Dodaj do ulubionych

Bronko w Watykanie znow przynosi nam obciach

02.05.11, 22:53
Spoznil sie na audiencje i papiez musial na niego czekac. Moze zakazac Bronko zagranicznych wizyt zeby skonczyc z obciachem jaki nam przynosi.

Bronisław Komorowski miał przybyć do papieskiej biblioteki w Watykanie o 12.30. Ale nie przybył. Prezydent spóźnił się na audiencję u Benedykta XVI blisko pół godziny
Obserwuj wątek
    • pies_na_czarnych [...] 02.05.11, 22:57
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • mr.sajgon [...] 03.05.11, 09:17
        pies_na_czarnych napisała:

A ty cos taki nerwowy, wyjmij reke z kontaktu to ci przejdzie.
        • pies_na_czarnych Re: [...] 03.05.11, 09:22
          mr.sajgon napisał:

> pies_na_czarnych napisała:
          >
          > A ty cos taki nerwowy, wyjmij reke z kontaktu to ci przejdzie.

Dlaczego wymazali moj post?
          • mr.sajgon Re: [...] 03.05.11, 09:30

> mr.sajgon napisał:
            >
            > > pies_na_czarnych napisała:
            > >
            > > A ty cos taki nerwowy, wyjmij reke z kontaktu to ci przejdzie.
            >
            > Dlaczego wymazali moj post?
            >
            tez jestem zdziwiony, pewnie adminka byla prosto po spowiedzi
            • pies_na_czarnych Re: [...] 03.05.11, 09:49
              mr.sajgon napisał:

> pies_na_czarnych napisała:
              >
              > > mr.sajgon napisał:
              > >
              > > > pies_na_czarnych napisała:
              > > >
              > > > A ty cos taki nerwowy, wyjmij reke z kontaktu to ci przejdzie.
              > >
              > > Dlaczego wymazali moj post?
              > >
              > tez jestem zdziwiony, pewnie adminka byla prosto po spowiedzi
              >

:))
    • jan_zizka sam sobie, hoszimin, przynosisz obciach:... 02.05.11, 23:02
      ...msza św. w której uczestniczyli i Papież i Komorowski zakończyła się o 12.47, pajacu.
      • zomozadwa Re: sam sobie, hoszimin, przynosisz obciach:... 02.05.11, 23:04
        znaczy sie, obaj dali ciała??
        • jan_zizka cała dali ci, co umawiali audiencję /nt 02.05.11, 23:07
          • mike.recz Re: cała dali ci, co umawiali audiencję /nt 02.05.11, 23:21
            Zaraz, zaraz... To ta msza dziękczynna za beatyfikację Jana Pawła II się przedłużyła albo zaczęła z opóźnieniem? Bo jeżeli tak, to nie wypadało z niej wychodzić, a papież nie ucieknie przecież.
            • mr.sajgon sugerujesz ze to wina sprzataczki z Belwederu ? 03.05.11, 09:20
              mike.recz napisał:

> Zaraz, zaraz... To ta msza dziękczynna za beatyfikację Jana Pawła II się przed
              > łużyła albo zaczęła z opóźnieniem? Bo jeżeli tak, to nie wypadało z niej wychod
              > zić, a papież nie ucieknie przecież.

to za wpadki personelu Bronko nie odpowiada ? A kto tych baranow zatrudnil, oczywiscie po zrobieniu czystki po poprzedniku.
              • simera16 Re: sugerujesz ze to wina sprzataczki z Belwederu 03.05.11, 09:43
                mr.sajgon napisał:

> mike.recz napisał:
                >
                > > Zaraz, zaraz... To ta msza dziękczynna za beatyfikację Jana Pawła II się
                > przed
                > > łużyła albo zaczęła z opóźnieniem? Bo jeżeli tak, to nie wypadało z niej
                > wychod
                > > zić, a papież nie ucieknie przecież.
                >
                > to za wpadki personelu Bronko nie odpowiada ? A kto tych baranow zatrudnil, oc
                > zywiscie po zrobieniu czystki po poprzedniku.
                >
                A kto to jest ten "papież", aby go przed bogiem i liturgią stawiać...?
                • remez2 Re: sugerujesz ze to wina sprzataczki z Belwederu 03.05.11, 09:51
                  > A kto to jest ten "papież", aby go przed bogiem i liturgią stawiać...?
                  Namiestnik Boga na ziemi, który będąc nieomylnym w sprawach wiary, może zmieniać liturgię.
                  • simera16 Re: sugerujesz ze to wina sprzataczki z Belwederu 03.05.11, 09:59
                    remez2 napisał:

