Dodaj do ulubionych

Rysio Kalisz

20.04.11, 09:21
po J.Oleksym,kolejny przykładny katolik wpierający watykańską kasę.
Z zażenowaniem oglądam takie obrazki.

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/332160,ryszard-kalisz-dal-50-zl-na-koscielna-tace.html
Obserwuj wątek
    • zoil44elwer Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 14:36
      Grzesiu wywal z SLD Grubego Rycha bo przynosi wstyd lewicy!
      • contadore Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 14:43
        zoil44elwer napisał:

> Grzesiu wywal z SLD Grubego Rycha bo przynosi wstyd lewicy!

Wątek wisi od rana.Dopiero Ty zdecydowałeś się zabrać głos w tej sprawie.Widać,że masz prawdziwie lewicowe serce po właściwej stronie.
        Ja również mówię,wstyd i obciach,mógł te 50 zł przekazać na niewidome dzieci np.
        • zoil44elwer Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 14:50
          Rychu przechodzi do partii chadeckiej(PO) wiec zrobil pijar?
          • x2468 Re: Rysio Kalisz 21.04.11, 00:50
            Pyrlik ma lewicowe serce pod książeczką do nabożeństwa z fotografia Kaczoruskiego w środku.Taka on ci katolewica.
    • wanda43 Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 14:55
      > Z zażenowaniem oglądam takie obrazki.

Ja tez. Ale z wlasną kasa niech robi, co chce. Gorzej, ze inni dają klerowi z naszych podatkow.
      • contadore Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 14:59
        wanda43 napisała:

> > Z zażenowaniem oglądam takie obrazki.
        >
        > Ja tez. Ale z wlasną kasa niech robi, co chce. Gorzej, ze inni dają klerowi z n
        > aszych podatkow.

Tacy jak gruby Rychu nigdy nie będą przeciw temu,żeby pomagać kk z naszych podatków.
        Dziwię się Napieralskiemu,że tego pajaca jeszcze nie wy....ł z SLD.
      • l.george.l Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 14:59
        wanda43 napisała:

> [...] z wlasną kasa niech robi, co chce. [...]

Nie ulega dla mnie wątpliwości, że komuś takiemu nawet ręka nie drgnie, by także i państwowymi pieniędzmi szczodrze obdarować okupanta. Taka mentalność. Jakby nie było wrabianie Polski w konkordat Wojtyła zaczął od Jaruzela.
        • zoil44elwer Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 15:05
          Jaruzelski to wychowanek braci Marianow.Oleksy seminarzysta duchowny,Miller,Olejniczak i Napieralski to byli ministranci.V kolumna Krk na lewicy?
          • lackzadek Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 16:23
            zoil44elwer napisał:

> Jaruzelski to wychowanek braci Marianow.Oleksy seminarzysta duchowny,Miller,Ole
            > jniczak i Napieralski to byli ministranci.V kolumna Krk na lewicy?

A Rysio to nieodrodny syn niejakiego Rakowskiego, który to sponsoring KK wprowadził
            do rytuału lewicy.
    • tw_wielgus Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 15:03
      Bez przesady...
      To na, co on wydaje swoje pieniądze to akurat nie jest temat na wątek na FK.
      Jego wiara, jego kasa, jego sprawa.
      • contadore Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 15:06
        tw_wielgus napisał:

> Bez przesady...
        > To na, co on wydaje swoje pieniądze to akurat nie jest temat na wątek na FK.
        > Jego wiara, jego kasa, jego sprawa.

Jest prominentnym politykiem SLD i przynosi wstyd takim zachowaniem.Koniec i kropka.
        • remez2 Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 15:10
          Jest prominentnym politykiem SLD i przynosi wstyd takim zachowaniem.Koniec i kropka.
          Contadore locuta, causa finita.
          • contadore Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 15:14
            remez2 napisał:

> Jest prominentnym politykiem SLD i przynosi wstyd takim zachowaniem.Koniec i
            > kropka.

> Contadore locuta, causa finita.

Nie popisuj się rzymskimi sentencjami.Ja mam prawo do swojej opinii w tej sprawie,a Twoja złośliwość po prostu olewam.
            • remez2 Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 15:22
              contadore napisał:

> Nie popisuj się rzymskimi sentencjami.Ja mam prawo do swojej opinii w tej sprawie,
              Pomiędzy opinią a stwierdzeniem "koniec, kropka" jest pewna subtelna różnica. Czujesz bluesa?
              > a Twoja złośliwość po prostu olewam.
              I uznałeś za stosowne poinformować mnie o tym?
              • contadore Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 15:27
                remez2 napisał:

> contadore napisał:
                >
                >
                >
                > > Nie popisuj się rzymskimi sentencjami.Ja mam prawo do swojej opinii w tej
                > sprawie,
                > Pomiędzy opinią a stwierdzeniem "koniec, kropka" jest pewna subtelna różnica. C
                > zujesz bluesa?
                > > a Twoja złośliwość po prostu olewam.
                > I uznałeś za stosowne poinformować mnie o tym?

Tak uznałem.Chciałbym żebyś wiedział o tym.
                • remez2 Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 15:38
                  Tak uznałem.Chciałbym żebyś wiedział o tym.
                  To miło z Twojej strony. I grzecznie.
                  A bluesa nie czujesz.
                  • contadore Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 15:45
                    remez2 napisał:

> Tak uznałem.Chciałbym żebyś wiedział o tym.
                    > To miło z Twojej strony. I grzecznie.
                    > A bluesa nie czujesz.

Zostanę przy swoim zdaniu.
                    • remez2 Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 15:52
                      Zostanę przy swoim zdaniu.
                      Pomimo, że błędne? Masz takie prawo. Miłego dnia.
        • tw_wielgus Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 15:26
          Contadore mnie z religią nie jest po drodze, ale to, że jeden czy drugi polityk chodzi do kościoła nie czyni dla mnie powodu do załamywania rąk. Nawet jeżeli jest to polityk o poglądach lewicowych.
          Chyba, że jego publicznie deklaracje wpadaja w dysonans z prywatnym światopoglądem.

contadore napisał:

> tw_wielgus napisał:
          >
          > > Bez przesady...
          > > To na, co on wydaje swoje pieniądze to akurat nie jest temat na wątek na
          > FK.
          > > Jego wiara, jego kasa, jego sprawa.
          >
          >
          >
          > Jest prominentnym politykiem SLD i przynosi wstyd takim zachowaniem.Koniec i kr
          > opka.
          • contadore Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 15:33
            tw_wielgus napisał:

> Contadore mnie z religią nie jest po drodze, ale to, że jeden czy drugi polity
            > k chodzi do kościoła nie czyni dla mnie powodu do załamywania rąk. Nawet jeżeli
            > jest to polityk o poglądach lewicowych.
            > Chyba, że jego publicznie deklaracje wpadaja w dysonans z prywatnym światopoglą
            > dem.

Nie chcę się w tej chwili autorytarnie wypowiadać w kwestii światopoglądu Kalisza,wydaje mi się,że podzielał światopogląd laicki.

>
            >
            • tw_wielgus Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 16:14
              OK, być może, nie interesowałem się tym. Pozostanę jednak przy swoim zdaniu.
              Kwestie wiary to prywatna sprawa nawet osób publicznych, pod jednym jednakże warunkiem...
              najpierw są Polakami, a dopiero później katolikami.
              • contadore Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 16:22
                tw_wielgus napisał:

> OK, być może, nie interesowałem się tym. Pozostanę jednak przy swoim zdaniu.
                > Kwestie wiary to prywatna sprawa nawet osób publicznych, pod jednym jednakże wa
                > runkiem...
                > najpierw są Polakami, a dopiero później katolikami.

Masz generalnie rację,( swoje uwagi zawarłem w postach do olgi,przeczytaj)
                Pozostańmy przy swoich zdaniach,ja czuję jednak zażenowanie.
                Mam prawo to oceniać inaczej niż wy.
                • tw_wielgus Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 17:27
                  Oczywiście, nikt Ci nie broni, ani nie potępia za taką ocenę.
      • olga_w_ogrodzie Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 15:33
        tw_wielgus napisał:

> Bez przesady...
        > To na, co on wydaje swoje pieniądze to akurat nie jest temat na wątek na FK.
        > Jego wiara, jego kasa, jego sprawa.

cieszę się, że to powiedziałeś, Wielgusie.
        wstrętny wątek z zerową tolerancją dla czyjejś wiary
        i na dodatek z wchrzanianiem się do tego,
        co ktoś robi z własnymi pieniędzmi.
        • contadore Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 15:38
          olga_w_ogrodzie napisała:

> tw_wielgus napisał:
          >
          > > Bez przesady...
          > > To na, co on wydaje swoje pieniądze to akurat nie jest temat na wątek na
          > FK.
          > > Jego wiara, jego kasa, jego sprawa.
          >
          > cieszę się, że to powiedziałeś, Wielgusie.
          > wstrętny wątek z zerową tolerancją dla czyjejś wiary
          > i na dodatek z wchrzanianiem się do tego,
          > co ktoś robi z własnymi pieniędzmi.

Dlatego,że wydaje na KK?.To zrozumiałe dla was nie dla mnie.Pozostanę przy swoim zdaniu.
          O kto pyta się mnie o zgodę w finansowaniu kk z budżetu państwa w tym również z moich podatków?
          To nikogo z was nie wkurza? to jest normalne?
          Kalisz nie powinien "demonstrować" swoich zdolności płatniczych względem kk,tylko dlatego,że jest posłem i pobiera kasę również z moich podatków.
          • olga_w_ogrodzie Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 15:48
            contadore napisał:

Kalisz nie powinien "demonstrować" swoich zdolności płatniczych względem kk,tyl
            > ko dlatego,że jest posłem i pobiera kasę również z moich podatków.

wiara to prywatna sprawa każdego człowieka.
            nic nikomu do tego w co ktoś wierzy lub nie wierzy, o ile nie powoduje to niczyjej krzywdy.
            ofiarowanie datku w kościele nie jest żadną demonstracją.
            a pieniądze z budżetu p. Kalisz dostaje za swoją pracę w parlamencie, a nie za darmo.
            czy nauczyciele bądź lekarze wynagradzani także z budżetu również nie mogą być wierzący,
            chodzić do kościoła i dawać swą kasę na co chcą ?

• contadore Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 16:00
              olga_w_ogrodzie napisała:

> wiara to prywatna sprawa każdego człowieka.

Zgoda,ja mam sam żonę wierzącą i dzieci wierzące.Nigdy im nie zabraniałem niczego.

> ofiarowanie datku w kościele nie jest żadną demonstracją.

W przypadku Kalisza,uważam że jest demonstracją. Moja opinia choćby była subiektywna jest moją opinia.Nie zabiegam o to,żeby wszyscy ją podzielili.Ja to zachowanie Kalisza krytykuję.

> a pieniądze z budżetu p. Kalisz dostaje za swoją pracę w parlamencie, a nie za
              > darmo.

Pieniądze z budżetu pochodzą głównie z naszych podatków.Oczywiście nie odpowiesz mi czy słuszne jest to,że państwo z budżetu czyli z naszych i moich podatków,płaci na utrzymanie kk w związku m.innymi z zawartym konkordatem.
              Tylko nikt mnie nie pyta o zgodę,czy chcę cześć z moich podatków przeznaczyć na kk czy na utrzymanie innego "mzimu"
              Lewica obiecała,że zajmie się właśnie tą sprawą.Jak ja mam traktować te zapewniania jak widzę,że człowiek ze szpicy SLD składa ten wiernopoddańczy gest?
              • olga_w_ogrodzie Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 16:08
                Pieniądze z budżetu pochodzą głównie z naszych podatków.Oczywiście nie odpowies
                > z mi czy słuszne jest to,że państwo z budżetu czyli z naszych i moich podatków,
                > płaci na utrzymanie kk w związku m.innymi z zawartym konkordatem.
                > Tylko nikt mnie nie pyta o zgodę,czy chcę cześć z moich podatków przeznaczyć na
                > kk czy na utrzymanie innego "mzimu"

Twój wątek nie o tym mówi.
                stwierdzasz, iż zarobionych przez siebie pieniędzy pan Kalisz nie ma prawa przeznaczać na datki w kościele.
                spytałam Cię czy również inni budżetowcy nie mają takiego prawa.
                nie odpowiedziałeś.

prezentujesz tu bardzo niemiły przykład wpychania nosa w prywatne sprawy.
                • contadore Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 16:19
                  > Twój wątek nie o tym mówi.
                  > stwierdzasz, iż zarobionych przez siebie pieniędzy pan Kalisz nie ma prawa prze
                  > znaczać na datki w kościele.
                  > spytałam Cię czy również inni budżetowcy nie mają takiego prawa.
                  > nie odpowiedziałeś

To oczywiste,że mają prawo.Może źle skonstruowałem moje uwagi,jednak w poście założycielskim powiedziałem,że czuję zażenowanie oglądając obrazek R.Kalisza trzymającego nad tacą 50zł banknot.
                  Wiem,że mnie dobrze rozumiesz,próbujesz skierować sprawę na boczny tor,miał prawo,wydawał swoje pieniądze etc. To wszystko prawda.
                  Jednak czuję w dalszym ciągu obrzydzenie i zażenowanie,dlatego,że jest to polityk SLD.
                  Gdyby to był polityk PO,PiS,PSL nie odezwałbym się słowem...a tak czuję obrzydzenie.

Tacy politycy jak Kalisz powinni być jak żona Cezara,bez podejrzeń.
                  Kalisz jest dla mnie od dzisiaj kolejnym politykiem,który chce się pokazać społeczeństwu ze swojej "szlachetnej" strony,podobnie jak Tusk biorący ślub przed wyborami.
                  Wiem,że to nie to samo...jednak mam mdłości jak to oglądam.
                  Wolę już tych,którzy nie kryją się ze swoją wiarą i przynależnością do kk.
                  • olga_w_ogrodzie Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 16:30
                    contadore napisał:

> To oczywiste,że mają prawo.Może źle skonstruowałem moje uwagi,jednak w poście z
                    > ałożycielskim powiedziałem,że czuję zażenowanie oglądając obrazek R.Kalisza trz
                    > ymającego nad tacą 50zł banknot.

zaprosił do robienia fotem media, jak pan Grześ na zbieranie grzybasów ?
                    wątpię.
                    jego kasa, jego sprawa.

> Wiem,że mnie dobrze rozumiesz,próbujesz skierować sprawę na boczny tor,miał pra
                    > wo,wydawał swoje pieniądze etc. To wszystko prawda.

hę ?
                    ja na boczne tory ?
                    powiedziałeś wyraźnie, iż dawal pieniądze z Twoich podatków.
                    ja mówię, że nie otrzymał ich za darmo, jak nauczyciele i wielu innych.
                    Ty kierujesz na inne tory - konkordat, a to sprawa calkiem odmienna.

> Jednak czuję w dalszym ciągu obrzydzenie i zażenowanie,dlatego,że jest to polit
                    > yk SLD.
                    > Gdyby to był polityk PO,PiS,PSL nie odezwałbym się słowem...a tak czuję obrzydz
                    > enie.
                    >
                    politykom SLD nie wolno wierzyć ?
                    bo, że politycy PiS MUSZĄ być katolikami, a nie są chrześcijanami, to wiem.

> Tacy politycy jak Kalisz powinni być jak żona Cezara,bez podejrzeń.

Kalisz jest podejrzanym, bo do kościoła chodzi ?
                    zalatuje paranoją PiSią.
                    • contadore Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 16:37
                      > Kalisz jest podejrzanym, bo do kościoła chodzi ?
                      > zalatuje paranoją PiSią.

Już Ci powiedziałem,że mnie nie szokuje to,że Po i PiS to wierne dzieci kościoła.
                      Mnie szokuje Kalisz,który podobnie jak Tusk,gra rolę "dobrego chrześcijanina" żeby katolicka Polska widziała.....jaśniej już nie mogę.
                      • olga_w_ogrodzie Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 16:46
                        > jaśniej już nie mogę.

ja również.
            • purchawkapuknieta hahahaha 20.04.11, 18:12
              cała Olga!

> wiara to prywatna sprawa każdego człowieka.
              > nic nikomu do tego w co ktoś wierzy lub nie wierzy, o ile nie powoduje to niczy
              > jej krzywdy.

a w tym wątku...

forum.gazeta.pl/forum/w,28,124243217,124243217,Teraz_namiot_PiS_rekoma_silnymi_podtrzymywan_.html
              do bre!
              • olga_w_ogrodzie Re: hahahaha 21.04.11, 00:00
                nic nikomu do tego w co ktoś wierzy lub nie wierzy, O ILE NIE POWODUJE TO NICZYJEJ KRZYWDY

/twoja obsesja pt. "olga_w_ogrodzie" narasta./

• w.i.l To było moje 50 zł! 20.04.11, 15:03
      Z podatków na utrzymanie p. osłów.
      • contadore Re: To było moje 50 zł! 20.04.11, 15:09
        w.i.l napisał:

> Z podatków na utrzymanie p. osłów.

Ty sobie zapłać ile chcesz na dowolne mzimu,ale wara państwu,żeby ściągało od nas przymusowy haracz na rzecz kk. Gruby Rychu lepiej niech się nie produkuje z jego szczodrobliwością wobec kościoła,bo zadaje kłam lewicowym ideałom.
    • remez2 Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 15:08
      contadore napisał:

> po J.Oleksym,kolejny przykładny katolik wpierający watykańską kasę.
      > Z zażenowaniem oglądam takie obrazki.
      Dziwnie łatwo Cię wprawić w zażenowanie. Czy w statucie SLD jest zakaz wyznawania jakiejkolwiek religii?
      PS - jakby wydał na piwo, to państwo miało by akcyzę. Ale takiego przymusu nie ma.
      • contadore Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 15:13
        > Dziwnie łatwo Cię wprawić w zażenowanie. Czy w statucie SLD jest zakaz wyznawan
        > ia jakiejkolwiek religii?
        > PS - jakby wydał na piwo, to państwo miało by akcyzę. Ale takiego przymusu nie
        > ma.

Jeżeli dla Ciebie taki obrazek nie jest żenujący to Twoja sprawa.Nie chciałbym dyskutować o tym czy łatwo mnie wprawić w zażenowanie,takie sytuacje są dla mnie niesmaczne i czuję się zażenowany.Jeżeli dla Ciebie nie są,to po prostu różnimy się w ocenie tego faktu.
        • mao111 Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 15:16
          Lubisz widać zaglądać do portfela i mówić co mają robić ze swoimi pieniędzmi... to jest żenujące. Przenieś się na Plotka.
          • contadore Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 15:22
            mao111 napisał:

> Lubisz widać zaglądać do portfela i mówić co mają robić ze swoimi pieniędzmi...
            > to jest żenujące. Przenieś się na Plotka.

Od kiedy ty mao stałeś się obrońcą SLD...koniec świata...ale domyślam się dlaczego.Rychu jest w porządku bo wsparł kościół...prawda?
            • mao111 Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 17:22
              Rysiu jest w ogóle w porządku, bo to porządny facet i tyle.
      • zoil44elwer Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 15:15
        Grzech poszedl na stypa do knajpy z sake i mu to wypomnieli(Haen and company) na FK.
        • remez2 Re: Rysio Kalisz 20.04.11, 15:24
          zoil44elwer napisał:

> Grzech poszedl na stypa do knajpy z sake i mu to wypomnieli(Haen and company) n
          > a FK.
          Czasami mam wrażenie, że MELS wciąż żyje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka