do tej kosztownej farsy ja nie zamierzam. A tak w ogółe, to ludziom wiarę i energię w dążeniu do celu daje pełen żołądek a nie machanie miotłą ze święconą cieczą i klepanie zdrowasiek! Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysteric Re: Boze ,Ty patrzysz na ten kraj i nic nie czynisz. IP: *.112.popsite.net 26.02.02, 18:36 Wiara, osiagniecie, sa podstawami sukcesy czy jest to sport, ekonomiczny status, czy tez zwykla satysfakcja z zycia. Lewusostwo pazernosc ciagle narzekanie przynosi skutki odwrotne, dlatego bedzie tam nedza i ciesze sie ze opuscilem ten kraj lewych leni, bez wyobrazni, bez moralnosci, bez etyki pracy. Gdzie manipuluje mimi komunistyczna telewizja i wcielenie szatana w postaci Kwacha. Wszystkie kraje co odrzucili Boga koncza mizernie, nie tylko w slowach ale musza zyc wedlug slowa bozego wtedy spotka ich blogoslawienstwo. Przykre ze tak was og;upili w tej Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stwórca Dobra, zrobi się! IP: 195.116.68.* 26.02.02, 18:33 janusz_b napisał(a): > Boze spusc noge i kopnij Nie ma sprawy! Spodziewajcie się tego w najbliższy czwartek, po 13.40. Rozumiecie, wcześniej nie mogę, obowiązków od nagłej cholery! Myślicie, że tylko jedną Polskę mam na głowie?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysteric Re: Dobra, zrobi się! IP: *.112.popsite.net 26.02.02, 18:40 Lewusy zawsze mysla ze to oni sa pempkiem swiata, a tak do roboty, pracuj nad soba , przestan chlac i kombinowac, buduj biznej na dobrej reputacji, solidnosci i uczciwosci. Szatan Kwasniewski tworzy im robote na wysypiskach smieci, najwiecej otwarc specjaslista w sortowaniu. Wspaniali idioci w tej Polsce zostali, rozsprzedali wszystko i teraz sie dziwia ze nia ma pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbieracz Pempek Mysteric IP: 195.116.68.* 26.02.02, 19:13 Gość portalu: Mysteric napisał(a): > Lewusy zawsze mysla ze to oni sa pempkiem swiata, a tak do roboty, pracuj nad > soba , przestan chlac i kombinowac, buduj biznej na dobrej reputacji, > solidnosci i uczciwosci. Szatan Kwasniewski tworzy im robote na wysypiskach > smieci, najwiecej otwarc specjaslista w sortowaniu. Wspaniali idioci w tej > Polsce zostali, rozsprzedali wszystko i teraz sie dziwia ze nia ma pracy. Mysteric, nie pisze się "pempek" tylko "pępek". To raz! Pisz staranniej i mniej niechlujnie. To dwa! Jak to się stało, że w kraju, rządzonym przez Szatana Kwaśniewskiego 90% narodu to katonaród? To trzy! Jestem abstynentem. To cztery! To nie ci idioci, którzy Polskę rozsprzedali się dziwią, że nie ma pracy, tylko ja się dziwię. To pięć! Pytanie na koniec: co znaczy "specjalista w sortowaniu" bo chociażem magister, to nie kumam. Z poważaniem - Zbieracz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bóg Ja Wam pokażę! IP: 195.116.68.* 26.02.02, 18:31 Was, Polacy, kurwa, nawet na chwilę zostawić nie można bez dozoru! Tylko odwrócić oko w trójkąt oprawne a zaraz rozpierducha! Jak się uporam z Osamą to wpadnę nad Wisłę i taki Wam spuszczę wpierdol, że popamiętacie przez następnych dwa tysiące lat! Dixi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysteric Re: Ja Wam pokażę! IP: *.112.popsite.net 26.02.02, 18:44 Wspaniale poczucie humoru, jednak prawda jest ze to sie im nalezy. Za socjalizm, za lewusostwo, za narzekanie, za brak etyki pracy, za chciwosc, za pyszalkowatosc. Dlugo bedziecie biedniec az to zrozumiecie ze reki ktora was karmi i utrzymuje sie nie obcina i liczy na lewusow. Na wszystko zasluzyliscie sobie sami wybierajac czlowieka KC na prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robol Jaka ręka??? IP: 195.116.68.* 26.02.02, 19:02 Gość portalu: Mysteric napisał(a): > Wspaniale poczucie humoru, jednak prawda jest ze to sie im nalezy. Za > socjalizm, za lewusostwo, za narzekanie, za brak etyki pracy, za chciwosc, za > pyszalkowatosc. Dlugo bedziecie biedniec az to zrozumiecie ze reki ktora was > karmi i utrzymuje sie nie obcina i liczy na lewusow. Na wszystko zasluzyliscie > sobie sami wybierajac czlowieka KC na prezydenta. Zaraz, zaraz, jaka to niby ręka mnie karmi i utrzymuje obecnie?? Jakiej kończyny mam nie obcinać??? Proszę jaśniej, bo od kilkunastu miesięcy jestem na bezrobociu, bez prawa do zasiłku i pies z kulawą nogą się za mną nie ujmie, jeśli sam sobie na swoją ichę nie zarobię!!! Nie mówiąc już o jakiejś ręce! Poza tym - o ile pamiętam, to członka KC wybrano na prezydenta jeszcze za poprzedniej ekipy naród "utrzymującej i karmiącej". Więc...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dżon Re: Ja Wam pokażę! IP: *.hogart.com.pl 01.03.02, 11:49 Gość portalu: Mysteric napisał(a): > Wspaniale poczucie humoru, jednak prawda jest ze to sie im nalezy. Za > socjalizm, za lewusostwo, za narzekanie, za brak etyki pracy, za chciwosc, za > pyszalkowatosc. Dlugo bedziecie biedniec az to zrozumiecie ze reki ktora was > karmi i utrzymuje sie nie obcina i liczy na lewusow. Na wszystko zasluzyliscie > sobie sami wybierajac czlowieka KC na prezydenta. Nie myl pojęć. To ludzie rządzą i będą mieli to, czego chcą lub raczej, czego nie są w stanie przewidzieć. Zaakceptuj to, albo wyemigruj - do Izraela - to najbardziej prawicowy kraj na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VIKARY Re: Ja Wam pokażę! IP: *.tnt3.chi15.da.uu.net 26.02.02, 18:46 Gość portalu: Bóg napisał(a): > Was, Polacy, kurwa, nawet na chwilę zostawić nie można bez dozoru! Tylko > odwrócić oko w trójkąt oprawne a zaraz rozpierducha! Jak się uporam z Osamą to > wpadnę nad Wisłę i taki Wam spuszczę wpierdol, że popamiętacie przez następnych > > dwa tysiące lat! Dixi!!! Moi drodzy parafianie odpierdole wam kazanie, Do kosciola nie chodzicie skladek rocznych nie placicie, do nieba isc chcecie do mojego chuja sie dostaniecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katol Dobrze, VIKARY! IP: 195.116.68.* 26.02.02, 19:07 Gość portalu: VIKARY napisał(a): > Gość portalu: Bóg napisał(a): > > > Was, Polacy, kurwa, nawet na chwilę zostawić nie można bez dozoru! Tylko > > odwrócić oko w trójkąt oprawne a zaraz rozpierducha! Jak się uporam z Osam > ą to > > wpadnę nad Wisłę i taki Wam spuszczę wpierdol, że popamiętacie przez nastę > pnych > > > > dwa tysiące lat! Dixi!!! > > Moi drodzy parafianie > odpierdole wam kazanie, > Do kosciola nie chodzicie > skladek rocznych nie placicie, > do nieba isc chcecie > do mojego chuja sie dostaniecie. Słusznie! Chamy nie walą na tacę i nieba im się zachciewa! Wała! Zamiast do kościoła w niedzielę to do supermarketów na zakupy! Żeby kapłanowi nie dać, Bozi od ust odjąć! A smażyć się a asfalcie a nie o niebiesiech myśleć i zbawieniu wieczystym, palanty ledwieochrzczone!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frak Re: Dobrze, VIKARY! IP: 161.233.153.* 26.02.02, 19:15 co razem z nim spales, nie nie spaliscie???!!! nie zmruzyliscie oka??!! iskupi, mnisi, i ksieza katoliccy to klienci gej.net bez wyjatku, jedyny sposob na unikniecie takich problemow w przyszlosci to obowiazkowa kastracja! przed przyjeciem swiecen, lub nawet przed pojsciem do seminarium. Takze, kastracja!, powinna byc stosowana gdy jest podejrzenie o postepowanie karne. Prawo kanoniczne i inne bzdury da sie interpretowac na rozne sposoby, obciecie jaj to obciecie jaj, tgo sie nie interpretuje i sie nie chce. Sprawa z glowy. pisze poniewarz mnie ksiadz wy-tegowal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katol Nie spałem z katabasem! IP: 195.116.68.* 26.02.02, 19:25 Gość portalu: frak napisał(a): > co razem z nim spales, nie nie spaliscie???!!! nie zmruzyliscie oka??!! > iskupi, mnisi, i ksieza katoliccy to klienci gej.net > bez wyjatku, jedyny sposob na unikniecie takich problemow w przyszlosci to > obowiazkowa kastracja! przed przyjeciem swiecen, lub nawet przed pojsciem do > seminarium. > Takze, kastracja!, powinna byc stosowana gdy jest podejrzenie o postepowanie > karne. > Prawo kanoniczne i inne bzdury da sie interpretowac na rozne sposoby, obciecie > jaj to obciecie jaj, tgo sie nie interpretuje i sie nie chce. > Sprawa z glowy. > pisze poniewarz mnie ksiadz wy-tegowal Coś Ty, frak, coś Ty! Nie lubię czerwonych majtek z napisem "ROMA"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eko Najlepiej liczyć na siebie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 26.02.02, 22:19 Ja tak na marginesie, niezobowiązująco... Pamietacie zapewne wszyscy jak Prezydent Kwaśniewski powoływał w roku 97 nowy rząd solidarnościowy z premierem Buzkiem. Po złożeniu przysięgi, wszyscy bez mała ministrowie, często niezależnie od własnych poglądów, uroczyście dodawali od siebie: "Tak mi dopomóż Bóg". A potem przyszła praca. Na początku szło ostro, z siłą wodospadu: 4 nowe, wielkie, reformy, piękne obietnice, przekonywania o tym jak to będzie dobrze nam wszystkim za niedługi czas, reklamy w telewizji, w tym osobiście przez Premiera. Minęła godzina "0", a później stopniowo zaczynało brakować zapału i stanowczości, zwłaszcza tak niezbędnych w dalszym przeprowadzaniu zmian. Zamiast cierpliwości i wyjaśnień, zaczęła się nerwowa pyskówka ze społeczeństwem i zwalanie winy za rzeczywistość na każdego, poza samym rządem. A tymczasem okazało się, że ktoś tam źle wyliczył koszta, ktoś nie dopilnował na czas komputeryzacji, ktoś inny jeszcze nie skompletował dokumentacji... Reformy, zamiast stopniowo nabierać kształtów zaczęły się rozłazić. Zamiast szerokiej autostrady, zaczynała wychodzić dróżka, co prawda asfaltowa, ale kończąca się w szczerym polu. Doszły do tego inne problemy, nasilające się bezrobocie czy też afery korupcyjne. Ostatecznie rząd Jerzego Buzka przegrał wszystko z kretesem. Przegrał i musiał odejść, także z Parlamentu. Rozpoczęte z wielkimi fanfarami reformy coraz bardziej oddalają się od swoich pierwotnej wersji, i jeżeli będą się w przyszłości komukolwiek kojarzyć z rządem Buzka, to chyba jedynie ze złej strony... . Zastanawia mnie w tym momencie, w jakims stopniu na losie byłego naszego rządu zaważył czynnik ludzki, a w jakim owa "pomoc boska", na którą oni się powoływali. Czy to aby nie trąci paradoksem, że rząd podpierany ową "pomocą" odszedł w takiej niesławie ? Dlatego wysuwając wnioski z powyższej opowiastki, twierdzę, że w każdym istotnym posunięciu czy też przed podjęciem ważnej decyzji, należy zdecydowanie bardziej liczyć na siebie i nie mieszać do tego osób trzecich. Jeżeli nawet rzecz się nie powiedzie, to przynajmniej odpowiadać będziemy sami. Eko PS W kwestii wyjaśnienia. Nie oceniam rządu Buzka jednoznacznie negatywnie, staram oceniać się go obiektywnie. Uważam projekt wprowadzenie refom (nie wchodząc w szczegóły) za rzecz pożądaną, jednak cały czas twierdzę iż sposób w jaki one zostały przygotowane, wprowadzone i kontynuawane urąga wszelkim normom poprawności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiktor2 Re: Boze ,Ty patrzysz na ten kraj i nic nie czynisz. IP: 195.82.177.* 26.02.02, 22:42 Nasza niewątpliwie ciężka sytuacja gospodarcza pogłębia frustracje i niepewność spowodowane przez coraz to nowe skandale i afery. To zaś co wydarzyło się ostatnio poruszyło tak bardzo społeczeństwo bo ugodziło w jego sacrum, rzecz w opini wielu doskonałą. Dlaczego tak się stało? Przecież tego typu afery nie odnoszą się tylko i wyłącznie do kościoła katolickiego bo tam gdzie jest człowiek tam są i błędy. W mojej opini rzecz jest w tym, że ludzie zbyt wiele nadziei wiążą z innymi zwykłymi bądź co bądź ludźmi zajmującymi wysokie stanowiska w hierarchii kościelnej przenosząc na nich niekiedy nawet bałwochwalczo uwielbienie. A wtedy już każdy ich błąd, ich upadek, staje się w ich oczach prawie że "zmierzchem bogów". Tymczasem postacią centralną dla ludzi wierzących powinien być tylko i wyłącznie Bóg, do którego można zwracać się osobiście, który jest niezmienny i doskonały. W ten sposób każdy ludzki grzech, nawet najbardziej obrzydliwy, nie będzie dla nas "końcem świata" bo nie na człowieku będzie oparty nasz system wartości. Nasza obecna sytuacja jest na pewno skutkiem naszego sposobu postępowania. Oszukiwanie innych w interesach, czy w najzupełniej zwyczajnych sytuacjach stało się powszechną normą, a niekiedy wręcz jest uważane za synonim przedsiębiorczości. Szwankuje sprawiedliwość zaś ci którzy powinni jej strzec okazują się często być po drugiej stronie barykady. Dla dużej części duchowych pasterzy pieniądze, jak najwięcej pięniędzy staje się właściwym bodźcem do pracy zaś bogactwo i sukcesy innych narodów nęcą nas i wzbudzają niczym nie skrywaną zawiść. Dlatego też jest nam źle bo przekraczamy nieustannie, ponad wszelką miarę "instrukcje" zawarte w biblii. Nie musi to być jednak stan permanentny. Człowiek inteligentny powinien wyciągnąć wnioski i zmienić sposób postępowania. Musisz wiedzieć, że jak jest źle to nie oznacza, że Bóg się odwrócił: Przypowieści Salomona (3.12):"Kogo bowiem Bóg miłuje, tego smaga, jak ojciec swojego ukochanego syna" Smaga, żeby się zmienił. Nie odwrócił się jeżeli jeszcze jesteśmy zdolni do refleksji i zmiany sposobu postępowania. Klęska przyjdzie dopiero wówczas kiedy nie spróbujemy się zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeus o co prosisz IP: *.sympatico.ca 27.02.02, 02:20 czleku z ziemi tragicznej nad wislododra ? czy chcesz, abym pokaral czarnych proncia uwiednieciem, czy chcesz abym na wasza inteligencje katolicka dzume zeslal, czy wystarczy ci, ze bogini hera doprowadzi do skwasnienia wszystkich zapasow wodki w tym kraju ciemnym ? slij swoje modly na olimp, czleku biedny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANU Re: o co prosisz IP: *.ains.net.au 27.02.02, 02:26 Gość portalu: zeus napisał(a): > czleku z ziemi tragicznej nad wislododra ? czy chcesz, abym pokaral czarnych > proncia uwiednieciem, czy chcesz abym na wasza inteligencje katolicka dzume > zeslal, czy wystarczy ci, ze bogini hera doprowadzi do skwasnienia wszystkich > zapasow wodki w tym kraju ciemnym ? slij swoje modly na olimp, czleku biedny. Zeus to tez byl pedal! Lepiej sie modlcie do mnie, Jam Jest bowiem Wszechpotezny ANU, pierwszy z waszych Bogow, pamietajacy jeszcze czasy Sumerow! I jestem "straight"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stwórca Bez knucia mi tu! IP: 195.116.68.* 27.02.02, 17:48 Gość portalu: ANU napisał(a): > Gość portalu: zeus napisał(a): > > > czleku z ziemi tragicznej nad wislododra ? czy chcesz, abym pokaral czarn > ych > > proncia uwiednieciem, czy chcesz abym na wasza inteligencje katolicka dzum > e > > zeslal, czy wystarczy ci, ze bogini hera doprowadzi do skwasnienia wszystk > ich > > zapasow wodki w tym kraju ciemnym ? slij swoje modly na olimp, czleku bie > dny. > > Zeus to tez byl pedal! Lepiej sie modlcie do mnie, Jam Jest bowiem > Wszechpotezny ANU, pierwszy z waszych Bogow, pamietajacy jeszcze czasy > Sumerow! I jestem "straight"! Panowie. bez jaj! Zeus! ANU! Nie wpieprzać mi się na moją działkę!!! Pomroczna to moje poletko, ja tu byłem jeszcze przed swoim narodzeniem, do mnie owieczki (a ściślej mówiąc - barany) wszystkie w III RP modły najgorętsze zanoszą! Więc proszę mi tu nie robić żadnych koterii, zrozumiano?! Bo się rozzłoszczę i pójdę sobie w pizdu a Wam kulasy poprzetrącam! Stwórca! To Ja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANU Re: Bez knucia mi tu! IP: *.vic.bigpond.net.au 01.03.02, 13:03 Gość portalu: Stwórca napisał(a): > Gość portalu: ANU napisał(a): > > > Gość portalu: zeus napisał(a): > > > > > czleku z ziemi tragicznej nad wislododra ? czy chcesz, abym pokaral > czarn > > ych > > > proncia uwiednieciem, czy chcesz abym na wasza inteligencje katolicka > dzum > > e > > > zeslal, czy wystarczy ci, ze bogini hera doprowadzi do skwasnienia ws > zystk > > ich > > > zapasow wodki w tym kraju ciemnym ? slij swoje modly na olimp, czlek > u bie > > dny. > > > > Zeus to tez byl pedal! Lepiej sie modlcie do mnie, Jam Jest bowiem > > Wszechpotezny ANU, pierwszy z waszych Bogow, pamietajacy jeszcze czasy > > Sumerow! I jestem "straight"! > > Panowie. bez jaj! Zeus! ANU! Nie wpieprzać mi się na moją działkę!!! Pomroczna > to > moje poletko, ja tu byłem jeszcze przed swoim narodzeniem, do mnie owieczki (a > ściślej mówiąc - barany) wszystkie w III RP modły najgorętsze zanoszą! Więc > proszę mi tu nie robić żadnych koterii, zrozumiano?! Bo się rozzłoszczę i pójdę > sobie w pizdu a Wam kulasy poprzetrącam! Stwórca! To Ja!!! ANU: OK, pomroczna Ci odstepuje na nastepne tysiac lat. Odbije sobie na bogatszych krajach. Powodzenia w lupieniu tepawych polaczkow. Twoj starszy kolega ANU. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bog Re: Boze ,Ty patrzysz na ten kraj i nic nie czynisz. IP: *.arts.monash.edu.au 27.02.02, 06:49 Bo mnie NIE ma! Poczytaj watki i posty Kagana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Boze ,Ty patrzysz na ten kraj i nic nie czynisz. IP: 193.0.117.* 01.03.02, 11:29 Moze usnal? Albo poszedl do innego kraju? Albo jest pijany? Odpowiedz Link Zgłoś