> > A kto to jest ten "papież", aby go przed bogiem i liturgią stawiać...?
                    > Namiestnik Boga na ziemi, który będąc nieomylnym w sprawach wiary, może zmienia
                    > ć liturgię.
                    >
                    Tiaaa... To po ciul takie długie te "egzekwie"...? Było zrobić z tego 15 minutową szopkę i pięciogodzinną audiencję... Benek jak się niecierpliwił, to mógł wysłać chłopaków z Lucerna i Valais i skrócić te gusła...
                    • remez2 Re: sugerujesz ze to wina sprzataczki z Belwederu 03.05.11, 10:03
                      A to już inne pytanie, nie do mnie. :-)
                      • simera16 Re: sugerujesz ze to wina sprzataczki z Belwederu 03.05.11, 10:06
                        remez2 napisał:

> A to już inne pytanie, nie do mnie. :-)
                        >
                        Myślałem, że jesteś "fachura" w tej "ciemnogrodzkiej" materii... :p
                        • remez2 Re: sugerujesz ze to wina sprzataczki z Belwederu 03.05.11, 10:10
                          simera16 napisał:

> remez2 napisał:
                          >
                          > > A to już inne pytanie, nie do mnie. :-)
                          > >
                          > Myślałem, że jesteś "fachura" w tej "ciemnogrodzkiej" materii... :p
                          Czy ja Ci się czymś naraziłem? :-)
                          • simera16 Re: sugerujesz ze to wina sprzataczki z Belwederu 03.05.11, 10:20
                            remez2 napisał:

> simera16 napisał:
                            >
                            > > remez2 napisał:
                            > >
                            > > > A to już inne pytanie, nie do mnie. :-)
                            > > >
                            > > Myślałem, że jesteś "fachura" w tej "ciemnogrodzkiej" materii... :p
                            > Czy ja Ci się czymś naraziłem? :-)
                            >
                            Jeśli to tak odczytałeś, to przepraszam... Może durne przesłanie tego wątku działa na mnie destrukcyjnie...?
                            • remez2 Re: sugerujesz ze to wina sprzataczki z Belwederu 03.05.11, 10:24
                              > Jeśli to tak odczytałeś, to przepraszam... Może durne przesłanie tego wątku działa na mnie destrukcyjnie...?
                              Żartowałem. Wstawiłem emotikon.
                              • simera16 Re: sugerujesz ze to wina sprzataczki z Belwederu 03.05.11, 10:29
                                remez2 napisał:

> > Jeśli to tak odczytałeś, to przepraszam... Może durne przesłanie tego wąt
                                > ku działa na mnie destrukcyjnie...?
                                > Żartowałem. Wstawiłem emotikon.
                                >
                                Tak wiem, ale słów "proszę, dziękuje, przepraszam" nigdy za wiele... Pzdr...!
                                • remez2 Re: sugerujesz ze to wina sprzataczki z Belwederu 03.05.11, 10:30
                                  Tak wiem, ale słów "proszę, dziękuje, przepraszam" nigdy za wiele... Pzdr...!
                                  Chyba nie pasujesz do FK. Ja zresztą też nie. Wzajemnie, miłego dnia.
              • mike.recz Napisałem coś innego, nie przekręcaj. 03.05.11, 10:45
                mr.sajgon napisał:

>
                >sugerujesz ze to wina sprzataczki z Belwederu to za wpadki personelu Bronko nie odpowiada ? A kto tych baranow zatrudnil, oc
                >
              • princessa_martusia Martusia powiesiła znów flagę do góry nogami? 04.05.11, 00:18
                mr.sajgon napisał:

> mike.recz napisał:
                >
                > > Zaraz, zaraz... To ta msza dziękczynna za beatyfikację Jana Pawła II się
                > przed
                > > łużyła albo zaczęła z opóźnieniem? Bo jeżeli tak, to nie wypadało z niej
                > wychod
                > > zić, a papież nie ucieknie przecież.
                >
                > to za wpadki personelu Bronko nie odpowiada ? A kto tych baranow zatrudnil, oc
                >
      • cookies9 Re: sam sobie, hoszimin, przynosisz obciach:... 03.05.11, 12:10
        jan_zizka napisał:

> ...msza św. w której uczestniczyli i Papież i Komorowski zakończyła się o 12.47
        > , pajacu.

a co ,mr sajgon nie oglądał maszy beatyfikacyjnej? a fe i wstyd...
    • 4_oddech_kaczuchy Re: Bronko w Watykanie znow przynosi nam obciach 02.05.11, 23:18
      Benedykt XVI przyjął w poniedziałek prezydenta RP Bronisława Komorowskiego z małżonką Anną, którzy uczestniczyli w uroczystościach beatyfikacyjnych Jana Pawła II. Prezydent podziękował papieżowi za beatyfikację.

Bronisław Komorowski przybył na audiencję w papieskiej bibliotece z 25-minutowym opóźnieniem, ponieważ wcześniej uczestniczył we mszy dziękczynnej za beatyfikację, którą na placu św.Piotra odprawił watykański sekretarz stanu kardynał Tarcisio Bertone.

"Ojcze święty, dziękuję za beatyfikację" - powiedział polski prezydent na początku rozmowy z Benedyktem XVI. "Trudno sobie wyobrazić bardziej radosną chwilę" - mówił. Zwracając się do papieża powiedział: "Wczoraj odczułem, że Kościół, do którego należy Polska, stanowi część Kościoła powszechnego". Papież podczas rozmowy z prezydentem powiedział "Viva la Polonia" (Niech żyje Polska).

Wśród osób towarzyszących prezydentowi był też m.in. b. premier Tadeusz Mazowiecki
      (ten od biskupa Kaczmarka).

Bronisław Komorowski podarował Benedyktowi XVI grafikę przedstawiającą świętego Stanisława, biskupa i męczennika, i wyjaśnił papieżowi, że uroczystości ku czci tego patrona Polski zbiegną się z uroczystościami dziękczynnymi za beatyfikację Jana Pawła II.

Od Benedykta XVI polski prezydent otrzymał płaskorzeźbę przedstawiającą uwolnienie święta Piotra z więzienia.
      • wanda43 Re: Bronko w Watykanie znow przynosi nam obciach 03.05.11, 09:23
        "Wczoraj odczułem, że Kościół, do którego należy Polska, stanowi część Kościoła powszechnego".

Nie zadne spoznienie, ale te slowa wypowiedziane przez Prezydenta mojego kraju są skandaliczne!
        Pan Prezydent moze sobie wyznawac jakąkolwiek religie prywatnie, ale nie paplać, że Polska nalezy do kosciola! Polska nie nalezy do zadnego kosciola. Prezydentowi nie wolno zachowywac sie jak wasal, poddany panstewka watykanskiego! Dotychczas strzelał rozne gafy, ale te slowa, to juz nie gafa, to skandal!
        • wujaszek_joe Re: Bronko w Watykanie znow przynosi nam obciach 03.05.11, 09:29
          jakżeby tu inaczej się do papieża odezwać niż wiernopoddańczo?
          Człowiek jest już do tego tak nawykły, że przestaje reagować. jakieś czarne fatum nad tą Polską wisi
          • mr.sajgon Re: Bronko w Watykanie znow przynosi nam obciach 03.05.11, 09:40
            wujaszek_joe napisał:

> jakżeby tu inaczej się do papieża odezwać niż wiernopoddańczo?
            > Człowiek jest już do tego tak nawykły, że przestaje reagować. jakieś czarne fat
            > um nad tą Polską wisi

Normalnie sie wk.... wlaczam tv a tam Bronko w kosciele, wiec sie pytam ile dni mozna mnie straszyc ?
          • bogda35 Re: Bronko w Watykanie znow przynosi nam obciach 03.05.11, 11:19
            no to czyim kondominium jestesmy w koncu ?
            • kliwia-tylko Kondominium marsjan, nie inaczej 03.05.11, 20:33
        • hummer Prezydent RP złożył hołd lenny 03.05.11, 09:33
          wanda43 napisała:

> "Wczoraj odczułem, że Kościół, do którego należy Polska, stanowi część Kościoła
          > powszechnego".

>
          > Nie zadne spoznienie, ale te slowa wypowiedziane przez Prezydenta mojego kraju
          > są skandaliczne!
          > Pan Prezydent moze sobie wyznawac jakąkolwiek religie prywatnie, ale nie paplać
          > , że Polska nalezy do kosciola! Polska nie nalezy do zadnego kosciola. Prezyden
          > towi nie wolno zachowywac sie jak wasal, poddany panstewka watykanskiego! Dotyc
          > hczas strzelał rozne gafy, ale te slowa, to juz nie gafa, to skandal!

Co prawda z opóźnieniem, ale jednak. Lemingowi nie przyszło do głowy, że Polska należy do Obywateli, a nie jakiejś wspólnoty religijnej.
          • mr.sajgon Re: Prezydent RP złożył hołd lenny 03.05.11, 09:38
            hummer napisał:

> wanda43 napisała:
            >
            > > "Wczoraj odczułem, że Kościół, do którego należy Polska, stanowi część
            > Kościoła
            > > powszechnego".

> >
            > > Nie zadne spoznienie, ale te slowa wypowiedziane przez Prezydenta mojego
            > kraju
            > > są skandaliczne!
            > > Pan Prezydent moze sobie wyznawac jakąkolwiek religie prywatnie, ale nie
            > paplać
            > > , że Polska nalezy do kosciola! Polska nie nalezy do zadnego kosciola. Pr
            > ezyden
            > > towi nie wolno zachowywac sie jak wasal, poddany panstewka watykanskiego!
            > Dotyc
            > > hczas strzelał rozne gafy, ale te slowa, to juz nie gafa, to skandal!
            >
            > Co prawda z opóźnieniem, ale jednak. Lemingowi nie przyszło do głowy, że Polska
            > należy do Obywateli, a nie jakiejś wspólnoty religijnej.
            >
            Pytanie jest proste kto robi z obywateli tego kraju wala ?
          • wanda43 Re: Prezydent RP złożył hołd lenny 03.05.11, 09:40
            Dzis przedstawienia ciąg dalszy. Swieto panstwowe, a Prezydent po mszach lata. Szlag mnie trafia.
            Przeciez to jasno wskazuje, ze nie jest niezalezny od wladzy kleru. Podpadl mi na calej linii i szacunku juz dla niego nie mam.
            • simera16 Re: Prezydent RP złożył hołd lenny 03.05.11, 09:49
              wanda43 napisała:

> Dzis przedstawienia ciąg dalszy. Swieto panstwowe, a Prezydent po mszach lata.
              > Szlag mnie trafia.
              > Przeciez to jasno wskazuje, ze nie jest niezalezny od wladzy kleru. Podpadl mi
              > na calej linii i szacunku juz dla niego nie mam.
              >
              Nasze "święta państwowe" tak z nastroju i nadęcia (że o bigoterii nie wspomnę), bardziej do rodzinnego pogrzebu są podobne niż do chwil, które o radość mogłyby przyprawiać...
        • mr.sajgon Re: Bronko w Watykanie znow przynosi nam obciach 03.05.11, 09:37
          wanda43 napisała:
          Dotyc
          > hczas strzelał rozne gafy, ale te slowa, to juz nie gafa, to skandal!

Wandziu twoje slowa sa tak radykalne ze zaczynam sie ciebie bac :-)
          • wanda43 Re: Bronko w Watykanie znow przynosi nam obciach 03.05.11, 10:08
            Wiesz co? Bo zanim kopyta wyciągne i zadek mi oklepią chciala bym choc pare lat pozyc w normalnym kraju, z rządem, prezydentem, dla ktorych najwazniejszy jest obywatel z ktorego krwawicy zyją. A tu z roku na rok co raz gorzej. My placimy, a oni pakuja kase w d00pska klerowi. Poprzednik nieboszczyk palcem nie kiwnął, gdy mu byle klecha nawtykal od oszustow, a zonie zaproponowal eutanazje. Ten lata z mszy na msze i plecie androny o Polsce nalezącej do kosciola.
            Nigdy tu dobrze nie bedzie, bo co jeden przy zlobie, to klecznik.
        • remez2 Re: Bronko w Watykanie znow przynosi nam obciach 03.05.11, 09:37
          W pełni podzielam Twoją opinie. Rzecz w tym, że do zaczadzonych kadzidłem głów nic nie dociera.
          • wos9 Re: Bronko w Watykanie znow przynosi nam obciach 03.05.11, 11:47
            remez2 napisał:

> W pełni podzielam Twoją opinie. Rzecz w tym, że do zaczadzonych kadzidłem głów
            > nic nie dociera.

W każdym razie niewiele.
    • fiu-bzdziu2010 Re: jaki obciach?? 02.05.11, 23:33
      to co miał wyjść wcześniej przed zakończeniem mszy? Dopiero byś ujadał, że to obciach.
      A w ogóle to co ważniejsze msza, czy papież????????
      • remez2 Re: jaki obciach?? 03.05.11, 09:46
        A w ogóle to co ważniejsze msza, czy papież????????
        Dobre pytanie. Z rodzaju - ile diabłów zmieści się na ostrzu szpilki?
        • simera16 Re: jaki obciach?? 03.05.11, 09:53
          remez2 napisał:

> A w ogóle to co ważniejsze msza, czy papież????????
          > Dobre pytanie. Z rodzaju - ile diabłów zmieści się na ostrzu szpilki?
          >
          Jeszcze lepsza twoja riposta... No bo co faktycznie ważniejsze dla chrześcijanina; Wizyta u u Benka, czy bóg i liturgia...?
    • humbak Re: Bronko w Watykanie znow przynosi nam obciach 02.05.11, 23:37
      I tak dobrze trafił. Jak poprzedni się spóźnił, wyleciał z kolejki:)
    • sclavus Re: Bronko w Watykanie znow przynosi nam obciach 02.05.11, 23:38
      ... nieźle musisz mieć już doopę skopaną - własną i własnymi nogami!!!
      Spóźnił się bo był na mszy, ... ale tego, już ci się nie chciało doczytać...
      Chyba, że z premedytacją puszczasz pierda, od którego siniaki na doopie masz...
    • duckvavel [...] 02.05.11, 23:40
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • pies_na_czarnych Re: Bronko w Watykanie znow przynosi nam obciach 03.05.11, 09:52
      BXVI dostal troche paciorkow i perkalu i od razu zapomnial o urazach. Nawet pare prywatnych sprawek dla BK zalatwil. :o)
    • mariner4 I bardzo dobrze! 03.05.11, 10:23
      Kaczor warowałby pod drzwiami papieskimi przez całą noc.
      Zauważyłem jeszcze jedno. Prezydent witając się z B16 nie obślinił mu dłoni.
      TAK! BK nie ucałował pierścienia papy! Jego poprzednik, mały obrzydliwy gnom ślinił ręce komu popadnie. Dobrze, że już go nie ma.
      M.
      • pies_na_czarnych Re: I bardzo dobrze! 03.05.11, 10:27
        republika.pl/blog_ou_143693/948210/tr/e5ad315ed563bcca43e42061175269b3_21_1.jpg
        • mariner4 W protokole dyplomatycznym prezydent jest równy 03.05.11, 10:34
          papieżowi. Nie powinien więc całować jego dłoni.
          LK mógł sobie całować kogo chciał i gdzie chciał podczas prywatnych wizyt. Całując papieża, ta kanalia poniżała państwo polskie. Ale tego wściekłe katole nie wiedza.
          M.
          • mr.sajgon Kit wciskasz o tej rownosci 03.05.11, 10:46
            mariner4 napisał:

To ma byc rownosc ?

Hold Bronka
            • bogda35 Re: Kit wciskasz o tej rownosci 03.05.11, 11:26
              mr.Sajgon - jak twoja noga ? w co kopiesz,bo Tusk pomnika nie ma.Może dolki pod kimś ?
            • pies_na_czarnych Re: Kit wciskasz o tej rownosci 03.05.11, 12:22
              mr.sajgon napisał:

> mariner4 napisał:
              >
              > To ma byc rownosc ?
              >
              > Hold Bronka
              >
              >

W ostatniej chwili sie zorientowal i zamiast pocalunku w lape przeszedl do glebokiego uklonu.
            • wos9 Głęboki ukłon zrównujesz z całowaniem czyichś łap? 03.05.11, 12:25
              mr.sajgon napisał:

> mariner4 napisał:
              >
              > To ma byc rownosc ?
              >
              > Hold Bronka
              >
              >
              • indeed4 A czyjś pysk lepszy? 05.05.11, 07:19
                :-D

deser.pl/deser/1,97052,8875247,TOP_6_najgoretszych_pocalunkow_politykow__ZDJECIA_,,ga.html
          • kliwia-tylko Komorowski całował pierścień, NIE RĘKĘ 03.05.11, 20:34
            • zoil44elwer Re: Komorowski całował pierścień, NIE RĘKĘ 05.05.11, 06:40
              A ten pierścień był na nodze że aż wygiął się w pałąk?
        • simera16 Re: I bardzo dobrze! 03.05.11, 10:35

> republika.pl/blog_ou_143693/948210/tr/e5ad315ed563bcca43e42061175269b3_21_1.jpg
          >
          fotoforum.gazeta.pl/photo/9/xf/le/ycbf/wCGuNVqMQZ9c6Nfy8X.jpg
          • mariner4 Zwolennicy PiS powinni całować prezesa 03.05.11, 10:43
            w odbyt. Poddaństwo byłoby lepiej dostrzegalne.
            M.
            • mr.sajgon Dlaczego usilujesz swoje zachowania przerzucic na 03.05.11, 11:19
              mariner4 napisał:

> w odbyt. Poddaństwo byłoby lepiej dostrzegalne.
              > M.

zwolennikow PIS. Caluj nie tylko prezesa ale Alika rowniez.
              • mariner4 To nie widziałes zdjęcia tej idiotki 03.05.11, 11:22
                całującej prezesa w rękę? Jest kilka postów wyżej.
                Wy byście nawet g...... prezesa zżarli mówiąc, że to miód.
                M.
              • simera16 Specially for Mr Saigon... 03.05.11, 11:35
                fotoforum.gazeta.pl/photo/9/xf/le/ycbf/wCGuNVqMQZ9c6Nfy8X.jpg
      • simera16 Re: I bardzo dobrze! 03.05.11, 10:27
        mariner4 napisał:

> Kaczor warowałby pod drzwiami papieskimi przez całą noc.
        > Zauważyłem jeszcze jedno. Prezydent witając się z B16 nie obślinił mu dłoni.
        > TAK! BK nie ucałował pierścienia papy! Jego poprzednik, mały obrzydliwy gnom śl
        > inił ręce komu popadnie. Dobrze, że już go nie ma.
        > M.
        Ale już te jego przemówienia jako żywo na myśl "hołd pruski" przywoływały...
    • vladexpat Re: Bronko w Watykanie - fakt to obciach 03.05.11, 10:40

Prezydent świeckiego państwa oficjalnie na czysto kościelnych uroczystościach? To rzeczywiście spory obciach.
      • vladexpat Re: Bronko w Watykanie - fakt to obciach 03.05.11, 10:43
        vladexpat napisał:

>
        > Prezydent świeckiego państwa oficjalnie na czysto kościelnych uroczystościach?
        > To rzeczywiście spory obciach.
        >
        Zapomniałem dopisać. Dobrze, że przynajmniej spóźnił się na spotkanie i klecha musiał na niego poczekać. Niech zna swoje miejsce.
    • white_lake przynosi się wstyd, a obciach się robi 03.05.11, 10:41
      naucz się tego, baranku pisowski, bo w jednym i w drugim jesteś mistrzem, a nawet nie umiesz tego nazwać
      ciekawa jestem, ile razy się nabijałeś z wypowiedzi Bronka i jego "błędów"

polski język, trudny język, ale jedynych prawdziwych patriotów jego reguły najwidoczniej nie obowiązują

• pies_na_czarnych Obciachem to bylo obdarowywanie papieza 03.05.11, 10:47
        Obciachem to bylo obdarowywanie papieza prezentami i przy okazji zalatwianie swoich prywatnych spraw. W Polsce to jest niestety norma. Prezydenci wydaja skarby narodowe w zamian dostaja drewniany rozaniec.
    • bogda35 Re: Bronko w Watykanie znow przynosi nam obciach 03.05.11, 11:16
      Komorowski uczestniczył w tym czasie w mszy ś.wGdyby z nej wyszedł wczesniej- tez darlibyście dzioby co z niego za katolik.Papiez ma tez tytul "sługa slug Bożych":.I co ? tiara mu spadnie z glowy gdy poczeka na prezydenta uczesniczacego w mszy ? może wreszcie zacxząć traktowac biskupów,kardynałów i papieża wreszcie jak LUDZI - bez całowania w reke ( lub noge jak to musiał czynic niejaki J.Słowacki,mocno zniesmaczony) i padania przed nimi na kolana(jak to robił niejaki L.Wałęsa)
      • mike.recz Re: Bronko w Watykanie znow przynosi nam obciach 03.05.11, 11:24
        bogda35 napisał:

> Komorowski uczestniczył w tym czasie w mszy ś.wGdyby z nej wyszedł wczesniej- t
        > ez darlibyście dzioby co z niego za katolik.Papiez ma tez tytul "sługa slug Boż
        > ych":.I co ? tiara mu spadnie z glowy gdy poczeka na prezydenta uczesniczacego
        > w mszy ? może wreszcie zacxząć traktowac biskupów,kardynałów i papieża wreszc
        > ie jak LUDZI - bez całowania w reke ( lub noge jak to musiał czynic niejaki J.S
        > łowacki,mocno zniesmaczony) i padania przed nimi na kolana(jak to robił niejaki
        > L.Wałęsa)

Komorowski potrafi się modlić do krzesła papieskiego więc tu żadnej zmiany nie będzie.
    • bogda35 Re: Bronko w Watykanie znow przynosi nam obciach 03.05.11, 11:17
      m rsajgonie - przypominam- TUSK nie ma pomnika.Kop sobie cos realnego,najlepiej dolki pod kimś.
    • bogda35 Re: Bronko w Watykanie znow przynosi nam obciach 03.05.11, 11:23
      tak,panie kultura- słowo ch... jest w ustach czlowieka kultury jak najbardziej na miejscu.Może jednak zmienisz nicka ?
    • zoil44elwer Re: Bronko w Watykanie znow przynosi nam obciach 03.05.11, 12:04
      Gdyby Hrabia w Belwederze siedział,świat o jego buractwie by się nie dowiedział.Ale hrabiego ciągnie w szeroki świat,więc obcokrajowcy widzą że jest psinco wart.Bo świat myśliwca słyszy i ogląda jak strzela,raz gafę,drugi raz byka,za trzecim razem wielBłąda.Taki to ślepy snajper z hrabiego,w wojsku takich nazywają Szwejem lub lebiegą.
      • simera16 Re: Bronko w Watykanie znow przynosi nam obciach 03.05.11, 12:20
        zoil44elwer napisał:

> Gdyby Hrabia w Belwederze siedział,świat o jego buractwie by się nie dowiedział
        > .Ale hrabiego ciągnie w szeroki świat,więc obcokrajowcy widzą że jest psinco wa
        > rt.Bo świat myśliwca słyszy i ogląda jak strzela,raz gafę,drugi raz byka,za trz
        > ecim razem wielBłąda.Taki to ślepy snajper z hrabiego,w wojsku takich nazywają
        > Szwejem lub lebiegą.
        >
        A od kiedy to Ecik kumplem hoszimina jesteś tym bardziej, że to co teraz spłodził nie jest wątkiem, a pierdem raczej faceta, który nie kopie, a tryka łbem w wyimaginowany pomnik Tuska...?
    • zoil44elwer Re: Bronko w Watykanie znow przynosi nam obciach 03.05.11, 12:31
      Magister BMK dziś-Musimy zagłębić się w REFLEKSJE?!
      • simera16 Re: Bronko w Watykanie znow przynosi nam obciach 03.05.11, 19:53
        zoil44elwer napisał:

> Magister BMK dziś-Musimy zagłębić się w REFLEKSJE?!
        >
        A przecież nie o tym jest ten pierd sajgona...
        • zoil44elwer Re: Bronko w Watykanie znow przynosi nam obciach 03.05.11, 19:59
          Sajgon pierdami dorównuje hrabiemu Bęc-Walskiemu.
    • kliwia-tylko mr.sajgon - znowu pieprzysz ? 03.05.11, 20:31
      Miałeś wyluzować, a ty się ciągle nakręcasz. Po co Ci to ? Odpuść.
      Komorowski byl na mszy, papież o tym wiedział. Nie wychodzi się ze mszy przed końcem.
      mr.sajgon, wyluzuj, po co w Tobie tyle agresji ? Wyluzuj, będziesz zdrowszy ...
      • venus99 Re: mr.sajgon - znowu pieprzysz ? 03.05.11, 21:16
        z tego żyje.
    • euromichnik Jednym słowem skandal 04.05.11, 09:28
      Skandaliczne zachowanie się Komorowskiego.

Jak można się spóźnić na taką audiencję. To powinno zostać wyjaśnione. Kto zadecydował i z jakich powodów o godzinie audiencji?
      Od czego mamy urzędników, od ambasadora w Watykanie poczynając? Żeby nie potrafić skoordynować dwóch ważnych spotkań (msza dziękczynna i audiencja)? Przecież nie były to ustalenia podejmowane na godzinę przed. Wszyscy znali godzinę mszy od dawna, tylko nie Komorowski i jego służby! Przy ODROBINIE dobrej woli można było obie sprawy doskonale pogodzić. Tym bardziej, że było blisko. Za taki skandal powinny polecieć głowy urzędników.
    • mike.recz Czyli było tak jak myślałem. 05.05.11, 01:31
      Środa, 4 maja 2011
      Komunikat Kancelarii Prezydenta RP
      W związku z informacjami pojawiającymi się w środkach masowego przekazu, Kancelaria Prezydenta RP uprzejmie informuje, że do audiencji prywatnej Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Bronisława Komorowskiego u Jego Świątobliwości Papieża Benedykta XVI doszło zgodnie z planem, bezpośrednio po zakończeniu Mszy Świętej Dziękczynnej za beatyfikację Jana Pawła II w dniu 2 maja 2011 roku celebrowanej przez kardynała Tarsicio Bertone, Sekretarza Stanu Stolicy Apostolskiej.

Według posiadanych przez Biuro Prasowe KPRP informacji, wolą Jego Świątobliwości Papieża Benedykta XVI było umożliwienie Parze Prezydenckiej wraz z członkami oficjalnej delegacji i Rodakami zgromadzonymi na Placu Św. Piotra udziału w całej Mszy Świętej Dziękczynnej. Podana w komunikacie prasowym zapowiadającym wizytę godzina audiencji była godziną orientacyjną, uzależnioną od czasu zakończenia Mszy Świętej Dziękczynnej.

Kancelaria Prezydenta RP
      • ta Re: Czyli było tak jak myślałem. 05.05.11, 01:59
        Sajgon przeprosi za szczucie ?
        Wątpię.
      • zoil44elwer Re: Czyli było tak jak myślałem. 05.05.11, 06:07
        Ciągle na klęczkach w Watykanie więc trudno na kolanach się przemieszczać.Z nabożeństwa na mszę,z mszy na audiencję.....Powinien sobie sprawić klęcznik na kołach.
        • pan-kultura Re: Czyli było tak jak myślałem. 05.05.11, 06:30
          zoil44elwer napisał:

> Ciągle na klęczkach w Watykanie więc trudno na kolanach się przemieszczać.Z nab
          > ożeństwa na mszę,z mszy na audiencję.....Powinien sobie sprawić klęcznik na koł
          > ach.

po połknięciu chipa są zawroty głowy i osłabienie....

:)
          • zoil44elwer Re: Czyli było tak jak myślałem. 05.05.11, 06:55
            Albo niestrawność żołądkową.
            • pan-kultura Re: Czyli było tak jak myślałem. 05.05.11, 06:59
              zoil44elwer napisał:

> Albo niestrawność żołądkową.

eee tam, oni nawet jak barana niestrzyżonego pożrą to tylko gazy puszczą jak ze spalonej wełny
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka