fabienn 09.04.11, 12:58 Zamienili tablice - nasze przyjacioły, takie syny.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajr-on Re: Zamienili tablice 09.04.11, 13:05 Z ruska wyszedł kacap. Kaczyńscy mieli rację. Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Zamienili tablice 09.04.11, 13:07 wyjatkowy skandal,wyjatkowa głupota Rosjan. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Zamienili tablice 09.04.11, 13:38 Ja wątpię.... Jeśli kaczystom wydaje się, że nawet na terytorium obcego państwa mogą bezkarnie stawiać co im się żywnie podoba i pisać bezkarnie co im się żywnie podoba.... - no to się pomylili, najzwyklej pomylili... PeeS - zakładam, że nie spodobało by ci się, gdyby ktoś w twoim ogrodzie postawił tablicę z wyrytym napisem: venus99 chooj Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon tez tak mysle 09.04.11, 18:42 Teraz na zasadzie wzajemnosci powinnoo sie wymienic tablice na cmentarzach rosyjskich soldatow z dopiskiem - tu spoczywaja okupanci ktorzy przyniesli niewole narodowi polskiemu na kilkadziesiat lat. My tez mamy co podmieniac. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol ojku jejku przyjaciołom sie wiele wybacza 09.04.11, 13:09 poprzednia ich nieco urazała Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: ojku jejku przyjaciołom sie wiele wybacza 09.04.11, 13:21 czym?stwierdzeniem faktu? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: ojku jejku przyjaciołom sie wiele wybacza 09.04.11, 13:40 Kwestia, czy ludobójstwo, czy zbrodnia wojenna nie jest zamknięta... Wychodzenie przed szereg, nie zawsze jest opłacalne i nie zawsze służy dobremu... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Ale o co chodzi? 09.04.11, 13:14 fabienn napisała: Re: Zamienili tablice > Zamienili tablice - nasze przyjacioły, takie syny.... Może powinniśmy zacząć od tego, że najpierw nasi umieścili tam tablicę bez konsultacji z Rosjanami. Równie dobrze mogli tam wybudować wieżę, dom, czy jakieś obelisk, a potem się oburzać, że Rosjanie chcą mieć coś do powiedzenia na temat tego, co jest umieszczane na ich terytorium. Takie to polskie, aż do obrzydzenia... :( Odpowiedz Link Zgłoś
fabienn Re: Ale o co chodzi? 09.04.11, 13:19 taziuta, nawet Deresz zbrzydziłby się tym, co napisałeś :(( Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Ale o co chodzi? 09.04.11, 13:31 fabienn napisała: > taziuta, nawet Deresz zbrzydziłby się tym, co napisałeś :(( A kto to jest Deresz? Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Ale o co chodzi? 09.04.11, 15:00 taziuta napisał: > fabienn napisała: > > > taziuta, nawet Deresz zbrzydziłby się tym, co napisałeś :(( > > A kto to jest Deresz? > Miał na myśli maść konia,ale dlaczego przez duże D pisze?;) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Ale o co chodzi? 09.04.11, 15:02 veglie napisał: > taziuta napisał: > > A kto to jest Deresz? > Miał na myśli maść konia,ale dlaczego przez duże D pisze?;) Całkiem możliwe, że o maść, za genetycznymi nie dojdziesz... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Ale o co chodzi? 09.04.11, 13:43 Doprawdy??? Jesteś z tych, którym się wydaje, że my Polacy mozemy wszystko i wszędzie??? Otóż, wyobraź sobie, że co najwyżej u siebie! A nie wszędzie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: Ale o co chodzi? 09.04.11, 15:31 > Doprawdy??? > Jesteś z tych, którym się wydaje, że my Polacy mozemy wszystko i wszędzie > ]??? > Otóż, wyobraź sobie, że co najwyżej u siebie! > A nie wszędzie!!! racja. jeden tylko naród ma monopol na wszystko i wszędzie Odpowiedz Link Zgłoś
ajr-on Re: Ale o co chodzi? 09.04.11, 13:20 taziuta napisał: > Może powinniśmy zacząć od tego, że najpierw nasi umieścili tam tablicę bez kons > ultacji z Rosjanami. Równie dobrze mogli tam wybudować wieżę, dom, czy jakieś o > belisk, a potem się oburzać, że Rosjanie chcą mieć coś do powiedzenia na temat > tego, co jest umieszczane na ich terytorium. Takie to polskie, aż do obrzydzeni > a... :( Żeby nie wiem jakim być fanem wchodzenia w doopę Rosjanom to nie da się obronić decyzji zamiany tablic w noc przed uroczystościami I rocznicy katastrofy. Napluto rodzinom ofiar i Polakom w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Ale o co chodzi? 09.04.11, 13:41 ajr-on napisał: > taziuta napisał: > > Może powinniśmy zacząć od tego, że najpierw nasi umieścili tam tablicę be > z kons > > ultacji z Rosjanami. Równie dobrze mogli tam wybudować wieżę, dom, czy ja > kieś o > > belisk, a potem się oburzać, że Rosjanie chcą mieć coś do powiedzenia na > temat > > tego, co jest umieszczane na ich terytorium. Takie to polskie, aż do obrz > ydzeni > > a... :( > > Żeby nie wiem jakim być fanem wchodzenia w doopę Rosjanom to nie da się obronić > decyzji zamiany tablic w noc przed uroczystościami I rocznicy katastrofy. Napl > uto rodzinom ofiar i Polakom w twarz. Pisz za siebie a nie za cały naród.Mi nie napluto. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr-on Re: Ale o co chodzi? 09.04.11, 15:35 veglie napisał: Pisz za siebie a nie za cały naród.Mi nie napluto. Przecież piszę, że Polakom napluto w twarz, a Ty ze swoim "mi" zamiast "mnie" zdaje się do nich nie należysz. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Jest akcja i reakcja... 09.04.11, 14:21 ajr-on napisał: > Żeby nie wiem jakim być fanem wchodzenia w doopę Rosjanom to nie da się obronić > decyzji zamiany tablic w noc przed uroczystościami I rocznicy katastrofy. Napluto rodzinom > ofiar i Polakom w twarz. Jasne, a te rodziny zastanawiały się choć przez chwilę nad momentem kiedy umieszczały na rosyjskiej ziemii obraźliwy (dla wielu Rosjan) napis o sowieckich zbrodniach, bez konsultacji z Rosjanami? Jest akcja i reakcja. Jeśli się komuś nie podoba reakcja, to może najpierw chwilę uwagi poświęciłby akcji? Gdyby nie był labilnym rusofobicznym polaczkiem, ofkoz... Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Zamienili tablice 09.04.11, 13:36 Bardzo dobrze.Goście na terenie inne państwa niech zachowują się jak goście. Odpowiedz Link Zgłoś
mi.ka.n Re: Zamienili tablice 09.04.11, 13:42 A tubylcy na terenie swego państwa moga nawet dokonywac ludobujstwa na jencach .Taziuta i Veglie gdzie wy zyjecie? Odpowiedz Link Zgłoś
veglie Re: Zamienili tablice 09.04.11, 13:46 mi.ka.n napisała: > A tubylcy na terenie swego państwa moga nawet dokonywac ludobujstwa na jencach > .Taziuta i Veglie gdzie wy zyjecie? Nie zauważyłeś/aś że świat się zmienił.Przypominam mamy rok 2011. Odpowiedz Link Zgłoś
mi.ka.n Re: Zamienili tablice 09.04.11, 14:16 Historii nie da sie zmienic veglie napisał: > mi.ka.n napisała: > > > A tubylcy na terenie swego państwa moga nawet dokonywac ludobujstwa na je > ncach > > .Taziuta i Veglie gdzie wy zyjecie? > > Nie zauważyłeś/aś że świat się zmienił.Przypominam mamy rok 2011. Historii nie da sie zmienic w zaleznosci od tego ktory m amy rok.A jak mówił((mówilabys)gdyby z twojej rodziny ktos zginał w Katyniu lub Smoleńsku? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Zamienili tablice 09.04.11, 14:26 A ty sam? Co byś powiedział, gdyby ktoś w twoim ogrodzie, postawił tablicę z napisem: mi.ka.n chooj! ? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Zamienili tablice 09.04.11, 14:39 sclavus napisał: > A ty sam? Co byś powiedział, gdyby ktoś w twoim ogrodzie, postawił tablicę z napisem: > mi.ka.n chooj! ? Dodaj, że zanim to rodzina mi.ka.n'a sama by do tego doszła. :) Nic na siłę, innymi słowy... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Co za głupi argument... 09.04.11, 14:27 mi.ka.n napisała: > /.../ jak mówił((mówilabys)gdyby z twojej rodziny ktos zginał w Katyniu lub Smoleńsku? A jakie to ma znaczenie? Wzięły się durnie za drażnienie 'ruskich', to 'ruskie' im pokazały, że tak nielzia i nie nada. Pocziemu nielzia? A potomu, czto nie nada. A pocziemu nie nada? Nu, potomu czto nielzia. Nie wiedzieli o tym wcześniej? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
mi.ka.n Re: Co za głupi argument... 09.04.11, 14:41 Trzymaj sie tematu ,a nie mów o ,niebieskich migdalkach. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Co za głupi argument... 09.04.11, 14:44 mi.ka.n napisała: > Trzymaj sie tematu ,a nie mów o ,niebieskich migdalkach. Temat zdaje się jest taki, że polskie durnie umieściły na rosyjskiej ziemii tablicę z obraźliwym dla wielu Rosjan tekstem, i następnie rosyjska na tę prowokację (wg Rosjan) reakcja. Czy czegoś nie zrozumiałem? Odpowiedz Link Zgłoś
mi.ka.n Re: Co za głupi argument... 09.04.11, 15:02 Bardzo wielu rzeczy.To moja odpowiedz na pytanie.A Rosjanom tepakom tez dopiero po roku czasu przeszkodzil sens slów na tablicy. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Co za głupi argument... 09.04.11, 15:09 mi.ka.n napisała: > /.../ A Rosjanom tepakom tez dopiero po roku czasu przeszkodzil sens slów na tablicy. Ich ziemia, ich wybór momentu. Oczywiście genetycznym idiotom to się może nie podobać, ale tak po prawdzie nie pamiętam już niczego, co by im (tym genetycznym) się kiedykolwiek podobało, no może poza polytykom niejakej Fotygi i jej podobnym... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
retronick Rosjanie bardzo dobrze zrobili. 09.04.11, 13:40 Dają jasno do zrozunmienia, że koniec z panoszenia się na rosyjskiej ziemi. Rok temu kaczopłetwy też poleciał tam z wiadomym skutkiem bez zaproszenia. Pisdactwo musi sobie to wreszcie uświadomić. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Rosjanie bardzo dobrze zrobili. 09.04.11, 13:44 forum.gazeta.pl/forum/w,28,124125831,124127094,Re_Ale_o_co_chodzi_.html :) Odpowiedz Link Zgłoś
mao111 Re: Zamienili tablice 09.04.11, 13:50 Ruskie zdalnie włączyli Kaczora, przecież idą wybory... Odpowiedz Link Zgłoś
fabienn Re: Zamienili tablice 09.04.11, 14:16 Może o to im chodziło :)) - rzucić Tuskowi kamień pod nogi... Odpowiedz Link Zgłoś
volupte01 Re: Zamienili tablice 09.04.11, 14:25 Sprytni ci Rosjanie. Teraz zamiast o Katyniu i zbrodni , media beda pisac o tablicy. Przykryli i to na rodzin katyńskich(?) inicjatywę. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_smigly Re: Zamienili tablice 09.04.11, 14:28 Stowarzyszenia rodzin katyńskich 2010. To nowa organizacja Katyń Industry. Odpowiedz Link Zgłoś
brysio76 A jak powinny zareagować nasze władze gdyby 09.04.11, 14:48 Niemcy bez pytania umieścili w Łambinowicach (sprawdź sobie co tam było) niemieckojęzyczną tablicę poświęconą ofiarom polskich oprawców? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: A jak powinny zareagować nasze władze gdyby 09.04.11, 14:54 brysio76 napisał: > Niemcy bez pytania umieścili w Łambinowicach (sprawdź sobie co tam było) niemiecko- > języczną tablicę poświęconą ofiarom polskich oprawców? Dobre pytanie, ale nie wiem czy nie za trudne dla genetycznych idiotów... Odpowiedz Link Zgłoś
contadore Re: A jak powinny zareagować nasze władze gdyby 09.04.11, 15:18 taziuta napisał: > brysio76 napisał: > > > Niemcy bez pytania umieścili w Łambinowicach (sprawdź sobie co tam było) > niemiecko- > > języczną tablicę poświęconą ofiarom polskich oprawców? > > Dobre pytanie, ale nie wiem czy nie za trudne dla genetycznych idiotów... > W jakich kategoriach ty się mieścisz? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: A jak powinny zareagować nasze władze gdyby 09.04.11, 20:09 contadore napisał: > W jakich kategoriach ty się mieścisz? No, nie w Twoich, co mnie bardzo cieszy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: A jak powinny zareagować nasze władze gdyby 09.04.11, 15:38 taziuta napisał: > brysio76 napisał: > > > Niemcy bez pytania umieścili w Łambinowicach (sprawdź sobie co tam było) > niemiecko- > > języczną tablicę poświęconą ofiarom polskich oprawców? > > Dobre pytanie, ale nie wiem czy nie za trudne dla genetycznych idiotów... > W oPolskim powiecie zniszczono przecie tabule,zgadnijcie z jaki partyi byli to ciule. Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: A jak powinny zareagować nasze władze gdyby 09.04.11, 15:29 Nasze waadza majom tylko trwanie przy korycie na uwadze! Odpowiedz Link Zgłoś
cookies9 Re: Zamienili tablice 09.04.11, 15:14 a czy ktoś zapydał o zgodę na postawienie tej tablicy?- ostatecznie Smoleńsk nie znajduje się w granicach Polski i tego typu sprawy należy uzgodnić...ułańska fantazja nie zna granic:-) Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Zamienili tablice 09.04.11, 15:17 cookies9 napisała: > a czy ktoś zapydał o zgodę na postawienie tej tablicy?- ostatecznie Smoleńsk nie znajduje > się w granicach Polski i tego typu sprawy należy uzgodnić...ułańska fantazja nie zna > granic:-) Jakoś to tabloidom w rodzaju TVN24 nie przeszkadza w podbijaniu anty-rosyjskiego bębenka... Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Zamienili tablice 09.04.11, 15:21 Tablica ma upamiętniać tragiczny wypadek, a nie być manifestem polityczno historycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Zamienili tablice 09.04.11, 15:23 boblebowsky napisał: > Tablica ma upamiętniać tragiczny wypadek, a nie być manifestem polityczno historycznym. Ty nie jesteś aż tak głupi, jak się niektórym wydawało! Przybij piątkę! :) Odpowiedz Link Zgłoś
boblebowsky Re: Zamienili tablice 09.04.11, 15:27 Że też miałeś wątpliwości, że zawsze kieruję się rozsądkiem. Piątkę przybijam:) Odpowiedz Link Zgłoś
zgred-zisko Re: Zamienili tablice 09.04.11, 15:31 Rozumiem, że gdyby któregoś dnia Rosjanie przyjechali do Warszawy i na pomniku Ofiar Katastrofy Smoleńskiej (lub na sarkofagu pary prezydenckiej) przytwierdzili własną rosyjską tablicę o dowolnej treści, to my - kulturalni Europejczycy - uznalibyśmy, że wszystko jest OK? Odpowiedz Link Zgłoś
that_monkey_in_red Re: Zamienili tablice 09.04.11, 15:36 tablice zamontowano pol roku temu [tak mowi z. kurtyka], rzecznik msz powiedzial, ze rosjanie od kilku miesiecy sugerowali, iz napis im sie nie podoba... skoro polacy nie zareagowali, to sami na wlasnej ziemi podjeli decyzje... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Zamienili tablice - ciekawe, co zrobi 09.04.11, 18:31 Zapomniałeś G - rozumiem, że Kaczyńskiego miałeś na myśli... Odpowiedz Link Zgłoś
fabienn Re: Zamienili tablice - ciekawe, co zrobi 09.04.11, 18:37 komorowski - gupek łupkowy, czyli łupek albo upek lub ópek :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zoil44elwer Re: Zamienili tablice - ciekawe, co zrobi 09.04.11, 18:51 Zrobi pozycja ruki pa szwam i powie;Paniatno! Odpowiedz Link Zgłoś